2020-12-31 2536 浏览
好評多到咁,下晝兩點嚟用App book又有半價,諗住好抵,一於嚟試吓。為咗營造氣氛,餐廳比較昏暗,陽光從窗外射入,顯得餐廳環境有點疲態。當時只有兩個侍應,佢哋都好忙,好努力,等咗一陣,快點四道菜,之後先至嚟咗一壺茶,以為係一壺普通嘅中國茶,飲落去味道又有少少唔同,睇返張單先至知道原來佢係叫Monk Fruit Tea,相信係羅漢果茶吧⋯⋯ 但係時應有冇特別介紹,好似茶餐廳擺低杯茶俾你咁⋯⋯口水雞和夫妻肺片轉個頭秒速已經擺上台,應該一早整好曬吧,兩碟嘅味道都好相似,好似食緊同一樣嘢咁,口水雞冇鮮味,冇嫩滑感,好少食到口水雞係唔用新鮮或冰鮮雞做,夫妻肺片大部份都係一片片透明嘅相信係牛筋,同樣冇乜口感。擔擔面係超迷你,size本身非問題,麥奀記嘅雲吞麵都超細亦唔平,值得欣賞,但係呢碗擔擔麵平平無奇,湯底少,味道欠層次,麵質偏軟冇口感,半價都要$42.5,不值。螞蟻上樹嘅粉絲似橡筋,一條可以拉到好長,黐埋晒一坺嘢,食完之後真係覺得有少少頂胃。服務基本上係一般,侍應只係將菜放上枱和收碟,就係咁基本囉,其餘嘅係零交流。對甜品都唔抱有希望,坐低埋單走人前後共用左45分鐘,以免在此蹉跎歲月,虛度光陰

甜品都唔抱有希望,坐低埋單走人前後共用左45分鐘,以免在此蹉跎歲月,虛度光陰。
口水雞
夫妻肺片
螞蟻上樹
2020-12-31
午餐
2020-12-08 5356 浏览
在朋友的推薦下,來到中環吃中菜,一出電梯就看到1937 幾隻大字,進店一排落地玻璃望到中環城市夜色‧拚湊著新潮的中式風,很有時代感先點了餐飲, COCKTAIL 由店員按個人口味再調製, 酸酸甜甜很開胃, 賣相一流‧朋友點了手工啤酒,還嚐試了不同幾款的口味。黃金淮山葵就是淮山跟秋葵用黃金蝦的炒法製作,上菜是熱辣辣,更吃出薄薄脆漿的香脆,用來香炒的咸蛋剛好包著淮山跟秋葵,一點都油膩。唯獨咸蛋稍微不夠蛋王香一口燻魚另一佐酒前菜由朋友推薦,燻魚做得好,不乾身,咬下還有魚肉滑感,味道甜咸平衡,確是不錯重慶水煮桂花魚喜歡川菜的就不要錯過這裡的水煮魚,香氣撲鼻,嫩滑魚肉和麻湯散發辛香,魚肉結實不鬆散,滑嫩非常。這裡的水煮魚辣味偏重,不好辣的點菜前要註明辣子雞雞肉微微炸過,外酥內嫩,大量的紅辣椒乾和適量的花椒乾炒,香辣十足,加上不吝嗇的加入果仁,更添香脆感。辣子雞辣味偏不好辣的食客留意整體而言:環境: 中式新潮風配中環夜景,打卡好地方。坐位寬敞食物: 各地中菜都有選擇,廣東小炒,上海小碟還是香辣川菜都有提供,每樣都不錯服務: 店員有禮親切,耐心介紹菜式及飲品,保留一定距離感

重慶水煮桂花魚
重慶水煮桂花魚

辣子雞
辣子雞

整體而言:
環境: 中式新潮風配中環夜景,打卡好地方。坐位寬敞
服務: 店員有禮親切,耐心介紹菜式及飲品,保留一定距離感
2020-11-17
2020-12-04 1511 浏览
Nice vibe, nice food. Me and my friend pretty much enjoyed our dinner there.One thing not so great was the server, he was a bit rude, we asked if we can change to another table, because the table he sat us at is a small corner table where we have all our office bags, he said no, someone reserved the table (obviously he was lying cos 10 mins later he suddenly moved us) and we didnt see any new customer walked in. Beside the rude server, everything was amazing. Highly recommended

