2023-02-27 811 浏览
今晚嚟呢度食飯,絕對係我今年內做得最錯嘅一個決定!話說有國內朋友嚟香港玩幾日,聽日就走,咪諗住招呼吓,俾個美好嘅晚上同埋回憶佢囉,盡吓地主之誼吖嘛!咁一心諗住帶佢哋食吓好西啦,話曬都係咩世界最受歡迎餐廳之一乜乜乜,心諗一定唔會失禮,實無死啦!點知…真係衰過帶人食Buffet,食完餐成皮嘢嘅飯,我除咗覺得失禮死人之餘真係想搵個窿捐入去,食到成肚氣!名不符實,2個字…垃圾😵‍💫一星期前打去book咗5人枱19:30,問佢可唔可以比張窗口位嘅枱我,職員話隨機發放,冇得預留,因為餐廳18:30就開,咁我問如果我book早啲得唔得?18:30餐廳一開門我已經到咗,或者我再早啲嚟等係咪就得?佢又係答我未必有窗口位,因為佢哋無得預訂窗邊枱,咁我唯有算數啦,公司規矩,佢都係打份工啫,無謂難為人哋啦。結果今日我哋19:20到咗,見到有窗口位,問佢可唔可以俾我哋坐果度,佢話有人book咗,我吓?咗出嚟,又話無得book嘅?佢話有啊,不過3個星期前已經要book㗎喇。(之前又唔講,又話無得book),ok唔緊要,都算數,好少事,唔好破壞心情,我哋就落order嗌嘢食啦。好喇,我哋最後叫咗5個set dinn

好喇,我哋最後叫咗5個set dinner, 又add on加埋錢食和牛,見佢收得呢個價錢,諗住啲食物應該都會幾正啦!我哋真係非常期待之後嘅食物㗎!第一道菜,頭盤鱈魚沙律!雖然係送嘅,但係你會點估到,佢已經係全晚最正常嘅一道菜🙂

刺身-為咗證明新鮮啩…食落口仲有魚鱗喺度嘅😑
蟹肉-為咗證明真材實料啩… 入口仲有蟹殼嘅😑
軟殼蟹天婦羅-係可以做到完全冇蟹味嘅😑
雲吞同埋意粉-麵團質感又乾又硬又厚,個雲吞皮厚度可以去到5mm,意粉係可以咬唔斷同咬唔爛嘅😑
甜品-都費事講,算9數啦😑

同埋,不得不提嘅係侍應嘅服務態度,朋友落order嗌罐可樂,要嗌足3次先嚟到。就連叫佢斟杯水,都係要嗌2次。仲有一樣嘢,真係不知所謂,隔籬枱有兩男兩女外籍人士喺度食飯,其中有位女士應該飲到high high哋,竟然無啦啦喺度好大聲咁尖叫咗幾次,我背住佢坐,真係俾佢嚇親!真係好大聲果隻!全場人都望住佢哋。做乜嘢啫?表演啊?唔講以為佢俾人非禮,點知原來係玩緊。但係啲職員完全無友善咁過去制止,或者作出溫馨提示,大佬啊,我嚟食飯㗎咋!知唔知真係好騷擾到其他食客啊?話晒都高級餐廳吖!🤬

本身唔想打呢篇千字文,但真係忍唔到!環境已經普通到不能再普通,食物又垃圾,咁嘅價錢,咁嘅服務,真係唔會再嚟!

