2022-11-22 136 浏览
貓奴支持貓奴去葵廣掃街見到呢間用左貓貓logo仲要主打賣鯛魚燒既小店成件事好搞笑呀😻🐠.即叫即整既爆醬酥皮鯛魚燒單件$22 兩件$38 三件$56抵到不得了!!而且唔係一般用蛋漿整架佢係用左2個牛角包麵團 再搽醬係中間 用機夾出鯛魚燒😗最後會淋上巨多的自家醬料.我地就揀左提拉米蘇味同埋伯爵華田脆脆以為會好甜 點知完全唔會 酥皮鯛魚燒既脆身 加埋爆醬 勁有口感勁yummy!!.仲加左杯藍莓繽紛🧋有驚喜 唔只有珍珠 仲有原粒藍莓omg 加左好多奶 成件事勁好飲 .另外仲見佢有牛角包窩夫做散水餅/禮盒??點樣可以keep到呢? 買返盒返去再同大家報告🫡.📍絆 1/2 Sweet📌葵芳葵富路11號葵涌廣場2樓C97A號舖
貓奴支持貓奴
最後會淋上巨多的自家醬料
我地就揀左提拉米蘇味同埋伯爵華田脆脆
以為會好甜 點知完全唔會
酥皮鯛魚燒既脆身 加埋爆醬 勁有口感
勁yummy!!
仲加左杯藍莓繽紛🧋
有驚喜 唔只有珍珠 仲有原粒藍莓
omg 加左好多奶 成件事勁好飲
另外仲見佢有牛角包窩夫做散水餅/禮盒??
點樣可以keep到呢? 買返盒返去再同大家報告🫡
📍絆 1/2 Sweet
📌葵芳葵富路11號葵涌廣場2樓C97A號舖
2022-10-27 208 浏览
有日經過葵廣經過見到呢間新開既鯛魚燒小店,迷你鯛魚燒好可愛,細細舊咁打卡一流,有好多唔同味道既鯛魚燒簡,最後終於決定簡左最保保守守應該唔會唔好食既味道,榛果朱古力鯛魚燒,牛角酥鯛魚燒同榛果朱古力果然係完全唔會唔夾,細細舊岩哂食完飯過嚟做飯後甜品,滿足滿足。
榛果朱古力鯛魚燒
2022-10-08
多醬酥皮鯛魚燒😍$ 34有兩件芝士酥皮鯛魚燒醬:吉士醬 奶香唔會過甜餡:食落似融左芝士 有mochi口感 少少鹹同吉士醬一齊 好味😋抹茶酥皮鯛魚燒醬:抹茶少d回甘 好creamy都好好味👍🏻餡:粒粒紅豆見到有牛角包窩夫🧇先32蚊好似好足料咁😍下次要試下絆 1/2 Sweet (葵芳)葵芳葵富路11號葵涌廣場2樓C97A號舖
多醬酥皮鯛魚燒😍$ 34有兩件

芝士酥皮鯛魚燒
醬:吉士醬 奶香唔會過甜

抹茶酥皮鯛魚燒
醬:抹茶少d回甘 好creamy都好好味👍🏻
餡:粒粒紅豆

見到有牛角包窩夫🧇先32蚊好似好足料咁😍下次要試下

絆 1/2 Sweet (葵芳)
葵芳葵富路11號葵涌廣場2樓C97A號舖
2022-10-15 147 浏览
葵廣又一咗間新甜品~見呢間好似好多嘢選擇,仲有平時少見嘅鯛魚燒!又睇下質素如何先🤔伯爵華田脆脆酥皮鯛魚燒($22)首先條魚嘅size都算正常大細🤣因為未燒時以為會好細🙈賣相都覺得幾靚幾吸引嘅~面頭都多cream,食落重伯爵味👍🏻不過到真正咬落條魚到時,係得面嗰層酥,但裡面就似粉團🤥華田味真係無,而且脆脆係咩我都食唔到🥲令我可以食落去全靠撈埋啲伯爵cream🫠📍總結:-唔酥唔脆唔華田-有少少心動試埋個麻糬嘅-任何食品可加配黑糖珍珠牛乳我覺得抵,因為都只係加$18,見佢真係落鮮奶,又多味揀🙌🏻
伯爵華田脆脆酥皮鯛魚燒($22)

