難得今次平日中午時分少人 又冇人排隊 就走左入去食🍛黑松露雜菌意大利飯 𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐑𝐢𝐬𝐨𝐭𝐭𝐨 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐌𝐢𝐱𝐞𝐝 𝐌𝐮𝐬𝐡𝐫𝐨𝐨𝐦 $𝟏𝟎𝟔vegetarian朋友叫左menu上僅有嘅全素main course🌱 份量望落好似好少 食完都好足夠 第一啖食落去感覺到啲飯好粒粒分明 好重菇味 唔會好乾身 又會聞到少少黑松露味 亦唔會太流 不錯🤫🍝黃金蟹肉意大利粉 𝐒𝐩𝐚𝐠𝐡𝐞𝐭𝐭𝐢 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐂𝐫𝐚𝐛 & 𝐒𝐚𝐥𝐭𝐞𝐝 𝐄𝐠𝐠 𝐘𝐨𝐥𝐤 $𝟕𝟐望落去賣相超靚 有個大大蟹殼係度 個sauce好creamy 好滑 好香蟹膏味🦀 撈勻啲sauce食落好似啖啖都有蟹膏咁 好香 而且仲有少少蛋黃碎 連埋意粉食個味好夠😬🍝黑松露軟殼蟹意大利粉 𝐒𝐨𝐟𝐭-𝐬𝐡𝐞𝐥𝐥 𝐜𝐫𝐚𝐛 𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐒𝐩𝐚𝐠𝐡𝐞𝐭𝐭𝐢 $𝟕𝟔雖然賣相冇之前嗰個黃金蟹肉意大利粉咁靚 但食落都唔差😄 個麵嘅sauce 係白汁底 有好多菇係裏面🍄 又濃又滑身又香黑松露味 好容易stick 住啲麵 食落口感好好 另外 個軟殼蟹都好大舊 外面炸到好脆🦀 有少少鹹味 撈埋個麵食啱哂🤥🍫特濃朱古力 𝐏𝐫𝐞
難得今次平日中午時分少人 又冇人排隊 就走左入去食
黑松露雜菌意大利飯

特濃朱古力

🍫特濃朱古力 𝐏𝐫𝐞𝐦𝐢𝐮𝐦 𝐂𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞 $𝟑𝟗 (𝐒𝐞𝐭+$𝟑𝟏)
好香朱古力味 甜甜地唔會好苦🤪

榛子朱古力

🍫榛子朱古力 𝐇𝐚𝐳𝐞𝐥𝐧𝐮𝐭 𝐂𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞 $𝟑𝟗 (𝐒𝐞𝐭+$𝟑𝟏)
重朱古力味之餘 仲好香榛子味 呢個會比特濃朱古力甜少少 多啲榛子味咁😙

維也納朱古力

🍫維也納朱古力 𝐕𝐢𝐞𝐧𝐧𝐚 𝐂𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞 $𝟑𝟗 (𝐒𝐞𝐭+$𝟑𝟏)
份量超級迷你 得其他朱古力嘅一半到 飲落去個味同另外嘅唔同 呢個比較重可可味 唔太苦亦唔太甜😎

整體來講 每一樣都好有水準 加埋佢地嘅落地大玻璃望住出面個公園仔🎠 仲可以食埋個景添👍🏾
黑松露雜菌意大利飯
2021-12-08 256 浏览
是日星期三中午, 去迪士尼之前嚟咗青衣城食個午餐先。11點幾黎到未洗等位住, 12點出面就開始排隊啦。qr code落單。叫咗兩個set lunch,分別係黑松露軟殼蟹意大利粉,同埋手撕豬仔骨漢堡, 兩個都要左唔使加錢既黑糖薑母茶。 另外再加咗份黑松露醬薯條。軟殼蟹只有兩小件, 但個意粉有好多黑松露醬同埋蘑菇, 食完會好滯手撕豬仔骨落左啲蜜糖,甜甜地, 配菜好多,條青瓜好食😂😂😂黑松露沙律醬唔錯黑糖薑母茶味道幾好,黑糖薑味都有齊,暖下胃

