🔥即叫即燒等咗10分鐘左右鯛魚燒食落幾香脆造型係一條魚 係我影得衰唔似😅大約一個女仔手掌一半咁大口味雖然唔算多 但都揀到心水🟡鹽燒奶黃酥皮鯛魚燒:奶黃幾香濃 少少似食緊奶皇包裏面好似有¼左右嘅蛋黃鹹鹹香香我覺得幾好食!🟤提拉米蘇酥皮鯛魚燒:好似出邊食緊Tiramisu嘅感覺感覺幾足料 零酒味少少苦澀味道正常但唔驚喜私心比較鍾意奶黃酥皮鯛魚燒🤪收費都算合理 $34有兩件選擇一件應該都撐到下肚皮share會開心啲😆

🔥即叫即燒等咗10分鐘左右
鯛魚燒食落幾香脆
造型係一條魚 係我影得衰唔似😅
大約一個女仔手掌一半咁大
口味雖然唔算多 但都揀到心水
🟡鹽燒奶黃酥皮鯛魚燒:
奶黃幾香濃 少少似食緊奶皇包
裏面好似有¼左右嘅蛋黃
鹹鹹香香我覺得幾好食!
🟤提拉米蘇酥皮鯛魚燒:

一件應該都撐到下肚皮
share會開心啲😆

2022-04-05
等候时间
10 分钟 (堂食)
用餐时段
下午茶
  • 鹽燒奶黃酥皮鯛魚燒
2022-03-28 474 浏览
葵廣一值都喺我最鍾意掃街嘅地方☺️自從疫情開始都真喺好少嚟食野,不過機緣巧合之下再次嚟到葵廣,一上到2樓就見到一間新開嘅店而且散發一陣陣香味,原來係鯛魚燒😍見到都幾多人買,重點喺圖片同實物一樣咁吸引,所以都忍唔住買來試吓😆雙件酥皮鯛魚燒 $34❣️炙燒奶黃鯛魚燒呢款係佢哋店舖其中一款人氣之選,鯛魚燒嘅表面有一層奶黃醬,另外加咗糖再用火槍燒,營造左一個焦糖表面,賣相吸引😍 鯛魚燒質地食落偏向挺身軟熟,某啲位置微微脆,香濃嘅奶黃味道喺口腔入面徘徊🤤超正!個人覺得唔會好膩,重點係鯛魚燒夾心真係有蛋黃碎喺到!最值得一讚嘅係香味同味道係成正比🤩❣️鹽燒芝士脆皮鯛魚燒表面同樣放咗吉士醬再加糖燒至焦糖面,燒嘅時間拿捏得好好👍🏼唔會有燒焦嘅味道,另外加咗芝士粉係面,鯛魚燒中間夾住煙靭嘅麻薯加芝士,即使有咁多唔同味道嘅配搭但都仲食得出芝士嘅鹹香 讚😋整體嚟講會比奶黃鯛魚燒膩小小🤏🏼但都係一個唔錯嘅選擇🥰❣️美祿恐龍琥珀珍珠牛乳 +$18美祿同牛乳嘅味道比較平均,加上底部有煙韌嘅珍珠同表面嘅美祿波波,口感更豐富,但如果你唔係立即飲就建議要小冰😙❣️莓果森林琥珀珍珠牛乳 +$18個人幾中意呢杯,酸酸地嘅莓果加上牛乳