📍總結:
-唔酥唔脆唔華田
-有少少心動試埋個麻糬嘅
伯爵華田脆脆酥皮鯛魚燒
2022-10-14
宵夜
2022-10-07 189 浏览
葵廣一向多嘢食,上次過嚟食過酥皮鯛魚燒已經愛上咗,表妹表弟仔爭住食,今次見佢哋出新品 - 麻糬牛角包窩夫,鐘意牛角包嘅我即刻過嚟試試😋🍴麻糬牛角包窩夫💰$38/2件💰$138/1set 8款牛角包窩夫有麻糬,煙煙韌韌,好軟綿,一共八款口味:🧀烤芝士布甸🥭芒果蜜桃🍵小山園抹茶🫐藍莓芝士🥚咸蛋黃肉糕🍓士多啤梨🍫雙重朱吉力☕️可可咖啡個人最愛雙重朱吉力、可可咖啡,味道較香,Croffle好脆,加麻糬口感幾好🧃低糖水果冷泡花茶💰$35/1 $60/2三種味道:🍎牡丹蘋果 🌻冰菊橙柚 🍊洛神花西柚啱我飲嘅花茶系列,用料十足,唔太甜,清甜口感好重本用上玻璃樽,為咗環保♻攞玻璃樽過嚟回收嘅話可以減兩蚊♻️

🍴麻糬牛角包窩夫💰$38/2件💰$138/1set 8款
牛角包窩夫有麻糬,煙煙韌韌,好軟綿,一共八款口味:
🧀烤芝士布甸🥭芒果蜜桃
🍵小山園抹茶🫐藍莓芝士
🥚咸蛋黃肉糕🍓士多啤梨
🍫雙重朱吉力☕️可可咖啡

🧃低糖水果冷泡花茶💰$35/1 $60/2
三種味道:
🍎牡丹蘋果 🌻冰菊橙柚 🍊洛神花西柚

啱我飲嘅花茶系列,用料十足,唔太甜,清甜口感
2022-10-02
2022-09-11 189 浏览
諗住見雜誌介紹去試點知中伏賣相係ok但食落完全唔得諗住係酥皮濃湯嗰塊酥皮咁脆點知好淋 裡面仲一pat 我都分唔到係唔熟定乜 見其他人comment都話淋食底雞蛋仔都無咁嬲
諗住見雜誌介紹去試
點知中伏
賣相係ok但食落完全唔得
諗住係酥皮濃湯嗰塊酥皮咁脆
食底雞蛋仔都無咁嬲
//葵廣即叫即整酥皮鯛魚燒🧑🏻‍🍳〰️〰️〰️〰️〰️👅 #yumyumfood葵芳✨冇去葵廣一排 發現愈黎愈多新舖頭 今次試呢間即叫即整既鯛魚燒😍好多特別口味簡🤡✨ 酥皮鯛魚燒外層微脆口 Crème Brûlée果款入面仲有奶黃同鹹蛋黃既內餡🤤好似食緊流沙包咁 配埋個焦糖燉蛋醬 夠邪惡😈另外果款簡左Tiramisu味 相對冇咁甜 兩款比既醬都好夠 但內餡就真係偏少 如果多啲會更滿足🤔🍴炙燒奶黃酥皮鯛魚燒🍴提拉米蘇酥皮鯛魚燒 一件 $𝟸𝟶 兩件 $𝟹𝟺 三件 $𝟻𝟸📍 絆 1/2 Sweet 🔍 葵芳葵富路11號葵涌廣場2樓C97A號舖
//葵廣即叫即整酥皮鯛魚燒🧑🏻‍🍳

一件 $𝟸𝟶 兩件 $𝟹𝟺 三件 $𝟻𝟸

📍 絆 1/2 Sweet
🔍 葵芳葵富路11號葵涌廣場2樓C97A號舖
2022-06-27 150 浏览
牛角包窩夫就食得多🧇🥐但係將佢變咗做鯛魚燒就真係少見啲✨果次就食咗個炙燒奶黃酥皮鯛魚燒😍酥脆嘅牛角包 中間夾住蛋黃醬 面頭再鋪滿香甜嘅奶黃醬同焦糖脆脆 食落鹹鹹甜甜 真係幾好食😋
牛角包窩夫就食得多🧇🥐但係將佢變咗做鯛魚燒就真係少見啲✨
好似喺香港好難搵到鯛魚燒,所以ig見到呢間開喺葵廣嘅鯛魚燒就save低咗!呢到除咗鯛魚燒,仲有牛角包窩夫同泡芙小丸子,不過今次就試咗鯛魚燒先,始終葵廣仲有好多野食嘛🙈•🥢 酥皮鯛魚燒 $22/1 $38/2 $56/3酥皮鯛魚燒有12種味,每款都有唔同醬同餡,所以係即叫即整,酥皮好脆,但要即食,唔係都好快腍晒…📸 黑芝麻酥皮鯛魚燒黑芝麻味超級濃郁,由最外層嘅芝麻碎、醬(應該係cream(?))到餡料都係黑芝麻!入面嘅餡料係好似湯圓嘅流心芝麻餡咁,雖然有好幾層芝麻,但都唔會太甜,都有啲黑芝麻嘅甘香味😋📸 伯爵華田脆脆酥皮鯛魚燒 伯爵茶+朱古力之前都見過,但配阿華田就唔多見,一於試下!鯛魚燒面有朱古力碎同伯爵茶醬,茶味唔算多,仲唔知點解有啲酸味😢 有啲奇怪,入面嘅餡應該係阿華田脆脆,但阿華田味唔太出,但外面嘅酸味都真係太搶🙊

