2021-03-09 201 浏览
今日食評有✍🏻360餐廳試食指數⭐️⭐️店舖衛生⭐️⭐️⭐侍應態度⭐️⭐️⭐⭐⭐((每項5⭐️為滿分)) ·屋邨食店都有小驚喜😋我哋點咗兩份set lunch 及小食日式餃子豬骨湯拉麵配熱柚子蜜⭐️⭐️⭐/5圖中所見賣相一般餃子味道唔錯其他配料中規中矩·豚肉飯配熱咖啡⭐️⭐️⭐/5豚肉一般但汁好好味珍珠米飯底🍚讚·鰻魚小食⭐️⭐️⭐⭐/5呢個就係今餐驚喜😋好味,唔腥,汁都撈埋飯咁食·餐廳冇加一全部119·599•Eat疫情下的食肆怕多人辛苦排得嚟又唔好食食外賣食到悶想岀去搵食又驚唔衛生·我哋599•Eat幫到你無論大鋪小店我哋都會盡試盡講
今日食評有✍🏻
360餐廳
試食指數⭐️⭐️
店舖衛生⭐️⭐️⭐
侍應態度⭐️⭐️⭐⭐⭐
((每項5⭐️為滿分))
屋邨食店都有小驚喜😋
但汁好好味
珍珠米飯底🍚讚
鰻魚小食⭐️⭐️⭐⭐/5
呢個就係今餐驚喜😋
好味,唔腥,汁都撈埋飯咁食
餐廳冇加一

無論大鋪小店
我哋都會盡試盡講
2021-03-09
2020-03-03 433 浏览
今日同朋友來到360餐廳,一行入去,成個環境有個浪漫嘅氣息,安靜,咁尼間餐廳,又可以食扒有可以打個小邊爐嘅;今次我地就諗住打個邊爐嘅,於是我地各自點左一份日式壽喜燒啦,咁我算係第一次食壽喜燒啦,個煲入面嘅材料都係差唔多一樣嘅,咁我聽講食壽喜燒時不可缺少嘅就係生雞蛋,雖然我地無食到雞蛋,但係餐前嘅小甜品(泡芙)同醬汁,另我喜心。咁我地差唔多都係點左一個主食(麵/烏冬),各一份肥牛,加埋煲入面嘅食材,對於一個都幾大食嘅人來講,已經夠曬,量都幾多下嘅。肥牛肉質唔錯,成個煲散發出來嘅香味唔濃,啱啱好,都可以睇出煲入面嘅食材內在味道都係偏甜嘅,所以令個湯底都幾清甜。特別係果個醬汁,甜而不膩,香而不膩,好似有個芝麻嘅味道,配搭食材,會覺得好開胃。價錢ok,唔算貴,係想同朋友好好輕鬆下撐下檯腳打個小邊爐嘅好地方。

2020-02-08
2020-01-05 455 浏览
天氣咁凍,如果想食一人一鍋又點唔使去快餐店,呢間餐廳就啱晒我,一家大細嚟打邊爐就啱晒啦每人都可以揀返自己鍾意食嘅湯底打邊爐而且價錢仲好優惠,只需要$88或者$68,食完唔夠喉仲可以追加唔同嘅配料添,我同朋友就決定呢兩個湯底都試吓依家仲可以半價加配特飲添,呢個優惠當然唔可以錯過啦火鍋材料本身包左蟹柳、芝士竹輪(即係芝深獅子狗)、金菇、冬菇、鳴門卷、南瓜、粟米、豆腐,所以一嚟到成個煲都裝滿晒肥牛就兩個餐都有,不過叫海鮮嘅話就會多咗隻大蝦、青口同埋先魚柳最後幫佢哋影個全家福先,跟餐仲會有埋獨立包裝嘅讚岐烏冬同埋芝麻醬添蜆肉滾完之後都仲係好大隻,脹卜卜㗎我哋之後仲追加左以下嘅火鍋材料有大都冇朋友帆立貝$20、手工木耳香菇餃$10、芝士丸$9、蟹柳$10同埋蔬菜籃$15
依家仲可以半價加配特飲添,呢個優惠當然唔可以錯過啦
蜆肉滾完之後都仲係好大隻,脹卜卜㗎
奶茶紅豆冰
2019-12-30
奶茶紅豆冰
2019-12-31 271 浏览
冬天最啱打邊爐,唔洗去吉野家,黎到360餐廳都有一人火鍋食😋平平地$68已經包咗蟹捧、鳴門卷、豆腐、香菇、蔬菜,可以揀牛/豬/雞肉,又有出前一丁/烏冬/飯,仲包埋野飲同甜品(泡芙一粒);如果你鐘意食海鮮,佢仲有個豆乳海鮮鍋都只係$88同朋友冇就住就住,想食幾多就照追加,最後兩個人加埋都係二百蚊就埋到單,超抵食🙈尤其鐘意食+$10就追加到既帆立貝,超大件好厚肉🤤呢間餐廳地點好方便,係西鐵站行幾分鐘就到,住大西北既各位得閒可以去試下🤪
如果你鐘意食海鮮,佢仲有個豆乳海鮮鍋都只係$88

