2021-08-22 602 浏览
預三日前訂呢款名叫:尊貴純黑朱古力Deluxe Choco72%純黑朱古力軟心蛋糕 $278🐮+$32 / 粒 ,生日牌+$20 平時門市蛋糕櫃無見過呢款cake實物一層一層幾靚食落底層脆脆好味整體蛋糕好甜好甜食哂一行等於食左10粒朱古力既感覺🍫呢個細size 預4個人食好足夠
預三日前訂呢款

食哂一行等於食左10粒朱古力既感覺🍫

呢個細size 預4個人食好足夠

2021-08-19
外卖自取
$330 (其他)
庆祝纪念
生日
龍島於1976年在香港開店, 在香港已有43年的經典品牌小時候給我的印象是頗貴, 非一般市民, 並不是普羅大眾可消費得起, 近年來則較為貼地, 店舖也開多了。 在馬鞍山新港城廣場 (Most Town) 也有店舖, 我們捧一下場, 買了幾件蛋糕外賣。 我們選了藍莓芝士蛋糕、拿破崙蛋糕、紐約芝士蛋糕和朱古力蛋糕。藍莓芝士蛋糕幾好味, 唯蛋糕未夠鬆軟拿破崙蛋糕酥皮的部份已不脆, 這也是預計之內, 酥皮即焗出爐時脆口, 擺放的時間越長越不脆,只有在Café即焗, 或是出爐蛋撻, 或是DIY外, 並不期望在蛋糕窗櫃擺賣的酥皮類會保持到酥脆, 所以這款蛋糕並不關乎品質方面的問題。紐約芝士蛋糕芝士味很香濃, 唯蛋糕質感較實朱古力蛋糕朱古力味好香濃, 對於朱古力控的我是滿意的整體蛋糕的味道是OK的, 唯質感未夠鬆, 不夠軟滑。因在香港,蛋糕店的市場競爭非常大, 希望這品牌繼續努力。
龍島於1976年在香港開店, 在香港已有43年的經典品牌

我們選了藍莓芝士蛋糕拿破崙蛋糕紐約芝士蛋糕朱古力蛋糕

藍莓芝士蛋糕
幾好味, 唯蛋糕未夠鬆軟

拿破崙蛋糕

紐約芝士蛋糕
芝士味很香濃, 唯蛋糕質感較實

朱古力蛋糕
朱古力味好香濃, 對於朱古力控的我是滿意的

2019-02-15
外卖自取
下午茶
2019-01-13 546 浏览
相信鐘意食朱古力的人對呢間店唔會陌生,終於今次喺馬鞍山開咗分店。店舖位於新港城中心同馬鞍山廣場相聯接的行人天橋旁,人流唔少。有好多唔同款式的朱古力,亦有個櫃賣蛋糕。朱古力有好多唔同的造型,不過一粒要成18至20蚊,盒裝可以搭配唔同款式,買來送人就幾好,自己食就真係唔多舍得。所以睇的人多,買的人少。

2018-12-16 361 浏览
最近唔同餅店都推出各款聖誕節甜品黎迎接聖誕節嘅來臨🌟 當大家正花多眼亂嘅時候,🍔就同大家推薦兩款夠哂吸引,性價比幾高嘅兩款甜品比大家啦!❤️-黑森林甜品杯 ($45) 大家冇睇錯,佢係送埋隻雪人杯㗎🥰仲係瓷杯黎,之後做擺設或者種下嘢都ok🌱 唔好睇佢細細杯,其實有足足五層咁多!上面擺左粒聖誕襪嘅朱古力,外層係白朱古,裏面係朱古力流心~ Lucullus嘅朱古力不嬲都幾好食,而且都幾貴下,今次仲包埋係甜品杯到添😍面層有朱古力碎,朱古力好濃郁。下層有忌廉,唔太甜,幾輕盈。再下層係朱古力mousse, 好滑身而且重牛奶朱古力味😌 下面係車厘子醬🍒,酸酸甜甜咁,可以解一解朱古力嘅膩,仲有啲果肉添😻最後就係朱古力蛋糕嘞。栗子意大利芝士甜品杯🌰 ($45) 隻聖誕老人杯都好靚🎅🏻 粒朱古力係芒果味🥭,同樣有朱古力軟心!上層嘅栗子蓉食落仲有啲栗子粒粒,個味到幾香而且甜度比較低。下層嘅蛋糕同忌廉好香咖啡味☕️,嘗到咖啡嘅甘苦味!-依兩個甜品真係幾有驚喜,朱古力有一定嘅水準💕 比起其他大家熟悉嘅餅舖係略勝一籌!

2018-12-16