2023-04-01 44 浏览
放假特登入元朗去黑木亭食shabushabu,因為網上見到佢個爐set好精緻,好靚呢!青紅蘋果絲蟹子沙律 $98好fresh食到好多清甜蘋果絲,加埋蟹子同醬料,好開胃又清新!A5宮崎和牛他他配洋蔥及特製酸汁 $199係推介食物啊!和牛肉質好靚好重牛味,淋上特製醬料,加埋蛋黃混洋蔥一齊食,層次豐富,食牛高境界!松葉蟹棒豚肉蠔鍋 $338上枱時加入自家浸泡24小時既昆布湯入鍋中,鍋有好多菜同菇,豚肉、蟹棒、蠔就另上,將食材慢慢加入鍋中煮,滲入昆布同蔬菜清甜味,蠔好肥美又大隻又新鮮,好正!蟹棒肉鮮甜,豚肉肉味香濃呢!深海池魚王薄切(8切) $199魚刺身片得夠薄,好新鮮又鮮甜,入口食到好香魚油,上面有一點特配汁好match!蘋果汁 $38菠蘿汁 $38好解渴又香果香味,仲有d果肉係飲品入面呢!

青紅蘋果絲蟹子沙律 $98

A5宮崎和牛他他配洋蔥及特製酸汁 $199

松葉蟹棒豚肉蠔鍋 $338

深海池魚王薄切(8切) $199

蘋果汁 $38
菠蘿汁 $38

好解渴又香果香味,仲有d果肉係飲品入面呢!
2023-03-15
今晚,去了元朗的『黑木享-お食事処』吃了一個很好玩又得意的菜式……<DIY壽司刺身盛>。#青紅蘋果絲蟹子沙律 :青紅蘋果,兩種蘋果一起混合吃,入口不酸,爽甜的口感,啟動了味蕾,帶動了食指,引發食欲。#唐揚小池魚 :第二次吃,酥脆魚味香濃,可以成條魚連骨吃,配上青紅蘋果絲蟹子沙律或沙律醬吃;我比較喜歡原汁原味的吃,吃出有小池魚的魚香味,兩者皆宜。#DIY壽司刺身盛新鮮刺身配上有味道的日本米飯,自由地將極度新鮮的刺身+米飯放在脆爽的紫菜,好玩之處在於自己想放幾多米飯,幾多刺身,份量自由加添……男仕們想大口大口吃又可以,女仕們想櫻桃小咀吃又可以,相當有趣。男仕們想大口大口吃又可以女仕們想櫻桃小咀吃又可以最後,將所有魚身及魚子混合一起吃,有另一番鮮味及食法,有趣!#薄燒鰻魚串 :喜歡吃鰻魚的指定點的串燒,敵不過他的堅持,也點來一起吃,他一口我一口;鰻魚肉質嫩滑,有點不夠喉, 想點多串😅#A5黑毛和牛串 :入口即溶,吃著吃著,已經融化於口。#日本產牛油甘薯 :細細串,別於其他蕃薯,好似吃了牛油感的蕃薯,軟綿綿,好似拖肥糖甘樣,甜度適中。#蘋果汁#菠蘿汁飲品好飲,個杯底係個富士山,如果用來盛滿清酒

#DIY壽司刺身

男仕們想大口大口吃又可以

女仕們想櫻桃小咀吃又可以

#A5黑毛和牛串 :入口即溶,吃著吃著,已經融化於口。

#蘋果汁
#菠蘿汁
飲品好飲,個杯底係個富士山,如果用來盛滿清酒飲,很有趣。

食物吃了令人有開心感及滿足感,而又吃了意想不到的美食會更加令人開心萬分。

#重拾拍拖情懷
#兩小口
#溫馨滿載
#幸福滿瀉
#幸福感原來是很簡單
#all is one. One is all.
#shoulder to shoulder
#side by side
#this is a life and not alive in a world

