2020-03-28 534 浏览
跟住網民既推介搵到呢一間齊柏林熱狗🌭️💛佢既位置係荃灣中心位置 小巷入面 兩邊唔闊落 所以呢間店既人流就令到小巷好多人呢一間店係不設堂食 我叫左一個意式風味 等左大概十幾分鐘就去到附近既公園食 一打開就聞𥘅好香既芝士味 因為佢燒香左面層既芝士 而且配料好多 一啲都無揸流灘 基本上食佢一個都唔洗食正餐 因為本身食左正餐 所以我就同人一人一半食左佢 真係好好食 仲好飽 如果胃口夠好的話可以考慮叫埋佢既小食 配埋食可能會食得仲開心

外卖自取
2020-03-10 922 浏览
如題,每次嚟齊柏林,一定係加錢要粗薯條同埋燒菠蘿呢兩款小食 😋首先,用粗薯條好有誠意食薯條剛炸起一陣夠熱係基本跟餐薯條要夠粗是常識吧 😂仲有最緊要係醬汁好夠!一次過滿足晒三個願望 😆😆😆每條薯條沾晒汁都仲有少少剩倒醬冇手軟,抵讚而且沾晒兩款汁的味道比只係茄汁更豐富第二,係個燒菠蘿呢個都幾純粹係個人喜好 😜因為食熱狗就係鹹味,薯條就炸物,再吃個燒菠蘿菠蘿燒走部分水份,變得微酸帶甜個口入面就少咗好多油膩感覺,清爽咗d都啱鍾意又鹹又甜嘅人試吓,哈哈講返個熱狗我自己食嚟食去都係鍾意#124士林原味熱狗當然有芝士果幾款都好食,芝士好重手,有興趣值得一試始終個人口味係覺得,就係呢幾隻醬溝埋一齊嘅味道,配埋熱狗腸+麵包,好typical,先至係熱狗 😉食物,店員,食客,樣樣都好 😎唯獨係如果諗住去試,要留意落order俾錢時排隊的方向,然後搵個位等叫號碼取餐,避免阻住街坊來往行人通道,果度係窄巷,大家互相忍讓咁好食,嚟得多,就知點做㗎啦 😁同埋因為係地少人多通常都係外賣返屋企食店外有少少企位+高檯可以食埋先走

首先,用粗薯條好有誠意
食薯條剛炸起一陣夠熱係基本
跟餐薯條要夠粗是常識吧 😂
仲有最緊要係醬汁好夠!
一次過滿足晒三個願望 😆😆😆
每條薯條沾晒汁都仲有少少剩
倒醬冇手軟,抵讚
而且沾晒兩款汁的味道比只係茄汁更豐富

第二,係個燒菠蘿
呢個都幾純粹係個人喜好 😜
因為食熱狗就係鹹味,薯條就炸物,再吃個燒菠蘿
菠蘿燒走部分水份,變得微酸帶甜
個口入面就少咗好多油膩感覺,清爽咗d
都啱鍾意又鹹又甜嘅人試吓,哈哈

講返個熱狗
我自己食嚟食去都係鍾意#124士林原味熱狗
當然有芝士果幾款都好食,芝士好重手,有興趣值得一試

食物,店員,食客,樣樣都好 😎
,避免阻住街坊來往行人通道,果度係窄巷,大家互相忍讓
咁好食,嚟得多,就知點做㗎啦 😁

同埋因為係地少人多
通常都係外賣返屋企食
店外有少少企位+高檯可以食埋先走
相信大家可能都對呢兜煙肉芝士薯條 有啲印象 佢賣相吸引 價錢實惠 索價只係$21 好多人捧場 不時都會起IG見到佢既蹤影終於輪到我食 拎上手睇落幾靚靚仔仔 可見係心機之作 今次係我第一次食 但意外地 佢個面個層芝士食落硬硬一片又無咩芝士味 而且薯條好淋身 當我諗住撈勻啲醬落去啲薯條度 又發現佢個兜底有大量油標晒出嚟 連同好多千島醬 浸滿左成個兜既底部雖然今次食落佢既薯條有啲失手 睇到兜底有啲醜樣 但食落肚係溫暖既 $21大大兜 食到既唔止係一份薯條 而係一份人情味 💪🏻有機會再黎試下佢個熱狗 因爲佢叫齊柏林熱狗🌭️

