餐厅: 龍鳳呈祥火鍋雞煲
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-08-16 426 浏览
尖沙咀樓上馳名雞煲 懷舊主題裝修 有好多70年代嘅擺設 公雞碗 都比到我好多回憶😍 店內播住梅艷芳經典金曲 非常熟悉😄 ✨日本廣島蠔雞煲雞煲好足料 調味啱啱好 有好多洋蔥枝竹等配料 雞肉好滑😆食完雞煲可以揀加豬骨湯或者雞湯加落去打邊爐🍲 ✨龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)有雪花肥牛 和牛金錢展 牛舌 牛胸爽 手切牛肉 牛肉粒 每款牛肉都好食 牛胸爽充滿油脂 食完口有余香 會追住食😋 和牛金錢展 鮮甜彈牙👍 ✨即制回味五香肉丁餃(6粒)第一次食五香肉丁餃 餡料飽滿 好特別 好回味😋 ✨豬頸肉新鮮爽甜 打邊爐必揀豬頸肉😋 ✨龍鳳呈祥豐盛雜菜拼盤蕃茄 蘿蔔 粟米 淮山 蓮藕片 木耳 生菜 油麥菜 娃娃菜 雞髀菇 金菇菜 真係超大份🤣 超豐富 雞煲湯底濃郁 呢個時候落菜就最正😉 ✨自家製陳年鹹檸七陳年鹹檸檬 加七喜 真係好有童年回憶😍🎈龍鳳呈祥火鍋雞煲 (尖沙咀)尖沙咀加拿芬道16號金輝大廈2樓

尖沙咀樓上馳名雞煲

店內播住梅艷芳經典金曲 非常熟悉😄

✨日本廣島蠔雞煲
雞煲好足料 調味啱啱好 有好多洋蔥枝竹等配料 雞肉好滑😆
食完雞煲可以揀加豬骨湯或者雞湯加落去打邊爐🍲

✨龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)

✨即制回味五香肉丁餃(6粒)
第一次食五香肉丁餃 餡料飽滿 好特別 好回味😋

✨豬頸肉
新鮮爽甜 打邊爐必揀豬頸肉😋

✨龍鳳呈祥豐盛雜菜拼盤

✨自家製陳年鹹檸七
陳年鹹檸檬 加七喜 真係好有童年回憶😍

🎈龍鳳呈祥火鍋雞煲 (尖沙咀)
尖沙咀加拿芬道16號金輝大廈2樓
  • 日本廣島蠔雞煲
  • 豐盛雜菜拼盤
2024-08-13 397 浏览
真心覺得龍鳳呈祥的雞煲真係遙遙領先簡直係我喺香港食過環境好+好食頭三位!一路食雞煲一路飲啤酒超正雞煲款式多 今次揀咗一款有蜆的雞煲環境要來拍戲都掂!公雞碗係靈魂秘制黃蜆惹味辣雞煲雞煲揀咗小辣好惹味雞件啖啖肉 而且好入味 調味恰到好處但係唔會太鹹 比起唔少雞煲呢度嘅雞勁高質 因為真係比較多肉試過其他雞煲 「好似冇乜肉咁」仲有好多黃蜆 完全冇沙 好加分!龍鳳呈祥牛肉拼盤手切牛好新鮮款式多多啱晒心多多嘅我哋牛胸爽有咬口牛五花肥美牛肉粒牛味出又淋(大概煮1分鐘就OK啦)牛舌爽口即制回味五香肉丁餃好食 味道比較特別😋蝦膠加上切碎的五香肉丁餃子皮好彈牙又滑但係唔好煮太耐,如果唔係好易穿龍風呈祥手打鮮蝦丸新鮮打係唔同啲上面仲有少少蟹籽 大大粒幾好食「豐盛」雜菜拼盤雜菜拼盤擺盤特別好似花束咁蘿蔔心心形狀 勁sweet呢個雜菜真係好有份量油麥菜同埋生菜都好新鮮蓮藕金菇索汁好好食🤤自家製陳年鹹檸七用咗紅A膠杯 好有特色檸檬鹹香鹹香
真心覺得龍鳳呈祥的雞煲真係遙遙領先
簡直係我喺香港食過環境好+好食
頭三位!一路食雞煲一路飲啤酒超正
雞煲款式多 今次揀咗一款有蜆的雞煲

環境要來拍戲都掂!