2020-12-01
  • 黃金香脆軟殼蟹
  • 夫妻肺片
  • 花鵰醉雞
  • 蔥爆牛肉
  • XO醬日本玉帶炒西蘭花
  • 松露瑤柱蛋白炒飯
2020-11-29 1345 浏览
Monk Fruit Tea $20 per headCrispy Okra Mountain Yam $115黃金淮山葵 my favourite 😚😋Drunken Chicken $120去骨醉雞 唔鍾意啃骨嘅人最愛😍Wok Fried Pork Belly $165好夠鑊氣炒得好好 係油多咗少少 🥴Stir Fried Potato Noodle, Minced Pork $95螞蟻上樹 今次失準咗少少 炒得乾身得滯 薯粉黐住晒 不過都仲好好食🤤🤤🤤Service好好 中環餐廳黎講價錢都頗合理 食物質素好好 食咗幾次都保持到👍🏻👍🏻中菜始終都係一大班朋友食開心啲 可以叫多幾樣菜色 眼闊肚窄 2個人都係叫3樣好停😂😂😂
Monk Fruit Tea $20 per head
好夠鑊氣炒得好好 係油多咗少少 🥴

• 黃金淮山葵
  • 乾煸茶樹菇
2020-11-24 1213 浏览
生日正日原本想去嘅餐廳已經full booking咗,所以就轉食中菜,上網搵到依間又有半山景,又有情調而且嘢食好似唔錯嘅餐廳試吓🍴 餐廳環境較昏暗,幾適合情侶去或一班朋友去食飯飲嘢🙂佢哋嘅cocktail分別加入茅台,花雕酒,竹葉青酒等,都幾有特色🍹⠀𝐈𝐧 𝐦𝐲 𝐭𝐮𝐦𝐦𝐲😋⠀1. 螞蟻上樹 ($95) ❤️ ⠀依個螞蟻上樹嘅特別之處係以薯粉代替粉絲配肉碎,香香辣辣,一樣咁好味,而且更有口感更煙韌👍🏻⠀⠀2. 薑蜜澳洲M4和牛粒 ($295) ❤️ ⠀雖然係牛肉粒,但係和牛嘅關係,一啲都唔韌,仲要大大粒,味道係甜甜哋,好食!👍🏻 ⠀3. 川椒避風塘雞柳 ($195) ⠀見係避風塘味所以想試吓,係炸雞柳,味道比想像中辣🌶唔係食唔到,只係食完有啲口乾同想飲嘢😂 味道ok,但相比其他菜式就好似遜色咗小小👀⠀⠀4. 金絲和田玉 ($95) 依度菜應該係依度嘅必點菜式之一,因為得兩個人所以揀咗半份,賣相幾精緻,用上雞湯同瑤柱配上冬瓜,再砌成提子形狀🍇 味道清清哋,同其他濃味嘢平衡返~⠀⠀5. 鮮果四川冰粉 ($80) ❤️⠀有別於其他餐廳一碗上,佢哋冰粉嘅presentation係幾靚嘅,大家可以自行

𝐈𝐧 𝐦𝐲 𝐭𝐮𝐦𝐦𝐲😋⠀
1. 螞蟻上樹 ($95) ❤️ ⠀

2. 薑蜜澳洲M4和牛粒 ($295) ❤️ ⠀

3. 川椒避風塘雞柳 ($195) ⠀

4. 金絲和田玉 ($95)

