2010-10-16 15 浏览
雖然近年不斷加價,比以前貴咗好多,但始終都係由細食到大,好有感情,出親新嘢都梗要試一試。紐約特級煙肉雞堡餐轉熱朱古力($30),廣告賣相好吸引,但永遠真樣都差好遠囉,太多人幫襯好趕咁,d生菜飛晒出嚟,而且好少醬汁。鍾意佢面層的麵包,但今次個餡就真係麻麻,煙肉好細塊,完全食唔出,塊雞偏咸,成個包淨係食到咸味,都唔係好知咩味咁。加咗個蕃薯批($6),係黃心蕃薯餡,甜甜地幾香蕃薯味,唔錯。上次個長魚柳包好味d囉,可惜食咗一次咋,希望快d轉新嘢啦...

等候时间
5 分钟 (外卖自取)
2010-10-10 25 浏览
I have not taken McDonald Breakfast for many months.In the early Sunday morning, when I led my dog for a morning walk, passing by McDonald, I was attracted by its shop advertisement ‘Double Sausage McMuffins with Eggs’ HK$22.50. Therefore, we went to take ‘McDonald’as our breakfast!I upgraded my coffee to McCafe ground coffee, just added HK$1.00. I think that it is 8 oz., not big cup! 'Double Sausage McMuffins with Eggs’ is standard McDonald food taste!We also got extra gifts Colgate Total 12

We also got extra gifts Colgate Total 12 Toothpaste 18g.
My family members gave all the free gifts to me as I am not the most greedy one but I travel quite a lot!

Free gift ‘Colgate Total 12 Toothpaste 18g’from McDonald made my Sunday morning ‘Good’!

2010-10-10
$23 (早餐)
2010-09-07 17 浏览
晚上去完街,見附近有 M 記買宵夜吃,大約十點左右,大概臨近關門。一位帶黑框眼鏡木口木面的收銀在 COUNTER,對我的的光顧非常悔氣,好像是嫌我阻住佢收工咁款。點了:麥當雞六件和豬柳包。唔知係咪就收舖,麥當雞乾曾曾;豬柳包芝士都是乾乾的。整體感覺好差...
點了:麥當雞六件和豬柳包。
好乾
外卖自取
用餐时段
宵夜
2009-06-19 15 浏览
下午12:30待在家,老弟話佢都未食野,於是便一齊叫麥記外賣﹗落完單之後個姐姐同我講話因繁忙時間一個鐘先送到貨﹗心諗是旦啦,又未是太肚餓,有人送埋上來仲想點﹗點知等呀等,等到一個鐘零三個字都已覺得唔多對路,就打去再問,佢就話已經出左車,只係對面,洗咩出車呢?最後等到2:30pm先有個哥哥送貨上來,老老實實,食物沒有問題,足三料件扒都夠厚,加埋芝士幾香口好味,同弟弟吃得津津有味﹗搞外賣而送貨時間要兩個鐘,講真我下次一定唔會再叫,簡直離哂譜,唔夠人手就請人啦,唔好要個客諗住食午餐變左食下午茶嘛,抆死人的﹗

2009-05-25 11 浏览
上星期1...同屋企人交收完..去左買m記俾我同牙妹分享..要左個麥樂雞餐...6件的..忘了加大我仲要多左個雪糕(係我既至愛...綠茶紅豆新地)反左屋企..雪糕已經溶左..雪糕冇以前咁好味..."店"麥樂雞既係..蜜糖芥末...我認為係咁多隻之中..最好味既

要左個麥樂雞餐...6件的..忘了加大

我仲要多左個雪糕(係我既至愛...綠茶紅豆新地)

反左屋企..雪糕已經溶左..

雪糕冇以前咁好味...

"店"麥樂雞既係..蜜糖芥末
...我認為係咁多隻之中..最好味既
2009-04-24 10 浏览
前排的shake shake系列,出左新的shake shake雞, $9!心思思又去試下啦.點知俾我想像心細舊好多,大約只係掌心size到...-_-個刻覺得有d俾人揾笨/好啦,期待落左係d粉到.d粉唔錯.honey味幾好.但如果我無記錯,呢隻shake shake 粉味應該係上年shake shake薯條系列的其中1種味!因為上年食完我覺得好好味! ;-p但舊雞真係唔係好得.好dry!!!!仲衰左mc樂雞.....''''''面粉味好重..好似食緊舊炸面團咁...$9..... .. 我唔會再試!
前排的shake shake系列,
出左新的shake shake雞, $9!
心思思又去試下啦.

點知俾我想像心細舊好多,
大約只係掌心size到...-_-
個刻覺得有d俾人揾笨/

好啦,期待落左係d粉到.
d粉唔錯.honey味幾好.
但如果我無記錯,
因為上年食完我覺得好好味! ;-p

但舊雞真係唔係好得.
好dry!!!!
仲衰左mc樂雞.....''''''
面粉味好重..
好似食緊舊炸面團咁...