公雞碗係靈魂

秘制黃蜆惹味辣雞煲
雞煲揀咗小辣好惹味
雞件啖啖肉 而且好入味 調味恰到好處
但係唔會太鹹 比起唔少雞煲
呢度嘅雞勁高質 因為真係比較多肉
試過其他雞煲 「好似冇乜肉咁」

仲有好多黃蜆 完全冇沙 好加分!

龍鳳呈祥牛肉拼盤

手切牛好新鮮
款式多多啱晒心多多嘅我哋
牛胸爽有咬口
牛五花肥美
牛肉粒牛味出又淋
(大概煮1分鐘就OK啦)
牛舌爽口

即制回味五香肉丁餃
好食 味道比較特別😋
蝦膠加上切碎的五香肉丁
餃子皮好彈牙又滑
但係唔好煮太耐,如果唔係好易穿

龍風呈祥手打鮮蝦丸

• 即制回味五香肉丁餃
  • 秘制黃蜆惹味辣雞煲
  • 手打蝦丸
2024-08-12 352 浏览
🌟龍鳳呈祥火鍋雞煲(尖沙咀)想試呢間餐廳好耐,裝修復古風,又會播埋70-80年代嘅歌~好有年代感♥️日本廣島蠔雞煲呢到都幾多特色雞煲,有榴槤雞煲同菠蘿雞煲🤩我地中意食蠔就叫左呢款雞件份量足 醬汁好惹味 連啲支竹都索曬啲醬汁 忍唔住狂食😝♥️牛肉拼盤(細)手切牛肉、牛舌、牛胸尖、牛金錢展、牛肉粒同雪花肥牛每款肉質都不錯 入口軟嫩♥️回味五香肉丁餃(6粒)好飽滿嘅餃子 滿滿餡料 食得出有五香肉丁嘅香味♥️豐盛雜菜拼盤超有份量嘅蔬菜拼盤 有金菇、油麥菜、白蘿蔔、粟米等多款新鮮蔬菜🥬仲好有心思將白蘿蔔整成心形添♥️牛骨濃汁牛丸食落入口juicy!!牛丸彈牙♥️鹹檸七好好飲 加埋咸咸甜甜~
🌟龍鳳呈祥火鍋雞煲(尖沙咀)
♥️日本廣島蠔雞煲
雞件份量足 醬汁好惹味 連啲支竹都索曬啲醬汁 忍唔住狂食😝

♥️牛肉拼盤(細)
手切牛肉、牛舌、牛胸尖、牛金錢展、牛肉粒同雪花肥牛
每款肉質都不錯 入口軟嫩

♥️回味五香肉丁餃(6粒)
好飽滿嘅餃子 滿滿餡料 食得出有五香肉丁嘅香味

♥️豐盛雜菜拼盤
超有份量嘅蔬菜拼盤

♥️牛骨濃汁牛丸
食落入口juicy!!牛丸彈牙

♥️鹹檸七
好好飲 加埋咸咸甜甜~
想吃地道風味的雞煲火鍋 🥳諗起之前去過尖沙咀的龍鳳呈祥,滿有年代感的裝修格局,夠晒獨特,就像幾十年前的港式茶樓🥳每個角落都悉心佈置💗摩登懷舊,打卡打到手軟。主力供應多款特色雞煲,有很多款都很吸引。🤍日本廣島蠔雞煲雞件肉嫩鮮香,香濃惹味,配料還有日本廣島蠔,隻隻肥美🦪好入味。半隻雞的份量都唔少,吃到最後加入雞湯變成邊爐湯底~濃郁鮮味。🤍龍鳳呈祥牛肉拼盤拼盤有大有細可選~細的拼盤份量也挺多喔!☺️有多款牛肉包括牛舌片丶手切牛肉丶牛胸尖丶金錢𨫀丶牛肉粒丶雪花肥牛。整體牛味好香濃,肉質也嫩,屬牛控之選。🤍海蝦🦐大大隻感覺很新鮮,涮過後肉質彈牙鮮爽,啖啖肉很不錯。🤍回味五香肉丁餃一客六大件🥟充滿港式情懷的手工餃子,內餡是五香肉丁,吃起來很香口惹味。🤍豐盛雜菜拼盤用了懷舊囍字金屬大杯盛着,雜菜堆到滿滿的,很吸睛!🥳款式多,有白蘿蔔丶丶蓮藕片丶蕃茄片丶粟米丶金菇丶生菜丶油麥菜等,可以一次過吃到超多款式的蔬菜。🤍鹹檸七在懷舊紅A膠杯𥚃的鹹檸七💗 100 %港風情懷!原個鹹檸檬加入七喜,清爽鹹檸香,解熱一流。