2023-03-26
$558.5 (晚餐)
  • DIY壽司刺身盛
  • 青紅蘋果絲蟹子沙律
  • A5黑毛和牛串
  • 日本產牛油甘薯
  • 唐揚小池魚
  • 薄燒鰻魚串
2023-03-31 30 浏览
今晚想食餐好嘅日本菜🇯🇵 朋友推薦黑木亭~🥩 石板A5宮崎和牛厚切 $388牛味好香濃,肉質軟嫩肥美,油脂分布平均,入口即溶🤤 另外配有青瓜同薯片~🍣 炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷 $168面層嘅吞拿魚蓉份量足,口感綿密,飯卷包住牛油果同鮟鱇魚肝,口感絲滑有驚喜🙌🏻 🍤 自製蛋白南蠻吉列蝦 $68新鮮滾熱辣,炸得外脆內軟,蝦肉彈牙,蛋白醬足料👍🏻🥓 煙肉包帶子 $48煙肉嘅鹹香味加埋帶子嘅Q彈口感又幾夾。🐓 雞翼 (武士辣醬) $32雞翼肉質嫩滑又啖啖肉,武士辣醬香辣惹味🌶️💥 脆燒豆腐 $32豆腐皮脆身,內裡軟腍~🍍 菠蘿汁 $38🍎 蘋果汁 $38果汁清爽解渴,用富士山杯裝幾靚🗻🫶🏻職員服務態度唔錯,座位坐得舒服💯 埋單時得知keep住張收據,下次晚市有88折🤑
今晚想食餐好嘅日本菜🇯🇵 朋友推薦黑木亭~

🥩 石板A5宮崎和牛厚切 $388

🍣 炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷 $168

🍤 自製蛋白南蠻吉列蝦 $68
新鮮滾熱辣,炸得外脆內軟,蝦肉彈牙,蛋白醬足料👍🏻

🥓 煙肉包帶子 $48
煙肉嘅鹹香味加埋帶子嘅Q彈口感又幾夾。

🐓 雞翼 (武士辣醬) $32
雞翼肉質嫩滑又啖啖肉,武士辣醬香辣惹味🌶️

💥 脆燒豆腐 $32
豆腐皮脆身,內裡軟腍~

🍍 菠蘿汁 $38
🍎 蘋果汁 $38
果汁清爽解渴,用富士山杯裝幾靚🗻🫶🏻

2023-03-30 29 浏览
黑木亭之前喺尖沙咀食過覺得幾好食😋俾我發現而家去元朗都有分店,就忍唔住約朋友一齊去食門口就係外賣區,有壽司同便當,仲有關東煮賣相都幾吸引,而且價錢都唔貴坐低之後見到佢個龍蝦2食,幾吸引,而且朋友好串咁樣話去完澳門好熱氣想食粥就叫左龍蝦粥 2食個龍蝦粥無論係容器定係食物嘅賣相同質素都好吸引。整個龍蝦頭喺入面,而且肉已經拆殼。食落去好軟綿綿嘅粥,入面係好香嘅海鮮味。有龍蝦肉食嘅龍蝦粥真係特別唔同,我好鍾意❤️蟹肉龍蝦鉗蒸蛋 2食話明2食第二種食法就係用咗個龍蝦鉗蒸蛋,好耐冇食個蒸蛋,佢呢個蒸蛋好滑,容器又係好靚食落去有蟹肉龍蝦肉,仲有冬菇,好香嘅味淋,唔會好鹹好好食開產細味六杯蠔嚟到嘅時候真係好吸睛,打卡一流不斷會轉顏色,一共有三隻口味嘅蠔有Cocktail配魚子醬, 泰式酸甜醬同泰式醬而我最鍾意就係泰式酸甜醬,一啖一粒、而且冇咩海水味,好味😋炸蔥吞拿魚蓉鮟康魚肝卷一客4件,係我超鍾意嘅吞拿魚茸同埋鮟康魚肝,面頭有好多好香既炸蔥整體來講樣樣都係我鍾意食嘅嘢,所以我超級鍾意❤️吞拿魚茸份量都幾多,食落去油份唔會好重屬於淡味而鮟康魚肝比較濃味,兩樣加埋一齊就好夾石板A5宮崎和牛厚切開頭見佢A5怕佢
黑木亭之前喺尖沙咀食過覺得幾好食😋
俾我發現而家去元朗都有分店,就忍唔住約朋友一齊去食
門口就係外賣區,有壽司同便當,仲有關東煮
賣相都幾吸引,而且價錢都唔貴

