2020-05-23 365 浏览
﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣▶黑糖珍奶伯爵奶茶 $31奶茶唔錯,飲到淡淡茶味,但珍珠冇想像中好食,黑糖味唔夠,可能我太早去啱啱開鋪未煮夠入味😳 但都算大粒煙韌,下次會試下黃金珍珠。@hk.goldbrownsugar﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣黑金堂尖沙咀加拿芬道45-47號宏生大廈地下D2號舖

﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣
▶黑糖珍奶伯爵奶茶 $31

@hk.goldbrownsugar
﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣
黑金堂
2020-05-01 417 浏览
食完飯買嘢飲, 揀咗黑金堂~ 之前見到話有黃金珍珠, 所以特登行過嚟試吓 果然好味, 冇揀錯個姐姐仲要好好咁介紹咩茶配咩好, 超有耐性又好好禮貌, 抵贊買嘢飲嘅時候唔駛點排隊, 點知原來好多人已經買咗, 響度等拎嘢飲. 今日又熱又曬。。。。 拎嘢飲嗰陣,個姐姐仲話唔好意思, 要你等咁耐, 仲幫你開埋蓋, 好細心, 真係好抵贊, 又再加多d分未飲都已經滿分姐姐介紹我四季春配黃金珍珠, 我再加芝士奶蓋,好味.但係原來都幾飽。。。。 本身已經食飽, 再加埋杯珍珠真係飽上加飽姐姐真係好抵贊 (臨尾都要贊多次)
果然好味, 冇揀錯

未飲都已經滿分

姐姐介紹我四季春配黃金珍珠, 我再加芝士奶蓋,好味

姐姐真係好抵贊
(臨尾都要贊多次
2020-05-01
  • 黃金珍珠
2020-04-15 456 浏览
<黃店飲野要支持下>😍厚福街大部分黃店都仲捱到 可能因為旺區出名 大家都知 相反好多同街既藍店已收哂皮。你係甘派人搞佢地冇用 只會惹黎越多民怨 d 鋪頭越做越旺。 🍴芝士黃金四季春 大 36 蚊🧀🍵36 蚊黎講都算大杯 佢上面既芝士奶蓋就算冇講明 其實個芝士味唔算太濃 啱我呢 d唔想太肥但又想試下味既人士 奶味幾香 🥛而佢四季春都幾夠茶香 幾解喝 飲得出冇乜點落糖 而底層既珍珠係用黑糖整過 味道幾夠黑糖香 口感幾煙靭 整體中上👍🏻#芝士奶蓋 #四季春 #飲品 #鮮奶 #黑糖珍珠#黃色經濟圈 #黃店 Score 平均分 <7.3/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~#黑金堂尖沙咀加拿芬道45 至47 號 宏生大廈地下d2 鋪~~~~~~~~~~~~
<黃店飲野要支持下>😍

Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#黑金堂
尖沙咀加拿芬道45 至47 號 宏生大廈地下d2 鋪
~~~~~~~~~~~~
2020-04-15
$36 (宵夜)
=======📍黃到金茶飲店 -- 黑金堂💛尖沙咀厚福街好多黃店,前排食完光榮冰室就順便支持埋呢間黃到金嘅黑金堂💕----------⭐芝士黃金四季春($36)四季春好有茶甘味😍黃金珍珠好有咬口好煙韌,食落仲係甜甜地😆不過芝士奶蓋就有少少失望😔飲落味道有啲奇怪,有啲似奶粉沖出黎嘅味道😕芝士嘅鹹香亦欠奉,口感唔濃厚😔整體黎講茶底同珍珠唔錯,但芝士奶蓋比小編期望嘅有頗大落差😭唔知飲過奶蓋嘅朋友你地之前飲嘅味道係點呢?🤔 聽過有朋友話玫瑰伯爵茶幾好飲,可能下次經過會再試下🙈----------賣相:7.6/10味道:6.3/10性價比:6.2/10回頭率:6.7/10---------店舖資料名稱:黑金堂 地址:尖沙咀加拿芬道45至47號宏生大廈地下D2號舖前往方法:尖沙咀B2出口
=======
📍黃到金茶飲店 -- 黑金堂💛
----------
⭐芝士黃金四季春($36)
----------
地址:尖沙咀加拿芬道45至47號宏生大廈地下D2號舖
前往方法:尖沙咀B2出口
2020-04-01
2020-04-06 278 浏览
📍 黑金堂中伏黃店 😢😢😢不完美 要改善-聖誕節食黃店 是常識吧但難食既黃店割唔割?唔割 !但真係不完美 不能接受 絕對要改善-嗌左個紅烏龍,加牛奶,加黑糖珍珠。諗住冇伏,點知奶冇奶味味,茶味好淡,少冰都係好淡味,可以完全話係冇味。珍珠太腍,完全冇咬口,黑糖味係得死甜。如果佢唔係黃店,我會直接blacklist 左佢😐😐希望下次去飲會有改善-地址: 尖沙咀加拿芬道45-47號宏生大廈地下D2號舖-推介指數👍🏻抵食指數👍🏻(5個👍🏻為滿分)因為係黃店 先有一分
📍 黑金堂

中伏黃店 😢😢😢不完美 要改善

聖誕節食黃店 是常識吧
但難食既黃店割唔割?唔割 !