2020-01-21 1036 浏览
本身係網上外賣平台度叫左外賣 最後差唔多一個半鐘先送到 但成個過程根本就係佢地出唔切野食 打去問下情況 有個女仔聽 我問完 佢話好忙 竟然吸左我線!就算係黃店都唔會再幫襯!
外卖送餐
2020-01-20 826 浏览
唔知幾時開始己經培養左一個習慣係開住wolipay揾食以前食開果幾間好味既鋪頭就會keep住去 好少試新野依家就日日揾唔同既鋪頭食💛呢間熱狗店好耐前己經想幫襯架啦明明荃灣呢間咁偏僻 但永遠都咁長人龍!!今次唔食lunch就為左【掃黃】!💛爭扎左好耐 個menu超級吸引揀左好耐先發板要澳式風情熱狗 $38關於服務.. 就未必好周到啦因為佢地太好生意 而且好缺人所以我地企係收銀前面等左好耐 望住佢不停包外賣.........終於忍唔住叫左一句: 唔該....都要等多一陣先有反應😅😅😅 唯有體諒下同埋其實係無收據比客人~ 所以要聽住佢叫餐佢叫到我果個單點既澳式風情熱狗時佢忽然問我單號係咪68.. 我呆一呆, 弱弱咁答佢😅: er 我無單喎 但我係叫左澳式風情熱狗幾經波折終於拎到我個熱狗啦🌭其實我都好想加配小食 但我已經食唔落了一打開聞到好香呀 麵包味超香 加上佢燒一燒~ wow!比sauce比得好足仲有埋波蘿好有pizza既感覺 但佢個麵包係好鬆軟而且波蘿 腸仔 同 煙肉 都好juicy..千島醬 加 埋少少芝士係絕配呀💛
唔知幾時開始己經培養左一個習慣係開住wolipay揾食
以前食開果幾間好味既鋪頭
就會keep住去 好少試新野
依家就日日揾唔同既鋪頭食💛

呢間熱狗店好耐前己經想幫襯架啦
明明荃灣呢間咁偏僻 但永遠都咁長人龍!!

今次唔食lunch就為左【掃黃】!💛
爭扎左好耐 個menu超級吸引
揀左好耐先發板要澳式風情熱狗 $38

關於服務.. 就未必好周到啦
因為佢地太好生意 而且好缺人
終於忍唔住叫左一句: 唔該....
都要等多一陣先有反應😅😅😅 唯有體諒下

同埋其實係無收據比客人~ 所以要聽住佢叫餐
佢叫到我果個單點既澳式風情熱狗時
佢忽然問我單號係咪68..

幾經波折終於拎到我個熱狗啦🌭
其實我都好想加配小食 但我已經食唔落了

一打開聞到好香呀
 麵包味超香 加上佢燒一燒~ wow!
比sauce比得好足
仲有埋波蘿好有pizza既感覺 但佢個麵包係好鬆軟
而且波蘿 腸仔 同 煙肉 都好juicy..
千島醬 加 埋少少芝士係絕配呀💛
2020-01-08 790 浏览
齊柏林熱狗,呢間熱狗專門店我久仰大名好耐!好多人推介,但因為總台分店都唔就腳,所以一直未有機會去嘗試。是日黃道吉日宜食熱狗(誤)))))))),其實係想食過幾條街既漢堡包店但無開,就諗起呢間成日聽到但無機會試既小店,一於試試佢店鋪為於士林食街,食街好似台灣士林夜市咁,都係小食店黎既。芸芸食店當中,就係呢間齊柏林熱狗最多人,而佢店舖都憑著鮮黃外貌吸引眼球,一眼就搵到佢勒!熱狗都算幾多選擇,但因為我呢排比較熱氣,就選擇左士林原味熱狗。加12蚊仲可以揀兩款小食或飲品添!其實d薯條都好吸引但因為我怕傷風翻發,所以忍住唔食我平時最愛既薯條:講咁耐都未入正題添!由於實在係太好食,我剩係記得影個盒,就一口氣食左...對唔住大家我真係估唔到一個熱狗可以同時有4隻醬,包括茄汁,黃芥末,燒烤汁,同酸瓜醬!除左燒烤汁唔係好食到之外,另外三隻都食到既!:::::::食既時候已經下午5點,食完當堂覺得飽,大滿足ga nei!等我下次好返既時候要再試其他同食薯條:
齊柏林熱狗

