2018-12-07 693 浏览
點解質素差甘遠,之前食都唔系甘。Salad Bar 都冇咩選擇,真系得Salad 甘濟,有個冇味蔬菜湯,二款ham ,一款芝士,螺絲粉,南瓜,菠蘿,完。唯一可取,真系得啲Sauce 。四個人,四個dish,全部都冇味,要去salad bar 拎啲sauce 吊味。四款菜分別系三文魚柳,豬扒,蜆肉意粉,牛肉飯。但收費都唔平,我地埋單$1164 ,但貨不對版。服務質素都麻麻,岩上完菜就叫埋單,趕頭趕命甘,呢個價錢甘既服務,真系好難接受。
點解質素差甘遠,之前食都唔系甘。
但收費都唔平,我地埋單$1164 ,但貨不對版。

2018-10-29 1663 浏览
本來book咗樓上嗰間舖,可惜無位,太肚餓嘅情況之下就去咗呢度食⋯之前嘅食評大家講過嘅我就唔多重複啦,依間野同以前嘅applegreen到底有什麼關係?以前嗰間好好食,價錢雖然唔係平,但係唔會覺得咁值得。現在呢一間,餐單設計上面好有問題。一定要逼人每人食一個主菜再加沙律吧。其他嘢基本上係「伯母」,連單點薯條嘅選擇都冇。我哋五人,一個未嚟到,堅持唔要每人一個主菜,跟住明明兩個staff默許左我哋可以去食沙律吧,之後又迫番我地叫個主菜,好奸。主角出場啦呢隻係女仔手咁細份一啖幾十蚊的牛。靭到發癲。所謂黑松露(味)嘅薯條,有啲濃咗嘅葉係底,睇錯咗以為黑松露,原來侍應表示係用松露油,難怪一啲松露味都冇。個豬ok but all my friends said not ok龍蝦汁,好濃嘅蝦汁,亦都唔係龍蝦,海鮮不太新鮮又係幾十蚊一啖嘅漢堡扒.. ok la仲叫咗其他嘢不過已經冇心機影啦。食開好嘢嘅朋友男仔之家唔夠飽。大家決定拎沙律腐皮,但係師兄之前聽到我哋話淨係鍾意沙律腐皮,飯前攞咗1 round之後一直都冇補充過。所以遲來的朋友都冇得試食。除咗呢個包比較好之後其他野都係廢嘅。勉強可以計埋好食就係