黑松露軟殼蟹意大利粉

手撕豬仔骨落左啲蜜糖,甜甜地, 配菜好多,條青瓜好食😂😂😂
手撕豬仔骨漢堡

黑松露沙律醬唔錯
黑松露醬薯條

黑糖薑母茶味道幾好,黑糖薑味都有齊,暖下胃
黑糖薑母茶

2021-12-08
午餐
手撕豬仔骨漢堡
2021-11-26 188 浏览
今次去完Disneyland走去青衣城搵野食,發現曾在將軍澳食過的BEANS,我和友人想食個afternoon tea兼early dinner,依度就有齊哂我地的需要,重要係今日唔使等位。先來一客始終如一的單骨雞翼 (8件),今次轉吓口味叫了一份孜然味,一樣好好味, 每件雞翼都夠哂入味,不過一樣份量太少了,如果多4件就更好。巴馬火腿火箭菜薄餅,值得一讚是火箭菜份閏唔算少而且好新鮮,巴馬火腿味道唔會太咸,又平均鋪哂咁多塊薄餅上,唔會有一塊薄餅突然無巴馬火腿而爭食,我倆都食得好滋味。最後來一客甜品就係朱古力蛋糕,唔會太甜,好軟又好fresh ~ 好味。

,我倆都食得好滋味。

2021-11-19
2021-11-17 368 浏览
叫咗兩個午餐(包 檸檬蜂蜜 / 黑糖薑母茶 / 美式咖啡),另外加咗小食同甜品各一。車打芝士薯條($25),溶咗嘅車打芝士,淋係脆卜卜嘅薯條上面,再灑上芝士粉,唔會唔好食啦。黃金蟹肉意大利粉($78),賣相十分吸引,香味亦十足,咸蛋黃加蟹膏嘅醬好香濃,足料夠撈哂成碟意粉,啱哂鍾意重口味人士(如我)。蕃茄肉醬溫泉蛋長通粉($68),一上枱好香肉醬味,撈埋蕃茄同“吉穿”溫泉蛋一齊食,不錯。Swiss Chestnut Tart($25),即係栗子撻,用嚟打卡一流,當然味道亦不錯,最緊要唔係好甜。原粒栗子包係栗子蓉入面,再加上意大利軟芝士忌廉。

檸檬蜂蜜
蕃茄肉醬溫泉蛋長通粉
車打芝士薯條
Swiss Chestnut Tart
2021-11-16 289 浏览
呢間beans已經黎左幾次...好有水準~呢次叫左黑松露軟殼蟹意粉, 男朋友再食佢既至愛 - 安格斯Burger!! 意粉既黑松露味真係好重...食到一半已經有少少麻木Burger上次好似提過,一如以往既高汁~同場加映,焦糖單骨雞翼,記得未食隔住個口罩都聞到好香~蜜糖味十分足夠!!飲品方面,咖啡唔係話好甜, 個人覺得太多冰了... (仲有支飲管有點影響賣相...)特濃朱古力有d失色...太甜了...低估左佢所謂既"特濃",甜到有點苦既情況......post埋上一次平日夜晚食個d出黎~呢個+$25既黑松露薯條無得輸,薯條唔一定要點茄汁既,呢個黑松露沙律醬好濃味又唔會好咸~仲有又係意粉,黑蒜磯燒鮑魚硯肉意粉幾特別,唔知點解我食到好強烈既豉油/豆豉味但係同意粉又幾夾! 有少少似西式濕炒河咁最後,好似無咩人post...抹茶流心芝士撻~好記得,一上黎既時候仲有d乾冰煙...少少震撼 (可惜唔似好影到)三部分 - 抹茶雪糕(haagen dazs正常發揮)、芝士撻(無落糖咁...唔知係咪雪糕太甜,佢好似無味到有d苦咁...)同一件brownie (um...唔太甜 that's it)...最
呢間beans已經黎左幾次...好有水準~

