2024-07-13 73 浏览
今日又入元朗搵野食😋小巷中飄出陣陣豬肉香👃🏻吸引咗我同朋友🤤店內嘅東瀛風裝修令人好似置身日本拉麵店一樣👍🏻$82醬油慢煮豚軟骨配脆脆豬皮🍜湯底揀咗豚骨濃湯,湯頭唔會好油,淡淡豬骨湯加埋香港傳統手工蛋麵🍳麵質彈牙,唔會有鹼水味👍🏻炸豬皮超脆但又唔會油🤤$100麵麵俱到麵全食🍲叫得麵全食真係超豐盛😍有牛肋條/豚軟骨/豬皮脆脆/虎蝦/蟹肉/鳴門卷/味付筍片/紫菜絲/蔥花/芝麻/炸乾蔥等等🤤牛肋條同豬軟骨都好軟稔,好多軟骨部分👍🏻日本讚岐烏冬配牛肉壽喜燒湯底好夾☺️套餐+$20升級有汽水🥤唐揚炸雞🍗炸雞醃得入味,灑上七味粉好惹味😋或者+$12升級沙律套餐🥗滿滿的胡麻醬👍🏻小食叫咗$28燒汁雞皮餃子雞皮餃子外脆內軟,淋上甜甜的燒汁,啖啖肉😋

$82醬油慢煮豚軟骨配脆脆豬皮🍜
炸豬皮超脆但又唔會油🤤

$100麵麵俱到麵全食🍲

套餐+$20升級有汽水🥤
滿滿的胡麻醬👍🏻

小食叫咗$28燒汁雞皮餃子
雞皮餃子外脆內軟,淋上甜甜的燒汁,啖啖肉😋
  • 唐揚炸雞
  • 燒汁雞皮餃子
  • 醬油慢煮豬軟骨配脆脆豬皮豚骨湯麵
  • 麵麵俱到麵全食
2024-07-12 41 浏览
上周來到元朗這家位於元朗小巷中的低調麵店,店舖雖小,但充滿日式元素。座位不多,但我們在平日到訪亦剛好滿座,可見人氣十足。日式濃汁燴牛肋條壽喜燒湯烏冬日式濃汁香甜帶微酸,容易掛汁,牛肋條口感佳,容易咬開又不會過份軟爛。讚岐烏冬口感煙韌,吸滿湯汁味道。跟餐+$12 配汽水及沙律蟹肉海老鮮蝦味噌湯麵湯麵為香港傳統手打蛋麵,充滿蛋香且有筋性彈牙,配料十分豐富,大蝦爽口,味噌蝦湯味道回甘。跟餐+$20 配汽水及唐揚炸雞燒汁雞皮餃子餃子豐滿,充滿肉汁,外皮香脆惹味。