🤍日本廣島蠔雞煲

🤍龍鳳呈祥牛肉拼盤

🤍海蝦🦐
大大隻感覺很新鮮,涮過後肉質彈牙鮮爽,啖啖肉很不錯。

🤍回味五香肉丁餃

🤍豐盛雜菜拼盤

🤍鹹檸七

2024-08-06 335 浏览
龍鳳呈祥 @lungfung_chickenspot地址:尖沙咀加拿芬道16號金輝大廈2樓 -秘製黃蜆惹味辣雞煲 $268雞煲非常入味,雞件肉質鮮嫩,有好多黃蜆,味道鮮甜,配菜有洋蔥腐竹雞髀菇等,非常豐富-龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)$338共有六款牛,分別係牛舌片、手切牛肉、牛胸油、牛柏葉、牛肉粒同雪花肥牛,每樣都可以試啲~-即制回味五香肉丁餃 (6粒)$78-龍鳳呈祥雜菜拼盤 $128娃娃菜、油麥菜,粟米、金針菇、白蘿蔔、生菜、蓮藕、蕃茄同淮山,種類非常豐富,好足料!-自家製陳年鹹檸七 $38@1-醬介 $26@1-#龍鳳呈祥 #雞煲 #雞煲火鍋 #火鍋 #hotpot #hotpothk #火鍋晚市 #打邊爐龍鳳呈祥
龍鳳呈祥 @lungfung_chickenspot
自家製陳年鹹檸七 $38@1
醬介 $26@1
龍鳳呈祥
2024-07-30 277 浏览
前幾日去咗間超有懷舊風嘅餐廳-龍鳳呈祥。嗰度嘅裝潢真係有好多懷舊嘅元素,去到就忍唔住影咗好多相打卡,一路打邊爐一路聽住八九十年代嘅勵志歌,好有feel。 秘制黃蜆惹味辣雞煲 半隻 BB辣 $268呢個煲真係一絕,半隻雞同黃蜆一齊煮,個汁惹味十足,唔會太辣但又好夠味。雞肉嫩滑,黃蜆鮮甜,而且浸咗個汁之後更加入味,每一啖都係一種享受。食完雞煲後就加湯打邊爐。 龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)$388呢個拼盤真係肉食者天堂,有唔同部位嘅牛肉,牛舌片、手切牛肉、牛胸尖、和牛金錢展、牛肉粒以及雪花肥牛。每一塊都好新鮮,肉質嫩滑,咬落去牛香滿滿。 即制回味五香肉丁餃 (6粒)$78亦都係必試之選。呢啲餃子皮唔算好薄,但餡料滿滿,食起上好有咬口。五香肉丁味道香氣四溢,每一啖都係充滿驚喜。 新鮮鵝腸 $98脆嫩爽口,千祈唔好淥過龍,會變韌。配上醬油,味道又甘香又鮮。 龍鳳呈祥[豐盛]雜菜拼盤 $388有各種新鮮蔬菜,啱晒鍾意健康飲食嘅朋友。自家製陳年鹹檸七 $38清新解渴,鹹檸嘅香味同七喜配合得天衣無縫,熱辣辣嘅邊爈加上冰凍嘅鹹檸七,正!提一提,餐廳會有每位醬介 $26收費。

