2023-07-04 9 浏览
每次去台灣旅行都一定會行夜市掃街,雞排都係必食名單,最近發現咗紅磡有間店嘅炸雞排好啱我口味,叫做「2派克雞排」原來係台灣嘅過江龍,佢嘅調味粉有8款選擇:芝士、咖喱、芥末、麻辣、梅子、原味、辣味同埋海苔。我叫左脆皮無骨雞排、脆皮杏鮑菇同埋脆皮花枝丸。全部食物都係即叫即炸,熱辣辣👍🏻脆皮無骨雞排 - 揀咗芝士口味,第一啖咬落去,皮係薄薄嘅脆,唔係厚粉嗰種,肉好juicy,芝士味好濃郁,食唔停口,啱晒我口味😋。脆皮杏鮑菇 - 揀咗海苔口味,杏鮑菇好大粒好滿足。脆皮花枝丸 - 因為調味係可以兩溝,所以就揀咗芝士同埋咖喱,咖喱味好香濃,這款兩溝不錯不錯。

脆皮杏鮑菇 - 揀咗海苔口味,杏鮑菇好大粒好滿足。

2023-06-30 76 浏览
【脆皮無骨雞扒】⭐️⭐️⭐️⭐️1/2Book mark了好一段日子的雞扒店,聽說在台灣十分有名氣。這天經過附近工作剛好可以試試,點了店家招牌的無骨脆皮雞扒,另外有八款調味粉可選,我們選了辣味調味粉,想著應該會惹味一點吧!雞扒份量超大而且很厚,由於是即叫即炸,外皮非常鬆脆,但肉質依然保留嫩滑多汁,配上辣味調味粉果然惹味不少。【金菇酥】⭐️⭐️⭐️⭐️之前吸引著我想試的其中一個餐點,好吃的酥炸金菇不易找到,這裡的完全滿足了我的慾望。以海苔調味粉配搭似乎可以達到最佳效果,外層的金菇非常鬆脆,帶有淡淡海苔的鹹鮮,金菇並沒有因為炸過而流失大量水份,處理得非常好。【脆皮百頁豆腐】⭐️⭐️⭐️⭐️與其說是豆腐,其實它更像魚腐的質感,有點彈性。用麻辣調味粉配搭之下,帶有辛麻的感覺,我認為比純辣味調味粉更為優勝。
【脆皮無骨雞扒】

⭐️⭐️⭐️⭐️1/2

Book mark了好一段日子的雞扒店,
聽說在台灣十分有名氣。
這天經過附近工作剛好可以試試,
點了店家招牌的無骨脆皮雞扒,
另外有八款調味粉可選,
我們選了辣味調味粉,
想著應該會惹味一點吧!

雞扒份量超大而且很厚,
由於是即叫即炸,
外皮非常鬆脆,
但肉質依然保留嫩滑多汁,
配上辣味調味粉果然惹味不少。

【金菇酥】

⭐️⭐️⭐️⭐️

之前吸引著我想試的其中一個餐點,
好吃的酥炸金菇不易找到,
這裡的完全滿足了我的慾望。
以海苔調味粉配搭似乎可以達到最佳效果,
外層的金菇非常鬆脆,
帶有淡淡海苔的鹹鮮,
金菇並沒有因為炸過而流失大量水份,
處理得非常好。