意粉既黑松露味真係好重...食到一半已經有少少麻木

Burger上次好似提過,一如以往既高汁~

同場加映,焦糖單骨雞翼,記得未食隔住個口罩都聞到好香~

蜜糖味十分足夠!!

post埋上一次平日夜晚食個d出黎~

仲有又係意粉,黑蒜磯燒鮑魚硯肉意粉
幾特別,唔知點解我食到好強烈既豉油/豆豉味
但係同意粉又幾夾! 有少少似西式濕炒河咁

最後,好似無咩人post...抹茶流心芝士撻~

好記得,一上黎既時候仲有d乾冰煙...少少震撼
(可惜唔似好影到
最驚艷到我既係佢旁邊d叮叮糖同糖漿,令成個甜品既present、味道、口感生色不少!!

見唔係間間有,都值得一試~
2021-11-07
  • 抹茶流心芝士撻
2021-10-31 286 浏览
這間是位於青衣城二期的 BEANS 荳子。其他分店其實都久不久會去幫襯吓,今次嚟到青衣城搵食,就緊係要幫襯一下。嚟到仲係午餐時間,點咗份$86嘅手撕豬仔骨漢堡,包薯條同一杯飲品。份手撕豬仔骨漢堡 簡直係誠意之作,漢堡中間層豬肉絲,就好似佢地嘅良心一樣滿到瀉、仲有太陽蛋同焦糖洋蔥,加埋個醬汁,簡直一流。唯一嘅缺點係實在太大份,唔可以拎住個漢堡送入口食,一定要用刀叉。大力推介💪🏼

大力推介💪🏼
這連鎖名店原來青衣也有分店,這天娘娘帶我來吃了個下午茶。侍應帶我們進去,桌剛收拾好,但桌面還濕的,雖然乾淨,但未擦乾,管理有問題!看餐牌時,旁座有客離開,但侍應清潔桌面時,它的清潔劑噴壺竟然噴中了我!唉!這陣子它跟Häagen-Dazs做cross-over,我們點了一份“朱古力蛋糕+咖啡冰雪特飲”,Brownie Macchiato Ice-cream Smoothie,飲品及雪糕味道很好,才48元,抵食!不過Smoothie𥚃的冰打得不夠碎,影響了口感。我們還點了一份正餐,“黑蒜磯燒鮑魚蜆肉白酒意大利粉”,端上來時,賣相嚇了一跳,像倒瀉豉油,碟𥚃亂作一團,㕑師沒好好擺盤,連主角鮑魚也給掩沒了,吃了一會,施展一招撥草尋蛇才把鮑魚找回來,那個汁又稀,加上這扁平和偏大的碟,汁跟意粉怎能裝得好,汁不到處流才怪!那黑蒜汁味道其實不錯,意粉又夠al dente,那一粒粒的黑蒜,酸酸甜甜的,鮑魚夠味又不太細粒,食材其實沒有欺場,只是“賣相”這豬隊友完美地KO了整道菜,可惜。最後,我們糾結了很久才點了這甜品“柚子芝士慕絲焗伯爵茶芝士”,伯爵茶,可以造蛋糕嗎?結果,蛋糕酸酸的,很清新,芝士又味濃,夠
這連鎖名店原來青衣也有分店,這天娘娘帶我來吃了個下午茶。

最後,我們糾結了很久才點了這甜品“柚子芝士慕絲焗伯爵茶芝士”,伯爵茶,可以造蛋糕嗎?結果,蛋糕酸酸的,很清新,芝士又味濃,夠結實,沒選錯。

但沒下次了,好吃沒用,樓面和㕑房最基本的東西都不達標,見識過就算了。
2021-09-25
2021-10-14 471 浏览
再青衣城看完007後,就到附近找吃。見 荳荳門口 排隊的人頗多,網上的評價也不錯,就等等位吧。雖然人多,但入座也快的。點了 人氣的 軟腳蟹意粉 和 carbonara。飲品 為 紅豆綠茶奶 和 朱古力。意粉質素中規中矩,carbonara 有點失望🙍‍♂️飲品賣相相當吸引,但個人覺得偏甜。 整體上是可以接受。
再青衣城看完007後,就到附近找吃。