🥢 酥皮鯛魚燒 $22/1 $38/2 $56/3
📸 黑芝麻酥皮鯛魚燒

📸 伯爵華田脆脆酥皮鯛魚燒
2022-05-25 176 浏览
📍1/2 sweet @halfsweet.nya 🍰 : 新界葵涌葵富路7-11號葵涌廣場2樓c97a葵廣掃街真係好正 😍 好多野食今次我就初嘗葵廣人氣即叫即製酥皮燒鯛魚燒😎佢地可以選單份又得 一次過想試幾款味道又得仲要整到成條魚仔咁 好可愛黑芝麻鯛魚燒🧈酥皮好脆同好香牛油味😜 咬落去外脆內軟鯛魚燒裡面有滿滿黑芝麻黑芝麻超重 喜歡黑芝麻嘅朋友仔一定啱晒你真係好正😚真係好正ahhhhhh😚 柚子鳳梨鯛魚燒🧈呢個味都幾有新意 柚子很清爽鯛魚燒口感食落煙煙韌韌 鳳梨軟軟甜甜仲有粒粒果肉 真係幾好食😋榛果蕉蕉 迷人的榛果香氣融合了🍌香蕉本身的甜味兩隻味都好出,真係好夾👍 口感極佳 一定要叫!必食!香桃芒芒炎夏來臨 香桃芒芒絕對是清爽酸甜的飲品~ 甜度十足 值得一試!!小店仲有宇治金時酥皮鯛魚燒 炙燒奶黃脆皮鯛魚燒 藍莓酥皮鯛魚燒 和飲品等等下次有機會都想試埋其他添啊😆
📍1/2 sweet @halfsweet.nya

鯛魚燒口感食落煙煙韌韌 鳳梨軟軟甜甜
仲有粒粒果肉 真係幾好食😋

榛果蕉蕉
迷人的榛果香氣融合了🍌香蕉本身的甜味
兩隻味都好出,真係好夾👍 口感極佳
一定要叫!必食!

香桃芒芒
炎夏來臨 香桃芒芒絕對是清爽酸甜的飲品~
甜度十足 值得一試!!

下次有機會都想試埋其他添啊😆
2022-05-18 88 浏览
同家姐去行葵廣,見到呢間 @halfsweet.nya 我地即刻叫左聲,我地真係無誇張的,因為我地都覺得係香港唔算多地方有鯛魚燒食🙈 唔知有冇鯛魚燒迷係呢度🐠 這間是@halfsweet.nya 即叫即製酥皮鯛魚燒,口味都多選擇呀❣️ 一件$20,二件$34,三件$52,價錢上唔貴,因為鯛魚燒都大嚿。還有飲品、牛角包窩夫和泡芙小丸子系列🔸榛果朱古力酥皮鯛魚燒呢個係其中一款人氣之選🤩 鯛魚燒既表面淋上左朱古力醬同可可粉,仲有朱古力碎片🤤,而鯛魚燒裏面塗滿Nutella醬,咬落去係流心餡😍朱古力完全充滿係我口腔入面🍫 口感外脆內軟,而且唔會過甜。🔸鹽燒芝士脆皮鯝魚燒面頭鋪滿吉士醬,加糖燒至焦糖面,個感覺令我覺得好似鋪咗一塊芝士隻咁,因為食落都鹹鹹地😆 咸食嘅鯛魚燒一啲都唔奇怪,口味上拿捏得好好整體鯝魚燒既質感同平時食開嘅好唔同,脆口得來又軟熟😌令我同家姐都愛上咗😆

