2025-01-08
努力工作了一年, 襯住年底既聖誕節就係要好好咁獎勵自己!!今日約埋朋友去左AQUA食意日料理放題呢排仲有聖誕主題all I want for christmas is...sushi餐廳位置夠高再加埋落地玻璃,擁有180度維港景有無限量供應既前菜卷物同刺身然後每位一款既主菜+甜品第一round會係full menu試晒檸檬七味粉烤枝豆 -份量好多, 調味幾好蕃茄水牛芝士沙律-超大舊既水牛芝士, 質感比較煙韌,味道唔膩口, encore!日式豬肉煎餃, 酸辣醬汁-皮薄餡料飽滿紮實, encore!帕瑪火腿無花果及意大利香草包-香草包好鬆軟, 外表仲要有輕微脆面. 無花果中和帕瑪火腿既咸味, 呢碟encore!卷物蒜辣碎蔥吞拿魚腩-惹味既卷物, 吞拿魚腩肉質油潤而軟滑牛油果青瓜卷 & 加州卷-口味清新但唔想浪費胃仔quota無再encore刺身有5種, 款款都非常新鮮三文魚, 油甘魚, 蝦, 帆立貝, 櫻花魷魚三文魚同蝦特別有記憶點. 兩款同樣肥美. encore!!!!!!!!!主菜揀左日式薄切和牛丼飯-以後食唔番吉xx啦點算!! 牛脂係口裡面慢慢化開既感覺(一路打字一路流口水)黑松露牛
今日約埋朋友去左AQUA食意日料理放題
餐廳位置夠高再加埋落地玻璃,擁有180度維港景
有無限量供應既前菜卷物同 刺身
然後每位一款既主菜+甜品
第一round會係full menu試晒
檸檬七味粉烤枝豆
-份量好多, 調味幾好
蕃茄水牛芝士沙律
日式豬肉煎餃, 酸辣醬汁
-皮薄餡料飽滿紮實, encore! 帕瑪火腿無花果及意大利香草包
卷物
蒜辣碎蔥吞拿魚腩
-惹味既卷物, 吞拿魚腩肉質油潤而軟滑
牛油果青瓜卷 & 加州卷
-口味清新但唔想浪費胃仔quota無再encore
刺身有5種, 款款都非常新鮮
三文魚, 油甘魚, 蝦, 帆立貝, 櫻花魷魚
主菜揀左
日式薄切和牛丼飯
黑松露牛肝菌, 巴馬臣芝士
-比較重口味, 意粉al dente!!
甜品主打一個又靚又好食
有特別既聖誕主題
係咁飽既時候呢個甜品拼盤唔係好甜, 來得剛好!