日式濃汁燴牛肋條壽喜燒湯烏冬
跟餐+$12 配汽水及沙律

蟹肉海老鮮蝦味噌湯麵
跟餐+$20 配汽水及唐揚炸雞

燒汁雞皮餃子
餃子豐滿,充滿肉汁,外皮香脆惹味。
2024-07-09 46 浏览
元朗麵麵俱到.味道:7/10🌟抵食:7/10🌟環境:7/10🌟.元朗隱密日式麵食小店🍜店內採用吧枱設計,裝修和風,幾有feel😀今次試咗招牌嘅麵全食,都幾多餸下,有齊豬軟骨、蝦、蟹肉等🦀滿滿一碗😍豬軟骨幾好食,好入味,軟硬適中🐷烏冬偏淋身,鍾唔鍾意嘅就見仁見智🤔加多十幾蚊仲可以有埋沙律或者炸雞🥗都幾豐富下~.#香港 #食評 #foodie #食好西 #discoverhongkong #香港好去處 #元朗 #元朗美食 #元朗好去處 #元朗打卡 #豬軟骨 #麵麵俱到
元朗
麵麵俱到
味道:7/10🌟
抵食:7/10🌟
環境:7/10🌟
2024-06-29 41 浏览
今日一個人周街行,入左嚟元朗,行到嚟雞地見到呢間新開既小店「麵麵俱到」,咁岩又有啲餓就入去試吓。入到去就係一啲和風既佈置。小弟就叫左個「醬油慢煮豬軟骨配脆脆豬皮豚骨湯麵,唐揚炸雞套餐」,Menu上寫住有得揀讚岐烏冬/香港傳統手工蛋麵,咁就揀左手工麵,當然要支持一吓本土既手工麵啦!啲野食嚟到,首先係個唐揚炸雞,咬落去肉質juicy 又唔鞋,少少辣幾野味。到主角醬油慢煮豬軟骨配脆脆豬皮豚骨湯麵,一嚟就試左啖湯先,個湯一入口厚實有質感,唔似係一般開水豬骨湯咁,湯底係有心機既。👍🏽跟住就試個麵,夾起果陣好有份量,咬落口感彈牙唔會好淋,呢個香港傳統手工麵要讚👍🏽👍🏽脆脆豬皮建議浸落個湯度,等佢吸番啲湯,有少少淋咁食,食落口有啲似豬油渣咁。而個慢軟豬軟骨一定要大推,用醬油慢煮,夠入味又夠淋又唔會一夾就散,最重要都幾大舊。食完整體嚟講係值得再番食,走既時候咁岩老闆行左出嚟,同佢吹左兩句,同佢講個手工麵好正,聽佢講番話係麵廠造既傳統手工竹昇麵,唔怪得個麵咁有口感同彈牙啦⋯⋯呢餐$82蚊,個套餐有野飲有小食,價錢都合理,下次再入嚟元朗會再嚟食過,支持一下有心既小店。
唐揚炸雞
香港傳統手工麵(竹昇麵)
2024-06-28
唐揚炸雞
香港傳統手工麵(竹昇麵)
  • 醬油慢煮豬軟骨配脆脆豬皮豚骨湯麵
2024-06-28 39 浏览
在小巷唔起眼既角落,搵到間性價比幾高又高質既小店🤭- 麵麵俱到 麵全食 配壽喜燒湯麵+$20升級 唐揚炸雞套餐 好抵!仲有埋飲品🥤勁多料,成碗好豐富澎湃😍手工蛋麵好彈牙,又帶少少蛋香味👍🏻- 醬油慢煮豬軟骨配脆脆豬皮豚骨湯烏冬+$12升級 沙律套餐所有烏冬都係用咗讚岐烏冬🥰冇得輸!煙韌、入味豬軟骨炆得好林,亦都好入味豬皮勁酥脆,辣辣地好開胃成碗都好有口感😋另外叫咗個海苔薯條,+$3有埋黑松露醬勁正😋😋整體來講,餐廳位置稍稍偏僻,但由西鐵站行過去都係十分鐘內路程,細細間但食物質素高,而且性價比幾高👏🏻👏🏻👏🏻🫶🏻
在小巷唔起眼既角落,搵到間性價比幾高又高質既小店🤭

- 麵麵俱到 麵全食 配壽喜燒湯麵
+$20升級 唐揚炸雞套餐 好抵!
仲有埋飲品🥤

勁多料,成碗好豐富澎湃😍
手工蛋麵好彈牙,又帶少少蛋香味👍🏻

- 醬油慢煮豬軟骨配脆脆豬皮豚骨湯烏冬
+$12升級 沙律套餐
所有烏冬都係用咗讚岐烏冬🥰冇得輸!
煙韌、入味
豬軟骨炆得好林,亦都好入味
豬皮勁酥脆,辣辣地好開胃
成碗都好有口感😋

另外叫咗個海苔薯條,+$3有埋黑松露醬
勁正😋😋

2024-06-25 45 浏览
今日嚟到元朗一間色香味俱全嘅麵檔,舖頭望落去唔大,但係入到去位置尚算寬敞😘而且好有日本拉麵店嘅味道醬油慢煮豚軟骨配脆脆豬皮,豚骨濃湯烏冬或者拉麵$74烏冬非常之煙靭,用咗日本嘅稻庭手打烏冬,豬軟骨嘅份量非常之多,而且非常之大嚿,充滿滿滿嘅骨膠原,最特別係個脆脆豬皮炸得非常之香脆,配啲拉麵湯一齊食好正,拉麵湯底亦都非常之值得稱讚店主係用咗豬骨湯熬製而成嘅湯底可以直接飲用😝面面俱到全餐$108牛肉壽喜燒湯非常之濃郁,牛肉肉質鮮嫩,呢個餐入邊基本上咩餸都有,有蟹柳啦,鳴門卷🍥,蟹肉,餐仲有個唐揚炸雞添,炸雞非常之香脆,而且雞肉好大一咬落去啲雞肉汁必晒出嚟燒汁雞皮餃子$25好少地方有嘅雞皮餃子,雞皮包住入邊啲肉非常之惹味,咬落去啲雞皮汁充滿香味,將我成個口腔🤣🤣呢個價錢食到如此高質嘅日本麵係非常之抵餸嘅份量係非常之多細食嘅人建議兩個人食一碗🤣🤣麵麵俱到 (元朗)元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下48號舖

