I'm an Outback frequent goer so it triggered me to pay a visit at their new brand Aussie Outback in Central. It's spacious with few customers dining inside at weekends. Environment is in good condition and the staff are helpful to serve me & my mum since mum's coming with wheelchair. The beef burger is juicy as expected, a bit surprise their fries are very fresh & crispy compared with other fast food chains. Particularly admired their cutlery, sauces, disinfectant stuff & take-away packs are sufficient provided in public area. We're fully enjoyed the meal in there.
Crispy Cajun Shrimp Bacon Cheeseburger
2021-06-05
  • Crispy cajun shrimp bacon cheeseburger
2021-06-05 237 浏览
見到好多人都話好味,係中環番工緊係要試下🤗餐廳裝修好舒服,仲有自動洗手機,食薯片緊係要用手食😌配套好好👍🏻食物質素都無得頂。價錢亦合理。手工薯片係特色之選😋

食物質素都無得頂。價錢亦合理。

手工薯片係特色之選😋
2021-06-05
2021-06-03 4607 浏览
在中環,有很多不同的漢堡選擇。今天老公帶我去試試新開了一段時間的 Aussie漢堡。踏入門口,上電梯後,一切都是自助形式。感覺隨意輕鬆,的確給在中環工作的人另一個在lunch break放鬆心情,和同事說說笑笑的好地方。因為今天是周末,午餐時段人流不算多,大概一半滿,所以感覺ok。這裡其實就是一間專賣幾款食物的outback。為什麼?因為食物的味道,就是我日常在餐廳內嚐到的。食評中有推薦的炸洋蔥,就是平時在餐廳中的炸洋蔥花,只是在這裡是散裝給你。無限refill的汽水,在這裡換了自己去汽水機斟。那味辣蝦的醬汁,都是在餐廳裏他們常用的。我們點了脆蝦牛堡、層層疊牛堡、火辣蝦小食、炸洋蔥及汽水,盛為3百多。當你的電子餐券響了,食物會有職員送上(又變得有點半自助)😅先來的火山辣蝦,份量不多,味道不算太辣,是配啤酒的小食,也就是脆蝦堡內的蝦每個漢堡都可以選擇手工薯片或薯條。我們2樣都點了⋯ 就有點後悔為什麼不2款都換成手工薯片?的確,這個新鮮炸起的薯片配上調味粉,就似新鮮的熱浪😂。以後有機會再來,一定再點手工薯片👍🏻另外的炸洋蔥,就是平時的洋蔥花。好吃,但不特別⋯ 唯一好處是比平常在餐廳的份量少

脆蝦牛肉漢堡,算不上十分juicy… 但也不是乾身,口感是豐富的,麵包也是ok 不硬不太軟。只是整個漢堡未能給我一個難忘的感覺。

另一款層層疊牛堡,說漢堡以外有整片的牛肉。是的一片片放在漢堡中間。不過,牛肉片的質地是「鞋口」的。所以,個人對這種配搭也不是特別喜歡。就味道及漢堡排而言,也不錯的。

這次漢堡體驗,最吸引我再回去光顧的話⋯ 就是那手工薯片了。

• 手工薯片
I was simply looking for a place to eat and decided to try this place. Ordering is simple, the staff is nice. The burger I ordered was the monthly special one. It is served in good quantity and the chips are really good (may try the French fries next time). Just need to add 18$ for the soft drink fountain.
2021-05-10 226 浏览
有天在中環行左幾條街搵唔到下午茶食之際,見到呢間起在大街的一間好shape既新店,裝修靚之餘,食物係門口已經見到好吸引,令人好似磁石咁被吸入去品嚐美食!諗住下午茶不食太多,所以看了餐牌很久決定點了一份basic漢堡包加手工薯片及一份炸洋蔥條,相當特別之處是時後很多朋友問炸洋蔥條係咩嚟,以為魷魚鬚,又以為薯條,完全冇人估中係洋蔥條,相當surprise!炸得脆卜卜之餘,亦會令你有想一食再食的感覺!漢堡包方面唔會濕身,岩岩好,而最值得食的是手工薯片,真係好硬身好好味!其他店無既一樣鎮店之寶!如果覺得熱氣更有茶配送,與其他美式店不一樣,不只是有可樂!

