2024-04-17 81 浏览
間中就會掛住台灣既炸雞排,今日經過呢間炸雞店,見到都有唔少人等緊,心郁郁就去試下食。點餐後店員會立即炸客人所點食物,即叫即炸,拎左食物熱騰騰,好味。雖然要D時間等下,但食物品質唔錯,都值得既見到網上介紹炸Oreo,感覺好特別,所以都叫左份試下,食落好有驚喜,完全唔覺得係一塊餅,煙煙韌韌,好食。有機會再經過呢間店一定會再叫炸Oreo😋😋炸雞排(原味、芝士)雞肉滑滑、炸完都唔會太乾、多汁,味道都好好食,推介炸百頁豆腐彈口豆腐,同我想像既豆腐唔同,幾得意炸金菇炸得靚靚外,咁樣食都好正,有質感,味道唔錯👍
炸雞排(原味、芝士)
雞肉滑滑、炸完都唔會太乾、多汁,味道都好好食,推介
炸百頁豆腐
彈口豆腐,同我想像既豆腐唔同,幾得意
炸金菇
炸得靚靚外,咁樣食都好正,有質感,味道唔錯👍
之前食過紅磡分店,間唔中就會口痕想食😂,最近先知原來荃灣,旺角都開左分店,荃灣店係路德圍,就一次過去掃街當lunch🤣!-即叫即炸😍🔥,制作需時大概等15分鐘左右~如果趕時間,佢哋都有外賣自取服務,可以打電話/whatapps👍🏻🩷💕 脆皮無骨雞排 (梅子)$40👅好味指数:8/10好大塊🤩厚肉得黎多汁,雞肉保持嫩滑,唔會炸到乾柴,配酸甜梅子粉好正🩷-💕 脆脆雞皮 (小麻辣)$24👅好味指数:8/10估唔到咁多🤣雞皮比平時買到既大塊,外脆內都脆,好似食薯片咁,幾得意🩵-💕 金菇酥 (海苔) $12👅好味指数:7/10第一次試🤣幾特別,好酥脆,食落唔油膩,一大塊先$12,抵食之選😛-環境:8/10服務:9.5/10整體味道:8/10回頭率:8/10

💕 脆皮無骨雞排 (梅子)$40

整體味道:8/10
回頭率:8/10
外卖自取
脆皮無骨雞排
第一次食2派克係紅磡,上次試左佢既超厚身雞扒,念念不忘。今次行過路過唔好錯過,一於試多幾款😝哩間台式雞扒係即叫即炸,要預番等候時間。🙊今次發現原黎佢地有電話可以預先order 的, 咁就方便得多喇。🥢脆皮無骨腿丁🐣巨型雞扒需雞juicy好食,但係我覺得無骨雞丁更適合女仔。因為冇骨之餘,仲可以小口小口,保持儀態咁食👯‍♀️🥢脆皮雞全翼🐓BBQ我最鐘意食雞全翼,可以食倒雞槌又可以食倒雞翼尖🍗哩度唔洗自己燒就可以食倒即叫即炸既雞全翼,實在太幸福喇🥰雞翼外皮非常酥脆,裡面肉質仍然保持嫩滑。配了海苔粉🍙,非常惹味😛🥢脆皮花枝丸🦑花枝丸炸到外皮乾身, 咬開裡面可以見倒一粒粒的花枝🦑🥢脆皮百頁豆腐🫛百頁豆腐打邊爐就食得多,炸完之後既百頁豆腐口感好唔同,裡面竟然比打邊爐既更軟滑更juicy💦, 有驚喜🙊🥢金菇酥🍄‍🟫炸到成把菜刀咁既形狀既金菇🔪,好搞笑吖😆份量意外地多,卜卜脆一絲絲既口感,好喜歡🤍有冇人可以出金菇酥零食包🍟?我應該會買🙊🥢脆脆雞皮🐔終極大BOSS ! 💣 D 雞皮炸到閃令令嫁✨食倒蜜糖🍯既甜,醬油鮮🫙 同埋 雞油香🐔, 甜甜咸咸咁。超香脆。😝哩個要俾爆LIKE🤎🥢QQ OREO🍪好特別既

