2024-05-21 997 浏览
垃圾雞蛋仔,第一次OpenRice出評語,其實味道只係一般,未叫好食。男光頭佬女店員態度極度惡劣,不知所謂,貼錢買難受,同佢講底雞蛋仔好黑,俾佢鬧返轉頭,以後一定唔會再幫襯,及叫身邊的人不再幫襯,認真的
次次行過都無開今次終於比我撞到開門🤤🤤🤤一開始見到有4-5個人排緊買完等拎見到仲有6-7個先到自己行下再返黎拎發現已經有成20人係到🤭🤭芝士蛋蛋 $28拎上手勁香雞蛋味外脆內軟 咬每口都聽到 喀喀聲少少咸 但就唔算好芝士味勝在夠熱夠脆 新鮮即做下次要試埋厚格仔餅😋排隊係美德👍629雞蛋仔新蒲崗康強街28號康景商場地下28J號舖
次次行過都無開

排隊係美德👍

629雞蛋仔
新蒲崗康強街28號康景商場地下28J號舖
2024-05-10 811 浏览
每次經過都見到排長龍既雞蛋仔小店,今次落雨天之下終於冇咁多人,10個以內。等左一陣,老闆見頭幾個客人全部叫格仔餅,會大聲問問後面有冇人係叫雞蛋仔,所以幸運地,我由開始排隊到拎到雞蛋仔只係用左15分鐘左右👌🏽叫左粒粒香芋雞蛋仔,雖然唔算好香芋頭味,但每一粒雞蛋仔都有芋頭肉😍,食落唔會太甜,不錯!

外卖自取
冇啦啦被人鬧,一肚氣,永不回頭。附近番工,有食開,一年都有十次八次,今日買完行開左過一陣番去拎,係門口問下有未姐,俾個光頭佬單單打打,真係一肚氣要寫上黎講下…..❌就算好食到識飛都吾再幫趁,劣劣劣

排長龍等甚麼❓就是等新鮮出爐雞蛋仔🥚由於係即叫即做,而且好多人都唔止買一底,星期六下午排隊大約等了20分鐘⏰我們揀了粒粒朱古力蛋蛋🍫$30雞蛋仔外層微脆,內裡煙韌😋蛋味香濃,朱古力粒都多,的確值得排隊買黎食👍🏻眼見格仔餅真係超級厚,下次有機會再試~不過店舖只收現金,記得帶定錢,唔係排到都無得食😂#新蒲崗美食 #新蒲崗餐廳 #新蒲崗打卡 #打卡餐廳 #香港 #香港美食 #香港小食 #雞蛋仔 #粒粒朱古力 #629 #629雞蛋仔

我們揀了粒粒朱古力蛋蛋🍫$30
雞蛋仔外層微脆,內裡煙韌😋

蛋味香濃,朱古力粒都多,的確值得排隊買黎食👍🏻

眼見格仔餅真係超級厚,下次有機會再試~

不過店舖只收現金,記得帶定錢,唔係排到都無得食😂

#雞蛋仔 #粒粒朱古力 #629 #629雞蛋仔
  • 粒粒朱古力蛋蛋
2024-04-16 754 浏览
本身只係想正正常常排隊買件格仔餅,無打尖插隊等佢問先落單,都可以比個光頭佬鬧事發經過係,前面個客人買完野行開,咁後面嘅人好正常就行上前,一來排隊位係大廈出入口,費事阻到住客出入,二來個光頭佬老闆要離遠嗌去隊尾問人食乜,咁不如行前啲,唔洗個光頭佬老闆嗌得咁辛苦點知一行前,個光頭佬就話: “阿先生,你唔洗行前架啦,你行前我就唔知邊個先” 😨我心諗,乜野理由嚟,為鬧而鬧? 我行前啲會影響到個次序?見大廈門口個地下劃晒禁止阻塞嘅格仔,都應該比人投訴過,啲人企前啲咪唔會比住客投訴,又唔洗嗌得咁辛苦囉豬頭丙,出得嚟做生意就醒少少啦難怪而家食肆越嚟越無人去,好多鋪頭都好似當啲客係仇人咁,呼呼喝喝坐邊,唔跟指示唔同你落單,執笠都係自己攞嚟