雙件酥皮鯛魚燒 $34
❣️炙燒奶黃鯛魚燒

❣️鹽燒芝士脆皮鯛魚燒

❣️美祿恐龍琥珀珍珠牛乳 +$18

❣️莓果森林琥珀珍珠牛乳 +$18
個人幾中意呢杯,酸酸地嘅莓果加上牛乳,味道有啲似乳酪,加上珍珠增加咬口,絕對係唔錯嘅選擇🤤
2022-03-26
2022-03-22 43 浏览
今次去葵廣試試呢間酥皮鯛魚燒 🐟佢係Croffle變奏版🥐即係用牛角酥夾成鯛魚燒嘅形狀食落會特別酥脆🧈牛油味更加重🧡仲係即叫即製🤩整嗰陣已經超香~————炙燒奶黃酥皮鯛魚燒💛 (最鍾意呢款)海量嘅Creme Brûlée醬淋喺脆卜卜嘅酥皮上面☺️再用火槍燒一燒 令面層嘅醬帶少少脆皮淋醬好重蛋香味~個餡夾左d鹹蛋黃碎 份量唔多 但鹹味突出🙌鹹甜交雜 味道幾有層次🤤————提拉米蘇酥皮鯛魚燒🤎灑左d咖啡粉&朱古力粉喺醬上面 中間個餡帶微微酒味🍷呢款咖啡味較為突出☕️所以整體無咁甜~適合怕甜嘅朋友🙂————花生奶醬酥皮鯛魚燒🧡本身以為會好似奶醬多咁~原來係忌廉加花生碎呢款驚喜無咁大 配搭同味道比較簡單😯建議個餡可以用流心d嘅花生醬 花生碎都可以再粗粒d~味道應該會更突出😋————值得一提係店主好nice☺️會私心推介邊款口味正而且價錢真心唔貴 $20一件 $34兩件 $52三件🥰可以一次過試幾款!

今次去葵廣試試呢間酥皮鯛魚燒 🐟
佢係Croffle變奏版🥐即係用牛角酥夾成鯛魚燒嘅形狀
食落會特別酥脆🧈牛油味更加重🧡
仲係即叫即製🤩整嗰陣已經超香~
————
炙燒奶黃酥皮鯛魚燒💛 (最鍾意呢款)

淋醬好重蛋香味~
個餡夾左d鹹蛋黃碎 份量唔多 但鹹味突出🙌

建議個餡可以用流心d嘅花生醬
花生碎都可以再粗粒d~味道應該會更突出😋
值得一提係店主好nice☺️會私心推介邊款口味正
而且價錢真心唔貴
$20一件 $34兩件 $52三件🥰可以一次過試幾款!
2022-02-22 54 浏览
行行下葵廣,聞到好香味道,咁就吸引咗我洗錢💸💸我一睇Menu,$20/1件、$34/2件、$52/3件,我緊係買2️⃣件試下啦之後我揀炙燒奶皇酥皮鯛魚燒&🍵宇治盒時酥皮鯛魚燒落單後,需要等5️⃣- 1️⃣0️⃣分鐘,因為佢係即叫即制 終於到手,我食燒奶皇酥皮鯛魚燒先,有少少沙沙地感覺,味道一般再食宇治盒時酥皮鯛魚燒,綠茶味唔算太突出,味道偏甜整體來講,食一次就夠
行行下葵廣,聞到好香味道,咁就吸引咗我洗錢💸💸

之後我揀炙燒奶皇酥皮鯛魚燒&🍵宇治盒時酥皮鯛魚燒

落單後,需要等5️⃣- 1️⃣0️⃣分鐘,因為佢係即叫即制

再食宇治盒時酥皮鯛魚燒,綠茶味唔算太突出,味道偏甜

整體來講,食一次就夠
外卖自取
相隔多時又來分享一下葵涌廣場的小食吧😉!~ 這次來到開業只有短短數月就已經成為人氣小食,主打🎌日式鯛魚燒的專門店,之前每次經過都會聞到陣陣香氣,鋪前總有一群客人在等候難得有次經過又沒有太多客人,就趁著此時買一份👅品嚐鹽燒芝士酥皮鯛魚燒 $20(單件)$34(雙件)$52(三件)Menu📜有八款口味可以選擇,這天不想吃甜的就點芝士味來吃這個鯛魚燒跟平日吃到的不一樣,因為店家用上牛角🥐包麵團製作,換句話說這個又是一個變奏牌的croffle!吃過croffle的朋友一定知道,這個口感會比較脆身和充滿🧈牛油香,與傳統用麵粉製作的口感有頗大分別~鯛魚燒是即叫即製,看客人多寡而決定等候多少時間⏳,這次等了大概5-10分鐘,多人的話真的可以逛一圈再回店取但我覺得有點匪夷所思🤔,因為購買當日其實客人不多,但我看著那份鯛魚燒🙄⋯ 由預期的咖啡色🤎變成黑朱古力色,外皮比較硬,難以用膠叉🍴切開一半只能用口咬,牛油味是有的不過伴隨的燶味令我大打折扣🌚本以為會吃到芝士餡料,可惜又換來另一個失望😔 因為一點芝士也吃不到!看到不少朋友分享這款時說吃到裡頭有麻糬,可是我吃不出來呀🥺看到這裡時想必你已經想問「🧀芝士會在
相隔多時又來分享一下葵涌廣場的小食吧😉!~
難得有次經過又沒有太多客人,就趁著此時買一份👅品嚐