5. 鮮果四川冰粉 ($80) ❤️⠀

有別於其他餐廳一碗上,佢哋冰粉嘅presentation係幾靚嘅,大家可以自行夾啲冰粉,加埋葡萄乾同山楂,然後倒小小糖水,味道酸酸甜甜,食完辣嘢用嚟解辣就啱哂😌

6. 黑糖糍粑 ($70) ❤️
依個係我嘅最愛🥰 糍粑係用糯米整成長條型後再炸,然後淋上黑糖糖漿同黃豆粉,食落又脆又煙韌,好好味!🤤⠀

7. Two Headed Spear ($110) ⠀

以茅台,Irish Whiskey,苦艾酒等調成,所以酒味偏濃,送嚟之前仲會係我哋面前點火🔥,夠哂效果!⠀

8. Carnation says ($120) ❤️
以Gin,梅酒,清酒等調製,甜甜哋好易入口,仲好大杯添😂⠀
.⠀
  • 鮮果四川冰粉
  • 薑蜜澳洲M4和牛粒
  • Carnation says
2020-11-15 963 浏览
近期很多朋友速逃離開香港,每當想為他們留個美好回憶都會相約到 1935。他們的雞尾酒往往都是打咭重點,有得睇有得飲。他們很多酒用了康乃馨裝飾(其實有點老土),原來是紀念老闆的家人,而1935 的店名,大概亦藏著當中的心思。香港有好多川菜,不過你喜歡他強烈的味,大抵也要受得到他們的油煙,而這裡有高質的川菜,亦有舒服乾淨的環境。今次,我又以為自己食得辣,點了個水煮魚,由於高估左自己的關係,仲叫佢加辣,其實塊魚係超滑,薯粉超入味,那份麻的感覺好強烈,可惜食第3塊,個胃又頂唔住了。好彩還有我喜歡的 冬瓜,好似叫金褸玉衣,都唔太記得。就是冬瓜波波,用高湯慢燉,清甜回味。每次的尾聲,都是以花雕話梅作結。好滿足味美的一餐。p.s 今次冇影太多相,下次補返 😆
每次的尾聲,都是以花雕話梅作結。好滿足味美的一餐。
p.s 今次冇影太多相,下次補返 😆

2020-11-13
2020-11-01 1707 浏览
難得限聚令放寬6人一枱,咁啱奶奶生日就梗係要出街食飯啦~🥰喺app搵到呢間中餐有40% off, 見環境幾靚就即刻訂枱😋餐廳位置喺中環M88, 一層一間餐廳,門面都幾靚7點半嚟到,店員話執緊枱就叫我地去bar枱嗰邊,呢度個bar枱都幾有特色,打卡一流之後店員就安排我哋坐喺窗邊嘅圓枱,望住個半山景食飯好舒服😌因為有啲折嘅關係,完全價錢都冇睇想食乜就叫乜🤩🤩首先係前菜,個燻魚值得一讚👍🏻新鮮炸起,配埋個汁好好味之後到主菜,樣樣野都非常有水準!最鍾意就係個糖醋肉同埋麻婆豆腐🤤🤤🤤擔擔麵份量唔多,但麵質非常彈口👍🏻👍🏻最後到甜品都冇失望!個花雕話梅雪糕酸酸甜甜好解膩😋最後重點!埋單諗住就算有折點都要4位數字,但!張單送上嚟嘅時候我呆左,$959!!! 痴線咁平!講真就算佢正價都只係三百幾蚊一個人,中環地段,服務好環境靚又好味真係可以encore 再encore!🥰🥰🥰
難得限聚令放寬6人一枱,咁啱奶奶生日就梗係要出街食飯啦~🥰

