2023-06-10 654 浏览
今天,我跟女朋友去了一家開了很久的人氣咖啡店,品嚐了幾道美味的佳餚。首先,我點了看來很吸引的黑松露薯條,薯條酥脆,淋上了香濃的黑松露醬汁,吃起來非常美味,讓人回味無窮。接著,我品嚐了芝士雜菌奄列,這道菜的味道濃郁,雜菌的口感搭配上濃厚的芝士,讓人滿足。這道菜還配上了一些酸種麵包,味道獨特與奄列一起吃,更顯得美味可口。然後,我們吃了炸京蔥卡邦尼寬條麵,這道意大利面擁有濃郁的奶油醬汁香氣讓人陶醉。寬條麵煮得恰到好處,口感綿密,搭配醬汁真是絕配。最後,我品嚐了一款叫拿破崙的甜點,它層次分明,酥皮與甜蜜的奶油和果醬交織在一起,吃起來口感豐富,甜而不膩。這次咖啡店的美食體驗讓我印象深刻,每道菜都充滿了驚喜,讓我期待下一次的探訪。

2023-06-10 376 浏览
一直都好鍾意食 Beans 因為覺得無論佢既鹹食定甜品都長期保持到水準 😃今次就叫咗佢既炙燒五花腩蒸包漢堡炙燒五花腩蒸包漢堡 $94蒸包同薯蓉既份量都夠大,好夠飽肚五花腩肉既外皮微脆,頗香口肉既份量都算多 ~ 每塊都好厚身啱曬係食肉獸嘅人 蒸包內層既醬甜甜地幾開胃 😛同平時食片皮鴨既醬味道差唔多 醬同五花腩肉既味道好夾旁邊重配上咗啲生菜,感覺健康啱曬中意出街食,但想食得均衡嘅人跟餐奉送嘅飲品揀咗凍嘅檸檬蜂蜜檸檬蜂蜜味道好清甜,幾好飲
一直都好鍾意食 Beans
因為覺得無論佢既鹹食定甜品都長期保持到水準 😃

今次就叫咗佢既炙燒五花腩蒸包漢堡
炙燒五花腩蒸包漢堡

炙燒五花腩蒸包漢堡 $94
蒸包同薯蓉既份量都夠大,好夠飽肚
五花腩肉既外皮微脆,頗香口
肉既份量都算多 ~ 每塊都好厚身
啱曬係食肉獸嘅人
蒸包內層既醬甜甜地幾開胃 😛
同平時食片皮鴨既醬味道差唔多
醬同五花腩肉既味道好夾
旁邊重配上咗啲生菜,感覺健康
啱曬中意出街食,但想食得均衡嘅人

檸檬蜂蜜

跟餐奉送嘅飲品揀咗凍嘅檸檬蜂蜜
檸檬蜂蜜味道好清甜,幾好飲
炙燒五花腩蒸包漢堡
檸檬蜂蜜
2023-05-22 439 浏览
每次來到 Beans The Rambler 都要排隊等候,但能品嚐到Bean嘅食物是值得的,因為每次都沒有令我失望,單就是Cafe內的落地大玻璃窗,望著藍天與白雲, 總給客人有種recharging 的生活感覺! 在 menu 方面,我特別想介紹這裡的 玫瑰Latte, 蜜糖chicken wings配potato chips, 煙肉炒蛋配焦糖香焦waffles,和牛Burger 及 各款甜品蛋糕都是我的至愛!若想忙裡偷閒 或 尋找個人Me Time, 這裡是我誠意推介之選!
2023-05-20
榛子朱古力海綿蛋糕
  • 黑松露軟殼蟹意大利粉
  • 黑松露薯條
2023-05-14 413 浏览
😝又返嚟呢度食嘢啦 @beans_cafe_hk 今次叫咗一個牛脷🫶🏻同埋一個蟹膏甲羅燒蟹肉🦀意粉,佢嗰意粉醬主要係日本miso加鹹蛋,其實味道係唔錯,但係食到好多蟹殼,有啲驚咬崩啲牙,所以試過一次下次應該都唔會再食同一款意粉。不過公道啲講,其實個意粉係好上鏡😜Food and service are actually fine except there were lots of shells in the pasta affecting the overall experience so will try something else next time but will continue to go back to this one.

