2016-07-03 179 浏览
果汁同火箭到底可以有咩關係🍓🍹🚀?前兩日去旺角行街果陣,經過一間用星球同火箭做主題既健康果汁店,成間店擺滿一d星球印仔好colourful,想飲咩味完全由自己話事!😎首先就可以去控制台揀3個水果星球放係火箭到,每個星球仲會寫明kcal,將個火箭交比店員就會即刻幫你打成果汁架喇,之後有張得意既卡寫埋成份同總kcal😛我就揀左野莓星+芒果星+益力多星🌎($34),加埋205kcal好過飲汽水啦係咪先,飲落好fresh,感覺水果都幾足料唔會加左水,味道酸酸甜甜,夏天飲好開胃同消暑,芒果既味道比較突出,整體我揀既呢個配搭都幾夾,即刻覺得自己好健康同會有便便痾😂
2016-07-03 130 浏览
炎炎夏日,最好當然係食西瓜消暑,但喺街又點劏個西瓜黎食,解決方法可以飲杯冰凍嘅果汁。夜晚食完濃味嘅泰國菜,行去巴士站坐車返歸之際,發現一間新果汁店有好多人,一杯都係$28,唔算貴。店員俾左一支火箭我,可以喺二、三十種口味內,自選三支口味嘅棒棒入火箭,自選了西瓜、芒果、益力多。正!三樣都是我至愛!等候果汁之際,先發覺原來每支棒棒都標明卡路里,而我居然選了最肥果隻益力多!唯有安慰自己long week end前當放縱一下,最多明天跳多一part鄭多燕。店員完成制作後,會將一張營養卡路里標籤連同果汁一併送上,我杯雜果益力多有180卡路里,仲有豐富嘅鉀(k有2⭐️⭐️)果汁甜甜酸酸,有甜甜嘅益力多,仲有淡淡嘅西瓜、芒果味,飲完暑氣全消,透心涼。
2016-07-03 568 浏览
Banabana is a newly opened juice shop which has everything freshly made to order. You may choose three kinds of fruits with a base of $28, while some special items may cost $3 extra. You then need to place three stamps into the ship for them to blend. There are some limited items available from time to time. If you have difficulties making decisions, there are some default combination for you to choose.I have chosen beetroot, bitter gourd, and guava, which are all high fibre fruit. Guava is one
I have chosen beetroot, bitter gourd, and guava, which are all high fibre fruit. Guava is one of those items that you need to add an extra $3. Once you have made your order, you will have to stand aside an dwait for around 5 mins, though it is quite a long wait but I think it is all worth it!
With the loyalty card, you may enjoy 1 free drink upon 10 purchases.
Beetroot, bitter gourd, guava
Since they don't really have a high content of water, the juice has lower water content with lots of fibre on top. No additional sugar is added therefore the juice is very fresh in taste which I really enjoyed.
Beetroot, bitter gourd, guava
Besides, a card would be given to you stating how many calories your drink is, as well as the nutrition content of your own combination.
2016-07-02
外卖自取
2016-07-02 559 浏览
講到無添加,好多人即時反應係某化妝品牌但食物無添加大家好多時都半信半疑但呢間就係無添加的剛同朋友食完下午茶,走過見到人山人海就八八卦卦咁睇下初初以為係賣PANCAKE 或者雪糕之類的甜品原來係賣果汁的啊相中的人龍已經不算長,因為我地買後有更長~~哈哈哈雖然剛剛食完下午茶,但女仔總有借口再吃反正都是果汁,再來一杯吧!!!店內有二十多款生果可供選擇 如果你有選擇困難的話可以參考店內的組合或者在門口的每日精選而店內亦都非常有創意每一款生果都會代表一個星球例如大家會見到士多啤利星、哈密瓜星、藍莓星等有啲星球係要俾加$3,例如 芒果、藍莓、雜莓等 三款就$28一杯大家可以先拎架火箭先,再將自己所喜歡的星球放入內信義妹就揀了哈蜜瓜、士多啤梨、蘋果 朋友就揀了西柚、火龍果、西瓜 人龍雖然長,但幾個靚仔店員有禮有笑容還不時給客人意見,令到果汁的味道更好 生果係即時切,即時榨,確保可以保留最多的營養和新鮮度沒有添加糖杯亦都精美 最欣賞的就係每次拎果汁都會有張營養標纖可以清楚睇到呢杯果汁有幾多卡路里同埋有咩維他命越多星星圍住的就代表那款維他命越高 信義妹的粉紅色的很美啊~~始終離不開粉紅色的~哈哈哈~~
講到無添加,好多人即時反應係某化妝品牌

但食物無添加大家好多時都半信半疑

但呢間就係無添加的

剛同朋友食完下午茶,走過見到人山人海

就八八卦卦咁睇下

初初以為係賣PANCAKE 或者雪糕之類的甜品

原來係賣果汁的啊

相中的人龍已經不算長,因為我地買後有更長~~哈哈哈
雖然剛剛食完下午茶,但女仔總有借口再吃

反正都是果汁,再來一杯吧!!!

