2025-01-13 74 浏览
藥膳雞湯麵首先,這道藥膳雞湯麵令人感受到一種溫暖舒適的感覺。湯底濃郁,帶有中藥的香氣和雞肉的鮮甜,每一口都令人陶醉。麵條煮得剛好,吸收了湯汁的精華,口感彈牙。紅燒牛腩麵紅燒牛腩麵既牛腩燉得軟爛入味,口感細膩,帶著紅燒醬的濃香。湯底濃稠而不油膩,麵條同樣煮得剛好,吸收了牛腩湯汁的精華,口感豐富。涼拌黃喉小食方面,涼拌黃喉的口感脆嫩,搭配上清新的蔬菜和調味料,給人一種爽口的感覺。每一口都充滿了不同層次的味道,讓人忍不住一口接一口。涼拌魚皮涼拌魚皮同樣令人驚喜,魚皮的滑嫩和爽脆的口感相得益彰,搭配上特製的醬汁,味道層次分明。清爽的口感讓人吃完後感覺非常清新。串燒最後是串燒的部分,每一串都燒烤得恰到好處,肉質多汁且充滿煙燻的香氣。不同的串燒搭配特製的調味料,每一口都是一種享受,讓人每一口都充滿驚喜。無論是主食還是小食都令人滿意👍湯麵的溫暖滋味、小食的爽口以及串燒的獨特風味,無一不讓人感到滿足。
藥膳雞湯麵

紅燒牛腩麵

涼拌黃喉

涼拌魚皮

串燒

2025-01-10 57 浏览
一踏進這家簡潔而不失格調的餐廳,就被那股撩人的麻辣香氣牽引,徬佛踏入了美食的秘境!😍重慶小面乾撈,隱藏菜單中的絕對C位!跟老闆悄咪咪地對個暗號,一碗熱氣騰騰、麻辣鮮香的麵條就擺在了眼前,每一根都裹滿了醬汁,讓人欲罷不能!😉💦滋補藥膳雞湯麵,一碗下肚,暖身又暖心,鮮美的雞湯與細膩的麵條交織出無與倫比的滋味,簡直是冬日里的小確幸!🍲💖烤串系列更是讓人目不暇接,滋滋冒油的烤羊肉串、金黃酥脆的烤雞全翼、鮮嫩多汁的烤娃娃菜...每一口都是對味蕾的極致誘惑!🍖🥦🔥烤雞軟骨、烤豬頸肉、烤雞腎、烤墨魚餅、烤牛肉串,每一串都烤得恰到好處,外焦里嫩,讓人一串接一串,根本停不下來!😋🍢涼拌魚皮則是清爽開胃的佳品,爽滑的魚皮搭配酸辣適中的調料,每一口都是對味覺的清新洗禮!🐟🥗在麻辣面館,每一口美食都是一次奇妙的旅行,讓人流連忘返!快來這裡,開啓你的麻辣美食之旅吧!🌶️💖🎉

2025-01-08 48 浏览
今天中午,我們去到旺角砵蘭街新興大廈地下麻辣麵館(旺角)午餐。在這個寒冷的季節,滋補藥膳雞湯麵套餐特別受到食客的喜愛。這套餐包含一碗香濃的藥膳雞湯麵,湯頭鮮美,麵條滑順,讓人一口接一口。搭配的蒜香拍青瓜,清脆爽口,十分開胃,讓整個用餐體驗更加完美。喝上一杯芬達汽水,清涼解渴,無疑是這套餐的絕佳選擇,價格僅需$62。而重慶小麵乾撈套餐,則是另一種風味,乾撈的小麵搭配特製醬汁,口感獨特,讓人忍不住多吃幾口。涼拌毛豆作為配菜,增添了色香味。再搭配一杯忌廉汽水,帶來無限的享受,價格只需$52。