龍蝦粥 2食
食落去好軟綿綿嘅粥,入面係好香嘅海鮮味。
有龍蝦肉食嘅龍蝦粥真係特別唔同,我好鍾意❤️

蟹肉龍蝦鉗蒸蛋 2食
食落去有蟹肉龍蝦肉,仲有冬菇,好香嘅味淋,唔會好鹹好好食

開產細味六杯蠔
嚟到嘅時候真係好吸睛,打卡一流
不斷會轉顏色,一共有三隻口味嘅蠔
有Cocktail配魚子醬, 泰式酸甜醬同泰式醬
而我最鍾意就係泰式酸甜醬,一啖一粒、而且冇咩海水味,好味😋

炸蔥吞拿魚蓉鮟康魚肝卷
整體來講樣樣都係我鍾意食嘅嘢,所以我超級鍾意❤️
吞拿魚茸份量都幾多,食落去油份唔會好重屬於淡味
而鮟康魚肝比較濃味,兩樣加埋一齊就好夾

石板A5宮崎和牛厚切
開頭見佢A5怕佢好油膩,佢嘅厚切睇唔出,但食落口係半肥瘦,雖然放上咗熱辣辣嘅鐵板,但係都唔會overcook

整體來講食物有創意得來又唔錯,除咗食物質素之外環境都唔差,元朗人終於有啖好食啦
堂食位置唔大,但係就算買外賣都好抵食,有機會經過等我買外賣試吓
><之前有嚟過買便當同壽司去野餐都唔錯嘅 所以今次就堂食晚飯青紅蘋果絲蟹籽沙律(98)蘋果絲厚薄適中 一箸啱啱好爽腍清爽 仲有蟹籽蟹棒增加口感唐揚小池魚(68)Bite sized 香脆脹卜卜原條擺入口連骨食埋最適合佐酒小酌一杯DIY壽司刺身盛(599)三文魚/海膽/拖羅/帶子/芥辣八爪魚/櫻花魷魚/三文魚籽超豐富!! 魚生具光澤且紅潤 鮮美甘甜得很 可以自行搭配動手用紫菜包住赤醋飯做成壽司手卷三文魚切得幾大片 海膽creamy拖羅冇筋柔軟肥美 帶子沾上檸檬清香 三文魚籽晶瑩通透 八爪魚魷魚有嚼口蒲燒鰻魚串(38)汁燒入味 鰻魚軟腍A5黑毛和牛串(98)脂香豐腴 柔軟富彈性沖繩黑糖燒菠蘿(38)Juicy帶點焦香 黑糖醬汁香甜 果味再出d><><><><><><><><><><><><黑木亭 お食事処 元朗裕景坊15-25號玉成大廈地舖
之前有嚟過買便當同壽司去野餐
都唔錯嘅 所以今次就堂食晚飯
青紅蘋果絲蟹籽沙律(98)
蘋果絲厚薄適中 一箸啱啱好
爽腍清爽 仲有蟹籽蟹棒增加口感
唐揚小池魚(68)
Bite sized 香脆脹卜卜
原條擺入口連骨食埋
最適合佐酒小酌一杯
DIY壽司刺身盛(599)
三文魚/海膽/拖羅/帶子/
芥辣八爪魚/櫻花魷魚/三文魚籽
超豐富!! 魚生具光澤且紅潤
鮮美甘甜得很 可以自行搭配
動手用紫菜包住赤醋飯做成壽司手卷
三文魚切得幾大片 海膽creamy
拖羅冇筋柔軟肥美 帶子沾上檸檬清香
三文魚籽晶瑩通透 八爪魚魷魚有嚼口
蒲燒鰻魚串(38)
汁燒入味 鰻魚軟腍
A5黑毛和牛串(98)
脂香豐腴 柔軟富彈性
沖繩黑糖燒菠蘿(38)
Juicy帶點焦香
黑糖醬汁香甜 果味再出d
><><><><><><><><><><><><
黑木亭 お食事処
元朗裕景坊15-25號玉成大廈地舖
2023-03-29 14 浏览
黑木亭係一間元朗嘅日本餐廳,店內裝潢以木質為主,營造出溫馨舒適嘅氛圍。我今次嚟嘅時候揀咗海產細味六杯蠔,呢度嘅蠔好新鮮,蠔肉鮮美、鹹香適中,仲有3種唔同嘅醬汁,方別泰式醬汁、雞尾醬汁、日本醬汁,刻意配上唔同口感嘅蠔。雞尾醬汁配嘅蠔 texture 最rich 最creamy 。另外我都試咗石板A5宮崎和牛厚切,呢度嘅和牛真係好嫩,每一啖都好juicy; 用石板燒嘅方式,更加保留咗肉汁嘅原汁原味。炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷都好好味,個魚肝卷炸得好香脆,魚肝嘅鮮味同蔥同吞拿魚蓉嘅味道完美結合,外脆內軟有口感。牛舌芯都好嫩,唔會好難嚼,肉味濃郁。燒雞翼香口,鹽燒燒得啱啱好,唔會燒焦!最後試咗鴛鴦翠肉瓜 - 芝士/明太子,翠肉瓜煮得軟綿綿,配上芝士同明太子, 好味!我好鍾意呢度嘅食物,我會推薦大家嚟呢到食,特別係和牛,真係好正!✨ 海產細味六杯蠔 ($199) ✨ 石板A5宮崎和牛厚切 ($388) ✨ 炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷 ($168) ✨ 牛舌芯 ($68) ✨ 燒雞翼(鹽燒) ($32) ✨ 鴛鴦翠肉瓜 - 芝士&明太子 ($22)📍 黑木亭-お食事処
牛舌芯都好嫩,唔會好難嚼,肉味濃郁。
燒雞翼香口,鹽燒燒得啱啱好,唔會燒焦!
✨ 海產細味六杯蠔 ($199)
✨ 石板A5宮崎和牛厚切 ($388)
✨ 炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷 ($168)
✨ 牛舌芯 ($68)
✨ 燒雞翼(鹽燒) ($32)
✨ 鴛鴦翠肉瓜 - 芝士&明太子 ($22)
📍 黑木亭-お食事処
2023-03-28 23 浏览
今晚同朋友去了元朗的黑木亭食日本菜,這裏除了有外賣壽司,還有堂食,包括壽喜燒、串燒等,款式不少,而且價錢相宜。自家製蛋白吉列蝦炸蝦粉漿很薄,炸至金黃香脆,蝦肉爽口。石板A5宮崎和牛厚切和牛煎至表面焦香,牛油脂滲出,入口充滿牛油脂香,越咬油份滲出,十分甘香。脆燒豆腐&煙肉包帶子豆腐燒至表面香脆,中間嫩滑;煙肉燒至焦脆,中間包著帶子,十分嫩腍。武士辣醬燒雞翼雞翼燒至皮脆肉嫩,辣味慢慢滲出,十分刺激。炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷吞拿魚蓉及鮟鱇魚肝入口甘香,炸葱提升香味感。最後值得一讚是店員的服務態度,主動了解客人對食物的評價,亦都十分有禮貌。

