2019-09-05 87 浏览
呢間係何文田同旺角之間嘅Cafe細細間,但估唔到出品好高質,值得同大家講一講。。📍Caesar Salad with Avocado and Crabmeat ($82) 沙律菜上加入蟹肉和牛油果🦀🥑🥗,蟹肉鮮味十足,完熟的牛油果口感軟滑,配上爽脆生菜和胡麻醬,清新又健康,味道很好,不過價錢較貴。.📍Truffle Salmon Avocado Benedict ($118) 班尼迪多士賣相十分吸引,以三文魚、水波蛋和牛油果醬組成,最後再於在中水波蛋上放上一匙黑松露醬。油潤的三文魚帶出鹹味🐟,再加上軟滑的牛油果醬🥑,味道和口感十分配合。而黑松露份量雖然不多,但勝在味道夠突出,唯一可惜的是水波蛋過熟👉🏻👈🏻。旁邊還配上脆卜卜的薯條🍟,整體上不錯。.📍Latte ($40)Latte上有拉花圖案,咖啡味道亦不錯☕️。.📍Chocolate with 3D ART ($62)3D拉花是餐廳一大特色,上面以奶泡做成多款動物卡通🐻🐱🐶,造型十分可愛,吸睛度超高🤩,絕對是是焦點所在。

📍Latte ($40)
Latte上有拉花圖案,咖啡味道亦不錯☕️。

📍Chocolate with 3D ART ($62)

位於何文田梭椏道中,有一間隱世小店,地點不算方便,店內座位亦不多,不過整晚也Full House,人流亦不少。.📍CrabmeatPasta ($98) 🦀蟹肉意粉賣相同味道都不錯,帶微辣🌶,意粉韌度煮得剛好,但特色未如龍蝦汁意大利飯。.📍LobsterSeafood Risotto ($108) 精彩絕倫的龍蝦汁意大利飯🦞🤤,每粒米飯也充分地吸收高湯精華,飯粒軟腍入味,口感creamy🙌🏻,十分好吃😋。海鮮有青口,大蝦🦐和魷魚🦑,全部都新鮮爽口有鮮味。雖然份量不多,不過性價比高。.📍RoseLychee Soda ($36)📍BlueCuracao Lime Soda ($36)兩杯梳打的賣相都很美💗💙,同時味道亦不錯。荔枝玫瑰味梳打,味道較甜。而青檸梳打則較清新。.餐牌如下
Crabmeat Pasta
📍Crabmeat
Pasta ($98)
Lobster Seafood Risotto
📍Lobster
Seafood Risotto ($108)
Blue Curacao Lime Soda & Rose Lychee Soda
Blue Curacao Lime Soda
📍Rose
Lychee Soda ($36)
📍Blue
Curacao Lime Soda ($36)
餐牌如下
Lobster Seafood Risotto
2019-08-31 71 浏览
之前係某社交平台見到呢間餐廳既3D咖啡拉花已經覺得好靚好想試 今日終於去左食晚飯啦😆 呢到既裝修都幾靚 行工業風 有不少有性格既裝飾品😍店員推介下試左佢地既牛油果BBQ醬雞肉pizza🍕 呢個pizza相當有驚喜 BBQ醬pizza唔係到到有 呢到既味道非常好食 帶點甜味 加上雞肉好嫩滑 超夾🤩 面頭鋪上牛油果 令成個pizza一d油膩感覺都無 而且係薄身既pizza 我地勁快就食哂😂 連唔食牛油果既男朋友都話正😍另外我地又試左錫紙黑松露焗雜菇 入面有雞脾菇 草菇同冬菇等 加上勁多黑松露醬 一上菜就嗅到勁香 好好食🤤 輪到重頭戲飲品啦 我地揀左一杯3D拉花既Cappuccino 同一杯Rose lychee soda🌹 Cappuccino 打卡真係超正丫😍 有4隻熊仔係杯上 好震撼丫🐻 食完飯熊仔都未沉哂 真係好賞心悅目😛 而Rose lychee soda就好fresh 飲落好香玫瑰味 夏天飲好冰涼👍🏻雖然已經食飽 不過見到佢地既蛋糕都好似好正 所以我地仲食左件Oreo cream cake👅 入而除左有蛋糕 cream 個層個texture 似木糠蛋糕 好香濃既曲奇味 2個人sh

