2023-07-16 26 浏览
😎去野餐,於是就去買麻糬牛角包窩夫,細細件開心share食先,叫左一盒6件口味,即叫即整❤️提拉米蘇酥皮❤️焙茶脆脆❤️宇治金時❤️特濃黑芝麻❤️忌廉芝士布甸❤️蘋果忌廉芝士個人最鐘意提拉米蘇酥皮,佢吱左咖啡醬都好濃郁,再配上可可粉😝忌廉芝士布甸好特別,有啲奶黃味感覺,鹹鹹地,再配上一塊灸燒芝士勁香☺️焙茶,抹茶,黑芝麻都做到特濃😙值得一讚,唔系即刻食,要拎去野餐,但個窩夫底都做到勁脆身!天氣太熱,引唔住食左杯雪糕先,爆炸糖芭菲,好搞笑爆炸糖灑面咖啡脆餅爆炸糖芭菲,咖啡糖醬好香濃,面上仲會有一塊Lotus 每啖雪糕在口中內爆炸,仲會有窩夫🧇插上芒果蜜桃爆炸糖芭菲芒果🥭汁遇上蜜桃🍑粒粒清新夏日質感,好fresh,同樣有窩夫插上份量好大杯,兩個人share 都夠食😆

❤️提拉米蘇酥皮
❤️焙茶脆脆
❤️宇治金時
❤️特濃黑芝麻
❤️忌廉芝士布甸
❤️蘋果忌廉芝士

焙茶,抹茶,黑芝麻都做到特濃😙

值得一讚,唔系即刻食,要拎去野餐,但個窩夫底都做到勁脆身!

天氣太熱,引唔住食左杯雪糕先,爆炸糖芭菲,好搞笑爆炸糖灑面

芒果蜜桃爆炸糖芭菲
芒果🥭汁遇上蜜桃🍑粒粒
清新夏日質感,好fresh,同樣有窩夫插上
份量好大杯,兩個人share 都夠食😆
2023-07-14 16 浏览
好耐冇掃街,但咁既天氣要係條街排隊,實在好辛苦🥵咁就去返中學必去既葵廣,嘆住冷氣掃個街,一上電梯就比呢間吸引住左!係Croffle 呀!😍------------------------------Croffle = Croissant🥐 + Waffle🧇 將牛角包整到窩夫咁,之後再揀自己鍾意既topping!🟥揀左Tiramisu + 烤芝士布甸 + 蘋果忌廉芝士 + 咸蛋肉鬆🥰 一次過滿足四個願望!最有驚喜係🍎🧀,蘋果粒料足加埋忌廉芝士幾夾!行過路過,唔好錯過🫶🏻🟨加碼試左個芭菲,係可可球Melo加爆炸糖口味😯加埋爆炸糖個口感幾有趣,再多啲更佳,雪糕都好軟滑🍦大滿足😌

一上到電梯行多幾步正正就望到呢間甜品舖,木色裝修設計特別,同埋周邊都好少見呢款鯛魚甜品,咁買一件最唔抵($22),兩件($38),同🤴🏻試住兩件先啦!😁😁~~~芒果🥭麻糬酥皮鯛魚燒~~~正常芒果味,多甜少酸,太多醬食唔到麻糬!😌😌~~~灸燒奶黃酥皮鯛魚燒~~~灸燒過有微暖效果,雖然奶黃醬超多,但奶黃味就一般!😀😀食完兩件甜品🤴🏻嘅總結就係啲醬太多,多到掩蓋晒整塊鯛魚餅連形狀都睇唔到😗😗,同埋多到連鯛魚餅嘅餅皮味都食唔到就有啲可惜!🤨🤨

~~~芒果🥭麻糬酥皮鯛魚燒~~~
正常芒果味,多甜少酸,太多醬食唔到麻糬!😌😌

~~~灸燒奶黃酥皮鯛魚燒~~~
灸燒過有微暖效果,雖然奶黃醬超多,但奶黃味就一般!😀😀

2023-05-17
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
$19 (其他)
店名:絆 1/2 Sweet地址:葵芳葵富路11號葵涌廣場2樓C97A號舖 開始乘搭(港鐵葵芳站D出口)營業時間:01:00p.m-10:00p.m電話訂位:3956 3103今日去到葵芳廣場,見到依間好想食「鯛魚燒」即叫即整, 大約要等耐10分鐘左右,炙燒奶黃酥皮鯛魚燒,(單份)$22元,酥皮好脆好正,而且牛油味好香, 鯛魚燒裡面有黃金流沙 ,有粒粒咸蛋黃,一個字正!上面有吉士再加埋燒過嘅焦糖,無得輸!之後小編再加杯特選3.6牛乳雪糕,$18元,而家有啲熱,食落去透心涼,爽 !環境方面,舖頭喺轉角位,好容易搵到,大家有時間可以試吓,懲罰下佢哋,支持👍🏻大家有時間可以懲罰下佢🙏🏻推介度♥️♥️♥️♥️♥️/5
店名:絆 1/2 Sweet

