2016-04-08
復活節冇特別節目, 所以我地決定過海上山搵野食, 去左一間係 waiting list 排左好耐, 終於可以去試啦..個日連LUNCH 都未食, 我地就去食甜點 去到FULL 晒, 不過等左一陣好快就有位啦! 大部份的坐位都係室外, 室內只得兩張枱, 室外都佈置得好靚, 但係我覺得啲椅坐得麻麻舒服, 同埋枱與枱之間好密! 係排緊隊的時候, 佢已經俾定MENUS 我地睇, 所以到坐底時就可決定食咩, 要自己出去叫野食, 之後佢會俾個牌你, 送餐黎俾你, 水同調味料可以自己出去攞!飲品我地叫左: Dargon+kiwi smoothie & Ginger bread latte, 杯咖啡完全唔得, 飲到有薑味, 可惜咖啡味差啲, 杯 smoothie 都還可以!食品我地當然叫人人黎到都叫的三層 pancake la.. 我地楝左個最 basic 既原味, 好似格仔餅咁, 中間擦左花生醬同砂糖, 表層倒上少許煉奶, 一黎到個賣相好靚, 可能係復活節關係, 每個pancake 上面都有隻朱古力蛋! 隻朱古力蛋入面係冇餡既, 味道冇乜特別, 個pancake 好鬆, 好味, 但係我地覺得
飲品我地叫左: Dargon+kiwi smoothie & Ginger bread latte, 杯咖啡完全唔得, 飲到有薑味, 可惜咖啡味差啲, 杯 smoothie 都還可以! 食品我地當然叫人人黎到都叫的三層 pancake la.. 我地楝左個最 basic 既原味, 好似格仔餅咁, 中間擦左花生醬同砂糖, 表層倒上少許煉奶, 一黎到個賣相好靚, 可能係復活節關係, 每個pancake 上面都有隻朱古力蛋! 隻朱古力蛋入面係冇餡既, 味道冇乜特別, 個pancake 好鬆, 好味, 但係我地覺得如果可以再多少少花生醬同砂糖就會更好..哈..(不過, 亦到會好肥呢!) 咁既份量對我地未食 lunch 黎講都已經好足夠..好飽!