哩間台式雞扒係即叫即炸,要預番等候時間。🙊

🥢脆皮無骨腿丁🐣

🥢脆皮雞全翼🐓
BBQ我最鐘意食雞全翼,可以食倒雞槌又可以食倒雞翼尖🍗
哩度唔洗自己燒就可以食倒即叫即炸既雞全翼,實在太幸福喇🥰
雞翼外皮非常酥脆,裡面肉質仍然保持嫩滑。
配了海苔粉🍙,非常惹味😛

🥢脆皮花枝丸🦑
花枝丸炸到外皮乾身, 咬開裡面可以見倒一粒粒的花枝🦑

🥢脆皮百頁豆腐🫛

🥢金菇酥🍄‍🟫
炸到成把菜刀咁既形狀既金菇🔪,好搞笑吖😆
份量意外地多,卜卜脆一絲絲既口感,好喜歡🤍
有冇人可以出金菇酥零食包🍟?我應該會買🙊

🥢脆脆雞皮🐔
終極大BOSS ! 💣 D 雞皮炸到閃令令嫁✨
哩個要俾爆LIKE🤎

🥢QQ OREO🍪
好特別既甜點, OREO 既型狀,OREO既味道, 但係口感係煙靭既QQ麻薯又有d 沙沙既口感。
2024-04-10 30 浏览
掙扎緊揀雞排定雞腿排,最後揀咗後者。派值套餐 #2 脆皮雞腿排套餐($62)套餐有無骨雞腿排、薯條、飲品。調味粉可選:原味(椒鹽)、香辣、海苔、梅子、芝士、咖哩、麻辣、芥末,而且可揀兩款,雞腿排選了原味,薯條選了芝士+麻辣(少辣)。因為即叫即炸,而且都有幾組客人在前,結果等咗差唔多廿分鐘。無骨雞腿排大大塊,拎上手隔住紙袋都少少熱。外層炸粉係可接受嘅厚度,咬落超脆口,但不是鬆化的那款脆,而是偏向實身的(有少少似英式炸魚,溝咗啲啤酒落炸漿嗰種口感,但再實多丁丁),唔算太過油淋淋;裡面雞腿排仍然軟嫩,仲有些少肉汁,但雞肉偏向薄,欠缺口感;原味(椒鹽)調味恰到好處,唔會太過咸。整體而言,是好食的,但好似本地嘅「生炸雞脾」吸引啲,因為感覺六成食炸粉四成食雞排。薯條都係即炸,粗身,唔算脆,芝士麻辣味粉幾香,但只洒咗係面,唔夠多,食到底就無咩味了。結論:可以去試吓,但唔好抱太大期望。
掙扎緊揀雞排定雞腿排,最後揀咗後者。

派值套餐 #2 脆皮雞腿排套餐($62)

因為即叫即炸,而且都有幾組客人在前,結果等咗差唔多廿分鐘。

結論:可以去試吓,但唔好抱太大期望。
派值套餐 #2 脆皮雞腿排套餐
薯條(芝士+麻辣)
2024-04-10 250 浏览
-係台灣已經有食開呢間雞排店❤最近黎荃灣搵好野食 竟然比我發現新開張左呢間過江龍連鎖炸雞店🥳🥳雞排就唔洗講啦 100分招牌好味道💯所以我今次想試下食其他唔同既小食😳 甜不辣💰$12雖然係油炸過 外層酥脆 但係一d都唔油膩🤓入面煙煙韌韌 Q彈得黎又有D口感 配左芝士味好香口☺️ 金菇💰$12見到呢個價錢真係覺得好抵食 同埋平時都唔會炸黎食😌食落炸金菇嘅口感像薯片 好特別~ 咬開後食到金菇既本體😝一D都唔乾身wor! 冇左痴牙的感覺  簡左海苔味 帶出咸香感😎 中辣脆皮無骨腿丁💰$35好方便食用 一口一粒細細塊😆每塊雞塊都炸得好脆 真係忍唔住係咁啪落口食🤣雞件就配番原本既辣粉 雖然係中辣 但食落都唔會好辣😍 中辣脆皮雞柳條💰$25冇叫到一大塊雞排既我 就點左一大條雞條黎食番😉外皮香脆惹味,入面雞肉嫩滑爆汁 其實都同雞排一樣好味多汁😆結論係 只係由一大塊變左一條 正呀🤪 **每樣炸物可以最多搭配兩款味粉**
椒鹽、辣味、咖喱、芥末、麻辣、梅子同海苔~所有炸物都是現點現炸 所以朋友仔食既話都記得要等喔😇同埋我想講even 拎到番屋企 擺左陣都一樣好香脆❤️‍🔥 2派克雞排📍富華街9號運通洋樓地下N
係台灣已經有食開呢間雞排店❤