尤其鐘意食+$10就追加到既帆立貝,超大件好厚肉🤤

用餐时段
2019-12-29 210 浏览
冬天就硬係想打邊爐碌碌吓,但馬屋有少少同其他同類餐廳唔同,佢係做一人自私鍋嘅,想食好啲呢到有黑毛和牛同北海道豚肉揀,如果再想食靚啲佢仲有個set係特選牛$349,咁小妹我唔係食得多又想食好啲就揀左平少少$309個款-「日本產黑毛和牛&北海道夢之大地豚」,依個set嘅牛都已經好靚,佢有隻係多雪花啲嘅降霜牛,一隻就瘦啲嘅,再加肉嘅大家就要留意要邊隻喇😝個人就中意雪花多啲個隻降霜牛,雖然唔知佢係日本邊個地方所出產嘅黑毛和牛,但可以見到佢嘅紅肉同油花分佈均勻,入口牛味鮮濃,肉質纖維重,相當美味。 而瘦啲個隻牛相對較有口感彈牙,食個陣感受到肉質纖維細細一絲絲,牛味同樣鮮濃,食起上黎各有千秋🤤🤤豬都好正。.呢個啱哂食肉獸嚟,食得多又中意食肉嘅朋友嚟食實番到本抵哂🤤
呢個啱哂食肉獸嚟,食得多又中意食肉嘅朋友嚟食實番到本抵哂🤤
🔸 每鍋均有 蟹棒, 豆腐,鳴門卷,香菇,蔬菜🔸湯底自選(豬骨濃湯\日式壽喜燒)🔸 肉類選擇(美國肥牛\ 美國雞腿肉\和風豚肉)🔸 🍚(岀前一丁\ 讚岐烏冬\白飯).🔺冬日一人火鍋 $68😋指數: 🌕🌕🌕🌕🌑◼️叫左2個一人火鍋 湯底就一人揀 一款 可以試多一味 😋 ◼️而肉類方面就揀左 1 肥牛 1雞腿肉 😎◼️2個都揀左 讚岐烏冬👅🍜◼️鍋物追加 (XL 帆立貝 +$10 @1) (芝士竹輪 +$10 @2) (魚腐 +$9 @2) ( 芝士丸+$9 @2)◻️豬骨濃湯 幾有驚喜😳夠哂味 會encore 不妨一試😜◻️日式壽喜燒 有小小洋蔥係入面 甜甜地 淥肥牛同埋雞肉都好食✨◻️ XL 帆立貝 💥必點💥原粒大大隻 淥完 原貝好鮮甜吖 又不會過老 食完好滿足喔 😚◻️ 鐘意魚腐的朋友 💥必點💥 係大大粒 淥完會變得軟綿綿 有湯穿透了表皮入左去果種 😂.🔺阿華田恐龍 跟餐+ $15😋指數: 🌕🌕🌕🌕🌗◻️💥必點💥有驚喜 個底好濃郁 阿華田味 不再話下 個面佈滿 阿華田粉 一邊飲 一邊咬 好滋味🤩.🔺 忌廉朱古力恐龍 跟餐+ $15😋指數: 🌕🌕🌕🌕🌘◻️呢個 個底 係好濃郁 🍫嘅朱古力味 面頭啲cr
忌廉朱古力恐龍
🔸 每鍋均有 蟹棒, 豆腐,鳴門卷,香菇,蔬菜
🔸湯底自選(豬骨濃湯\日式壽喜燒)
🔸 肉類選擇(美國肥牛\ 美國雞腿肉\和風豚肉)
🔸 🍚(岀前一丁\ 讚岐烏冬\白飯)
🔺冬日一人火鍋 $68
🔺阿華田恐龍 跟餐+ $15
😋指數: 🌕🌕🌕🌕🌗
🔺 忌廉朱古力恐龍 跟餐+ $15
😋指數: 🌕🌕🌕🌕🌘
◻️呢個 個底 係好濃郁 🍫嘅朱古力味 面頭啲cream 好軟滑一路飲一路食好正
日式壽喜燒湯
阿華田恐龍
肥牛
日式壽喜燒湯
阿華田恐龍
肥牛
  • 豬骨濃湯
  • 冬日一人火鍋
記得黎過一次鋸扒,印象中係間平民化西餐。估唔到餐廳都有季節性,呢排天氣凍左,推出左一人邊爐$68同吉x家差唔多價錢,俾多廿蚊仲有海鮮食,加埋咁既時勢識揀一定係揀呢間。火鍋餐包餐飲甜品,有啲好笑既係一開波正餐都未食就連甜品都上埋,會唔會太快🤣🤣湯鍋非常豐富,娃娃菜、金菇、南瓜、粟米佈滿整個鍋,湯底清甜,配上海鮮起到提鮮作用之餘,又不遮蓋食材既原味。份量絕對抵食過吉x家,肥牛厚身又大塊,肥瘦參半,油脂充分、淥耐左依然嫩身。大蝦其實係普通蝦,魚柳厚滑無骨,肉質唔散、啖啖肉。海蜆有驚喜,卜一聲打開,蜆肉大隻鮮甜,帶新鮮海鮮既海水味,又無沙雞腿肉不帶脂肪,肉身瘦嫩,絕對係健康之選仲有爆芝芝士竹輪,同吉x家比真心無得輸~~~難怪咁多人都唔食西餐改食一人火鍋