秘制黃蜆惹味辣雞煲 半隻 BB辣 $268

食完雞煲後就加湯打邊爐。

龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)$388

即制回味五香肉丁餃 (6粒)$78

新鮮鵝腸 $98

龍鳳呈祥[豐盛]雜菜拼盤 $388
有各種新鮮蔬菜,啱晒鍾意健康飲食嘅朋友。

自家製陳年鹹檸七 $38

提一提,餐廳會有每位醬介 $26收費。
2024-07-29 346 浏览
人大左就中意想當年, 聽住張國榮, 林子祥, 光B既歌仔食雞煲打邊爐, 連調個醬料既器皿, 飲杯鹹檸七隻杯都夠哂年代感, 好得意。哩度有好幾款口味既雞煲, 最特別係有榴槤雞煲, 中意榴槤既要試下啦~ 我地唔食榴槤就叫左日本廣島蠔雞煲, 個醬認真咸香惹味, 令人食唔停口個隻!兩個人叫個細既牛肉拼盤, D牛都幾靚同新鮮, 有我最中意既手切牛肉之外, 牛胸油都好好食, 油香味重口感爽脆。另外叫左個五香肉丁餃幾得意係出面比較少見, 咸咸香香微微辣咁。竹笙索左湯食一流。仲有個好出色既雜菜拼盤, 首先佢好豐富份量多, 蕃茄同埋蘿蔔都係厚厚的, 仲切成心心片串住, 有D心思。枱枱都有一杯既陳年鹹檸七, 大大粒鹹檸原粒送上,爽! 哩隻膠杯相信冇人唔打番張卡~~

竹笙索左湯食一流。

2024-07-27 346 浏览
📍 龍鳳呈祥-尖沙咀@lungfung_chickenspot前嗰排食完樓下嗰間香香宮煮~突然之間好想食雞煲,經朋友介紹就去咗龍鳳呈祥,係上一層!一上枱個雞煲醬汁已經好香,散發出雞汁嘅味道!雞煲嘅醬汁先係精華❤️真係冇得輸,回頭率超高!連我身邊嗰一個嘴刁朋友都十分滿意👍✨ 秘制黃蜆惹味辣雞煲大量蒜頭,洋蔥,雞髀菇,芫菱,好惹味😙雞大約20件左右,肉質有嚼勁唔會霉雞肉滑溜之餘醬汁亦調味得恰到好處,唔知遮住咗雞嘅肉味。就連蜆肉都特別多,醬汁先係精華,無論雞肉定係蜆肉都已經入晒味~非常有誠意❤️食完雞煲之後就會打邊爐🍲灼過食物後的辣香令人難忘,而且湯底不會太油膩,口感很清爽,讓人一點也不覺得膩。✨ 龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)大大盤份量十足,色澤鮮紅油脂分佈均勻,薄薄一片只需灼8秒就可以進食,那種鮮嫩和牛香,入口有滿滿的感動🥲 ✨回味五香肉丁餃(6粒)係豬肉包住五香肉丁,口感好特別,好有驚喜😘✨ 龍鳳呈祥[豐盛]雜菜拼盤蔬菜新鮮嫩口,有油麥菜,蕃茄,生菜,蓮藕,木耳,淮山等等~✨ 新鮮田雞田雞口感嫩滑,而且啲肉好肥美~✨鹹檸七打邊爐冇可能唔飲鹹檸七嘅🫗#龍鳳呈祥 #雞煲#雞煲火鍋 #火鍋#hotpot
📍 龍鳳呈祥-尖沙咀
@lungfung_chickenspot
前嗰排食完樓下嗰間香香宮煮~
突然之間好想食雞煲,經朋友介紹就去咗龍鳳呈祥,係上一層!
一上枱個雞煲醬汁已經好香,散發出雞汁嘅味道!
雞煲嘅醬汁先係精華❤️真係冇得輸,回頭率超高!
連我身邊嗰一個嘴刁朋友都十分滿意👍

✨ 秘制黃蜆惹味辣雞煲
大量蒜頭,洋蔥,雞髀菇,芫菱,好惹味😙
雞大約20件左右,肉質有嚼勁唔會霉
雞肉滑溜之餘

醬汁亦調味得恰到好處,唔知遮住咗雞嘅肉味。
非常有誠意❤️
食完雞煲之後就會打邊爐🍲

✨ 龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)