Menu📜有八款口味可以選擇,這天不想吃甜的就點芝士味來吃
看到這裡時想必你已經想問「🧀芝士會在哪呢?」,答案其實就來自表面的醬料上!店員會在鯛魚燒做好✅之後加上一殼份量不少的奶黃吉士醬,然後放上這個口味的主角💁🏻‍♀️:半塊芝士片,再灑上糖粒後用火槍燒到半溶至焦糖脆面,濃郁的奶黃吉士醬跟芝士表面的焦糖🍯完全蓋過芝士的味道,結果當然只吃到甜味啦!
整體味道好吃嗎?如果不知道這個是甚麼口味的我會說是還可以的🤣;對於一個想吃鹹香芝士味道鯛魚燒的客人來說,可以說是嚴重不合格👎🏻!

店家處於商場近扶手電梯的位置,呈半開放式的格局,客人不多時其實可以看到👀整個鯛魚燒的製作過程,由於沒有透明隔板圍封,其實衛生情況不是太理想,特別在現時🦠疫情當道的時刻
價錢💰還算合理,多買會便宜點這個當然是吸引💕客人的其中一招,但味道跟品質方面實在還需要改善,而且看到不少朋友都有跟我類似的進餐經驗,未知是否乃個別口味才出現的問題😕,如果再不下苦功改善的話相信🔥人氣是未必能夠持續的,還望店家可以再努力做好吧!
2021-10-31
2022-01-21 74 浏览
📍 絆 1/2 Sweet未行近舖頭已經有陣香味傳黎我個鼻入面😻尋找味道來源嘅時候一邊睇下仲有邊間店舖係人氣推介🙌🏻原來香味係黎自於呢間鯛魚燒舖頭✌🏻我一早已經bookmark左‼️見佢咁香緊係試試佢💁🏻‍♀️誰不知食到我好嬲🤬伏伏伏伏伏🚁🐟鹽燒芝士酥皮鯛魚燒 $20(單份)由於係即叫即整嘅關係,所以落單後要等大概10-15分鐘🤫大家可以叫完再兜個圈睇下有咩買再返黎拎❣️我地係拎走食所以店員已幫我地入左膠袋👍🏻去到新都會草地仔揾好位就即刻打返開個盒,打開後我真係打左個突🤦🏻‍♀️到底呢舊係咩黎😂點解賣相咁差🙄完全睇唔出係鯛魚燒。首先,呢舊野完全唔能夠用佢地附送嘅木叉仔🙄個皮硬到完全唔可以切開,只能吉住中間位置成舊拎住食🙄個皮係脆脆地嘅,但….完全冇芝士味🤬上面個啲黃色我只係覺得好似奶黃醬,唔好其望佢有拉絲同咸香味,完全冇‼️‼️‼️‼️‼️我諗面頭個pat野得燶左個到係芝士?話係酥皮,完全唔覺🤨 就係一舊粉漿製成🥵我仲期望佢內餡係會有芝士,但原來入面係麻糬,煙煙韌韌。當我食得津津有味,享受緊麻糬嘅軟糯時,食到最後一啖,原來係燶曬🤬係燶曬😵‍💫食落係燶味🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️救命🆘好彩我冇買兩舊😮‍💨唔
📍 絆 1/2 Sweet

🐟鹽燒芝士酥皮鯛魚燒 $20(單份)

我地係拎走食所以店員已幫我地入左膠袋👍🏻

話係酥皮,完全唔覺🤨 就係一舊粉漿製成🥵

我仲期望佢內餡係會有芝士,但原來入面係麻糬,煙煙韌韌。當我食得津津有味,享受緊麻糬嘅軟糯時,食到最後一啖,原來係燶曬🤬係燶曬😵‍💫食落係燶味🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️救命🆘好彩我冇買兩舊😮‍💨唔會再幫襯🥴

