2016-09-29 173 浏览
炸雞炸雞炸雞,哩排真係同街都係炸雞,今日就同個朋友嚟到紅磡哩間連鎖炸雞鋪度嘆個下午茶。餐廳格局都幾闊綽下,不斷重複播住韓國歌同廣告,食炸雞都要配韓味。我哋一人叫咗一款炸雞,一個芝士,一個韓式辣醬,仲另外叫多咗個泡菜餅(見隔離食得好似幾滋味)。總體嚟講,炸雞炸得唔錯,不過兩款嚟講我會鍾意式辣醬多d,辣醬係裹住咗成件炸雞,雖然超級爆辣,但辣得超級過癮,唔食得好辣嘅朋友可以叫佢落少d醬,至於芝士,我覺得個味普普通通,冇辣醬咁刺激。個泡菜餅幾有驚喜,唔同出面嘅整法,而係煙煙umum,我好鍾意。今次太飽食唔落主食,下次會試下佢嘅紫菜卷、飯等等。

2016-09-14
2016-09-27 155 浏览
同朋友去左呢間過江龍炸雞店, 朋友話開左一段時間, 但我一次都未食過, 可能地點太遠吧.唔想要普通蜜糖味, 試下芝士粉既炸雞, 百多蚊有10件炸雞.炸雞幾香芝士粉味, 入口個皮唔夠脆, 比較林. 芝士粉都幾咸, 食得耐左好口乾, 仲有D漏.而炸雞既雞肉尚算正常, 唔係太鞋.感覺同韓國食既炸雞仲差好遠, 要排隊可以唔洗揀.

炸雞既雞肉尚算正常, 唔係太鞋.

感覺同韓國食既炸雞仲差好遠, 要排隊可以唔洗揀.
2016-08-30 222 浏览
最近呢兩三年韓國餐廳越開越多,其中都有去過幾間覺得水準都幾OK,今晚同另一半去食飯,餐廳地點佢定,仲以為佢會帶我去D西餐廳兩個人去據下扒,sweet sweet下,但佢話帶我去一間韓式BBQ,會比到驚喜我喔,睇下點。原嚟係 一間叫BBQ Chicken Premium Chicken嘅餐廳,系門口就見到大大個餐廳名,仲有明星相貼係門口。卡邦尼炒年糕$68,睇落又同其他一般年糕有D唔同喔,好似莆滿一層芝士咁,上麵鋪左少少紫菜同培根肉,甘樣又幾夾哦,都算OK喇,兩個人食分量夠曬喇。脆蝦沙律$55,有三隻大蝦炸過,所以就叫脆蝦,呢個沙律好多沙律醬,炸蝦加蔬菜再蘸D沙律醬,沙律醬味道幾好。蜂蜜脆片炸雞(10件)$115,呢種炸雞第一次食,感覺幾新鮮,炸得幾脆,一般炸雞都係香辣味,蜂蜜味別有一番風味喇。炸雞與啤酒真係好配哦,一啖炸雞一啖啤酒,真系好冰爽,一人飲左兩支,今晚兩個人都算食幾滿意喇,飲D小酒,都特別多嘢傾,一直食到人地快收店。
2016-07-29
2016-08-21 199 浏览
韓國料理近年來大行其道 ,身邊有不少韓迷朋友,早前和朋友去了紅磡行街,朋友話想吃炸雞,上網見到有人介紹這間,剛好在行街附近,就和朋友來了BBQ炸雞店,地方都好大,環境亦幾好而且亦好寧靜,我和朋友分別叫了一份韓式炸雞+1份甜品+2杯飲品,炸雞店去過幾間,至於這間BBQ又如何呢,呢度的炸雞比想像中好吃,雞肉十分嫩滑 ,另外又叫了紫薯冰,其實即是革新版棉棉冰,我平時少叫棉棉冰之類甜品,吃冰有咩好吃,朋友想試下就叫了這個,我真的不習慣吃冰,整體味道都OK,地方十分舒適,服務都可以,價錢平均150元左右,亦不是太貴,可以考慮再來味道招牌炸雞,雞肉味道都幾嫩滑 ,個雞皮炸得乾身咗些小紫薯,紫薯味道淡佐些小,雪糕就不太甜,雪糕口感幾滑荔枝梳打,味道酸酸十分開胃,幾好飲服務我覺得都OK環境地方十分舒適,座位坐得舒適價錢平均150元一個亦可以接受
韓式香蒜炸雞
紫薯冰
薄荷特飲/玫瑰特飲

