2023-06-12 235 浏览
🍴經典日式牛肉醬汁蛋包飯 ($78)蛋包飯既賣相好靚 漲卜卜 用刀輕輕係中間一劃 蛋皮慢慢攤開 蛋漿傾瀉而下 好治癒☺️ 食落去蛋味好香 亦都好滑 同茄汁炒飯一齊食好夾🫶 牛肉醬汁濃得黎唔會太鹹 味道不錯👍🏻不過我覺得如果有番d肉碎同配菜會好少少 無咁單調🍴奶油味噌野菜燉雞腿肉 ($72)奶油醬汁好creamy 雖然味噌味唔係太出 但係都幾好味 好好送飯😆 雞腿肉都醃得幾入味 肉質滑嫩野菜有紅蘿蔔、薯仔、西蘭花 全部都好入味好淋呢間洋食屋既位置係處於村屋之間既巷仔 都幾隱世🤣 店舖唔係好大 座位唔多 我地當日都被安排坐係戶外既位置 同埋其實一度食都keep住有好多人等位 所以最好上佢個網book定位先🙊 另外店舖走昭和風格 裝潢、食物、餐牌、服務員既制服都好日式 好可愛❤️ 服務員亦都好友善🥰
🍴經典日式牛肉醬汁蛋包飯 ($78)

經典日式牛肉醬汁蛋包飯

🍴奶油味噌野菜燉雞腿肉 ($72)
雞腿肉都醃得幾入味 肉質滑嫩
野菜有紅蘿蔔、薯仔、西蘭花 全部都好入味好淋
奶油味噌野菜燉雞腿肉

奶油味噌野菜燉雞腿肉
2023-06-09 291 浏览
餐廳位於 #顯徑站 附近嘅村屋,由港鐵站行過去大約5分鐘。附近有咪錶位,泊車都方便。我去嘅時間係平日下午嘅點幾,等咗一張檯就有位。極速叫咗兩個蛋包飯+ set (每個餐+$22,凍飲+$3,梳打+$8),麵豉湯同飲品好快就上咗,但第一個蛋包飯要等半個鐘先上到😅。 第一個上嘅蛋包飯係 #經典日式牛肉醬汁蛋包飯 $78 ,一見到第一個感覺,都細碟喎,個蛋無睇相咁大件,第二個件事係:咦?無肉嘅,呢個價錢,諗住應該有啲肉碎,同埋睇menu張相都似有肉碎🥲,但原來無🥹 由於個飯都等咗半個鐘,拿拿臨拎menu睇下邊度有肉叫。最尾喺兩版後嘅下半頁有得加 #香甜炸雞 (4件$36)同 #吉列炸豬扒 (1件$36),即刻加返。 之後嚟嘅飯係 #咖哩蛋包飯 $78 ,兩個蛋包飯除咗賣相幾靚之外,其實唔太特別,個蛋唔算好香又唔大份,個汁都唔算出色⋯ 後加兩個炸嘢好彩唔駛等好耐,個炸雞算唔錯,炸得都幾Juicy同幾有味,但個吉列豬就有啲鞋。最離譜係個 #HomemadeCinnamonSugarApplePie $58,超細份,個蘋果批size目測只有摺埋$100紙咁上下大,得個皮勁少餡,又食唔到肉桂味,個雪

麵豉湯
前菜
凍檸檬茶  &  日本波子汽水味梳打

咖哩蛋包飯

香甜炸雞 & 吉列炸豬扒

最離譜係個 #HomemadeCinnamonSugarApplePie $58,超細份,個蘋果批size目測只有摺埋$100紙咁上下大,得個皮勁少餡,又食唔到肉桂味,個雪糕只係普通貨式,呢碟加埋一要六十幾蚊🥲
Homemade Cinnamon-Sugar Apple Pie

呢間餐廳食物打卡雖然一流,但性價比低😅 無諗過間餐廳咁偏僻都市區價咁🙈 淨係個蛋包飯都$78,加肉$36,加set $2x,即係一個食得飽少少嘅餐要$136up,再加埋一要百五蚊🥲 要對得起呢個價錢,點都要大碟返啲🥲 仲要等成半個鐘先到🙈 壓死駱駝的最後一根稻草係個蘋果批,唔知食咗咩咁⋯

