2024-01-21 87 浏览
這間台灣過江龍小食店的炸雞排以即叫即炸的方式,確保了炸雞排的新鮮和口感。炸粉不厚,這使得炸雞排炸得香脆,同時又不會感到太油膩,這是一個很棒的平衡。此外,該店提供多款不同口味的調味粉,海苔、原味和梅子等不同口味的調味粉提供了各種風味的選擇,讓人可以根據個人喜好來選擇不同的調味。另外,還點脆皮杏鮑菇,這種大粒的杏鮑菇外皮炸得非常脆內軟,一口咬下去就能爆汁,份量也很足。這家店高性價比,絕對值得一試👍🏻👍🏻

2024-01-15 122 浏览
必食:雞扒+杏鮑菇必食:雞扒+杏鮑菇必食:雞扒+杏鮑菇荃灣新店,好似未係好多人識行去果條巷仔,希望唔會好快要打蛇餅。第一次去食左個“撐枱腳套餐”, 脆皮無骨雞腿扒,Juicy 外脆內嫩,雞肉好滑,即炸係有d 分別。不過仲有好多野未食,二人餐好豐富,細食既話3個人都夠。第二次食埋個杏鮑菇真係不得了。咬落去果下以為熱氣野,入到口覺得好健康😎新鮮又即炸,入口真係有菇汁。Crispy and Juicy.海苔+芝士味可以mixed埋!值試仲有Party Set, 啱哂我呢d 懶人唔駛諗!
必食:雞扒+杏鮑菇

不過仲有好多野未食,二人餐好豐富,細食既話3個人都夠。

海苔+芝士味可以mixed埋!
值試

仲有Party Set, 啱哂我呢d 懶人唔駛諗!

2024-01-14 799 浏览
尋晚我同妹妹比媽咪叫左落樓下買野😂,點知比我發現一間新開張台灣過江龍連鎖炸雞店🍗,賣相好吸引🥰,我地就即時買返屋企試下🤩- 脆皮無骨雞扒🐔 $40雞扒厚實,足足有整個手掌份量✋, 炸粉不會過厚😝,雞皮炸得金黃酥脆😋,入口不油膩,雞肉嫩滑多汁😎,啖啖肉,加上香辣芝士粉🧀更加滋味😍- 脆皮雞全翼🐥 $16雞全翼份量十足,炸衣薄身😗,雞皮包滿濃郁椒鹽香味😎,雞肉香嫩多汁🤤,雞翼尖炸至乾爽香脆,味道焦香惹味😛- 脆皮杏鮑菇🍄 $25大大粒杏鮑菇外脆內軟😍,飽滿多汁🥳,厚肉肥美,梅子粉味道甘甜😝,清爽開胃,鹹甜配搭永遠可以相信☺️- 脆皮花枝丸🍡 $18大大粒花枝丸灑上海苔粉,口感彈牙又香口☺️- QQ OREO🍪 $10出於好奇心叫黎試下🤣,冇諗到OERO炸過後😍,口感煙韌軟燸,感覺似朱古力味糯米糍😝,很新奇有趣的口味😯,有驚喜👍🏻所有炸物即叫即炸😋,製造需時⏰,我大約等10分鐘已經可以拎到😗,所有食物拎上手都係熱辣辣🔥,冬天食邪惡炸物真係暖在心頭❤️📍 2派克雞排 - 荃灣荃灣富華街9號運通洋樓地下N號舖@twopeck_hk另有分店: 旺角 / 何田文#justlingggxd_小食#justl

- 脆皮無骨雞扒🐔 $40

- 脆皮雞全翼🐥 $16

- 脆皮杏鮑菇🍄 $25

- 脆皮花枝丸🍡 $18
大大粒花枝丸灑上海苔粉,口感彈牙又香口☺️

- QQ OREO🍪 $10

📍 2派克雞排 - 荃灣
荃灣富華街9號運通洋樓地下N號舖
@twopeck_hk

另有分店: 旺角 / 何田文

#justlingggxd_小食
#justlingggxd_荃灣
2024-01-13 83 浏览
第一次喺OpenRice寫食評今日去路德圍附近搵嘢食經過呢間2派克雞排買來試吓店員好有禮貌買完同我哋講下次可以打電話去落單咁就唔使等咁耐買咗炸雞扒,炸百頁豆腐同埋炸花枝丸我見佢有好多味揀最後揀咗原味,即椒鹽等咗大概15分鐘炸花枝丸有3粒,超大粒炸百頁豆腐入口好嫩滑炸雞扒好Juicy又好大塊總括嚟講,個脆漿整得好好味炸嘢如果個脆漿唔掂啲食物就會搞到腍啤啤下次要試下炸杏鮑菇,炸薯餅先一定會再幫襯👍👍👍
第一次喺OpenRice寫食評