• 老細怨氣
2024-04-02 639 浏览
以前食過一次雞蛋仔,今次一於試下食格仔餅。好彩係平日下午,唔算多人排隊,好快就落到單。目測少啲人叫格仔餅,可以唔駛等太耐~有好多口味揀,個人偏好食原味,所以叫咗一底原味格仔餅。我哋兩個人食,老闆有問要唔要切半,又提醒要平放咁拎,以免漏晒汁,都幾貼心。.呢個格仔餅真係好厚😂比平時食嘅係double咁厚😂即食熱辣辣,咬落外脆內軟,好香,配埋邪惡嘅醬,幾出色~27蚊呢個質素、呢個份量真係抵食,下次經過會再食😋.
以前食過一次雞蛋仔,今次一於試下食格仔餅。

呢個格仔餅真係好厚😂比平時食嘅係double咁厚😂
  • 原味格仔餅
2024-03-21 417 浏览
買個雞蛋仔都要受氣呢對男女態度極度惡劣企喺側門等都唔得?條街你㗎?仲有啊…真係做善事嘅人係唔會大肆宣揚架!我見啲客問個女人攞個膠袋都反晒白眼,黑口黑面!真係冇下次…
買個雞蛋仔都要受氣

呢對男女態度極度惡劣

企喺側門等都唔得?

條街你㗎?

仲有啊…真係做善事嘅人係唔會大肆宣揚架!

我見啲客問個女人攞個膠袋都反晒白眼,黑口黑面!

真係冇下次…
2024-03-17 395 浏览
629呢間雞蛋仔真係成日排長龍,今次平日放工有時間走去排隊,雖然都要等15分鐘,但我覺得係值得既!蛋香好濃,非常脆,同出面雞蛋仔唔同,下次有機會試埋佢個紫薯同香芋味!

終於黎到新蒲崗試呢間小食😍雖然淨係賣雞蛋仔同格仔餅,但口味超級多,有少見既烏龍茶、錫蘭紅茶、糖漬橙皮等,價錢大約$22-$36/底不少人有提及過老闆既服務態度,但我今次去老闆既服務係冇問題,反觀我覺得佢幾有幽默感,店面貼左不少他想表達既訊息,無論係咩人,都要排隊👍🏻🌟芝士格仔餅|$32🌟栗子蛋蛋|$36我覺得格仔餅真係好食好多,一來厚身,二來真係好多醬,攞上手個時老闆提我地要躺平個餅先食,如果唔係會漏哂醬落個袋到🤣雞蛋仔半脆半軟,有蛋香,不過都係厚身格仔餅有特色d!

🌟芝士格仔餅|$32
🌟栗子蛋蛋|$36

2024-03-07 343 浏览
而家既小朋友真係好忙, 今日囡囡就去新蒲崗到上堂. 我放工趕過去既時候.爸爸share佐個location俾我. 我一睇.... 係雞蛋仔???我心諗:之後都去食飯啦,食乜雞蛋仔呀. 之後再收到爸爸一張相.嘩咁多人排隊既.應該係好野. 試試先 (因為我仲未到.係爸爸排隊)當我去到既時候. 見到都仲係有好多人排隊, 時間岩岩好.我一去到就排到我地,可以order啦.我地點佐一個原味,一個朱古力味雞蛋仔, 再加一個原味格仔餅. 等緊既時間. 我俾門口貼佐既野吸引佐.老闆每年有4次義賣捐俾<兒童癌症基金>, 好有心呀. WOO..格仔餅攪掂,真係好厚身呀. 老闆仲要好細心咁幫我地分開做2份(仲入2個袋呀). 雞蛋仔唔太甜. 好食. 爸爸話見到好多人都叫芝士雞蛋仔, 下次可以一試.

老闆每年有4次義賣捐俾<兒童癌症基金>, 好有心呀.