【脆皮百頁豆腐】

⭐️⭐️⭐️⭐️

與其說是豆腐,
其實它更像魚腐的質感,
有點彈性。
用麻辣調味粉配搭之下,
帶有辛麻的感覺,
我認為比純辣味調味粉更為優勝。
金菇酥
脆皮百頁豆腐
金菇酥
脆皮百頁豆腐
在台灣吃過這店的我, 一知道他開來香港,開心得轉了幾圈XD我不是個炸物愛好者,但那時在台灣這店留給我的印象太好,趁下班刻意過來買全部東西都是即點即炸,有7種口味的味粉可自選 👉🏻脆皮雞腿排 $38選了海苔味,雞排未放入口,已聞到很香!粉漿很薄卻很脆,而且我是帶回家吃的,還是香脆無比, 驚艷呀😍😍!! 雞排很大塊又有厚度,不會紙咁薄,有淡淡的中藥味,海苔粉有香,但不會重味精,真的好吃!! 👉🏻甜不辣 $25選了麻辣中辣,不會過辣,有點像熱浪的程度,淡淡的麻讓人吃得過癮,而且他的甜不辣超級Q!就算放涼了,還是好好味~完全大愛,必點 👉🏻甜薯地瓜條 $25地瓜條一定要配梅子粉!酸甜酸甜好好味,不過要趁熱吃,冷了後地瓜的甜度會比較不明顯~ ☝🏻這店的雞排真的大推!!

全部東西都是即點即炸,有7種口味的味粉可自選

👉🏻脆皮雞腿排 $38

👉🏻甜不辣 $25

👉🏻甜薯地瓜條 $25

☝🏻這店的雞排真的大推!!

外卖自取
最近相約姊妹共聚,我和姊妹經過紅磡蕪湖街,她帶我去「2派克雞排」,食店人流很旺,被它的食物所吸引,打算進入外賣覓食。台灣人氣過江龍雞排人氣急升,大部分素食也是台灣引入,每款食物可選自己鐘意的調味粉,令人有驚喜。即叫即炸,需要等待一下時間,見到好多人幫襯。 脆皮無骨雞排我選了海苔口味雞排,聞到好香,雞排好大塊,炸得好脆,外脆內軟,入口juicy,真心很好味。甜薯地瓜條地瓜條選梅子味調味粉,地瓜薯條切到好粗,酸酸甜甜,炸至金黃色,香脆鬆軟,齒頰留香。甜不辣甜不辣揀咗芝士味,煙煙韌韌有咬口,味道似食緊魚蛋,口感軟綿,味道不俗。2派克雞排(紅磡)地址:紅磡蕪湖街123號海德豪苑地下及1樓C號舖

即叫即炸,需要等待一下時間,見到好多人幫襯。

脆皮無骨雞排

甜薯地瓜條

甜不辣

2派克雞排(紅磡)
地址:紅磡蕪湖街123號海德豪苑地下及1樓C號舖
2023-06-26
下午茶
2023-06-28 26 浏览
2派克雞排🐔台灣炸雞扒一向都有獨特嘅魔力,無論係配珍珠奶茶定係啤酒都咁好食😋!!今次嚟到呢一間台式小食店,買咗幾樣小食,覺得味道都唔錯,住喺附近嘅居民或者PolyU學生應該都會幾鍾意!🙈🙈最值得一題嘅特色,應該就係佢哋有七種唔同口味嘅調味粉,每一個小食都可以任選兩種調味,七個味道分別包括原味、辣味、芥末、麻辣、梅子、海苔同埋芝士🧀我自己個人就最鍾意麻辣同埋海苔味!麻辣味真係有後勁,記得準備好嘢飲先食🤣🤣脆皮雞腿排🐔$38呢個雞扒我哋就揀咗芝士麻辣粉,調味粉超香口惹味,即叫即炸,熱辣辣脆卜卜,炸粉好薄絕對唔會食到成口粉,好食過市面上所有嘅大型連鎖炸雞店!👍🏻👍🏻難怪我哋買嗰陣都見到好多學生同街坊幫襯!✨✨😋脆皮花枝丸 🦑$18每粒size都大過長洲魚蛋,我配咗海苔梅子調味粉,特別開胃好食!✔脆皮杏鮑菇 🍄$22真正做到外脆內軟,仲保留到菇嘅水份添,配埋調味粉特別惹味!💓
2派克雞排🐔