醬油慢煮豚軟骨配脆脆豬皮,豚骨濃湯烏冬或者拉麵$74

面面俱到全餐$108

燒汁雞皮餃子$25

麵麵俱到 (元朗)
2024-06-22 36 浏览
其實小編都係睇OpenRice食評被吸引而幫襯的大大碗份量十足的麵感覺包羅萬有 令人睇到都已經流口水.《醬油慢煮豬軟骨配脆脆豬皮》豬軟骨以慢煮的方式烹調肉質唔單止煮到軟淋 而且零舍入味配上酥脆的泰式炸豬皮麵底係手工蛋麵 彈牙之餘又有蛋香味.《麵麵俱到-麵全食配壽喜燒湯底》真正嘅大碗麵呀😍彈牙的讚崎烏冬索曬壽喜燒湯汁有齊牛肋條、豬軟骨、豬皮脆脆、虎蝦、蟹肉嗚門卷、荀片、蔥花、紫菜絲、芝麻、炸乾蔥啲餸多到滿瀉咁.《唐揚炸雞》酥脆多汁的日式炸雞係必點嘅小食外皮係鹹酥香脆 內裏卻是鮮嫩多汁的雞肉.《海苔薯條》呢度的薯條唔係點茄汁咁傳統係黑松露沙律醬呀 松露fans絕對不能錯過.《椒鹽炸雞軟骨》椒鹽炸雞軟骨係一道下酒菜雞軟骨獨有爽脆的口感 真係好食到停唔到口.建議一定要加錢升級做套餐有飲品、小食/沙律 更加抵食

其實小編都係睇OpenRice食評被吸引而幫襯的

麵底係手工蛋麵 彈牙之餘又有蛋香味

《麵麵俱到-麵全食配壽喜燒湯底》
真正嘅大碗麵呀😍
彈牙的讚崎烏冬索曬壽喜燒湯汁
有齊牛肋條、豬軟骨、豬皮脆脆、虎蝦、蟹肉
嗚門卷、荀片、蔥花、紫菜絲、芝麻、炸乾蔥
啲餸多到滿瀉咁

《椒鹽炸雞軟骨》
椒鹽炸雞軟骨係一道下酒菜
雞軟骨獨有爽脆的口感 真係好食到停唔到口
建議一定要加錢升級做套餐
有飲品、小食/沙律 更加抵食
2024-06-19 32 浏览
有時候,去下啲小店食野都唔錯🤭估唔到係咁有驚喜! 佢地主打食日本野,比我想像中多選擇😙佢可以加錢做套餐係可以揀跟沙律或者係跟炸雞,都幾抵食,當然係可以單點啦,同埋可以揀烏冬或者係香港蛋麵!醬油慢煮豬軟骨配脆脆豬皮豚骨湯讚岐烏冬面一出到嚟就覺得好豐富,因為有好多嘅材料喺上面,佢嘅豬軟骨係好大嚿一啲都唔吝嗇,豬軟骨炆得都幾淋 ,讚岐烏冬好入味,湯都係好濃嘅豚骨湯!同埋脆辣豬皮酥脆有口感😋麵麵俱到-麵全食配壽喜燒湯蛋麵佢嘅壽喜燒湯係甜甜酸酸好掛汁,蛋麵係傳統港式麵,比較粗身,有蛋香食落去嘅口感有更正彈牙,入邊有好多唔同嘅材料,有牛肋條、蝦肉、蟹肉、豬皮脆脆等等!成件事都好豐富!小食更新嘅炸雞炸得非常之香口,沙律都好有誠意好大碟,好新鮮!另外我哋都叫咗海苔炸薯條同埋炸雞軟骨!薯條佢仲可以加埋黑松露醬,成件事更加昇華😋佢今餐會包咗兩罐罐裝飲品,天氣咁熱就啱晒啦!😝