奉勸各位男士,如果想同條女分手,就帶佢嚟呢度啦,一定事半功倍🫤

如果招呼朋友,除非想絕交,如果唔係真係唔好帶佢哋嚟🥲
  • 絕不推介
2023-02-25 419 浏览
Going up to 17th floor and we get to Aqua, quite a famous restaurant in town, the environment indeed quite grand, after passing the lobby, you will go through a signature corridor, which is good for photography haa, so modern and artistic, you can enjoy 180degree of harbour view, even there’re some constructions blocking the view, but so niceOrdered Margherita Pizza, surprised a bit, the taste is good and the texture is super crispy too in very thin layer, didn’t expect too much before ordering,

, didn’t expect too much before ordering, it indeed full for us having whole pizza, nice try
insides:
menu:
Guess the environment would be better if we come at night, but not bad coming here for a quick lunch haa
2023-02-25 440 浏览
生日月,老公揀咗一間好有情調的義大利和日式尖沙嘴餐廳Aqua,環境超美,飽覽維港景色成間餐廳分兩層,下層分為上下排,保證全部客人都可見到180度咁靚的景色⋯⋯我地叫了晚市套餐,被安排坐窗邊位置,食物味道很好,壽司刺身很新鮮~服務恰到好處,我地又叫了白酒慶祝生日🎂餐廳係最後仲送多左一個生日小蛋糕和蠟燭,真系好驚喜~整體來說,無論環境,服務和食物質素我同老公都好滿意,希望下次再試一試其他菜式,推薦給大家!
2023-01-10
  • 壽司
  • 牛肉
  • 刺身
2023-02-23 344 浏览
#cathlife_yum尖沙咀🌸環境浪漫有情調🌸 🌸看海景Fusion Chill Bar🌸═══════════════════💨Any ideas for dating with your lover? Here’s a bar restaurant recommend for you 📌Fine Dining — Italian X Japanese cuisine 💕꧁••••••••••••••••••••••••••••••꧂HKD880 person 🔺推介菜式🔻🔸帝王蟹肉海膽魚子沙律(不包括在套餐在內).🔸石燒和牛🌟每邊煎7秒,入口融化,牛味重.🔸Tiramisu 🌟咖啡味比食過其他的濃,Tiramisu cream 奶味重,整體不會過甜,平時不好Tiramisu 都會食曬!—————————————————————💞回頭指數:3/5💸人均消費:~HKD880•🈶 ∎ AQUA(尖沙咀)📍 尖沙咀中間道15號H Zentre 17樓🚉尖沙咀站K出口、步行1分鐘☎️餐廳電話:34272288🕰營業時間:12:00-18:00#hkfoodstagram #aqua #hk
#cathlife_yum尖沙咀
🌸環境浪漫有情調🌸
🌸看海景Fusion Chill Bar🌸
═══════════════════
HKD880 person
🔺推介菜式🔻
🔸帝王蟹肉海膽魚子沙律(不包括在套餐在內)
🔸石燒和牛
🌟每邊煎7秒,入口融化,牛味重
🔸Tiramisu
💞回頭指數:3/5
💸人均消費:~HKD880

🈶 ∎ AQUA(尖沙咀)
📍 尖沙咀中間道15號H Zentre 17樓
🚉尖沙咀站K出口、步行1分鐘
☎️餐廳電話:34272288
🕰營業時間:12:00-18:00

#hkfoodstagram #aqua #hkbar #foodieinternationalchat #foodlover #hkfoodie #tiramisu #itanlian #japanese #香港打卡 #酒吧 #finedining
2023-02-20 341 浏览
📍 Aqua (尖沙咀)尖沙咀中間道15號H Zentre17樓-位於尖沙嘴的Aqua 環境很好很適合拍拖 食物方面 油封乳豬仔和野生海鱸魚很有水準 但義大利麵和沙拉就比較普通 總體而言如果是要拍拖的話很推薦 🍷!-🐷 油封乳豬仔 $400🐟 野生海鱸魚 $510🦆 鴨肉自家製義大利麵 $260環境 ⭐️ 5/5食物 ⭐️ 3/5推薦指數⭐️ 4.5/5
📍 Aqua (尖沙咀)
尖沙咀中間道15號H Zentre17樓