但真係不完美 不能接受 絕對要改善
地址: 尖沙咀加拿芬道45-47號宏生大廈地下D2號舖
推介指數👍🏻
抵食指數👍🏻
(5個👍🏻為滿分)
因為係黃店 先有一分
2020-04-05 143 浏览
尖沙咀位於厚福街就有3間黃店飲品店,今次食完飯就揀左黑金堂來試😌 佢最特別的地方系有𡟚及種茶底!唔係一般茶飲店咁,只有最普通個d🙈 佢有埋棗茶、蜜桃烏龍、玫瑰茶等等比較特別👍🏻 而落單系所有嘢都可以自選,所以想飲咩就咩😋 我地今次就要荔枝紅茶+芝士慕斯🤔 其實即係奶蓋🤭 我個人幾鍾意佢地的茶底,有啖啖荔枝香又唔會太甜,仲有小小紅茶的味🤓 但慕斯我就麻麻地,佢唔系好同平時的奶蓋,我覺得比較多奶精味,而唔系鮮奶或忌廉,所以唔系好creamy🤢 佢仲有陣奶粉味咁,我就比較中意天然的奶蓋味。同埋佢的奶蓋甜會令成杯飲更甜,好膩😐 所以如果下次我會只飲茶或者幫襯其他黃店飲品店lu🤥

2020-04-03 118 浏览
經過厚福街又見到一間吸睛嘅黃店~🎗️舖面設計帶少少中藥風 幾得意😆飲品供客人自由配搭~ 先選茶底🍵 再自由配搭奶🍼、珍珠同慕斯口味我今次選擇咗🍵 四季春+ 芝士慕斯🧀 (💲25 HKD)佢嘅茶底做得幾出色👍🏻烏龍茶香四溢🤤 再帶啲茉利花香味🌷 口感清新 茶味香醇慕斯方面 芝士味偏淡 質感亦較輕盈薄身個人偏向厚實型奶蓋🤩 若然能夠綿密啲會更好🧐.🎗️ 20/10及11/11 免費派野飲🎗️ 有捐錢去星火🎗️ 貼滿文宣同連儂牆.🌟 TASTINESS: 🌕🌕🌕🌗🌑🌟 SERVICE: 🌕🌕🌕🌖🌑🌟 VALUE:🌕🌕🌕🌕🌕
經過厚福街又見到一間吸睛嘅黃店~🎗️
舖面設計帶少少中藥風 幾得意😆
我今次選擇咗🍵 四季春+ 芝士慕斯🧀 (💲25 HKD)
佢嘅茶底做得幾出色👍🏻
🎗️ 貼滿文宣同連儂牆
🌟 TASTINESS: 🌕🌕🌕🌗🌑
🌟 SERVICE: 🌕🌕🌕🌖🌑
🌟 VALUE:🌕🌕🌕🌕🌕
食完生冷既壽司想飲番啲熱野,隔離黃店黑金堂既走甜紅烏龍就岩晒,口感溫順,富烏龍特有既茶香。仲有得捐錢買型爆暴大Postcard. 沒有從天而降的英雄,只有挺身而出的凡人。#test_tst#test_yellow______________________________🏠 黑金堂💛📍尖沙咀加拿芬道45-47號宏生大廈地下D2號舖💸 $20‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾

#test_tst
#test_yellow
🏠 黑金堂💛
📍尖沙咀加拿芬道45-47號宏生大廈地下D2號舖
💸 $20
  • 紅烏龍
2020-03-23 179 浏览
