2019-10-05 33 浏览
早幾日約friend聚舊 諗住搵間特色cafe 傾下偈我朋友係一個咖啡迷係openrice睇到呢間有3d拉花咖啡見到啲相好靚好得意所以就決定去呢間食lunch呢間cafe位於何文田入面裝修走向型格我地點左凱撒沙律 估唔到個size咁大都碗一個人實食唔哂牛油果多士一陣陣好香嘅牛油果味喺上面灑滿調味料食落去好惹味而且多士脆卜卜 裏面暖暖哋又口感好味呀🥰仲有一杯3d拉花latte (立體拉花要加$20)同埋製作需時但係當杯咁可愛3d朱古力出現喺你眼前等咁耐都值得即刻拎個電話出黎不停影相呢間餐廳效率都幾快期待下一次是其他嘢
早幾日約friend聚舊
喺上面灑滿調味料食落去好惹味
而且多士脆卜卜 裏面暖暖哋又口感
好味呀🥰
仲有一杯3d拉花latte
(立體拉花要加$20)
同埋製作需時
但係當杯咁可愛3d朱古力出現
喺你眼前等咁耐都值得
即刻拎個電話出黎不停影相
呢間餐廳效率都幾快
期待下一次是其他嘢
  • 3d拉花朱古力
2019-10-02 23 浏览
平時好少入到何文田揾好西,今日就因為佢嘅立體拉花黎試下。平日晚上都有好多人,建議去之前都預先訂位,免得白行一轉!今次兩個人去食,分別叫左一個三重芝士手做牛肉漢堡配薯條同一個蜜糖芥末雞翼,仲有重點中的重點就係3D拉花!三重芝士手做牛肉漢堡 $138有三重的芝士做成的芝士脆片,有好濃郁的芝士味🤤再加上熟得剛剛好的手做牛肉漢堡,食落好有口感,而且覺得芝士同牛肉配合得很好。蜜糖芥末雞翼 $62雞翼有五隻,數量不多亦不少。而且雞翼面頭有大量的蜜糖芥末醬,醬好似有一層簿依包著,整開去就可以點係成隻雞翼上高🥰熱朱古力 + 3D拉花 $40+ $20立體拉花實在整得好細緻,黎到個陣影左好耐先飲🤪除左立體拉花,仲有平面拉花,可以指定卡通🥰而朱古力味都好濃郁,一d都不比拉花差💕整體環境都很relax,好適合同好友聚會的地方,而且地點都算方面,係旺角東出行5分鐘左右就到!

三重芝士手做牛肉漢堡 $138

蜜糖芥末雞翼 $62

熱朱古力 + 3D拉花 $40+ $20

2019-10-01 501 浏览
Are U Labeler 係一間位於何文田寵物醫院附近嘅一間餐廳 好多主人都會帶埋貓貓狗狗入嚟呢間餐廳幫襯 鍾情於貓貓狗狗嘅人士-即係我 當然唔會錯過呢間鋪頭啦✨卡邦尼意粉($80)卡邦尼意粉味道非常creamy 用料亦都非常足夠有煙肉蘑菇等等嘅配料 係一個咁靚嘅環境入邊食 有種好幸福嘅感覺😍✨三重芝士手做牛肉漢堡配薯條($138)今晚最期待嘅一道菜式就係呢一個三重芝士手做漢堡 首先麵包皮沾上左蜜糖有一種好香嘅感覺 塊牛肉漢堡非常juicy肉汁爆曬出嚟仲有最重要嘅就係佢嘅三重芝士 - 除咗兩種唔同嘅流心芝士之外仲有一塊芝士脆片夾住左係牛肉下面😍芝士控一定唔可以錯過非常高質✨Caffee Latte with Rose ($45 +$5)個底係一個即磨嘅鮮奶咖啡latte 女朋友好鍾意玫瑰花所以就加$5將杯飲品升級為玫瑰鮮奶咖啡 除咗玫瑰花香之外底部仲有玫瑰香精 令成杯咖啡充滿着玫瑰嘅香味✨Blue Curacao lime Soda ($36)藍色嘅青檸梳打 有着銀河般既顏色 梳打水同埋青檸汁嘅調配令到成杯飲品有一個漸進嘅感覺 旁邊仲配有兩塊青檸做配飾打卡一流嘅飲品呢間餐廳無論環境同

