2024-09-05 121 浏览
呢日轉左入巷仔見到呢間食日式拉麵,價錢唔算好貴,但好似好豐富,剛好有位就試吓啦雖然店細細,但裝修到好有日本感覺。我地都加錢升級做套餐,就會有沙律或小食,再有野飲。沙律同小食都好豐富,特別沙律好新鮮。見到店仲推介呢個雞皮餃子,真係好吸引,外脆內里充滿肉汁,超正!減肥留返聽日先啦🤣牛肋條壽喜燒,烏冬口感煙韌,日式濃汁夠甜豬軟骨配豬皮脆脆豚骨湯,豬皮酥脆,醬油味出,充滿骨膠原。兩款肉都炆得夠冧 ,入口好舒服。

雖然店細細,但裝修到好有日本感覺。

牛肋條壽喜燒,烏冬口感煙韌,日式濃汁夠甜

豬軟骨配豬皮脆脆豚骨湯,豬皮酥脆,醬油味出,充滿骨膠原。

兩款肉都炆得夠冧 ,入口好舒服。
  • 燒汁雞皮餃子
元朗新開親民日式湯麵店🍜抵食街坊價🫰🏻元朗一向眾多美食,周末間吾中就會去雞地附近行下搵好野食😋今次經過鳳攸南街,見到小巷入面新開了一間日式小店「麵麵俱到」,店舖雖小,但佈置得幾溫馨,天花上掛滿日式紙傘和燈籠🏮牆身以海報和掛布點綴,滿滿的和風~🍴麵麵俱到-麵全食配壽喜燒湯烏冬套餐每款食材都想嘗試嘅朋友仔,推介你地叫麵全食,因為它集齊了牛肋條、豬皮脆脆、豬軟骨、虎蝦、蟹肉、鳴門卷、荀片、紫菜絲等,視覺上極豐富澎湃😍 牛肋條和豬軟骨炆得軟腍入味,第一次食豬皮脆脆口感都幾特別,爽口唔油膩。湯底係鹹鹹甜甜的壽喜燒汁,配上口感煙韌的讚岐烏冬,好開胃😋 加錢升級左套餐,有埋小食唐揚雞3件和飲品,抵食👍🏻🍴蟹肉海老鮮蝦味噌手工蛋麵套餐鮮味十足嘅湯麵,皆因放左海量的蟹肉和櫻花蝦,而且虎蝦彈牙爽口🦐麵底方面揀左傳統港式手工蛋麵,麵質相對比較有筋性,帶有淡淡嘅蛋香味🍜湯底用上味噌,喝落先鹹後回甘,有種北海道札幌拉麵嘅感覺🇯🇵🍴燒汁雞皮餃子長條形,雞皮好脆,咬開好juicy,因為加左七味粉,帶少少辣
元朗新開親民日式湯麵店🍜抵食街坊價🫰🏻

🍴麵麵俱到-麵全食配壽喜燒湯烏冬套餐

🍴蟹肉海老鮮蝦味噌手工蛋麵套餐

🍴燒汁雞皮餃子
2024-09-03 89 浏览
麵麵俱到喺一間日本小店,主要提供各款和風湯麵,有好幾款湯底,壽喜燒湯,鮮蝦味噌湯,豬骨濃湯等等。每個湯麵都可以配套餐。沙律新鮮沙律菜車厘茄配搭沙律醬,令人十分開胃無負擔。燒汁雞皮餃子五隻餃子食得多,用雞皮當做餃子皮都係比較少試,真係好驚喜。鐘意食雞皮嘅朋友係一定要嚟試,個個油脂香味真係不得了。日式濃汁燴牛肋條壽喜燒湯烏冬湯底就屬於日式甜醬油,甜甜地好開胃,牛肋條每塊都炆得夠時間,恰到好處,令到肉質好軟熟但保留到筋膜嘅夾口,仍然有咬口,唔會軟到爛哂。烏冬口感軟中帶爽。醬油慢煮豚軟骨配脆脆豬皮經典嘅日式豚骨湯頭,豬骨味本身都濃,質地我都好滿意,夠正宗。豬軟骨入哂味,慢慢可以保持到肉質結構完整度,同時兼顧到軟骨煮得夠時間。另外脆脆豬皮係一大亮點,配粗身蛋麵,可以掛到湯,好好食