✨回味五香肉丁餃(6粒)
係豬肉包住五香肉丁,口感好特別,好有驚喜😘
✨ 龍鳳呈祥[豐盛]雜菜拼盤
蔬菜新鮮嫩口,有油麥菜,蕃茄,生菜,蓮藕,木耳,淮山等等~

✨ 新鮮田雞
田雞口感嫩滑,而且啲肉好肥美~

✨鹹檸七
打邊爐冇可能唔飲鹹檸七嘅🫗
#龍鳳呈祥 #雞煲#雞煲火鍋火鍋
#hotpot #hotpothk #火鍋晚市 #打邊爐
好耐無食雞煲,朋友推介龍鳳呈祥嘅鹹蛋黃雞煲,又鍾意聽懷舊金曲,所以決定去尖沙咀到品嚐。入去真係會返返去7、80年代嘅感覺,播嘅歌有張國榮、陳百強,甚至有啲歌我都未聽過,但好有懷舊味道。最有驚喜嘅係除咗懷舊嘅佈置,餐廳仲擺咗梵高嘅唔同畫作作品,好意外同好開心,值得推薦大家去食👍🏻坐低咗之後,一樣掃QR code落單。落完單,店員會先將醬介遞上,調配醬料。🌟秘製鹹蛋黃雞煲 $268濃郁嘅鹹蛋黃醬汁浸潤入肉中,散發出濃濃嘅鹹香氣。鹹蛋黃嘅色澤金黃,配埋蒜蓉、蔥花等材料調制,口感濃郁醇厚,又不會太過鹹膩,充分吸收了雞肉嘅鮮美🌟龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)$388唔好睇佢係細嘅拼盤,其實牛肉嘅數量都幾多。拼盤上有牛肉嘅唔同部分,有牛舌片、牛胸油、肥牛等,色澤均勻,肉質新鮮,肥瘦均勻。淥熟之後肉質嫩滑,入口即化🌟即制回味五香肉餃(6粒)$78辣辣地,好惹味,包得飽滿🌟即炸響鈴 $68響鈴朔晒鹹蛋黃味同豬骨湯嘅湯汁,超級掛汁入味🌟龍鳳呈祥[豐盛]雜菜拼盤 $138唔好睇佢細細份,其實佢都有好多蔬菜,有粟米🌽、生菜、娃娃菜、金菇、蓮藕等,味道新鮮清甜🌟自家製陳年鹹檸七兩杯 $76食到咁上下都會口渴,所以叫咗

🌟秘製鹹蛋黃雞煲 $268

🌟龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)$388

🌟即制回味五香肉餃(6粒)$78
辣辣地,好惹味,包得飽滿

🌟即炸響鈴 $68
響鈴朔晒鹹蛋黃味同豬骨湯嘅湯汁,超級掛汁入味

🌟龍鳳呈祥[豐盛]雜菜拼盤 $138

🌟自家製陳年鹹檸七兩杯 $76
食到咁上下都會口渴,所以叫咗兩杯陳年鹹檸七,解解油膩感,飲完又會涼浸浸,感覺無咁熱氣

🌟醬介 $52
蔥、蒜蓉、辣椒、芫荽

2024-07-17
  • 即制回味五香肉丁餃
  • 龍鳳呈祥[豐盛]雜菜拼盤
  • 秘製鹹蛋黃雞煲
🤔招牌無骨鳳翼釀雞煲 雞煲嘅味道係預期中惹味、重口味嘅雞煲,感覺係柱侯醬偏多一點點嘅味道。我自己就鍾意香料多啲嘅湯底,例如大量芫荽、花椒味嗰種雞煲。呢個個人口味覺得稍嫌香料嘅味道較弱。招牌嘅無骨雞煲,就係將雞翼拆骨,入邊釀咗蝦滑。貪新鮮試吓。蝦滑都做得彈牙嘅,但係感覺就唔似食雞煲,好似食緊另一樣嘢咁。今次貪新鮮試下,但係如果俾我再揀,我都係情願食返正常嘅雞煲。呢個就唔太似食雞煲想要嗰種嘅口感同風味。龍鳳呈祥丸餃拼盤有手打鮮蝦丸、 芫茜墨魚丸、 芝心蛋燒賣、 即制回味五香肉丁餃 。手打蝦滑同埋墨魚滑彈牙爽口。其中芫荽味墨魚滑都夠重芫荽味。芝心蛋燒賣質感都幾得意,蛋黃唔會煮得好熟好硬,食落又滑滑地,幾好。但係令人好奇嘅五香肉丁餃,試咗冇乜特別,唔係特別夾。可以不試。美濃水蓮 難得有呢款台灣菜,幾有新鮮感。食落去一條條非常爽口。整體來講間餐廳都幾有誠意,有啲新奇嘅菜式。整體味道未至於好驚喜,但係都大路口味,正正常常。環境: ★★★☆☆食物: ★★★☆☆推介度: ★★★☆☆
🤔招牌無骨鳳翼釀雞煲