✨卡邦尼意粉($80)

✨三重芝士手做牛肉漢堡配薯條($138)
今晚最期待嘅一道菜式就係呢一個三重芝士手做漢堡

✨Blue Curacao lime Soda ($36)

呢間餐廳無論環境同埋食物都係別出心裁好有心機咁整 係一間好值得encore嘅餐廳
2019-09-26
  • 三重芝士漢堡
  • 卡邦尼意粉
2019-10-01 21 浏览
自從喺何文田返工之後👩🏻‍💼先知何文田有好多cafe小店😮而依間係其中一間想試好耐嘅cafe🤤-🍔三重芝士手做牛肉漢堡配薯條 $138超級大份嘅burger啊🤤個漢堡係食得出嘅新鮮牛肉味🐮配上大大塊蕃茄好refreshing🍅依款burger偏重芝士味🧀芝士控揀依款就無錯啦👍🏻同埋薯條好香口好好食啊🍟-🍝香辣蒜片鮮蟹肉意粉 $98食意粉成日食到最尾就會好膩🥵但依款意粉絕對唔會👍🏻因為佢嗰香辣汁真係好惹味🤪配埋鮮甜嘅蟹肉真係食到一條都無淨🦀-☕️Mocha $45🌷Rose Latte $47咖啡方面就一如以往嗌熱飲☕️佢嘅拉花好細緻好靚🌸係滿滿嘅心思啊🥺味道亦都好飲 偏重奶味🍼Order完先知原來有3D拉花😭下次要黎試3D啊🥺-📍何文田梭椏道25A地舖
自從喺何文田返工之後👩🏻‍💼

下次要黎試3D啊🥺

📍何文田梭椏道25A地舖
2019-09-27
2019-10-01 18 浏览
今日行街行到攰攰地,上網搵間cafe坐下,見到呢度好評幾多,所以入嚟一試。首先叫咗杯柚子咖啡,飲落好清新,酸酸甜甜,特別開胃,值得一試。而且朋友叫個杯凍朱古力都唔錯。跟住叫咗個生果沙律,要一讚嘅係側邊仲有蒜蓉包粒,有口感,這三個種類都幾多,又有西柚、橙、藍莓等等,而且份量夠多, share都夠食。仲有叫咗一份卡邦尼意粉,佢同出邊食嘅比起來蛋汁好多,味道夠香濃,幾好食!最後,我最鐘意係呢度既雙重芝士雞翼,頸juicy!!
2019-10-01 31 浏览
去開何文田,上網搵到『Are You Labeler 』 是好多人推薦的特色西餐廳。好似最出名的係佢哋嘅拉花 好多人為左拉花而去!我哋去到問左個店員有d乜係可以拉花的飲品,佢個日有mocha,Latte同朱古力。我地叫左『立體拉花朱古力』(朱古力$40 拉花加$20)。可惜個日有太多人,所以就無得自訂圖案同數量。美好的事物都值得等待,拉花需時間有點久,但都係值得嘅!因為真係好QQ😻而且朱古力沖得好濃郁,唔會只係得甜味☕️我地仲要影左一陣相先飲,都仲係溫暖嫁。我哋仲叫左個Cheese Burger($138) ,係芝士漢堡加配fat fries👄一上到嚟就比d粗薯條同上面有配合的七味粉吸引住,係咁食🤫仲要口感味道不錯!到Burger的主體,一刀切落去的時候會見到佢塊漢堡扒都有好豐富的肉汁爆出嚟💦可惜個fried份量有點小🤭未食夠!仲有個小食😆係蜜糖芥末雞翼($62 5隻),上面的醬汁好多!唯一要扣小小分的就係d嘢食上得有點慢🤭P.S 有個小tips同大家分享,去之前可以打電話去book定先!因為都係小店舖,有好大機會會full嫁!佢哋仲有畫碟服務,可以同人慶祝生日!

