2017-08-17 137 浏览
係旺角行左陣街,五點幾又未到晚餐時間,行到攰想搵間餐廳坐下,朗豪坊既星巴克又例牌多人,所以行左去隔離既露天餐廳,見佢冇咩人,靜靜地!一入到去坐低,waitress即刻問我地會唔會叫下午餐,原來仲有五分鐘就無下午茶,睇左兩眼,我揀左個海鮮烏冬加橙汁。湯底味道岩岩好,海鮮有兩隻蝦同三粒蜆,蝦雖然不是好大隻,但都係新鮮橙汁要加五蚊,原本估佢會係果汁先生,黎到估計應該係新鮮榨的,因為飲到有核最愛新鮮果汁!!朋友揀唔岩下午茶啲set,叫左個正價既咖喱吉列豬扒飯配凍檸檬茶,其實所謂正價都唔係好貴,不過佢就唔多滿意,佢話啲咖喱好咸,寧願食白飯請我食左件吉列豬排,豬排確實係硬左啲,同埋吉列唔脆可能因為時間關係,我地去到餐廳唔多客,坐得都幾舒服,不過唔係入舖位,有啲熱!

最愛新鮮果汁!!

請我食左件吉列豬排,豬排確實係硬左啲,同埋吉列唔脆

• 海鮮烏冬
2017-08-15 61 浏览
諗住求其搵個地方食lunch,友人食過呢間話ok就入去試試,餐廳係露天嘅,下午食會好曬,靠商場冷氣就變得有啲熱,去到要等一陣位,因為3個人比較難有位。叫左豬軟骨烏冬,湯底甜甜地幾好味,跟左舊甜腐皮包飯都ok,朋友叫左卡邦尼意粉,唔見佢有cm,另一個食豬肉烏冬,佢話豬肉好硬食唔到。整體黎講,露天環境都適合傾計,樓上亦有live stage直播緊,我地講野大聲就唔怕嘈親人。
豬軟骨烏冬
豬軟骨烏冬
2017-08-14 70 浏览
呢度同裝修之前比,食物餐牌多左選擇,d位迫左,同唔再係self service🤔🤔⭕️雞扒沙律件雞扒堅好味,亦厚,好嫩,不錯的!沙律菜亦新鮮,dressing係芝麻醬,正!可惜份量偏小🙈🙈⭕️卡邦尼意粉 個包之前係跟丹麥麵包,依家要加5蚊先有😭😭😭同今次烘得麻麻,唔熱唔脆🙈意粉不錯,醬好creamy,但煙肉就甘百烚有d hea同份量都係小🙈⭕️檸檬益力多 +$15味道好特別,好好飲好解渴,但15蚊黎講有d太細杯🙈😭

⭕️雞扒沙律

⭕️卡邦尼意粉

⭕️檸檬益力多 +$15
味道好特別,好好飲好解渴,但15蚊黎講有d太細杯🙈😭
2017-08-10 50 浏览
見81番做緊外賣優惠 雞肉咖哩飯連熱飲$39 於是買左一盒試下!外賣盒設計細心 分左兩層 上層放咖哩 下層放飯 除左美觀外 仲可以唔洗食濕到脹曬既飯👍🏻飯煮得較腍 而且有雞蛋同醃菜做配料 爽身既配菜味帶少少酸 送飯幾開胃!咖哩呈液狀 但唔好睇少 原來食落都幾辣!雞件較散同碎 食落質感腍 整體普通

整體普通

2017-08-06 76 浏览
諗住朗豪坊既格局是但一間都會有咁上下質素,首先全場已經得幾枱客,我同朋友無特別指示要坐邊,但服務員就指示我地坐最近戶外門口位,當中啲人出出入入數次,啲熱風吹曬埋黎,其實呢啲位係咪應該最last priority 先比客人坐?定客人唔講出口就比個最搵苯既位佢?好,到叫左野食!香蒜蜆意粉,碟大,有一半比舊包霸左,味道平凡,食得落咁解,杯野飲一黎到,茶餐廳既杯裝?$42?其實menu啲相完全唔係咁所以先有咁大落差。啲員工又發夢,完全唔知呢間野想點!