每塊雞塊都炸得好脆 真係忍唔住係咁啪落口食🤣
雞件就配番原本既辣粉 雖然係中辣 但食落都唔會好辣😍

中辣脆皮雞柳條💰$25
冇叫到一大塊雞排既我 就點左一大條雞條黎食番😉
外皮香脆惹味,入面雞肉嫩滑爆汁 其實都同雞排一樣好味多汁😆
結論係 只係由一大塊變左一條 正呀🤪

**每樣炸物可以最多搭配兩款味粉**
椒鹽、辣味、咖喱、芥末、麻辣、梅子同海苔~
所有炸物都是現點現炸 所以朋友仔食既話都記得要等喔😇
同埋我想講even 拎到番屋企 擺左陣都一樣好香脆❤️‍🔥

2派克雞排
📍富華街9號運通洋樓地下N號舖
2024-04-02 31 浏览
本身我真係唔鍾意食炸嘢不過朋友介紹下可以1試見到呢度食評d人教打定電話落單我叫咗無骨腿丁(麻辣味)因為怕雞扒太大食唔曬又想試多幾樣野啖啖肉juicy很可以!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️仲有脆薯餅(芝士味)脆過老麥wor 仲有味揀幾好⭐️⭐️⭐️⭐️仲叫咗杏包菇(香辣+海苔味)應該係食過最好食嘅杏包菇⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️好彩打去落定單夜晚都真係幾多人即叫先炸唔怪得之要等下下次想試埋脆皮豆腐同qq oreo好似幾得意
本身我真係唔鍾意食炸嘢
不過朋友介紹下可以1試

見到呢度食評d人教打定電話落單
我叫咗無骨腿丁(麻辣味)
因為怕雞扒太大食唔曬又想試多幾樣野
啖啖肉juicy很可以!
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

仲有脆薯餅(芝士味)
脆過老麥wor 仲有味揀幾好
⭐️⭐️⭐️⭐️

仲叫咗杏包菇(香辣+海苔味)
應該係食過最好食嘅杏包菇

好似幾得意
  • 腿丁
  • 杏包菇
2024-03-22 43 浏览
下班想吃下午茶,于是到路德围附近买鸡排!这间小店深受附近学生欢迎,所以一定要早点来呀,免得下单都得排队。点了一份脆皮无骨鸡排、炸百页豆腐、炸金菇及榴莲炸弹。由于即时制作,所以也得等上15-20分钟先才可以取。期间可以逛逛附近的商店,但真的太煎熬了!鸡排比手掌还要大块,外皮炸到黄金超酥脆,但仍然保留住肉汁,不会炸到干柴,鸡肉软嫩多汁。可以自选两款调味粉,加了芝士和海苔味,另外还有梅子、芥末、麻辣等味道。炸金菇嘅口感像薯片,简直是炸出了新物种,完全吃不到金菇本身的口感,脆到酥,只听见“咔咔咔”,蘑菇轰炸后有独有的香味,太棒了!同样可以选择调味粉,这次选了海苔。榴莲炸弹则外脆内软,入口烟烟韧韧,中间系甜甜嘅流心榴莲蓉!

榴莲炸弹则外脆内软,入口烟烟韧韧,中间系甜甜嘅流心榴莲蓉!

2024-03-20 57 浏览
我今日去荃灣辦事,路過荃灣路德圍65-75號運通洋樓地下N號舖的2派克脆皮雞排TWO PECK(荃灣)外買雞排。小店型式,外觀乾淨企理。我點左脆皮無骨腿丁(芝士)$35,脆皮雞全翼(芝士及海苔共2隻)$28,金菇酥(梅子)$12,脆皮百頁豆腐(海苔)$24,及脆皮台灣香腸(2條)$24。我帶返寫子樓享用,食物還是暖烘烘的,真的是食物即叫即整,製作需時,請耐心等候,絕不花假。基本上,芝士或海苔炸漿都炸得好香口,內裏的食材保留著嫩滑質感,好味又好食。

