前排喺黃埔人•紅磡人•土瓜灣Group見到有post話2派克雞排超正!上網search發現佢係台灣嘅人氣連鎖炸雞店,提供雞肉同多款小食,所有食物即叫即炸,身為紅磡人梗係要去試試佢😼我哋嗌咗脆皮無骨雞排($38)、脆皮杏飽菇($22)同脆皮花枝丸($18),每樣食物都可以揀兩款調味粉口味!想講雞排真心出色😳 除咗大大塊之外,佢外皮薄脆、唔會太厚,內層雞肉嫩滑,高汁!而杏飽菇都好值得試,粒粒都好新鮮、多汁彈牙🍄 所有炸物都唔會太油膩,bellofood認證個quota係唔會浪費咗的🤟🏻.調味粉個人鍾意梅子同海苔,不過嗌幾款炸物試晒佢又話咁易姐🤣🤣

2023-07-25 15 浏览
今日去咗紅磡嘅2派克雞扒,雖然啱啱喺台灣返嚟,但係呢啲嘢真係百吃不厭。脆皮無骨雞排,呢款雞排真係好香脆,有好多層次嘅口感,肉汁都留得好啱好啱,一咬落去就好juicy好鮮味。🐓脆皮杏鮑菇,亦都好好食,杏鮑菇脆身爽口,脆皮嘅口感真係好香脆,好適合配埋麻辣口味,令味道更加豐富。除咗杏鮑菇之外,亦有多款唔同嘅素食選擇。😋脆皮百頁豆腐,亦都唔係輸咗其他兩款,豆腐好嚟鬆脆,加上脆皮嘅口感真係咬落去好過癮,全部都非常送酒。2派克雞扒嘅食物真係好好味,食材新鮮,烹調技術一流,加上服務態度親切,特別一提嘅係佢哋全部嘅嘢食都係即叫即炸,所以等候時間可能會比較長,所以可以喺其他食物平台order咗先去到就可以即刻有得攞😎😎#foodie #foodporn #yum #delicious #foodgasm #foodstagram #foodlover #foodblogger #foodphotography #foodpics #foodgram #instafood #foodlovers #fooddiary #foodcoma #foodshare #foodbeast #foodislife

#foodie #foodporn #yum #delicious #foodgasm #foodstagram #foodlover #foodblogger #foodphotography #foodpics #foodgram #instafood #foodlovers #fooddiary #foodcoma #foodshare #foodbeast #foodislife #foodaddict #foodblog #foodoftheday #foodforthought #foodstyle #foodheaven #foodielife #foodshot #foodnetwork
2023-07-19 879 浏览
2派克雞排📍紅磡蕪湖街123號海德豪苑地下及1樓C號舖━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━看這個包裝就真的很有台味🤣 最近看到這家雞排店很是火爆 正好路過外賣一些與家人分享😗小店即叫即炸 下單後大概要等十多分鐘~ 建議可以打電話或者軟件提前叫外賣!調味粉有很多款選擇 還可以雙拼 很特別!━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🐔 脆皮無骨雞排 (芝士拼麻辣) $38▶︎ 比手大 甚至比臉大的雞排 重點是肉超厚皮超薄 是我喜歡的類型! ▶︎ 本想到家再吃 但是一路上芝士和麻辣香味實在太吸引了 🥹 粉量很多 所以麻辣味和芝士味都蠻濃郁的▶︎ 一口咬下去會爆肉汁 外皮酥脆內裡有肉感 超滿足的😎好味指數:●●●●◐━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🍄 脆皮杏鮑菇 (少辣) $22▶︎ 脆皮杏鮑菇塊分量也很足▶︎ 這款脆殼的存在感就比較足了 咬開後杏鮑菇會爆汁✨ ▶︎ 杏鮑菇本身蠻有鮮味的 加上淡淡辣味剛好!好味指數:●●●●◐━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🧆 黃金香芋丸 (原味) $22▶︎ 看到這款期間限定 我又是個芋頭控

2派克雞排
📍紅磡蕪湖街123號海德豪苑地下及1樓C號舖
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
調味粉有很多款選擇 還可以雙拼 很特別!

