2021-08-30
☕️小橫街休息一下☕️推介指數 ❤️❤️❤️❣️🤍約咗人未夠鐘做咩好?當然嘆杯咖啡食件蛋糕啦~好幾次經過藍屋都想試嘅小店,今次未收而且仲有位~撒花裝修簡約帶日本風,以白色、木系同泥水牆裝潢。入口左右兩旁以木箱作茶几同櫈,室內位置約十多個,感覺舒適唔太逼😌🧊Iced Long Black HKD40✨唔想飲奶時,除咗Espresso Tonic ,Long Black 亦係我嘅favourite。飲落咖啡味醇滑,fruity 味突出,如果冰可以少啲更好。☕️Flat White HKD38✨蒸氣牛奶倒入Espresso,面層一層奶泡。拉花嘅小心心好精細,Kawai~ 飲落奶泡綿密,咖啡同奶比例剛好。🧊Iced Latte HKD43✨冰多咗啲,飲時啡奶都較淡,建議搖下先飲🥲💛Lemon Crumble Cheesecake HKD48✨Lemon Crumble 比較少食就試吓,食落檸檬味突出,質地creamy,甜酸度剛好,大家都認為好味😋🖤Charcoal Black Sesame Base CheesecakeHKD48✨外型黑媽媽好型仔,質地軟滑,芝麻味在after taste 時淡淡出現。總結
推介指數 ❤️❤️❤️❣️🤍
🧊Iced Long Black HKD40
☕️Flat White HKD38
🧊Iced Latte HKD43
✨冰多咗啲,飲時啡奶都較淡,建議搖下先飲🥲
總結:-
食物 ❤️❤️❤️❣️🤍
環境 ❤️❤️❤️❤️🤍
服務 ❤️❤️❤️❣️🤍
🏠 Alley Coffee (灣仔)
📍灣仔景星街1號地下A號舖