Apple  juice
2017-08-01 47 浏览
雪糕蜜瓜包 $35 @ 81番想試好耐既雪糕蜜瓜包🍈終於嚐到了!烘過後既蜜瓜包微暖,外層甜甜既蜜瓜包皮夠鬆脆真心唔錯。夾有一球movenpick雪糕🍦,外加滿滿既鮮忌廉,冷熱交融❄🔥味道很好,哈哈。但略嫌雪糕份量有點小喔。
雪糕蜜瓜包 $35 @ 81番

外卖自取
2017-07-31 84 浏览
今日行過朗豪坊 好肚餓,見到呢間好似幾抵食就入左去叫左個明太子意粉,卡邦尼意粉,同個焦糖丹麥酥個意粉尼左,份量勁少明太子意粉真係勁難食,未食過咁難食,好似落左咸菜甘卡邦尼還可以,但份量真係勁少 個餐包霸住左半隻碟最後就係個丹麥酥,餐牌明明話用Movenpick雪糕,點知一尼到就見到無雲呢拿籽,一睇就知吾系Movenpick, 食左一啖,omg雀巢,簡直係違反左商品說明條例!!佢係咪以為啲客係傻迦!當我未食過Movenpick??真係想叫佢店長岀尼問下佢,但廢事鬧交,都系算啦,打上尼提其他人吾好食好過啲多士仲要勁油🙄🙄
今日行過朗豪坊 好肚餓,見到呢間好似幾抵食就入左去
叫左個明太子意粉,卡邦尼意粉,同個焦糖丹麥酥
個意粉尼左,份量勁少
明太子意粉真係勁難食,未食過咁難食,好似落左咸菜甘
卡邦尼還可以,但份量真係勁少 個餐包霸住左半隻碟
啲多士仲要勁油🙄🙄
2017-07-28
2017-07-30 53 浏览
星期日起床晏左,去食個bunch, 朗豪坊超級多人,見不用等位,快食走人。Meal set, 牛肉烏冬,牛肉份量ok, 也好味,烏冬有口感,整體煙三文魚意大利飯,好味,汁夠 rich, 三文魚也大片。意大利飯口感ok,可改善是coffee 是加左奶先上,可溫馨提示客人,個人飲咖啡❌糖❌ 奶,但 waiter 也很nice, 換個杯,但是有點浪費,可惜本人真的不飲有奶coffee, sorry.💰vs 出品vs環境服務,老公話下次試意大利麵。百元左右2⃣️個人,真的好ok la.

💰vs 出品vs環境服務,老公話下次試意大利麵。
百元左右2⃣️個人,真的好ok la.
2017-07-29
食左個咖哩吉列蠔飯。睇個樣,唔好食都預左架啦,食得落肚甘囉。食完飯走人,過左30分鐘,個胃微痛,一直加劇到半夜12點痛到訓唔到,個胃脹卜卜,反胃,痛到我同男朋友講我可能要入醫院。典到兩點起身走去廁所嘔,成晚嘔左兩次先無痛訓到。其實我都好肯定係呢一餐累事,我食個是已經覺得怪怪地,不過我諗住炸野,衰極都殺菌,仲有做完運動好肚餓,先食曬食碟野。以後唔會去。平日時間夜晚8點,點解朗豪坊間間都有人排隊,得呢間唔洗排,我開頭仲同個fd講我地好幸運,居然唔洗排隊。

2017-07-11
2017-06-24 171 浏览
早餐時段,朗豪坊的選擇不多。這裡的早餐由28至65元都有,我這個輕型早餐就35元,飲品加5元,在這商場算是經濟了。堂食可以坐下才落單,之後有職員送上。早餐一般,我最喜歡是她們的麵包而已。食物送來時,麵包還熱。她們的咖啡不錯的。這次我飲英式早餐茶,是TWININGS的。在吃早餐時,有職員清潔每張吉枱和凳。原本這是好的,但她清潔枱和凳竟然是用同一條毛巾!她用那條毛巾清潔了超過5 sets枱凳都沒過水一次。
早餐時段,朗豪坊的選擇不多。

堂食可以坐下才落單,之後有職員送上。

早餐一般,我最喜歡是她們的麵包而已。食物送來時,麵包還熱。

她們的咖啡不錯的。
這次我飲英式早餐茶,是TWININGS的。

輕型早餐5號
2017-06-24
早餐
2017-06-17 109 浏览
碎蛋三文治配薯條日式炸雞便當星期日接男友收工去朗豪坊搵食,是晚1號風球,無咩人排隊,81番得半個餐廳坐人,一去到就直入,吾洗排隊。打開餐牌有新menu.必點菜式81層丹麥三文治!今次叫碎食,蛋黃醬香濃細滑,配上充滿牛油香既丹麥麵包,yummyyyy男友叫左新推出既日式便當,炸物熱辣辣不過不失,有4件巨型炸雞,creamy既 bacon 薯蓉沙律,芝士薯餅同2片玉子,好欣賞個芝士薯餅,不過好罪惡跟餐有味噌湯,男友話不過不失。加5蚊有凍檬茶,不過欠缺茶味,普普通通。價錢合理,環境舒適,會再去!
碎蛋三文治配薯條
日式炸雞便當

