2022-02-17 36 浏览
同朋友諗住搵啲嘢飲下,就見到依間新開嘅未試過,一於就去試吓!依家我諗同珍煮丹係同一間公司,佢哋嘅座位都係share用!由於我哋已經食咗早餐,所以就諗住叫啲輕食一齊食~🌈蘋果酥 $38一上台就聞到好香玉桂味,而且分左勁多層,以為一定會好好食😤好可惜,雖然佢好多層,但就冇牛油味,而且酥皮只有好少好少嘅甜味。諗住切開會有驚喜,但原來都只有少量嘅蘋果粒!個人覺得某連鎖蛋糕店嘅蘋果酥好食好多!🌈法式焦糖燉蛋 $24造型十分可愛,用個蛋殼裝住🥚而且焦糖分量都足夠,火候都好好,唔會食到苦味!燉蛋係嫩滑嘅,而且都好重奶味,不過個人就覺得甜咗少少。配埋杯咖啡就啱啱好🌈Mocha & Latte $42/$38Mocha一上陣大浸朱古力味,飲落好香濃,啲奶feel到係用高級奶,而唔係淡茂茂嗰啲奶。而且都大大杯,如果同friend諗唔到去邊,過嚟呢度叫杯咖啡坐下都唔錯!

🌈蘋果酥 $38

蘋果酥
2022-02-17
Mocha
latte
上水廣場開左ADB餐廳,係5樓當眼位置,以白色及木系為裝修主題,感覺舒服又簡單。.餐廳食物選擇唔算好多,主要係意大利粉/飯、全日早餐,all day breakfast$68起,本身跟左5款基本配料,加3種就$98/ 5種就$108 ,跟餐有一杯果茶,或者可以補差價轉飲coffee。.🍴All day breakfast $98沙律+蕃茄+火腿+炒蛋+茄汁焗豆,另加配3款食材:蘑菇、煙三文魚、蛋沙律🥗。基本材料無咩特別,要特別讚既係炒蛋炒得好滑嫩,蕃茄有誠意地煎過,蛋沙律蛋香味濃,夠鬆軟。食材新鮮唔算貴,有得自己擇材料最為吸引。.🍴拿破崙意粉 $88簡單既茄汁腸仔炒意粉🍝,炒得乾身得黎富蕃茄香味,意粉偏硬身得黎有咬勁。.🍴Dirty$44(補差價$29)Cafe menu不常見既Dirty有得飲,Dirty係加左凍奶既咖啡,直接倒入濃縮咖啡中,入口先熱後冷,感覺特別不同。.🍴White $38 (補差價$23)泡量較少既Latte ,濃味得黎咖啡香味重,拉花有誠意,唔錯既選擇。

🍴All day breakfast $98

🍴拿破崙意粉 $88

🍴Dirty$44(補差價$29)

🍴White $38 (補差價$23)

2022-02-10 38 浏览
一段時間冇去上水廣場食嘢🙌原來不經不覺5樓開咗幾間新餐廳🍴今日我哋就嚟到呢間設計以純白色為主走文清風格嘅「All Day Cafe」座位間隔感覺有啲似台灣既共享空間☺️感覺都幾舒服😍🥗今日我地點左個自選All day breakfast 🥰基本上會有五款食材🙌當中有沙律菜🥗蕃茄🍅火腿🍳蛋、茄汁豆、我就額外加點了大菇🍄煙肉及蘆筍都幾豐富架🤩味道就正正常常😬🍝松露醬卡邦尼意粉以松露醬混合芝士🧀煙肉粒整嘅卡邦尼食落好香🥰又creamy🤤仲一啲都唔膩添😋煙肉粒咸咸地又唔會太乾😛唔錯啊😍☕️Long black 夠香濃係我喜歡唔帶酸既口味😍☕️Latte奶泡打得好細滑👍拉花仲幾靚添😬

🍝松露醬卡邦尼意粉

☕️Long black 夠香濃係我喜歡唔帶酸既口味😍

☕️Latte奶泡打得好細滑👍拉花仲幾靚添😬
  • 松露醬卡邦尼意粉
All Day Cafe 走簡潔文青風格,淺木色配純白色系感覺舒適,特別與「珍煮丹」設有共享餐飲空間和座位,cafe主打任意配搭的All Day Breakfast。All Day Breakfast$68 有5款基本主材料,包括沙律菜、蕃茄、火腿、蛋和焗豆,另有$98追加3項自選或$108追加5項自選,有28款配料任你追加mix & match。我呢d咁為食既人,得5款緊係滿足吾到我啦!所以我追加左3款配料,有大啡菇、煙三文魚同車里茄,食材用料夠新鮮,蛋煮得很嫩滑。紅酒燴牛肉長通粉紅酒汁帶香料香氣,味道夠濃,伴長通粉十分開胃,牛肉炆得夠鬆軟,容易入口。Cappuccino咖啡拉花很美,咖啡味道濃而口感順滑。培茶牛奶茶香夠出不太甜,淡淡的回甘與微甜平衡得岩岩好,奶味較重,口感細滑。