今日唯一收穫係見到嗰頭啲村屋都仲有啲嘢食,因為附近泊車都尚算方便,可以搵日再試下附近嘅餐廳。

2023-06-02
等候时间
5 分钟 (堂食)
2023-06-05 170 浏览
我去咗一間隱世餐廳食晚餐,叫咗蛋包飯同埋昭和布甸。蛋包飯好出色,蛋皮夠薄夠脆,包住啲炒飯同埋啲肉鬆,味道好香好濃郁,每一口都好享受!而且份量夠大,飽肚又夠食。至於昭和布甸,口感好滑好軟,好似芝士嘅味道,好特別,好好食!餐廳嘅環境都好舒服,好有氣氛,啲服務員都好有禮貌,好細心。不過,價錢就唔係太親民啦,畢竟係隱世餐廳,所以價錢都算係貴啲。不過,如果想要一個特別嘅用餐體驗,咁呢個餐廳係一個好好嘅選擇。總括黎講,我好鍾意今晚嘅用餐體驗,蛋包飯同埋昭和布甸都好好食,環境同服務都好舒適,只係價錢有啲貴。如果有機會,我一定會再去嘗試其他菜式。

2023-06-02 160 浏览
〰️大圍 高質日式洋食屋〰️今次嚟咗大圍顯徑嘅日式洋食屋,專程嚟試吓佢嘅蛋包飯😋餐廳唔易搵,去到上徑口村我都係睇返佢餐廳嘅ig story highlight跟住行🤭🤭小店座位唔多,想繁忙時間食到又唔想排隊嘅記得book定位喇!餐廳IG有擺到一條訂位Link比大家🔍🔸經典日式牛肉醬汁蛋包飯一order佢就新鮮整比你,嚟到枱仲熱辣辣出哂煙咁♨️當然要拍返條打卡片𠝹開隻蛋先😍蛋入口超級嫩滑!真係好好食❤️‍🔥日式牛肉醬汁都好夠味,撈飯一流😋🔸自家手打日式漢堡排男友一定要食肉就叫咗個手打漢堡排配白飯,呢個漢堡有驚喜!🤩🤩一切開超多肉汁湧出嚟,食落肉質鮮嫩又有彈性,同平時嘅雪藏機絞漢堡果然好大分別🥹🥹🔸昭和風雞蛋布丁心思思想食多個甜品就叫咗個布丁試🥹又有驚喜!本身唔係特別鐘意食甜,尤其唔鐘意食cream嘅我愛上咗佢💘個布丁上面啲cream唔甜有奶香打得好滑,雞蛋布丁好香濃蛋味入口又係勁滑,成個口感好舒服,焦糖味唔會苦,甜度啱啱好💓💓💓服務質素: 🌕🌕🌕🌑🌑回頭率: 🌕🌕🌕🌕🌗➿➿➿➿➿➿📍ADO洋食屋大圍上徑口村15號地下➿➿➿➿➿➿💡#foodiesquad日本菜 💡#foodiesquad大圍
〰️大圍 高質日式洋食屋〰️

今次嚟咗大圍顯徑嘅日式洋食屋,專程嚟試吓佢嘅蛋包飯😋

🔸經典日式牛肉醬汁蛋包飯

💡#foodiesquad日本菜
💡#foodiesquad大圍
  • 手打日式漢堡排
2023-05-31 152 浏览
終於食到bookmark左好耐嘅動L蛋包飯,總算彌補左我係日本食唔到蛋包飯嘅遺憾🥹。今次遠道大圍顯徑朝聖,好彩無令我失望!蛋真係超滑溜!自家製漢堡扒亦係誠意之作,重點係性價比好高,經典日式牛肉醬汁蛋包飯$78,升級至套餐都係$100。絕對會encore!店面較細,weekend食最好先book位!⁣⠀▪️明太子奶醬蛋包飯 $108一上枱超動L!輕輕一切就會見到滑溜嘅半熟蛋,入口蛋香十足!明太子奶醬creamy好重忌廉味,配埋辣辣地嘅明太子,食落唔會太膩仲好開胃添~ 下面嘅飯底唔會太濕,飯粒分明帶淡淡番茄酸味,有粒粒磨菇增添口感,味道偏淡但反而唔會搶左蛋香醬香。私心覺得如果可以加塊漢堡扒係中間就更滿足!▪️Ado’s自家手打日式漢堡扒 $98手打漢堡多汁肉味濃,唔會太實又唔會過於鬆散,調味恰到好處。配埋特製嘅紅酒醬汁,微酸唔會太膩。旁邊跟左大大碗白飯~以上餐點都可以+$22升級至套餐,有埋是日餐湯+前菜+飲品 (計返如果會嗌野飲,只係on top加多$2就有套餐,都幾抵)▪️Homemade Apple Pie $58當日無晒雪糕,有得減$10。蘋果批好夠熱,外皮好香牛油味,但口感偏硬脆唔夠酥