🐔 脆皮無骨雞排 (芝士拼麻辣) $38
▶︎ 一口咬下去會爆肉汁 外皮酥脆內裡有肉感 超滿足的😎

🍄 脆皮杏鮑菇 (少辣) $22
▶︎ 脆皮杏鮑菇塊分量也很足
▶︎ 這款脆殼的存在感就比較足了 咬開後杏鮑菇會爆汁✨
▶︎ 杏鮑菇本身蠻有鮮味的 加上淡淡辣味剛好!

🧆 黃金香芋丸 (原味) $22
▶︎ 看到這款期間限定 我又是個芋頭控 那就一定要嘗看看!
▶︎ 芋頭細膩且很有質感 完全就是在吃芋頭本人 芋頭控很愛🫶🏻
▶︎ 裡面的鹹蛋黃鹹香濃郁 跟芋頭很搭!

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
到訪日期: 7月中 (晚餐)
快樂指數😋: ⑧⓪/①⓪⓪
性價比: 🌕🌕🌕🌕🌗
環境: N/A
服務分: N/A
再訪意願: ❤️❤️❤️🤍🤍
  • 脆皮杏鮑菇
  • 黃金香芋丸
2023-07-19 77 浏览
Hey 大家好,今天要介紹一家外賣店,叫做2派克。這家店位於紅磡,主打台式炸雞,價格親民,而且味道真的很地道。這次我點了三種菜:甜薯地瓜條,脆皮無骨雞排和甜不辣。首先讓我來談談甜薯地瓜條,這道菜的味道很特別,甜薯和地瓜的味道都很濃郁,而且外皮炸得很酥脆,口感非常好。接下來是脆皮無骨雞排,這道菜是店裡的明星菜之一。炸得很酥脆,但是肉質卻非常嫩,而且很多汁,完全沒有乾柴的感覺。最重要的是,這道菜的價格非常實惠,真的是性價比超高!最後是甜不辣,這道菜是台灣的經典小吃之一,2派克的甜不辣味道也很道地。酥脆的外皮包裹著軟嫩的內餡,還有一點點辣味,真的是和台灣的味道一模一樣。總的來說,如果你想吃台式炸雞,2派克是一家不容錯過的店。這家店的價格實惠,味道地道,而且還有很多種不同的選擇。如果你還沒試過,真的要趕快去試試看!
Hey 大家好,今天要介紹一家外賣店,叫做2派克。

這次我點了三種菜:

接下來是脆皮無骨雞排,這道菜是店裡的明星菜之一。

2023-06-28
外卖自取
住附近既朋友推介左好耐!今晚揸車咁啱經過,見到個招牌認得,於是泊埋一邊架車,買嚟試下先!雞扒必叫啦!再黎個甜不辣同地瓜條。食物即叫即炸,要等10分鐘左右。等嘅過程,店員一路都好好傾。佢介紹佢地既香芋丸、香腸等等小食,都係正宗台灣食品,從台灣製造、由台灣直送。花枝丸有原粒花枝。素食既杏鮑菇、地瓜條、金菇酥都好受歡迎、很推介。講講下佢仲話有炸oreo ❗️⚠️huh~~!!😮😯🫨我開頭仲好驚訝以為自己聽錯,炸Oreo?真唔真?咁得意?但係望黎望去,個menu冇寫㗎喎!!唔緊要啦,咁我就話我嗌埋都試下啦。好喇,啲嘢食攞得喇。一望。真係炸oreo嚟㗎喎!!唔理咁多,襯熱試下味道先啦,oreo炸到外脆內軟, 內裏有小小似麻糬口感,好甜!幾得意!(由於唔記得總共收幾多錢😂,個menu又無,所以唔知炸oreo幾錢sor😅🤣)脆皮雞腿扒(原味)$38一大塊,無切塊既,所以keep到咬落去好juicy,肉汁冇流失!雞皮超級超級超級脆!甜薯地瓜條 (梅子、海苔味)$25好鐘意呢個配搭!其他地方未必會有調味粉選擇,呢度又幾好,有好多種調味選擇,仲可以混搭。甜不辣(梅子味)$25炸魚漿,煙煙韌韌口感一流,搭個梅子
住附近既朋友推介左好耐!
今晚揸車咁啱經過,見到個招牌認得,
於是泊埋一邊架車,買嚟試下先!