• 脆皮百頁豆腐
  • 金菇酥
2024-03-09 81 浏览
🔸脆皮雞腿排 $40絕對係招牌必食!雞排有分雞胸肉同雞腿肉兩款,拎上手真係嚇親,兩款都大過塊面又厚肉,呢個價錢好抵食😜雞排每日自家醃製,唔會淡茂茂,保持雞肉原味唔死鹹😍外皮超級香脆,就算外賣半個鐘後先食仍然好脆口,亦唔會油淋淋👍🏻肉質非常嫩滑,特別係雞髀肉,大大塊咬落仲爆哂雞油汁勁juicy,超正🤤!可以揀兩款自己鍾意嘅味粉mix&match店員介紹每塊雞扒都最少250克重,無骨啖啖肉好滿足,食一塊都已經飽哂😉味道:8/10性價比:8/10🔸脆皮無骨雞塊   $35  要香辣(小辣)炸雞塊有一大包,一粒粒啖啖肉,雖然小辣,但食落都幾辣。味道:7/10性價比:8/10除咗炸雞,佢地嘅其他多款炸物都值得一試🔸百頁豆腐    $24嫩滑Q彈加上熱辣辣嘅脆皮,完全係外脆內軟口感😙 有6枚炸豆腐🤗🔸 金菇酥    $12 金菇酥幾特別,這款美食幾年都無加過價,酥脆香口好似薯片咁,同時又保持金菇嘅水份,大大塊只係$12 好抵食。味道:7/10性價比:9/10
🔸脆皮雞腿排 $40

雞排每日自家醃製,唔會淡茂茂,保持雞肉原味唔死鹹😍
可以揀兩款自己鍾意嘅味粉mix&match
味道:8/10
性價比:8/10

🔸脆皮無骨雞塊   $35  要香辣(小辣)
炸雞塊有一大包,一粒粒啖啖肉,雖然小辣,但食落都幾辣。
味道:7/10
性價比:8/10

除咗炸雞,佢地嘅其他多款炸物都值得一試
🔸百頁豆腐    $24
🔸 金菇酥    $12
味道:7/10
性價比:9/10
  • 脆皮雞腿排
1K
2024-03-06 68 浏览
朋友帶我去路德圍掃街,入面有間小食店有炸雞扒食,就帶左我去食,呢度有勁大塊去骨雞扒岩晒我呢D唔鐘意食有骨既食物既人,我地叫左一塊原味無骨雞扒$40,全部食物即叫即炸,炸物既味道可以自己選擇,有原味,芝士香辣,咖哩,海苔,梅子等等口味可以選擇,我地叫左芝士味炸雞,雞扒肉質好JUICY,成隻手咁大塊既份量真係好抵,學生仲有優惠,另外叫左酥炸杏鮑菇海苔味,海苔味配菇都幾夾,菇既份量都幾多,大大粒,甜不辣選左梅子味,梅子加軟淋甜不辣口感都幾有趣,飲品買左無糖汽水都係$8支,46113855預先打去落單就可以唔駛等咁耐。
外卖自取
啱炸好只係聞到炸粉嘅味,食落去脆到硬,肉質係嫩滑嘅,但除咗炸到燶燶地有啲苦味之外,食唔到其他味。兩個人食完一塊雞扒即刻喉嚨痛腫晒,又唔好食又熱氣到病,好後悔食左佢。

無骨雞腿扒
2024-03-02
食完dinner,發口痕想睇吓附近有咩小食,咁啱經過呢間鋪,見個名幾得意,就心思思想試吓~望完餐牌,覺得如果要試吓台式野食嘅實力,就應該叫雞扒同杏鮑菇。唔講唔知,佢哋有得揀兩種味粉,都咪話唔過癮~雞扒我叫咗中辣加芝士,杏鮑菇我就叫咗海苔加梅子~等咗十幾分鐘,終於拎得喇,揸住個袋都feel到熱辣辣~雞扒好脆,無骨又多汁,辣辣地好好食,食到最後一啖都唔覺油膩~杏鮑菇個炸醬好薄,啲菇食落仲好juicy,比起台灣嗰啲仲好食😋好滿足好邪惡嘅宵夜~