不過公道啲講,其實個意粉係好上鏡😜

2023-05-07 287 浏览
看戲之前,因員工積極的態度,選擇了來此處「醫肚」。入座後店員亦十分友善,特意提醒咖啡很小杯,著我三思(當然最後還是點了)。先來黃金蟹肉意粉。橙紅色的蟹蓋僅限裝飾用,實際的蟹肉與淺淺的鹹蛋黃蓉混和一起,上面有翠綠的菜苗點綴,賣相相當討好。味道方面,有滿滿的橄欖油香掛在煙韌的意粉上,蟹肉也貴精不貴多,鮮甜緊緻。果腹感充足。龍蝦湯味濃卻不算很鹹,個人倒(稀有地)覺得份量較多,少一點或更合適。咖啡的確很小杯,但甫入口便知道如此濃縮的結果會剛剛好。配搭藍莓芝士蛋糕,為一餐作結甚完美。芝士蛋糕厲害之處在於真的有在吃芝士的感覺,同時漂亮的造型令人愛不釋手,花了好一陣工夫才終把這件藝術品放進口。之後看電影,也看得津津有味!
看戲之前,因員工積極的態度,選擇了來此處「醫肚」。

之後看電影,也看得津津有味!
2023-05-04
2023-04-30 328 浏览
前嗰排同同事講起先發現竟然有人唔識Beans‼️係我去九龍灣必食嘅飯堂 完全唔明點解會有人唔識‼️難得今次嚟到青衣城分店無人排隊 終於有得食🥺佢地宜家連酒精搓手液都有唔同嘅香味 有各種水果味同花味 好加分✨黃金蟹肉意粉 ($86)賣相吸引 蟹肉都幾多 上面有濃濃嘅蟹膏同咸蛋黃 醬汁都夠creamy 撈埋成碟意粉食 味道一流 意粉彈牙亦好掛汁 值得推薦💛推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟【𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 4/5 𝐅𝐨𝐨𝐝: 4.5/5 𝐄𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭: 4.5/5】ғᴏʟʟᴏᴡ ᴍʏ ɪɢ ☞ sɪᴜ4ᴍᴀɪ_ɪɴᴛʜᴇʜᴏᴜsᴇ #siu4mai_私心推薦