雞扒必叫啦!再黎個甜不辣同地瓜條。
食物即叫即炸,要等10分鐘左右。
等嘅過程,店員一路都好好傾。
佢介紹佢地既香芋丸、香腸等等小食,
都係正宗台灣食品,
從台灣製造、由台灣直送。
花枝丸有原粒花枝。
素食既杏鮑菇、地瓜條、金菇酥都好受歡迎、很推介。
講講下佢仲話有炸oreo ❗️⚠️

huh~~!!😮😯🫨
我開頭仲好驚訝以為自己聽錯,
炸Oreo?真唔真?咁得意?
但係望黎望去,個menu冇寫㗎喎!!
唔緊要啦,咁我就話我嗌埋都試下啦。

好喇,啲嘢食攞得喇。
一望。
真係炸oreo嚟㗎喎!!
唔理咁多,襯熱試下味道先啦,
oreo炸到外脆內軟,
內裏有小小似麻糬口感,
好甜!幾得意!

脆皮雞腿扒(原味)$38
一大塊,無切塊既,
所以keep到咬落去好juicy,肉汁冇流失!
雞皮超級超級超級脆!

甜薯地瓜條 (梅子、海苔味)$25
好鐘意呢個配搭!
其他地方未必會有調味粉選擇,
呢度又幾好,
有好多種調味選擇,仲可以混搭。

甜不辣(梅子味)$25
炸魚漿,
煙煙韌韌口感一流,
搭個梅子味都真係好好👍

原來佢仲有個二人套餐,
5樣野,100蚊有找!
好似幾抵,下次再食🥰

這家開了沒多久就經常看到有人排隊,因為不想排😂,所以一直沒有去試,終於有一天下午見到沒有什麼人,所以趕急下單試!🔅脆皮無骨雞扒($3️⃣8️⃣)比想像中大塊,而且重點是很厚!雖然厚肉,但也很入味。炸粉很薄一層,我選了芝士加海苔味,味道很夾,吃起來海苔味比較重😆,感覺辣味也會很捧,下次一定會再點。🔅黃金香芋丸($2️⃣2️⃣)從橫切面就可以看到餡料很飽滿,都是芋泥和咸蛋黃,吃下去咸咸甜甜,很好吃😋!芋泥裏面應該加了糯米粉,所以吃起來有一點點煙韌的口感。🔅脆皮杏鮑菇($2️⃣2️⃣)這個加了梅子味,所以酸味比較重。杏鮑菇切得很大塊,一咬下去很多汁,不過我比較喜歡細塊的🤣,因為想一口一個。因為這家即叫即炸,所以等的時間會比較久,老闆表示可以提前打電話下單🤣,推薦大家這樣做就不用等了。

🔅脆皮無骨雞扒($3️⃣8️⃣)

🔅黃金香芋丸($2️⃣2️⃣)

🔅脆皮杏鮑菇($2️⃣2️⃣)

2023-07-14 30 浏览
朋友介紹我黎買呢間既炸雞,話呢到炸雞款式多,亦有其他素食、小食選擇,仲可以自選口味。▫️脆皮無骨雞排 (椒鹽+海苔)即叫即整熱焫焫,雞扒成隻手咁大,係厚切雞扒,好有份量,炸得好脆,又唔厚粉,雞肉仍然保持軟嫩,椒鹽同海苔係perfect match,味道超好,好好食▫️甜薯地瓜條 (梅子)地瓜條配梅子粉係超好味,味道酸酸地,好香口。▫️金菇酥 (芥末)串起金菇黎炸,食落好似食薯片咁,芥末味辣辣地都唔錯!▫️黃金香芋丸香芋包住蛋黃,外面炸到脆卜卜,入面香芋蓉軟軟口感好豐富,而且芋頭味重😋整體黎講所有炸物都好食,唔會好油膩,食落又冇油膉味,係高質的!店員好有禮貌,一腳踢但整得算快手又整得好食,唔算等得好耐,即叫即整咁新鮮係值得等!會回訪👍🏼