🤔招牌無骨鳳翼釀雞煲

美濃水蓮

難得有呢款台灣菜,幾有新鮮感。食落去一條條非常爽口。
美濃水蓮

環境: ★★★☆☆

食物: ★★★☆☆

推介度: ★★★☆☆
龍鳳呈祥丸餃拼盤
  • 龍鳳呈祥丸餃拼盤(8粒)
2024-07-24 231 浏览
龍鳳呈祥火鍋雞煲,位於尖沙咀,超近地鐵係正中心點🤘🏻⼀入去已經好有特色,懷舊風既排檔裝修加埋霓虹燈陳設,好靚🤩仲有一張枱係由乒乓波枱改裝🤣主打就係各式雞煲同高質食材,整杯生啤啤住等食🎉日本廣島蠔雞煲,超吸引,專人幫你炒,炒到超香🥹⼀打開啲汁同啲蠔勁搶fo,食雞先,非常惹味,醬汁係最正,肉質都好嫩好滑👍🏻忍唔住即刻食廣島蠔,實在係太肥美,好濃既蠔味,爆汁加埋雞煲既惹味好正😄啲配料比起⼀般雞煲多,筍好正,枝竹勁入味🤗加鮮鵝腸炒下佢,完美融合,又香又好味,啲芽菜都正,好味!🤤龍鳳呈祥牛肉拼盤(細),細既份量都唔少,手切牛肥美,牛味又濃,相當好味😘牛舌片薄身,但都好濃味,配蔥蒜食好味😎牛胸尖口感特別,金錢展同牛肉粒都好牛好好食,高質素既牛肉拼盤🥩回味五香肉丁餃,幾特別既餃,五香味重,豐盛雜菜拼盤,真係好豐盛😳好多款菜,蘿蔔都有心形🩵好味食得好爽仲有生啤陪😆好爽既⼀晚,鍾意食雞煲真係必食,風味同味道都超班,Bookmarked🤞🏻

生啤

生蠔雞煲
鮮鵝腸

龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)
牛舌
回味五香肉丁餃
豐盛雜菜拼盤

生啤
生蠔雞煲
鮮鵝腸
龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)
牛舌
回味五香肉丁餃
豐盛雜菜拼盤
2024-07-22 2183 浏览
Bookmark咗哩間雞煲好耐,今日啱啱好行尖沙咀,即刻試試。餐廳裝修得好復古風,好似返到80年代嘅香港,好得意。自家制陳年鹹檸七,香港特色飲品。陳年鹹檸好大一粒,需要自己搗碎,味道才會出來。加入可樂,飲落酸中帶點鹹香,唔錯。店家提供數款小料同秘制豉油,用來搭配雞煲一流。秘制黃蜆惹味辣雞煲,雞煲送上來仲要焗返少少。雞肉軟嫩醬香味十足,叫咗BB辣,食落唔會好辣。黃蜆嗦曬醬汁味道,隻隻食落都好鮮甜,同埋冇沙。鵝腸,FD嘅最愛,鵝腸煮耐少少都唔怕,食落好彈牙脆口。龍鳳呈祥牛肉拼盤(細),哩個拼盤有6款牛肉,其中一口牛肉粒,牛胸口同手切牛肉最為出色。牛胸口食落奶香味好重,口感Q彈爽口。手切牛肉雪花分明,微燙已經可以食。入口牛肉軟嫩,牛味好香。即制回味五香肉丁餃(6粒),好特別嘅餃子。皮偏緊實果款,餡料可以食出五香肉丁香味,好味。龍鳳呈祥(豐盛)雜菜拼盤,拼盤唔單種類豐富,店家仲把蘿蔔切成心型,好有心。蔬菜全部好新鮮,放落湯底食落更加鮮甜。