💛黑金堂💛..............................第一次開po 小試牛刀介紹下嘢飲先🍹呢間台式飲品店我係睇Yellopenrice先知第一次見有老闆答啱晒5題 仲要台灣人我諗連香港人都未必答到 真係要畀啲掌聲👏🏻..............................~鐵觀音奶茶$20.聽講老細啲茶葉係喺自己廠拎一聽就知呢度嘅茶絕對唔簡單😍今次叫咗少甜 對我嚟講簡直Good fit!飲落茶味好重 完全唔會畀奶味蓋過晒茶同奶嘅味道平衡得啱啱好🥛同出面普通嘅奶茶味道差好遠飲得出佢哋係好注重茶嘅質素🍵與其叫奶茶 不如叫茶奶😍好正飲過就知呢個質素賣$20 CP值極高.👏🏻:8/10..............................🎈黑金堂 (尖沙咀) 尖沙咀加拿芬道45-47號宏生大廈地下D2號舖.............................. #CREATINGHK黃店 #CREATINGHK尖沙咀
💛黑金堂💛
第一次開po 小試牛刀介紹下嘢飲先🍹
呢間台式飲品店我係睇Yellopenrice先知
第一次見有老闆答啱晒5題 仲要台灣人
我諗連香港人都未必答到 真係要畀啲掌聲👏🏻
~鐵觀音奶茶$20
聽講老細啲茶葉係喺自己廠拎
一聽就知呢度嘅茶絕對唔簡單😍
今次叫咗少甜 對我嚟講簡直Good fit!
飲落茶味好重 完全唔會畀奶味蓋過晒
茶同奶嘅味道平衡得啱啱好🥛
同出面普通嘅奶茶味道差好遠
飲得出佢哋係好注重茶嘅質素🍵
與其叫奶茶 不如叫茶奶😍好正
飲過就知呢個質素賣$20 CP值極高
👏🏻:8/10
🎈黑金堂 (尖沙咀)
#CREATINGHK黃店 #CREATINGHK尖沙咀
鐵觀音奶茶
2020-03-04
鐵觀音奶茶
2020-03-15 216 浏览
依間舖有捐錢去星火 店內仲有連儂牆而且仲有上yellowpenrice💛-#四季春 $20 (慕斯+$5)四季春幾香 而且甘甘地叫咗少甜都唔甜 可以接受😆慕斯方面 小編揀咗焦糖味因為係慕斯所以冇奶蓋咁易沉每飲一啖慕斯就好似食咗一啖布甸咁🤣不過略嫌太甜評分:6.5/10
依間舖有捐錢去星火 店內仲有連儂牆
而且仲有上yellowpenrice💛
#四季春 $20 (慕斯+$5)
四季春幾香 而且甘甘地
叫咗少甜都唔甜 可以接受😆
慕斯方面 小編揀咗焦糖味
因為係慕斯所以冇奶蓋咁易沉
每飲一啖慕斯就好似食咗一啖布甸咁🤣
不過略嫌太甜
評分:6.5/10
2020-03-12 176 浏览
我好鍾意飲珍珠奶茶,但好多間個茶味都唔夠香一係唔夠濃!呢間有得揀,飲咗幾次都係隨心揀,試過飲冇奶都好飲,因為茶有茶味一係就咁叫個黑糖珍珠奶茶,每次都冇失望。每次都要等,但係會期待,因為佢哋真係有用心去調配每杯茶。先講黑糖珍珠奶茶,飲過好多間,勁高人氣嗰兩間都係太甜,係死甜味,所以不是我杯茶啦。呢間我覺得茶味夠!佢哋介紹嗰三種飲法都幾好,先飲個topping ,唔好攪勻飲,最後先飲到底,佢哋個杯又有特別設計過,好細心不過有少少意見,個topping可以再thick少少會好飲好多!So far,呢間係近期飲過,水準穩定,店員態度好,會繼續支持!