▫️脆皮無骨雞排 (椒鹽+海苔)
脆皮無骨雞排 (椒鹽+海苔)

▫️甜薯地瓜條 (梅子)
地瓜條配梅子粉係超好味,味道酸酸地,好香口。
甜薯地瓜條 (梅子)+ 黃金香芋丸

▫️金菇酥 (芥末)
串起金菇黎炸,食落好似食薯片咁,芥末味辣辣地都唔錯!
金菇酥 (芥末)

▫️黃金香芋丸

2023-07-14
甜薯地瓜條 (梅子)+ 黃金香芋丸
金菇酥 (芥末)
  • 甜薯地瓜條
  • 金菇酥
除咗台灣/澳門之外紅磡都有2派克雞排喇鮮黃色門面嘅舖面好吸睛揀咗幾款止下癮全部都係即叫即炸所以拎上手時真係熱辣辣比起平日食開嘅倍感脆口最正係有8款口味選擇唔係一般只係得辣 / 唔辣我都分別揀咗3種口味配搭喺唔同食材✨ 脆皮無骨雞排雞排厚肉又大塊啖啖肉完全無骨,肉汁好豐富加上橙紅色嘅芝士粉,香濃芝士味✨ 脆皮杏鮑菇 薄薄嘅炸粉唔會太厚,而且好脆口包著大粒又厚肉嘅杏鮑菇加上海苔味道好夾.口感豐富✨脆皮百頁豆腐呢款豆腐用嚟炸就最適合因為好有口感,而且唔易爛配上梅子嘅清香,一試愛上下次外賣 / 小食 有多個選擇喇

除咗台灣/澳門之外

唔係一般只係得辣 / 唔辣
我都分別揀咗3種口味配搭喺唔同食材

✨ 脆皮無骨雞排
雞排厚肉又大塊
啖啖肉完全無骨,肉汁好豐富
加上橙紅色嘅芝士粉,香濃芝士味

✨ 脆皮杏鮑菇
薄薄嘅炸粉唔會太厚,而且好脆口
包著大粒又厚肉嘅杏鮑菇
加上海苔味道好夾.口感豐富

✨脆皮百頁豆腐
呢款豆腐用嚟炸就最適合
因為好有口感,而且唔易爛
配上梅子嘅清香,一試愛上

下次外賣 / 小食 有多個選擇喇

2023-07-10
下午茶
2023-07-09 40 浏览
假日內都何文田站,觀音廟附近探朋友, 回程的時候, 巴士剛剛走了要等半小時, 在附近逛逛有什麼美食。 被香噴噴的味道吸引來到這“2派克雞排”。 所有食物即叫即炸新鮮熱辣, 雖然要等少少時間,但也是值得的。脆皮無骨雞腿扒排 (原味椒鹽)原味椒鹽雞無骨雞腿排, 很震撼的size, 熱呼呼的香噴噴, 椒鹽味道鹹香十足, 雞扒嫩滑多汁, cp值超高。脆皮杏鮑菇 (海苔)杏鮑菇大約有六七件, 外皮炸得香脆, 杏鮑菇質地有點像雞腿 ,非常多汁軟滑, 海苔味道十分配搭。脆皮花枝丸 (麻辣)辣辣地非常惹味, 花之丸大大粒很彈牙, 質地紮實 味道突出, 花枝粒 很有咬口。 原本還想試試黃金香芋丸, 是最新的炸物, 但是太受歡迎今天已經售罄。所有炸物都可以最多選取兩種口味, 而且還可以打電話來預早製作,這樣可以更快享受到美食了。