沙律
新鮮沙律菜車厘茄配搭沙律醬,令人十分開胃無負擔。

燒汁雞皮餃子五隻

日式濃汁燴牛肋條壽喜燒湯烏冬

醬油慢煮豚軟骨配脆脆豬皮
📍#麵麵俱到 (元朗)元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下48號舖♡人均消費: $210 @ 2▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️✨#豚骨濃湯烏冬 💰$62豚骨湯麵係日本國內人氣高企既湯款,將豬骨大火長時間熬煮,呈奶油般嘅白色高湯,味道幾濃,配上烏冬都不錯,亦可加$12再加沙律~✨# 和風湯麵|麵全食配壽喜燒湯麵💰$88|唐揚炸雞 💰+$20材料非常豐富,有牛肋條、豬軟骨、豬皮脆脆、虎蝦、蟹肉、鳴門卷、紫菜絲、炸乾蔥等等,確在好豐富,最好味係豬軟骨,大件之餘肉質好嫩,不過雀仔胃既我唔係好食得哂🤣 而唐揚炸雞就幾香脆,上枱都係熱辣辣,點一點沙律食,不錯!✨# 燒汁雞皮餃子💰$28好特別既餃子,脹卜卜入面係雞肉同軟骨,餃子皮唔係脆嘅,加埋佢個餡好似食緊腸仔咁😂好特別 但唔錯的▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
📍#麵麵俱到 (元朗)

♡人均消費: $210 @ 2

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

✨#豚骨濃湯烏冬 💰$62

✨# 燒汁雞皮餃子💰$28

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
2024-08-17 108 浏览
元朗雞地呢個區域出晒名多特色小店😀 今次呢間位於橫街嘅麵麵俱到,屬於主打手工麵、烏冬嘅專門店!位置唔算起眼,由元朗西鐵站唔駛行10分鐘就嚟到!日式濃汁燴牛肋條壽喜燒湯烏冬牛肋條炆得勁腍身,肉質細嫩🤩壽喜燒湯底甜甜哋,足料之餘又開胃🤭蟹肉海老鮮蝦味噌湯麵另一碗賣相好吸睛,未食都覺得好滿足😆配料有虎蝦、蟹肉,令到碗湯好鮮甜🤪同場有好豐富嘅伴碟配菜,鳴門卷、荀片、蔥花、紫菜絲、芝麻、炸乾蔥,口感層次多重感受啊😎雞皮餃子平時都好少食雞皮😯將雞皮擺落餃子一齊食又出奇地夾喎🤣跟餐3件唐揚炸雞,熱辣辣新鮮炸起,炸嘢真係勁吸引😈開胃清新嘅沙律!大熱天時,一定要整返兩罐可樂先夠爽啊👍店內擺設、裝潢貫徹日式Style!
日式濃汁燴牛肋條壽喜燒湯烏冬
蟹肉海老鮮蝦味噌湯麵
雞皮餃子
平時都好少食雞皮😯將雞皮擺落餃子一齊食又出奇地夾喎🤣
跟餐3件唐揚炸雞,熱辣辣新鮮炸起,炸嘢真係勁吸引😈
開胃清新嘅沙律!
大熱天時,一定要整返兩罐可樂先夠爽啊👍
店內擺設、裝潢貫徹日式Style!
【麵麵俱到】位置元朗YOHO附近小巷,主打日式和風麵食,推介大大碗日式濃汁燴牛肋條壽喜燒湯烏冬$72 牛肋條燉得非常軟淋,搭配濃郁的壽喜燒湯底,讓人一口接一口停不下來。烏冬吸滿了湯汁的美味,依家(+汽水和沙律套餐$12),性價比高😍仲有蟹肉海老鮮蝦味噌湯烏冬$78味噌湯頭帶有濃郁的海鮮風味,滿滿蟹肉和鮮蝦的搭配好鮮味🤩依家(+烏龍茶和沙律套餐$15),清爽解膩,喜歡海鮮風味的絕佳選擇😋小食揀左七味唐揚嫩雞$38 雞肉外酥內嫩,七味粉惹味,必點小食之一😉