招牌炸雞,雞肉味道都幾嫩滑 ,個雞皮炸得乾身咗些小

紫薯,紫薯味道淡佐些小,雪糕就不太甜,雪糕口感幾滑

荔枝梳打,味道酸酸十分開胃,幾好飲

我覺得都OK

地方十分舒適,座位坐得舒適

價錢
平均150元一個亦可以接受
2016-08-05
2016-08-15 1898 浏览
這一天,又是DEFK不定期聚會的日子。對韓式炸雞情有獨鍾的我們,這次相約到紅墈去嚐BBQ Premium Chicken韓式炸雞。一直聽聞BBQ Premium Chicken的韓式炸雞味道不錯,這次是我初次到來,還是由來過多次的D先生發辦點選食物。餐前小食有泡菜、大豆芽及白蘿蔔。韓式涼浸浸特飲 (含酒精) $52 &水果冰條搞搞震士多啤梨味道 $48前者韓式涼浸浸特飲 (含酒精) 是韓國人氣啤酒D Dry Finish加上自選熱情果果汁混合而成,味道清新可口,配炸雞可謂一流。後者水果冰條搞搞震選了士多啤梨味道冰條,待士多啤梨雪糕冰條溶化之後,喝起來有點奶昔的感覺,而且粉紅色蠻漂亮的。秘制炸雞10件 $110秘制炸雞就是平時常吃的甜酸口味,炸雞香脆可口,肉質不會過乾,味道是不錯的,只是吃來略嫌醬汁不夠,若然醬汁均勻包裹每件炸雞,相信味道會更加好。香脆芝粉雞5件 $68賣相看來不太特別的香脆芝粉雞,入口卻令人驚喜,每一啖香脆炸雞均充滿香濃的芝士粉味道,實在非常香口惹味,推介!雙重芝士辣雞 $108半邊是味道香辣的雞件,半邊是烤得半溶的雙重芝士,芝士味道非常濃郁,以香辣雞件醮上半溶芝士,吃