今日去路德圍附近搵嘢食
經過呢間2派克雞排買來試吓
店員好有禮貌
買完同我哋講
下次可以打電話去落單
咁就唔使等咁耐
買咗炸雞扒,炸百頁豆腐同埋炸花枝丸
我見佢有好多味揀
最後揀咗原味,即椒鹽
等咗大概15分鐘
炸花枝丸有3粒,超大粒
炸百頁豆腐入口好嫩滑
炸雞扒好Juicy又好大塊
總括嚟講,個脆漿整得好好味
炸嘢如果個脆漿唔掂
啲食物就會搞到腍啤啤

下次要試下炸杏鮑菇,炸薯餅先
一定會再幫襯👍👍👍
2024-01-13
等候时间
15 分钟 (外卖自取)
2024-01-12 63 浏览
極邪惡炸雞排,係荃灣、旺角、紅磡都有分店。除咗雞排,仲有其他小食,全部即叫即炸,熱辣辣。另外調味粉好多選擇,有海苔、原味、芥末、芝士、香辣,麻辣等等,最多可以溝兩隻味。。脆皮無骨雞腿排 $40雞排好大塊,兩個人share都夠。雞扒外層炸得好脆,肉質好嫩滑好juicy。調味料揀左芝士同海苔,鋪滿雞排,充滿鹹香。下次會試埋其他味。。脆皮雞柳條 $25唔錯,如果驚雞排太大份,可以試呢個。。脆脆雞皮 $24邪惡之選又香口,送酒一流。。金菇酥 $12金菇酥外型好大片好搞笑。揀左海苔同香辣,辣粉夠哂辣。炸粉酥脆配上金菇,口感好好。。甜不辣 $25用左台灣直送嘅魚糕,形狀一粒粒,食落煙煙韌韌,配埋調味粉好味。

。脆皮無骨雞腿排 $40

。脆皮雞柳條 $25
唔錯,如果驚雞排太大份,可以試呢個。

。脆脆雞皮 $24
邪惡之選又香口,送酒一流。

。金菇酥 $12

。甜不辣 $25

2024-01-04 81 浏览
第1次食依間新開啲炸雞見到行過就試下一去到嗰哥哥好友善介紹佢地有咩好食咁細間嘅外賣鋪仔都有服務值得一讚叫咗最普通嘅炸雞扒等待時間係比其他鋪耐但鋪頭都有提醒客人大概要等幾耐出面亦有位坐幾好呀揀咗麻辣味同雞扒都幾夾唔算好juicy 但勝在夠熱夠脆有唔同味粉揀亦都無咁單調值得一試嘅如果唔洗等咁耐就更好啦
第1次食依間新開啲炸雞

2024-01-04
外卖自取
即炸大雞扒
2024-01-04 50 浏览
🐥.2派克雞排終於在荃灣開分店到,雖然只開到晚上8點,但關門前也是有很多人在得待。另外,聽到好多路過的人都說這一家非常好吃😋.🥩 脆皮雞腿排 (香辣小辣)非常新鮮及鬆脆,加上小香辣粉,為雞腿排增添一種層次,完全不敵其他炸雞店.🍠 甜薯地瓜條(梅子)好大份好大條,外脆內軟,非常甜,配合梅子粉是完美組合.🐤 脆脆雞皮 (海苔)很大塊,非常脆,份量亦很足,配合海苔粉增添了一種鮮味.除了食物以外,荃灣店的裝潢都用了不少心思,廚房、收銀台、店面、特色牆,都是設計過的,這裡也在椅子供食客坐著等待或打卡📸 大家不坊也來打個卡📍🌟非常推薦🌟Max 5️⃣🐽味道 🐽🐽🐽🐽🐽環境 🐽🐽🐽🐽🐽服務 🐽🐽🐽🐽🐽衛生 🐽🐽🐽🐽🐽抵食 🐽🐽🐽🐽🐽💰沒有加一服務費
🐥
🥩 脆皮雞腿排 (香辣小辣)
🍠 甜薯地瓜條(梅子)
好大份好大條,外脆內軟,非常甜,配合梅子粉是完美組合
🐤 脆脆雞皮 (海苔)
很大塊,非常脆,份量亦很足,配合海苔粉增添了一種鮮味