• 脆炸洋蔥條
2021-05-07 192 浏览
今日黎到位置前身係pacific coffee既Aussie Grill By Outback餐廳採用快餐店形式 係cashier買完自己搵位坐低 食物預備好店員就會拎過黎估唔到burger都會有下午茶 雖然選擇唔多 但下午茶送野飲 如果係soft drink仲可以無限Refill叫左兩份經典美國牛肉芝士漢堡($78) 一份配芝士薯條($+15) 一份配沙律雖然係下午茶 但佢同平時既份量一樣經典美國牛肉芝士漢堡份量超級足料~個BURGER厚到一啖咬唔曬芝士 煙肉 牛肉 大概係世上最佳既BURGER配搭芝士薯條加左$15 都絕對值 配埋蛋黃醬 正!沙律既份量都係一大碗值得一提既係雖然係類似快餐店形式 但店員既服務態度係超好!!超有禮貌~~總括 性格比高 好食 份量多到食唔曬 店員服務態度好~~~

雖然係下午茶 但佢同平時既份量一樣

經典美國牛肉芝士漢堡
份量超級足料~個BURGER厚到一啖咬唔曬
芝士 煙肉 牛肉 大概係世上最佳既BURGER配搭

芝士薯條加左$15 都絕對值 配埋蛋黃醬 正!

沙律既份量都係一大碗

總括 性格比高 好食 份量多到食唔曬 店員服務態度好~~~
2021-04-27 233 浏览
今日嚟到中環🤤食 lunch,試吓呢間🤩新開嘅漢堡包🍔店,佢係 OutBack 旗下嘅,估計質素應該有保證。呢個脆蝦🦐牛肉🐂芝士🧀漢堡🍔分量十足🤩,脆蝦🦐同佢個醬汁好夾好滋味🤤,煙肉🥓夠香脆,漢堡扒又厚又有😍肉汁,蕃茄🍅同西生菜🥬都好新鮮👍!呢個係手撕🐖豬肉🇮🇹意大利包,入面啲手撕🐖豬肉好𣺉好滑又有🐖豬肉香味🥰,配埋少少🤏黑椒汁有啲辣同埋個🍯蜜糖黑醋汁令到😋食起上嚟無咁膩👍!配菜嘅雜菜沙律🥗幾新鮮,分量都唔少😋。另一個配菜我哋就揀咗🔥烤雜菜,呢個🍆蔬菜🫑款式🥒十分豐富,而且全部🔥烤得好𣺉好香好好味🤤!整體來講全部😮份量都好大,質素好唔錯,感覺好美式,食物🍔款式都幾多,所以希望有機會再試下佢其他嘢食😋!