地址:葵芳葵富路11號葵涌廣場2樓C97A
號舖 開始乘搭(港鐵葵芳站D出口)
營業時間:01:00p.m-10:00p.m
電話訂位:3956 3103
大家有時間可以懲罰下佢🙏🏻
推介度♥️♥️♥️♥️♥️/5
2023-05-03
等候时间
15 分钟 (外卖自取)
  • 炙燒奶黃酥皮鯛魚燒
葵芳係真係美食天堂,呢間新開既鯛魚燒好吸引有好多配搭今次試左其中兩款口味,係用牛角包即製既鯛魚燒🐟雙件仲可以自由配搭口味👍🏻芒果麻薯&莓果棉花糖$38(兩件)雖然係鯛魚燒,但係就比配料遮住左睇唔到條魚型,因為怕甜既關係所以叫左芒果麻薯,麻薯加埋牛角包食落有啲似拉絲芝士既口感,芒果就酸酸甜甜,芒果肉都幾多🥭莓果棉花糖🍓呢款食落街都幾開心,入面既棉花糖係半溶狀態,上面嘅士多啤梨醬似麥當勞士多啤梨新地,仲有三粒莓果添下次要試埋招牌蛋黃🫣

芒果麻薯&莓果棉花糖$38(兩件)

下次要試埋招牌蛋黃🫣
🐻等咗三年⋯終於可以除罩掃街喇😂講到香港地掃街,第一時間諗起大名鼎鼎嘅📍葵廣😆云云食店之中,我哋揀咗呢間「絆 ½ Seeet」,因為聽閒佢哋嘅調魚燒超級正,造型十分可愛,一於試試佢!炙燒奶黃酥皮鯛魚燒🍮🐟呢個鯛魚燒個造型模仿日本鯛魚燒,起初以為係平時食開果種,只係有多種口味選擇,點知咁鬼馬,原來佢係牛角酥嚟😂第一個試奶黃口味,好好食呀!店員會用火槍係表層燒一燒,奶黃上面仲加多一層焦糖係面,而餡料竟然係蛋黃😯食落多重口感,以為係甜點,又係鹹點,好過癮!提拉米蘇酥皮鯛魚燒🍨🐟而提拉米蘇味就真係甜點嚟喇,表層厚厚嘅醬真係好似Tiramisu😍甜甜哋好滑溜,同牛角酥好夾!表層曬有可可粉,有朱古力嘅苦味,中和番整體甜度。雖然呢兩個口味睇落都幾heavy,不過勝在佢都唔算好大件,兩個味兩份分,都唔算太邪惡掛😛🐻評分:🐻🐻🐻🐻🐻5/5

炙燒奶黃酥皮鯛魚燒🍮🐟

提拉米蘇酥皮鯛魚燒🍨🐟

🐻評分:🐻🐻🐻🐻🐻5/5
2023-03-04
2023-02-25 270 浏览
﹆ ﹆ ﹆ 半 分 甜 ⁺ 半 分 甜 ⁼ 胖 ( 搞 笑 )﹆ ﹆ ﹆ 終於有肚嚟試下呢間葵廣嘅同路人!即叫即製嘅鯛魚燒有多款口咪選擇可以選單件(ᴴᴷᴰ22)/雙件(ᴴᴷᴰ38)/三件(ᴴᴷᴰ56)除咗鯛魚燒, 亦有芭菲、泡芙小丸子同Croffle𓂅 提拉米蘇酥皮鯛魚燒酥皮鯛魚燒係用牛角包整(類似Croffle) 🥐口感唔似平日食開嘅蛋糕口味放耐少少食仍然幾煙韌, 但就真係似浸淋咗嘅酥皮味道方面則以朱古力味為重, 咖啡/酒味就無咩面層鋪上Mascarpone cheese及可可粉造型倒真的挺Tiramisu嘅~𓂅 炙燒奶黃酥皮鯛魚燒勁勁勁igable嘅莫過於呢款Crème Brûlée口味但我無做好功課嚟食, 原來中間夾層係咸蛋黃變相面層係焦糖同好吃的奶黃吃吃下又是咸的, 搞到吃到皺曬眉頭haha