🐷 油封乳豬仔 $400

🐟 野生海鱸魚 $510

🦆 鴨肉自家製義大利麵 $260

環境 ⭐️ 5/5
食物 ⭐️ 3/5
推薦指數⭐️ 4.5/5
2023-02-19 357 浏览
同老公慶祝週年紀念,我哋預先訂枱,試咗餐廳嘅signature tasting menu❣️對住維港夜景,食tasting menu 嘅菜式,每道菜都很精緻,由於份量不多,所以食晒唔同款式感覺就啱啱好☺️整體來講,今次體驗唔錯,服務及安排滿意,價格偏貴食物質素平均,但賣相有心思。

2023-02-05 639 浏览
自從Aqua 遷移餐廳地址之後,這次還是第一次上去。我記憶中的Aqua,是細細長長的一間餐廳,大部份的桌子和座位都是對着海景落地玻璃窗戶放置。白天望出去景致開陽,晚上餐廳的氣氛浪漫而有情調。很期待今次來到這個新地址,會看到什麼驚喜?我們約了平日的午餐,坐電梯上到Aqua的樓層,一開電梯門看出去其實就是接待處枱。外籍的前台工作人員幫我們登記過後,就引領我們走過一條的走廊。經過走廊之後有一個正廳,另外亦有數個偏廳。坐在今天落地玻璃前面的座位,比以往更加一望無際。餐廳座位放置具空間感,並不擠迫。另一邊的偏廳是一個酒吧枱做中心,可以走出去戶外的露台位置。這一次用OpenRice預訂座位,餐廳會送一個前菜芝士薄餅。我們另外叫了兩個和式+西式fushion定食,質量還算不錯,維持到水準。至於餐廳侍應的服務態度不算非常之Serving,但也OK友善,大概就是走進一般外籍人士做餐廳侍應的服務態度。

魚生壽司和麵豉湯
蔬菜天婦羅
香煎帶子三文魚排
口感像金沙的tirimisu
2023-02-03 528 浏览
今年係結婚4週年🎉另一半揀左間環境好食物好服務好既餐廳😍真係好surprise 個Menu 會不定期轉換🔁今期我地食$880 個晚餐🥣頭盤刺身+壽司🍣 好新鮮👍🏻🥗紅菜頭配羊奶芝士🧀香橙🍊同黑醋珍珠 酸酸甜甜蓋過紅菜頭既草青味 令本身唔食紅菜頭既豆爸都食左幾塊 🥳🥳虎蝦天婦羅🍤真材實料😍外脆內軟🤩驚喜一自家製🦆鴨肉意大利鳥巢麵配黑朱古力🍫同意大利🇮🇹瑞可達芝士醬汁 黑朱古力🍫 芝士醬汁中和鴨肉既膩 鳥巢麵麵粗而彈牙😙 🤩驚喜二銀鱈魚西京燒🐟🔥銀鱈魚表面燒到金黃脆口 但𥚃面依然嫩滑😍切開仲唔會散肉👍🏻👍🏻👍🏻🤩驚喜三油封乳豬仔肉🐷配🥕🧅紅蘿蔔紅洋蔥汁同香醋梨🍐 乳豬皮脆🤩重點係個醬汁 以為好濃洋蔥味會嗆鼻 原來係甜甜地 配肉類一流👍🏻👍🏻另外餐廳自家製既Tiramisu 無得彈 鍾意咖啡既我無理由唔食🤪🤪早訂可以揀坐窗口位 望到成個維港 個晚我地仲睇到幻彩詠香江😂😂😂

個Menu 會不定期轉換🔁今期我地食$880 個晚餐🥣

頭盤刺身+壽司🍣 好新鮮👍🏻

🤩驚喜一
黑朱古力🍫 芝士醬汁中和鴨肉既膩 鳥巢麵麵粗而彈牙😙

🤩驚喜二
銀鱈魚西京燒🐟🔥

🤩驚喜三

2023-01-15 513 浏览
We went to Aqua on a Friday night, luckily we have window seats, and the sea view was amazing.We ordered dinner set, it include appetiser, sushi, tempura, main course are risotto, beef, fish and dessert.One of a drinks we ordered is Mocktail, it included coconut milk with orange juice, the ingredients seems not match but the taste is pretty fresh.I admire the sauce of the main course, it is tasty and special.