配菜嘅雜菜沙律🥗幾新鮮,分量都唔少😋。

午餐
  • 敢食脆蝦牛肉芝士漢堡
中環娛樂行新開的這一間餐廳,是 Outback restaurant 的年輕版 ,門口及招牌十分吸睛 ,內裏設計簡約比較似 food court ,食物方面,亦比Outback restaurant 較為少選擇 ,以沙律漢堡為主, 試咗佢哋招牌和牛西冷扒配沙律及經典芝士漢堡配薯條 ,仲加咗一支有汽白酒。 西冷扒肉質不錯 ,生熟程度啱啱好 ,配上新鮮嘅沙律 ,係一個非常好嘅選擇 。另外芝士漢堡,麵包鬆軟而漢堡扒仍然有肉汁, 加上厚切薯條 ,真係好豐富又好味。 支有氣白酒220蚊, 價錢亦算大眾化。 整體上用餐體驗良好
2021-04-21 247 浏览
好粗呀🥰真係好粗呀🥰啲薯條真係好粗呀😍又粗又大既一大盤薯條,配埋個burger都咪話唔興奮🥰🥰每份材料都好新鮮,唔會有濕到成個包塌左變渣既場面(行過小小,數字麵包舖就有呢個問題。)野飲另外比錢。有投訴呀!點鮮成日都冇位架🥺😚
好粗呀🥰真係好粗呀🥰啲薯條真係好粗呀😍
又粗又大既一大盤薯條,配埋個burger
都咪話唔興奮🥰🥰
每份材料都好新鮮,
唔會有濕到成個包塌左變渣既場面
(行過小小,數字麵包舖就有呢個問題。)
野飲另外比錢。
有投訴呀!點鮮成日都冇位架🥺😚
2021-04-15 277 浏览
👁‍🗨Aussie Grill By Outback📍中環皇后大道中30號娛樂行地舖及一樓@———————————————————-想試Outback新開張副線Aussie 好耐,但怕太多朝聖,拖到依家先嚟試,為咗避開人假日peak time,提前12點到餐廳,只有零星食客兩層高餐廳,美式風格裝修加埋門口大大個醒目招牌,地下主售輕食同咖啡,上層環境寬敞採用開放式座位設計,以堂食為主,自助點餐免加一,有埋自助bar取餐具、醬料同水,客人點完餐可隨意揀心水位置坐低Menu 有各款Burger、扒類,可免費配一份配菜;唔想咁大份量,另外都有小食、沙律、甜品同咖啡飲料🥤 好食度:✔️✔️✔️✔️➰ 煙肉大爆炸芝牛肉漢堡🥓+烤雜菜 $98由鋁盤盛載食物上枱,甚有美式快餐風味,最驚喜Burger頂端疊上一隻墨西哥大辣椒🌶️ 但整體視覺上沒預想中「爆炸」漢堡包充滿牛油香,咬落彈性十足,內層塗滿牛油🧈 而烤得酥脆嘅煙肉只有薄薄一層,牛肉厚度適中約1cm,口感鬆軟得嚟鮮嫩多汁,夾埋溶化芝士同鮮醃青瓜,加上惹味煙肉洋蔥醬同特製酸酸醬汁! 一啖辣椒一啖漢堡,絕妙配搭,絕對適合一眾食得辣嘅食肉獸配菜有一小盤烤得焦香嘅雜
👁‍🗨Aussie Grill By Outback
📍中環皇后大道中30號娛樂行地舖及一樓
@
———————————————————-

好食度:✔️✔️✔️✔️

➰ 煙肉大爆炸芝牛肉漢堡🥓+烤雜菜 $98

煙肉大爆炸芝牛肉漢堡

配菜有一小盤烤得焦香嘅雜菜,化解返漢堡嘅油膩,內疚感即時降低

➰ 經典美國牛肉芝士漢堡🇺🇸+手工薯片 $88
經典口味多人愛食,總有特別吸引力嘅口味當然要試試

有別於麥記嘅快餐口味,餡料分怖均勻,大致跟「煙肉大爆炸」果款相同, 唯一洋蔥醬改為爽脆生菜絲,感覺較清爽
經典美國牛肉芝士漢堡+手工薯片

特別推薦手工薯片,由於手工切嘅關係,形狀不一,厚度會比一般略厚,烘烤得香脆無油,灑上胡椒辣粉,份外惹味,份量多但放耐咗都唔會變腍👍🏻

➰ 忌廉磨菇湯 < 加配 +$18 >
用紙碗裝嘅磨菇湯,真材實料,飲落菇味濃郁仲好多磨菇顆粒,不錯👍🏻
忌廉蘑菇湯

💬 墨西哥辣椒🌶️食落只喺微辣,愛辣人士可能會較失望🙁 整體表現高質,價格合理,下次想再嚟試試甜品🍰 好彩提早去食,之後都坐滿晒

2021-04-11
煙肉大爆炸芝牛肉漢堡
忌廉蘑菇湯
2021-04-13 3525 浏览
去左中環工作, 要食得快但又想好食,見到outback 但個名同平時嘅係有啲 唔同 係 aussie grill by outback 🍔🍟🥤唔緊要多人去試吓啦一入到去覺得個餐廳環境好靚好開陽又唔會太擠迫 地方好大🤗樓上仲有戲院食飽可以去睇戲🎬叫完嘢食坐定定等隻飛碟仔響就可以拎嘢食•嘢飲就係自助式嘅拎住隻杯自己去jum 汽水飲同朋友叫咗兩個set一樣嚟嘅係湯啊, 個湯味道夠濃 已經入面好彩菜脆炸洋蔥條我自己就最鍾意炸洋蔥~ 佢啲洋蔥新鮮加埋佢個醬冇得頂呀😋手工薯片手工薯片呢就同平時食嘅薯片有啲唔同、食落去就比較厚身但係薯味更加出❤️烤雜菜小食係即叫即整,放到喺枱面係熱辣辣嘅,所以都要少少時間等~全部都好好味,😋香辣火山脆蝦意大利包脆蝦意大利包超級大個, d 蝦炸到脆卜卜,而且仲有少少辣味~正呀😆醬燒牛肉層層疊漢堡個漢堡入邊嘅燒牛肉加埋燒汁醬好惹味,漢堡又夠Juice👍🏻,你見到入邊係有牛肉片啦亦都有一大塊口口嘅漢堡•
係 aussie grill by outback 🍔🍟🥤
唔緊要多人去試吓啦一入到去覺得個餐廳環境好靚
好開陽又唔會太擠迫
地方好大🤗