🌟非常推薦🌟

抵食 🐽🐽🐽🐽🐽

💰沒有加一服務費
2024-01-03
15 分钟 (堂食)
$30 (宵夜)
2023-12-28 86 浏览
即叫即炸,脆到呢~炸雞扒仲要好juicy~冇諗過原來咁好食呀喂!之前去台灣都冇時間試,好彩路德圍開左超方便!靚女店員推介芝士味,冇介紹錯呀!坦白講, 價錢大合理一塊扒好大好厚, 食到好飽仲叫左個金菇,勁crispy😍下次想試埋個花枝丸同豆腐都要等15分鐘架不過以呢個質素,really worth a little wait! 店員建議我下次打黎order先,咁就唔使等可以!味道:10/10服務:10/10位置:9/10賣相:9/10
即叫即炸,脆到呢~炸雞扒仲要好juicy~
冇諗過原來咁好食呀喂!
之前去台灣都冇時間試,好彩路德圍開左
超方便!

靚女店員推介芝士味,冇介紹錯呀!
坦白講, 價錢大合理
一塊扒好大好厚, 食到好飽

仲叫左個金菇,勁crispy😍
下次想試埋個花枝丸同豆腐

都要等15分鐘架
店員建議我下次打黎order先,咁就唔使等
可以!

味道:10/10
服務:10/10
位置:9/10
賣相:9/10

炸雞扒
炸雞扒
2023-12-27 55 浏览
脆皮無骨雞扒奧爾良醃料口味既烤雞配上bb辣,非常開胃。如果你鍾意食啖啖肉嘅大雞扒,呢度嘅無骨雞一定要食一次。脆皮百頁豆腐薄薄嘅炸粉令豆腐表皮更鬆脆,輕輕尖上海苔。豆腐竟然有些少彈牙嘅感覺,外脆內軟金菇酥用酥炸嘅方式去處理金菇,加上咖哩,食到唔停得口甜不辣配上海苔芥末,一口又一口,唔經唔覺就食曬一間邪惡嘅炸雞扒店,竟然有咁豐富嘅素食,非常驚喜。加上價錢非常親民,點咗咁多款嘢食都係100蚊,實在係平靚正
脆皮無骨雞扒

脆皮百頁豆腐

金菇酥
用酥炸嘅方式去處理金菇,加上咖哩,食到唔停得口

甜不辣
配上海苔芥末,一口又一口,唔經唔覺就食曬

收工經過 買左份雞排 夜晚21:55下單 雖然知係即叫即炸 需時 鋪頭又吾系多人 最後等左大半個鐘 🙄🙄先有得拎 啲店員做野又慢吞吞咁 仲一路食住一路做野 🌝🌝🌝價錢又貴 埋單成百蚊 米同岀面差悟多
等候时间
30 分钟 (堂食)
$50 (宵夜)
2023-12-13 232 浏览
依間好似係台灣過江龍既炸雞排店,荃灣依間店好似只係開左個幾月但平時日頭已經見到唔少人會排隊買,日頭冇咩時間排隊,所以一直冇機會試,難得今晚人唔多就決定試試佢每樣炸物可以最多搭配兩款味粉,雞排我選了芝士和辣味。感覺這兩種口味配什麼都好吃咬下去第一個味道是芝士的香味,然後就是脆脆的外層炸衣,再來就是又厚又實在的大雞排真的很厚,大概有一節大拇指的厚度雞肉也是香嫩多汁,外層炸粉夠薄夠脆這次只叫了小辣,所以辣味要吃了一半左右才有點感覺。下次可以叫中辣試試花枝丸很大一顆,咬著外面脆裡面彈牙的~也有吃到小顆粒的花枝這個我配了梅子粉,酸酸微甜的感覺能稍微的減低一下罪惡感而且也比較開胃這個純粹好奇,看著也不貴所以點來試試看,炸的ᴏʀᴇᴏ還真沒試過原來是有一層煙韌Q軟的外皮包裹着ᴏʀᴇᴏ去炸的,炸過後也不再是曲奇酥脆的口感,而是像糯米薄皮裹着一片濃巧克力蛋糕的感覺,很新奇的口味所有炸物都是現點現炸的,所以要預留足夠的時間等待,我大概等了15分鐘左右,店裡有少量座位可以供客人坐著等