餐飲甜品
麵豉豆乳海鮮鍋
肥牛片
蝦/海蜆/鮮魚柳

大蝦其實係普通蝦,魚柳厚滑無骨,肉質唔散、啖啖肉。
海蜆

美國雞腿肉

雞腿肉不帶脂肪,肉身瘦嫩,絕對係健康之選

芝士竹輪

仲有爆芝芝士竹輪,同吉x家比真心無得輸~~~
難怪咁多人都唔食西餐改食一人火鍋
2019-12-20
海蜆
芝士竹輪
冬天想打個頹頹地嘅一人邊爐,但又唔想食吉邊?🤭呢間餐廳推出咗抵食一人邊爐,自己打binlo都可以好豐富🤗-一人火鍋套餐 $68有豬骨濃湯🍲/日式壽喜燒湯底揀,我同朋友每人揀左一款湯底,壽喜燒湯底比較濃味d,而豬骨湯底比較清🌟肉有得揀雞腿肉/肥牛/豚肉,份量一人來講都幾多✨仲有出前一丁/飯/讚岐烏冬配菜包括:蟹棒、鳴門卷、豆腐、菇類、菜類等,頹邊唔會expect太多,不過一個人食嘅邊爐都叫做豐富🤪-泰式香辣雞中翼 $28/4pcs呢個要推👍🏻個雞翼我同朋友都食到lamlam脷👅外面焗得好脆,裡面d肉好嫩,面頭嘅泰式甜酸醬同雞翼好夾,而且好香口🤩✨-芝士肉醬焗薯條 $28面頭成pat 芝士肉醬好邪惡😈,薯條熱辣辣出黎,點面頭d芝士令到成件事冇咁單調,不過如果係粗薯條會更加好🍟-煙三文魚沙律 $38個沙律配埋蜜糖芥茉醬,甜甜地辣辣地好開胃🌶️煙三文魚分量十足,夾起大大塊,唔會碎曬咁,鹹鹹地同啲沙律一齊食啱啱好🙈
一人火鍋套餐 $68
肉有得揀雞腿肉/肥牛/豚肉,份量一人來講都幾多✨
仲有出前一丁/飯/讚岐烏冬
泰式香辣雞中翼 $28/4pcs
呢個要推👍🏻個雞翼我同朋友都食到lamlam脷👅
芝士肉醬焗薯條 $28
煙三文魚沙律 $38
個沙律配埋蜜糖芥茉醬,甜甜地辣辣地好開胃🌶️
360餐廳鄰近天水圍西鐵站,位於最近陸陸續續入伙嘅屏欣苑,附近嘅餐廳比較少,所以360可以話係沙漠中嘅甘泉!平時做開西餐嘅360最近推出咗冬日一日火鍋套餐,只係需要$68,就有一set火鍋材料,物有所值。湯底有豬骨濃湯/日式壽喜燒。豬骨濃湯非常足料,整個湯底都呈奶白色,壽喜燒亦都好入味。肉類可以揀牛/雞/豬。我地揀咗牛同豬,望落都好新鮮,而且份量十足,滾一滾已經出哂肉類嘅鮮甜味!主食有出前一丁/讚岐烏冬/白飯,冇花冇假~每個鍋入面仲有蟹棒、鳴門卷、魚腐、娃娃菜、金菇、南瓜、豆腐等等,有齊哂平時打邊爐必備嘅食物。最後仲有飲品同埋甜品泡芺,本身以為泡芺會麻麻地比,點知意外地好味,食完暖粒粒嘅邊爐再食冰凍嘅泡芺,爽爆!

