2022-10-31 80 浏览
黃金廚房係深水埗黃金商場,果名襯晒,呢度既火鍋質素好好,又坐得舒服😌我地簡佐一個比較清淡既湯底蕃茄薯仔牛坑腩鍋$188,湯底好多蕃茄薯仔,加埋愈濃愈軟腍既牛坑腩,呀媽靚湯咁,好足料好健康🥰火鍋配料我地咩都叫啲,花雕豬腦$48豬腦口感豐富,有啲creamy又好柔嫩,唔知會唔會真係以形補形呢😝 黑柏葉$68牛柏葉煙韌新鮮,牛味香濃🙂 美國桶蠔$168生蠔超級大隻,肥美又鮮甜,碌完都仲有手掌咁大,好正呀🤓黃金四寶丸(蝦丸,墨魚丸,鯪魚球,牛丸)$108啲丸一睇就知係打,唔會粒粒形狀一樣倒模咁,蝦丸墨魚丸夠晒彈牙,鯪魚丸有啲骨,證明足料鮮魚打出黎,牛丸有香濃牛味,全部都好高質🤤

2022-10-26 152 浏览
同屋企人去飲早茶,D嘢啱啱就黎藥膳雞腳,試個湯——🍋的,鮮蝦苗菜餃——有沙有陣味,🤮翻出黎食唔落啊,特核桃包D個餡係水濕濕,最大問題,入黎冇講過要搭檯,而且地方大多空檯(4-5檯),無端端安排2個老人,見到有吉位就同老人家商量坐其他位置啦,過一陣有個拿住馬經的男人坐落黎,有過一陣有個女人行過黎,佢都1516甘多人,後邊仍然有2-3張檯,唔明,點解會甘安排,而且提出疑惑有個男啊叔(員工)態度勁差冇安排,出黎問樓面,佢話佢食飯唔知,我要求投訴,佢態度好差話你鐘意投就投啦!

2022-10-26
午餐
庆祝纪念
生日
2022-10-26 85 浏览
位於深水埗黃金中心商場< 𝐆𝐨𝐥𝐝𝐞𝐧 𝐊𝐢𝐭𝐜𝐡𝐞𝐧 >, 一間新開火鍋專門店, 主打多款口味的火鍋, 亦提供各式各樣的刺身及點心, 環境舒適闊落。胡椒豬肚雞鍋以白胡椒為湯底, 味道非常濃郁, 配搭軟嫩豬肚及鮮美雞肉, 再帶有獨特胡椒香氣。豬潤這個推薦! 口感超級鮮嫩, 味道相當濃厚, 很好吃呢。紐西蘭羊肉卷 肥瘦比例剛好, 肉質嫩滑, 羶味不會太重。霜降肩胛肥牛 肉質紮實, 牛味濃厚。白鱔片 晶瑩剔透, 富油脂香, 帶點嚼勁 。黃金四寶丸自家製手打而成, 口感彈牙。雜菰雜菜籃放有多款蔬菜, 十分新鮮。稻庭烏冬 爽滑彈牙。三文魚刺身厚切八件, 肉質肥美, 相當新鮮。黃金廚房 (深水埗)📍深水埗欽州街94號黃金中心商場一樓全層

胡椒豬肚雞鍋

豬潤
這個推薦! 口感超級鮮嫩, 味道相當濃厚, 很好吃呢。

紐西蘭羊肉卷
肥瘦比例剛好, 肉質嫩滑, 羶味不會太重。

霜降肩胛肥牛
肉質紮實, 牛味濃厚。

白鱔片
晶瑩剔透, 富油脂香, 帶點嚼勁 。

黃金四寶丸
自家製手打而成, 口感彈牙。

雜菰雜菜籃
放有多款蔬菜, 十分新鮮。

稻庭烏冬
爽滑彈牙。

三文魚刺身
厚切八件, 肉質肥美, 相當新鮮。

黃金廚房 (深水埗)
📍深水埗欽州街94號黃金中心商場一樓全層
2022-10-24
2022-10-26 1017 浏览
呢排涼涼地,最啱就係食雞煲打邊爐😃 同朋友喺深水埗就搵到呢間新開嘅雞煲邊爐~ 呢度環境都幾乾淨衛生!食物都好有水準❣️🐣重慶麻辣雞鍋($148/半隻)今次叫咗BB辣🌶️!即使唔係好食得辣嘅朋友都食到~半隻雞夠晒兩個人share!雞煲嘅調味做得幾好,唔會好鹹,一邊食亦食到好香嘅洋蔥同花椒味😍!🐮黑柏葉($68)一般餐廳只係食到牛柏葉,呢度比較特別,有黑柏葉!淥大約十秒就食得啦~食落好想爽口,一啲都唔韌🥹!🐮霜降肩胛肥牛($128/小)好出食嘅肥牛😍!好香嘅牛味但唔會羶~入口即溶!我同朋友都好鍾意呢一碟牛☺️~🐮頂級美國肥牛($88)呢款牛份量都幾多!食落都唔會韌~係性價比之選😎~🐠脆炸魚皮($48)魚皮係餐廳自己炸㗎!每一塊都好大塊!上面亦灑滿椒鹽~可以淥嚟食又得,就咁食又得☺️!🥨蓮塘藕片($32)正正常常嘅蓮藕片,索晒啲麻辣嘅湯底,正😆!🦐🐙蝦滑拼墨魚滑($78)蝦滑墨魚滑份量都幾多~宜家好新鮮,食落十分彈牙!呢個價錢食到兩種滑,性價比超高😌!🌽椒鹽粟米($68)好推介嘅小食👍🏻 炸咗嘅牛油粟米配埋椒鹽好夾!好香脆~會令人食上癮😎!順帶一提,而家喺OpenRice訂座湯底有半價優惠!非常抵食