終於有肚嚟試下呢間葵廣嘅同路人!
即叫即製嘅鯛魚燒有多款口咪選擇
除咗鯛魚燒, 亦有芭菲、泡芙小丸子同Croffle

𓂅 提拉米蘇酥皮鯛魚燒
酥皮鯛魚燒係用牛角包整(類似Croffle) 🥐
口感唔似平日食開嘅蛋糕口味
放耐少少食仍然幾煙韌, 但就真係似浸淋咗嘅酥皮
味道方面則以朱古力味為重, 咖啡/酒味就無咩
面層鋪上Mascarpone cheese及可可粉
造型倒真的挺Tiramisu嘅~

𓂅 炙燒奶黃酥皮鯛魚燒
勁勁勁igable嘅莫過於呢款Crème Brûlée口味
但我無做好功課嚟食, 原來中間夾層係咸蛋黃
變相面層係焦糖同好吃的奶黃
吃吃下又是咸的, 搞到吃到皺曬眉頭haha

2023-02-18
等候时间
10 分钟 (堂食)
$38 (宵夜)
  • 提拉米蘇酥皮鯛魚燒
2023-02-23 162 浏览
有牛角窩夫食嘅小店近來越來越多只是係鯛魚燒造型嘅就第一次見啦🥰有好多種口味可能揀而今次就食咗朱古力榛子味🌰好重朱古力🍫但就少滯啦!好彩係牛角窩夫好酥脆同牛油味香😚
2023-02-22 149 浏览
本身沒有抱有任何的期待去食但咁樣就有意外的驚喜了!牛角窩夫係鯛魚燒的形狀係好得意😍而內饀揀咗流心奶黃,份量都有好多而且奶黃係會流心嘅仲有鹹蛋黃嘅粒粒😊同牛角窩夫十分夾!

好日唔出葵芳,見依間未食過就買左三件諗住拎番屋企慢慢食- Terimisu - 奶黃酥皮 -朱古力個時夜晚8點幾都己經唔多人買,都可以質素差到咁.....佢地博個客帶走唔會當場睇,就可以比啲燶到咁嘅野比客(佢又比得出手先好野)買番天水圍,番到屋企諗住食啦,一打開黑到咁,其實連食都食唔到🙃左邊睇落正常啲啦諗住,原來反轉背面先係重點,黑到呢仲要58/3件,浪費我錢我見佢ig入面啲人返圖好多都有燶位,但我依3件係燶到連食都食唔到🙄
好日唔出葵芳,見依間未食過就買左三件諗住拎番屋企慢慢食
- Terimisu - 奶黃酥皮 -朱古力

個時夜晚8點幾都己經唔多人買

左邊睇落正常啲啦諗住,原來反轉背面先係重點,黑到呢

仲要58/3件,浪費我錢
2023-01-24
等候时间
8 分钟 (外卖自取)
2023-01-18 111 浏览
黎葵廣行街 順便試試呢排好hit 嘅酥皮鯛魚燒魚 試左人氣之選灸燒奶黃味 ~魚的部分有點燒燶了,但toppings 賣相吸引 , 厚身既奶黃醬滿滿的 💕份量偏少, 咬一口試試,外面脆口的, 但談不上是鬆脆,因為內裏是壓扁了的牛角包🤔奶黃醬很香帶有蕉糖味 👍🏻 結論是可以一試的 多買就有點不值…..….
黎葵廣行街 順便試試呢排好hit 嘅酥皮鯛魚燒魚

試左人氣之選灸燒奶黃味 ~

….
等候时间
5 分钟 (堂食)
2023-01-08 129 浏览
黎葵廣掃街一定要買好多唔同既小食食😋今次黎到2樓呢間主打酥皮鯛魚燒既店鋪,見到佢有好多款唔同口味既鯛魚燒,我就揀左人氣之選炙燒奶皇味。 1⃣️炙燒奶皇酥皮鯛魚燒($22) 鯛魚燒係用左牛角包製成,所以食落特別酥脆同埋帶牛油香。面頭既奶皇醬好香吉士味,仲會即時用火槍燒個表面,整成焦糖燉蛋既效果~鯛魚燒內餡有鹹蛋黃醬,整體黎講食落鹹甜鹹甜,幾好食👍下次會想試下其他味~
 1⃣️炙燒奶皇酥皮鯛魚燒($22)
炙燒奶皇酥皮鯛魚燒
炙燒奶皇酥皮鯛魚燒
2022-12-10 240 浏览
🇭🇰肥ne&肥兔岀巡😺🐰今次肥ne&肥兔想同大家分享位於葵廣嘅一間鯛魚燒專門店 - 絆1/2 Sweet…用名就咁搵可能會比較難搵,認住1/2 加一隻貓嘅Logo 就會搵到喇㗎喇!😼😼😼肥Ne 就認為 鯛魚燒 同雞蛋仔格仔餅大同小異 - 唔太認真食嘅話其實間間都差唔多 (當然用嘅麵粉好唔好都好緊要啦😹…) 然而呢間 “絆1/2 Sweet” 肥Ne 覺得係好食嘅,一來佢係等啲客人order完之後即叫即整👍🏻另外食起上嚟幾鬆軟!😽不過肥Ne 表示呢間舖頭贏在鯛魚燒上啲醫料😋而且有好多種味道可以選擇:😽👍🏻灸燒奶黃酥皮鯛魚燒😽👍🏻鹽燒芝士酥皮鯛魚燒提拉米蘇酥皮鯛魚燒榛果朱古力酥皮鯛魚燒🐰👍🏻梅果棉花糖酥皮鯛魚燒食物質素(🐈x6最高):🐈🐈🐈🐈🐈🐈$性價比(🐈x6最高) :🐈🐈🐈🐈🐈————————————-絆1/2 Sweet@halfsweet.nya 地址:新界葵涌葵富路7-11號葵涌廣場2樓c97a
🇭🇰肥ne&肥兔岀巡😺🐰