2023-01-06 615 浏览
好耐之前去過北京道果間Aqua一次食飯,一次飲嘢今次朋友生日再度光顧唔check都唔知原來搬咗鋪😆新店位置同在尖沙咀環境一樣好靚,望晒成個海景夜景🌃Menu 多左好多日式料理有少少surprise 不過朋友想食西餐多D呢一款用左皇帝蟹加海膽嘅前菜🦀非常好食,好清新而且啖啖蟹肉再黎有龍蝦同皇帝蟹做餡料嘅雲呑聽個名係勁吸引⭐️味道就合格,只係皮有點厚主菜我哋叫咗Suckling pig 😍皮脆肉香👍🏻👍🏻👍🏻十分高質,必食推介!深海鱸魚都做得唔錯伴碟有薯仔同埋一個好似馬介休球嘅蟹肉波波兩樣嘢都有少少辣有啲fusion感😌之後我地再order左羊架羊架做得不夠蘇軟略嫌啲肉太實有少少似食緊鴨肉😳總結呢度都係食環境為主食物中規中矩🙂新店冇舊址個樓底咁高但整體係闊落左員工亦好nice ❤️有機會會再去!
好耐之前去過北京道果間Aqua
一次食飯,一次飲嘢
今次朋友生日再度光顧
唔check都唔知原來搬咗鋪😆

新店位置同在尖沙咀
環境一樣好靚,望晒成個海景夜景🌃

Menu 多左好多日式料理
有少少surprise
不過朋友想食西餐多D

呢一款用左皇帝蟹加海膽嘅前菜🦀
非常好食,好清新而且啖啖蟹肉

再黎有龍蝦同皇帝蟹做餡料嘅雲呑

聽個名係勁吸引⭐️
味道就合格,只係皮有點厚

主菜我哋叫咗Suckling pig 😍
皮脆肉香👍🏻👍🏻👍🏻
十分高質,必食推介!

深海鱸魚都做得唔錯

新店冇舊址個樓底咁高
但整體係闊落左
員工亦好nice ❤️
有機會會再去!

♨️Aqua spirit 尖沙咀中間道15號 H Zentre 17樓@aquahongkong ♥️早前黎飲嘢見到環境非常一流,想試吓佢哋嘅晚餐於是一早book定第一排window seat,維港夜景盡在眼簾,餐廳環境好暗氣氛一流,食物質素比想像中更好,西+日fusion菜以咁嘅環境價錢算合理,冇叫酒開咗支水要一舊水反而最唔合理🤣🔷Grilled beef rib eye冇得揀幾成熟佢話set好咗standard 熟度,估唔到又幾好,夠juicy夠香夠牛味👍🏻🔷炭燒銀鱈魚非常滑溜又夠香,一片片切出嚟好好食👍🏻🔷海膽海鮮炒飯真係炒得好高手,粒粒分明,海膽又香滑料又足,堅得👍🏻食物:8.5/10抵食:8.5/10環境:8.5/10#tsimshatsuifood #globaleats #食在尖沙咀 #drinkstagram #打卡酒吧 #打卡餐廳 #hkig #hkiger #hkigfood #hkdrink #hkbar #tsimshatsuibar #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkfoodblog #
♨️Aqua spirit
尖沙咀中間道15號 H Zentre 17樓
@aquahongkong

🔷Grilled beef rib eye
🔷炭燒銀鱈魚
非常滑溜又夠香,一片片切出嚟好好食👍🏻
🔷海膽海鮮炒飯
真係炒得好高手,粒粒分明,海膽又香滑料又足,堅得👍🏻