仲有蟹肉海老鮮蝦味噌湯烏冬$78
味噌湯頭帶有濃郁的海鮮風味,滿滿蟹肉和鮮蝦的搭配好鮮味🤩

2024-08-09
等候时间
10 分钟 (堂食)
2024-08-08 118 浏览
麵麵俱到 | 元朗日式麵店餐廳裝修十分日式 和風既感覺元朗咁多餐廳 呢間日式麵店做到幾分日本餐廳感覺仲播埋日文歌🔶日式濃汁燴牛肋條壽喜燒湯麵牛肋條份量好足 有幾條鋪係面頭牛肋條煮到唔會過硬 牛肋條帶有少少口感 日式濃汁偏向甜甜酸酸 係幾開胃今次揀左食麵 而麵既份量都唔少 配壽喜燒湯又幾特別唔係傳統拉麵果款湯底 用骨湯 幾特別🔶沙律套餐 + 氣水沙律菜新鮮 份量都幾大份沙律配埋胡麻醬食 作為前菜🔶蟹肉海老鮮蝦味噌湯麵配料係蟹肉同埋蝦 配料豐富 蟹肉都夠曬鮮甜 蝦係大蝦 大大隻 爽口彈牙湯底係味噌鮮蝦湯 湯底味道有鮮味湯底味道幾特別 兩樣夾埋都幾好味 北海道拉麵🔶唐揚炸雞套餐 + 氣水炸雞係即叫即炸 上到檯仲係熱辣辣炸雞係要襯熱食 肉質嫩 仲有少少肉汁唔係鞋口 而已炸到岩岩好🔶明太子吉列炸蝦吉列炸蝦炸到外脆內軟 蝦肉都係比較彈牙配埋明太子醬食 炸野配埋就好夾甜甜地 又食到脆脆既外皮🍴整體評價:麵店做到幾分日本餐廳感覺 裝修十分日式湯底做到幾特別 味道夠曬鮮甜蝦味噌湯麵做到鮮甜 有蝦味炸物都係外脆內軟 即炸即上碟推介指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️—————————————————————————————
麵麵俱到 | 元朗日式麵店

炸物都係外脆內軟 即炸即上碟

推介指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️
📌 元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下48號舖
付款方式
Visa Master AlipayHK 支付寶 現金 八達通 銀聯
2024-08-07 124 浏览
•麵麵俱到•雞地不嬲多好嘢食~今次去咗一間日本料理🫶🏻細細間但又估唔到啲野食幾👍🏻👍🏻ʕ·͡ˑ·ཻʔ︎ ————————— ฅ՞••՞ฅ︎🤍日式濃汁燴牛肋壽喜燒湯烏冬 $72壽喜燒湯頭偏甜 甜甜酸酸 都幾掛汁~揀左讚岐烏冬🫶🏻口感煙韌同埋吸晒啲汁好入味~有得加錢升級沙律套餐 $12牛肋牛味牛濃 有成三大嚿😍👍🏻🤍醬油豬軟骨配豬皮脆脆豚骨湯麵升級唐揚炸雞套餐 $20豬皮脆脆酥脆有口感😍冇諗過可以加落日本麵度~豬軟骨炆得好冧醬油味都好濃呢個揀左香港傳統手工蛋麵~好少有日本野食店可以揀呢隻麵傳統港式麵六配入日式湯頭度又幾特別麵條都有蛋香味同彈牙(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)🤍燒汁雞皮餃子 $28呢一個真係好驚喜!佢係用雞皮做餃子皮🐤炸到脆卜卜 咬落去識爆汁😂👍🏻ʕ·͡ˑ·ཻʔ︎ ————————— ฅ՞••՞ฅ︎餐廳推薦程度:🔆🔆🔆🔆(5個🔆為滿分;🔅為半分)麵麵俱到 (元朗)元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下48號舖🚇港鐵元朗站行約5分鐘
•麵麵俱到•