絆1/2 Sweet
@halfsweet.nya
地址:新界葵涌葵富路7-11號葵涌廣場2樓c97a
2022-11-26 237 浏览
話說 我好好奇牛角包窩夫做散水餅/禮盒??點樣可以keep到呢?.原來個底係加左麻薯😆而鯛魚燒既所有自家醬料都可以放落麻薯牛角包窩夫我就揀左 💫烤芝士布甸/咸蛋黃肉鬆/雙重朱古力/黑芝麻返到屋企食都仲係好脆食唔哂雪返第2日都仲係脆牛角包要保持脆身好難 某間就用糖水搽上面~係脆既 不過就搞到隻隻味道差唔多咁 死甜🫠.講返自家醬料🤤全部都厚厚的 各有各風味 而且唔係死甜🔸咸咸地可以揀咸蛋黃肉鬆 超多肉鬆的 好新穎的口感🔸甜甜地就烤芝士布甸係妻流心感 同埋 雙重朱古力係有少少黑朱古力感 絕對唔會膩🔸黑芝麻就係勁濃郁好似食緊芝麻就糊咁.特別喜歡佢既自家醬料 足料又真係食得出唔同味道而且好似黎緊仲會出多d口味十分期待😻.📍絆 1/2 Sweet📌葵芳葵富路11號葵涌廣場2樓C97A號舖
話說 我好好奇牛角包窩夫做散水餅/禮盒??
點樣可以keep到呢?
原來個底係加左麻薯😆
而鯛魚燒既所有自家醬料都可以放落麻薯牛角包窩夫
我就揀左 💫烤芝士布甸/咸蛋黃肉鬆/雙重朱古力/黑芝麻
返到屋企食都仲係好脆
食唔哂雪返第2日都仲係脆
牛角包要保持脆身好難 某間就用糖水搽上面~
係脆既 不過就搞到隻隻味道差唔多咁 死甜🫠
十分期待😻
📍絆 1/2 Sweet
📌葵芳葵富路11號葵涌廣場2樓C97A號舖
2022-11-22 123 浏览
貓奴支持貓奴去葵廣掃街見到呢間用左貓貓logo仲要主打賣鯛魚燒既小店成件事好搞笑呀😻🐠.即叫即整既爆醬酥皮鯛魚燒單件$22 兩件$38 三件$56抵到不得了!!而且唔係一般用蛋漿整架佢係用左2個牛角包麵團 再搽醬係中間 用機夾出鯛魚燒😗最後會淋上巨多的自家醬料.我地就揀左提拉米蘇味同埋伯爵華田脆脆以為會好甜 點知完全唔會 酥皮鯛魚燒既脆身 加埋爆醬 勁有口感勁yummy!!.仲加左杯藍莓繽紛🧋有驚喜 唔只有珍珠 仲有原粒藍莓omg 加左好多奶 成件事勁好飲 .另外仲見佢有牛角包窩夫做散水餅/禮盒??點樣可以keep到呢? 買返盒返去再同大家報告🫡.📍絆 1/2 Sweet📌葵芳葵富路11號葵涌廣場2樓C97A號舖
貓奴支持貓奴
最後會淋上巨多的自家醬料
我地就揀左提拉米蘇味同埋伯爵華田脆脆
以為會好甜 點知完全唔會
酥皮鯛魚燒既脆身 加埋爆醬 勁有口感
勁yummy!!
仲加左杯藍莓繽紛🧋
有驚喜 唔只有珍珠 仲有原粒藍莓
omg 加左好多奶 成件事勁好飲
另外仲見佢有牛角包窩夫做散水餅/禮盒??
點樣可以keep到呢? 買返盒返去再同大家報告🫡
📍絆 1/2 Sweet