雞扒我叫咗中辣加芝士,杏鮑菇我就叫咗海苔加梅子~

等咗十幾分鐘,終於拎得喇,揸住個袋都feel到熱辣辣~

脆皮杏鮑菇

好滿足好邪惡嘅宵夜~
2024-02-24
15 分钟 (外卖自取)
$65 (宵夜)
脆皮杏鮑菇
2024-02-22 59 浏览
突然想念台灣掃街嘅感覺,經過荃灣發現有間主打台式小食嘅外賣店,除咗有大大塊雞排之外仲有花枝丸、香芋丸、脆薯餅、雞皮等!價錢合理,地點方便,當做宵夜就最合適不過了😋炸物即叫即整,需要等候一段時間,而且晚上到訪都幾多人排隊,如果唔想等嘅話可以預先打電話叫外賣,差唔多夠鐘先去攞,夠晒方便👌全部炸物可以自行選擇調味粉,有椒鹽、辣味、咖喱、芥末、麻辣、梅子同海苔~ 脆皮無骨雞排超級大塊,外脆內嫩,啖啖肉,記得要趁熱食,店員推介配海苔同芥末味,香噴噴,無介紹錯!另外有脆皮無骨雞塊,份量比想像中多,同樣炸至金黃酥脆,肉質嫩滑唔嚡,好大一塊,要分開幾次咬🙈 呢個要咗梅子口味,酸酸may may可中和整體油膩感,食到停唔到口呀!私心推介甜不辣,煙煙韌韌,好Q好好味,第一次品嚐有咖喱同芝士口味嘅甜不辣,味道好得意,神奇地match~ 最後要埋QQ Oreo,同樣都係第一次食,十分特別而且價錢好抵食,推👍

2024-02-21 47 浏览
好開心呀,之前係旺角分店食過,好懷念,點知現在荃灣開左分店,方便我放工經過座車可以品嚐呢間的小食,今次同同事開心share,可以試曬甘多款的調味(海苔、辣味、原味、梅子、麻辣、芥末、咖喱&芝士),大家可以點樣任君選擇💯💯脆皮無骨雞腿(芝士、辣味少辣)雞肉好嫩滑,份量又大塊,芝士加微辣呢個配搭非常正,自己出去食飯都成日這樣叫,真係鮮嫩多汁,外脆內軟,賣相都十分有驚喜😎金菇酥 (梅子、椒鹽)金菇炸左之後,有少少梅子&椒鹽,味道好出色,完全冇左痴牙的感覺,香口酥脆,價錢只要$12,絶對超值的小食🤤脆皮無骨雞腿丁(咖哩、海苔)一舊舊食好方便,細細舊啱曬女士們同埋小朋友進食,每塊雞塊都炸得好脆,加左咖哩、海苔,份外滋味🤩脆皮百頁豆腐(海苔、芥未)百頁豆腐呢個真係要小心辣嘴,外脆內軟又唔會太乾,仲有少少海苔芥未味,真係雙重享受,又冇油膩感,真係好正✅QQ Oreo$10 3件好特食,好特別口感,煙煙靭靭,好似食緊甜品一樣🥰由於所有食物是即叫即整,大家要預時間等候,大約10分鐘左右,請大家耐心等候♥️📍2派克雞排 (荃灣)荃灣富華街9號運通洋樓地下N號舖

脆皮無骨雞腿(芝士、辣味少辣)

金菇酥 (梅子、椒鹽)

脆皮無骨雞腿丁(咖哩、海苔)

脆皮百頁豆腐(海苔、芥未)

QQ Oreo

📍2派克雞排 (荃灣)
荃灣富華街9號運通洋樓地下N號舖
平時途經附近搭車, 見到呢個台式炸雞店, 一直都心思思想試下, 見岩岩走左班車, 把心一橫一於試下😂辟邪惡炸雞扒海苔芝士由於即叫即整嘅關係, 等左大約10分鐘左右, 拎上手聞到好香, 熱辣辣同埋都幾重手, 咬一啖, 層皮好脆口, 雞肉好多水份, 好香雞油味, 肉汁脆度都比較好, 海苔和芝士嘅調味完美融合, 食出多層次嘅味道😋金菇酥金菇酥外層油炸到金黃酥脆, 食落去質地鮮嫩, 滋味濃郁, 口感極豐富👍甜不辣甜不辣炸起外層酥脆, 咬落有煙韌有口感, 好重魚肉味, 味道甜中帶辣

辟邪惡炸雞扒海苔芝士

甜不辣