Cheese  burger
蜜糖芥末雞翼
  • 芝士漢堡
  • 朱古力
2019-09-30 12 浏览
同朋友經過見到呢間餐廳既裝修好靚,好文青既feel!忍唔住同朋友入去試下!我地叫左個野菌白汁意粉同埋蟹肉意大利飯🥰🥰兩份既份量都好多!我同朋友都係share食!野菌既份量好多,同白汁好夾,意粉軟硬岩岩好👍🏻👍🏻另外個蟹肉意大利飯好驚喜,十分creamy,飯既硬度岩岩好,唔會太硬,呢個十分推介!跟住仲叫左兩杯野飲~一杯係朱古力忌廉,呢杯比較甜🤭但岩哂我同我朋友,我地兩個係勁鐘意食朱古力🤣有d似食緊雪糕!另一杯個樣好靚!係青檸梳打,少少酸都幾好味! overall 好推介呢間餐廳,好岩打卡

我地叫左個野菌白汁意粉同埋蟹肉意大利飯🥰🥰
兩份既份量都好多!我同朋友都係share食!

野菌既份量好多,同白汁好夾,意粉軟硬岩岩好👍🏻👍🏻

跟住仲叫左兩杯野飲~

一杯係朱古力忌廉,呢杯比較甜🤭

2019-09-28
2019-09-27 28 浏览
Are you labeler? Yes, and everyone is偶然睇過一篇關於呢間cafe 嘅報導,好認同老闆所講,被標籤嘅員工,唔代表能力差。好坦白講,cafe出餐係比較耐,但由咖啡到食物,都感受到佢地係用心嘅2杯好可愛嘅3D latte, 喵喵果杯cappuccino 係🤵🏻嘅,雞仔iced mocha 係我嘅😍😍雞仔仲連屁股都整埋,喵喵仲畫埋條魚tim,🤵🏻唔捨得飲隻喵喵,笑死我。我一早就選定咗「三重芝士手造牛肉漢堡配薯條」,而我🤵🏻堅持fish and chips 係小食,佢要另外叫多個主食「香辣蒜片蟹肉意粉」個漢堡係我近期食過最鍾意嘅漢堡😍😍一食入口牛味濃郁,見唔見到果塊芝士脆片😍😍芝士控一定鍾意意粉辣辣地非常開胃,都夠乾身。下次再嚟我會自已食哂一碟呢個意粉呀我冇可能會相信呢碟咁大嘅fish and chip 係小食囉,我唔好魚就係咁易食咗一嚿仔,魚肉好滑,個啤酒炸漿都好脆㗎

This is a nice little cafe 10-minutes away from the hustle and bustle of Mong Kok and is usually fully booked as it is known for the cute latte art 🖌 The all day breakfast came first, which had scrambled egg with black truffle, 2 pieces of bacon, 2 sausages, a bowl of baked beans, juicy tomato, a huge Portobello mushroom, a croissant and salad with grapefruit 🥗The smoked salmon and spinach risotto was very creamy and cheesy, which made the red and yellow peppers in the dish extra refreshing 💦The
All Day Breakfast

Smoked Salmon & Spinach Risotto

Baked Double Cheese French Fries

The baked double cheese French fries were evilly delicious to our surprise🍟 There was plenty of mozzarella and cheddar cheese on the top, and the fries were sprinkled with powder (like the Shake Shake ones in McDonald’s) and had sour cream in the middle, so it was flavorful without even dipping the ketchup 👍🏻
Mocha

The cute latte art was definitely the cherry on top of our dinner 🍒 the best thing is that you can ask for any cartoon character you like 😍 so it was definitely worth the long wait (I guess the barista had to practice drawing Sulley first 😝) and it was so pretty that I didn’t want to drink it 😭
2019-09-20
Mocha
  • Latte Art
2019-09-26 21 浏览
@are.u.labeler#areulabeler放假睇下ig 睇到3D拉花圖案咖啡吸引而來何文田小店Cafe😍 去旺角取東西後 走過黎約十二分鐘都容易過黎 響維景酒店斜對面 入到來 裝修好靚好多文青擺設 播放着音樂 可以靜靜地坐同朋友傾計最啱先叫今次到來重點Cappuccino 加3DArt咖啡$42加$20咖啡黎到靚到嘩一聲 一對熊仔😍😍樣 超可愛好完整 有埋尾部🤭🤭🌼🌼 最啱打咭ig飲落口感香滑奶味加上公仔上既朱古力糖漿 口感好似食棉花糖 再有香濃咖啡 慢慢飲落分左幾個層次 😍食物叫左想食好耐既egg benedictTruffle salmon avocado 🥑 benedict$118#areulabeler@are.u.labelerEgg benedict上面有Truffle 食落好香濃黑松露味再下一層是煙三文魚 牛油果醬 麵包 好有心機整既一道菜 賣相好靚又係每一層都會好有層次 好好食再配有菜沙律同 香脆薯條 薯條上加上有味粉一口氣食曬 下次想食Egg benedict 都會第一時間諗起呢碟再叫左carbonara $80煙肉蘑菇意粉 看似簡單 但煮都好有技巧分量要
@are.u.labeler#areulabeler