自家製蛋白吉列蝦

炸蝦粉漿很薄,炸至金黃香脆,蝦肉爽口。

石板A5宮崎和牛厚切

脆燒豆腐&煙肉包帶子

武士辣醬燒雞翼
雞翼燒至皮脆肉嫩,辣味慢慢滲出,十分刺激。

炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷

吞拿魚蓉及鮟鱇魚肝入口甘香,炸葱提升香味感。

2023-03-28 35 浏览
牛油鵝肝牛肉石頭鍋飯 熱辣辣嘅石鍋飯,保溫能力一流,食到尾啲飯都仲係出緊煙,好厲害,石碗真係好熱,職員也溫馨提示,讓我覺得很貼心。牛肉粒煙韌有咬口,牛味香濃。仲有原片香煎鵝肝,鵝肝在口腔內入口即溶,香味持頰留香。A5 宮崎和牛他他配洋蔥及特制酸汁 半生熟嘅牛他他,脂肪比例如雪花般,加埋秘製酸汁蛋黃及仙洋蔥,可去除牛他他油膩感,咀嚼時牛他他不斷回彈,不需用任何力氣使在口腔中瞬間即逝。常滿卷 滿滿配料的飯卷,個賣相做得非常精緻,有滿滿嘅魚生喺面頭,多到滿瀉嘅三文魚籽,飯卷中仲有 牛油果及蟹柳作餡料,咀嚼嘅時候有唔同嘅層次感, 最重要係魚生好鮮甜,魚籽帶有鹹香,好好味唷。温泉蛋蟹肉胡麻豆腐少律 好大份沙律好抵食,食沙律最緊要啲菜夠新鮮,翠綠脆口, 另外有白豆腐/蟹肉及溫泉蛋作配料,夠曬豐富, 配胡麻醬汁,成件事好日式風格完全冇得輸。燒雞翼(鹽燒) 雞翼係人見人愛嘅食物,鹽燒方法簡單 調味,已經吃得我津津有味,欣賞餐廳燒得一啲都唔乾,外皮香脆,內裏依然帶有肉汁。鴛鴦翠肉瓜 用咗兩種唔同嘅醬汁烹調,個人較喜歡芝士口味,翠玉瓜好甜好多汁,咀嚼嘅時候有爆汁效果。免治雞肉串 到居酒屋一定會叫的菜色,能