首先係前菜,個燻魚值得一讚👍🏻新鮮炸起,配埋個汁好好味

水煮桂花魚

• 四川擔擔麵
  • 一口燻魚
  • 濃香陳年黑醋肉
2020-10-26 1766 浏览
想食中菜,又想有靚景睇,又想有情調嘅環境,又想有酒飲😆1935會係推介之選👍🏻1935位於蘭桂芳附近,地點非常方便!進入餐廳內,既有懷舊中式擺設,例如百子櫃,雕花牆身,又有古典吊燈,時尚餐檯擺設等,環境係令人很喜歡的🥰餐牌內有多款特式中菜,我哋就揀咗以下三款:◭濃香陳年黑醋肉 $175一上枱,已經聞到好香嘅黑醋味道,都幾大碟黑醋肉炸得外脆內軟,黑醋味道真係好濃香,好開胃,送飯一流😆◭黃金香脆軟殼蟹 $240黃金蝦就食得多,黃金軟殼蟹就第一次食估唔到好有驚喜,軟殼蟹炸到黃金色,每件軟殼蟹都有沾滿鹹蛋黃碎,有啲仲有流心效果,真係好正😋😋😋◭ 松露瑤柱蛋白炒飯 $135 加入咗松露嘅瑤柱蛋白炒蛋,第一次食,勁惹味松露味道與瑤柱完全無違和感,炒飯炒得好乾身,食到一粒粒絲苗米👍🏻👍🏻👍🏻我哋仲叫兩款Cocktails,其中一款係好多人推介嘅Two Headed Spear $110,係由茅台、威士忌、苦艾酒等調成!上台前,仲會點火,視覺效果一流😆整體1935環境非常有格調,位置好方便,食物質素中上水準,份量十足,又有特色酒類飲品供應,絕對係推介之選👍🏻

餐牌內有多款特式中菜,我哋就揀咗以下三款:

◭濃香陳年黑醋肉 $175
一上枱,已經聞到好香嘅黑醋味道,都幾大碟
黑醋肉炸得外脆內軟,黑醋味道真係好濃香,好開胃,送飯一流😆

◭黃金香脆軟殼蟹 $240
黃金蝦就食得多,黃金軟殼蟹就第一次食
估唔到好有驚喜,軟殼蟹炸到黃金色,

◭ 松露瑤柱蛋白炒飯 $135
加入咗松露嘅瑤柱蛋白炒蛋,第一次食,勁惹味

2020-09-24 2711 浏览
因為eatigo有折,所以試試依間中環既中菜館!餐廳環境都闊落,唔多人所以被安排坐窗邊 有中環夜景睇🥰🦁️手切跳神肉:其實即係豬肉片,個汁好惹味,一個幾開胃既前菜!🦁️螞蟻上樹:肉碎調味夠香夠辣,薯粉口感煙堅韌!🦁️水煮魚:魚肉好滑!越食越辣 薯粉吸晒d辣湯好正!🦁️Cocktail@Alcea Rosea: 有花雕酒同玫瑰花水,特別得黎好易入口🦁️Cocktail@two headed spear: 茅台加whisky既cocktail好特別!上枱時仲會用火槍燒,雖然較烈岩男仔飲 但我都覺得越飲越好飲,推介!整體黎講,餐廳靚既內外環境加埋質素唔錯既食物,有折真係好抵食!可encore!

🦁️螞蟻上樹:肉碎調味夠香夠辣,薯粉口感煙堅韌!

🦁️水煮魚:魚肉好滑!越食越辣 薯粉吸晒d辣湯好正!

• 手切跳神肉
  • Two Headed Spear
2020-09-04 3069 浏览
這是一間極具廣東特色的四川菜,原以為應該像是普通中菜廳的樣子,來到才知道極具西餐的味道,餐廳環境很有格調,燈光很暗...和想像中有很大的出入😂喜歡食辣的朋友就不容錯過啦😋但我不算是能食辣的人😔,所以叫的菜式比較清,亦證明了餐廳是可以因應不同人的需要👍👉 小鍋蜆大大粒肥美肉厚的蜆非常鮮甜,蜆肉又很爽口,食得辣的朋友可以選擇辣的湯底😊👉 黃金香脆軟殼蟹咸蛋控必食,香脆的軟殼蟹配以一層厚厚的咸蛋黃,好正👍份量很足,但兩人食份量點嫌多😂👉 XO醬日本玉帶炒西蘭花帶子外香內軟,西蘭花爽口加上XO醬就令成道菜好惹味,拌飯食就最好😝