是日黃道吉日宜食熱狗(誤

等我下次好返既時候要再試其他同食薯條
  • 士林原味熱狗
2020-01-04 843 浏览
有驚喜 隻狗份量幾大 Toppings都多味道幾好 特別推介芝士狗 三重芝士好香濃 D芝士多到 以為佢冇無比條腸我 完全睇唔到條腸5X蚊一個餐 有小食 有野飲 有HEART之作 推一打開個熱狗盒 估佢唔到隻熱狗都幾大隻個包好香牛油味 有烘過 好鬆軟 唔會死實實薯條正正常常 唔算好突出但連埋個千島茄醬就相當唔錯喇 ( 係! 係千島醬加埋茄醬 一盒裝晒 成本問題吧 但又幾夾喎 )燒菠蘿唔推介 一多罐頭野 二來唔夠燶 所以冇特別牛油栗米又係大路野…….冇咩甜味 唔爽口 其實隻狗加野飲 我覺得已值5x蚊小食係bonus 真心推
有驚喜 隻狗份量幾大 Toppings都多

個包好香牛油味 有烘過 好鬆軟 唔會死實實
薯條正正常常 唔算好突出
但連埋個千島茄醬就相當唔錯喇
( 係! 係千島醬加埋茄醬 一盒裝晒
成本問題吧 但又幾夾喎 )
燒菠蘿唔推介 一多罐頭野 二來唔夠燶
所以冇特別
牛油栗米又係大路野…….冇咩甜味 唔爽口

其實隻狗加野飲 我覺得已值5x蚊
小食係bonus 真心推
外卖送餐
芝士熱狗
2019-12-28 952 浏览
喺荃灣搵食,好多時經過小巷都會見到”Zeppelin Hot Dog Shop”有好多人企晒喺門口幫襯同等熱狗。🌭呢晚一於都叫款熱狗嚟try try佢~點咗熱狗之後其實都唔算要等好耐,大約十零分鐘喥就有。多人幫襯而又即叫即做,點都預咗要等一等。澳式風情熱狗 $38熱狗到手熱辣辣,香濃嘅千島醬汁配埋菠蘿、煙肉、芝士粒同紐綸堡腸,夾晒入好軟熟嘅熱狗包喥!呢個組合無得彈~好啱我口味~呢間值得再食,同埋下次再食會加$12配多兩款小食/汽水。今次太飽只為一試個熱狗係咩料~🤪

澳式風情熱狗
澳式風情熱狗 $38

澳式風情熱狗
2019-12-25 360 浏览
如果以熱狗點做店舖主打,隻士林熱狗算唔合格,即整既食物無可能係凍,醬汁ok但而熱狗包明顯烘過但係已經淋身凍了,以$32整體口感有如$10 ikea貨色; 另外熱狗加$12可配2份小食,再加$5可轉大薯條,咁我地問店員可否轉做$24芝士煙肉薯條,但店員只答$26,咁即係單點,我地再問再揀已經黑面兼語氣其差,結果不再問快快手逐一單點算了,之後站在一旁等食物又見對其他人服務正常,我懐疑是她看顧客是以熟客或政見去作選擇性服務態度?總括來說食物是ok,薯條即炸很出色,而且政治理念正確,大家立場相同,但員工服務有待政善
2019-12-25
  • 大薯條
2019-12-14 815 浏览
荃灣巷仔入面有一間只做外賣的美式熱狗店,平時出街都要搵有位坐嘅餐廳,懶得叫外賣就特登幫襯去試吓。/午饍時間去到有好多學生喺鋪頭出邊等緊嘢食,當學生幫襯嘅鋪頭就知道一定夠晒抵食啦!雖然個價錢係正常價格,但佢食物嘅份量真係好大份,真正嘅American size😂。/第一次食梗係要叫佢嘅招牌菜火炙芝士辣肉醬熱狗,仲諗住熱狗唔夠飽傻豬豬加多左兩款小食,烤菠蘿同細薯條,但一見到佢個份量就已經後悔🤡真係可以兩個女仔share 食!個熱狗唔單只包大,入面用左荷蘭腸同落足芝士辣肉醬,食落去啖啖肉。烤菠蘿燒完甜甜地,鍾意食串燒嘅人一定唔可以錯過。個薯條林左佢哋自家製嘅章,嗰醬雖然幾好味,但係薯條外賣完就浸林晒。可惜唔夠脆。/