醬油慢煮豬軟骨配脆脆豬皮豚骨湯讚岐烏冬

麵麵俱到-麵全食配壽喜燒湯蛋麵

小食

佢今餐會包咗兩罐罐裝飲品,天氣咁熱就啱晒啦!😝

2024-06-19 18 浏览
醬油慢煮豚軟骨配脆脆豬皮豚骨濃湯烏冬 配 沙律 $74麵麵俱到麵全食牛肉壽喜燒湯配唐揚炸雞 $108有牛肋條,豚軟骨,豬皮脆脆,虎蝦,蟹肉,鳴門卷,味付苟片,蔥花,紫菜呢個最啱選擇困難症嘅人揀,因為乜都有樣樣都有得食,最好價錢唔算貴,份量仲好多。值得一提嘅係兩條牛肋條炆得軟軟爛爛好入味,虎蝦大隻爽脆,蟹肉份量都算多!同埋呢間餐廳最大嘅特點係同普通嘅拉麵湯底不相似,佢用咗壽喜燒嘅湯底飲落相對冇咁油膩。就算飲食要節制嘅女仔都飲得落肚。個人就非常推薦,價錢貴$20左右但係就乜都試曬仲好好食!燒汁雞皮餃子 $25呢間店舖小食係最好食嘅,雞皮超級香脆,入邊嘅料都好多呢間嘅雞皮餃子都係小編最鍾意食!明太子吉列炸蝦 $25吉列炸皮幾薄,蝦食落幾爽脆加埋明太子咸咸鮮鮮好好味!
醬油慢煮豚軟骨配脆脆豬皮豚骨濃湯烏冬 配 沙律 $74

麵麵俱到麵全食牛肉壽喜燒湯
配唐揚炸雞 $108

燒汁雞皮餃子 $25

明太子吉列炸蝦 $25
吉列炸皮幾薄,蝦食落幾爽脆加埋明太子咸咸鮮鮮好好味!
2024-06-14 19 浏览
見到元朗又新街開咗間新嘢食拉麵餐廳仲有唔少人幫襯緊添,見到餐牌非常吸引而且仲有單點堂楊雞套餐同沙律套餐選擇非常豐富入去試吓啦!🥰🥰梗係要來食金鎮店之寶😈拉麵啦!我哋午飯時間去到,雖然係假日,但係都有午市套餐,非常抵食!😻唔想食套餐嘅,仲可以單點!不過我哋第一次嚟到想試多啲嘢,咁梗係要套餐👻👻我哋點咗兩個湯麵套餐,分別係蟹肉海老鮮蝦味噌湯麵和麵麵俱到-麵全食配壽喜燒湯麵。麵食既麵條方面可以揀手工蛋麵或者烏東,店員同我地介紹手工蛋麵係由香港麵廠製造,有蛋香味,介紹我地試😻咁我地就一個烏東,一個湯麵,試下啦😽😽😽蟹肉海老鮮蝦味噌湯麵 (唐揚雞套餐) $98升級津路烏龍茶$3麵麵俱到-麵全食配壽喜燒湯麵(唐揚雞套餐)$108升級波子汽水$5海苔薯條$25 (額外加黑松露醬$3)麵麵俱到 (元朗)元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下48號舖

不過我哋第一次嚟到想試多啲嘢,咁梗係要套餐👻👻

咁我地就一個烏東,一個湯麵,試下啦😽😽😽

蟹肉海老鮮蝦味噌湯麵 (唐揚雞套餐) $98
升級津路烏龍茶$3

麵麵俱到-麵全食配壽喜燒湯麵(唐揚雞套餐)

升級波子汽水$5

海苔薯條$25 (額外加黑松露醬$3)

麵麵俱到 (元朗)