🐣重慶麻辣雞鍋($148/半隻)
重慶麻辣雞鍋

🐮黑柏葉($68)

🐮霜降肩胛肥牛($128/小)
霜降肩胛肥牛

🐮頂級美國肥牛($88)
呢款牛份量都幾多!食落都唔會韌~係性價比之選😎~
頂級美國肥牛

🐠脆炸魚皮($48)

🥨蓮塘藕片($32)
正正常常嘅蓮藕片,索晒啲麻辣嘅湯底,正😆!

🦐🐙蝦滑拼墨魚滑($78)
蝦滑拼墨魚滑

🌽椒鹽粟米($68)
椒鹽粟米

順帶一提,而家喺OpenRice訂座湯底有半價優惠!非常抵食😍
重慶麻辣雞鍋
頂級美國肥牛
蝦滑拼墨魚滑
椒鹽粟米
🤍重慶麻辣雞鍋👍🏻🤍黑柏葉🤍頂級美國肥牛🤍霜降肩胛肥牛👍🏻🤍椒鹽粟米👍🏻🤍潮州炸魚皮👍🏻🤍蓮塘藕片🤍蝦滑拼墨魚滑👍🏻-秋風起就好想食d暖笠笠既野🌬️行過深水埗見呢間野火鍋雞煲好新好乾淨咁就決定trytry佢啦😍-我地叫左麻辣雞煲然後再食火鍋😍同左店員講話唔想咁辣(食唔到🤣)佢都好貼心咁幫我地轉左bbbbbb辣d雞唔講咁多啦睇圖就知好有份量😍亦都好香滑❤️兩個人食半隻雞完全夠!其他火鍋配料方面☺️我覺得一定要叫霜降肩胛肥牛👍🏻佢係厚切架食落去好滿足而且好軟好滑🥺牛味亦好重✨一定要叫!其他比較出色既配料係蝦滑拼墨魚滑同埋炸魚皮😍d滑好新鮮彈牙,而且份量超多🤤炸魚皮就係每日即炸好大舊好香!小食方面店員同我地推介左椒鹽粟米😍鹹鮮既椒鹽味+牛油同埋粟米🌽既甜味真係一舊一舊食到停唔到🤣大推👍🏻-另外值得一讚既係食完雞煲火鍋個人竟然無味唔臭😍😍平時最唔鍾意打完邊爐件衫全部都係火鍋味🥵呢間既通風做得好好 臺與臺時間都有一定空間 唔逼亦都唔會聽到隔離檯講嘢👍🏻讚-見到其他客人好多都有叫海鮮刺身😍下次一定會試!依家openrice book枱可以享有湯底半價優惠❤️十分值得一試
🤍重慶麻辣雞鍋👍🏻

🤍潮州炸魚皮👍🏻

🤍蓮塘藕片

🤍蝦滑拼墨魚滑👍🏻

2022-10-26 95 浏览
話說 從朋友口中得知黃金廚房開左 急不及待星期六就去試 一入到去 個場景光猛令到人哋好放心 同埋好乾淨 當晚係三個大人加兩個小朋友 一坐低就叫咗碟豬手勁好食呀 辣辣地勁開胃 之後見到有個精選黃金孖寶 心諗真係咁抵咩 極品霜降牛頸脊加象拔蚌刺身 痴線隻象拔蚌新鮮度好似喺你個口度游水咁 牛頸脊勁有牛味 配埋沙嗲湯底 個湯底又係要讚 好惹味 唔會死鹹 簡直一流 round 2叫咗海蝦 佢哋上枱嘅時候呢個仲識喐㗎勁生猛 霜降肩胛肥牛 食落口冇渣 都係勁香口味 啱曬牛魔王嘅朋友 手打墨魚滑簡直係冇得輸
2022-10-22
  • 象拔蚌刺身
  • 手打墨魚滑
  • 霜降牛頸脊
2022-10-15 487 浏览
真好彩原來今日係開張第二日營業,環境舒適、服務員有禮、食物種類多、質素好、味道唔錯、賣相好、最開心有好耐無食過嘅懷舊糯米包和鴛鴦腊腸卷,最衰下午仍要返工,否則想嘆耐D😅極力推介,下次要同一班朋友再來飲茶😋
2022-10-15