店家提供數款小料同秘制豉油,用來搭配雞煲一流

秘制黃蜆惹味辣雞煲雞煲送上來仲要焗返少少。雞肉軟嫩醬香味十足,叫咗BB辣,食落唔會好辣。黃蜆嗦曬醬汁味道,隻隻食落都好鮮甜,同埋冇沙

鵝腸,FD嘅最愛,鵝腸煮耐少少都唔怕,食落好彈牙脆口

2024-07-21
  • 秘制黃蜆惹味辣雞煲
2024-07-21 270 浏览
全店以香港🇭🇰𝟕𝟎至𝟖𝟎年代為設計主題牆身佈置 • 餐枱 • 櫈 • 餐具 • 擺設...都充滿香港懷舊風格✨好多位都好岩打卡📸 門口霓虹燈牌 • 龍鳳聯婚擺酒背景👩🏻‍❤️‍👨🏻 • 舊式鐵閘 • 乒乓波枱🏓...仲播住懷舊金曲🎶,即使唔係依個年代出世既我,都覺得好好𝐅𝐞𝐞𝐥😜~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪期間限定 • 秘製榴槤雞煲(可揀唔辣,辣🌶 : 分左𝟒款辣度)捉緊榴槤季節💛,配惹味雞煲🐔正正中間有新鮮榴槤肉 • 榴槤醬汁鋪係雞件上。滾起後🔥,店員會幫我地撈勻🥄榴槤味道越滾越出,湯底醬汁好惹味,比較稠身,夠包住每舊雞件😜.▪牛肉拼盤(細) 一次滿足唔同口感 / 油份既牛牛🐃手切牛肉 • 雪花肥牛 • 牛柳粒 • 牛展 • 牛舌 • 牛胸尖最鍾意油脂分布均匀既雪花肥牛🥩 • 爽脆夠油香牛胸尖🤍.▪回味五香肉丁餃外皮薄🥟內餡唔係全五香肉丁,係肉餡中再混入五香肉丁,食落唔會好辣🧡.▪豐盛雜菜拼盤懷舊囍字杯裝住多款蔬菜,夠𝐂𝐨𝐥𝐨𝐮𝐫𝐟𝐮𝐥🌈又夠營養。白蘿蔔係心形🤍(最靚),仲有粟米🌽 • 蕃茄🍅 • 蓮藕 • 菜🥦 • 金菇 • 淮山.
全店以香港🇭🇰𝟕𝟎至𝟖𝟎年代為設計主題

▪期間限定 • 秘製榴槤雞煲
(可揀唔辣,辣🌶 : 分左𝟒款辣度)
捉緊榴槤季節💛,配惹味雞煲🐔
正正中間有新鮮榴槤肉 • 榴槤醬汁鋪係雞件上。
滾起後🔥,店員會幫我地撈勻🥄
秘製榴槤雞煲

▪牛肉拼盤(細)
最鍾意油脂分布均匀既雪花肥牛🥩 • 爽脆夠油香牛胸尖🤍

▪回味五香肉丁餃

▪豐盛雜菜拼盤
懷舊囍字杯裝住多款蔬菜,夠𝐂𝐨𝐥𝐨𝐮𝐫𝐟𝐮𝐥🌈又夠營養。
白蘿蔔係心形🤍(最靚),仲有粟米🌽 • 蕃茄🍅 • 蓮藕 • 菜🥦 • 金菇 • 淮山...

▪日本廣島蠔
蠔肉飽滿脹卜卜,蠔味濃又鮮甜🦪

▪鹹檸七 (可揀七喜 / 可樂 / 𝐙𝐞𝐫𝐨)
汽水夠𝐠𝐮𝐫🫧,同時清熱下火😌

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺自己用電話嘟𝐐𝐑 𝐂𝐨𝐝𝐞落單📲
2024-07-20 228 浏览
見老細工作咁辛苦…今日帶佢去食返餐好嘅!!雞煲加打邊爐係唔錯嘅選擇~呢間之前同朋友嚟過,勁多打卡位!!最重要嘅係全場播放懷舊金曲~簡直係我哋嘅經典年代~全晚張國榮、林憶蓮、葉蒨文、…真係「好歌獻給你」呀,聽出耳油!!唔好講嘢~揀咗個雞煲先🐔🍲!!原來選擇都幾多,有榴槤雞煲、蛋黃醬雞煲…今日揀咗個「日本廣島蠔雞煲」~啲蠔好新鮮,好甜!仲有店員幫你整理~好講究㗎…幫你炒雞煲之前,佢會夾起啲蠔🦪費事剷到爛曬~味道調得啱啱好😋👌🏻而且兩個人食份量都幾多👍🏻😅打邊爐梗係要食靚牛肉啦!!🐮揀咗個龍鳳呈祥牛肉拼盤,入面有牛展、牛肉粒、牛舌,仲有牛胸油~真係咩口感…咩味道都有!!啲肉都幾新鮮,好濃嘅牛味,質素唔錯!!荔枝蝦球🦐:外表真係好似一粒荔枝,蝦球啖啖蝦肉~唔係好爽口嗰種,但係你食得出真材實料!!五香肉丁餃子:真係未食過用五香肉丁做餡,但係佢又唔會好濃味,好辣~要一讚啲餃子皮好滑…好彈牙…餃子好食!!🥟食完雞煲加嘅湯都有得揀,一係雞湯、一係豬骨湯~我哋揀咗豬骨湯,所以都幾濃味~基本上所有嘢都好新鮮!份量都好足夠…其實我哋兩個人真係食唔曬~😅😅😋

