韓式甜辣麥炸雞🍗配Shake  Shake紫菜味薯條🍟韓國風味甜辣麥炸雞,開胃又野味,大大件炸雞,雞肉有油香,香滑嘅雞肉,外面甜甜地又唔係好辣,炸到金黃色,色香味俱全。今次配埋紫菜味Shake Shake薯條調味粉,薯條包埋一個紙袋和一包調味粉。首先將個紙袋打開,然後倒入薯條和調味粉(今次係紫菜味調味粉),之後摺好過紙袋,搖搖10下左右,打開個紙袋,薯條均勻地沾滿了調味粉,就可以食得。紫菜味薯條🍟鍾意食紫菜嘅一定會好鍾意,好玩又好食。
韓式甜辣麥炸雞🍗配Shake  Shake紫菜味薯條🍟
紫菜味薯條🍟鍾意食紫菜嘅一定會好鍾意,好玩又好食。
韓式甜辣麥炸雞配Shake  Shake薯條
韓式甜辣麥炸雞配Shake  Shake薯條
2024-08-27 14 浏览
終於試到喇😋之前排曬隊,又要搶唔試啦。今日雖然星期日,但是因為尚早,悠閒地行入麥當勞就可以買到個早餐啦。楓糖班戟豬柳蛋班戟咬落有點煙煙靭靭的感覺,豬柳和蛋表現正常。鹹鹹甜甜有幾夾喎😊
終於試到喇😋

之前排曬隊,又要搶唔試啦。

楓糖班戟豬柳蛋

2024-08-25
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
$37 (早餐)
2024-06-25 55 浏览
陳皮妹去咗舊同學心心🤍既麥當勞🍔生日🎂會,送完生日禮物🎁俾心心🤍就叫嘢食,喺枱度叫麥當勞🍔姐姐🧍‍♀️落單就會送嘢食埋枱。試咗菠蘿🍍蝦堡覺得一般,珍珠抺茶發覺珍珠太少,試咗新出既芒果🥭麥旋風🌀,都覺得一般,試埋櫻花🌸蝦shake shake薯條🍟,問題🙋係薯條🍟本身唔夠脆。之後麥當勞🍔姐姐就玩第一☝️個遊戲Bingo,每個小朋友👧🏻都有禮物🎁,第二個遊戲老師🧑‍🏫話,第三個遊戲穿圈圈⭕️,麥當勞🍔姐姐皓有愛心💗。之後切心心🤍帶嚟既Kuromi蛋糕🎂同影大合照📸,陳皮二妹俾人整甩綠帽爆喊😭心心🤍送每人一份禮物🎁
菠蘿🍍蝦堡
芒果🥭麥旋風
櫻花蝦shake  shake薯條🍟
2024-06-25
等候时间
5 分钟 (堂食)
下午茶
庆祝纪念
生日
菠蘿🍍蝦堡
芒果🥭麥旋風
櫻花蝦shake  shake薯條🍟
  • 珍珠
又一次打哂風嘅burger,今次係三重芝士安格斯,一打開個盒,洋蔥盒內橫飛,沙洋醬左一pet, 右一pet。主要分享,包肉模糊. 真係包拿上手都成手醬。真係見到都唔想食,廣告賣到幾靚仔都冇用。炸芝士,皮超厚,芝士味不錯,牛堡扒小乾。完全唔明白麥當勞有炸皮就一定整pet 沙律醬,用巨無霸嘅蛋黃醬都還好,match啲。麵包正正常常,外型做到口感少少特別,不過都係漢堡包啲包嘅味道,只係樣唔同。 Kitkat choco pie, 外皮是韌的, 甜度算適中。
主要分享,包肉模糊. 真係包拿上手都成手醬。
真係見到都唔想食,廣告賣到幾靚仔都冇用。
炸芝士,皮超厚,芝士味不錯,牛堡扒小乾。
完全唔明白麥當勞有炸皮就一定整pet 沙律醬,
用巨無霸嘅蛋黃醬都還好,match啲。

三重芝士安格斯
外卖自取
2023-05-19 149 浏览
第一次買蘑菇安格斯已經係蘑菇橫飛,生菜絲幾條擺包面伴包,醬汁成個盒都係。今次買 Big Mac. 又係咁,成個包散哂,好似分開上咁,醬料又係亂咁黎。價錢便,唔代表個漢堡包就可以亂黎。嫌人工低可以唔做,何況個人工只係叫你砌返正常個漢堡包樣! 唔好諗低人工就可以求其做講返個包其實做無乜好講。 30蚊一個包,味道口感都唔會話有咩要求,麵包都軟唔硬唔乾。蛋黃醬ok. 酸青瓜ok. 生菜絲都幾新鮮爽口。牛肉味道口感都不錯整體都係合理味道之內。