脆皮無骨雞腿扒排 (原味椒鹽)

脆皮杏鮑菇 (海苔)

脆皮花枝丸 (麻辣)

超人氣台灣炸雞排店終於黎到紅磡啦平時我每次經過都被那股香味吸引住而忍不下手買回家吃今天就來介紹一下給大家吧我最喜歡啖啖肉所以推薦大家必點脆皮無骨雞腿排撤上海苔粉外皮非常香脆裡面是厚厚的雞腿肉肉汁滿滿的十分JUICY記得要趁熱食哦另外甜薯地瓜條也非常不錯老闆說配梅子粉最好吃酸酸甜甜口感非常棒最後是撤上芝士粉的炸甜不辣外面香脆裡面煙煙韌韌這邊都是即叫即點的所以要預留等待的時間不過你也可以先電話落單非常方便經過紅磡就記得來試試哦試過你就會愛上2派克雞排
超人氣台灣炸雞排店終於黎到紅磡啦

非常方便

經過紅磡就記得來試試哦
試過你就會愛上2派克雞排
2023-07-07 18 浏览
呢日嚟紅磡試下台灣爆紅脆皮雞排專門店🐓唔同炸物都可以揀配搭唔同嘅調味粉總共有8款口味仼君選擇有原味(椒鹽) 海苔 梅子 麻辣 芥末 咖喱 辣味 芝士全部都係即叫即炸 拎上手熱辣辣♨️脆皮無骨雞腿排 麻辣+海苔粉 $38份量十足 大過我塊面🙀肉質嫩滑多汁 非常鬆軟Juicy 肉香誘人💦炸粉厚薄得宜 酥脆香口 加埋麻辣海苔粉更滋味過癮相當邪惡 深深念念嘅台灣夜市 呢間外賣店止止癮先🥹甜薯地瓜條 梅子粉$25粗大厚實 香甜嘅地瓜完美配合梅子粉🍟脆皮花枝丸 芝士粉 $18差唔多有長洲大魚蛋咁大粒 爽口彈牙 🍢2派克嘅炸物保持到乾身 唔會油淋淋😙調味料都恰到好處 唔會覺得重口味 值得一試

呢日嚟紅磡試下台灣爆紅脆皮雞排專門店🐓

2派克嘅炸物保持到乾身 唔會油淋淋😙
調味料都恰到好處 唔會覺得重口味 值得一試

• 脆皮無骨雞腿排
2023-07-07 28 浏览
2派克雞扒,好食程度應是香港第一位台式炸雞扒專門店,呢間真係好食比起另一間台灣牌子好食很多無骨雞扒,可選2種調味粉有辣有唔辣脆皮之餘,咬開雞肉好嫩滑好有肉汁仲有素食類,小吃,各式小吃都唔錯有水準仲有炸雞皮或者豆腐,花枝丸素食類,有地瓜條!!地瓜條好脆,咬開好甜!但配埋特別既味粉味道豐富好多味粉有麻辣,咖哩,原味,梅子!可大辣或小辣,建議小辣,唔會搶去食材既味道!消費$77,評分8/10紅磡蕪湖街123號海德豪苑地下及1樓C號舖Shop C, G & 1/F, Top Growth Court, 123 Wuhu Street, Hung Hom#2派克雞排
2派克雞扒,好食程度應是香港第一位
台式炸雞扒專門店,呢間真係好食
比起另一間台灣牌子好食很多

無骨雞扒,可選2種調味粉
有辣有唔辣
脆皮之餘,咬開雞肉好嫩滑好有肉汁
仲有素食類,小吃,各式小吃都唔錯有水準

仲有炸雞皮或者豆腐,花枝丸
素食類,有地瓜條!!
地瓜條好脆,咬開好甜!
但配埋特別既味粉味道豐富好多
味粉有麻辣,咖哩,原味,梅子!
可大辣或小辣,建議小辣,唔會搶去食材既味道!