食物:8.5/10
抵食:8.5/10
環境:8.5/10

#tsimshatsuifood #globaleats #食在尖沙咀 #drinkstagram #打卡酒吧 #打卡餐廳 #hkig #hkiger #hkigfood #hkdrink #hkbar #tsimshatsuibar #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkfoodblog #hkfoodieblogger #foodie #foodiehk #seaview #迷人夜景 #維港夜景 #尖沙咀美食
2022-12-25 658 浏览
12月25日聖誕節訂位食early brunch,多款前菜任叫,但係叫refill多次多次催促仍然沒有上菜。early brunch11am至1pm, 12:40仍然未上主菜,想點杯紅酒都要叫四次先到。人手嚴重不足,想任食的千祈唔好嚟,因為你享受到的絕對不是任食,而係每樣食物只有一個serving😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡不會推介,性價比不高,日頭坐窗口位好晒,九多百元一位選擇多的事,再都不會幫襯,選擇多的是!食到一肚氣。
由北京道1號搬去尖東𝘏 𝘻𝘦𝘯𝘵𝘳𝘦後 地方裝修感覺上無太大變化 一樣有海景有落地玻璃 (建議𝘣𝘰𝘰𝘬檯時可以𝘳𝘦𝘲𝘶𝘦𝘴𝘵 𝘸𝘪𝘯𝘥𝘰𝘸 𝘴𝘦𝘢𝘵𝘴🥰) 義日𝘧𝘶𝘴𝘪𝘰𝘯 設有𝘵𝘢𝘴𝘵𝘪𝘯𝘨 𝘮𝘦𝘯𝘶同𝘢 𝘭𝘢 𝘤𝘢𝘳𝘵𝘦 食物好多款式 今次我選擇𝘢 𝘭𝘢 𝘤𝘢𝘳𝘵𝘦 可以試多啲款(*•̀ᴗ•́*)و ̑̑𝙖𝙣𝙩𝙞𝙥𝙖𝙨𝙩𝙞|𝙨𝙩𝙖𝙧𝙩𝙚𝙧𝙨|前菜· 𝗿𝗲𝗱 𝗽𝗿𝗮𝘄𝗻 𝗮𝗻𝗱 𝘀𝗰𝗮𝗹𝗹𝗼𝗽 𝗰𝗿𝘂𝗱𝗼, 𝗰𝗮𝘃𝗶𝗮𝗿, 𝗰𝗲𝗹𝗲𝗿𝘆 𝗴𝗿𝗮𝗻𝗶𝘁𝗮, 𝘄𝗮𝘁𝗲𝗿𝗺𝗲𝗹𝗼𝗻 𝗮𝗻𝗱 𝗴𝗿𝗮𝗽𝗲𝗳𝗿𝘂𝗶𝘁 𝗴𝗮𝘇𝗽𝗮𝗰𝗵𝗼 $𝟯𝟱𝟴🦐西西里島紅蝦及扇貝冷盤配魚子醬、芹菜冰沙、西瓜柚子凍湯凍湯個味好特別 係西瓜同少少柚子香 入面有紅蝦同帶子 蝦肉質彈牙有咬口 扇貝偏薄但一樣好鮮甜· 𝗸𝗶𝗻𝗴 𝗰𝗿𝗮𝗯 𝘄/ 𝗰𝗮𝘃𝗶𝗮𝗿, 𝘀𝗲𝗮 𝘂𝗿𝗰𝗵𝗶𝗻 & 𝗰𝗿𝗮𝗯 𝗺𝗶𝘀𝗼 $𝟯𝟮𝟴 ⭐️⭐️🦀️帝王蟹肉配魚子醬及海膽蟹膏他他極級好食! 蟹肉份量好多 撈埋蟹膏 鮮甜creamy重蟹味超正 仲有蟹籽!!!!🥰 平時好怕食海膽但呢個海膽完全唔腥 又係好多 再加埋魚子醬 好推薦🫶🏻🫶🏻𝙥𝙞𝙯𝙯𝙚|𝙩𝙝𝙞𝙣-𝙘

