2021-10-14
🅰︎🅻🅸🆅🅴 🅴🅰︎🆃🅴🆁🆈🇭🇰雖然cafe最出名嘅係bread pudding但係今次決定試其他嘢🥰餐牌有好多標明咗vegan同gluten free嘅菜式🤍啱晒健康人士﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎/𝐻𝑜𝑚𝑒𝑚𝑎𝑑𝑒 𝐶𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑒𝑑 𝐶𝑜𝑐𝑜𝑛𝑢𝑡 𝑌𝑜𝑔ℎ𝑢𝑟𝑡 𝐵𝑜𝑤𝑙 $75/平時淨係食開奶整嘅yoghurt🥛見到有coconut嘅vegan yoghurt就忍唔住試🌴椰香會越食越濃 質地比greek yoghurt都杰身🙈有啲似布甸咁🤤清甜大約2-3分甜😌加埋toppings好夾 特別係南瓜籽🎃同椰子片🥥想甜啲溝埋granola同百香果就啱啱好🍊/𝐺𝑎𝑧𝑝𝑎𝑐ℎ𝑜 𝑆𝑜𝑢𝑝 $68/西班牙🇪🇸番茄🍅凍湯 算係比較杰身同濃 估係番茄溝咗啲cream打成 所以橙黃色啲🧡唔會係番膏咁重味 多肉妹覺得可以再重口味啲 另外有芝士粒同三色椒🫑無咁單調 要讚嘅係烘脆嘅sourdough薄片 脆卜卜又keep到入面煙韌🍞/𝐿𝑒𝑚𝑜𝑛 𝐺𝑖𝑛𝑔𝑒𝑟 𝐾𝑜𝑚𝑏𝑢𝑐ℎ𝑎 $58/komucha係有氣發酵茶🫖加上冷壓果汁🍹檸檬🍋味酸 有埋氣飲落第一下會有啲lar喉 本身唔太好薑味點知原來好淡咁🙈﹎﹎
﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎
/𝐺𝑎𝑧𝑝𝑎𝑐ℎ𝑜 𝑆𝑜𝑢𝑝 $68/
/𝐿𝑒𝑚𝑜𝑛 𝐺𝑖𝑛𝑔𝑒𝑟 𝐾𝑜𝑚𝑏𝑢𝑐ℎ𝑎 $58/
﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎
🌟整體評分 (滿分: ♡♡♡♡♡)
味道: ♡♡♡♡
環境打卡: ♡♡♡