黃金蟹肉意粉 ($86)
黃金蟹肉意粉

推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟

#siu4mai_私心推薦
黃金蟹肉意粉
2023-04-16 313 浏览
青衣成日都俾人話係美食沙漠,今日咁啱經過呢度,比我搵到Beans! 佢位於青衣城二期,出地鐵站轉右上電梯就到。雖然係星期六,不過排咗唔算好耐,大概15分鐘就食到啦~ -❤️黑松露忌廉軟殼蟹意粉呢個意粉果然冇令我失望!黑松露味濃郁,食落口淡淡都係醬汁,仲要配埋趣博博嘅軟殼蟹,完全係大滿足🤤🤤份量都好足夠,食完勁飽鍾意食黑松露嘅人,一定要試吓!-❤️蟹籽海鮮薄餅呢個薄餅都好好食!佢唔算大份,建議可以同朋友當小食咁分享一齊食都算足料,係食到一粒粒扇貝啱晒鍾意食海鮮嘅我🤩-❤️黑松露薯條(加配)呢個薯條一定要食!!又係黑松露味MAX 嘅小食食完仲有得問佢添一次醬汁不過食得太多會好鹹😂😂-總括嚟講都係幾好嘅體驗!服務都唔錯,會再幫襯✨
青衣成日都俾人話係美食沙漠,
今日咁啱經過呢度,比我搵到Beans!
佢位於青衣城二期,出地鐵站轉右上電梯就到。
雖然係星期六,不過排咗唔算好耐,
大概15分鐘就食到啦~
❤️黑松露忌廉軟殼蟹意粉
呢個意粉果然冇令我失望!
黑松露味濃郁,食落口淡淡都係醬汁,
仲要配埋趣博博嘅軟殼蟹,
完全係大滿足🤤🤤
份量都好足夠,食完勁飽
鍾意食黑松露嘅人,一定要試吓!
❤️蟹籽海鮮薄餅
呢個薄餅都好好食!
佢唔算大份,
建議可以同朋友當小食咁分享一齊食
都算足料,係食到一粒粒扇貝
啱晒鍾意食海鮮嘅我🤩
❤️黑松露薯條(加配)
呢個薯條一定要食!!
又係黑松露味MAX 嘅小食
食完仲有得問佢添一次醬汁
不過食得太多會好鹹😂😂
總括嚟講都係幾好嘅體驗!
服務都唔錯,會再幫襯✨
成日都聽到好多人話青衣住就住得舒服,但係就係一個美食荒漠,基本上係青衣都唔會搵到特別好食嘅餐廳,不過近年開始多咗啲特色小店,叫咗冇之前咁荒漠,而其中一間如同甘泉般的「Beans」,我相信大家都唔陌生,基本上可以話係味道上嘅保證卡邦尼意粉 $106 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟基本上每次嚟都一定會叫佢哋嘅卡邦尼意粉,因為我覺得佢哋嘅卡邦尼意粉係少數做到creamy 得嚟又唔會好滯,就算一個人食晒一個都唔會好唔舒服,頂胃咁,而且味道唔會太濃太淡,份量又足!黑蒜鮑魚意粉 $128 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟唔好以為黑色一粒粒嘅就係鮑魚😂其實佢全份只有一隻細鮑魚仔,就連蜆肉嘅份量都多過佢,差啲以為佢係黑蒜蜆肉意粉,唔係黑蒜鮑魚意粉,不過鮑魚仔嘅味道都唔錯,只不過真係太少,其實佢整體味道都好好,蒜味突出得嚟又唔會太濃味,就係蜆肉和鮑魚份量太少,性價比唔高凍檸蜜 味道正正常常,唔會太甜,食完卡邦尼意粉可以解膩Double Espresso $22因為當日好眼瞓🥱所以為咗精神啲,先叫Double Espresso ,味道正常作為在美食荒漠中的一片甘泉,就算不在繁忙時段都有機會要等一陣位以上均是我個人觀感,每個人

卡邦尼意粉

卡邦尼意粉 $106 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

黑蒜鮑魚意粉

黑蒜鮑魚意粉 $128 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟

凍檸蜜

味道正正常常,唔會太甜,食完卡邦尼意粉可以解膩

Double Espresso $22

以上均是我個人觀感,每個人嘅口味各有不同,所以末必同每個人嘅用餐感覺一樣,如有不同,敬請見諒。

卡邦尼意粉
2023-03-19 286 浏览
來訪過好多次的西餐廳食物水準不錯而且價錢親民今次試咗一個名字好特別既甜品 - GAT甜品名非常引起我既好奇心所以決定一試GAT $72好特別既一個甜品外表是桔子但其實是炸奶黃麻糬球外脆內軟配上乳酪雪糕及曲奇碎多重口感
來訪過好多次的西餐廳

外脆內軟
配上乳酪雪糕及曲奇碎
多重口感
2023-03-14 225 浏览
蟹膏甲羅燒黃金蟹肉意大利粉意粉上面滿滿既鹹蛋黃醬鹹蛋黃油多到漏咗出旁邊,非常吸引鹹蛋黃醬既咸香好濃烈,亦有沙沙的口感蟹蓋上面裝咗好多蟹膏蟹膏加埋 濃郁嘅鹹蛋黃醬味道非常夾