店面較細,weekend食最好先book位!
⁣⠀

▪️明太子奶醬蛋包飯 $108

▪️Ado’s自家手打日式漢堡扒 $98
Ado’s自家手打日式漢堡扒

▪️Homemade Apple Pie $58
Homemade Apple Pie

當日無晒雪糕,有得減$10。蘋果批好夠熱,外皮好香牛油味,但口感偏硬脆唔夠酥。中間有啲酸尾尾甜度低嘅蘋果蓉,整體食落唔會好甜膩,不過就無乜肉桂味。

▪️Chai latte (套餐 +$10) (單點 $30)
Chai latte
估唔到呢杯都有拉花喎!香料味相當平易近人,唔會太濃烈。奶香突岀,幾香甜幾岩口味。
Ado’s自家手打日式漢堡扒
Chai latte
2023-05-27 133 浏览
Bookmark咗依間蛋包飯好耐,今日終於有機會去試吓,一開頭以為係在大圍,睇清楚原來係在顯徑站,舖位不太易搵,不過去到問下人應該也答到你,舖位不大,建議要book枱,叫咗經典日式牛肉醬汁蛋包飯$78、明太子奶醬蛋包飯$108、Ado’s自家手打日式漢堡排$98、紅酒燉牛肋條$82、日式拿玻里洋蔥煙肉意粉$78,加了$22升級套餐配是日餐湯、前菜及飲品(特飲補差價),甜品叫了焦糖雞蛋布甸$52及自家製蘋果批$58,蛋包飯賣相吸睛👀,切開軟綿綿嘅雞蛋好似一張棉被咁蓋住啲蕃茄汁炒飯,感覺很療癒,明太子奶醬味道微辣惹味,洋蔥煙肉意粉及日式漢堡份量較少,紅酒燉牛肋條煮得淋身入味,焦糖雞蛋布甸質地偏硬身,唔係軟淋淋的,個焦糖汁幾好味,至於自家製蘋果批配雪糕,蘋果批不會過甜,配埋雪糕食不錯,但份量比較少及甜品價錢比較貴,服務方面還可以,不過有啲位做得可以再好啲,唔夠細心,整體來講ok,值得支持.#日式#蛋包飯#オムライス#顯徑#dinner#晚飯#日系#小店#甜品#布甸#焦糖布丁#🍮#蘋果批#applepie#
2023-05-25 124 浏览
餐廳位於大圍村屋內街 位置有啲隱蔽但距離地鐵站唔算太遙遠 小店座位有限 唔想等位就記得要訂咗位先˂ᵒ͜͡ᵏᵎ⁾小店裝修以懷舊昭和風為主 配合返洋食嘅路線 但空間唔大 所以座位之間會比較擠迫✧*。*̣̩⋆̩*̣̩⋆̩▸ 經典日式牛肉醬汁蛋包飯🍳 (ᴴᴷᴰ$78)招牌.ᐟ.ᐟ 賣相吸睛〰輕輕一刀𠝹開半熟蛋就會流開 100分流心效果⁂ 蛋香味重 口感嫩滑 醬汁較濃味 偏咸 配埋用茄醬炒過嘅飯嚟食就啱啱好(。•ᴗ-)_▸ 日式拿玻里洋蔥煙肉意粉🍝 (ᴴᴷᴰ$78)意粉帶住微微蕃茄甜味 加埋充足嘅配料 好味但唔係必叫之選〰 主食加ᴴᴷᴰ $20就會有埋前菜·麵豉湯同飲品◡̈⃝❁ ▸ 綜合炸物拼盤🍤 (ᴴᴷᴰ$132)份量好足 炸蝦·炸豬扒炸皮好薄又夠香脆 南蠻雞肉夠嫩 炸物下仲有椰菜沙律 食埋可以解油膩感ᱍᱍᱍ▸ 焦糖雞蛋布丁🍮 (ᴴᴷᴰ$52)打卡一流.ᐟ.ᐟ 布丁夠實淨 啖啖蛋香味 而焦糖偏淡 食落唔會太甜⋆︎* ⁑⋆︎*▸ 日式薯仔沙律🥔 (ᴴᴷᴰ$42)夏日前菜之選〰 有兩大球 食落會食到少量薯粒同碎蛋 口感豐富◔.̮◔✧▸ 𝐶ℎ𝑎𝑖 𝐿𝑎𝑡𝑡𝑒🥛 (ᴴᴷᴰ$33)鮮甜牛奶配上濃厚印度香料茶 味道特別( '