這一天,又是DEFK不定期聚會的日子。

餐前小食有泡菜、大豆芽及白蘿蔔。

秘制炸雞10件 $110
香脆芝粉雞5件 $68
雙重芝士辣雞 $108
半邊是味道香辣的雞件,半邊是烤得半溶的雙重芝士,芝士味道非常濃郁,以香辣雞件醮上半溶芝士,吃來芝味香濃又帶香辣,的確甚為滋味。
泡菜餅 $42
泡菜餅的外層微焦,餅底的口感稍為硬了—點,幸好裡面泡菜帶點濕潤,而且味道濃郁,加上表面的醬汁和紫菜絲點綴,整體來説還是不錯。
惹味芝士泡菜煙肉炒飯 $68
炒飯濕潤度適中,每一口都充滿泡菜的味道,混合芝士及煙肉,帶點微辣之餘,的確頗為惹味。
紅餅2件 $45
上檯時熱騰騰的紅餅,吃來香脆可口,面層的餅皮甜甜的,加上裡面香甜的紅豆蓉,一人一件,份量剛好,不失為—份美味的甜品
紅磡開左好多特色食肆,韓國炸雞店都有幾間.有位朋友住附近,所以帶路黎搵食.見到呢間門面幾令,所以決定入去試下.叫左兩款口味炸雞,分別係蒜香炸雞同特色炸雞.另外,叫左一客韓式紅豆餅同手卷.先講炸雞,炸粉好大舊,入面冇咩雞肉.蒜香炸雞比特色炸雞香,因為有蒜.特色炸雞只係放左普通韓式辣醬上去,冇咩特別.手卷有D散,好細卷.最好食應該係,出面係酥皮,入面紅豆唔太甜,好香口.
2016-08-07
  • 韓式紅豆餅
2016-08-08 205 浏览
行街食飯,呢排時興食炸雞,就帶埋朋友嚟呢間出名嘅炸雞達人啦~~店內環境好似西式快餐店咁,去嘅時候唔系飯點,人唔算好多。。 呢度除咗招牌炸雞之外其實仲有好多其他好有特色嘅出品,真係想樣樣都試下啊!~!~ 紅餅~~$45。口感似煎餅,不過又唔會覺得好油膩。 5件黃金炸雞&柚子炸雞,~~$128.炸雞皮炸得又酥又脆,咬落卜卜脆,雞肉多汁嫩滑. 泡菜餅,濃郁嘅泡菜味,加上薄餅嘅軟熟~~ 香濃芝士BB骨~~115蚊。一個碟,芝士占咗一半,BB骨占咗一半,將BB骨放落芝士到卷啊卷,濃濃嘅芝士就會將排骨包著~!
店內環境好似西式快餐店咁,去嘅時候唔系飯點,人唔算好多。。
紅餅~~$45。口感似煎餅,不過又唔會覺得好油膩。
泡菜餅,濃郁嘅泡菜味,加上薄餅嘅軟熟~~
2016-07-13
2016-08-05 174 浏览
本想一試風靡香港的韓式炸雞,怎料失望而回。。。上:蒜香炸雞味道過鹹,而且蒜粒是生的,切得不夠幼細,完全沒誠意,生生的蒜粒與炸雞格格不入,味道一點也不討好。下:蜂蜜脆片炸雞蜂蜜與雞是沒有關係的,就像"搭枱"一樣。而蜂蜜與脆片也是分離的,而且用上的蜂蜜似糖漿,沒有任何層次,食材只是堆在一起但各行各路,貌合神離。除了食物質素不行外,等炸雞上枱也等了近40分鐘。經多次催促後,店員才恍然大悟,如影星劉德華所說一樣,"今時今日咁嘅服務態度係未夠嫁"。
本想一試風靡香港的韓式炸雞,怎料失望而回。。。
上:蒜香炸雞

下:蜂蜜脆片炸雞

2016-08-05
2016-08-05 194 浏览
啱啱去完日本旅行⋯食左咁多日日本野⋯今餐就揀韓國菜!黎左想試好耐既呢間食炸雞😋😋閒日八點黎到唔駛等位~ 坐低佢就話8點last order個啤酒優惠~ 我地唔飲酒既~ 所以慢慢睇menu~炸雞有好多款~ 仲有分5件10件or 15件~ 唔會好似某d炸雞店咁一叫就勁大份~ 人少都可以黎食!仲可以每樣嗌少少試多幾款~ 但由於每樣5件冇咁抵⋯我地2個人都係嗌左10件蜂蜜脆片炸雞😝😝😝 下次再黎試其他款😝😝😝 係揀野食既同時⋯已經上左3款前菜~ 有泡菜~芽菜~ 醃蘿蔔~ 雖然細細碟⋯但有得refill架😉😉👍🏻👍🏻炸雞外⋯我地嗌左個飯~ 惹味芝士泡菜煙肉炒飯~ 好快就上~ 望落唔算太吸引~ 芝士碎就咁舖上面~ 飯都熱⋯溶到d芝士⋯不過溶唔晒🙈🙈🙈 但溶左既都拉到絲~ 而個飯的確幾惹味~ 辣辣地好快就食完~ 差不多食完個飯就上炸雞😍😍😍炸雞淋上蜜糖同好多脆片 😍😍😍 脆片係早餐果d cereal 😋😋 但食既時候好多跌返落碟~ 我最後用羹"筆"黎食🙈🙈🙈 炸雞過半係雞翼~ 搭幾件雞鎚同雞脾肉~ 我本身都幾鍾意食雞翼所以冇問題~但唔鍾意雞翼⋯鍾意啖啖肉既朋友要留意下~ 啱啱炸起熱辣辣😋😋😋 外層好