牛油果BBQ醬雞肉pizza

錫紙黑松露焗雜菇

Cappuccino
Rose lychee soda

雖然已經食飽 不過見到佢地既蛋糕都好似好正 所以我地仲食左件Oreo cream cake👅 入而除左有蛋糕 cream 個層個texture 似木糠蛋糕 好香濃既曲奇味 2個人share就岩哂啦🌟
蛋糕
牛油果BBQ醬雞肉pizza
錫紙黑松露焗雜菇
Cappuccino
蛋糕
2019-08-29 51 浏览
近排大食妹真係迷上左3D拉花雖然位於何文田嘅Are U Labeler-啲都唔近, 但大食妹依然忍唔住去—試餐廳以藍色為主調, 走森林風燈光採用黃光, 感覺warm得黎又好chrill, 適合三五知己傾下計、小聚。<Blue Curacao Lime Soda $36>呢杯lime soda好神秘, 藍綠色嘅漸變分層, 打卡-流。Soda氣好足, 有少少甜甜地, 配上青檸嘅清新感。 邊食炸魚薯條邊飲, 真係-流<熱朱古力+3D立體拉花>跟住上枱嘅就係今晚嘅重頭戲-3D立體拉花熱朱古力。雖然拉花要加20蚊, 但見到呢隻可愛嘅小白熊, 都係值得嘅奶泡綿密, 朱古力底有少少偏甜。<牛肝菌雜菌意大利飯$88>呢份意大利飯creamy得黎又足料, 啖啖都食到料, 芝士仲可以拉絲, 幸福感爆滿<啤酒脆漿炸魚薯條$108>炸魚超級無敵大, 薯條又熱辣辣咁上枱, 自由配上茄汁同千島醬~最啱邊傾計邊開心share
近排大食妹真係迷上左3D拉花

餐廳以藍色為主調, 走森林風
<Blue Curacao Lime Soda $36>

<熱朱古力+3D立體拉花>
奶泡綿密, 朱古力底有少少偏甜。
<牛肝菌雜菌意大利飯$88>

<啤酒脆漿炸魚薯條$108>

2019-08-28 73 浏览
喺某雜誌見到何文田呢間咖啡店有立體拉花本來以為係何文田好偏僻,點知原來勁近旺角東地鐵站!所以同男朋友去試下伏上網見到好似唔係所有時段都有3D拉花,所以去之前都有打電話問吓店員好好彩當日咖啡師在場!所以叫咗一杯自選圖案嘅立體拉花。超。級。得。意。!!黑松露雜菌意粉都炒得好乾身好入味!好香黑松露味!一啲都唔吝嗇地方唔算大但坐得幾舒服,鋪頭內播嘅歌都好舒服好想跟住唱haha有種魔力好想日日都去會再返嚟㗎!
喺某雜誌見到何文田呢間咖啡店有立體拉花