評分時間❣️ (最多五顆星,如不推薦會打交叉)
食物質素❌
環境⭐️⭐️
服務質素⭐️⭐️
價錢💸:埋單$20

餐廳資料📋: 絆 1/2 Sweet
🕌地址: 葵芳葵富路11號葵涌廣場2樓C97A號舖
2022-01-18
等候时间
15 分钟 (堂食)
1K
葵廣二樓開咗間鯛魚燒嘅舖頭,見到佢即叫即整,又有好多唔同味,幾特別就試下!🍴酥皮鯛魚燒 兩件 $34 鹽燒芝士酥皮鯛魚燒 (8/10)即叫即整,個皮係脆嘅,唔厚,鯛魚燒上面淋咗一層奶黃醬,甜甜哋,幾香cream味,就係似平時食奶黃包嗰隻味但冇鹹香,芝士應該就係放咗一小塊係表面燒?冇咩芝士味🤣 以為鯛魚燒入完會有芝士饀,但完全唔係,係麻糬‼️幾煙韌,好有驚喜,幾好食!提拉米蘇酥皮鯛魚燒 (7/10)Tiramisu係表面上一層醬,都幾creamy,帶少少奶香,有咖啡粉係面,但略厭冇酒香,奶香都唔夠,芝士嗰隻好食啲。推薦指數: 7.8/10唔同味嘅鯛魚燒都幾有新意,經過可以試下,未到超級好食,會一定再食,但一定唔會失望!

🍴酥皮鯛魚燒 兩件 $34

鹽燒芝士酥皮鯛魚燒 (8/10)

提拉米蘇酥皮鯛魚燒 (7/10)

推薦指數: 7.8/10
2022-01-10 32 浏览
早排成日見人推介喱個鯛魚燒,見到介紹圖賣相好吸引咁🤤咁去葵廣掃街就緊係要去試下啦,之前見到post介紹係朱古力酥皮鯛魚燒,所以一心都條想試喱個!!佢應該條即叫即整,所以都等左咁陣間先有。但一見到果時覺得個賣相同我相像中有小小出入,不過可能啲醬遮住左。🧐食落覺得鯛魚燒既口感偏硬,用佢提供既木叉都唔條好叉得到,而咬開入面有流心既朱古力醬。整體嚟講性價比偏低,冇咩特別驚喜,似食緊流心朱古力包😅😅

整體嚟講性價比偏低,冇咩特別驚喜,似食緊流心朱古力包😅😅
2022-01-08 944 浏览
呢間之前係ig 見到人介紹呢間已經好想食🤤今次終於食到😙鯛魚燒可以揀單份或者雙份🙌🏻由於係即叫即整所以可能要等耐少少🤓🔺炙燒奶黃酥皮鯛魚燒🧈(單份)$18酥皮好脆同好香牛油味😜鯛魚燒裡面有黃金流沙✨食到一粒粒嘅咸蛋黃🤤而鯛魚燒上面有吉士再加埋燒過嘅焦糖🥰真係好正😚鯛魚燒其實係牛角包但整成鯛魚燒嘅形狀🙌🏻 個人就較鐘意食呢個❤️🔺鹽燒芝士酥皮鯛魚燒🧀(單份) $18酥皮同樣好脆同好香牛油味😜鯛魚燒上面有吉士再加埋芝士🧀食落去咸咸地😗真係幾好食😋但呢個鯛魚燒裏面就冇餡料🤫

🔺炙燒奶黃酥皮鯛魚燒🧈(單份)$18
炙燒奶黃酥皮鯛魚燒
🔺鹽燒芝士酥皮鯛魚燒🧀(單份) $18
炙燒奶黃酥皮鯛魚燒
2021-12-31 49 浏览
葵廣出名多小食店 次次去親都開左好多唔同食店 今次都唔例外 行過見到依間新開既店舖 夜晚近10點都未收 口癢癢既我當然要試下主打賣鯛魚燒既小店 你以為佢真係鯛魚燒 非也 有別於一般鯛魚燒 佢既鯛魚燒係以牛角包酥皮制成,有幾款口味簡 分別有灸燒奶黃味 鹽燒芝士味 tiramisu 味 宇治金時味等 店內列出no.1係奶皇味 ,不過個人比較對鹽燒芝士味($20) 有興趣 就決定試試 可以簡買1件/兩件 一件就$20 兩件就$34 加$18仲可以加埋野飲 都幾抵食物係即叫即整 大概需時5-10分鐘 等既時間可以去隔離啲店睇睇 番黎再拎都得 新鮮到手 其實舊芝士並唔大😂 佢既cream原來都係滿滿奶黃味。 味道上,新鮮出爐既牛角包酥皮口感唔錯 雖說係鹽燒芝士 但味道略為失色 唔係好食等出芝士味 可能叫灸燒奶黃味會更加美味。 不過如果中意牛角包口感既 佢都會滿足到你既心水