樓上仲有戲院食飽可以去睇戲🎬

叫完嘢食坐定定等隻飛碟仔響就可以拎嘢食

嘢飲就係自助式嘅拎住隻杯自己去jum 汽水飲

同朋友叫咗兩個set

一樣嚟嘅係湯啊, 個湯味道夠濃 已經入面好彩菜

脆炸洋蔥條
我自己就最鍾意炸洋蔥~ 佢啲洋蔥新鮮加埋佢個醬冇得頂呀😋

手工薯片

烤雜菜

香辣火山脆蝦意大利包

醬燒牛肉層層疊漢堡
你見到入邊係有牛肉片啦亦都有一大塊口口嘅漢堡

2021-03-15
去中環開會,想食個快,點知見到新開嘅Aussie Grill By Outback,一於試試。Outback一向唔差,兩個人點咗美國和牛切片西冷同烤挪威三文魚扒,份量精致,個牛扒腍得嚟有牛味,水準之作,驚喜係個魚扒,微翠又唔會過火。由於佢有埋畀酒牌,所以叫咗杯啤,仲嗌咗杯Mocha,酒配扒正呀,杯啡就麻麻。整體堅OK,係唔夠飽啫。會翻食。順帶一提,間舖好開揭,夠醒神,感覺好好。娛樂行個位又夠方便,易搵位,落單快上菜快,速食好選擇。

整體堅OK,係唔夠飽啫。會翻食。

2021-03-11
2021-04-05 175 浏览
新開張好興奮🤩即刻嚟試吓。好似美國快餐店咁要自己叫嘢食,唔收加一。座位都幾多,我哋嚟就有位。大部份主食都跟配菜,可以揀薯條、手工薯片、烤雜菜或雜菜沙律🥗Classic Bacon Cheeseburger ($88)漢堡扒都幾多肉汁,加埋脆脆嘅煙肉,正常份量,薯條仲多🤤食到好飽Impossible Aussie Burger ($118)好豐滿嘅漢堡包😆有好多脆脆嘅洋蔥圈加番啲口感😋塊植物肉都好有肉味,口感都似普通漢堡扒。薯條超多,又炸得幾脆,所以食到好飽🥰Impossible Melt Sandwich ($108)芝士溶好正🤤以為個包會好似咖啡店嗰啲咁硬,但竟然係同普通漢堡包啲包嘅口感一樣,好軟熟👍🏻烘過熱辣辣好好食😋植物肉好有肉味,加埋啲焦糖洋蔥多一個味道😋特登叫咗手工薯片因為聽聞好好食,真係冇食過咁好味嘅薯片😱調味帶有少少辣,食到唔停口😋過咗一陣薯片仲脆Aussie Ribs ($98)幾細份有啲失望🙁,但係肉好腍🤤沙律菜唔少,咁嘅價錢算係咁最開心係食到佢嘅手工薯片超好食🤤價錢合理抵食,除咗豬肋骨之外😕好開心佢有素食選擇🥰食物質素掂👍🏻下次可能會特登外賣手工薯片🤪