脆皮雞腿排🐔$38

脆皮花枝丸 🦑$18

脆皮杏鮑菇 🍄$22
今日再次行紅磡同黃埔😂想搭車返屋企之際😁路過一間台式小食店🥰好想食😋好多款都好想食😍買返屋企一齊食🤣食物即叫即炸😉記得耐心等候😊食物選擇繁多😉斬料做餸一流😅調味粉夠特色😆硬有一款岩你😃脆皮無骨雞腿排 $38辣味粉配脆皮無骨雞腿排🙂我就覺得係世一的配搭啦🤭店員亦好細心問我想啲咩辣度添😬 雞腿排又大塊又厚身🤤津津有味🤫無骨啖啖肉我鍾意❤️脆皮杏鮑菇 $22呢款台式小食岩哂素食者🤭杏鮑菇配搭海苔粉😜食落啖啖海苔菇菌的味道😏好欣賞杏鮑菇整得好食之餘仲好爆汁juicy😙脆脆雞皮 $20炸得超酥脆金黃的雞皮😜份量又多又大塊🥳脆脆雞皮配梅子粉🤩意想唔到係咁夾架😛又一香脆可口食物😉📍2派克雞排 (紅磡)🔍紅磡蕪湖街123號海德豪苑地下及1樓C號舖

食物即叫即炸😉
硬有一款岩你😃

脆皮無骨雞腿排 $38

脆皮杏鮑菇 $22

脆脆雞皮 $20

📍2派克雞排 (紅磡)
🔍紅磡蕪湖街123號海德豪苑地下及1樓C號舖
  • 脆皮無骨雞腿排
  • 脆皮杏鮑菇
  • 脆脆雞皮
2023-06-24 34 浏览
去紅磡探朋友, 行經蕪湖街有間叫2派克雞排店, 賣台灣小食,行過聞到好香炸雞味,見到個餐牌好多選擇, 買咗啲小食同朋友一齊食。🍭脆皮無骨雞扒外皮好酥脆, 脆到好似食緊薯片咁, 雞肉好嫩滑好juicy,加咗啲梅子,海苔粉, 令到啲雞扒味道更有層次, !🍭甜不辣一向鐘意甜不辣煙韌嘅口感, 再沾上梅子味粉, 惹味度倍升🍭甜薯地瓜條鍾意食炸薯條但又有罪惡感, 所以揀咗地瓜條, 感覺良好. 因2 派克啲食物係即叫即整, 所以需時製作, 其實炸物要即時整先好食, 所以等下亦冇妨!

🍭脆皮無骨雞扒

🍭甜不辣
一向鐘意甜不辣煙韌嘅口感, 再沾上梅子味粉, 惹味度倍升

🍭甜薯地瓜條
鍾意食炸薯條但又有罪惡感, 所以揀咗地瓜條, 感覺良好.

2023-06-24
  • 甜不辣
2023-06-23 17 浏览
黎到黃埔行街,可以黎呢間炸物店食下小食😏餐廳menu 一目了然,有主食、小食同素食~調味粉都好有好多款可以揀黎做配搭😋花多眼亂既我就問左店員推介邊款,店員提議可以試下芝士同梅子啦~是日就揀左以下幾款,3款都係有👍🏻:❣️無骨雞扒 (芝士+梅子)熱辣辣,好香口🤤芝士梅子粉既配搭係幾創新,少少甜地,又唔會膩口,雞扒都幾大隻,肉質滑嫩唔鞋口❣️杏飽菇 (麻辣 小辣)炸杏飽菇好爽口,切得大大粒,炸粉薄薄地;麻辣小辣粉,係惹味搭配~❣️甜不辣 (海苔)甜不辣同海苔粉既搭配都幾襯,炸得脆卜卜,又有少煙韌口感~💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠總括,都係不錯吃既炸物,有各種味粉配搭,味粉份量足料,即叫即炸,夠新鮮😌

黎到黃埔行街,可以黎呢間炸物店食下小食😏
餐廳menu 一目了然,有主食、小食同素食~

是日就揀左以下幾款,3款都係有👍🏻:

❣️無骨雞扒 (芝士+梅子)

熱辣辣,好香口🤤

❣️杏飽菇 (麻辣 小辣)

❣️甜不辣 (海苔)