2025-01-04
  • 藥膳雞湯麵套餐
2025-01-07 68 浏览
今天收工約咗朋友去旺角朗豪坊 行行吓到中午食飯時間經過砵蘭街見到有間麵店新開入去試吓 餐廳名:麻辣麵館🌸滋補藥膳雞湯面滋補藥膳雞湯面用多種滋補的中藥材當歸 紅棗 與雞肉一同熬煮嘅湯底鮮味又滋補我叫忌念叫左毛豆(套餐)d湯麵好好味 雞又滑 又滋補又養生 值得推介🌸朋友叫咗個重慶小面入邊有好多配料 食落去酸酸辣辣又唔係好辣 跟埋配菜我哋嗌咗個木耳另外嗌可樂(套餐)🌸我哋都叫咗一啲串燒串燒粟米串燒茄子串燒雞翼串燒金菇呢度啲串燒連埋啲味道又香熱辣辣 見到佢係即叫即燒 好新鮮
今天收工約咗朋友去旺角朗豪坊
行行吓到中午食飯時間經過砵蘭街
見到有間麵店新開入去試吓 餐廳名:麻辣麵館
🌸滋補藥膳雞湯面
滋補藥膳雞湯面用多種滋補的中藥材
當歸 紅棗 與雞肉一同熬煮嘅湯底
鮮味又滋補
我叫忌念
叫左毛豆(套餐)
d湯麵好好味 雞又滑 又滋補又養生 值得推介
🌸朋友叫咗個重慶小面
入邊有好多配料 食落去酸酸辣辣又唔係好辣
跟埋配菜我哋嗌咗個木耳
另外嗌可樂(套餐)
2024-12-21
  • 藥膳雞湯麵
  • 重𪊴小面
2025-01-07 55 浏览
同媽咪睇演唱會之前食返飽少少,下午茶去食麵同串燒。食都有送小食,加汽水先$6。紅燒牛腩麵 $58+牛黃喉$12+雲耳仔$6湯底香濃又有少少辣,非常惹味。牛腩有少少筋位幾有咬口。牛黃喉口感爽彈。滋補藥膳雞湯麵 $58+鹵水豬大腸$9+萵荀$6藥膳味好香,食落好暖胃,冬天食一流。雞件好嫩滑。最有驚喜係鹵水豬大腸。涼拌脆毛肚 $48毛肚口感脆嫩清爽,酸酸辣辣好開胃。炸串佢嘅哋調味好香好惹味,唔係單純落孜然粉。牛肉串$18大大片嘅牛肉,嫩得嚟有濃濃肉味。黑魷魚$16彈牙有咬口,鬚位特別好食。豬頸肉$16豬頸肉嘅油脂燒晒出嚟,味道特別香。

紅燒牛腩麵 $58
+牛黃喉$12
+雲耳仔$6

滋補藥膳雞湯麵 $58
+鹵水豬大腸$9
+萵荀$6

涼拌脆毛肚 $48
毛肚口感脆嫩清爽,酸酸辣辣好開胃。

炸串
佢嘅哋調味好香好惹味,唔係單純落孜然粉。
牛肉串$18
大大片嘅牛肉,嫩得嚟有濃濃肉味。
黑魷魚$16
彈牙有咬口,鬚位特別好食。
豬頸肉$16
豬頸肉嘅油脂燒晒出嚟,味道特別香。

2025-01-02 83 浏览
朋友帶我去食旺角砵蘭街 新開麻辣火鍋分店 舖頭細細都有我哋想食嘅嘢👏👏 ~(套餐)紅燒牛腩面轉紅薯粉(套餐)蒜香拍青瓜麻辣都真係幾辣 中意辣既朋友岩晒 牛肉都份量十足~(套餐)滋補藥膳雞湯面(套餐)涼拌毛豆藥膳材料非常足 好香 仲比左雞脾🤩湯麵麵底係人手手打👍唔食辣就呢個好好既選擇~涼拌麻辣黃喉好爽口👏出面少有 ~涼拌脆毛肚好食 麻辣醬油好夠小食 炸物~羊肉串~蝦(2只) ~秋葵 👍埋單仲有85折👏推薦再食