本來以為係何文田好偏僻,點知原來勁近旺角東地鐵站!
所以同男朋友去試下伏

3D垃花

好好彩當日咖啡師在場!
所以叫咗一杯自選圖案嘅立體拉花。
超。級。得。意。
!!
黑松露雜菌意粉

黑松露雜菌意粉都炒得好乾身好入味!
好香黑松露味!一啲都唔吝嗇

有種魔力好想日日都去
會再返嚟㗎!
3D垃花
黑松露雜菌意粉
2019-08-25 228 浏览
跟老朋友敘舊,來到從前返學時熟悉的地區,好多舖頭都變了!這次來到這間有拉花咖啡的cafe,餐廳不是很大,但有室內和室外!室外方便帶著狗狗的客人,室內位置都幾舒適,室內位置感覺都好文青 !我跟朋友每人點了一份食物一款飲品!Chocolate ($45),呢度既朱古力味道都幾濃,唔會太奶!3D拉花cappuccino ($67),咖啡都可以請店員拉花的,只要+$25就有!店員整兩隻可愛小貓咪既拉花,靚到唔捨得飲呀!黑松露煙三文魚班尼迪牛油果多士($118),這裡的水波蛋整唔錯,一切落去就有蛋汁流出,蛋黃係好新鮮的味道!煙三文魚唔會太咸,仲有牛油果肉,整份多士都有一種好新鮮的感覺!伴碟還有沙律同炸薯條,薯條係粗薯條,外脆內軟!香辣蒜片鮮蟹肉意粉($98),真係有蟹肉拌住意粉,意粉有少少辣,幾刺激味蕾!總括黎講食物質素唔錯,而且又有3D拉花咖啡,睇得又食得,下次可以帶埋家中小狗黎一齊食野!
跟老朋友敘舊,來到從前返學時熟悉的地區,好多舖頭都變了!
我跟朋友每人點了一份食物一款飲品!
Chocolate
拉花咖啡

黑松露煙三文魚班迪尼牛油果多士

2019-08-24
拉花咖啡
黑松露煙三文魚班迪尼牛油果多士
2019-08-25 51 浏览
又比我發掘到一間隱世Cafe,位於旺角東與何文田梭椏道,平時真係好少會經過。由霓虹燈組成的招牌,室外位置的擺設,已經感覺到Cafe很Chill😎😎😎裝修很有心思,牆上的的壁畫很有風格,好啱打卡。雖然望落去細細間,但有室內和室外的位置,能容納到二十幾人。🧡Chocolate $45嚟到呢度梗係要點3D立體拉花,咖啡師會隨機整出立體的公仔拉花。無論選擇立體拉花或平面拉花,都要額外加$20。如果要指定公仔的話要額外加$25。我今次的隨機圖案是熊仔🐻,非常得意可愛😍😍😍🧡龍蝦汁海鮮意大利飯 $108香濃的龍蝦汁令意大利飯十分入味,海鮮有蝦、蜆、帶子等,材料都足夠。🧡蟹肉野菌意大利飯忌廉汁配上芝士令整個意大利粉更加香濃。蟹肉份量感覺上很少,可能已經變為一絲絲拌在飯裏面,不能吃到啖啖蟹肉。

🧡Chocolate $45

🧡龍蝦汁海鮮意大利飯 $108

🧡蟹肉野菌意大利飯
2019-08-23 33 浏览
呢碟意粉真係太誇張 油而不膩 夠香辣但又不會太辣 辣味不會掩蓋蟹肉同蒜味 但意粉睇落雖然用料好似唔多 但食落果個味係出晒黎 而且調味都調得十分好 因為我本身比較重口味 佢個咸度好適合我 最驚食到d 意粉係淡而無味 一定會返再去食 睇下會唔會再試埋其他
2019-08-22 40 浏览
今日去何文田見客,見完客去食Dinner,遠望已見到霓虹燈,成條街都好靜,只見一間門口發出光茫,原來係cafe,餐廳有室內室外,門口有點似酒吧感覺,但入到去就係Cafe ,餐廳只有數張台,不算太大,但都坐得舒服餐廳有3D立體拉花,平面畫,而且仲有蛋糕畫碟服務。 卡邦尼意粉-意粉上有好多雜菌,煙肉,份量都唔少,意粉軟硬適中,口感好Creamy ,而且唔會食到好滯Lemon Mint Soda -檸檬味都好重,酸酸甜甜,好清新~