紅酒燴牛肉長通粉

Cappuccino
咖啡拉花很美,咖啡味道濃而口感順滑。

培茶牛奶
2022-02-08 60 浏览
上水廣場新開既cafe~裝修簡約,即刻去試試😎❤️All Day Breakfast 小木盤上面有齊炒滑蛋 煙三文魚 火腿 蘆筍 沙津 茄汁豆,經典All day breakfast 既組合,再加兩粒帆立貝,簡單好味🧡松露醬卡邦尼意粉 好香好香既黑松露味,有唔少煙肉同磨菇,唔錯唔錯💛Flat White 簡單既心型拉花,樸實但入口好順滑既咖啡,濃郁既咖啡香+細膩柔滑既口感,讚讚!💚Dirty Coffee 熱咖啡+凍牛奶,2層味道,飲落咖啡味更加濃郁野食味道唔錯,環境舒服,會再去慢活嘆杯咖啡chill 下😋
上水廣場新開既cafe~裝修簡約,即刻去試試😎

松露醬卡邦尼意粉

Flat White

Dirty Coffee

野食味道唔錯,環境舒服,會再去慢活嘆杯咖啡chill 下😋
上水站📍All Day Cafe-最後一日放假要食盡佢🥲😋一早去左上水新開嘅All Day Cafe食返個all day breakfast🍳☕️All day breakfast追加自選三項($112+$23)本身All day breakfast有沙律、蕃茄、火腿、蛋、茄汁焗豆($68),我另外追加左三樣:蘆筍、煙三文魚同埋帶子($44)。本身唔係好知自選三項係點計錢,不過店員好細心講解。All day breakfast好豐富,啱晒貪心嘅女朋友🤣帶子煎得好香,煙三文魚唔會太鹹又唔會太淋,配搭埋蘆筍、番茄同埋沙律,營養💯另外個餐加$15可以配低糖果茶或者其他嘢飲補差價,朝頭早就梗係叫番杯Latte醒一醒神,補$23就ok☕️咖啡香濃細滑,唔錯唔錯🙌🏻松露醬卡邦拿意粉($98)我識叫梗係叫個松露醬意粉,一上台已經聞到好香松露味,食落每條意粉都沾有香濃松露醬,香濃得黎又creamy,配埋煎香嘅煙肉好夾👍🏻呢個意粉就冇得好似All day breakfast咁加$15有野飲,我另外叫咗杯Flat White,盛惠$38,一樣係質素唔錯。環境方面,店舖係新開,裝修簡約,以純白色系為主,坐喺度慢
上水站📍All Day Cafe

松露醬卡邦拿意粉($98)

環境方面,店舖係新開,裝修簡約,以純白色系為主,坐喺度慢慢食早餐幾嘆,唔經唔覺都食左個幾鐘🤪店舖同旁邊嘅珍煮丹共享堂食地方。
All  day  breakfast   追加自選三項
黑松露醬卡邦拿意粉
All  day  breakfast   追加自選三項
黑松露醬卡邦拿意粉
1K
2022-02-06 27 浏览
一朝天子一朝臣,在舊店倒閉後,新店又馬上取代舊店,在上水廣場上面開了家小店在超明亮的環境下,滿滿是充滿夢想的年輕人在料理著咖啡☕️跟cafe食品摩卡拿鐵(燕麥奶+5)有拉花的咖啡,無論摩卡跟拿鐵都很creamy,啡香適中不太澀,而且對奶敏感的人還可以選燕麥奶!全日早餐($68)的搭配很特別,除了綿滑的炒蛋外,還有罕見的帆立貝跟蘿蔔牛腩!煙三文魚,火腿,番茄🍅,茄汁豆都有,相當有趣拿破崙意粉$88也就是茄汁意粉,簡單加入火腿,腸仔,煙肉,蘑菇,青椒🫑,輕午餐很適合

摩卡
拿鐵(燕麥奶+5)

拿破崙意粉$88

週六抓住陽光☀️的尾巴登山去出發前係上水廣場餵飽自己先😛5/ғ好多餐廳 最後揀咗呢間全白的小清新ᴄᴀғᴇ🤍 ✨All day breakfast:有煙三文魚 燒帶子 燒蘆筍 沙律菜🥗 火腿 番茄🍅 茄汁豆 炒蛋 豐富😚 ✨松露卡邦尼意粉:黑松露味都幾出 意粉不會很油膩 配料仲有洋蔥🧅 蘑菇 煙肉 ✨柚子梳打:雖然好凍🥶但柚子味清新 忍唔住飲多幾啖 ✨蘋果花茶:煲過之後果乾的味道更出 飲完凍飲之後再飲呢個好治癒🫖酸酸甜甜好喝 餐廳幾乎全白 位置不多但用餐空間&光線都很充足可以慢慢消磨☕️🍵

