2025-01-20
嚟呢度食晚飯同屋企人預早食團年飯同埋慶祝生日,但完全俾佢破壞咗原本開心嘅一晚。叫咗幾道菜,份量都好細,個蠔滑雞煲勁油,煎藕餅上到嚟係微暖,樟菜鴨啲肉好韌。最嬲係個鴛鴦炒飯同蟹肉生菜包。我哋叫咗六個餸,頭四個餸都正常時間上菜,但個鴛鴦炒飯落單之後差唔多一個鐘先嚟,蟹肉生菜包距離第一道菜上菜時間超過一個鐘,我哋叫侍應跟單叫咗起碼三次,冇一次有人埋嚟同我哋解釋或道歉。就算第一次follow up 先開始煮,都冇理由仲要等咁耐。最重要係,我哋等到間餐廳大部分枱都走哂!! 眼見大部分係吉枱都仲等咗好耐。結果我哋已經等到再冇心機食,草草食埋個生日蛋糕就離開。最嬲係一啲補償一啲道歉一啲解釋都冇。佢雖然位於鰂魚涌商廈,但坐得又逼服務又咁差,你當去茶餐廳食小菜啦,冇經理處理任何事㗎。我見到佢仲有啲團年飯為起成千幾蚊一位,我唔知邊個會去食🤷🏻♀️。