餐廳有3D立體拉花,平面畫,而且仲有蛋糕畫碟服務。

呢日陪朋友試下食佢成日經過見到、位於何文田/旺角東梭椏道嘅Are U Labeler,估唔到有驚喜喎!餐廳店面不大,但裝修好有心思,壁畫、擺設都好靚。連埋室外嘅位置,大概有25-30個座位左右。呢到嘅食物非常ig-able,而且又好食,食到我哋好開心😋香辣蒜片鮮蟹肉意粉($98)份量相當慷慨!意粉用上我鍾意嘅扁意粉,煮得啱啱好,口感煙韌。配上鮮蟹肉,啖啖都食到濃濃嘅蟹味,再加上少少嘅辣度,刺激味蕾😛三重芝士手做牛肉漢堡配薯條 ($138)呢個「三重芝士」真係唔講得笑!除咗融化咗嘅芝士之外,仲多咗層脆卜卜嘅芝士脆脆,增加口感,而且啖啖都係芝士味,啱晒芝士迷呀🧀 牛肉相當厚身,充滿肉汁,唔錯!伴碟有粗薯條🍟同沙律🥗。跟著就嚟到更加吸睛嘅飲品喇!Hot chocolate ($40)3D art (+$20)嚟到呢到真係不得不嗌3D立體拉花嘅飲品,因為真係好得意!嘢飲要加隨機嘅3D art/2D卡通畫圖嘅話,加$20;加指定嘅圖案就加$25。Rose lychee soda ($36)賣相同樣靚嘅玫瑰荔枝梳打!不妨行遠啲試吓呢間咁有特色嘅小店呀!-Menu:
餐廳店面不大,但裝修好有心思,壁畫、擺設都好靚。
連埋室外嘅位置,大概有25-30個座位左右。

呢到嘅食物非常ig-able,而且又好食,食到我哋好開心😋
香辣蒜片鮮蟹肉意粉
香辣蒜片鮮蟹肉意粉($98)
份量相當慷慨!
意粉用上我鍾意嘅扁意粉,煮得啱啱好,口感煙韌。
三重芝士手做牛肉漢堡配薯條
三重芝士手做牛肉漢堡配薯條 ($138)
呢個「三重芝士」真係唔講得笑!
三重芝士手做牛肉漢堡配薯條
牛肉相當厚身,充滿肉汁,唔錯!
伴碟有粗薯條🍟同沙律🥗。

跟著就嚟到更加吸睛嘅飲品喇!
Hot chocolate w/ 3D art
Hot chocolate ($40)
3D art (+$20)
嚟到呢到真係不得不嗌3D立體拉花嘅飲品,因為真係好得意!
Rose lychee soda
Rose lychee soda ($36)
賣相同樣靚嘅玫瑰荔枝梳打!

不妨行遠啲試吓呢間咁有特色嘅小店呀!

Menu:
Hot chocolate w/ 3D art
今日終於有得食位於何文田出哂名鋸扒嘅top blade steak bar斜對面嘅Are U Labeler,呢度特色就係一句講哂:Chill!裝修型格唔使講啦,有outdoor位,方便呼住吸去歎咖啡歎西餐🤗廚師aka店員非常貼心,好關心我地對食物嘅評價以希望可以作出改善,態度非常好而今餐食過最出色嘅就係佢哋嘅挪威煙三文魚加牛油果醬Egg Benedikt配薯條,一睇就知佢超級足料🙌🏻而且個包仲係用心製作非常crunchy 🥰薯條外脆內軟新鮮即炸,蛋上面仲舖上左黑松露醬,流心蛋嘅熟成度都啱啱好,全部野都好夾!😍😍😍我比滿分!好食指數:😋😋😋😋😋另外值得一讚係佢嘅玫瑰荔枝梳打,甜度啱啱好,兩種食材嘅味道飲得出, 仲有兩大粒荔枝係入面,perfect!🥰呢個黑松露雜菌linguine都做得好好味,黑松露份量岩岩好掛到上每一條pasta,啲菇都做得好有咬口又juicy!份量都幾大,一定唔會唔夠食!呢個檸檬梳打加左啲薄荷味落去,成件事感覺非常之fresh,醒神哂!我地坐到佢閂門都冇趕我地走嘅意思,仲叫我地慢慢傾佢收野去洗先,岩哂鐘意坐係度chill住傾計嘅朋友🥰聽講呢度都出名3D拉花咖啡,下次