我好鍾意飲珍珠奶茶,但好多間個茶味都唔夠香一係唔夠濃!

2020-03-10 195 浏览
疫情之下,出嚟就要支持一下黃店。唔餓就搵嘢飮。第一次過黎,門面勁多memo, 真手足。旁邊都有另一間有文宣,不過見有人評可能唔系真手足。我都心大心細,所以安全起見,都系幫襯返多D人comment 既店。求其點了個黑金茶王,妹妹好細心提我有花旗蔘,會寒,問我有冇M到。等了約7-10分鐘就OK,唔耐。色澤好靚,花旗㟥個味好夾,甘甘地又香,啱我哩種唔喜歡甜椰椰既人,而且真係解到渴。一定要寫夠200字至可以評分?奇怪~
疫情之下,出嚟就要支持一下黃店。唔餓就搵嘢飮。

一定要寫夠200字至可以評分?奇怪~
2020-02-28 312 浏览
喺厚福街搵食過後,想飲杯茶,黑金堂是不二的選擇。這間店由茶底、奶、珍珠、奶蓋口味也可以由客人自由選擇。當中店員也會給你一些見意。我選的是芝士奶蓋四季春(去冰), 男友選的是焦糖奶蓋鮮奶紅烏龍(少冰),兩杯都好好味吖濃濃的芝士味 再加上清新四季春,味道好match,芝士跟茶味也可以飲到,而又不會很膩。 男友選的焦糖奶蓋也很有驚喜,和紅烏龍也很配,好味😋。店家很貼心,杯蓋有設計過,方便人客直接飲用因為我們點的也是有奶蓋,個人建議點餐時選去冰,然後不要用飲管,直接飲可以飲到幾個層次(先是奶蓋味,之後是茶,再之後是奶蓋+茶嘅味道)。店舖外有很多人在等候飲品,但我都覺得佢係一間值得等嘅台式飲品店。
喺厚福街搵食過後,想飲杯茶,黑金堂是不二的選擇。

男友選的焦糖奶蓋也很有驚喜,和紅烏龍也很配,好味😋。

店家很貼心,杯蓋有設計過,方便人客直接飲用

2020-02-20
15 分钟 (外卖自取)
宵夜
2020-01-10 573 浏览
依間位於尖沙咀既台式飲品店,店身被重重既MEMO紙包圍,黃到發光咁⭐️⭐️⭐️經過既手足記得大大力懲罰下啦!見佢地做左好多野,提供免費飲品,連儂牆,pepo宣文又捐錢。最中意依啲良多小店👍🏻👍🏻👍🏻 成間店都memo上身搞到我都上身,等待飲品期間寫左張。願各位手足平安❣️ $25🤭無諗過鋪頭黃得黎咁好飲,依到既茶真係好香而且慕絲夠滑!太多人撐場等左咁耐都覺得值,$25大大杯味道又正👍🏻物超所值。無得彈味道 : 8.2/10價錢 : 8.6/10環境 : 8.2/10回頭度 : 8.7/10♥️人均消費 : $36以下⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️黑金堂 (尖沙咀)尖沙咀加拿芬道45-47號宏生大廈地下D2號舖
依間位於尖沙咀既台式飲品店[黑金堂],店身被重重既MEMO紙包圍,黃到發光咁⭐️⭐️⭐️
❣️[N7 慕絲玫瑰鹽伯爵] $25

味道 : 8.2/10
價錢 : 8.6/10
環境 : 8.2/10
回頭度 : 8.7/10
♥️人均消費 : $36以下
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
黑金堂 (尖沙咀)
慕絲玫瑰鹽伯爵
慕絲玫瑰鹽伯爵
2020-01-09 361 浏览
支持良心小店💛nice staffOrder左玫瑰伯爵茶~麻麻地,玫瑰同伯爵茶mix吾多岩我口味,個奶蓋麻麻,不過下次試吓個珍珠奶茶💛鋪頭有捐款箱,支持學生💛
支持良心小店💛nice staff
鋪頭有捐款箱,支持學生💛
2020-01-09