牛肉粒煙韌有咬口,牛味香濃。

仲有原片香煎鵝肝,鵝肝在口腔內入口即溶,香味持頰留香。

免治雞肉串 到居酒屋一定會叫的菜色,能吃得出雞肉 軟硬比例恰到好,再加上美味的月見汁,焦脆的外層混合金黃色的蛋黃,一口咬下去,香味滿溢。

餐廳個格局好得意,店前是外賣區,有一盒盒嘅現成壽司/日式料理提供購團購,晚上八點後有88折。

在內是充滿日式風格,非常有情調嘅日式餐廳,外賣/堂食兩兼顧。
2023-03-28 22 浏览
炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷 $168🐠炸蔥香而不油 配上新鮮既吞拿魚蓉好夾充滿香蔥味又有魚香鮮味🐟 鮟鱇魚肝好滑好creamy😋A5宮崎和牛小紅泡泡浴壽喜燒 $398🐮🥘配棉花糖兔兔酒兩杯🐰 酒甜甜的 酒味唔重用上A5宮崎和牛放係壽喜燒湯底上 好香甜🥰牛肉肉質入口軟滑有口感 牛味濃郁🐮松葉蟹石頭鍋飯 $168🦀松葉蟹腳會幫我地剪開 所以一搣開就得 好方便💕蟹肉鮮甜 有一絲絲口感🦀 石頭鍋飯將材料撈埋一齊好正🥰串燒類我地叫左鴛鴦翠玉瓜 $22、牛舌芯 $68、燒雞翼(鹽燒) $32 燒得好味😋黑木亭 (元朗)📍 元朗裕景坊15-25號玉成大廈地舖

炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷 $168🐠
炸蔥香而不油 配上新鮮既吞拿魚蓉好夾
充滿香蔥味又有魚香鮮味🐟 鮟鱇魚肝好滑好creamy😋

A5宮崎和牛小紅泡泡浴壽喜燒 $398🐮🥘
配棉花糖兔兔酒兩杯🐰 酒甜甜的 酒味唔重
用上A5宮崎和牛放係壽喜燒湯底上 好香甜🥰
牛肉肉質入口軟滑有口感 牛味濃郁🐮

松葉蟹石頭鍋飯 $168🦀

黑木亭 (元朗)
📍 元朗裕景坊15-25號玉成大廈地舖

2023-03-27 35 浏览
這家日式料理餐廳,看似是外賣專門店,原來𥚃面還是一家居酒屋。餐廳的前半部份是日式料理專門店,有壽司、刺身、便當、関東煮等的和食可供外賣,𥚃面就是居酒屋的陳設,客人可以安坐並可細意品嚐多款不同的美食。龍蝦二食 ($468)龍蝦粥 - 原隻龍蝦除了龍蝦鉗,整隻放在一鍋即叫即做的粥內,熱騰騰的粥加上龍蝦肉、蝦頭的蝦羔,和脆卜卜的蟹籽,味道和口感都十分豐富。蟹肉龍蝦鉗蒸蛋 - 原隻蟹鉗茶碗蒸,還有蟹肉和蟹籽放在滑嘟嘟的蒸蛋上。深海池魚薄切($199)薄切的深海池魚上面有葱花、紅蘿蔔蓉和酸汁啫喱,令魚的鮮味提鮮。炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷($168)這款卷物先包上鮟鱇魚肝和牛油果,上面鋪上厚厚的吞拿魚蓉,還有炸蔥絲作為點綴,選材和配搭都甚具心思。Interior Menu
這家日式料理餐廳,看似是外賣專門店,原來𥚃面還是一家居酒屋。餐廳的前半部份是日式料理專門店,有壽司刺身、便當、関東煮等的和食可供外賣,𥚃面就是居酒屋的陳設,客人可以安坐並可細意品嚐多款不同的美食。

龍蝦二食 ($468)

龍蝦二食

深海池魚薄切($199)
深海池魚薄切

炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷($168)