店內有二十多款生果可供選擇
如果你有選擇困難的話可以參考店內的組合
或者在門口的每日精選
而店內亦都非常有創意

每一款生果都會代表一個星球

例如大家會見到士多啤利星、哈密瓜星、藍莓星等

有啲星球係要俾加$3,例如 芒果、藍莓、雜莓等

三款就$28一杯

大家可以先拎架火箭先,再將自己所喜歡的星球放入內

信義妹就揀了哈蜜瓜、士多啤梨、蘋果
朋友就揀了西柚、火龍果、西瓜
人龍雖然長,但幾個靚仔店員有禮有笑容

還不時給客人意見,令到果汁的味道更好

生果係即時切,即時榨,確保可以保留最多的營養和新鮮度

沒有添加糖

杯亦都精美
最欣賞的就係每次拎果汁都會有張營養標纖

可以清楚睇到呢杯果汁有幾多卡路里同埋有咩維他命

越多星星圍住的就代表那款維他命越高
信義妹的粉紅色的很美啊~~

始終離不開粉紅色的~哈哈哈~~
但朋友就覺得營養標纖提住佢今日超標多少
不論係超標多少又好,減肥向來都是女仔的終身事對的呢

另外本身朋友那杯係有桃的,但店舖為確保品質,不新鮮的就未能提供

這個信義妹很欣賞呢

2016-07-01
10 分钟 (外卖自取)
天時暑熱,行行下街通常都要買一杯凍飲消消暑,雖然要戒凍飲,但今天那麼熱,真的忍不住!行過染布房街,發現有間新開的果汁店,顏色很繽紛,以火箭做主題,吸引了兩個渴鬼看看有什麼飲。提供的選擇都是當造的水果其中有一些水果會加收$3點飲品方法很特別,首先拿起一支火箭,再在架上選出三種想要的水果,基本上上所有的水果味都可以mix,但最後的味道都因自己的選擇有所不同。$28一杯果汁,可以選三款有選擇困難證的可以參考什麼是熱門配搭*西柚+番石榴+火龍果($31)西柚味重,番石榴味和火龍果味不太突出,有很多火龍果子。總括來說,我選擇的配搭不是太好飲。因為本身不會再額外加糖,所以不會太甜。夏天飲都頗消暑解渴!*紅菜頭+野莓+益力多($31)這杯有紅菜頭這麼冷門的選擇竟然味道不錯,紅菜頭本身沒有甜味,加上野莓和益力多的甜味,整體效果不錯。拎飲品的時候,都有一個張紙給客人,寫了卡路里和其他營養成份,以三星為最高,很適合愈來愈注重健康的香港人。banabana是比starbucks更便宜和健康的選擇。希望下次可以發掘多個更好味的配搭。

提供的選擇都是當造的水果
其中有一些水果會加收$3
$28一杯果汁,可以選三款

有選擇困難證的可以參考什麼是熱門配搭
*西柚+番石榴+火龍果($31)

*紅菜頭+野莓+益力多($31)

banabana是比starbucks更便宜和健康的選擇。

希望下次可以發掘多個更好味的配搭。
2016-07-01
10 分钟 (外卖自取)
2016-07-01 241 浏览
依排食得多肥膩野,朋友見網上話旺角有間新開自選水果果汁店,我就當晚食完飯去左買杯飲。就係染布房街既尾尾,就係往旺角東站既必經之路。所以就飲左杯先番屋企。但乜野都吾好講住,真心健康。因為我飲完搭車已經少少想柯。。。甘滑腸既,好彩都勉強忍到番屋企,實係我依排食得肥膩左。勁得意,揀自己既口味插落個火箭度就埋單計數 承惠28蚊。每個口味既牌都會有句description,有啲就一日一蘋果有啲就你澀吾澀得起。亦有勁多出奇既蔬果,紅菜頭、西蘭花、苦瓜啊乜剩甘。而我吾偏食睇開我食評都知,所以我無理由揀香蕉梨芒果甘水皮。如果你吾敢博,其實佢都有啲口味俾你參考。我就好膽甘揀左火龍果木瓜野莓。出泥隻色又還可以,雖然無粉紅、紫、藍個啲甘靚,但橙橙地都算我相簿入面新既飲品顏色。同顏色一樣,最重味當然係木瓜,之後就偶爾火龍果會跑出,但味道都較淡。而野莓味就純粹由佢啲一粒粒攪碎左既籽透出泥。整體我覺得好ok,玩得又食得。自己配搭既果汁係有型既,加上水果名旁邊有寫每隻水果幾多g係有幾多kcal。岩晒貪靚既我,但我顧住配搭都無理kcal,最後依杯就係160 kcal。NEVER MIND,肥已經吾係一天半天既事。同埋
,實係我依排食得肥膩左。

我就好膽甘揀左火龍果木瓜野莓。
NEVER MIND,肥已經吾係一天半天既事。同埋kcal既背後食多啲水果都好有益架

外卖自取
2016-06-30 378 浏览
23/6晚上行往旺角火車站時,途中看到一間好sharp既鋪頭,以為賣雪糕的,入到去原來賣果汁。生果比喻為星球,列明卡路里,自行拿一隻小太空船去揀星球,$28 三個生果味,某些生果要加$3(士多啤梨、藍莓、芒果等)。見到店員即時切生果準備果汁,因為試業關係,感覺較慢。果汁另附總卡路里的紙,十分有趣。至於味道較重梨味、之後係益力多,香蕉味好淡。$28貴唔貴就見人見致,但未必太吸引想再去。