整體都係合理味道之內。
2022-10-18 323 浏览
已經好耐無食麥當勞早餐,難得平日放假就買份大早餐慢慢食。外賣了雞扒蕃茄扭扭粉及豬扒蕃茄扭扭粉,配薯餅,咖啡及熱朱古力。薯餅外賣返來依然夠熱,香脆,好食。豬扒有骨,蒜蓉味,煎得有點乾身,但味道可以。反而是扭扭粉太軟淋,不太好食。還有一些粟米粒,感覺比較健康。雞扒有少少辣味,味道不錯,不算嫩滑,但也不算太乾。同樣,扭扭粉都煮得太軟淋,口感麻麻地。這份也有粒粒粟米,蕃茄湯底好夠酸,很開胃。熱咖啡味道正常,熱朱古力就太甜,可以自己加熱水變作兩杯。
已經好耐無食麥當勞早餐,難得平日放假就買份大早餐慢慢食。

薯餅外賣返來依然夠熱,香脆,好食。

熱咖啡味道正常,熱朱古力就太甜,可以自己加熱水變作兩杯。
外卖自取
2022-06-06 182 浏览
麥當勞新推出的產品---孜然麥炸雞。由於試食價只是$10,所以買了一隻來試下。孜然麥炸雞基本上就是麥炸雞再加上孜然粉,有少少微辣。雞是炸得香脆,但個人覺得孜然粉與麥炸雞不是太match,有一點點怪的感覺!Anyway, 還是覺得麥炸雞比較好味!

2022-06-06
等候时间
5 分钟 (堂食)
$10 (宵夜)
2021-10-19 190 浏览
夜晚收工屋企冇煮飯,去到屋企樓下呢間金拱門叫左個雞翼餐,熱脆脆既薯條同埋好味既可樂,簡直係絕配!呢間老麥好處在於夠大座位夠闊,坐得舒服又唔驚冇位,廁所都算大,衛生程度比其他麥記黎講已經好好多。

2021-10-19
等候时间
10 分钟 (堂食)
2021-09-04 133 浏览
事源見同事食小龍蝦蛋沙律包+咖啡好正,收工就嚟試下──Mc cafe有2個crew, 可能忙啦,我喺counter企咗等咗一分鐘都冇人行過嚟,跟住有個女人打尖行到我隔離落單 就有crew過嚟take order, 突然個女人意識到佢打咗我尖 問我係唔係買嘢(我唔係買嘢 企喺部機前面做乜🙄) 我停咗一秒想睇下個crew點做,點知個crew就遞手叫佢買先,完全無視企正喺部機前面嘅我!(本人至憎被人打尖,一開始可能佢同我都太矮,冇留意到我都正常,但打尖本人都意識到問我,點解M記員工見到知道都仲繼續錯落去!M記咁處理即係歡迎客人打尖唔排隊?!如果多客咪亂到7彩!)講返食物,$40几蚊有杯咖啡同小龍蝦芝士包 唔錯,杯mocha 個人認為比pacific coffee好飲,至少濃味d, 個包d料都係我鐘意嘅,但裡面d蛋有啲凍,有半邊包底太乾身 硬,正如同事所講 唔係個個都整得好食,睇手勢,但撇除打尖事件,總體嚟講我ok, 會返兜 但唔喺呢間😑 差d唔記得幫同事儲印仔,好似有優惠
事源見同事食小龍蝦蛋沙律包+咖啡好正,收工就嚟試下──

mocha加$5變中杯+小龍蝦蛋沙律包
2020-06-29 430 浏览
我自己幾鍾意喺甜品站度買嘢食,既然出咗新口味就當然要試下脆皮阿華田朱古力新地。平時買成$10杯,做特價$5就可以買得到,依家唔食等幾時,當你一拎到杯雪糕嗰陣,啲朱古力已經開始變成脆皮,然後當你除低口罩準備食嗰陣,脆皮已經完成✅。阿華田味的確好濃,再配上脆皮朱古力同阿華田脆脆,一淡食落口有3種唔同既口感。但係如果可以係個雪糕底,都加少少朱古力漿嘅話,就真係冇得頂啦,今次冇令人失望,新口味話咁快就完,唔知下隻味
我自己幾鍾意喺甜品站度買嘢食,既然出咗新口味就當然要試下

。但係如果可以係個雪糕底,都加少少朱古力漿嘅話

麥炸雞,以為去咗KXC...但係都幾貴!抱住試下無妨精神叫咗二人餐。個盒好大,但唔似K咁裏面好少嘢,裏面都裝得滿,佢有個蓋俾你稍稍阻擋熱氣散走,保溫用。其實啲雞係幾大件嘅!食落少少辣,好多油,咬一口啲油味哂出黎...但係係好食嘅,猶其一大塊嘅,佢好肥美。雞肉嫩滑,有啲明點解要咁貴,不過兩人食其實有啲多...仲有薯條粟米同埋兩杯嘢飲。順便試埋佢嘅鹽味檸檬雪碧,其實幾夾呢個餐,鹹鹹甜甜幾開胃再試埋佢嘅H字頭雪糕,有啲失望,無好明顯咁分到同平時嘅朱古力有咩分別...以為脆筒會好啲,但其實唔差得遠..雪糕方便堅失望,做番綠茶好過...