Interior

Menu

2023-03-23
深海池魚薄切
2023-03-27 13 浏览
💖黑木亭開到黎元朗😲,聽講佢啲食材用料都好高質,今日黎試下。1⃣️常滿卷🍣 $298💖魚生用左油甘魚、三文魚、立魚等,每件嘅搭配都唔同,好睇又好味。再配上北海道🇯🇵海膽同好多嘅三文魚籽,一次食到幾種厚切魚生同高質海鮮。飯卷入面係青瓜、玉子等,壽司飯飽滿、捏得🤌🏻緊實。2⃣️石板A5宮崎和牛厚切🐂 $388💖採用最高級別A5嘅高品質宮崎和牛,油脂味香濃但唔膩、慢慢溶係齒頰,厚切口感滑嫩。用石板呈上,保持和牛嘅溫熱♨️,配上炸蒜片🧄、芥末汁同燒肉汁,味道豐富(不過我都係鍾意就咁食🤤,保留牛嘅鮮味)。3⃣️日本麥粒青瓜🥒 $48💖麥粒味噌帶顆粒感,味道鹹香帶微甜,配上清新爽口嘅青瓜片,係開胃嘅小菜。4⃣️串燒🥩🔸牛舌芯 $68🔸燒雞翼(鹽燒) $32🔸鴛鴦翠肉瓜 $22💖厚身牛舌芯爽口唔勒,配上黑椒調味更香。燒雞翼外皮微焦脆、內嫩滑多汁,鹽燒配上少少檸檬汁🍋更提味。翠肉瓜爽脆、面頭嘅芝士香軟。💖食材水準高質,食餐好嘅reward下自己唔錯👍🏻!餐廳出面有賣外賣便當🍱、關東煮🍢、壽司🍣等,方便快捷,而且外賣區定價較親民,附近嘅街坊/上班族不妨試下。

1⃣️常滿卷🍣 $298

2⃣️石板A5宮崎和牛厚切🐂 $388

3⃣️日本麥粒青瓜🥒 $48

4⃣️串燒🥩
🔸牛舌芯 $68
🔸燒雞翼(鹽燒) $32
🔸鴛鴦翠肉瓜 $22

2023-03-27 19 浏览
元朗區向來食肆臨立,在裕景坊買完手機配件,見到有新開的日式餐廳,見到是曾經於尖沙咀光顧過的「黑木亭」,當然要試試其水準。餐廳門口有外賣專區,提供刺身壽司之餘,更有熱騰騰的關東煮,即買即食。店內陳設新簇,顏色鮮艷。頭盤點了日本麥粒青瓜,麥粒味噌醬咸香中帶甜味,跟爽脆鮮甜的青瓜配搭完美。再來三款串燒作前菜;牛舌芯軟韌適中,口感彈牙;鹽燒雞翼皮脆肉嫩,肉汁充分保留。鴛鴦翠肉瓜青爽多汁,芝士及蛋黃醬發輝調味作用。常滿卷食材用料極之豪華,是餐廳的招牌創作菜。這度菜可說是經典卷物加州反卷的升級版;牛油果、青瓜、蟹柳以紫菜作反卷;外面的蟹籽換上各式名貴食材:三文魚籽、油甘魚、赤蝦、吞拿魚、三文魚腩及海膽;新鮮刺身滿滿的簇擁著,感覺豐盛,「常滿」之名可謂貼切。熱食是A5宮崎和牛小熊泡泡浴壽喜燒將湯汁製冰為小熊公仔,沐浴在新鮮菜窩中,玩味十足。A5和牛片油花分佈平均,肉色鮮艷,外觀賣相已令人食指大動。和牛片軟滑鬆化,牛香撲鼻,確實令人回味無窮,不負其A5名號。這道壽喜燒送配棉花糖兔兔酒兩杯,甜蜜感覺爆燈!

店內陳設新簇,顏色鮮艷。

鴛鴦翠肉瓜青爽多汁,芝士及蛋黃醬發輝調味作用。

常滿卷食材用料極之豪華,是餐廳的招牌創作菜。

熱食是A5宮崎和牛小熊泡泡浴壽喜燒
將湯汁製冰為小熊公仔,沐浴在新鮮菜窩中,玩味十足。

A5和牛片油花分佈平均,肉色鮮艷,外觀賣相已令人食指大動。

這道壽喜燒送配棉花糖兔兔酒兩杯,甜蜜感覺爆燈!