以前嗰間好好食,價錢雖然唔係平,但係唔會覺得咁值得。

主角出場啦

呢隻係女仔手
咁細份一啖幾十蚊的牛。靭到發癲。

龍蝦汁,好濃嘅蝦汁,亦都唔係龍蝦,海鮮不太新鮮

又係幾十蚊一啖嘅漢堡扒.. ok la

仲叫咗其他嘢不過已經冇心機影啦。

除咗呢個包比較好之後其他野都係廢嘅。
勉強可以計埋好食就係陪啲生冷沙律菜的蜜柑。

於是甜品當然唔會喺度食。
2018-10-25 1032 浏览
呢間尖沙咀樓上餐廳,環境超級舒服乾淨,而且人流唔多,座位都好舒服,一個一個好似包廂仔咁。每一個餐都會包自助沙律,可以系salad bar 任食沙律!個人認為選擇都好豐富,而且好新鮮同好味!仲有芝士,福袋同周打湯!另外都有食到佢既木魚湯海蜆意粉,蜆唔錯,湯都夠味,但係意粉吸唔到湯既精華,就差小小。
salad buffet
2018-10-22
salad buffet
  • 自助沙律
2018-09-25 1453 浏览
熱食極難食。小朋友餐都不好食。 飯未熟,像鐵粒一樣硬😔午餐不提供飲品. 人手不足。極之需要改善另外, 沒希提供地方比小朋友換片。廁所又小的可憐。不會介紹朋友去不合格的親子餐廳
另外, 沒希提供地方比小朋友換片。廁所又小的可憐。
不會介紹朋友去
不合格的親子餐廳
2018-09-24 1314 浏览
之前成日成班fd都鐘意食apple green今次打算同屋企人去食 4個人加bb 5點45分就到了雖然未開門 但店員都俾我地先入座 感覺不錯 但原來先係惡夢既開始第一次打食評就係為左佢 因為佢d野真係 好 好 好難食4個人 叫左4個餐 覺得都貴既 但覺得佢之前質數幾好 所以都覺得值落單時 店員已經唔知做乜茶餐廳落單咁趕住走 但成場其實只我我地一枱🤷🏿‍♀️同佢講我塊扒想要medium 佢話係鐵板上 黎到係4-5成好啦 黎到 一碟都係油 而後239$ 6oz既扒就好似一塊豬排咁 都算 切開 3成熟都唔知有冇 但個鐵板已經整唔熟佢好啦 退返 叫佢整返熟d 都ok 既 變返5成 但已經變成咬唔開既牛扒🤣同成個鐵板都係油 另外叫左burger 仲衰過 快餐店安格斯41蚊包餐 焗豬飯又衰過大家x🤷🏿‍♀️🤷🏿‍♀️🤷🏿‍♀️咬都咬唔開成晚唔知食左d咩 然後成千蚊埋單
之前成日成班fd都鐘意食apple green
今次打算同屋企人去食 4個人加bb 5點45分就到了
第一次打食評就係為左佢 因為佢d野真係 好 好 好難食
同佢講我塊扒想要medium 佢話係鐵板上 黎到係4-5成
成晚唔知食左d咩 然後成千蚊埋單
2018-08-25 1706 浏览
今日同媽子在佐敦覆診後,想帶佢食d 平時少食的野。平時佢成日飲茶,又唔食得魚生,泰菜有蝦蟹又驚皮膚敏感。。咁就西餐吧!佐敦附近我又幾鐘意既,一諗就諗到 Applegreen! 十幾年前呢間野好hit, 但好似突然沉寂左一輪,呢一兩年又再出現。大半年前食過,任食沙律吧,菜很新鮮,很多選擇,一直念念不忘;今次媽子竟然話可以食生沙律菜,咁就再去一次喇!星期六中午,每人最低消費$150, 雖然的確有點貴,但帶媽子試新野,唔計了。12:15到,場內已有七成入座,大部分是家庭客。媽子叫左三文魚濶條麵,我就要 all day breakfast。沙律吧有七八款沙律(南瓜,蕃薯,粟米,生菜,雨衣甘藍,椰菜花,薯仔,菠蘿等),兩款 coldcut, 一款芝士,一款湯,六款 salad dressing。菜是如常地新鮮,coldcut 正常,湯就咸左少少。三文魚意粉好味,成碟都有濃郁三文魚味,三文魚粒份量不少。All day breakfast 正常野,無咩特別,味道及份量正常。飲品,甜品要另叫,我同媽子都好飽,無叫了。埋單$400, 媽子話好貴。但又唔係成日食,又見佢食得開心滿足,都是值得的。
12:15到,場內已有七成入座,大部分是家庭客。
三文魚意粉好味,成碟都有濃郁三文魚味,三文魚粒份量不少。
飲品,甜品要另叫,我同媽子都好飽,無叫了。
沙律吧
三文魚濶條麵
All  day  breakfast
2018-08-25
沙律吧
三文魚濶條麵
All  day  breakfast
一間不知所謂既餐廳,一入門口有一個好大既兒童遊樂區,一個枱之隔,就係客人用餐既地方,細路發出既尖叫聲音大到聽吾到對面朋友講野,問待應可否調到最尾位置,冇咁嘈,待應態度差劣,話嗰邊吾開,任由D細路尖聲大叫,影響客人用餐而不顧,待應只會停留喺櫃枱傾計,吾會睇睇有冇客人有需要,喺一間餐廳入面設置兒童遊樂區,己經係一個錯誤既做法,會極度影響客人,向店員投訴又吾處理。我會叫身邊朋友吾好幫襱呢間餐廳,以免中伏。
我會叫身邊朋友吾好幫襱呢間餐廳,以免中伏。
题外话/补充资料: 菜式太少選擇,環境令人無法舒服進餐。
2018-08-22
庆祝纪念
生日
  • 食物一般,其他地方都食到。
2018-08-12 1240 浏览
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️餐廳位於2樓,以木系素材設計,舒服明亮,有大自然感覺,以卡枱為主,二人枱亦充足,分隔寧靜,空間感充足,店內附設兒童遊樂設施,可以俾小朋友玩!食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️以半自助形式為賣點,最吸引的是餐廳提供的自助沙律吧,蔬菜選擇種類十分多,連名貴的羽衣甘藍都無限量供應,適合健康素食人士囗味!只食沙律其實已經夠飽!服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️設訂枱服務,訂位後入座超快,但眼見如無事前book枱,都幾多客即場walk in等位,餐廳亦提供飲用水予等位客人,夠貼心!註:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️五星為最高分,⭐️一星為最低分。
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

註:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️五星為最高分,⭐️一星為最低分。
2018-06-20 1847 浏览
第一次寫食評,Applegreen 以前係CWB 成日都去,食物唔錯,又抵食。。。而家,食物轉哂,又唔好食! 服務仲差! 1.一家人去食,有老人家,同小朋友,待應逼我地每人都要要一個main course, 如果唔係要俾沙津吧價錢$1582. 飯同意粉選擇太小,主打牛肉,老人家同小朋友冇咩可以選擇。。。 只得主菜,冇任何小食! 3. 待應態度差! 我地5個大人,叫左4 個main course, 兩個kids meal, 待應話我地叫唔夠餐,如果見到老人家食沙津會照收錢,我地話,老人家唔係好食到沙津菜,唔會食,佢地個個待應行過就同經理講我地叫唔夠餐,睇下我地有冇拎多沙津番黎。。。 老人家食得唔多,我地叫4 個main 一齊share 差唔多, 叫多個都諗唔到。。。 由於我地坐reception 後第一張檯,所以佢地既對話,基本係完全聽到哂! 出到去以為個沙津吧好精彩。。。點知。。。 10 隻手指數得哂🤦🏻‍♀️ 不吃也吧! 水又唔主動refill! 唯一黎既原因係因為有個kids corner... 但呢個地方整得幾好都係假,食物同服務差。。都夠我以後唔會再黎,仲會同身邊
而家,食物轉哂,又唔好食! 服務仲差!

只得主菜,冇任何小食!

唯一黎既原因係因為有個kids corner... 但呢個地方整得幾好都係假,食物同服務差。。都夠我以後唔會再黎,仲會同身邊以前成日去applegreen 既朋友講番呢次經歷! 真心,冇下次!
2018-06-09 1492 浏览
忍唔住第一次寫食評,之前都食過幾次覺得啲沙律幾特別,都幾好味。一段時間冇來原來轉左型,Menu主打sell牛肉同埋其他主菜,每叫一個主菜可以送沙律吧,今日我們叫左黑安格斯及甚麼北海道豬扒飯作為主菜,誰不知超過$400嘅牛扒仲差過坊間任何一間餐廳,上枱已經9成熟,加埋用鐵板上,真正等同咬橡膠,肉質更一般。另外茄汁豬扒飯可以用難食來形容,豬扒一樣咬唔開,唯一可以接受到嘅沙律吧,沙律菜尚算新鮮,總結,永無下次。
2018-06-08
2018-05-22 1356 浏览
我好耐無幫襯 之前同老公拍拖記得呢間野幾好味 今日帶小朋友來食一個burger 1個意粉加兩個兒童餐一定要你一人一個餐 唔係就收你hkd 152埋單近七百 以lunch 來講算貴有個任食salad bar 無乜特別小朋友餐個brownie 袋濕左叫人 見到你但特登唔應你 重叫其他待應唔好應你我都未講有咩要求 終於叫到個待應換袋 黑口黑面 講真咁既價錢 真係有好多其他選擇 味道可以 份量不過不失價錢唔值 我以後會揀樓上間r&b 起碼人地笑住來serve 你又會提你叫得太多 食住先呢間apple green 雖然明白係有salad bar 但份份都 over hkd 160 明屈你
一個burger 1個意粉加兩個兒童餐

呢間apple green 雖然明白係有salad bar
但份份都 over hkd 160
明屈你

2018-05-19 994 浏览
早幾日打算食母親節飯,叫左肉眼扒,難食都嘔,未食過咁難食既牛肉!仲要$4xx,麻煩請改善!我地叫5成熟,我估塊肉最小變左10成,好似豬肉乾咁!真係而家諗起都反胃。
2018-04-23 1356 浏览
同學仔好耐無見,約出黎食飯最重面搵個無限時既地方方便我地暢所欲言,呢間最好既地方係星期五晚唔會話要限時交枱。另係場內有好多小朋友,比較熱鬧,而且關門時間較早,十點要清場。百多元一個餐,仲包埋任食salad bar,初時以為無乜野揀既salad,但出去發現款式唔少而且都好吸引,味道都不錯。細食既朋友可以就咁俾salad bar價錢食就可以而我地既main course係一個係雞腿三文治,一個係牛排漢堡,同奶油檸檬三文魚闊條面,每樣都不錯,但份量都多,人多食最啱。

2018-04-20 1139 浏览
餐廳地點好方便,會近佐敦mtr多d, 平日嘅午餐真係平好多,要揀我寧願平日嚟食,環境好適合一家大細,小朋友,又有卡位,座下卡位,感覺好有私隱度。我地食緊,食完也可以玩吓。沙律好多款式選擇,湯就得一款。

午餐
2018-04-04 790 浏览
book左位去食就最好,主菜揀左漢堡包,不過原來漢堡包同三文治也是呢一類。環境好好,員工外表好COOL,但好有禮貌。值得一讚。唯一晤好,就係等好耐,座下食咗兩轉沙律,還要等待,唯一晤好就係等到要追才有。
環境好好,員工外表好COOL,但好有禮貌。值得一讚。

2018-03-25