主食有出前一丁/讚岐烏冬/白飯,冇花冇假~

2019-12-16
等候时间
15 分钟 (堂食)
<360餐廳>📍天水圍屏廈路65號屏欣苑屏欣商場地下9號舖🔖以前冬天超級鐘意食一人火鍋🔥不過因為唔願意幫襯某某家所以今個冬天都未食過🤧今次終於搵到substitute!🤩依家餐廳位置上對於小編來講比較偏遠😂但係價錢幾抵$68就有一個鍋!😎如果唔食火鍋都有其他意粉扒餐可以揀🐮湯底可以揀壽喜燒或者豬骨 小編叫咗壽喜燒比較特別係佢入面加咗啲洋蔥碎😋鍋料都好充足仲有個烏冬絕對夠哂一個人食到好飽🤰🏿重點係碟肥牛好大碟🙀追加都係$20一碟性價比超高另外有其他追加都係好平👍小編覺得加芝士竹輪唔錯入面既芝士超流心仲有野菜籃大大碟都係$15總括來講真心正過某某家😌
<360餐廳>

入面既芝士超流心
仲有野菜籃大大碟都係$15
總括來講真心正過某某家😌
2019-12-10 106 浏览
天水圍西鐵站附近新開嘅「360餐廳」,天水圍西鐵站A出口途經屏欣苑好快到。平時係食西餐,而家可以喺西餐幽暗嘅環境下打邊爐😂😂$68 有日式壽喜燒濃湯底、比吉野家更高級嘅美國肥牛、讚岐烏冬,仲跟飲品同甜品。同阿妹一齊十下十下🍲💕 這個冬天不太冷😝🥰 轉咗特飲,忌廉朱古力恐龍同巨大凍檸茶 - 應該有1公升😂😂 大過我個頭,好爽!😝服務態度都係一般西餐廳咁好,有求必應,員工有禮貌,有愉快嘅一餐。有機會要試吓佢嘅西餐!
天水圍西鐵站附近新開嘅「360餐廳」,
天水圍西鐵站A出口途經屏欣苑好快到。

平時係食西餐,而家可以喺西餐幽暗嘅環境下打邊爐😂😂

有機會要試吓佢嘅西餐!
  • 冬日火鍋
2019-12-06 92 浏览
日式壽喜燒湯底甜甜地,好開胃☺淥完野食基本上唔駛點醬汁已經好夠味和風豚肉係腩肉切片個種,食落幾爽口😋.豬骨湯底唔算太濃味,但就唔會搶左食材個味道肥牛份量好夠多,每塊都大大片配埋個胡麻醬一齊食真係流曬口水🤤.本身個鍋已經有蟹棒、嗚門卷、豆腐、大香菇等但C小姐實在太過肚餓,所以就另外叫左其他追加項目🙈帆立貝個Size真係XL 而且D裙邊食落煙煙韌韌👍🏻中間D貝肉就幾彈牙,唔駛點醬汁味道都唔錯🤣但大家要留意海鮮類要淥熟曬先好食呀🙆🏻‍♀🙆🏻‍♂.餃子一客有兩粒,個皮夠曬簿 😋木耳絲同香菇絲好有咬口,爽爽脆脆咁芝士竹輪係咬開有芝士汁爆出黎個種,「芝」味十足🤤.📌同埋大家食之前要留意番個時間,因為我地食到大約八點半左右已經聽到店員講話火鍋賣曬,所以黎食個時記得預早小小時間呀
日式壽喜燒鍋
日式壽喜燒湯底甜甜地,好開胃☺
淥完野食基本上唔駛點醬汁已經好夠味
和風豚肉係腩肉切片個種,食落幾爽口😋
豬骨濃湯鍋
美國肥牛