Classic  Bacon  Cheeseburger

Impossible  Aussie  Burger

Aussie  Ribs
Aussie Ribs ($98)
幾細份有啲失望🙁,但係肉好腍🤤沙律菜唔少,咁嘅價錢算係咁

午餐
Classic  Bacon  Cheeseburger
Impossible  Aussie  Burger
Aussie  Ribs
2021-04-01 186 浏览
娛樂行這個位置基本上不停執餐廳,冇一間做得耐,但係出奇地開了這間快餐店,又幾多人喜歡去試試,簡直帶旺晒成個大廈。餐廳超多空位,以快餐店來講,極度舒服,加上高樓底,空曠度十足,環境不錯。新開嘅關係,所有餐桌很乾淨,員工又好有禮貌,不用加一服務消費,簡直扺!食物方面,我點了招牌牛扒餐配薯條($128),賣相不錯,雖然牛扒有少少乾,如果Juicy一啲,就無敵了。牛扒配薯條又有小小沙律配菜,好味又清新。最喜歡肥薯條,crispy and fresh. 我還點了他們的廚師推介湯($22),雜菜牛肉粒湯,好飲!

我還點了他們的廚師推介湯($22),雜菜牛肉粒湯,好飲!
中環新開一間快速慢食漢堡包店🍔坐落中環娛樂行 門口係橙色設計 行過一定會見到 帶有外國休閒嘅感覺🍃🧡地下係外賣專區 方便上班族買三文治同咖啡☕️坐扶手電梯上去一樓 環境好闊落 感覺非常舒適點餐模式到外面點餐 然後有專人送上餐牌選擇都好多😋有漢堡、牛扒、薯片、薯條、沙律、三文治、甜品、果汁等等第一次嚟到當然要試吓招牌漢堡啦🍔叫咗醬燒牛肉層層疊漢堡 配炸薯條牛肉漢堡由美國🇺🇸牛肉製成 漢堡加入芝士、青瓜、蒜蓉蛋黃醬 中間係超多汁嘅原塊牛肉😚😚牛肉口感嫩滑多汁 帶有香濃嘅牛肉香味👍🏻炸薯條🍟由新鮮薯仔製成 每條薯條外脆內軟即叫即炸 好香脆啊同普通快餐店嘅薯條有少少唔一樣 加咗特製嘅調味粉 鹹香味非常突出!值得一試係手工薯片!口感非常香脆😻就算放幾耐都唔會淋 感覺似氣炸鍋炸出嚟嘅效果唔算太過油膩 但少少偏鹹試過一次就食唔停口啦🤤🤤另外叫咗手撕豬肉意大利包🐽手撕豬肉份量非常多 經過醃製後 少少偏鹹配意大利包 口感鬆軟 加咗芝士同生菜 油膩感大大降低另外小食配烤蔬菜 有南瓜🎃蕃茄等等 感覺健康啲!除咗汽水之外仲可以揀新鮮果汁或者咖啡等等下次約埋朋友去試吓其他漢堡同主食先☺️
中環新開一間快速慢食漢堡包店🍔
地下係外賣專區 方便上班族買三文治同咖啡☕️
坐扶手電梯上去一樓 環境好闊落 感覺非常舒適

點餐模式到外面點餐 然後有專人送上

第一次嚟到當然要試吓招牌漢堡啦🍔
叫咗醬燒牛肉層層疊漢堡 配炸薯條
牛肉漢堡由美國🇺🇸牛肉製成
漢堡加入芝士、青瓜、蒜蓉蛋黃醬 中間係超多汁嘅原塊牛肉😚😚
牛肉口感嫩滑多汁 帶有香濃嘅牛肉香味👍🏻

炸薯條🍟由新鮮薯仔製成 每條薯條外脆內軟
即叫即炸 好香脆啊
同普通快餐店嘅薯條有少少唔一樣
加咗特製嘅調味粉 鹹香味非常突出!

值得一試係手工薯片!口感非常香脆😻
就算放幾耐都唔會淋 感覺似氣炸鍋炸出嚟嘅效果
唔算太過油膩 但少少偏鹹
試過一次就食唔停口啦🤤🤤

另外叫咗手撕豬肉意大利包🐽
手撕豬肉份量非常多 經過醃製後 少少偏鹹
配意大利包 口感鬆軟
加咗芝士同生菜 油膩感大大降低
另外小食配烤蔬菜 有南瓜🎃蕃茄等等 感覺健康啲!

除咗汽水之外
仲可以揀新鮮果汁或者咖啡等等