雞地不嬲多好嘢食~
今次去咗一間日本料理🫶🏻
細細間但又估唔到啲野食幾👍🏻👍🏻

ʕ·͡ˑ·ཻʔ︎ ————————— ฅ՞••՞ฅ︎

🤍日式濃汁燴牛肋壽喜燒湯烏冬 $72
壽喜燒湯頭偏甜 甜甜酸酸 都幾掛汁~
揀左讚岐烏冬🫶🏻口感煙韌同埋吸晒啲汁好入味~
有得加錢升級沙律套餐 $12
牛肋牛味牛濃 有成三大嚿😍👍🏻

🤍醬油豬軟骨配豬皮脆脆豚骨湯麵
升級唐揚炸雞套餐 $20
豬皮脆脆酥脆有口感😍
冇諗過可以加落日本麵度~
豬軟骨炆得好冧醬油味都好濃
呢個揀左香港傳統手工蛋麵~
好少有日本野食店可以揀呢隻麵
傳統港式麵六配入日式湯頭度又幾特別
麵條都有蛋香味同彈牙(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

🤍燒汁雞皮餃子 $28
呢一個真係好驚喜!
佢係用雞皮做餃子皮🐤
炸到脆卜卜 咬落去識爆汁😂👍🏻

ʕ·͡ˑ·ཻʔ︎ ————————— ฅ՞••՞ฅ︎

餐廳推薦程度:🔆🔆🔆🔆
(5個🔆為滿分;🔅為半分)

麵麵俱到 (元朗)
🚇港鐵元朗站行約5分鐘
2024-08-02 93 浏览
這間位於元朗的【麵麵俱到】,主打平靚正日式湯麵及丼飯,另外可以沙律及小食,都是由$5-60起,價錢貼地,而且份量十足。醬油慢煮豬軟骨配脆脆豬皮豚骨湯麵麵底可以選擇日本讚岐烏冬或手工蛋麵,烏冬煙煙韌韌,加上香脆的豬皮,豬軟骨炆至肉質鬆化。麵麵俱到麵全食配壽喜燒湯麵手工蛋麵十分爽口且有蛋香,配上香甜的壽喜燒湯,加上蟹肉、豬軟骨及蝦仁等大量的配料,十分滿足。沙律跟餐的沙律配上芝麻醬十分清新開胃。唐揚炸雞炸雞金黃香脆,而且有肉汁。燒汁雞皮餃子雞皮香脆,中間包著充滿肉汁的餃子。