*̣̩⋆̩*̣̩⋆̩
▸ 經典日式牛肉醬汁蛋包飯🍳 (ᴴᴷᴰ$78)

▸ 日式拿玻里洋蔥煙肉意粉🍝 (ᴴᴷᴰ$78)

▸ 綜合炸物拼盤🍤 (ᴴᴷᴰ$132)

▸ 焦糖雞蛋布丁🍮 (ᴴᴷᴰ$52)

▸ 日式薯仔沙律🥔 (ᴴᴷᴰ$42)

▸ 𝐶ℎ𝑎𝑖 𝐿𝑎𝑡𝑡𝑒🥛 (ᴴᴷᴰ$33)
鮮甜牛奶配上濃厚印度香料茶 味道特別( '༥' )

▸ 𝐺𝑟𝑎𝑝𝑒 𝑆𝑜𝑑𝑎🍇 (ᴴᴷᴰ$28)
可加ᴴᴷᴰ$10配雪糕 但當日可惜無貨꒦ິ^꒦ິ 梳打有足夠嘅提子味 不過如果有雪糕應該會特別啲〰

▸ 𝐶𝑜𝑙𝑑 𝐿𝑒𝑚𝑜𝑛 𝑇𝑒𝑎🍋 (ᴴᴷᴰ$23)

📍𝑨𝑫𝑶洋食屋
🗺️ 大圍上徑口村15號地下

• 昭和風雞蛋布丁
2023-05-24 105 浏览
住附近有時想叫外賣,發現原來佢蛋包飯一定唔會經其他apps送到,所以次次食都係落來買返屋企食咁就得🥲每次都會食佢個明太子奶醬蛋包飯,真係太出色啦。個蛋配埋d明太子奶漿撈飯真係好出色而且手打漢堡扒+自製醬汁配搭相當好吃每塊漢堡扒都係落足心思力氣去整既
所以次次食都係落來買返屋企食咁就得🥲
每次都會食佢個明太子奶醬蛋包飯,真係太出色啦。
個蛋配埋d明太子奶漿撈飯真係好出色
而且手打漢堡扒+自製醬汁配搭相當好吃
每塊漢堡扒都係落足心思力氣去整既
外卖自取
ADO洋食屋價錢💲: $78/ $98/ $36/ $48好味程度😋: 4.5/5服務🍴: 4/5環境🗾: 3.5/5性價比🥢: 4/5回頭率😚: 4.2/5-位於大圍村屋後巷入面的呢間隱世洋食屋,座位只有大概十幾個,當日唔知道可以先預約,平日夜晚去到估唔到咁多人,只可以勉強坐室外門口位置,好彩店員招呼都唔錯,無令人覺得被遺忘的感覺😳 如果想去記得先預約!室內環境好似屋企咁,走簡約溫馨路線,符合食洋食的路線。-✅✅咖哩蛋包飯。主打的蛋包飯好Shift廚師的手藝,有可能每碟的水準都差小小。店員送餐的時候第一碟的蛋跌左落來,散左🥺 不過店員好友善咁主動提出話比過一碟我地。第二碟送上來的蛋脹卜卜,表面十分光滑,見到都好開心🥸輕輕介一刀,半熟蛋向兩側滑落,見到覺得好治癒。生熟度剛好的🥚十分滑嫩,蛋香可以更濃郁。選擇左咖哩醬汁,味道係日式咖喱,偏甜但小小辛口😋 飯底用茄汁、洋蔥、蘑菇等炒過,一口包含飯、蛋、醬汁真係好滿足🤤-✅✅Ado’s自家手打日式漢堡扒。自家製手打的漢堡扒混合豬肉同牛肉,有別於只有牛肉的漢堡,呢個的味道感覺比較淡,更突出醬汁的燒汁味😜 因為手打的關係,肉質非常鬆化,食到肉裡的
ADO洋食屋
價錢💲: $78/ $98/ $36/ $48
好味程度😋: 4.5/5
服務🍴: 4/5
環境🗾: 3.5/5
性價比🥢: 4/5
回頭率😚: 4.2/5