消費$77,評分8/10

紅磡蕪湖街123號海德豪苑地下及1樓C號舖

#2派克雞排
2023-07-06 9 浏览
2派克雞排 (紅磡)紅磡蕪湖街123號海德豪苑地下及1樓C號舖脆皮雞腿排(梅子加芝士)$38淨係排隊等緊嘅時候已經聞到好香嘅台式炸雞排香味啦,頓時成條街充滿着屬於炸雞嘅歡樂,直至攞上手嗰一刻,你就會感受到沈甸甸的份量,好實在的感覺!一口咬落非常香脆,梅子同芝士碰撞出美味,雞肉亦十分厚身、滑溜,同行嘅朋友都話非常正!甜薯地瓜條(梅子) $25 番薯好香甜,出邊嘅炸皮亦相當香脆,梅子調味粉配返薯條係最夾嘅!甜不辣(海苔)$25甜不辣口緊煙靭,皮脆,用海苔粉做點綴,一口一啖,真係好似零食咁樣食不停口

2派克雞排 (紅磡)
紅磡蕪湖街123號海德豪苑地下及1樓C號舖

• 甜薯地瓜條
  • 脆皮無骨雞腿排
  • 脆皮杏鮑菇
2023-07-05 13 浏览
天氣真係好熱,行到過嚟紅磡,都要去試試人氣台式脆皮雞排專賣店 「2派克脆皮雞排 」呢個品牌係台灣已成立近20年,對於熱愛台灣小食的我,幾辛苦都要買外賣返屋企😂😂試吓!<即叫即炸、耐心等待>#脆皮無骨雞扒$38第一次食2派克鷄排,真係好大件又厚肉….雞扒嘅炸皮同其他嘅唔同,唔係炸到乾哂嗰種,啖啖肉又多汁,但冇想像中咁油,加埋辣粉超邪惡,越食越過癮。#金菇酥$12炸成一梳梳的形狀好吸睛,好酥脆,唔會黐牙,加埋芝士粉,又香又好味😋#脆皮花枝丸$18卜卜脆皮包住彈牙爽口花枝丸,食極都唔厭。

#脆皮無骨雞扒$38

#金菇酥$12

#脆皮花枝丸$18
卜卜脆皮包住彈牙爽口花枝丸,食極都唔厭。

2023-06-30
下午茶
2023-07-04 282 浏览
@twopeck_hk taiwanese fried chicken chain, everything is made at order 🔥 chicken can be bone-in or boneless with various seasoning to choose from 🧂 original 🤍 spicy 🌶 wasabi 💚 numb spicy 🔥 plum 🍑 seaweed 🌿 cheese 🧀@twopeck_hk 台灣連鎖炸雞店 即叫即炸 🔥 雞扒以揀有骨同冇骨 主食同小食都可以揀調味粉 🧂 原味 🤍 辣味 🌶 芥末 💚 麻辣 🔥 梅子 🍑 海苔 🌿 芝士 🧀️🍗 脆皮無骨雞扒 (辣味) HKD$38crispy boneless chicken cutlet (spicy)炸粉脆薄酥脆 雞扒厚實 嫩滑多肉汁 醃得好入味 無骨 啖啖肉 揀咗辣味 🌶 店員細心會問辣度 香辣惹味🍠 甜薯地瓜條 (梅子) HKD$25sweet potato fries (plum)一包份量好多 地瓜條粗條梅子粉酸酸甜甜 🍑炸到金黃色 外脆內軟🥚 黃金香芋丸 HKD$22sa

🍗 脆皮無骨雞扒 (辣味) HKD$38
炸粉脆薄酥脆 雞扒厚實 嫩滑多肉汁
醃得好入味 無骨 啖啖肉
揀咗辣味 🌶 店員細心會問辣度 香辣惹味

脆皮無骨雞扒
脆皮無骨雞扒

🍠 甜薯地瓜條 (梅子) HKD$25
sweet potato fries (plum)
一包份量好多 地瓜條粗條
梅子粉酸酸甜甜 🍑