2023-04-26
上個月去了新開的這間現代改良菲律賓🇵🇭餐廳 雖然只去過菲律賓一次 但對於BBQ pork同sisig 等特色菜一直銘記於心 去到預訂時間剛好有檯 服務比較周到-椒鹽豆腐 Adobo popcorn tofu 很脆 相對來說呢道鎹份量比較慷慨😄-素春卷 Lumpiang Gulay 正常 脆卜卜 入面比較plain-燒烤豬腩 BBQ pork belly 很期待 對於我自己的口味呢個偏甜 質感可以更脆爽-蘑菇雜炒 Sizzling Sisig - mushroom 主菜之一 可以更濃味 或者下次要跟signature pork -糯米蛋糕配椰子雪糕Casavva Cake with coconut ice cream 唔錯 推薦呢個甜品總體正常 預期更想有bold flavour, 如果可以有驚喜就好啦 食完又想去🇵🇭🤣
去到預訂時間剛好有檯 服務比較周到
-椒鹽豆腐 Adobo popcorn tofu