甜不辣同海苔粉既搭配都幾襯,炸得脆卜卜,又有少煙韌口感~

💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠
外卖自取
之前去台灣旅行見過呢間炸雞店但冇食到,原來香港都有呀!呢間都算幾受歡迎,一直都不停有好多人排隊買,即刻試吓佢🤩 整體都好好食,希望遲吓多啲分店有得食🤭✿ 脆皮雞腿排 ($38)揀咗雞腿排,Size啱啱好,佢真係好脆皮入面又炸得好有肉汁!味道唔係一般台式食開個種鹽酥雞味,類似燒烤味咁,配海苔味粉都唔會太搶,唔錯~✿ 金菇酥 ($12)大推呢個金菇酥!未見過炸物有做炸金菇,原來係好好食,金菇頭炸得好酥脆,根部仲係金菇嘅質感😋😋✿ 黃金香芋丸 ($22)芋丸有陣煙韌皮包住芋泥,中間係咸蛋黃餡,食落咸咸甜甜咁幾特別,食多幾粒都唔膩~

✿ 脆皮雞腿排 ($38)

✿ 金菇酥 ($12)

✿ 黃金香芋丸 ($22)
2023-06-20 18 浏览
紅磡新開左間炸野,賣台灣夜市小食,標榜即叫即炸,咁我梗係要試下啦!脆骨無骨雞腿排 $38 - 送上嚟嘅時候,我就聞到啲香氣,好興奮地咬咗一啖,真係好juicy好好味!啲皮又香又脆,非常好食!而且原塊上,完全無浪費啲肉汁👍🏻👍🏻👍🏻脆皮杏鮑菇 $22 - 佢嘅外皮好脆,內部又好鮮嫩,同樣爆哂汁,配啲調味粉好正,令味道更加豐富👍🏻👍🏻甜不辣 $25 - 係一個非常好嘅收尾, 佢嘅味道非常特別,甜甜地嘅魚片頭咁,加埋辣粉味道好過癮🤣總括黎講,食物嘅質量同份量都好抵食,而啲價錢都好親民。食物都係即叫即炸,等待時間好唔太長,非常方便。如果你鍾意嘗試唔同嘅炸物,又或者鍾意嚐試一啲正宗嘅台灣小吃,呢間餐廳係一個好好嘅選擇。

2023-06-19 23 浏览
行去何文田地鐵站嘅途中,聞到好香,忍唔住去飄過去睇下~睇到個餐牌,有得揀調味粉,好吸引~揀完之後,店員姐姐好nice地強調佢地係即叫即炸,所以要耐心等侯一下~ 好野唔怕等嘅,即管等下睇下有冇料~返到屋企即攤開黎食,超香!仲係熱辣辣 & 脆嫁~🔹脆皮無骨雞腿排🔹 一咬落去嗰下,個皮真係仲脆嫁!配左紫菜粉,食到本身嘅鹽酥香味~仲有好香嘅紫菜味~因為係雞脾肉又無骨,啖啖肉好正!食左幾啖都唔覺得油膩,同其他食過嘅真係唔同喎~🔹脆皮杏鮑菇🔹 配左梅子粉~ 真心正!未試過呢個味道~酸酸地咁,加上杏鮑菇嘅juicy,味道好突出,一啲都唔油膩!Keep住食唔停口!🔹脆皮百頁豆腐🔹本人偏好百頁豆腐~配左wasabi 粉~唔會好攻鼻,但又有啲刺激~百頁豆腐好Q彈,加埋脆脆外皮!不得了!真係食到唔停口!自己一個人清碟!其實買完先睇到原來可以每樣野食可以揀2種味粉!下次要試多啲味,同仲有好多野想試呀!
[紅磡 - 台式雞排]