意粉質素中規中矩,carbonara 有點失望🙍‍♂️

飲品賣相相當吸引,但個人覺得偏甜。 整體上是可以接受。
軟腳蟹意粉
朱古力
紅豆綠茶奶
軟腳蟹意粉
朱古力
紅豆綠茶奶
2021-10-09 448 浏览
自從BEANS進駐左青衣城後,青衣終於唔再係美食沙漠啦!亦令我呢個經常出入青衣既人有啖好食!今日早左出黎,見BEANS唔多人排隊,就梗係即刻一試啦!好快侍應就招呼我地係一個好舒服既位度坐低。首先叫左個慢煮紅酒牛利加忌廉薯蓉,原本以為得兩三塊,點知有七八塊,真係好大碟!而且牛利忟得好冧,好入味,簡直極高享受!而D薯蓉都好溶,好好味!另外再叫左個賽螃蟹意大利飯,都係份量十足,D飯好入味,每啖都有蟹味!除左主食外,我地再叫左個蜜糖半骨雞翼,好重既蜜糖味,每一隻都食到齒甲留香!我地再叫甜品,呢個抹茶梳乎厘係其他beans都食過,都係好好味好重抹茶味!

2021-10-02 282 浏览
唔駛返工。當然食好西軟腳蟹黑松露意粉意粉: 彈牙。生熟度剛好。有咬口軟腳蟹:用千年油炸。嚟到淋patpat。又凍黑松露味絕對夠海量洋蔥。菌。岩我蟹蟹少得可憐。我哋一齊數數跟餐熱0蜜。不錯。飲得出不是用cheap cheap蜜糖綠茶控。點會唔叫呢個。一坐低就留咗先。怕萬一冇我會嬲嬲豬但我等L咗35 分鐘佢先行到嚟我面前。賣相好。先食外層蛋糕。綠茶味略為不夠中間部份:好味。濃。但不會太甜。未去到極滑加埋一齊食會好好多。自己埋單
唔駛返工。當然食好西
軟腳蟹黑松露意粉

意粉: 彈牙。生熟度剛好。有咬口
軟腳蟹:用千年油炸。嚟到淋patpat。又凍
黑松露味絕對夠

海量洋蔥。菌。岩我

蟹蟹少得可憐。我哋一齊數數

跟餐熱0蜜。不錯。飲得出不是用cheap cheap蜜糖

綠茶控。點會唔叫呢個。一坐低就留咗先。怕萬一冇我會嬲嬲豬

但我等L咗35 分鐘佢先行到嚟我面前。

賣相好。
先食外層蛋糕。綠茶味略為不夠
中間部份:好味。濃。但不會太甜。未去到極滑

加埋一齊食會好好多。

自己埋單
💎總評分:8.0/10-己經開左8間分店嘅BEANS,青衣城分店一樣人氣高企,假日6點己經開始滿座要排隊🙇🏻‍♀️。同其他分店一樣,裝修以米白色為主,走清新簡約風,坐得舒適。1️⃣ 黑松露軟殼蟹意粉 $102BEANS嘅pasta出名性價比高,特地點左個signiture pasta一試。賣相唔錯📸,sauce夠creamy有少許truffle味,不過軟殼蟹本身細隻,切4份有D太碎,如果1分為2會好D🦀。但係呢個價錢食到軟殼蟹仲有咁多pasta,認真抵食👍🏻。3️⃣ Parma Ham & Rocket Pizza $98因為4人唔太餓,諗住叫個Pizza迷你size每人一小件🍕,menu上嘅幾款配料都正常,小編㨂左個無咁肥嘅。賣相無咩特別,可惜pizza dough無該有嘅煙韌感👎🏻,有D似麵包店入面嘅pizza。4️⃣ Caesar Salad with Smoked Salmon $88欣賞Salad嘅dressing份量恰好🥗,唔會成口醬又唔會淡而無味。三文魚份量倘可🐟,好大方地俾左3塊 garlic bread,但係焗得唔夠脆口,放多一陣己經變淋。5️⃣ Onion Rings $52Snac
💎總評分:8.0/10