👉 小鍋蜆
小鍋蜆

👉 黃金香脆軟殼蟹
黃金香脆軟殼蟹

👉 XO醬日本玉帶炒西蘭花
XO醬日本玉帶炒西蘭花
  • 黃金香脆軟殼蟹
2020-07-06 2767 浏览
本身好鍾意食辣野 經常周圍搵正既川菜 見到app呢間有50%off 半價優惠好吸引 而且整體評分又高 所以即刻預約左週末食個late lunch 帶住期待既心情去到 餐廳整體都坐得舒服 但地方吾算話好大 感覺都係走高檔路線既川菜 一開始中年戴眼鏡男waiter招呼我地坐低 問要咩茶 有兩款可以簡 20$茶位費 態度都正常不過不失 之後就比埋menu 黎之前已經諗住叫佢地有款signature dish 名叫 金絲和田玉咁睇完就點菜 都係同一個waiter幫我地落單 點前我就問清楚係咪menu上既都有半價 佢既態度就開始變到好差 簡直係不能接受 我:想問係咪menu上都有半價優惠?答:你要咩丫你講啦我:(心諗:禁串既)咁要一個金絲和田玉答:呢個冇架我:咦?但我見app訂位果度寫住有既?(然後我show比佢睇)答:呢個冇呀 (態度勁差,而且冇解釋點解冇)我:咁請問邊d係有優惠?答:你要咩你講啦!(勁串勁鄙視既語氣)我:(心諗:洗吾洗禁差呀態度,我同友人都冇同佢開火,始終食肆吾好得罪人,大家明架啦😂)之後我地就點左三樣野 水煮牛,擔擔面和炒土豆絲。本身想點埋一個甜品 鮮果四川冰粉佢就話冇 不

咁睇完就點菜 都係同一個waiter幫我地落單
點前我就問清楚係咪menu上既都有半價
佢既態度就開始變到好差 簡直係不能接受

我:想問係咪menu上都有半價優惠?
答:你要咩丫你講啦
我:(心諗:禁串既)咁要一個金絲和田玉
答:呢個冇架
答:呢個冇呀 (態度勁差,而且冇解釋點解冇)
我:咁請問邊d係有優惠?
答:你要咩你講啦!(勁串勁鄙視既語氣)

佢就話冇 不過今次有解釋原因係冇相關既材料 呢個我覺得接受到 但佢先前果個態度真係好差 如果都係話冇材料禮貌地解釋返係絕對冇問題 但佢鄙視客人既態度完全係令整餐飯打哂折扣 雖然話訂位有折扣啫 但客人吾會expect連服務質素都會打個五折掛?!
仲要響中環都算高檔既川菜 如果餐廳係想走咁樣既路線 真係要再培訓下員工既服務態度 特別係以上呢位員工 如果吾係響而家冇遊客既環境下 好難繼續生存我相信 就算食物味道再好 服務禁差都吾會好想再encore呢間餐
另外,如果 金絲和田玉 呢道菜真係吾會有折扣 請餐廳盡快跟進返 吾好再誤導其他想幫襯既客人 如果吾係咁樣等同欺詐顧客冇分別

不過食物味道方面真係值得一讚 三款都好味

第一個必食一定係呢個水煮牛 (原價$280)好好味 好夠辣 同埋牛肉食落好滑且分量多 裡面仲有好多薯粉同大豆芽 薯粉好煙韌同埋d粉索晒啲汁好好味😋 如果兩個人黎 吾大食 其實叫多個菜都好夠飽 不過提一提大家都幾辣下 本人都食得辣 所以仲食到 但吾係好食得辣既朋友仔記得要叫小d辣 因為佢點菜果陣冇問我地辣度 後尾有問另一個waiter有冇分辣度 佢答係standard辣冇特別分 所以吾食得太辣既人記得要講小辣 否則你會辣到飛起
水煮牛

第二度菜 炒土豆絲(原價$95)我地都覺得好好味好開胃 佢係酸酸辣辣 可以中和下水煮牛既辣 吾食到太辣既人都食到 用黎做開胃前菜一流 又係必點 而且都好大碟下
炒土豆絲

第三款 擔擔面 (原價$85)個味道正常 冇咩話特別驚喜對比上面兩個菜 但值得一讚嘅係佢個面質係彈牙果種 吾係平時浸到淋哂果種擔擔面 所以有加到分 而且用瓦煲上菜視覺上都有加分

擔擔面

整體黎講食物係好食同夠大份 食到好飽 以半價既價錢黎講 如果侍應服務態度正常返d (本人都吾洗要求做到勁好) 都會想再黎試下其他菜式
但正價既話加埋佢咁既態度絕對吾會想再黎