豬骨湯底唔算太濃味,但就唔會搶左食材個味道
肥牛份量好夠多,每塊都大大片
配埋個胡麻醬一齊食真係流曬口水🤤
帶子
忌廉朱古力恐龍

本身個鍋已經有蟹棒、嗚門卷、豆腐、大香菇等
但C小姐實在太過肚餓,所以就另外叫左其他追加項目🙈
帆立貝個Size真係XL
而且D裙邊食落煙煙韌韌👍🏻
中間D貝肉就幾彈牙,唔駛點醬汁味道都唔錯🤣
但大家要留意海鮮類要淥熟曬先好食呀🙆🏻‍♀🙆🏻‍♂
餃子一客有兩粒,個皮夠曬簿 😋
木耳絲同香菇絲好有咬口,爽爽脆脆咁
芝士竹輪係咬開有芝士汁爆出黎個種,「芝」味十足🤤
用餐时段
日式壽喜燒鍋
豬骨濃湯鍋
美國肥牛
帶子
  • 日式壽喜燒
2019-12-03 91 浏览
每個禮拜都要去到屏山天水圍練波練到十一點,練波前搵餐廳食個飯!今日就發現體育館對面有間西餐廳,竟然有得打邊爐!!自從無食吉吉家之後,都無食過一人火鍋喇!呢度既冬日一人火鍋套餐只要$68,每鍋都有蟹柳、嗚門卷、豆腐、冬菇同菜,都幾豐富!另外可以揀一款肉、飯或者烏冬或者出前一丁!而湯底都有兩款可以揀,分別係豬骨濃湯同埋日式壽喜燒!我就揀左壽喜燒湯底,跟肥牛同烏冬。呢度既肥牛肥瘦都尚可,而且係大大塊架!!仲有成六七塊!一個人夠哂!烏冬係用呢款急凍烏冬,口感煙韌,正最後仲有個小小既泡芙做甜品,非常滿足呢個冬日邊爐真係勁抵食$68 包埋甜品同飲品,牛肉份量又夠下次練波前都會再食

另外可以揀一款肉、飯或者烏冬或者出前一丁!
而湯底都有兩款可以揀,分別係豬骨濃湯同埋日式壽喜燒!

我就揀左壽喜燒湯底,跟肥牛同烏冬。

烏冬係用呢款急凍烏冬,口感煙韌,正

最後仲有個小小既泡芙做甜品,非常滿足

呢個冬日邊爐真係勁抵食
$68 包埋甜品同飲品,牛肉份量又夠
下次練波前都會再食
2019-11-18 146 浏览
早幾天到訪了朋友的家,朋友就說這間在樓下的360餐廳食物質素也不錯,所以就決定和朋友來這裏吃晚飯。令人驚喜的是這裏原來也有一人份量的火鍋🍲價錢也是十分合理 ($69 除了一般的蔬菜之外,也包了一份牛肉/雞肉/豬肉和麵食)湯底我就揀咗壽喜燒湯底,整體來講質素亦都唔錯,另外呢個價錢仲包左飲品同甜品好抵食_另外我哋就叫咗一個西式晚餐🥣鮮茄帶子意大利飯,意大利飯煮嘅時間啱啱好食落去好有口感,帶子亦都非常大粒,以屋村餐廳來講水準真係五錯,下次有機會會同朋友再嚟試吓其他dinner set

_
另外我哋就叫咗一個西式晚餐🥣鮮茄帶子意大利飯,
2019-09-09 260 浏览
見價錢幾抵特登屏欣苑過嚟試下依間環境幾好 唔會逼人手都足夠我地三個人嗌左個墨汁意粉同西冷牛排全部跟餐嚟左個湯先 南瓜湯 幾好飲跟住嚟左朱古力同阿華田 正常然後上墨汁意粉我以為係墨汁加意粉點知係用左啲黑色嘅意粉 並沒有加額外嘅墨汁一啲墨汁味都無又無蒜味得啲青椒味啲湯水又唔收下佢 成碟嘢好似白烚出嚟咁個牛排有問我地要幾成熟我話要五成上到嚟都係全熟 好"鞋"咁不如唔好問我要幾成熟上枱嘅時間 個員工拎得唔好個紅酒汁滴哂落地又唔即刻抹番佢搞到成個地下污糟哂建議下次攞個大啲嘅兜仔裝汁。。。。我地未食飽就走左 下次應該唔會再嚟
見價錢幾抵

啲湯水又唔收下佢
成碟嘢好似白烚出嚟咁

個牛排有問我地要幾成熟
我話要五成
上到嚟都係全熟 好"鞋"
咁不如唔好問我要幾成熟

上枱嘅時間 個員工拎得唔好
個紅酒汁滴哂落地
又唔即刻抹番佢
搞到成個地下污糟哂
建議下次攞個大啲嘅兜仔裝汁。。。。

我地未食飽就走左 下次應該唔會再嚟
墨汁意粉