意粉上面滿滿既鹹蛋黃醬
鹹蛋黃油多到漏咗出旁邊,非常吸引
鹹蛋黃醬既咸香好濃烈,亦有沙沙的口感

蟹蓋上面裝咗好多蟹膏
蟹膏加埋 濃郁嘅鹹蛋黃醬味道非常夾
2023-03-13
午餐
2023-03-11 190 浏览
Oreo 麻糬流心吐司免費升級加既羊奶芝士絲,口感比一般芝士更柔軟同幼滑鹹鹹地既芝士絲,同本身甜嘅吐司形成幾得意既反差吐司係似一個小盒子係用竹炭麵包整的麵包烘得外脆內軟中間係煙韌嘅麻薯盒子吐司上有雪糕球平時好怕食到太乾身嘅吐司但係呢個吐司內外醬料都充足,幾 juicy 完全唔乾身下午茶時段去食,價錢仲會平啲

Oreo 麻糬流心吐司

免費升級加既羊奶芝士絲,口感比一般芝士更柔軟同幼滑
鹹鹹地既芝士絲,同本身甜嘅吐司形成幾得意既反差

吐司係似一個小盒子
係用竹炭麵包整的
麵包烘得外脆內軟
中間係煙韌嘅麻薯
盒子吐司上有雪糕球

平時好怕食到太乾身嘅吐司
但係呢個吐司內外醬料都充足,幾 juicy 完全唔乾身

下午茶時段去食,價錢仲會平啲
2023-03-08 251 浏览
下午約三點左右到餐廳,睇餐牌時門口侍應都好熱情邀請客人進店。進店就坐後侍應就叫我同朋友掃QR CODE落單,落單個時認為熟食無咁快到,打算直接上埋甜品,但等候時間都好快,差唔多同一時間上齊野飲,熟食同甜品。檸檬蜂蜜(凍)跟餐$0, 味道出乎意外,蜂蜜味與檸檬都能夠融為一體,亦唔會有太多冰搞到融咗之後淡曬。檸檬蜂蜜(熱)跟餐$0黃金蟹肉意大利粉 $88, 蟹肉充滿意粉,蟹味濃郁。黑松露軟殼蟹意大利粉,$88,黑松露愛好者唔可以錯過,沾滿每一條意粉,軟殼蟹略顯不夠熱和份量偏小,沒有配菜齋食意粉有啲寡。檸檬慕斯蛋糕 $28, 小山圓綠茶蛋糕$28 (跟餐價)。檸檬慕斯味道清新,中間食到有啲檸檬果皮味,外型亦十分討好。綠茶蛋糕就普普通通,沒有想像中的綠茶味,中間Cream先食到綠茶味,紅豆餡太小。

檸檬蜂蜜(熱)跟餐$0

黃金蟹肉意大利粉 $88, 蟹肉充滿意粉,蟹味濃郁。

檸檬慕斯蛋糕 $28, 小山圓綠茶蛋糕$28 (跟餐價)。
檸檬慕斯味道清新,中間食到有啲檸檬果皮味,外型亦十分討好。
2023-03-07
  • 檸檬蜂蜜,黃金蟹肉意大利粉,檸檬蛋糕
2023-03-06 170 浏览
🔹Beans the Rambler🔸地址:青衣青敬路33號青衣城2期2樓222號難得放假,去咗青衣城食lunch。Beans 呢間人氣cafe,出名要排隊先有得食。我哋12點半開始排隊,1 點就有得入去坐低。我哋去叫咗甲羅燒黃金蟹肉意粉,油封鴨腿肉意大利飯同巴馬火腿pizza。甲羅燒黃金蟹肉意粉蟹膏和蟹肉非常多,撈埋一齊食落去就感受到濃郁的蟹味,超滿足。油封鴨腿肉意大利飯令人有啲失望嘅係佢唔係原隻鴨腿上,而是一些鴨腿肉塊。鴨肉食落去都算滑,意大利飯的味道都算不錯。巴馬火腿pizza上面鋪滿了大量的火箭菜,讓這道pizza的味道非常清新,配上巴馬火腿的鹹香味,值得一試。套餐仲包冷熱咖啡,檸檬蜂蜜或者黑糖薑母茶。
🔹Beans the Rambler
🔸地址:青衣青敬路33號青衣城2期2樓222號