炸雞外⋯我地嗌左個飯~ 惹味芝士泡菜煙肉炒飯~
惹味芝士泡菜煙肉炒飯

差不多食完個飯就上炸雞😍😍😍
蜂蜜脆片炸雞

啱啱炸起熱辣辣😋😋😋 外層好香口脆身~但入面雞肉仲keep到嫩滑~ juicy唔乾身😋😋😋 加埋蜜糖甜甜的好好味!不過有幾件會外層炸得乾身左d....有d又炸粉太多~ 但整體都好好食👍🏻👍🏻

餐廳仲有膠手套提供~食起上黎都好方便😊😊👍🏻👍🏻

2個人10件雞一個飯已經好夠~ 埋單先around $200好抵食!下次再試其他味既炸雞
2016-08-02
惹味芝士泡菜煙肉炒飯
蜂蜜脆片炸雞
2016-07-28 1780 浏览
和好友文詩伉儷相聚。今趟聚會特別在於有小友的突入。跟小友久未有見面的好友感嘆時光的飛逝,不見數載,他已由一個小金毛飛蛻變為嘴多多的八卦是非精了....選了在這個韓式炸雞連鎖名牌餐廳落腳,原因在於好友伉儷和小友皆對K-fried chicken有偏好,而且這裡更有小友最喜歡的花卷供應,大朋友和小朋友皆可各取所需,點自己想吃的東西大快朶頤....友人一坐低便大呼口渴難耐,於是馬上叫了一大jar荔枝梳打來當作解渴巨星。一大口冰涼清爽的吞下,人也突然變得醒神....一口氣點了炸及烤雞各一。為了不能食太辣的小友,專道先為他來一道蜂蜜脆片炸雞....雞外皮與舖面的脆片皆甚香脆;肉仍是滑嫩的還留有少許汁;配上惹甜的honey sauce,大人與小朋友都似乎抵受不住誘惑勢要將之清倉....較健康的韓式烤雞味道甜甜的,雖少了炸的香口但卻是有另一番風味;肉則和炸的一樣仍保持著不嚡的狀態....吃了那麼多肉,來點沙律來中和一下也是正常之事....菜尚算爽鮮但似乎和風芝蔴醬汁下得太過重手了弄得像水浸一般;炸蝦雖尚脆但肉就沒有甚麼味道的....一大個花卷拼盤包含了泡菜、蟹肉及醬牛三種口味....壽司卷卷得甚紥實

吃了那麼多肉,來點沙律來中和一下也是正常之事....

一大個花卷拼盤包含了泡菜、蟹肉及醬牛三種口味....
壽司卷卷得甚紥實飯粒不會一拿起就四散在檯上讓人尷尬;醮多點惹味的韓式甜辣醬來嚐,對愛味濃的我自是要加分的。三種口味中我個人當然最愛醬牛的,有醃味的肉類,永遠是對未能食素的小弟有一份偏好....

好友常加碼來一份味刺激一些的炸雞,也就試了新出品的香蒜口味....
炸雞依然是皮脆肉不老,但個人覺得蒜粒可以加多一點,醬汁處理得更杰身掛肉多一些就更好....

吃了那般多的東西,大家都飽得撐著,但每人只是付出百多大洋而已....實是有蠻高的性價比的....