醬油慢煮豬軟骨配脆脆豬皮豚骨湯麵

麵麵俱到麵全食配壽喜燒湯麵

沙律
跟餐的沙律配上芝麻醬十分清新開胃。

唐揚炸雞
炸雞金黃香脆,而且有肉汁。

燒汁雞皮餃子
雞皮香脆,中間包著充滿肉汁的餃子。
2024-08-02 90 浏览
最近喺元朗發現間隱世麵店餐廳行日式風格 店舖唔算大 主要係獨立座位 特別在用上香港傳統手工蛋麵 配上熬製湯底 值得一訪嘅小店🔸日式濃汁燴牛肋條壽喜燒湯烏冬 HKD72牛肋條經過炆煮 食落有口感 唔會太冧太軔日式濃汁酸酸甜甜 做到每一條麵都掛到汁湯底用大量骨熬製 配上彈牙煙韌嘅讚岐烏冬味道一流🔹跟餐+HKD20唐揚炸雞金黃色炸雞做到外脆肉嫩嘅效果!🔸蟹肉海老鮮蝦味噌湯麵HKD78手工蛋麵喺香港好少食到麵質富蛋香味 食落彈牙有筋性湯底有蝦香味 味噌先鹹後回甘感覺似食緊日式拉麵麵嘅配料非常豐富 有爽口大蝦同啖啖蟹肉🔹 跟餐+HKD12 沙律🔸燒汁雞皮餃子 HKD28/5件用雞皮當餃子皮 外皮夠脆 但唔油膩入面包住肉餡 咬落爆汁 相當有驚喜🚩麵麵俱到 元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下48號舖
最近喺元朗發現間隱世麵店

🔸日式濃汁燴牛肋條壽喜燒湯烏冬 HKD72

牛肋條經過炆煮 食落有口感 唔會太冧太軔
日式濃汁酸酸甜甜 做到每一條麵都掛到汁
湯底用大量骨熬製 配上彈牙煙韌嘅讚岐烏冬味道一流

🔹跟餐+HKD20唐揚炸雞
金黃色炸雞做到外脆肉嫩嘅效果!

🔸蟹肉海老鮮蝦味噌湯麵HKD78

用雞皮當餃子皮 外皮夠脆 但唔油膩
入面包住肉餡 咬落爆汁 相當有驚喜

🚩麵麵俱到
2024-07-30 56 浏览
#20240728 📝📍 麵麵俱到 @menmenkutou 元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下48號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#日式濃汁燴牛肋條壽喜燒湯烏冬 $72💭 麵底有得揀日本讚岐烏冬或者香港傳統手工蛋麵,壽喜燒甜甜地既湯底同煙韌既烏冬感覺上都係夾啲,牛肋條有成4條多得過分,煮得夠淋,一咬就斷又唔會散晒好正🐮仲有好多配料包括鳴門卷🍥味筍同紫菜絲,鋪滿成個碗面好豐富~.#醬油慢煮豬軟骨配脆脆豬皮豚骨湯麵 $62💭 難得有得日本野配港式蛋麵咁特別,點都要試下佢既😏蛋麵好彈牙爽口,夾埋豬骨濃湯其實都好夾,都係依家先個原來豬骨湯會白色係因為豬骨入面既膠原蛋白同脂肪溶解左,下次飲會留意下個湯夠唔夠白喇😛豬軟骨用慢煮方式煮到幾乎入口即化,仲有啲炸過既豬皮都係亮點,就咁食脆卜卜,放湯浸淋尼食煙煙韌韌,有驚喜🤩. 🥢 #唐揚炸雞 +$20💭 可以加$12轉沙律餐,又可以加$20轉炸雞餐,炸雞有3舊都幾抵食,咬開juicy,面頭落左少少辣椒粉調味,怕辣點返啲沙律醬就中和返🐔.#焼汁雞皮餃子 $28💭 本身已經鐘意食雞皮餃子,呢個算得上係mvp level🏆外皮炸到少少脆但不失彈牙,入面
#20240728 📝
📍 麵麵俱到 @menmenkutou
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#日式濃汁燴牛肋條壽喜燒湯烏冬 $72

#醬油慢煮豬軟骨配脆脆豬皮豚骨湯麵 $62

🥢 #唐揚炸雞 +$20

#焼汁雞皮餃子 $28
💭 本身已經鐘意食雞皮餃子,呢個算得上係mvp level🏆外皮炸到少少脆但不失彈牙,入面唔可以用juicy尼形容,因為已經係爆汁,真係好好味呀!同埋$28有成5隻抵到爛啦,平時食閒閒地都四五十蚊碟啦🤑

🥢 #津路烏龍茶 +$3
🥢 #原味波子汽水 +$5
💭 加左錢轉餐就包埋野飲,叫汽水係唔使加錢既,不過加幾蚊就有波子汽水飲又係抵既,再叫多枝津路拎走慢慢飲,呢間野都算係啲平民食堂,位置唔多但價格好相宜,所以食緊既時候都見到啲客密密尼😎