鹽燒芝士酥皮鯛魚燒
10 分钟 (外卖自取)
$20 (宵夜)
2021-12-25 297 浏览
🐟炙熱奶黃酥皮調魚燒🐟🐟宇治金時酥皮鯛魚燒🐟🐟花生奶醬酥皮鯛魚燒🐟本身好鍾意食酥皮鯛魚燒嘅我見到葵芳新開左間 絆 1 / 2 Sweet梗係要去試下la一次過買左3款味道HKD52/3貌相勁吸引 3條魚仔🐟店家好大方 一大pat 醬淋係鯛魚燒上面 首先奶黃質地食落似流沙餡抹茶超香唔苦澀 奶味濃而花生味道香 仲有粒粒花生只係餡料嘅份量可以稍微再多翻d就好la唯一一點有d不足嘅係 皮冇快你想像中咁酥脆食落似麵包 但係盛在味道搭救

🐟炙熱奶黃酥皮調魚燒🐟

唯一一點有d不足嘅係
皮冇快你想像中咁酥脆
食落似麵包 但係盛在味道搭救

2021-12-23 46 浏览
想試好耐嘅鯛魚燒,有六款口味選擇包括炙燒奶黃,宇治抹茶紅豆,Tiramisu,榛果朱古力味🍫等,另外仲有牛角包窩夫🥐,甜度適中而且每分新鮮出爐,即叫即整,落單後大概等10分鐘左右,外皮入面有軟糯嘅麻薯質地,入面嘅餡仲流晒出嚟添啊!🤩🤤
Tiramisu
等候时间
10 分钟 (堂食)
Tiramisu
2021-11-26 83 浏览
鹽燒芝士酥皮鯛魚燒:酥皮熱辣辣,幾香脆。內餡係芝士,咸咸哋,味道ok。但面頭既吉士醬(?)味道好淡,唔知食緊咩…上面有塊1/4大小既芝士片,燒到好燶,食到都要吐返出嚟😟其實賣$18,性價比唔算高,諗住試吓新嘢,支持小店,但咁既質素真係好難再幫襯。

呢間係新開嘅熱門小店❤️‍🔥主打酥皮鯛魚燒鯛魚燒可以一件一件咁買,唔怕份量多食唔晒🤟🏻口味方面都有唔少選擇,每款配嘅醬都品同,而且中間嘅餡料都有所不同.📍炙燒奶黃酥皮鯛魚燒( $18 )我哋揀嘅係大熱奶黃味💛奶黃醬表面加咗糖再用火槍燒過,營造出焦糖脆面嘅效果,就好似Creme Brulee一樣食落香甜,同平日嘅鯛魚燒唔同,口感鬆軟似麵包中間包咗咸蛋醬,味道甜甜鹹鹹唔會好膩唔洗排長龍嘅情況吓可以試吓新野

呢間係新開嘅熱門小店❤️‍🔥主打酥皮鯛魚燒
鯛魚燒可以一件一件咁買,唔怕份量多食唔晒🤟🏻
📍炙燒奶黃酥皮鯛魚燒( $18 )
我哋揀嘅係大熱奶黃味💛
食落香甜,同平日嘅鯛魚燒唔同,口感鬆軟似麵包
中間包咗咸蛋醬,味道甜甜鹹鹹唔會好膩
唔洗排長龍嘅情況吓可以試吓新野
葵廣最近新開咗間鯛魚燒,用酥皮整成🐟見幾得意就試試佢!(新到連OpenRice都未有).1️⃣炙燒奶黃鯛魚燒($30)佢係用酥皮搓好一件件鯛魚燒再放落粉紅色cute cute燒餅機烘好!然後再倒一pat奶黃,喺面頭鋪啲砂糖再用火槍燒。咬開有烘香嘅酥皮味,然後發現中間包住啲鹹蛋黃碎。鹹鹹地嘅餡再加個酥皮都幾夾🥠再加埋奶黃就好邪惡😈但個人覺得酥皮唔係好點到個醬,hi極都hi唔晒啲醬😂.性價比:🌕🌕🌗🌑🌑美味度:🌕🌕🌕🌖🌑獨特性:🌕🌕🌕🌕🌑.
1️⃣炙燒奶黃鯛魚燒($30)
性價比:🌕🌕🌗🌑🌑
美味度:🌕🌕🌕🌖🌑