朋友帶我去食旺角砵蘭街

~羊肉串
~蝦(2只)
~秋葵

👍埋單仲有85折👏推薦再食

10點幾夜夜地行過見到呢間新開係食四川麵,有麵食又有串燒食好似ok就入左去坐低本身會擔心四川麵成碗辣油會好辣食唔到,不過食起又唔係太辣,麻又香又辣,食落都幾興奮,唔怪知四川人話食辣會上癮⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑紅燒紅腸面 刀削麵 $58 鴨血$9 章魚丸$9 炸魷魚卷 $12 韭菜$6 鮮冬菇$6配蒜香拍青瓜⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑肥牛涼伴面 紅薯粉 $56 配酸辣雲耳魚腐$9 鴨血$9 韭菜$6+忌廉$6⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑串燒:雞翼$18豬大腸$16羊肉串$18金菇$12茄子$12韭菜$12芋頭$12價錢算係親民,四川串燒好似係偏重口味D,勁多孜然粉同埋辣椒粉燒出黎好香,不過略嫌多油左少少。咁多樣最正係燒雞翼,真係燒到個皮勁脆身入面仲係多汁。

紅燒紅腸面 刀削麵 $58

韭菜$12
芋頭$12

2024-12-23
2024-12-25 102 浏览
今日lunch time同朋友去左旺角砵蘭街搵嘢食,俾我哋見到一間新開嘅麵店☺️性價比非常高,一定要推介俾大家😋餐廳名主打粉麵,唔好以為剩係得好辣嘅嘢食,我呢啲唔食得辣嘅都一樣搵到正嘢🤤揀任何一款粉麵,即送小食一款🤩而且餐廳職員都非常友善,絕對可以encore👍滋補藥膳雞湯面滋補藥膳雞湯面用多種滋補的中藥材,如枸杞、當歸、紅棗等,與雞肉一同熬煮,湯底鮮美且營養豐富,我忍唔住清曬d湯👍🤤🤤這道麵不僅美味,還具有滋補養生的功效,適合需要調理身體的人😋紅燒牛腩面紅燒牛腩面是一道經典的中式麵食,牛腩經過慢火燉煮,肉質軟嫩,湯汁濃郁,通常會加入醬油、八角等香料,讓牛腩吸收了豐富的味道。菜品口感層次分明,讓人一口接一口,十分過癮🤩蒜泥白肉蒜泥白肉的肉片薄而滑,蒜泥的香氣與肉的鮮美相得益彰,口感清爽🥰香蔥鯪魚餅香蔥鯪魚餅外脆內嫩,香蔥的香氣與魚肉的鮮味相互融合,令人食欲大開,適合當作小吃🤤串燒我點咗幾款串燒嘅,包括燒雞翼、金菇、韭菜、茄子、雞軟骨同魷魚,全部都非常惹味🤤🤤不過特別推薦燒雞翼係必食,味道口感一流🤤🤤📍麻辣麵館 (旺角)旺角砵蘭街174-176號新興大廈地下A1號舖#麻辣麵館 #砵蘭街美食
餐廳名[麻辣麵館]主打粉麵,唔好以為剩係得好辣嘅嘢食,我呢啲唔食得辣嘅都一樣搵到正嘢🤤揀任何一款粉麵,即送小食一款🤩而且餐廳職員都非常友善,絕對可以encore👍