火灸芝士辣肉醬熱狗
2019-12-11
火灸芝士辣肉醬熱狗
  • 火炙芝士辣肉醬熱狗
2019-12-11 712 浏览
真心推介:火炙芝士辣肉醬熱狗🌭🍟麵包咬落去口感軟軟地但又有脆邊好正加埋唔太辣既醬配落條咸咸地既腸仔到味道好夾,雙方d味都唔會話太突出而搶左去另一邊!薯條都炸得好脆加埋芝士辣醬又係一絕!10分有8分,冇左個2分係因為冇野飲。
真心推介:火炙芝士辣肉醬熱狗🌭🍟
火炙芝士辣肉醬熱狗
2019-12-11
20 分钟 (外卖送餐)
火炙芝士辣肉醬熱狗
2019-12-04 497 浏览
每個星期二的必食美食就是齊柏林熱狗,這次品嚐的是日式和風熱狗。相比之前吃過的熱狗,這款和風熱狗的材料比較簡單,除了香腸外只有蛋碎和木魚,因此味道比較清新,不會像傳統的美式熱狗般濃味,可說是多一個選擇。這次依然選擇加$12加配兩份小薯條,即等於一份大薯條。下次可以嚐試其他味道的薯條,例如芝士肉醬薯條。
熱狗套餐
日式和風熱狗
2019-12-03
熱狗套餐
日式和風熱狗
2019-11-30 374 浏览
💛深黃店💛X 高質熱狗系列🌭️📍文宣超靚💕好多pepe🐸▫️餐廳:Zeppelin Hot Dog Shop▫️地點:全香港有5間分店📍荃灣鱟地坊80-84號士林食街B7舖(港鐵荃灣站 A1 出口, 步行約7分鐘)▫️營業時間⏰:每間分店時間各異📍荃灣店:星期一至日 12:00 - 22:00▫️價錢:~$20+—美味:🌭️🌭️🌭️🌭️環境:💛💛💛💛價錢:💰💰💰+ 💰—香港唔多熱狗店🤣依間好高質💕💕有好多款唔同口味既熱狗🤓今次試咗澳式風情熱狗($38)係好好食🤩個包焗熱咗,仲脆脆地🤓而且d醬(千島醬)同芝士同香腸同煙肉好夾🤭👧🏻之前都試過田園風味同日式和風兩款,都係好好食🥰🥰其實邊款都值得一試🤩🥰—
💛深黃店💛X 高質熱狗系列🌭️

美味:🌭️🌭️🌭️🌭️
環境:💛💛💛💛
價錢:💰💰💰+ 💰

2019-11-28 291 浏览
💛深黃店X 高質熱狗系列🌭️📍文宣超靚💕好多pepe🐸▫️餐廳:Zeppelin Hot Dog Shop▫️地點:全香港有5間分店📍荃灣鱟地坊80-84號士林食街B7舖(港鐵荃灣站 A1 出口, 步行約7分鐘)▫️營業時間⏰:每間分店時間各異📍荃灣店:星期一至日12:00 - 22:00▫️價錢:~$20+—美味:🌭️🌭️🌭️🌭️環境:💛💛💛💛價錢:💰💰💰+ 💰—香港唔多熱狗店🤣依間好高質💕💕有好多款唔同口味既熱狗🤓今次試咗澳式風情熱狗($38)係好好食🤩個包焗熱咗,仲脆脆地🤓而且d醬(千島醬)同芝士同香腸同煙肉好夾🤭👧🏻之前都試過田園風味同日式和風兩款,都係好好食🥰🥰其實邊款都值得一試🤩🥰—#好西 #打卡 #甜品 #熱狗 #zeppelin #黃店 #黃色經濟圈 #黃色小店 #正餐 #夏天美食 #HongKong #HK #foodie #goodwest #instagood #photooftheday #instamood #tweegram#igdaily #bestoftheday #tagblender #hk #荃灣美食 #tsuenwanfood
💛深黃店X 高質熱狗系列🌭️

美味:🌭️🌭️🌭️🌭️
環境:💛💛💛💛
價錢:💰💰💰+ 💰

2019-11-27 627 浏览
因為工作關係,每個星期二晚都會來到荃灣。眾所周之,荃灣是美食的集中地,特別是掃街。然而我每次都會到鱟地坊吃齊柏林熱狗,因為可以感受小店的風味。今次為大家推介這款美國洋蔥圈熱狗,這款熱狗的特別之處在於一口咬下去可以同時體驗3種感受,麵包的鬆軟、熱狗腸的爽口彈牙還有酥炸洋蔥圈的香脆口感,實在令人回味。最後,跟餐的薯條更是有心意的作品。一般在街頭售賣的薯條只有很少很少醬汁,而齊柏林熱狗店的薯條卻會加足夠的蕃茄醬和千島醬,確保每條薯條均可沾上醬汁,實在是心意之作。
美國洋蔥圈熱狗+大薯條
2019-11-26