我比滿分!
好食指數:😋😋😋😋😋

聽講呢度都出名3D拉花咖啡,下次冇咁熱要再黎試下佢!🙂
2019-08-22 23 浏览
囡囡去何文田採排,媽媽極速附近搵食,搵間cafe 坐下食個lunch,餐廳裝潢有心思,好多打卡位,座位不算太多,地方細細,我點了一份全日早餐($108)同玫瑰荔枝梳打($36), 全日早餐好豐富,有黑松露炒蛋、牛角包、腸仔、 茄汁豆、大啡菇、煙肉、煎蕃茄、沙律,炒蛋炒得夠滑,淡淡的黑松露味道,牛角包夠鬆軟,大啡菇不算烤得好香,而玫瑰荔枝梳打,玫瑰與荔枝味道好夾,甜度適中,仲有兩大粒荔枝,好新鮮鮮甜。。。
Weekend黃小姐有時候沒時幹就喜歡待在Café坐一整個下午,由其是在下雨天🌨。一邊看著雨景,一邊享受coffee,也是一種幸福。不說不知,原來在人煙稠密又喧鬧的旺角,有家風格獨特,很合適打卡的café。感覺都幾Chill下架🥰! Are U Labeler店內的裝飾及裝修都滿有心思。食完野,再影番幾張靚相打下卡都是一項不錯的活動喔😜!而且那裡的環境恬靜,十分舒適,很適合跟朋友聊聊心事,享受一個有質感的下午🥴💜。🌟焗芝士雜錦海鮮螺絲粉($108)螺絲粉芝士🧀味濃郁,有青口、蝦🦐及魷魚🦑,十分惹味。份量剛好,不會太多或太少。🌟錫紙黑松露焗雜菌($78)雜菌份量十分,大大的一包,而且黑松露味十足。👍🏻🌟Mocha ($40)簡簡單單的拉花,看上去滿精緻的。十分香濃的朱古力味🍫,咖啡味不太重。黃小姐本身好喜歡飲chocolate,所以覺得呢杯Mocha好好飲☕。🌟Latte ($42)Latte很香奶味,喝起來滿香滑的。

🌟焗芝士雜錦海鮮螺絲粉($108)

🌟錫紙黑松露焗雜菌($78)
雜菌份量十分,大大的一包,而且黑松露味十足。👍🏻

🌟Mocha ($40)

🌟Latte ($42)
Latte很香奶味,喝起來滿香滑的。
2019-08-18
2019-08-19 62 浏览
今日陪朋友去試食新餐廳,平時自己好鐘意係咖啡室逗留,一入去餐廳係播住韓文歌,後黎轉咗做國語流行曲,懷疑係店長playlist!! 呢度既座位唔算得上舒服,係帶有工業風既裝修,但有啲店內corner 打卡係一流!之後嗌咗一個意大飯,一個小食同兩杯飲品,輕輕鬆鬆就過咗一個下午啦!
立體拉花Mocha
立體拉花Mocha
立體拉花Cappuccino
泰陰公海鮮意大利飯&錫紙黑松露雜菌
2019-08-19 41 浏览
一直以來我都好支持小店,尤其是係一啲年輕人開嘅。因為通常都會好有心思,所以今次試下呢一間外型 咁特別嘅餐廳 。行到入去兩個年輕人好好態度好好招呼咁樣叫我哋坐低,然之後我哋睇下個餐牌見到都幾得意喎啲,就嗌咗呢兩樣嘢一個天使麵同埋一份類似特色早餐嘅東西。一杯咖啡一杯藍色嘅梳打, 咖啡沖得好好飲。而且面頭嘅圖案都拉得唔錯,嘅藍色嘅梳打放喺張枱上面亦都襯托出一間好有潮流氣息嘅餐廳。講到嘢食 佢哋個天使麵煮得ok味道都屬於中上,反而值得一讚嘅係嗰一份特色早餐入面隻牛角包,焗得好香又好軟熟而且份量十足👍唔會畀人一種貴夾唔飽嘅感覺。無論係幾個三五知己去食飯飲嘢還是情侶坐低浪漫一番呢間餐廳都係值得推介嘅。