滋補藥膳雞湯面

紅燒牛腩面

蒜泥白肉

香蔥鯪魚餅

串燒
不過特別推薦燒雞翼係必食,味道口感一流🤤🤤

📍麻辣麵館 (旺角)
旺角砵蘭街174-176號新興大廈地下A1號舖

#麻辣麵館 #砵蘭街美食 #人氣餐廳 #旺角美食 #養生湯麵 #麻辣湯麵 #串燒 #性價比高
2024-12-14
午餐
  • 滋補藥膳雞湯麵
  • 香蔥鯪魚餅
  • 燒雞翼
  • 紅燒牛腩麵
2024-12-24 131 浏览
位於旺角的四川麵館,小店位置小小的,座位不多;食物以麻辣湯底的麵食為主,還有供應一些涼拌小食及串燒,也有少量不辣的湯底選擇。小食及涼拌:涼拌魚皮魚皮上面淋上特製辣椒醬汁、蒜粒、蔥花等,香辣又惹味。每塊厚厚的一塊塊,爽彈脆口。麵食:重慶小麵配菜:豬皮、黑魷魚、蓮藕仔、大豆芽重慶小麵本身有肉碎及炸脆豆,而湯汁非常濃郁,辣得很過癮。小麵有韌性,麵條份量很多,掛滿湯汁。配料方面,黑魷魚爽口;豬皮大大塊。蔬菜方面,點了蓮藕仔及大豆芽。涼菜小吃:涼拌毛豆隨麵餐附送的一份涼菜小吃,餐前小食也相當多選擇。麵食:藤椒小麵配菜:魚腐、韭菜豬肉水餃、豆皮、腐竹按自己喜好,加入不同配菜。這碗所挑選的配料相當豐富,滿滿一碗。豆皮、腐竹吸收了湯汁,很入味。水餃皮較厚,皮不易爛掉。湯底看似很清澈,但卻有股濃香的椒麻味,而且越吃越麻越過癮。涼菜小吃:涼拌土豆絲土豆絲醃得很入味,辣度蠻高。
位於旺角的四川麵館,小店位置小小的,座位不多;
食物以麻辣湯底的麵食為主,
還有供應一些涼拌小食及串燒,也有少量不辣的湯底選擇。
小食及涼拌:涼拌魚皮

麵食:重慶小麵
配菜:豬皮、黑魷魚、蓮藕仔、大豆芽

重慶小麵本身有肉碎及炸脆豆,而湯汁非常濃郁,辣得很過癮。
涼菜小吃:涼拌毛豆

隨麵餐附送的一份涼菜小吃,餐前小食也相當多選擇。
麵食:藤椒小麵
配菜:魚腐、韭菜豬肉水餃、豆皮、腐竹

豆皮、腐竹吸收了湯汁,很入味。水餃皮較厚,皮不易爛掉。
湯底看似很清澈,但卻有股濃香的椒麻味,而且越吃越麻越過癮。
涼菜小吃:涼拌土豆絲

土豆絲醃得很入味,辣度蠻高。
麻辣麵館 (旺角)旺角砵蘭街174-176號新興大廈地下A1號舖味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐食物推介:紅燒牛腩麵 $58,葷菜 $6-16,涼拌脆毛肚 $48紅燒牛腩麵:選用優質的牛腩,經過慢燉後,肉質軟嫩,味道濃郁。麵條煮至彈牙,與牛腩和湯底相得益彰。麻辣湯底味道醇厚,香氣四溢,再隨個人喜好加進葷菜,更加豐富滋味!😄😄😄葷菜:有數十種葷菜可供選擇,包括多款肉類及海鮮。今次我選了蝦、肥牛及脆魚片。蝦肥美大隻,肉質鮮嫩,口感彈牙!肥牛帶有適量的油花,煮熟後軟嫩多汁!脆魚片外層酥脆,內裡保持魚的鮮味!款款美味!👍👍👍涼拌脆毛肚:新鮮的牛毛肚,質地柔韌,經過焯水後,毛肚外脆內嫩,口感爽脆,十分開胃。麻辣調味料有蒜末、紅辣椒、醬油、醋、香油等,香氣四溢,酸辣適中,讓人食欲大增!😍😍😍
麻辣麵館 (旺角)
旺角砵蘭街174-176號新興大廈地下A1號舖

味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐
環境指數:⭐⭐⭐⭐
服務指數:⭐⭐⭐⭐

晚上约了室友一起去旺角逛街,正好路过了这家新开的麻辣面馆,作为两个特别能吃辣的人,我们果断进去尝了一下,老板服务很热情,上菜也很快,我们点了两碗面,我把面条转成了刀削面,然后点了一些炸串炸鸡,特别的好吃可口,每一个面都会送一个凉菜,食材很新鲜。非常建议大家去尝试一下这家红烧牛肉面,真的特别牛,味道很浓郁,而且会给很大块的牛肉,我觉得可以在寒冷的冬日送给我们温暖~如果有不能吃辣的朋友们,还可以点他们的鸡汤面,也是非常滋补的!#给你们看看我的生活 #天冷吃碗热腾腾的面吧