行去何文田地鐵站嘅途中,
聞到好香,忍唔住去飄過去睇下~
睇到個餐牌,有得揀調味粉,好吸引~

揀完之後,店員姐姐好nice地強調佢地係即叫即炸,
所以要耐心等侯一下~
好野唔怕等嘅,即管等下睇下有冇料~

返到屋企即攤開黎食,超香!
仲係熱辣辣 & 脆嫁~

🔹脆皮無骨雞腿排🔹
一咬落去嗰下,個皮真係仲脆嫁!
配左紫菜粉,食到本身嘅鹽酥香味~
仲有好香嘅紫菜味~
因為係雞脾肉又無骨,啖啖肉好正!
食左幾啖都唔覺得油膩,
同其他食過嘅真係唔同喎~

🔹脆皮杏鮑菇🔹
配左梅子粉~
真心正!未試過呢個味道~
酸酸地咁,加上杏鮑菇嘅juicy,
味道好突出,一啲都唔油膩!
Keep住食唔停口!

🔹脆皮百頁豆腐🔹
本人偏好百頁豆腐~
配左wasabi 粉~
唔會好攻鼻,但又有啲刺激~
百頁豆腐好Q彈,加埋脆脆外皮!
不得了!

真係食到唔停口!自己一個人清碟!
  • 脆皮雞腿排
  • 脆皮百頁豆腐
  • 脆皮杏鮑菇
2023-06-12 29 浏览
今日去紅磡潛水,見到附近有間炸雞排鋪頭,就買黎試下,一路食一路上堂😋😋😋炸雞排(梅子粉味)超好食!!!出面個粉唔會好厚,炸得超鬆脆,唔會好乾身,重點係入面塊雞排仲係好juicy,唔會太油,雖然雞排要即炸即食先好食,但我去到課室先食,都仲係好好食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻花枝丸入面好足料,好多魷魚粒,一串有三粒,份量啱啱好🙈🙈🙈🙈甜薯地瓜條d甜薯好甜,份量好多👍🏻👍🏻👍🏻

炸雞排(梅子粉味)

花枝丸
入面好足料,好多魷魚粒,一串有三粒,份量啱啱好🙈🙈🙈🙈

甜薯地瓜條
d甜薯好甜,份量好多👍🏻👍🏻👍🏻
2023-06-11 41 浏览
暫時吃過最美味的炸雞扒‼️😍 小店位於紅磡,當天所見有不少的街坊捧場客‼️😋▫️$38 無骨雞扒🐥份量大得很,而且很厚實,絕對真材實料‼️🤤 雞扒的皮香脆可口,撒上自取的海苔粉很滋味 (不加調味粉也很美味👍🏻)‼️雞扒的肉質又嫩又多汁,之前第一次試過已很喜歡了‼️🤩▫️$22 脆皮杏鮑菇🍄$25 甜不辣🥢兩款小食也可以選喜歡的調味粉‼️ 杏鮑菇裹上一層炸粉,飽滿多汁‼️甜不辣煙煙韌韌,很有口感‼️🙌🏻
暫時吃過最美味的炸雞扒‼️😍
小店位於紅磡,當天所見有不少的街坊捧場客‼️😋

▫️
$38 無骨雞扒🐥

▫️
$22 脆皮杏鮑菇🍄
$25 甜不辣🥢
兩款小食也可以選喜歡的調味粉‼️
杏鮑菇裹上一層炸粉,飽滿多汁‼️
甜不辣煙煙韌韌,很有口感‼️🙌🏻
外卖自取
炸雞排又要大塊又要勁Juicy都幾難搵紅磡呢間2派克雞排就滿足晒兩個要求~!≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣#HK_gfoodie紅磡食好西#HK_gfoodiein油尖旺#HK_gfoodiein九龍城≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣҉*\( * ॑˘ ॑* )今次叫咗三份小食~每份小食,最多可以落兩隻調味料😙脆皮無骨雞排 $38 (芝士、梅子味調味粉)好!大!塊!粗略估計大過手板咁長,厚度都有⅓隻手指!炸到外脆內軟,而且好Juicy!!調味粉雖然淨係落咗係雞嘅表面,但依然好夠味!甜薯地瓜條 $25(海苔調味粉)地瓜條好香甜,份量都唔少,同海苔味唔算Prefect match,但我將雞排上的梅子粉沾上地瓜條之後覺得好夾!酸酸甜甜咁樣好開胃😆呢個要落梅子粉試試,應該會好夾!脆皮花枝丸 $18 (芝士調味粉)熱到出煙😆新鮮滾熱辣!揸到外脆內軟而且花枝丸內餡紮實,雖然只係得三粒,但其實每粒都幾大粒咖我哋叫左芝士味,都幾夾幾香~≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣因為係即叫即炸,所以都要啲時間✨大家可以上網
炸雞排又要大塊又要勁Juicy都幾難搵
紅磡呢間2派克雞排就滿足晒兩個要求~!