🔸榛果朱古力酥皮鯛魚燒

🔸鹽燒芝士脆皮鯝魚燒

2022-05-04 69 浏览
🐟酥皮鯛魚燒 $34/2件:剩係聽到「酥皮鯛魚燒」呢個名已經令我覺得好吸引喇❤加埋仲可以係佢裡面揀埋餡料❤真係食過番尋味呀😋🌰黑芝麻味嘅酥皮鯛魚燒:黑芝麻夠重👍而且甜度適中❤一啲都唔會太甜😋喜歡黑芝麻嘅朋友仔一定啱晒你嘅口味呀👍🫐流心藍莓嘅酥皮鯛魚燒:即叫即做🔥所以食嘅時候係熱辣辣㗎🔥我覺得價錢合理又🈶️新鮮感👍值得推介呀❤️🧋美祿恐龍 $28:美祿恐龍琥珀珍珠牛乳底部有煙靭嘅珍珠,表面🈶️美祿脆波波,口感超豐富

🧋美祿恐龍 $28:美祿恐龍琥珀珍珠牛乳
底部有煙靭嘅珍珠,表面🈶️美祿脆波波,口感超豐富

• 流心藍莓嘅酥皮鯛魚燒
  • 黑芝麻味嘅酥皮鯛魚燒
身為一個香港人🇭🇰🇭🇰個個都知葵廣係掃街之選之前一開張個陣已經bookmarked 🔖個樣又QQ 又多醬嘅鯛魚燒*❣️炙燒奶黃酥皮鯛魚燒 單$18 雙$32❣️榛果朱古力酥皮鯛魚燒 單$18 雙$32*可以選單份又得 一次過想試幾款味道又得不過難得黎到點會淨係要一隻味呢🥰✨平時食開嘅鯛魚燒通常都係蛋糕嘅質感但佢地用左牛角包嘅酥皮製作 🥐都幾有新意下 食落煙煙韌韌 整完魚仔之後 會再加工 落醬就好似我叫左個Crèam Brûlée味咁🍮會用火槍再燒一燒變成硬左嘅焦糖面不過等候時間稍長 但無辦法啦⏱⏳🔥即叫即整 所以係要等下嘅
身為一個香港人🇭🇰🇭🇰
不過等候時間稍長 但無辦法啦⏱⏳
🔥即叫即整 所以係要等下嘅
  • 榛果朱古力酥皮鯛魚燒
2022-04-13 65 浏览
之前見好多人介紹呢間1/2 Sweet,黎葵廣就順便試下!🔸酥皮鯛魚燒 (雙件$34)呢間食葵廣新開,之前見好多人share就去試下,我地點咗2個口味: "宇治金時酥皮鯛魚燒" + "黑芝麻酥皮鯛魚燒"鯛魚燒外層微脆,內層軟糯,不過初時以為係內餡所選嘅醬,但原本係淋上面層😂 D醬同鯛魚燒味道好似分開咁,唔太夾🤔➡️"宇治金時"嘅抹茶味唔太突出,少少偏甜,同鯛魚燒味道唔太夾😐而➡️"黑芝麻"就幾有驚喜,好似食緊芝麻糊嘅味道~
之前見好多人介紹呢間1/2 Sweet,黎葵廣就順便試下!

🔸酥皮鯛魚燒 (雙件$34)
呢間食葵廣新開,之前見好多人share就去試下,

宇治金時酥皮鯛魚燒

而➡️"黑芝麻"就幾有驚喜,好似食緊芝麻糊嘅味道~
黑芝麻酥皮鯛魚燒
2022-03-27
  • 黑芝麻酥皮鯛魚燒
2022-04-07 130 浏览
好久冇去葵涌廣場,諗住平日,就試下去行一行,睇下有咩新野食。。。。行左一陣。。買左D野。。。就去2樓揾左一陣。。。揾呀揾。。揾到有一間買錭魚燒。。。覺得都幾特別又幾得意。。。。。。所以睇完一陣個餐牌。。見冇咩人等。。。就去買左一件。。。等左15分鐘,竟然仲未有。。所以叫左另一半去等。。終於一件錭魚燒要等成差不多30分鐘先出現。。都算。。。心諗,好食就ok....點知。。一開盒。。。簡直見到想死。。。好似一堆野甘又濕濕地又一patpat......用叉吉起佢。。。竟然兩邊中間分開,仲有一個大洞。。。味道同食糖一樣。。。真心仲伏。。完全浪費時間金錢食垃圾!!!