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

2019-09-22
  • Cappuccino
2019-09-25 62 浏览
朋友介紹旺角附近有一間非常休閒的小型cafe,位於何文田梭椏道的 "Are U Labeler",休閒又舒適,當然要去試一試。Café分為室內室外,室外佈置有點懷舊,門前只放了一張餐桌子,可供客人在戶外聊天談心,十分寫意。食店內的裝修舒服,以水泥牆身繪上藍色壁畫,感覺相當舒服。店內更放置了不少裝飾品,讓人感覺更放鬆。菠菜三文魚意大利飯平平無奇的意大利飯。估不到一下手,芝士的香味便散發出來,配合三文魚、菠菜後,味道相當creamy,口感濃郁而且不會太膩。雙色芝士焗雞翼來到時,陣陣的芝士香一湧而來,芝士包著整隻雞翼,而且當中更加入了沙律醬,吃起來,味道層次更豐富,而且雞翼經過醃製後非常入味,肉質嫩滑有肉汁,包你食完一隻又想食第二隻。焦糖咖啡口感細緻順滑,甜度適中,更有貓貓作伴,特別美味。吃到飽時,才發現店內有3D的立體拉花,真的笨了,下次再來一定要嚐嚐 - 睇得又飲得的3D立體卡通拉花。

食店內的裝修舒服,以水泥牆身繪上藍色壁畫,感覺相當舒服。

店內更放置了不少裝飾品,讓人感覺更放鬆。

焦糖咖啡
口感細緻順滑,甜度適中,更有貓貓作伴,特別美味。

2019-09-25 23 浏览
Cappuccino 。龍貓拉花好獨特。好有格調。泡沫打得好立體。咖啡師都有咁上下功力。當然要嘗一嘗味道如何。入口溫厚醇香。咖啡入口溫和順喉。Fish & Chips 。炸魚魚肉嫩滑。外皮脆皮。整體成塊炸得不錯。炸魚再配合上特式沙律醬更入口美味可口。味道更濃烈。薯條面上再灑上調味粉。令到入口更有滿足感。薯條的濃郁。熱度加拼左一起。令口腹之慾更添淳濃。

2019-09-25 25 浏览
在IG常常見到很多在外國,很漂亮的cafe美照,叫假期有限的朋友(即是我)羨慕不已。但其實肯去發掘一下,香港也有非常”IG-able”的cafe。就好像我這晚去的 “Are U Labeler”位於寧靜的住宅區橫街,遠遠已望到霓虹光管招牌,和復古工業風的裝潢風格互相呼應。門口幾個半室外的位置,很有外國露天茶座的風味,悠閒的感覺令人坐下來整個下午都不願走。小小的店子幾乎每個角落都放了很多有趣的裝飾品,善良的小兔和不會追人的速龍(公仔😅)可以共處一室。桌面和牆上掛着粉色的乾花,還有藍色主調的壁畫,平衡了水泥牆的冰冷感。整體來看又不會過份少女,就算男生也感覺自在。至於食物質素,也配得上這個美麗的環境。我要了「蟹肉雜菌意大利飯」表面看不到蟹肉,但蟹肉和飯粒已完全融為一體,每一口都充滿鮮甜的蟹味,雜菇也下足份量,爽爽的豐富了這道菜的口感。老公要了「三重芝士手造牛肉漢堡配薯條」。牛肉漢堡扒夠厚夠肉味夠肉汁,網紋芝士脆片不但賣相美,咬上去也香口鬆脆似薯片,是這個漢堡的特色。這家cafe的名物是3D拉花咖啡,我們當然不會錯過。咖啡端上來的一刻,令人驚喜到差點叫出來:兩頭可愛的小狗笑著攤出小肚躺在雪白綿