✅✅Ado’s自家手打日式漢堡扒。自家製手打的漢堡扒混合豬肉同牛肉,有別於只有牛肉的漢堡,呢個的味道感覺比較淡,更突出醬汁的燒汁味😜 因為手打的關係,肉質非常鬆化,食到肉裡的存在,完全唔會似肉餅咁,一dook開啲肉汁已經瀉晒出來😆成碟好好撈飯,可以食多過一碗飯添!

✅吉列炸豬扒。比較普通的豬扒。豬扒厚度較薄,粉漿有啲鬆散🤔 不過都因為咁,佢係炸得幾鬆化,而豬扒本體都唔太硬😬淋上啲豬扒醬汁酸甜酸甜+胡麻醬椰菜絲,非常日式。

✅✅朱古力慕斯布丁。當日賣曬布丁,唯有轉朱古力慕斯,呢個似係當日的限定甜品呢🍮 慕斯非常軟滑、綿滑,質地濃厚黏稠,好似食緊一舊好軟心的🍫咁!用上偏高濃度的朱古力濃而不苦,又唔甜膩,係我喜歡的朱古力味道🤓 再灑上可可粉增加朱古力的層次,伴埋旁邊的忌廉食,香滑,係口中會有餘韻🤩

好有驚喜,估唔到係香港都食到好似日本咁的蛋包飯😍 就算係漢堡扒都好有水準。如果想食蛋包飯,必定會回頭,大概$100的蛋包飯絕對令你搵返係日本食的感覺🇯🇵如果二人來,推介試一個漢堡扒喔!
2023-04-22 257 浏览
📍《 ADO洋食屋 》顯徑站 | 大圍上徑口村15號地下一直都以為顯徑冇乜嘢食,點知原來喺大圍村入邊有間隱世蛋包飯,小店裝修似和食屋🎐食物質素偏高,不過就唔太建議大家山長水遠特登入嚟食啦😂,行開附近就不妨試吓!▫️明太子奶醬蛋包飯 $98明太子忌廉汁偏重奶味,有輕微明太子嘅辣,喺面仲會有一舊明太子,我地本身都鍾意忌廉汁所以覺得幾好食😆 而個蛋皮做得幾薄,一切開入面係半熟有流心效果,亦幾有蛋香味🥰 至於個飯底係蕃茄炒飯,味道偏淡唔會搶咗明太子同蛋香味,不過質感偏濕,鍾唔鍾意就見仁見智啦~▫️ADO’s 自家手打日式漢堡扒 $88 👧🏻’s pick⭐️ 唔好意思嗰日太肚餓唔記得咗影close up🙈🙏🏻 (間接證明呢碟有幾好食🤣)漢堡扒好有肉汁同牛肉味,唔會太實又或者太散,有驚喜!醬汁本身都好多,加埋白飯🍚同沙律🥗不知不覺就食晒😝人均消費 $100-150推介度🌕🌕🌕🌗🌑 #hkfood #hkfoodie #foodie #hkfoodblogger #foodporn #foodstagram #hongkongfood #hkfoodlover #instafood #foodphoto
📍《 ADO洋食屋 》
顯徑站 | 大圍上徑口村15號地下