2024-07-16
  • 龍鳳呈祥牛肉拼盤
  • 龍鳳呈祥豐盛雜菜拼盤
餐廳名稱一聽就覺得好懷舊,因為係以前結婚嘅祝福用語。而「懷舊」二字貫穿晒成間餐廳嘅裝修和用餐意念,帶食客穿越時光隧道,返到去七、八十年代嘅舊香港。最吸睛嘅當然係餐廳神還原舊時酒樓擺酒嘅龍鳳紅幕,其他佈置都驚喜處處,嚟呢度打卡唔會令人失望!呢度嘅特色雞煲美味程度同樣令人食過返尋味,食完再打邊爐亦係港人至愛,最近餐廳仲推出埋榴槤雞煲添!✔️秘製鹹蛋黃醬雞煲(半隻、小辣、走芫茜)$268呢個雞煲由用料到醬汁都驚艷到我!雞煲由服務員放上枱嘅一刻,其實已經預先用醬料煮過,上面有一堆鹹蛋黃蓉。服務員再喺我哋面前將雞件、鹹蛋黃蓉在撈勻,蓋上蓋子,等幾分鐘就食得。甜甜哋、鹹鹹哋、辣辣哋嘅秘製醬汁加上鹹蛋黃蓉,多咗一股鹹香味,而且醬汁份量足以裹滿雞件和菇片、腐竹,令人食得好滋味!✔️龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)$388牛肉拼盤解決咗選擇困難嘅煩惱,一碟精美嘅拼盤包括咗牛舌片、手切牛肉、牛胸尖、和牛金錢展、牛肉粒、雪花肥牛等等唔同牛嘅部位,自己就最鍾意手切牛肉,質感比較腍。✔️即制回味五香肉丁餃(6粒)$78五香肉丁配麵食嘅食法常見,呢度將五香肉丁放入餃子皮中製成餃子,又係一種新食法。肉餡混和嘅五香粉味道突出,肉質結

✔️秘製鹹蛋黃醬雞煲(半隻、小辣、走芫茜)$268
呢個雞煲由用料到醬汁都驚艷到我!雞煲服務員放上枱嘅一刻,其實已經預先用醬料煮過,上面有一堆鹹蛋黃蓉。服務員再喺我哋面前將雞件、鹹蛋黃蓉在撈勻,蓋上蓋子,等幾分鐘就食得。甜甜哋、鹹鹹哋、辣辣哋嘅秘製醬汁加上鹹蛋黃蓉,多咗一股鹹香味,而且醬汁份量足以裹滿雞件和菇片、腐竹,令人食得好滋味!

✔️龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)$388

✔️即制回味五香肉丁餃(6粒)$78
五香肉丁配麵食嘅食法常見,呢度將五香肉丁放入餃子皮中製成餃子,又係一種新食法。肉餡混和嘅五香粉味道突出,肉質結實。

✔️龍鳳呈祥[豐盛]雜菜拼盤$138
裝雜菜嘅大盅好似多啦A夢法寶袋咁,入面嘅蔬菜好似無窮無盡咁,點食都仲有。娃娃菜、油麥菜、木耳、金菇、粟米、蕃茄,仲有切成心形嘅蘿蔔片!

✔️即炸響鈴$68
邪惡即炸響鈴外表脆卜卜,浸落滾湯幾秒後夾出,腍中帶脆嘅感覺係最好味嘅!

✔️自家製陳年鹹檸七$38/杯
貫徹「懷舊」主題,餐廳用幾十年前家傳戶曉嘅膠口盅,代替玻璃杯裝飲品,係幾有創意!杯中有個大鹹檸檬,而且已經𠝹咗「十」字,唔使好用力篤,檸檬味已經出晒嚟。

✔️醬介$26/位