2024-05-03 96 浏览
行開過賽意橋求其搵嘢食,撞入咗呢間點心店舖,嘢食唔算話好食不過可以畀個合格,不過價錢就令我有啲詫異,感覺上有啲時光倒流,咁嘅價錢咁嘅質素所以我就畀個合格佢啦😏 到最後我差唔多所有嘢都食曬嘅,可能我肚餓啦,最起碼擺低入口囉🤭 招呼服務都可以合格嘅,其實間店舖係自助式嘅,鳳爪排骨飯等咗幾分鐘,我唔記得去攞佢有幫手攞去我張枱度,呢度可以畀個like佢👍 整體上唔算太差,同埋生意亦都冇想像咁少,一路都有好多街坊幫襯。
2024-05-02
  • 鵪鶉蛋燒賣
  • 鳳爪排骨飯
2023-05-04 408 浏览
【屯門區】【點盅皇朝】我係好耐冇做屯門區,上次做嗰時已經係咁講,冇辦法,真係比較少經過呢邊,我都唔介意畀大家笑我失德敗行。而且中間仲去咗旅行,前前後後都確實冇時間特登入到咁遠食嘢。今次我都係為咗影相先去,影巴倫紐嗰張。巴倫紐啲嘢食吸引唔到我,跟住我就去咗卓爾廣場搵嘢食,想食嗰間壽司落咗場冇得食,所以見到呢間簡簡單單就入呢間。佢舖面唔大,得四五張枱,不過有潮式粉麵食之餘又有點心,跟住又會有包點同腸粉燒賣等等嘅小食。我叫咗碗 $45 嘅「牛雜牛腩粗麵」,價錢唔算好貴,原來佢哋係 crossover 咗「潮得起牛雜腩粉麵皇」而推出潮式粉麵,攪笑。味道上,啲牛雜唔差嘅,正常水準,牛腩就幾滑,有啲薄同埋牛味一般,就叫做對得住個價錢啦。仲要咗 $6.5 嘅「壽桃包」,點菜時我叫佢做壽包被糾正,其實係唔應該叫壽包嘅,因此我都冇咩嘢。味道上就一般,冇蛋黃,得蓮蓉餡。之後叫埋 $16 嘅「雞扎」,兩扎係一樣嘅,都係嗰啲餡,味道就比較一般,冇乜特別。大家睇圖都知我仲叫咗 $10 嘅「黑芝麻豆漿」作為飲品,係凍嘅膠樽裝,我都幾懷疑係佢哋自家製嘅,不過我冇求證就算,味道都 okay 我就唔搵答案喇。夾埋咁樣就

大家睇圖都知我仲叫咗 $10 嘅「黑芝麻豆漿」作為飲品,係凍嘅膠樽裝,我都幾懷疑係佢哋自家製嘅,不過我冇求證就算,味道都 okay 我就唔搵答案喇。夾埋咁樣就食咗 $77.5,正正常常食就唔會食到咁貴嘅,我乜都食啫。。。

(地址:屯門石排頭徑1號卓爾廣場1樓117號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am屯門區 #屯門 #蔡意橋 #點盅皇朝 #牛雜牛腩粗麵 #潮得起牛雜腩粉麵皇 #壽桃包 #雞扎 #黑芝麻豆漿 #1am0929 #1ambackup
2022-01-05 467 浏览
已經不止一次二次,這店的員工經常入漏野,腸粉三寶,應該是腸粉…魚蛋…燒賣。但成日入漏三樣野,上次就漏燒賣,今次就漏魚蛋。唔通次次包好晒都要拆開看下有無漏至走咩,次次返到屋企至見到漏野,住得遠的無可返去攞番,住得近住樓上的都唔想再落樓攞過喇。唔該下次看清楚有無執漏至包比客人喇。
唔該下次看清楚有無執漏至包比客人喇。
2022-01-05
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
2020-04-10 819 浏览
Just wanna try some new siu mai in the day and go in. Normally i think its hard having bad siu mai but here really surprised me in a very bad way. The texute is so thick and not like the one you eat in cha liu, so sad, my favorite siu mai, never tried like this…They also offering some steaming buns such as bbq pork steam bun which is quite nice, with yummy sause haOther buns here maybe fine but definitely not siu mai one sadly.
The texute is so thick
Siu Mai

2019-02-07 866 浏览
下午茶時間,諗住食下野,就去左呢間。二十蚊有三色拼,腸粉、燒賣、魚蛋。份量同醬汁都幾夠,味道就普普通通,魚蛋幾彈牙,加埋d甜醬,好滿足,都係下午茶一個唔錯既選擇。
2019-01-23 764 浏览
剛剛去郵局寄完郵件,然後去附近找東西吃,可是選擇不多,最後在卓爾廣場胡亂找了點盅皇朝吃點心,絕對是伏中之伏。原想吃淨酸辣雲吞,店員說沒賣,建議我吃擔擔雲吞麵,我說不,因為今天不想吃麵,她再推介一次,我無動於衷,她便說我有權選吃甚麼,確實如此。我分別點了鮮竹卷和鵪鶉蛋燒賣,兩款點心均很不濟,味道極淡,肉味欠奉。墊在鵪鶉蛋下腐竹油耗味超重,不論問或是吃都臭得很,食慾不振。鮮竹卷的餡料非常不堪,內裡椰菜居然一大顆沒切碎,足足佔了三份之一,且三件鮮竹卷如是。豬肉內餡缺彈性,肉質死實,食材基本的新鮮完全沒有。

2018-12-10 573 浏览
本來將點心開係呢個位已經好奇怪,尤其係佢唔係好似酒樓咁大,而係好似普通小食店咁。其實都冇乜問題,不過我都係覺得有啲奇怪。點心方面又唔係特別好食,員工嘅態度有所改善。
最近新開這間店 就去嘗試一下 看到價錢大約是40~50 我跟朋友點了紅油抄手面 及 梅菜肉餅飯 圳本來有一點期待 可是 那個飯的大細就像是咖啡店 咖啡小杯的大少☕️ 但我也覺得可能是租貴或者食品品質優良 但他們的肉餅好明顯加了罐頭火腿肉加上肥豬肉 令我感到非常驚訝 但我也是放下了 因為香港租金貴員工貴 但最令人接受不了是 他們的員工邊食小食 之後完全無洗手 就送餐 及在廚房整理食物 衛生問題令人感到非常反感 。但飲品方面是唯一能夠稱讚的地方 可能是因為沒有任何問題發生。
梅菜蒸肉餅飯
2018-08-04
2018-07-31 411 浏览
落左“菜肉雲吞”擔擔麵,上檯食一啖雲吞已經覺得有d唔對路,但一時想唔起系咩,到食第2啖,食到雲吞皮中間個折位,最少有2cm甘厚……到食第2隻果時先發現,佢用上海雲吞皮,但系包法系魚尾式,廣東雲吞因為皮薄,條尾折曬一齊都會好好食,但系佢用厚4,5倍的上海皮就完全變左一舊厚皮。最重點系佢個“菜肉”餡,我百分百確認個“菜肉”雲吞餡根本就系用菜肉包個餡!!!!!!!!! !!!!!!!!第二隻雲吞食到一半,最後我都系接受唔到甘樣的“菜肉”雲吞,之後起身走人回家煮麵好過食e間野