2024-05-25
用餐时段
2024-06-14 19 浏览
Lunch time去左yoho附近食野,行過條巷仔發現有新餐廳,所以入去試新嘢!呢間前身系做日式小丸子,宜家轉左食麵,環境裝修同以前一樣。醬油慢煮豬軟骨配脆脆豬皮豚骨湯麵 配唐揚雞套餐$82呢度只有2款麵揀,一系讚岐烏冬,一系就香港手工蛋麵,呢碗揀左手工蛋麵,蛋麵幾粗身,咬落有口感。豬軟骨大大舊,炆得好淋,軟骨位置都好易咬開。跟餐配既唐揚雞,有3粒炸雞粒。麵麵俱到 麵全食 配壽喜燒湯麵 配沙律套餐 $100呢碗份量十足,有牛肋條、豬軟骨、炸豬皮、蝦肉、蟹柳等,男士們食應該好滿足。壽喜燒湯底帶甜,揀烏冬配就岩哂!跟餐沙律。吉列炸蝦 $253隻吉列炸蝦配明太子沙律醬,貌相都ok。燒汁雞皮餃子 $25個人幾鐘意呢款雞皮餃子,一份有5件,入面系雞肉,無軟骨。

醬油慢煮豬軟骨配脆脆豬皮豚骨湯麵 配唐揚雞套餐$82

跟餐配既唐揚雞,有3粒炸雞粒。

麵麵俱到 麵全食 配壽喜燒湯麵 配沙律套餐 $100

跟餐沙律。

吉列炸蝦 $25
3隻吉列炸蝦配明太子沙律醬,貌相都ok。

燒汁雞皮餃子 $25
個人幾鐘意呢款雞皮餃子,一份有5件,入面系雞肉,無軟骨。

2024-06-11 12 浏览
🎈 麵麵俱到地址:元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下48號舖餐廳設計特別,舒適感高。💡 麵麵俱到麵全食讚岐烏冬,口感煙韌,非常入味好豐富,牛肋條,豚軟骨,豬皮脆脆,虎蝦,蟹肉,鳴門卷,味付荀片,葱花,紫菜絲,芝麻,炸乾蔥💡 日式濃汁燴牛肋條壽喜燒湯麵香港傳統手工蛋麵,傳統港式麵,有筋性彈牙,有蛋香味牛肋條,肉質嫩口,有牛味💡 椒鹽炸雞軟骨好大份,好新鮮,炸粉好薄,口感十足💡 海苔薯條份量超大,好新鮮,配埋海苔好夾(5🌟為滿分)環境:🌟🌟🌟🌟🌟打卡:🌟🌟🌟🌟🌟味道:🌟🌟🌟🌟🌟價錢:🌟🌟🌟🌟🌟再訪:🌟🌟🌟🌟🌟
🎈 麵麵俱到
地址:元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下48號舖

餐廳設計特別,舒適感高。

💡 麵麵俱到麵全食
讚岐烏冬,口感煙韌,非常入味

💡 日式濃汁燴牛肋條壽喜燒湯麵
香港傳統手工蛋麵,傳統港式麵,有筋性彈牙,有蛋香味
牛肋條,肉質嫩口,有牛味

💡 椒鹽炸雞軟骨
好大份,好新鮮,炸粉好薄,口感十足

💡 海苔薯條
份量超大,好新鮮,配埋海苔好夾

(5🌟為滿分)
環境:🌟🌟🌟🌟🌟
打卡:🌟🌟🌟🌟🌟
味道:🌟🌟🌟🌟🌟
價錢:🌟🌟🌟🌟🌟
再訪:🌟🌟🌟🌟🌟
2024-06-08 35 浏览
🍜今次同豬生行去平時食開all day breakfast嘅後面街食野, 意外搵到間幾抵食嘅日本風麵店😙 加哂成個套餐又小食又飲品再加碗麵100蚊都唔使👍仲要份量十足.▶️ 麵麵俱到-麵全食配壽喜燒湯麵 (沙律套餐)呢套麵超豐盛, 有牛肋條, 豚軟骨, 脆豬皮, 虎蝦, 蟹肉, 鳴門卷, 荀同紫菜, 配搭傳統手工蛋麵! 最正係佢嘅豚軟骨好入味, 軟骨脆口~套餐加埋salad一啲都唔heavy▶️ 醬油慢煮豬軟骨配脆脆豬皮豚骨湯麵 (唐揚雞套餐)呢碗就有豚軟骨, 脆豬皮, 鳴門卷, 荀, 紫菜, 芝麻同乾蔥, 配搭日本讚岐烏冬! 豚骨湯底夠鮮甜, 最正係脆豬皮, 咬落爽口唔肥膩~套餐加咗唐揚雞, 肉質香嫩幼滑▶️ 我哋仲嗌多咗2個小食: 燒汁雞皮餃子同明太子吉列炸蝦, 兩款同樣係即嗌即整, 餃子皮超特別, 餃子汁包係雞皮內同樣爆汁! 吉列蝦炸得剛好, 好juicy!
🍜
▶️ 麵麵俱到-麵全食配壽喜燒湯麵 (沙律套餐)