#HK_gfoodie紅磡食好西
#HK_gfoodiein油尖旺
#HK_gfoodiein九龍城

脆皮無骨雞排 $38 (芝士、梅子味調味粉)
調味粉雖然淨係落咗係雞嘅表面,但依然好夠味!

甜薯地瓜條 $25(海苔調味粉)

脆皮花枝丸 $18 (芝士調味粉)
我哋叫左芝士味,都幾夾幾香~
因為係即叫即炸,所以都要啲時間✨
大家可以上網落定單,咁就唔使行到過嚟排隊等咁耐~
就算過到嚟即刻買都好
店家好貼心準備咗啲櫈俾大家坐住等!
(同埋見到OP傳說中講嘅靚女店員😆幾位店員都好Nice🤍)
2派克雞排 (紅磡)
紅磡蕪湖街123號海德豪苑地下及1樓C號舖

• 脆皮花枝丸
2023-06-04 672 浏览
2派克雞排 📍紅磡蕪湖街123號海德豪苑地下及1樓C號舖來自台灣🇹🇼過江龍~食材主要用上台灣原材料👍🏻最特別係佢地調味粉🧂有7款口味~原味椒鹽、辣味、芥末、麻辣、梅子、海苔、芝士 ~ 任君選擇每款小食可簡2款✔️自選調味粉😎。脆皮無骨雞排 $38 ~簡左芥末 、海苔粉用上雞胸肉製成~每份由人手磅量足足有 250g ~啖啖肉😁超級滿足而且雞排炸粉脆薄~雞肉入口滑嫩爆汁💯。甜薯地瓜條 $25 梅粉粗身地瓜炸到金黃~配埋梅子調味粉酸酸甜甜~好開胃。甜不辣 $25 麻辣 中辣第一次食脆炸甜不辣 ~ 口感唔錯👍🏻店主更切成可以一啖吞size~😄食唔停口。脆皮百頁豆腐 $24 咖喱粉 外脆~內裡軟綿~Q彈口感期間限定。黃金香芋丸 $22 🤭大大粒~帶點芋香由於小店落單即製~需時等候10-15分鐘左右所以我強烈建議大家可以打定電話☎️落單去到就有得食😎♥️☎️2811 1008 #hkkol #foodie #hkfoodie #foodiehk #food #hkfoodblogger#hkblogger #hkig #hkiger #followme #followforfollow #吃貨 #美食推
2派克雞排
📍紅磡蕪湖街123號海德豪苑地下及1樓C號舖

來自台灣🇹🇼過江龍~
食材主要用上台灣原材料👍🏻
最特別係佢地調味粉🧂有7款口味~

原味椒鹽、辣味、芥末、麻辣、
梅子、海苔、芝士 ~ 任君選擇
每款小食可簡2款✔️自選調味粉😎

外脆~內裡軟綿~Q彈口感

期間限定
。黃金香芋丸 $22

🤭大大粒~帶點芋香

由於小店落單即製~
需時等候10-15分鐘左右
所以我強烈建議大家可以打定電話☎️落單
去到就有得食😎♥️

☎️2811 1008

#hkkol #foodie #hkfoodie #foodiehk #food #hkfoodblogger#hkblogger #hkig #hkiger #followme #followforfollow #吃貨 #美食推介 #美食日記 #紅磡美食 #紅磡 #黃埔美食
#黄埔 #台灣菜#台灣炸雞#雞排 #炸雞
鹽酥雞#甜不辣