週六抓住陽光☀️的尾巴登山去

✨蘋果花茶

餐廳幾乎全白 位置不多
但用餐空間&光線都很充足
可以慢慢消磨☕️🍵
上水廣場5樓大翻新,開咗幾間新食肆,俾我發現到呢間新嘅文青風格既All Day Cafe。 上水人終於唔使去到粉嶺食All Day Breakfast喇❣️兩個人點咗一份All Day Breakfast (💰$68) 同埋 松露醬卡邦拿意粉 (💰$98), 再跟一杯 低糖果茶 (💰$30) 同埋 冷泡咖啡 (💰$48up)。All Day breakfast除咗標準份量,仲可以自己追加配菜,款式仲好多添 😮 如果晏少少食,當埋午餐都得。我今次就加多咗份煙三文魚🐟。成份早餐水準一流,特別係隻蛋夠曬滑,煙三文魚既味道啱啱好,唔會太鹹。個🍝松露醬卡邦拿意粉亦都夠曬分量。 一嚟到已經聞到好香嘅松露味,食落仲好creamy, 絕對係值得encore嘅一款 !低糖果茶係🍑桃蓉加紅茶,見到啲果蓉架,份量十足之剩唔酸唔甜,女士必選。而杯🥃冷泡咖啡就係用咗爪哇咖啡豆去沖泡,亦保留咖啡的油脂,所以口感柔滑,香味濃郁 (當中亦有淡淡水果風味)。上水有間文青cafe可以打卡之餘又好味,連餐具同咖啡杯都好精緻,上水牛真係好滾動😂。侍應態度好有禮貌,請佢介紹下唔同咖啡都好細心。下次要試下個日本帶子香草青醬意粉先。

松露醬卡邦拿意粉

低糖果茶

冷泡咖啡

=====================
All Day Cafe (上水)
🔺 https://s.openrice.com/QrbS0y225W0~u_0iJAw
🔺 上水龍琛路39號上水廣場5樓503A號舖
🔺 電話: 2895 002
2022-01-29
$100 (早餐)
松露醬卡邦拿意粉
低糖果茶
冷泡咖啡
2022-01-29 27 浏览
日日開會,放假終於可以唞一唞,好想食一份好飽肚嘅早餐同咖啡🤩見到上水廣場頂層重新裝修之後,開左間純白色嘅Café,望落環境寧靜舒適、光線充足,一於入去試試。呢度嘅All Day Breakfast同平時嘅模式有d唔同,幾地道、親民。首先有沙律、蕃茄、火腿、蛋、茄汁豆作為base,跟著就好似車仔麵咁有唔同款可以加上去。今次加左蛋沙律、Pan fried Potato、同埋我最愛嘅煙三文魚,味道唔錯,食材新鮮,份量亦足夠。另外,松露醬卡邦拿意粉,意粉份量大,有香濃嘅松露味道,食落好creamy,唔油膩,再配上少量嘅煙肉同蘑菇,好味。飲品叫左cold brew 同埋 More than Tea嘅花茶。Cold Brew嘅苦味較淡,有著濃厚的味道,口感柔滑甜美。至於花茶有玫瑰花、杞子、奇異果配上帶有薄荷味嘅茶包,味道好特別,每一杯飲嘅香氣同埋味道都唔同,酸甜滋味,飲落有舒服,有refresh嘅感覺。