▫️明太子奶醬蛋包飯 $98

▫️ADO’s 自家手打日式漢堡扒 $88

人均消費 $100-150
推介度🌕🌕🌕🌗🌑

#hkfood #hkfoodie #foodie #hkfoodblogger #foodporn #foodstagram #hongkongfood #hkfoodlover #instafood #foodphotography #foodblogger #hkfoodporn #hkfoodblog #hkeats #foodlover #hkigfood #igfood #hkrestaurant #foodpic #hongkongfoodie #香港美食 #打卡餐廳 #香港必食 #香港好去處 #顯徑美食 #顯徑 #顯徑好去處 #大圍美食 #大圍 #大圍好去處 #蛋包飯
2023-04-21 186 浏览
🔸明太子奶醬蛋包飯($98) 😋4/5 因為蛋包飯是這兒名物,沒道理不點一個。蛋能做到切開滑下,明太子奶醬香滑,拌飯滋味。🔸紅酒燉牛肋條 ($78) 😋4/5牛燉到柔軟可口,醬汁調味好,很能下飯,分量看起來夠,但離奇地不飽。🔸熱抹茶鮮奶 ($30) 😋3/5未能好好地混合,奶味較淡。服務:🤗🤗🤗態度良好,店面較小所以很快便能得到協助。環境:🖼️🖼️🖼️在後街,不顯眼,走著就容易錯過。店面較小,比較擠迫,較難放鬆。周邊來說,比較小這類餐廳。✴️總結:食物好吃,飲品一般,點了2個主食卻不飽,可一試。
🔸明太子奶醬蛋包飯($98) 😋4/5

🔸紅酒燉牛肋條 ($78) 😋4/5

🔸熱抹茶鮮奶 ($30) 😋3/5
未能好好地混合,奶味較淡。

服務:🤗🤗🤗
態度良好,店面較小所以很快便能得到協助。

環境:🖼️🖼️🖼️

✴️總結:
食物好吃,飲品一般,點了2個主食卻不飽,可一試。
2023-04-20 152 浏览
聽聞呢間餐廳嘅蛋包飯好出名,好多人排,所以晏奏黎左碰碰運氣,睇下食唔食到,點知一去到就有位,好好彩!🍳濃厚芝士肉醬蛋包飯 $98 🌕🌕🌕🌕🌑賣相💯嘅蛋包飯😍芝士肉醬唔會好漏,送飯食好正😋🍳經典日式牛肉醬汁蛋包飯 $78 🌕🌕🌕🌕🌑賣相睇落平凡啲,但一樣咁好食!好香濃嘅牛肉醬汁,但食到後面有少少鹹。🍳整體蛋好嫩滑,個人認為生熟度剛剛好😛個西炒飯底好有驚喜,都係最大加分位。有蘑菇、洋蔥等配料喺入面,口感同味道都好豐富。鍾意食蛋包飯嘅你唔好錯過!不過佢嘅蛋包飯好似都冇肉類😵對食肉獸有啲unfriendly🤣但整體而言,值得一試👍🏼

🍳濃厚芝士肉醬蛋包飯 $98 🌕🌕🌕🌕🌑
賣相💯嘅蛋包飯😍芝士肉醬唔會好漏,送飯食好正😋

🍳經典日式牛肉醬汁蛋包飯 $78 🌕🌕🌕🌕🌑

🍳整體
但整體而言,值得一試👍🏼
好耐好耐之前係黃埔食過一次熔岩蛋包飯但果間執咗之後一直冇機會再食QAQ近排比我發現咗大圍有間小店都有出!每份蛋都炒得好靚 完整 又動L🤩定價唔太貴 幾抵食~推薦 推薦✨-🍛【明太子奶醬蛋包飯】$98為咗呢個蛋包飯而嚟🤤勁吸引嘅動L炒蛋🤩 切開係熔岩般嘅蛋漿😍淨係望已經勁興奮!!!蛋超滑又香❣️兩款蛋包飯我比較鍾意呢款~好creamy嘅明太子奶醬 仲帶少少辛辣不過因為冇配料 食落會有啲單調加份小食/ 配料應該開心啲-🐂【經典日式牛肉醬汁蛋包飯】$72呢個會濃味少少 都好好味!-🍽️【升級套餐 (餐湯 前菜 飲品)】+$22-🍹【蜜瓜梳打】+$8以為有靚靚日系杯打卡 但得普通杯🙈就係正常嘅蜜瓜梳打~-🍶【凍蜂蜜柚子煎茶】+$3普通柚子蜜 冇乜茶味-✨推薦指數:9/10💰人均消費:$132⏳等候時間:0mins (平日7:00)