#元朗美食 #🐷在元朗 #🐷_食
2024-07-24 67 浏览
穩藏在元朗橫巷中的拉麵小店🌸🇯🇵👘🎏店面不大,卻是濃濃的日本風情和氣息。🍜🐖醬油慢煮豬軟骨配脆脆豬皮烏冬豬軟骨用醬油慢煮,軟腍入味,一配有3大塊很滿足。脆卜卜豬皮可浸入麵湯中待稍稍軟化才吃。配料還有竹筍、蔥花、鳴門卷和紫菜絲。最欣賞不會死鹹的豚骨湯底,由豬骨高湯熬成,送著烏冬吃很溫潤。🍤🍟🍗小吃點了吉列炸蝦、海苔薯條和唐揚炸雞,都很香口❤️特別炸蝦淋上千島醬和紫茶碎有滋有味。🍺炸物配上冰冰凍凍的汽水和果汁,☀️盛夏裡實在太爽了。

穩藏在元朗橫巷中的拉麵小店

🌸🇯🇵👘🎏店面不大,卻是濃濃的日本風情和氣息。

🍜🐖醬油慢煮豬軟骨配脆脆豬皮烏冬

🍤🍟🍗小吃

🍺炸物配上冰冰凍凍的汽水和果汁,☀️盛夏裡實在太爽了。

2024-07-23 81 浏览
朋友想食拉麵 , 係元朗搵到一個隱世高質小店 , 無論係裝潢同食物都好有日本風格 , 好似去左日本旅行咁中午去人唔太多 , 店內只有一排座位好似吧台咁 . 但都坐得好闊落 , 同朋友分別加錢升級嗌左套餐 , 同小食 , 超抵食我先揀左個日式濃汁牛肋條壽喜燒湯 (烏冬)大大碗 , 牛肋條超足料 , 唔會太冧太軔 , 口感十足 , 日式濃汁甜甜酸酸 , 重點湯底係用骨湯 , 超入味 , 配埋烏冬食更加入味 . 烏冬口感煙韌 , 冇揀錯朋友揀左醬油豬軟骨配豬皮脆脆豚骨湯(拉麵)有豬皮同豬軟骨 , 脆辣豬皮酥脆有口感 , 外脆內軟 , 特別得黎又好好食 , 另外豬軟骨炆得好夠冧 , 醬油味十足 . 麵底都好特別 , 原來係香港傳統手工蛋麵 , 日式同港式既融合 , 蛋麵好香既蛋味而且好彈牙套餐可以加配雞胸和風沙律或者唐揚炸雞兩者都好有特式 , 沙律入面好 juicy , 份量豐富 . 口感好清新 , 炸雞就又香又惹味咁豐富食到好飽但都忍唔到口加左個椒鹽雞軟骨 , 好彩加左 , 因為真係好好食 , 食到停唔到口 , 椒鹽唔會太咸岩岩好 , 雞軟骨炸粉分量都岩岩好唔會好油膩 , 好有咬口

我先揀左個日式濃汁牛肋條壽喜燒湯 (烏冬)

朋友揀左醬油豬軟骨配豬皮脆脆豚骨湯(拉麵)

