國慶假期,去海洋公園。食過豐富的早餐, 但到了下午二點,肚餓了,要充飢。稍後還要玩不同的機動遊戲,只能淺嚐。左計右計,都係麥記一桶雞翼最抵。大大啖雞翼桶  脆香雞翼,是那些年的回憶。現在一次食那麼多,等於一次食四盒。雞翼熱辣辣,很燙手。肉質天生無得輸,配混有香料的炸皮很惹味,沾上泰式香辣醬更加正。脆辣雞腿<飽>  小米喜歡的包包。原本小米不食沙律醬,但今天太肚餓了,小米竟然吞下去。雞翼實在太油膩,炸皮在肚子裡發脹,好滯。 最後要加一杯冰凍黑啡來消脂。在熱辣辣的天氣 來一杯凍冰冰啡,爽!
國慶假期,去海洋公園。
食過豐富的早餐, 但到了下午二點,肚餓了,要充飢。
稍後還要玩不同的機動遊戲,只能淺嚐。
左計右計,都係麥記一桶雞翼最抵。
大大啖雞翼桶
大大啖雞翼桶
脆香雞翼,是那些年的回憶。
現在一次食那麼多,等於一次食四盒。
雞翼熱辣辣,很燙手。
肉質天生無得輸,配混有香料的炸皮很惹味,
沾上泰式香辣醬更加正。
脆辣雞腿<飽>
 小米喜歡的包包。
原本小米不食沙律醬,
但今天太肚餓了,小米竟然吞下去。
Iced Americano
雞翼實在太油膩,
炸皮在肚子裡發脹,好滯。
最後要加一杯冰凍黑啡來消脂。
在熱辣辣的天氣 來一杯凍冰冰啡,爽!
Iced Americano
2019-02-04 5353 浏览
去海洋公園玩,玩玩下覺得好攰好肚餓,所以去咗麥當勞食。因為係海洋公園園內,所以價錢貴左好多,亦都冇新款出既包。魚柳包味道好一般,對比平時食嘅好似縮左水咁,細左好多。
由於大姨媽早前嚟海洋公園做完義工之後,見到園內多咗好多遊玩景點,兼且港鐵嘅海洋公園站亦開通咗,所以大姨媽就特意約埋四姨媽、表姐、舅父同埋我們一齊去海洋公園玩!喺玩到下午嘅時候我們覺得有啲攰同肚餓,所以我們就喺海洋天地嘅「麥當勞」食過下午茶,兼休息吓!我們買咗豬柳蛋漢堡嘅包質比較乾同硬實,而且係凍㗎,不過鷄蛋都算凍都勉強可以接受,但豬柳嘅味道就會比較膻!脆辣鷄腿包嘅包質都算軟熟,但鷄腿外層嘅炸粉相當厚身,所以炸到過晒火,令到入面嘅肉質又乾又硬,而且非常油膩!脆香鷄翼同麥樂鷄就不過不失!另外再買咗士多啤梨Double新地嘅士多啤梨果肉都算多,平日食開普通版嘅士多啤梨新地祇係食完頂層嗰啲就無,但呢個Double版就算食完頂層,中間都仲可以再有,感覺會比較滿足!
我們買咗豬柳蛋漢堡嘅包質比較乾同硬實,
而且係凍㗎,
不過鷄蛋都算凍都勉強可以接受,
但豬柳嘅味道就會比較膻!
脆辣鷄腿包嘅包質都算軟熟,但鷄腿外層嘅炸粉相當厚身,
所以炸到過晒火,令到入面嘅肉質又乾又硬,
而且非常油膩!
脆香鷄翼同麥樂鷄就不過不失!
另外再買咗士多啤梨Double新地嘅士多啤梨果肉都算多,
平日食開普通版嘅士多啤梨新地祇係食完頂層嗰啲就無,
豬柳蛋漢堡/脆辣雞腿包
脆香鷄翼
麥樂鷄
2017-10-31
脆香鷄翼
麥樂鷄
2017-05-12 3684 浏览
大家都知道, 海洋公園餐廳的物價非常高, 但是在炎炎夏日的日子,太陽猛烈地曬著, 通山玩了一整天,真的又累又熱!!很想很想喝一杯,冰冰冷冷的飲料!格價過後,買凍奶茶的價錢,比起在海洋公園買水的價錢,只是貴一些。又加上它是凍飲那種渴望的程度就更大了。就好像在沙漠中,與上水源,什至有一杯冰冷的飲料為你降溫一樣!所以,與朋友買了兩杯奶茶,比去市區的奶茶貴一倍有多,味道亦沖得一點也不好喝。心中肉肉赤赤的感覺,隨著每喝一啖,肉赤就愈增加得更多。不過,入得主題公園,就要預了要花費好一筆。所以還是好好的欣賞它吧,夠凍夠多冰!
很想很想喝一杯,冰冰冷冷的飲料!