2016-07-28 922 浏览
返工返到攰, 真係要食返啲辣野衝擊下自己先得! 今日放工就約左媽媽去食韓國炸雞, 正啊喂! 約左媽媽7點鐘喺紅磡火車站等, 人頭湧湧... 行左10十分鐘右就到BBQ Chicken, 新開無幾耐, 間餐廳都算大, 不過二人位真係有啲迫, 你預叫3個菜加野飲張枱已經full左, 同埋無乜位擺我地啲袋... 7點3黎到, 唔係好多人, 大概有1/3人左右, 有啲女仔係度飲野傾計。餐廳啲waitress個個都好韓, 染左韓國style髮型, 再加埋啲好多部電視播緊韓國MV, 可以一路食野一路睇吓啲韓國型男, 嘻! 其實係聽吓Kpop, 都幾好mood!好肚餓! 忍唔住一坐低就九秒九咁掃個menu! 最吸精既係佢個炸雞啦當然! 有honey, 柚子, 傳統韓辣醬炸雞幾款味, 識食梗係食正宗既韓辣醬炸雞! 仲要係"秘制辣醬", 好似好正咁! 呢排韓國芝士乜乜乜咁hit, 梗係都要點返樣黎試吓, 唔洗講, 一定揀芝士撈拉麵, 怕唔夠飽 (好似食好多野咁添 ^^"), 仲嗌左個泡菜蟹肉花卷雙拼, 即係好似sushi果啲呢~ 再加埋個韓式雜莓梳打, 喂喂喂, 夠啦唔好再嗌啦!一黎就已經送上三小碟泡菜
一黎就已經送上三小碟泡菜, 有白菜, 白蘿蔔同埋芽菜, 白菜好夠辣, 可以甜少少, 白蘿蔔芽菜就一般般...無乜味咁..菜點左唔夠2分鐘, 係, 係2分鐘, 已經黎左個炸雞同埋芝士撈拉麵! 有無咁快啊!? 啲雞好惹味, 脆卜卜既炸皮, 有啲芝麻係面, 再加上個辣醬, 好快就食左兩大件!同埋唔會好漏!不過再食...唔得啦, 真係好辣, 辣到我同媽媽都停左係度, 跟住我地試個芝士撈拉麵, 呢個堅正!成盤鐵pan上, 鋪面芝士喺啲拉麵度, 再加埋啲煙肉同勁勁勁香口既炸紫菜, 好正啊真係! 作為芝士控, 我同阿媽都停唔到口! 執邊有4舊西蘭花, 可以平衡返芝士既"漏"。飲埋個韓式雜苺梳打, good! 咦? 點解無味既??? 個雜苺梳打我地嗌左一酌, 倒左兩杯出黎仲有好多, 飲落有啲莓味, 但係無乜甜味, 好淡... 可能係因為其他野食濃, 所以野飲light D啦! 都ok!
跟住輪到啲花卷, 一碟有16件, 細細件, 試左個泡菜既先, 紫菜味濃! 泡菜味欠奉... 個蟹肉花卷...原來係蟹柳花卷, 仲以為真係係拆出黎果啲蟹肉添! 有少少失望... 食到八點, 間鋪已經full晒.. 媽媽掛住食唔記得要放啲炸雞既骨落隻杯度, 食食吓有個女侍應行過黎幫我地執枱, 佢''施施然"帶點不悅既眼神企定響我地執邊, 慢慢打開佢手上既膠袋, 將我地枱面既雞骨放入個膠袋, 之後同我地講 "你地之後可以放返啲雞骨落隻杯度" .... 佢既態度唔係咁好! 因為啲雞好辣, 我地係咁飲個雜莓梳打, 飲到個底, 勁甜, 有啲酸酸地, 原來係啲甜浸晒係個底, 但係無侍應提我地飲之前shake下佢 (因為成酌都係紫色, 根本睇唔到啲果肉/糖浸左係底), 之後都飲唔晒, 因為太甜, 同埋淨返兩隻炸雞同幾件花卷...
食完好快我地就走啦! 野食算可以, 服務就真係有待改善啦!