埋單$320連茶位加一 性價比高 如果正價食就性價比偏貴喇 而且坐得係舒服嘅
想食好味又坐得舒適有折扣既話絕對可以黎試!不過要有心理準備服務態度負分
希望餐廳可以改善侍應既服務態度!
2020-07-05
用餐优惠
優惠券
水煮牛
炒土豆絲
擔擔面
2020-07-06 1956 浏览
餐廳位於中環蘭桂坊,係一間(粵、川、滬)的中菜館,位於大廈的中上層,裝修精緻優美,落地玻璃可以欣賞周邊大廈的五光十色,讓你感受中環區的夜空。餐廳內設有方枱、圓枱、Bar Table. 十分舒服、開揚,入門後就能看通整個餐館的設計。食物方面:1)花雕醉雞🐔(Hua Diao Drunken Chicken)酒味香醇,味道濃郁,可惜雞肉有點粗糙,感覺有點過火。2)黃金淮山葵🎍( Crispy Dkra Mountain Yam. Salted Egg Yolk Sauce)一層鹹蛋黃漿,總會比人一種好厚又油膩的感覺!但廚師可以煮出薄薄一層,加上淮山、山葵的清爽,係表面再加上粒粒鹹蛋黃碎,增加口感。3)🌟川椒香辣軟殼蟹🦀(Fired Crispy Soft-shell Crab, Sichuan Dried Chili)最令我回味一道,用辣子雞方式炒香軟殼蟹,傳統與新潮煮法,加上大量乾辣椒,蟹炸得乾身香口,完全可以做出大睦的辣味。4)螞蟻上樹🐜(Stir Fried Potato Noodles. Dried Shrimp. Minced Pork)中國傳統「川」菜,用薯粉代替粉絲,可以增加

食物方面:
酒味香醇,味道濃郁,可惜雞肉有點粗糙,感覺有點過火。
花雕醉雞

川椒香辣軟殼蟹

中國傳統「川」菜,用薯粉代替粉絲,可以增加煙韌口感,加上肉鬆椒碎香辣可口。
螞蟻上樹

5)🌟抺茶豆沙鍋餅🍵(Mocha Red Bean Crepe)
「豆沙&抺茶」,我深信每一位腦海都會出現「甜到嘔」三個大字,但偏偏餐廳可以做到豆沙幼滑,餡料爆滿,甜度適中,多吃也沒有罪惡感🙈
加上餐廳特制羅漢果菊花茶,一口沙鍋餅、一啖香茶,口𥚃散發淡淡清新花香,加上飯後一杯茶,可以說是完美。
抺茶豆沙鍋餅

6)🌟Special Ice-cream🍨
雪糕(花雕話梅),Hua Diao Salted Plum
老闆最後請食雪糕,極力推薦此雪糕加上沙鍋餅的配搭,味道更加豐富。
一試便出事了😍😍😍原來雪糕味道係餐廳自家設計,要求生產商製造此味道,香醇花雕味當中帶少少甜,員工話用6種食材製造,最後用左好耐時間先估得出裡面的食材成份。
花雕話梅
花雕話梅
  • 黃金淮山葵
  • 花雕話梅雪糕
2020-07-03 1388 浏览
預先知道自己會去中環,所以早一日就已經用某app訂好位,食中午有半價,而且仲有靚景添。一去到都幾多人,好彩有訂位,安排好入座之後我地都好快落咗單。麻婆豆腐,唔算太濃嘅椒麻香,反而肉料有淡淡的酒香味,而豆腐係超級嫩滑干煸四季豆,不過不失的經典菜式,外觀翠綠,值得欣賞的係無做到好油,反而有點乾身爽口的感覺我最愛的擔擔麵,用熱鍋上保持熱力,但啲麵就要快啲食如果唔係就會淋,味道方面略嫌唔夠花生味的香濃,湯底算是比較杰身的湯可以掛麵