2016-05-18 3030 浏览
入去海洋公園,真係搵餐平靚正不易,佢d餐廳都真係幾貴,所以寧願食麥記巨無覇絶對可以依飽個肚,重點係拿住熱辣辣新鮮做的包,令社好味包質地又鬆又軟,芝士係溶溶地好軟林林既狀態,加上兩層漢堡牛肉,肉味唔淡,加埋菜絲及沙律汁,好快消化左佢

外卖自取
午餐
2015-06-18 2182 浏览
麥當勞係海洋公園入面已經係最平既食肆, 但本身價錢比外面貴而且只可以單點無套餐叫左一個脆辣雞包同薯條已經要40蚊,個包好普通之餘薯條又淋晒好難食下次好再去海洋公園真係要諗清楚先再去入面間麥當勞食

下次好再去海洋公園真係要諗清楚先再去入面間麥當勞食
20 分钟 (外卖自取)
2013-06-28 1071 浏览
I had to look closely to check that this wasn't one of those stereotypical copy places with a few spelling errors and changes to just avoid legal action. As a parent of a young child we have visited far too many McD restaurants for my liking but the idea of McMuffins with sausage all day can draw me in. My daughter needed no urging and she can spot the yellow M sign from hundreds of yards if not miles it feels. What a crock. No combos so one first has to explain to a waiting small child that yes

What a crock. No combos so one first has to explain to a waiting small child that yes every other McD restaurant around the world we have been to can manage a Happy Meal and no despite Ocean Park being for families this is an exception. Never underestimate the lure of the toy.

Slow lines. Surly staff. Quality of food that makes a cheap supermarket warm-up-at-home dish look like Michelin quality. Yet only a few miles away other McD branches set the gold standard with everything. Some of the best service from McD has been in HK putting even the USA to shame.  What has gone wrong here. Some of the other snack outlets in 'old HK street' were good though so it is not an Ocean Park thing.
2013-06-20
10 分钟 (外卖自取)
$35 (其他)
2011-02-10 722 浏览
去海洋公園想最平食嘢, 當然係選M記啦~~ 但呢間M記冇餐不特止, 仲要貴過出面多多聲, 但都比園區內其他食肆平, 所以吸引超級多人排隊~~~ 等咗差不多20分鐘, 終於可以叫嘢食................我叫咗1個big mac, 1個豬柳漢堡, 1包中薯條, 竟然要$48.5!!!! 超貴......................食物貴都無可厚非, 因為舖租貴, 但d嘢食都冇理由唔係熱辣辣架!! d包同d薯條只可以叫做暖, 一d都唔熱lor~~~ 但果日天氣係非常熱, 冇理由咁快凍掛??? 唔知點解硬係覺得d包個size好似細d, 唔夠平時堂食咁大個lor~~~

超貴......................

2010-11-13
20 分钟 (外卖自取)
$24.5 (午餐)
2005-10-01 685 浏览
不推介這間餐廳的原因,不是因為食物問題,而因為服務問題.第一, 如果拿這個價錢(沒有餐),可以在旁邊那間食肆食焗飯或焗意粉第二,只有兩個人在櫃面收錢,即使在平日(週四),也不足以應付平日的人流,我和男友便足足排了差不多15分鐘,為的只是一個漢堡飽,完全的離譜第三,便是設計問題,因為排隊位置是和counter有段距離,所以很多時旁邊都有一群人在這個空間排隊,這也加長了輪候的時間.第四,因為輪候時間長,所以我們也變成乾煎蝦錄,遮與遮之間都沒有得走.
不推介這間餐廳的原因,不是因為食物問題,而因為服務問題.