好耐好耐之前係黃埔食過一次熔岩蛋包飯
但果間執咗之後一直冇機會再食QAQ
近排比我發現咗大圍有間小店都有出!
每份蛋都炒得好靚 完整 又動L🤩
定價唔太貴 幾抵食~
推薦 推薦✨
🍛【明太子奶醬蛋包飯】$98
為咗呢個蛋包飯而嚟🤤
勁吸引嘅動L炒蛋🤩 切開係熔岩般嘅蛋漿😍
淨係望已經勁興奮!!!蛋超滑又香❣️
兩款蛋包飯我比較鍾意呢款~
好creamy嘅明太子奶醬 仲帶少少辛辣
不過因為冇配料 食落會有啲單調
加份小食/ 配料應該開心啲

🐂【經典日式牛肉醬汁蛋包飯】$72
呢個會濃味少少 都好好味!

🍽️【升級套餐 (餐湯 前菜 飲品)】+$22
🍹【蜜瓜梳打】+$8
以為有靚靚日系杯打卡 但得普通杯🙈
就係正常嘅蜜瓜梳打~
🍶【凍蜂蜜柚子煎茶】+$3
普通柚子蜜 冇乜茶味
✨推薦指數:9/10
💰人均消費:$132
⏳等候時間:0mins (平日7:00)
2023-04-16 93 浏览
一直都知大圍有間隱世蛋包飯,琴晚特登去左朝勝,去咗試大圍既ADO洋食屋食飯啦!黎到緊係試下佢哋出名既蛋包飯😚😚最開心係切蛋果一下,夠哂香滑🥰🥰咖哩蛋包飯($78)咖喱蛋包飯嘅咖喱汁好香濃,係日式既咖喱,同埋蛋包飯夠軟身夠滑口,真係好好味!😍濃厚芝士肉醬蛋包飯($98)真係好滋味!啲肉醬嘅醬汁夠濃郁,同芝士一齊融合成一道絕妙嘅滋味,真係好食到停唔到口!🤤飲品:日本蜜瓜梳打日本蜜瓜梳打,清香甜美,好香濃既日本蜜瓜味😍😍🍈飲品:日本波子汽水味梳打好香甜既味道,加埋雪糕都好清新,唔會過甜👍🏻👍🏻👍🏻整體黎講,環境都幾好,只係坐位比較少,所以要食既朋友仔要早少少去/等位

咖哩蛋包飯($78)

濃厚芝士肉醬蛋包飯($98)

飲品:日本蜜瓜梳打
日本蜜瓜梳打,清香甜美,好香濃既日本蜜瓜味😍😍🍈

飲品:日本波子汽水味梳打
好香甜既味道,加埋雪糕都好清新,唔會過甜👍🏻👍🏻👍🏻

2023-04-15
2023-04-11 143 浏览
大圍小巷的日式小店👘雖然唔係第一次食蛋包飯,但係好少見到咁好賣相😳如果咁啱經過可以試吓,不過記得一定要訂位。因為佢係區內真係好受歡迎💖-1️⃣明太子奶醬蛋包飯 ($98)😋評分:7/10係特色流心蛋包飯呀💖💖💖自己切開嗰一刻真係好開心。雞蛋睇落好嫩滑,切開仲係半熟流心蛋😳入面仲係炒飯,有洋蔥粒同蘑菇。明太子有少少咸,雖然材料真係好簡單,亦係屋企都整到嘅味道,不過整到啲蛋咁好真係好難,而蛋包飯的味道的確唔錯。-2️⃣Ado's 自家手打日式漢堡排($88)😋評分:7/10好有層次,系牛肉同豬肉mix 埋再手打既漢堡扒😍💯肉質超實,同醬汁偏甜,其實好送飯。喺日本既白飯小偷😳-蜜瓜梳打加雪糕($38)😋評分:6/10賣相好日系,雪糕🍦好好食😋但係比較細杯,好快飲完
大圍小巷的日式小店👘
1️⃣明太子奶醬蛋包飯 ($98)

😋評分:7/10
2️⃣Ado's 自家手打日式漢堡排($88)
😋評分:7/10
小偷😳
蜜瓜梳打加雪糕($38)
😋評分:6/10
賣相好日系,雪糕🍦好好食😋但係比較細杯,好快飲完
  • 明太子奶醬蛋包飯