#给你们看看我的生活 #天冷吃碗热腾腾的面吧
2024-12-19 87 浏览
📍 麻辣麵館旺角体蘭街174-176號新興大廈地下A1舖呢排天氣又開始轉涼,食辣嘢係最適合嘅,收工收得夜發現呢間新開嘅營業,即刻試試佢先!👉 (套餐)滋補藥膳雞湯面💰 $58另加脆魚片+12油麥菜+6(套餐)送蒜香拍送手拍青瓜😋😋😋😋.8/5先嚟個小食,又幾抵咼!送小食,青瓜好爽脆,又新鮮,開胃🤤咁凍食滋補藥膳雞一流呀,飯幾啖就暖苙苙,雞肉好嫩滑,另加魚片都好爽脆鮮甜,份量都多正😛👉蒜泥白肉💰$48😋😋😋😋.8/5白肉好爽,完全唔會有肥膩嘅感覺,加埋青瓜一齊食😋😋😋👉涼拌魚皮💰$46😋😋😋😋.8/5魚皮勁爽口,麻辣味重,正!而且魚皮份量都好多抵食👉 炸串:韭菜💰12秋葵💰12😋😋😋😋.7/5炸串勁惹味呀😍😍😍仲有勁多選擇下次要試回頭:yesyesyes!開到咁夜,我夜收工又多一個選擇😋
📍 麻辣麵館

(套餐)送蒜香拍送手拍青瓜

👉蒜泥白肉
💰$48
😋😋😋😋.8/5
白肉好爽,完全唔會有肥膩嘅感覺,加埋青瓜一齊食😋😋😋

👉涼拌魚皮
💰$46
😋😋😋😋.8/5
魚皮勁爽口,麻辣味重,正!而且魚皮份量都好多抵食

👉 炸串:
韭菜💰12
秋葵💰12
😋😋😋😋.7/5
炸串勁惹味呀😍😍😍仲有勁多選擇下次要試

回頭:yesyesyes!開到咁夜,我夜收工又多一個選擇😋
2024-12-15 109 浏览
好耐冇行旺角,今日搵到間新開嘅四川麵店,入面除咗有粉面之外,仲有串燒食,就同朋友試吓!雖然唔係食得好辣,就叫咗個重慶小面小辣,加咗唔同嘅餸!我自己覺得小辣啱啱好,肥腸同鴨血都唔錯,仲要送一個小嘅涼菜,我自己叫咗蒜香拍青瓜!朋友叫咗個紅燒肥腸麵,加咗萵筍,湯底都幾濃郁,我同朋友都覺得面底好夠,我哋兩個都叫咗米線,女仔真係食唔晒!超大一碗!佢嘅涼菜叫咗酸辣雲耳,幾開胃!另外有串燒食,都叫咗幾款,雞肉整得唔錯!

另外有串燒食,都叫咗幾款,雞肉整得唔錯!
2024-12-14 154 浏览
今天中午,我到旺角的小米店睇手機,路過砵蘭街174號的新興大廈店舖時,發現了一間新開張的餐廳,名叫麻辣麵館。這家餐廳新張鮮花滿鋪非常吸引,所以我決定進去嘗試一下。進入餐廳後,環境簡潔而舒適,服務員熱情地接待了我。我點了幾道特色菜,包括蒜泥白肉、茄子炸串、蓮藕炸串、紅燒牛腩面和涼拌土豆絲,還點了一杯可口可樂。食物上來後,色香味俱全,讓我十分期待。首先是蒜泥白肉,肉質鮮嫩,蒜香撲鼻,非常開胃。接下來的茄子炸串和蓮藕炸串都外酥內嫩,口感極佳,讓我忍不住一口接一口。紅燒牛腩面則湯頭濃郁,牛腩入味,面條彈牙,讓我感受到了家的味道。最後,涼拌土豆絲清爽可口,為這頓豐盛的午餐畫上了完美的句號。有客人前來買外賣,我聽到新張還給他打折,非常抵食。整體而言,麻辣麵館的食品不僅味道鮮美,服務也很到位,讓我度過了一個愉快的午餐時光。下次還會再來!