脆皮無骨雞排

真的很厚,大概有一節大拇指的厚度
雞肉也是香嫩多汁,外層炸粉夠薄夠脆

脆皮花枝丸
花枝丸很大一顆,咬著外面脆裡面彈牙的~也有吃到小顆粒的花枝
這個我配了梅子粉,酸酸微甜的感覺能稍微的減低一下罪惡感
而且也比較開胃

QQ  Oreo

2023-12-13
脆皮無骨雞排
脆皮花枝丸
QQ  Oreo
2023-12-13 68 浏览
一向鍾意食炸雞,一見到有新開嘅唔同形式炸雞店都會再即刻想試!呢一間來自台灣嘅炸雞店,之前喺紅磡做得幾有名氣,但係一路都唔順路冇試,而家佢開到嚟荃灣,等我試吓係咪真係咁好食先!今日我試咗佢嘅無骨香脆雞腿扒,原來係可以有八種口味入邊再揀,我喺原味同埋店員建議嘅梅子之間作出選擇,最後揀咗梅子味。現場寫到明係即叫即炸,等咗一陣間,我就獲得一塊非常之大嘅雞扒!即食熱辣辣,果然係非常之脆同多汁,我楝嘅 梅子味揀得好好😌 $40一塊大到我當晚餐正餐咁食都食唔晒嘅雞扒,性價比very 👍🏻

2023-12-08
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
  • 無骨脆皮雞腿扒
  • 無骨脆皮雞腿排
2023-12-08 61 浏览
朋友推介新開炸雞店,做完運動黎食返d邪惡野😈見倒佢個二人餐幾吸引,又好豐富。餐入邊可以揀幾款炸嘢,我哋揀咗雞扒、花枝丸、金菇、nugget同埋薯條。每樣炸物都有得揀唔同味道嘅粉,因為即叫即炸,都等咗大概15分鐘。最出色都係份雞扒,食落味道好過出名嗰間,外脆內juicy,唔會太乾。整體感覺良好,可能因為新開關係唔使排好耐隊。唯一覺得啲粉嘅味道太多,其實原味都已經好好食,唔使加咁多粉,不過都係個人喜好問題。
2023-11-28
15 分钟 (堂食)
$33 (宵夜)
2023-12-05 58 浏览
2派克雞排🐔✨脆皮無骨雞扒✨✨(香辣小辣,梅子味 )$40一拎上手就超級驚喜,塊雞扒係超大塊,佢即叫即炸仲要係脆卜卜熱辣辣嘅,咬開入面鮮嫩多汁💦,而且醃料又夠味,再加上外面嘅梅子粉,令佢完全冇油膩感,辣味又更加令到佢更加香口! 絕對比出面好出名嘅雞扒更優勝,試吓你就知!😏😏脆脆雞皮(芝士味 )🐔$ 24塊雞皮係超大塊,展開咗都有成十幾塊,佢雖然係大塊,但係真係純粹係雞皮冇任何嘅脂肪留低,咬落口鬆脆可口,我相信唔係咁易搵到一個地方可以搵到啲雞皮咁出色!10分推介‼️💯金菇酥(海苔味 )$12金菇油炸之後,嗰陣草青味冇咗,再加上有鹹香嘅海苔粉落去,滋味又滿足!以$12嚟講,絕對係一個冇得輸嘅小食!🤟🏻🤟🏻提提大家,因為所有產品都即叫即炸,所以最好就預先電話落單之後先去拎,咁就慳返好多時間同埋食到最新鮮嘅雞扒😋😋
2派克雞排🐔✨

脆皮無骨雞扒✨✨(香辣小辣,梅子味 )$40

脆脆雞皮(芝士味 )🐔$ 24

金菇酥(海苔味 )$12

2023-12-04 60 浏览
個日坐車經過路德圍見到開左間新舖好香既雞扒味忍唔住入去試下新開張都幾多人排隊而且即叫即炸❤️脆薯餅脆薯餅同平時麥當勞食既唔同好有粟米味感覺健康d食落幾淋身下好香好有咬口又係素食者都岩食❤️脆皮無骨雞塊每塊雞塊都炸得好脆每件細細舊又啖啖肉加左d芝士粉好香好惹味❤️甜薯地瓜條蕃薯好甜係橙紅色既蕃薯而且外面好脆而入面d肉就好甜而且素食者都岩食💁‍♀️2派克雞排 (荃灣)👣荃灣富華街9號運通洋樓地下N號舖
個日坐車經過路德圍

係橙紅色既蕃薯
而且外面好脆
而入面d肉就好甜
而且素食者都岩食

💁‍♀️2派克雞排 (荃灣)
👣荃灣富華街9號運通洋樓地下N號舖