就好像我這晚去的 “Are U Labeler”

這家cafe的名物是3D拉花咖啡,我們當然不會錯過。咖啡端上來的一刻,令人驚喜到差點叫出來:兩頭可愛的小狗笑著攤出小肚躺在雪白綿密的奶泡上,小小的腳伸向半空,養過毛孩就知,這是他們開心才會擺出的姿勢。杯面可以有幾大?但小狗的細節一點也不馬虎,連小耳朵和面頰也畫了出來。看著看著,好像下一秒就會從杯中跳出來撲入我懷內撒嬌,實在太神似了!下面的iced mocha 也是好喝的,帶點甜甜的朱古力味很適合做飯後飲品。

結賬後,出名精打細算的老公問:「加$25買一個拉花,不貴嗎?」

「我買的是咖啡師的精巧手藝,見到那一刻的喜悅,和永遠留在心中的美麗。所以,值得。」

這可以做標準答案嗎?
  • 蟹肉雜菌意大利飯
  • Mocha
  • 三重芝士手造牛肉漢堡配薯條
2019-09-24 349 浏览
今晚黎到何文田,呢條航都有好多感覺比較chill 既食肆,我地揀左呢間cafe~~~~~一入到去個感覺其實都真係幾舒服,可能係平日既關係,餐廳只係有幾枱,唔係好full~~~~我地叫左芝士菠菜三文魚risortto, 香蒜蟹肉意粉,芝士薯條,熱朱古力同熱cappuccino~~~~上網見到有3D立體拉花~~~都幾得意但我地就冇試,就咁普通拉花都已經唔錯! 先講下d野飲,cappuccino 既龍貓好得意,味道都唔錯,正正常常,又未至於好有驚喜~~熱朱就水準之上,拉花都好有心機!之後到野食,我覺得呢間鋪頭既野食真係好好好好好好食!!! 我可以好肯定廚師係真係試左道菜係好食先放係餐牌!見到廚師都係好後生,但估佢唔到煮野咁好食!先講芝士菠菜三文魚risotto,呢個飯所有野夾埋一齊真係好食到唔識講,佢用個隻唔係cheap芝士,但係邊款我就唔係好識,總知成個配搭係好夾!同埋都只係$98!可能你會話份量少左d wor, 但係呢個價錢呢個味道絕對對得住有餘!跟住到香蒜蟹肉意粉,呢個意粉又係另一令人驚喜之作!食落估佢唔到陣辣味又幾夾!意粉軟硬程度岩岩好!絕對唔會over/undercook! 最後係

最後係芝士薯條,好少成餐飯由頭到尾d野都係咁好食... 芝士薯條用既芝士都一樣唔係cheap野,本身諗叫左芝士薯條都唔駛俾茄汁我啦,點知當你食到滯滯地個陣,將d薯條點番個茄汁又會開胃番同埋食得多d!畢竟就咁啪哂成碟都真係會漏~~~~

呢間cafe強烈推介大家要支持支持!食物水準一流!

• 香辣蒜片蟹肉意粉
  • 芝士薯條
  • 菠菜三文魚意大利飯
2019-09-24 13 浏览
同媽媽黎左位於何文田嘅隱世Café -Are U Labeller食tea, 唔同顏色嘅霓虹燈驟眼睇有少少似小酒吧。但係行入去,又會發現好多超現實主意嘅油畫牆同田園風格嘅擺設,感覺好特別。照舊食我最鍾意嘅All day breakfast 🥞,炒蛋上面有松露令人好滿足🤭,而且牛角包有蜜糖香都好加分🥰!小食仲叫咗個蜜糖芥末雞翼,每一隻雞翼上面都有一大pat芝士,好香好有口感。隆重登場嘅梗係令人非常療癒嘅3D立體拉花,我就點左hot chocolate with 3D latte❤️好靚我完全唔捨得飲,仲可以預訂你鍾意嘅卡通人物添㗎🤭