甲羅燒黃金蟹肉意粉

油封鴨腿肉意大利飯

巴馬火腿pizza

套餐仲包冷熱咖啡,檸檬蜂蜜或者黑糖薑母茶。
👧🏽 與朋友聚舊而走入美食沙漠~青衣其實餐廳選擇都多 但大多數都係連鎖集團餐廳經過千挑細選之下 揀左多好評既 𝖡𝖾𝖺𝗇𝗌♥︎🍝 黑松露軟殼蟹意大利粉 𝖧𝖪𝖣𝟣𝟤𝟤賣相擺盤超美的~灑滿的黑松露醬意粉軟硬度剛好 掛汁力高軟殼蟹則炸到好脆身 又不會太油膩🍕千島醬蟹棒蟹籽帆立貝薄餅 𝖧𝖪𝖣𝟣𝟢𝟪迷你 𝖯𝗂𝗓𝗓𝖺 細細個 兩個女生剛剛好薄餅分四份 每塊都有粒帆立貝加上厚厚芝士 蟹籽蟹柳和千島醬口感十分豐富 超𝖩𝗎𝗂𝖼𝗒~ᜊ大大滿足感🤤🍟 𝖡𝖤𝖠𝖭𝖲 小食拼盤 𝖧𝖪𝖣𝟣𝟦𝟪食物熱辣辣上枱 見到最愛既雞翼 唔客氣啦!水牛城單骨雞翼 醬汁惹味帶點微辣焦糖單骨雞翼 滿滿焦糖醬 𝖲𝗈 𝗌𝗐𝖾𝖾𝗍🍯仲有啤酒洋蔥圈 肉醬薯條 🫕 自家製龍蝦海鮮濃湯 𝖧𝖪𝖣𝟦𝟪龍蝦湯同海鮮配料 分開用茶壺同湯碗上枱侍應即場將湯斟落湯碗 十分有趣 😂配料充足 但湯味比較淡 飲左一半已經放棄了🍋 檸檬柚子蛋糕檸檬造型嘅柚子慕絲蛋糕 入口滿滿濃郁柚子味🍰 卷·山政小山園抹茶蛋捲 入面有果凍和紅豆🫘味道偏甜 整體上一般☕️ 黑糖薑母茶黑糖味道比較淡 薑味偏重凍凍地天氣飲一杯熱茶解膩~最適合𝖡𝖾𝖺𝗇𝗌 係一間連鎖餐廳 質素亦有一定保證不過最
👧🏽 與朋友聚舊而走入美食沙漠~青衣

加上厚厚芝士 蟹籽蟹柳和千島醬
口感十分豐富 超𝖩𝗎𝗂𝖼𝗒~ᜊ大大滿足感🤤
小食拼盤

🍟 𝖡𝖤𝖠𝖭𝖲 小食拼盤 𝖧𝖪𝖣𝟣𝟦𝟪
食物熱辣辣上枱 見到最愛既雞翼 唔客氣啦!
水牛城單骨雞翼 醬汁惹味帶點微辣

𝖢 / 𝖯 ♥︎♥︎♥︎♡♡
蘋果茶
  • 黑松露軟殼蟹意粉
2023-02-19 269 浏览
平時要排隊我一定唔會排,但係呢間例外,因為真係好好味!Pizza有 honey 甜甜地好食,啲佢最出名真係甜品,真係好好好好食,仲叫外賣走!彩虹咖啡噱頭野,可以不理 😆 八爪魚夠軟,好味!