2016-07-21
Gough Street 真係好多美食, 九記牛腩, 勝香園都係度; 加上呢條街又有唁少的特定家品店, 每次黎都可以消磨一整天~Anges B 門口已經十分吸引: 仿古的藍綠落地玻璃; 門口擺放了兩組咖啡椅, 加上旁邊放滿了不同的鮮花, 就算路過的也賞心悅目吧!店內座位不多, 座位同座位之間很有空間感, 不會逼住逼住; 店內裝飾也花了不少心思, 讓人覺得仿如去了法國的咖啡店。岩岩行過黎已經身心身汗, 當然要點返杯冰凍的咖啡飲啦!我點左杯玫瑰ice coffee(玫瑰控), 妹則點了佢最愛的hazelnut ice coffee; 點緊飲品時隔離被蛋糕櫃深深吸引: D 蛋糕賣相好鬼正! Ok, fatty for life style, 叫左件mango cake.返左位坐, 約10 分鍾到蛋糕同咖啡送到了台上~嘻嘻, 我杯玫瑰冰咖啡真係有玫瑰架~飲落口陣陣玫瑰味, 重點係唔太甜, 我鍾意; 妹那杯hazelnut ice coffee則比玫瑰冰咖啡較甜, 但已經少甜過出門的cafe.叫左呢個mango cake 則有驚喜! 原來是有流心芒果蓉, 芒果蓉冇被加工, 超新鮮, 配上海綿蛋糕
返左位坐, 約10 分鍾到蛋糕同咖啡送到了台上~
叫左呢個mango cake 則有驚喜! 原來是有流心芒果蓉, 芒果蓉冇被加工, 超新鮮, 配上海綿蛋糕好夾唔會濟~
推介呢度拎