𝙖𝙣𝙩𝙞𝙥𝙖𝙨𝙩𝙞|𝙨𝙩𝙖𝙧𝙩𝙚𝙧𝙨|前菜

🦐西西里島紅蝦及扇貝冷盤配魚子醬、芹菜冰沙、西瓜柚子凍湯
西西里島紅蝦及扇貝冷盤配魚子醬、芹菜冰沙、西瓜柚子凍湯

🦀️帝王蟹肉配魚子醬及海膽蟹膏他他

𝙥𝙞𝙯𝙯𝙚|𝙩𝙝𝙞𝙣-𝙘𝙧𝙪𝙨𝙩 𝙥𝙞𝙯𝙯𝙖|薄餅

· 𝗺𝗮𝗿𝗴𝗵𝗲𝗿𝗶𝘁𝗮 𝗽𝗶𝘇𝘇𝗮 𝘄/ 𝘁𝗼𝗺𝗮𝘁𝗼 𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲, 𝗯𝘂𝗳𝗳𝗮𝗹𝗼 𝗺𝗼𝘇𝘇𝗮𝗿𝗲𝗹𝗹𝗮 & 𝗯𝗮𝘀𝗶𝗹 $𝟭𝟴𝟴
🍕番茄羅勒水牛芝士薄餅
好𝘤𝘭𝘢𝘴𝘴𝘪𝘤既𝘮𝘢𝘳𝘨𝘩𝘦𝘳𝘪𝘵𝘢 𝘱𝘪𝘻𝘻𝘢 薄批口感無太大記憶點 味道好𝘤𝘭𝘢𝘴𝘴𝘪𝘤 如果鍾意𝘮𝘢𝘳𝘨𝘩𝘦𝘳𝘪𝘵𝘢 𝘱𝘪𝘻𝘻𝘢就會鍾意 價錢幾抵食!
番茄羅勒水牛芝士薄餅

𝙨𝙖𝙨𝙝𝙞𝙢𝙞 & 𝙨𝙪𝙨𝙝𝙞|刺身 & 壽司

· 𝗽𝗿𝗲𝗺𝗶𝘂𝗺 𝘀𝗲𝗹𝗲𝗰𝘁𝗶𝗼𝗻 𝘀𝗮𝘀𝗵𝗶𝗺𝗶 𝗽𝗹𝗮𝘁𝘁𝗲𝗿 / 𝟭𝟴 𝗽𝗶𝗲𝗰𝗲𝘀, 𝟲 𝘁𝘆𝗽𝗲𝘀 𝗼𝗳 𝘀𝗮𝘀𝗵𝗶𝗺𝗶 $𝟱𝟵𝟴 ⭐️
🍣精選刺身拼盤
刺身每款都夠厚身 新鮮 個人最鍾意係三文魚同甜蝦 其他係我平時唔鍾意食既魚但入口都ok唔錯!
精選刺身拼盤

· 𝗽𝗿𝗮𝘄𝗻 𝘁𝗲𝗺𝗽𝘂𝗿𝗮 & 𝗰𝗵𝗼𝗽𝗽𝗲𝗱 𝘀𝗰𝗮𝗹𝗹𝗼𝗽 𝘄/ 𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗶𝗸𝗼 𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲 𝟲𝗽𝗰𝘀 $𝟮𝟯𝟴
🍤帆立貝炸蝦天婦羅伴明太子醬卷
呢個少少失望 炸蝦天婦羅皮太厚同埋淋身 蝦份量比想像少 帆立貝係撈埋明太子醬鋪係卷面 好食既 但都係太少
帆立貝炸蝦天婦羅伴明太子醬卷