套餐可以加配雞胸和風沙律或者唐揚炸雞

2024-07-22 98 浏览
近日俾我發現到元朗區幾好食的麵店,餐廳裝潢以日式風才為主,主打湯麵,我和老公試了以下幾款🔸️日式濃汁牛肋條壽喜燒湯麵 $72 (+$12 升級沙律套餐,附飲品)一上枱香氣撲鼻,有牛肋條、温泉蛋、鳴門卷、味付筍片、葱花、紫菜絲、芝麻、炸乾葱等等,非常之足料,牛肋條牛味濃郁,入口彈牙有嚼勁,壽喜燒湯湯底香味濃郁,除了醬油味醂等材料外,還混合了用蔬菜、香料、大骨,長時間熬煮的高湯做基底,口感更濃稠豐富,條條麵都能掛上湯汁,值得一讚是這款香港傳統手工蛋麵,好有蛋香味,有筋性又彈牙,整體CP值好高🔸️蟹肉海老鮮蝦味噌湯烏冬 $78 (+$20 升級唐揚炸雞套餐,附飲品)有驚喜,面層舖滿新鮮蟹肉、虎蝦、鳴門卷、味付筍片、葱花、紫菜絲、芝麻、炸乾葱等等,全部食材鮮甜彈牙,湯底是濃郁的鮮蝦香味加上味噌,味道先鹹而後甘,好有北海道拉麵風味,加上烏冬口感煙韌彈牙,好好味🔸️唐揚炸雞外層酥脆香嫩,一咬下去會發出清脆的聲響,內部肉質鮮嫩多汁,醃製和調味料為雞肉增添了豐富的風味🔸️椒鹽炸雞軟骨 份量大大份,粒粒雞軟骨都炸到金黃酥脆,內裡彈牙有嚼勁,椒鹽調味賦予了雞軟骨濃郁的香味💸平均每位消費$105

🔸️日式濃汁牛肋條壽喜燒湯麵 $72
(+$12 升級沙律套餐,附飲品)

🔸️蟹肉海老鮮蝦味噌湯烏冬 $78
(+$20 升級唐揚炸雞套餐,附飲品)

🔸️唐揚炸雞

🔸️椒鹽炸雞軟骨

💸平均每位消費$105

2024-07-17 51 浏览
元朗小巷日式和風麵店🍜麵麵俱到-麵全食 配壽喜燒湯麵 $88(牛肋條、豚軟骨、豬皮脆脆、虎蝦、蟹肉、鳴門卷、味付筍片、蔥花、紫菜絲、芝麻、炸乾蔥)首先湯底壽喜燒都比較濃郁偏向少少甜,但係總體上嘅口感濃密豐富而且重有香濃醬油味,所以喺配上我哋揀咗烏冬上面會比較入味同埋配搭啲,再加上性價比超多嘅配餸,唔可以唔提就算佢加咗海鮮有虎蝦同蟹肉都唔會太腥,反而更加突出咗海鮮嘅鮮味,現已浸住咗牛肋條同豚軟骨,湯底慢慢吸收咗佢哋嘅精華變得越嚟越香濃,越嚟越惹味!🍜醬油慢煮豬軟骨配脆脆豬皮豚骨湯麵 $62(豚軟骨、豬皮脆脆、鳴門卷、味付筍片、蔥花、紫菜絲、芝麻、炸乾蔥)另一個我哋就揀咗豚骨湯麵,本身湯底已經好入味濃郁,再加埋大量嘅豚軟骨,令到佢更加香甜滋味,比較有驚喜嘅就係豚軟骨已經烹調到好腍好腍,真係食落去豚肉嘅醬汁真係會喺個口腔度爆發,令你想食完一舊有一舊,另外要提嘅就係豬皮,真係炸得好金黃香脆,你可以湯底食又得,就咁當炸物就得,真係多重嘅享受!✅可選日本讚岐烏冬或香港傳統手工蛋麵🆙升級沙律套餐附飲品+$12🆙升級唐揚炸雞套餐附飲品+$12椒鹽炸雞軟骨 $32麵麵俱到 (元朗)元朗鳳攸南街3號好順景
元朗小巷日式和風麵店

🍜麵麵俱到-麵全食 配壽喜燒湯麵 $88

🍜醬油慢煮豬軟骨配脆脆豬皮豚骨湯麵 $62

✅可選日本讚岐烏冬或香港傳統手工蛋麵
🆙升級沙律套餐附飲品+$12

🆙升級唐揚炸雞套餐附飲品+$12

椒鹽炸雞軟骨 $32

麵麵俱到 (元朗)