2020-05-14
2020-07-03 1096 浏览
1935個環境好靚而且食物質素好高,服務非常之好,會同食客打成一片記得第一次去1935嘅時候,我諗唔到飲啲乜嘢,然後bartinder就會問甜酸苦辣飲啲乜嘢,然之後我答佢甜,佢就整咗一杯花雕俾我,係屬於一杯比較少有啲嘅Fusion cocktail,之後呢一杯花雕酒成為我每一個禮拜嘅weekend drink。由於1935大部份嘢食我都食過,今次精選幾個小菜同大家介紹,我覺得不得不食係佢嘅茶樹菇,松香雞,同埋佢嘅A5和牛粒,仲有佢嘅燉湯。每個星期我都會飲佢嘅是日燉湯,因為個湯比較清甜,飲得比較多嘅係響螺湯,個湯冇加味精飲完唔會口渴,送上嚟嘅時候係熱辣辣出晒煙嘅而且好足料,如果鍾意飲湯嘅朋友真係可以試一試。前菜部份其實有好多選擇,但係個人意見就比較鍾意食佢嘅冷盤:松香雞。叫得做雞顧名思義係食雞啦,想像下用手撕雞嘅概念配上黑松露又會係咩感覺呢,就真係可以試一試一個松香雞啦,而且佢比較多佐料,口感都幾香口。主菜部份呢,我就鍾意孜然a5和牛粒,因為都係屬於啲重口味嘅食物,食落去非常惹味,值得一試。記住叫一個白飯,因為接着嘅係茶樹菇,茶樹菇未必係講我都有食過,佢屬於其中一個菇類,配上肉碎同辣椒以
主菜部份呢,我就鍾意孜然a5和牛粒,因為都係屬於啲重口味嘅食物,食落去非常惹味,值得一試。記住叫一個白飯,因為接着嘅係茶樹菇,茶樹菇未必係講我都有食過,佢屬於其中一個菇類,配上肉碎同辣椒以及蔥炒出嚟未食已經聞到一陣陣香味,食上去簡直係再三回味。
平時人均消費大約係$300,食唔食食見仁見智啦
茶樹菇
A5孜然和牛粒
鴨胸
2020-07-01 674 浏览
朋友介紹呢到既花雕雪糕,因而黎幫襯❤️一出𨋢發現餐廳有個好靚既view,而且環境非常舒適,可惜太遲訂位,無得坐係靚景旁😢一口燻魚超推介!!!甜甜地,脆口無骨,超好味😋濃香陳年黑醋肉 黑醋都係甜甜地,粉漿唔會太厚,味道中上金絲和田玉相機食先精選📸手功同賣相都攞滿分💯味道亦唔錯,冬瓜充滿雞湯味,推介四川擔擔麵一人份量,唔算辣,花生味香,可以一試黑松露蛋白炒飯炒飯幾好,飯粒軟硬適中,粒粒分明,好香黑松露川椒香辣軟殼蟹好香辣椒味,不過唔算好辣,香脆可口,份量比想像中多幾惹味花雕話梅&中國白酒辣朱古力雪糕呢兩款雪糕都好特別👍🏼花雕味好出,亦有話梅肉係入面。另一款朱古力帶少少辣味,朋友覺得白酒辣朱古力比較出色。值得一試不過味道未必每個人都啱整體環境服務食物都好滿意,用訂座app仲有折,會再幫襯🤗
朋友介紹呢到既花雕雪糕,因而黎幫襯❤️

一口燻魚
超推介!!!甜甜地,脆口無骨,超好味😋

濃香陳年黑醋肉
黑醋都係甜甜地,粉漿唔會太厚,味道中上

金絲和田玉

四川擔擔麵
一人份量,唔算辣,花生味香,可以一試

黑松露蛋白炒飯
炒飯幾好,飯粒軟硬適中,粒粒分明,好香黑松露

川椒香辣軟殼蟹
好香辣椒味,不過唔算好辣,香脆可口,份量比想像中多
幾惹味

花雕話梅&中國白酒辣朱古力雪糕
不過味道未必每個人都啱

整體環境服務食物都好滿意,用訂座app仲有折,會再幫襯🤗
  • 金絲和田玉
  • 一口燻魚