▶️ 醬油慢煮豬軟骨配脆脆豬皮豚骨湯麵 (唐揚雞套餐)

><商場新開幕吸引咗很多人流 行返去附近街冇咁多人搵食麵麵俱到麵全食配牛肉壽喜燒湯(88)牛肋條/豬軟骨/脆豬皮/蝦/蟹肉材料豐富擺滿晒個碗 少喺鋪頭見嘅香港傳統手工蛋麵 爽腍粗身幾有彈性仲可以升級套餐汽水&沙律(+12)醬油慢煮豚軟骨配脆脆豬皮豚骨濃湯(62)豬軟骨腍身冇膻味 跟脆口辣豬皮形成對比另可配滑捋捋又煙韌嘅讚岐烏冬汽水&唐揚炸雞(+20)燒汁雞皮餃子/明太子吉列炸蝦(25)新鮮炸起 香脆juicy><><><><><><><><><><><><><><><麵麵俱到元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下48號舖
商場新開幕吸引咗很多人流
行返去附近街冇咁多人搵食
麵麵俱到麵全食配牛肉壽喜燒湯(88)
牛肋條/豬軟骨/脆豬皮/蝦/蟹肉
材料豐富擺滿晒個碗
少喺鋪頭見嘅香港傳統手工蛋麵
爽腍粗身幾有彈性
仲可以升級套餐汽水&沙律(+12)
醬油慢煮豚軟骨配脆脆豬皮豚骨濃湯(62)
豬軟骨腍身冇膻味 跟脆口辣豬皮形成對比
另可配滑捋捋又煙韌嘅讚岐烏冬
汽水&唐揚炸雞(+20)
燒汁雞皮餃子/明太子吉列炸蝦(25)
新鮮炸起 香脆juicy
麵麵俱到
2024-06-05 20 浏览
喺出面已經見到呢間小店日式裝修幾靚❤️蟹肉海老鮮蝦味噌湯(烏冬)唐揚雞套餐$98所有面類都可以二選一可以揀讚岐烏冬或者香港傳統手蛋麵讚岐烏冬嘅口感都好煙靭呢個湯烏冬嘅配料都好豐富有虎蝦 蟹肉 鳴門卷 味付筍片 蔥花 紫菜絲 芝麻同埋炸乾蔥 大蝦爽口 味噌湯底鮮鹹後回甘跟餐嘅唐揚炸雞熱辣辣😋❤️麵麵俱到-麵全食 配壽喜燒湯烏冬(配唐揚炸雞)$108呢個湯烏冬都係有好多配料有牛肋骨 豚軟骨 豬皮脆脆 虎蝦 蟹肉 鳴門卷 味付筍片 蔥花 紫菜絲 芝麻同埋炸乾蔥呢個壽喜燒湯底比較甜一啲❤️海苔薯條$25加黑松露醬 $3海苔薯條炸得脆卜卜 熱辣辣面頭嘅海苔再加埋黑松露醬好味😋❤️燒汁雞皮餃子$25(5pcs)外皮夠脆 咬開有啲爆汁
喺出面已經見到呢間小店日式裝修幾靚

❤️蟹肉海老鮮蝦味噌湯(烏冬)
唐揚雞套餐$98

❤️海苔薯條$25
加黑松露醬 $3
海苔薯條炸得脆卜卜 熱辣辣
面頭嘅海苔再加埋黑松露醬好味😋

❤️燒汁雞皮餃子$25(5pcs)
外皮夠脆 咬開有啲爆汁