𝙨𝙚𝙘𝙤𝙣𝙙𝙞|𝙢𝙖𝙞𝙣 𝙘𝙤𝙪𝙧𝙨𝙚|主菜

· 𝗰𝗼𝗻𝗳𝗶𝘁 𝘀𝘂𝗰𝗸𝗹𝗶𝗻𝗴 𝗽𝗶𝗴, 𝗯𝗮𝗹𝘀𝗮𝗺𝗶𝗰-𝗴𝗹𝗮𝘇𝗲𝗱 𝗽𝗲𝗮𝗿, 𝗰𝗮𝗿𝗿𝗼𝘁𝘀 & 𝘁𝗿𝗼𝗽𝗲𝗮 𝗿𝗲𝗱 𝗼𝗻𝗶𝗼𝗻 𝗽𝘂𝗿𝗲𝗲 $𝟯𝟲𝟴
🐷油封乳豬仔肉配胡蘿蔔、紅洋蔥醬及香醋梨
份量偏細 肉較薄身 不過皮好脆 肉+脂肪好juicy
洋蔥醬同醋梨 酸酸甜甜令食落無咁漏
油封乳豬仔肉配胡蘿蔔、紅洋蔥醬及香醋梨

𝙙𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩 | 甜品

· 𝗮𝗾𝘂𝗮’𝘀 𝘀𝗶𝗴𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗲 𝘁𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂 $𝟭𝟰𝟴
☕️自家製意大利芝士蛋糕
係自己扑開朱古力外皮 (𝘨𝘪𝘮𝘮𝘪𝘤𝘬野)中間再有𝘮𝘢𝘴𝘤𝘢𝘳𝘱𝘰𝘯𝘦 𝘤𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦同手指餅 有酒味有咖啡味 除咗偏甜咗少少都𝘰𝘬😌
𝗮𝗾𝘂𝗮’𝘀 𝘀𝗶𝗴𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗲 𝘁𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂

😋 𝘵𝘢𝘴𝘵𝘦? 8.34/10
🥳 𝘦𝘯𝘷𝘪𝘳𝘰𝘯𝘮𝘦𝘯𝘵? 9/10
🤑 𝘤𝘱 𝘷𝘢𝘭𝘶𝘦? 8/10
🤩 𝘳𝘦𝘷𝘪𝘴𝘪𝘵? 8.9/10
📍 𝗔𝗾𝘂𝗮
17/F, H Zentre, 15 Middle Road, Tsim Sha Tsui, Hong Kong Hong Kong
西西里島紅蝦及扇貝冷盤配魚子醬、芹菜冰沙、西瓜柚子凍湯
番茄羅勒水牛芝士薄餅
帆立貝炸蝦天婦羅伴明太子醬卷
油封乳豬仔肉配胡蘿蔔、紅洋蔥醬及香醋梨
𝗮𝗾𝘂𝗮’𝘀 𝘀𝗶𝗴𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗲 𝘁𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂
2022-12-15 547 浏览
難得有人請食生日飯,就揀咗呢一間對住海景嘅高級餐廳😍眼見全部都係一雙一對嘅情侶,慶祝生日又或者係慶祝周年紀念,食物質素一流,但份量很少,埋單兩個人三千幾蚊,但食完之後要再去食雲吞麵😆
2022-12-12 506 浏览
環境的確好令,不過太暗,影相唔太好。 選擇左Festive Menu $1288/person, 本人覺得性價比唔太高蠔勁細刺身新鮮高檔餐食三文魚抵擋左,有魚子不過味道唔太出意粉好似烏冬粗, 生生地。 海膽新鮮羊排 有驚喜有一粒9成熟牛, 不知為何,什麼配搭。比目魚油香好味蝦頭脆, 蝦身爽口,味道唔錯甜品最差 又係D糖膠甜品, 一D都唔好食這個價錢食糖膠 有D 失望全程食左2個半鐘, 不過不失, 只可以講如果為環境去 可以, 食物就唔直。
環境的確好令,不過太暗,影相唔太好。

蠔勁細
刺身新鮮
高檔餐食三文魚抵擋左,有魚子不過味道唔太出

意粉好似烏冬粗, 生生地。
海膽新鮮

羊排 有驚喜
有一粒9成熟牛, 不知為何,什麼配搭。

比目魚油香好味
蝦頭脆, 蝦身爽口,味道唔錯

甜品最差 又係D糖膠甜品, 一D都唔好食
這個價錢食糖膠 有D 失望

2022-12-11