$9..... .. 我唔會再試!
2009-04-18 8 浏览
食完壽司都唔夠飽,最後還是要去麥當勞食蛋糕,原本只打算食蛋糕,後來等應待話34元有蛋糕和飲品,最後叫了一個餐.餐飲要熱朱古力.朱古力上面有個m字好靚.只惜杯飲品實在過甜了,而朱古力味又唔夠,好像飲緊一杯好甜的水.我覺得麥當勞幾蚊杯的朱古力夠還好飲過這一杯呢蛋糕要了藍莓芝士蛋糕,芝士味唔夠濃,也唔夠滑,藍莓味嚴重不足.餅底做得過份鬆散,唔夠硬,也唔夠牛油香味.餅乾也無乜味道,這件蛋糕味道平平總括來說這個餐唔好食,下次還是試過其它食品吧

總括來說這個餐唔好食,下次還是試過其它食品吧
熱朱古力
藍莓蛋糕
2009-04-15
2009-03-09 24 浏览
食完山崎包一0的飽肚感覺都沒有,搭完車返到屋企附近有麥記決定再買多個包食﹗見做緊promote而家九蚊有一個豬柳蛋漢堡,我就當然唔執輸啦﹗即叫即做,攞上手是熱辣辣的,好多人都話麥記o的野食無營養,但其實我由細到大都好鬼鍾意食麥記,薯條又好包又好,我覺得差不多是樣樣都咁好味的﹗可惜食得多太肥只有得閒先食下﹗即叫即做的包點當然正啦﹗無因為平左而將貨就價,依然足料﹗山崎一個唔熱又凍既包都賣八蚊,呢度有即叫即做的又有蛋又有漢堡扒,放入口又有份量又熱辣辣,只賣九蚊,邊個係明智之選,我睇都好顯然易見了﹗

即叫即做的包點當然正啦﹗無因為平左而將貨就價,依然足料﹗

2009-03-05 383 浏览
呢日病到瘟瘟燉燉,返唔到工發燒無哂力﹗正直肚餓之時老豆拍醒我叫我食早餐﹗原來佢老人家一早落左麥記買左個扭扭粉早餐俾我食,真的感激萬分﹗外賣麥記聰明地將通粉與湯分開,食既時候先注湯,咁樣可以令通粉唔會浸到淋哂發哂,很不錯的體貼﹗湯底比較清,正岩我呢0的病人,又或也許我食藥至沒有什麼味覺﹗餸料有蛋及漢堡扒一塊,算是營養充足吧﹗總之係溫暖而窩心的早餐啦﹗

$20 (早餐)
2009-01-01 19 浏览
身為麥記fans,知道出新嘢當然要試,仲要係最愛0既麻辣嘢,一出即試。麻辣麥樂雞 ($8) - 唔係點麻辣醬,而係本身件雞係辣,ok,但唔麻辣麻辣板燒雞腿飽餐 & 麻辣板燒豬柳飽餐($26.8) - 其實只係將塊肉加上麻辣醬汁,ok辣,但唔麻,而且個汁咸咗d,麻麻地扭扭薯條要加兩蚊,本身唔飲汽水,轉熱朱古力,點知話部機今日壞咗,惟有轉飲檸檬茶,再加兩蚊,雖然都仲係平價消費,但佢d嘢真係越嚟越貴囉...

麻辣系列
2008-10-18 20 浏览
薑餅人去完打邊爐買了兩件餅給我們作甜品, 分别是朱古力餅和藍苺芝士餅。朱古力餅比較硬身, 中間夾着酥餅, 朱古力味可算濃, 但用叉切起來弄致餅碎亂飛, 十分狠狽。藍苺芝士餅曲奇餅底最好吃, 因蛋糕是軟芝士, 吃下去感覺空洞又欠缺芝味,忌廉太多, 不好吃!這兩件餅已被我在選擇表中剔除吧!

這兩件餅已被我在選擇表中剔除吧!

$25 (宵夜)
2008-09-24 20 浏览
話說麥記有新餐,板燒豬柳包餐,收工打風一條友咪買個返屋企食﹗其實最想試係個咩朱古力批,不過都估到食唔哂,所以都係下次先試喇﹗好似以前食過的,豬柳充滿醬汁,既惹味亦好軟熟,不過我嫌佢入面既蔬菜唔夠多,如果可以多0的就一定更有嚼勁﹗粗薯條有口感,得閒試下有番0的新鮮感﹗整體是好味的﹗食完飽哂﹗

粗薯條有口感,得閒試下有番0的新鮮感﹗

整體是好味的﹗食完飽哂﹗
2008-09-06 10 浏览
唉.睇佢賣廣告咁靚...忍唔住去左買黎食.點知.1黎就覺得差好遠........''''個賣相好難睇-_-2層味的雪糕搞到變1層....strawberry味仲要好酸..好難食呀-_-最慘佢仲要賣$10.5-_-又唔係話大杯過普通新地好多.唉.食返新地好過..

唉.睇佢賣廣告咁靚...
忍唔住去左買黎食.

點知.1黎就覺得差好遠........''''
個賣相好難睇-_-
2層味的雪糕搞到變1層....

strawberry味仲要好酸..好難食呀-_-

最慘佢仲要賣$10.5-_-
又唔係話大杯過普通新地好多.
唉.食返新地好過..
2008-06-18 16 浏览
一直都想試下足三襾漢堡同至尊漢堡有咩分別,但係要到觀塘先有二十四小時麥記,所以一直都沒有機會。早幾日睇睹廣告先知而家唔駛二十四小時麥記都有得賣,一定要去試試啦。個包的確系好重手,可能真系有三襾。而內容就有兩塊厚牛肉、兩塊麵包、洋蔥、酸瓜、兩塊芝士。我個人就覺得太多肉,同太漏喇。而至尊漢堡的內容有兩塊麵包、一塊厚牛肉、蕃茄、芝士、酸瓜、洋蔥、生菜,食起離好似健康,清爽。順帶一提,將軍漢堡都好好食,而且每年只有一段時間有,所以有時間就要去食喇。

2007-12-16 9 浏览
香竽雪糕是我喜愛之一, 但熱辣辣的香芋批還是第一次吃.不是太甜, 饀料真是熱乎乎, 差點辣到喉嚨.
香竽雪糕是我喜愛之一, 但熱辣辣的香芋批還是第一次吃.

不是太甜, 饀料真是熱乎乎, 差點辣到喉嚨.