順便試埋佢嘅鹽味檸檬雪碧,其實幾夾呢個餐,鹹鹹甜甜幾開胃

2019-07-31 209 浏览
今次去麥當勞叫左麥樂雞餐加大大啖組合試飲新出既黑糖珍珠奶茶點左少冰 飲前仲要再加糖水再mix,先至飲得下落肚 黑糖味道無乜 唔落糖水就淨飲到奶味多珍珠痴得黎爛 無咩口感可言麥樂雞好似無舊時好吃薯條就一般
今次去麥當勞叫左麥樂雞餐加大大啖組合
試飲新出既黑糖珍珠奶茶
點左少冰 飲前仲要再加糖水再mix,
先至飲得下落肚
黑糖味道無乜 唔落糖水就淨飲到奶味多
珍珠痴得黎爛 無咩口感可言
麥樂雞好似無舊時好吃
薯條就一般
2019-07-30 140 浏览
🍌香蕉脆皮呂宋芒新地($10)🍌香蕉脆皮呂宋芒果新地筒($6.5)上次食過M記出嘅榴槤麥旋風估唔到真係幾唔錯今次再特別試一試個芒果雪糕反正要試當然是食個新出嘅香蕉脆皮一食個香蕉脆皮啲回憶湧晒返嚟!完全就係細個食嘅鳳仙雪條嗰陣味😍講真香蕉味就真係唔多覺🍌但單係計食到鳳仙口味已經有驚喜👶🏻食落冇朱古力脆皮咁漏🍫芒果雪糕唔會過甜🥭口感仍然好滑新地就更加特別,最低層有芒果醬食落酸酸甜甜加左分今次芒果新地勝出🤘🏻

🍌香蕉脆皮呂宋芒新地($10)
🍌香蕉脆皮呂宋芒果新地筒($6.5)

上次食過M記出嘅榴槤麥旋風估唔到真係幾唔錯
今次再特別試一試個芒果雪糕
反正要試當然是食個新出嘅香蕉脆皮
一食個香蕉脆皮啲回憶湧晒返嚟!
完全就係細個食嘅鳳仙雪條嗰陣味😍
講真香蕉味就真係唔多覺🍌
但單係計食到鳳仙口味已經有驚喜👶🏻
食落冇朱古力脆皮咁漏🍫
芒果雪糕唔會過甜🥭
口感仍然好滑
新地就更加特別,最低層有芒果醬
食落酸酸甜甜加左分
今次芒果新地勝出🤘🏻
一日之計在於晨🤗🤗朝早要食番嗰靚早餐,咁樣先叫Good morning 既🤗🤗近排迷上左飲麥當勞既「港式熱奶茶」真心係幾好飲嘅每日一杯就差唔多原來換左嗰新杯,感覺好靚仔🤩🤩嗌埋「豬柳蛋漢堡」,每次早餐都係嗌佢既😚😚😚😚「豬柳蛋漢堡」打開熱辣辣,好喜歡喔🤩不過略嫌塊蛋老左少少😳😳😳🤩🤩「港式熱奶茶」照舊keep到水準重點夠熱夠滑,只係茶底可以再濃啲啲就好啦🤝🤝🤝🤝

🤩🤩「港式熱奶茶」照舊keep到水準
重點夠熱夠滑,只係茶底可以再濃啲啲就好啦🤝🤝🤝🤝
2019-07-10
早餐
2019-07-01 54 浏览
一年一度嘅榴槤麥旋風終於返嚟啦雖然要排好耐隊先買到,但係知道如果呢兩日唔買嘅話之後應該又會斷貨 行過見到麥當勞有就嗱嗱聲買來食啦鍾意榴槤嘅朋友一定唔可以錯過食落去淡淡果肉香味,加上濃郁榴槤味真係好鬼正呀
一年一度嘅榴槤麥旋風終於返嚟啦

行過見到麥當勞有就嗱嗱聲買來食啦

鍾意榴槤嘅朋友一定唔可以錯過

食落去淡淡果肉香味,加上濃郁榴槤味
真係好鬼正呀