2016-07-08
2016-07-27 381 浏览
朋友係韓粉,出親街都係食韓國菜,是晚黎到呢度試下韓式炸雞,佢係紅磡都薄有名氣。坐低即送上前菜有小碟,超級酸的醃蘿蔔,勁辣泡菜同過咸大豆芽,三樣都可跳過不吃了。知道食炸雞一定好口喝,特飲一定唔少得,要左一杯白牛一杯黑牛 ($25ea),白牛係雪碧加雲呢拿雪糕,黑牛係可樂加朱古力雪糕,無乜驚喜但勝在夠大杯,凍冰冰甜甜地。先上個蜂蜜脆片炸雞 ($68/5pcs),蜜糖水很甜,加了粟米片同燕麥片更有口感。這裏的炸雞只有雞搥,幾易食,但雞略微乾身,烘熱太久了。另一款係秘制炸雞 ($65/5pcs),本想點勁辣個隻口味,但店員示意話秘制已很辣,勁辣個種唔係人人食到。見佢咁講即刻轉呔要呢款啦,點知一啲都唔辣,個韓式辣醬似甜醬多啲。芝士撈拉麵 ($68),好多芝士醬同芝士粉,拉麵彈牙,加了少許煙肉,仲有大量椰菜絲,口感不錯。芝士醬真係好邪惡呀,好味到用雞件點埋淨番啲醬。韓式壽司 ($58),要了十六件的泡菜味同醬牛味,細細粒一啖一件好方便食,肥牛加了甜甜地嘅醬料,泡菜則幾辣,兩個味梅花間竹咁食很好味,中間個辣醬有啲似炸雞個醬,可能係同一個秘制醬汁?!哈哈。原來不用加一,餐牌上寫要加喎,抵左。
原來不用加一,餐牌上寫要加喎,抵左。
2016-07-22
2016-07-25 208 浏览
早前和阿女去了紅磡行街,阿女見到一間韓國料理,我和阿女行了入去吃飯,我見到餐牌大多數炸雞,我不吃炸雞有一點想走人,阿女看到炸雞之外選擇,既然入到來要試下,叫了芝士年糕豬肋骨/特飲/棉花糖雪糕,它的芝土年糕豬肋骨味道不錯,芝土味濃郁兼豬肋骨都OK ,甜品同飲品是阿女。我不愛凍野,阿女話味道幾好,服務亦好好,環境亦幾好,地方夠大亦坐得舒適
甜品
芝土年糕豬肋骨
韓式特飲
2016-07-21
芝土年糕豬肋骨
韓式特飲
2016-07-24 235 浏览
依家韓式餐廳淨係睇門面已經夠引人注門,大大張EXO成員做生招牌,感覺很願意俾錢做宣傳,就算貴少少都想去幫襯下看看它的來頭!睇到餐牌價錢跟其他韓餐廳差不多,仲有連飲品,而且又可以坐得舒服,這價錢算合理。進入餐廳後,餐廳空間很寬敞,通道完全不狹窄,行得很安心舒服,而且坐位不論是單人或卡位空間都很足夠,完全不會感到人逼人,坐位空間編排做得非常好!lunch set星期一至日都有,但星期一至五的選擇會更多,而香蒜炸雞為它現在的宣傳食品當然要試食一下,最後選了香蒜炸雞套餐。套餐內有三小碟小菜,每碟味道很好,芽菜加入麻油令味道更香,蘿蔔泡菜帶微酸但又很清新可幫助開胃,白泡菜辣度為中辣剛剛好。炸雞飯上菜速度很快,約5分鐘已上枱。炸雞的香蒜是原粒的蒜頭粒,果然是貨真價實的香蒜😂😂但因是原粒關係,蒜粒曬得不太均勻有點可惜,但仍可吃出蒜香,炸雞的皮炸至乾身完全無肥膏,完全可放心將所有皮吃掉,表面上再淋上醬汁增加甜味,但無沾到醬汁的肉反而是無甚麼味道。而飯的味道較一般,但仍是選用日本人米的,但炸雞配上飯感覺會太乾,另外套餐還配上特大杯的可樂,相信足足有兩大罐,人生第一次飲甘大杯可樂,完全足夠兩個人飲,自己一