2023-03-26 71 浏览
早排見 黑木亭裝修緊, 今日經過 ,原來除左外賣外, 仲有堂食添。入到去, 裝修有如去了日本居酒屋 menu都好多嘢食 石板A5宮崎和牛厚切🐮和牛 選用燒熱的石板, 一上桌香氣撲鼻, 和牛脂肪比例均勻 ,肉緊緻滑,入口即溶青紅蘋果 絲蟹子沙律一上檯沙律上佈滿密麻麻的 蟹子 ,新鮮的紅蘋果青蘋果生鲜 ,醒胃的前菜。海產細味六杯蠔全部都選擇 日本蠔,肥美, 無渣 ,用的是shooter 的盛器, 仲有不同顏色的閃燈, 而且有三種醬汁, 日式酸汁 ,雞尾酒蠔 ,泰式酸汁有三種不同的口感炸蔥吞拿魚蓉安康魚肝卷賣相已經好吸睛 鮟康魚蓉同 康魚肝好 match

入到去, 裝修有如去了日本居酒屋

menu都好多嘢食

石板A5宮崎和牛厚切🐮

青紅蘋果 絲蟹子沙律

海產細味六杯蠔

炸蔥吞拿魚蓉安康魚肝卷
賣相已經好吸睛 鮟康魚蓉同 康魚肝好 match
2023-03-22
2023-03-25 57 浏览
朋友的新公司在元朗,知道店子有分店,是他最愛吃的食物~也很快跟他去了吃一個日本感滿滿的菜式~特色居酒屋,吃創新之日式料理~最近新店也推出很多沒有吃過的~吸睛的脆炸鰻魚~有睇頭!店子是地鋪,人氣也不錯,很多人光顧喔~晚上也座無虛席,大多也是年輕的人,來放鬆之感覺~店子裝潢上也符合居酒屋主題,日本卡通,座位隔版之間放了酒瓶,有氣氛!松葉蟹石鍋飯店員推介的松葉蟹,石鍋裡沸騰著,飯粒混入了雜菇、豆腐、蟹柳,加上松葉蟹,令飯粒滿松葉蟹味。個人認為夠濃味,好好吃果腹感滿滿的一天~ 入口鮮味帶牛油香,將鮮味提高了,味濃且有鮮香,自家製醬汁美味! 廚師發辦壽司廚師發辦壽司,是到店子不可不吃,棒,有三文魚、油甘魚、魚肉鮮美甘甜,入口清爽帶油香,肉質細緻嫩滑,配上蔥花豉油,好吃~ 蟹籽沙律新鮮沙律菜加上大量蟹柳蟹籽,口感清爽口感綿滑之日式薯仔沙律,是這天令人欣賞的食物。環境不錯的店子,先預約訂座~人氣居酒屋吃好東西,食材新鮮,室內環境以木系為主調,置身日本居酒屋感覺,用餐後輕鬆感滿~

松葉蟹石鍋飯

果腹感滿滿的一天~

廚師發辦壽司

蟹籽沙律
新鮮沙律菜加上大量蟹柳蟹籽,口感清爽
口感綿滑之日式薯仔沙律,是這天令人欣賞的食物。

環境不錯的店子,先預約訂座~

2023-03-25 59 浏览
黑木亭-お食事処 元朗最近工作都好忙,終於完成個project,今日放工就同同事一齊去食餐嘅!😍兩個人去咗元朗一間日本餐廳食,喺OpenRice見到食評唔錯,一於去試吓。呢間嘢嘅前身係一間外賣店,而家仲有得堂食!A5宮崎和牛壽喜燒牛肉,十分之出色!😍A5和牛入口即溶,油脂同肉質好平均,值得一試!配埋兩杯菠蘿汁Cocktail ,加埋幾清新!10分推薦!另外仲叫咗個松葉蟹石頭鍋飯,入邊有雜錦刺身,三文魚,三文魚子,海膽,仲有松葉蟹,溝埋一齊口感好豐富,飯焦仲好香口添!深海池魚刺身見到好多人都嗌呢樣,店長都好推介,一於試吓。池魚味道鮮甜,入口即溶,配上特製嘅蘿蔔蓉,新鮮得黎又唔會搶咗魚嘅鮮甜😋價錢方面唔算特別平,但係勝在食物質素,服務態度同環境優勢,絕對係放工之後傾偈嘅好地方😎
黑木亭-お食事処 元朗