爸爸話見到好多人都叫芝士雞蛋仔, 下次可以一試.
2024-03-06
20 分钟 (外卖自取)
  • 格仔餅
2024-02-22 304 浏览
呢間餐廳長期人龍不絕,呢間係新蒲崗好出名既雞蛋仔店,雞蛋既香味會令人好想買一底,佢有好多款口味,不論係雞蛋仔定係格仔餅都一樣出色好食,呢度無得坐低食,只限外賣,但係雞蛋仔就會即叫即做,雞蛋仔好香脆,格仔餅佢呢度同平時食既唔同,佢會有好厚切既餅底好似食緊窩夫咁,仲有佢制作需時賣晒就無,格仔餅入面仲有好多花生醬同糖可以自己選擇要唔要糖同醬既。
2024-02-21 333 浏览
老闆識得攞噱頭門口貼咗好多話自己好窮、話自己冇記性、話就算幾少錢都要排隊都要等(即係唔想人窮扮高竇,但係其實自己窮又高竇),亦都欣賞佢將自己捐錢嘅紀錄都貼上門口俾人睇。記憶力雖然差,但係記得加價,好嘢。老闆會一次過問前面幾個排隊嘅人想食乜嘢,但問完之後其實做一兩單就會唔記得咗,再問過,有啲似周星馳嗰度戲王小龜喺科學室嗰個實驗嘅故事。噱頭還噱頭,質素都係OK嘅,咁雞蛋仔又唔識得飛天。如果小過五個人排隊我會等。我叫咗最簡單嘅雞蛋仔,真係外脆內軟,平衡得好好。唔會太厚身粉底唔會過多,亦都唔會過少做得過分脆口偷工減料。選擇方面都好多花樣有啲朱古力碎有啲芝士有啲綠茶,所以都係可以選擇。小店支援現金付款,支付寶都有,叫做方便。

小店支援現金付款,支付寶都有,叫做方便。
聽人講新蒲崗有間雞蛋仔好出名 一直想試 但係一係賣曬 一係就無開🥲 有日早咗放工就去試試❗️當日係平日大概五點 但係都好多人排隊🫣 眼見範圍都有另一間雞蛋仔 但係大家寧願繼續排都唔過去 可見629真係好受歡迎🤣 鋪頭既雞蛋仔同格仔餅都好多口味可以揀!橙皮、紫菜芝麻、紅茶、粟米等等 全部都好特別😆✨烏龍茶蛋蛋💲 26即叫即整 所以要預咗要啲時間~ 雞蛋仔好香脆 比較多氣孔 茶味好出 仲見到好多茶葉碎❗️唔太甜 所以好多公公婆婆都排隊食❤️

✨烏龍茶蛋蛋💲 26
外卖自取
我們今晚要出去新蒲崗搵親戚食飯,所以提前出去新蒲崗行吓掃街,所以即刻上網搵搵食資料。同伴話想食格仔餅,所以搵路去幫襯網上推介咧間629厚的格式仔餅。 排咗約25分鐘+叫完再等15分鐘,4 0分鐘後終於拿到「芝士味格仔餅」,拿前仲叫咗走糖、走奶、只要牛油,重點係我叫芝士味,所以一心諗住會收到份「咸」味格仔餅,但係⋯我收到嗰份係「冇芝士味,仲帶有朱古力酸味嘅芝士味格仔餅」,有可能之前嗰份係整朱古力味格仔餅,到咗我嗰份冇清潔乾淨,導致我收到一份咁古怪嘅格仔餅!!!最後我只係食咗四啖就頂唔順,浪費了時間、浪費了金錢,浪費了一切XYZ🚷🚷🚷咧間629,名氣大過實際,超級失望❗️❗️🈹🈹❌❌ 本⋯人⋯絕⋯對⋯不⋯推⋯介 ❌❌

咧間629,名氣大過實際,超級失望❗️❗️🈹🈹

❌❌ 本⋯人⋯絕⋯對⋯不⋯推⋯介 ❌❌