套餐內有三小碟小菜,每碟味道很好,芽菜加入麻油令味道更香,蘿蔔泡菜帶微酸但又很清新可幫助開胃,白泡菜辣度為中辣剛剛好。炸雞飯上菜速度很快,約5分鐘已上枱。炸雞的香蒜是原粒的蒜頭粒,果然是貨真價實的香蒜😂😂但因是原粒關係,蒜粒曬得不太均勻有點可惜,但仍可吃出蒜香,炸雞的皮炸至乾身完全無肥膏,完全可放心將所有皮吃掉,表面上再淋上醬汁增加甜味,但無沾到醬汁的肉反而是無甚麼味道。而飯的味道較一般,但仍是選用日本人米的,但炸雞配上飯感覺會太乾,另外套餐還配上特大杯的可樂,相信足足有兩大罐,人生第一次飲甘大杯可樂,完全足夠兩個人飲,自己一個完全會飲吾曬的!而可樂內還加入一片檸檬,非常細心!

整個用餐過程非要舒適,再加上坐位面對著長播的kpop mtv,單獨去都不會悶襯!仲要完全聞不到油煙江味,即使廚房是開放式的,而且完全無加一服務費,間中想舒服食返餐這裡是吾錯選擇!
韓式香蒜炸雞套餐
2016-07-22
2016-07-24 200 浏览
還記得上年十月嘅時候去銅鑼灣排隊食炸雞,記憶中味道不錯~今日突然心血來潮要食韓式炸雞,所以決定搵返佢⋯原來短期內紅磡都開左一間分店~所以決定到紅磡覓食啦~紅磡分店門面同銅鑼灣差唔多,鋪面比銅鑼灣大,但就唔見有人龍,店內客人亦只坐滿七成左右,記得上次個promo係芝士味嘅炸雞,而今次係香蒜味炸雞~但呢兩種味道都唔係我今日嘅目標,今日目標係原味炸雞同秘製辣味炸雞$128(十件)!仲order左一杯可樂同粒粒青提冰特飲~餐前小食有三款,辣泡菜、大豆芽、酸白蘿蔔,之前銅鑼灣order左炸雞要等15分鐘!但今次⋯真係5分鐘都唔使,就已經可以上檯~效率快左咁多嘅?⋯有點意外!眼見炸雞好似唔同左⋯外表好似炸得過了火?乾乾的!但⋯點解全部都係雞鎚??點解會咁架?乜唔係應該有雞嘅其他部位,雞亦、雞上脾呢?說好的韓式炸雞呢?忽然間有啲被騙的感覺! 原味炸雞同辣味炸雞嘅分別,只係將原味炸雞淋上香辣醬,而且辣醬又唔均勻包唔晒成隻雞鎚⋯好求其!賣相差!真係好求其!實物與圖片分別太大了吧?誠意何在?炸粉又厚,雞肉汁呢?肉質偏乾,冇味嘅!天呀⋯真係預計唔到會咁,今次完全中伏!粒粒青提冰酒味都幾偏重,初初以前粒粒青提
原來短期內紅磡都開左一間分店~所以決定到紅磡覓食啦~

粒粒青提冰酒味都幾偏重,初初以前粒粒青提係有提子,因為見到圖片係有提子存在,點知飲極都冇,用匙羮搞極都搵唔到⋯$45一杯,唔值囉。

唉,浪費了我對韓式炸雞的期待心情
真係好失望!所以連相都唔想影,但必須要寫返個食評給予一個警惕!咁樣嘅質素,收咁樣嘅價錢?憑乜野呀?如果沒有心、沒有誠意,請不要開分店了!初衷何在?是否已改善了營銷策略?名氣大了就可以任意妄為?對得住專誠去捧場的食客嗎?價錢貴唔緊要,但請與食物質素成正比!可惜質素連肯德雞都不如,只有雞鎚嘅炸雞,倒不如幫襯m記算啦。
質素真係普通得緊要!沒有下次了
2016-07-24