2022-01-28 41 浏览
><喺隔離counter落完單 就可以埋位等送餐All day breakfast($108)Default 嘅有沙律+蕃茄+火腿+炒蛋+茄汁焗豆然後每個種類可以揀一款羅馬生菜 薯餅 大啡菇 黑毛豬 鬆餅紅酒燴牛肉長通粉($108)份量慷慨 長通粉有嚼口 醬汁濃稠剛好 牛肉都軟諗另外嗌咗iced mocha / hojicha latte味道都唔錯><><><><><><><><><><><><All Day Cafe上水龍琛路39號上水廣場5樓503A號舖
喺隔離counter落完單
就可以埋位等送餐
All day breakfast($108)
Default 嘅有沙律+蕃茄+火腿+炒蛋+茄汁焗豆
然後每個種類可以揀一款
羅馬生菜 薯餅 大啡菇 黑毛豬 鬆餅
紅酒燴牛肉長通粉($108)
份量慷慨 長通粉有嚼口
醬汁濃稠剛好 牛肉都軟諗
味道都唔錯
><><><><><><><><><><><><
All Day Cafe
上水龍琛路39號上水廣場5樓503A號舖
2022-01-27 40 浏览
Feel so disappointed!!!!百幾蚊都唔平,但甘既質素1)薯餅凍加硬,滿心歡喜加錢🥺一定係炸好之後放喺度好耐2)牛角包連整返熱好懶,又乾又凍既3)炒蛋又食到蛋殼😮‍💨唯有好啲既係個煙三文魚,因為係買返來🙄朋友杯抹茶latte 既抹茶粉明顯未溶晒,飲落冇味。不過拉花係靚嘅另外加$既柚子梳打=冇驚喜,柚子蜜加梳打水That’s allProperly won’t come again.
Feel so disappointed!!!!
百幾蚊都唔平,但甘既質素
1)薯餅凍加硬,滿心歡喜加錢🥺
一定係炸好之後放喺度好耐
2)牛角包連整返熱好懶,又乾又凍既
3)炒蛋又食到蛋殼😮‍💨
唯有好啲既係個煙三文魚,因為係買返來🙄

另外加$既柚子梳打=冇驚喜,柚子蜜加梳打水
That’s all

Properly won’t come again.
All day breakfast +5 add-on All day breakfast 可以自選combination🤤一上菜見到好豐富完美展現擺盆藝術,小小碟盤裝住滿滿食材,有羅馬生菜、煎薯餅、煙三文魚、窩夫、炒蛋、茄汁豆、火腿、番茄、紅酒燴牛肉🤩牛肉煮得好香淋~.日本帶子香草青醬意粉 怕只係食all day breakfast 朋友會唔夠飽🙃所以都order款主食啦,小編唔多食青醬,不過呢度令我對青醬加哂分🤩啖啖青醬香氣撲鼻,店員仲話係每日新鮮磨製,唔係入貨!帶子雖然細細粒,不過煎得香口內裡好鮮甜!.法式焦糖燉蛋CP值極高!用蛋殼型玻璃裝住好趣緻😆敲落焦糖表面會發出好似敲玻璃聲咁清脆~食落好濃蛋香味呀!.Latte w/f oat milk好香咖啡味,上面既奶泡打得好滑,個人口味轉燕麥奶健康啲xd.Espresso Tonic有氣咖啡真係偉大發明清涼口感同咖啡偏酸既味道好夾,飲完成個人精神哂.All day breakfast份量夠大份同性價比高,咖啡質素唔錯☕️好飲
Latte w/f oat milk
好香咖啡味,上面既奶泡打得好滑,個人口味轉燕麥奶健康啲xd
有氣咖啡真係偉大發明
清涼口感同咖啡偏酸既味道好夾,飲完成個人精神哂

2022-01-24 38 浏览
全日早餐All Day Breakfast向來都係港人最愛之一, 上水最近開咗間Cafe All Day Breakfast,食得健康之餘環境有乾淨清新,😍 除咗all day breakfast 仲有好多選擇今日同朋友order兩個Pasta,一份日本帶子香草青醬意粉$108元,日本帶子很鮮甜最主要個香草醬汁非常之好味道👍👍 仲有香草嘅清香味用料十足 意粉亦唔會太硬煙韌有道。另一款係紅酒燴牛肉長通粉$108元, 食完可以再encore,牛肉炆得好冧每人order一杯抹香奶$38杯👍👍 非常適合怕甜既朋友, 香濃綠茶味非常健康🌟 裝修清雅,環境乾淨🌟 服務員亦好好,有耐心有禮貌

🌟 裝修清雅,環境乾淨
🌟 服務員亦好好,有耐心有禮貌

2022-01-22 44 浏览
難得悠閑的下午,同朋友去試上水廣場新開的All Day Cafe, 餐廳頗有文青feel, 好多年輕人幫襯!我哋叫咗一份All day breakfast, 一份日本帶子蘑菇意大利飯,一杯cappuccino, 一杯flat white with oat milk,甜品叫咗焦糖燉蛋All day breakfast + 5 add on包括5款指定食物和5款自選食物,最好食係蘑菇、炒蛋,沙律菜好新鮮,自選的窩夫有驚喜,到最後食都係咁鬆脆!日本帶子蘑菇意大利飯帶子煎得好香,醬汁配埋意大利飯特別好味,飯粒適合香港人口味,唔會生骨難咬,我喜歡依個口感焦糖燉蛋超級推介,有靚靚的蛋殼造型,十分有趣,焦糖燒得香脆,燉蛋唔太甜與焦糖並食味道加分,燉蛋香滑有蛋味,下次一定要再試

All day breakfast + 5 add on

日本帶子蘑菇意大利飯