價錢合理,環境舒適,會再去!
2017-06-11 102 浏览
我地10點10分坐低,成10點40先上,有無搞錯啊!!!吃個早餐咋窩大佬!好明顯唔記得落order啦,仲響度死定,隔离D客遲我地咁多都全部上曬啦,如果唔係黎開呢頭,我絕對唔會吃lo!一碗麥皮,一碗通粉嘖,點啊,你仲要落街市買啊,完全搞錯曬咯,呢D工作效率,呢D服務態度,阿老細你是否應該考慮一下你地員工要重新train下呢!仲有啊,埋單陣時啊,我喊左三次,個waitress先俾反映我啊,r u kidding咯
2017-05-26 158 浏览
到咗晚餐時間都唔知食咩,去到朗豪坊見到依間無乜人,就同友人坐低咗。睇下menu有日文,原來係日本餐。帶有少少期待order咗脆辣炸雞咖哩飯,豬軟骨烏冬,同明太子意粉。加錢要咗幾杯特色飲品,伏就是這樣開始。飲品大半杯都係冰,我嗰杯士多啤梨奶昔尚算正常,友人嗰杯個味直程可以用奇特黎形容,夠曬特色。由於佢無水提供,咩味都好啦我都好快飲曬。然後侍應端上了豬軟骨烏冬餐。個麵豉湯少到我以為係人地飲剩,忍唔住問個侍應係咪拎過黎時倒瀉咗,佢尷尷尬尬咁拎返個湯入去,但又拎返同一碗湯出黎,話我知: 廚師話每碗湯都係得一舀架咋。我呆咗,其實佢可以買個大d既舀,或者換個細d既碗,咁件事會無咁核突。隨餐仲有一舊腐皮壽司,凍冰冰好難食。食到依度咩期待都無曬啦,但驚嚇陸續有黎。炸雞飯舊雞介乎喺燶同未燶中間,咖哩係無咖哩味,加埋一pat疑似配菜真係同頹飯無分別。不過係貴價頹飯。戲肉黎喇,明太子意粉。又一pat類似廚餘既物體。碎濕濕既意粉捲埋一堆,入面加咗d酸瓜同菇同明太子。可能因為個碟太大,佢地放埋個餐包同牛油喺同一個碟度,頹飯代表作。個包又係凍冰冰,扮餐包又嫌佢無甜味,扮豬仔包又嫌佢侮辱咗豬仔包。一句到尾,性價比低

一啖飲得曬既麵豉湯
隨餐仲有一舊腐皮壽司,凍冰冰好難食。
日式豬軟骨烏冬

炸雞咖哩飯

明太子意粉

一句到尾,性價比低。好難食。無下次。

2017-05-24 120 浏览
朗豪坊 4樓有好多唔同既餐廳;係放工時間差唔多間間都要排隊~~~有時想食好少少又趕時間我就會去呢間"81番"因為我都幾鐘意食佢地既日式定食!!今次就揀左 "日式鰻魚定食"賣相都不錯, 有前菜, 沙律, 炸物同埋麵豉湯~~鰻魚都有6件左右, 個人覺得鰻魚汁唔夠;不過可以問侍應額外拎多少少黎撈飯, 味道亦不錯!而驚喜位係個奶油薯餅同埋甜蛋~~奶油薯餅入面好CREAMY, 食落仲係微熱的!!!甜蛋都幾甜, 唔錯~~以$100 黎講都算幾好, 而且食完就可以上去睇戲;又唔駛點等位, 可以話係快靚正之選~
朗豪坊 4樓有好多唔同既餐廳;
係放工時間差唔多間間都要排隊~~~

有時想食好少少又趕時間我就會去呢間"81番"
因為我都幾鐘意食佢地既日式定食!!

日式鰻魚定食

今次就揀左 "日式鰻魚定食"
賣相都不錯, 有前菜, 沙律, 炸物同埋麵豉湯~~

鰻魚都有6件左右, 個人覺得鰻魚汁唔夠;
不過可以問侍應額外拎多少少黎撈飯, 味道亦不錯!

而驚喜位係個奶油薯餅同埋甜蛋~~
奶油薯餅入面好CREAMY, 食落仲係微熱的!!!
甜蛋都幾甜, 唔錯~~

以$100 黎講都算幾好, 而且食完就可以上去睇戲;
又唔駛點等位, 可以話係快靚正之選~
2017-05-22
日式鰻魚定食
2017-05-22 79 浏览
下午茶兩點後坐低,女店員安排我坐二人座位,但當時全店有五、六枱客,我和朋友自行坐在四人座位好讓安頓個人物件,但店員表示三人以上才可以坐四人枱,於是我為了滿足她而回覆,我還有朋友後到,店員也只好妥協。其後我們找另一位男店員落單,他的態度也一般,明顯沒有任何服務態度可言。之後到我點了一客滑蛋豬扒飯,但結果那客豬扒飯是人生中最難食的日式滑蛋豬扒飯,嚴格來說這是「熟蛋豬扒飯」,蛋比家裏工人姐姐蒸的還要熟及嚡,豬扒也是一般food court質素,但價錢是$65加一,最後我只可以好肯定地說,一定不會再有下次!
日式滑蛋豬扒飯