1️⃣ 黑松露軟殼蟹意粉 $102
Parma Ham & Rocket Pizza
5️⃣ Onion Rings $52
Snacks 嘅選擇唔算多,list入面有3個都係雞翼,只係唔同口味。另外有薯條🍟同nachos。Onion rings中規中矩,新鮮炸嘅嚟到時仲熱辣辣👌🏻。
Onion Rings
除左pizza外其他食物嘅質素都算唔錯,pasta pizza仲跟埋野飲,可㨂薑母茶,檸檬蜂蜜或咖啡☕️。即使爆場但上菜速度快,𥄫到其他食客叫burger都好膨湃🍔,dessert個樣又靚,啱晒打卡。Overall小編覺得青衣城入面嘅餐廳,BEANS性價比算高,相信其他分店質素都唔會太差,但會否被附近餐廳無比下去就好難講了!
環境服務:⭐⭐⭐⭐
食物質數:⭐⭐⭐⭐
打卡指數:⭐⭐⭐
题外话/补充资料: 🚗 餐廳位置喺青衣城2期,但係泊1期都用到泊車優惠。温馨提示,2期停車場上落比較窄,勿心急。
2021-08-29
黑松露軟殼蟹意粉
  • Caesar Salad with Smoked Salmon
2021-09-27 253 浏览
個個都話青衣冇野食咁啱係附近行完山就行下青衣城睇下有咩食點知真係冇咩好食好在咁啱見到有beans  星期六晚都有d人龍排緊隊 排左20分鐘左右先入到叫左香燒八爪魚意大利飯 $148 , 個餐包左檸檬蜂蜜一杯!先講香燒八爪魚意大利飯 我就係見到隔離枱條八爪魚咁大條咁嚇鬼 所以就嗌左八爪魚燒得好好食 而且份量真係非常足夠 個意大利飯汁都唔錯 不過我個人認為如果配墨汁意大利飯好似會再夾d至於杯檸檬蜂蜜, 係我每次去beans 都必嗌嘅! 甜甜地好清新 !總括黎講 成餐飯體驗都幾好 而且座位寬闊, NICE!
個個都話青衣冇野食
咁啱係附近行完山就行下青衣城睇下有咩食
點知真係冇咩好食

好在咁啱見到有beans

星期六晚都有d人龍排緊隊 排左20分鐘左右先入到

八爪魚燒得好好食 而且份量真係非常足夠 個意大利飯汁都唔錯
不過我個人認為如果配墨汁意大利飯好似會再夾d

總括黎講 成餐飯體驗都幾好 而且座位寬闊, NICE!
2021-08-26
2021-09-26 161 浏览
今日終於有機會試下呢間排長龍西餐廳漢堡大大份,打卡一流,而且好好食。太陽蛋煎得啱啱好,蛋汁流出黎個刻望到已經另人食慾大增。辣豬肉絲有小小似平時零食個隻豬肉絲,但係醬汁再甜d同辣d,同個麵包好夾。 成個burger好juicy, 份量亦相當大份, 推介😆意粉就普通左小小大蝦食落唔梅 意粉都彈牙 擺盆都靚 不過冇咩驚喜牛排五成熟,肉質軟嫩,冇咩肉筋同肥肉,汁濃味厚。 薯蓉我就麻麻,食到有好香牛油味,佢亦有炒左番茄同三色椒另成碟嘢顏色豐富吸引d ,食落又唔會咁濟。 整體食物高質,但人手安排方面可以改善。見到staff忙到踢曬腳,我想叫人refill水杯都等左好耐先有人理我。
今日終於有機會試下呢間排長龍西餐廳

成個burger好juicy, 份量亦相當大份, 推介😆
shredded BBQ pork rib  burger

意粉就普通左小小
大蝦食落唔梅 意粉都彈牙 擺盆都靚 不過冇咩驚喜

shredded BBQ pork rib  burger
一向喜歡來這間餐廳吃下午茶,因為非常喜歡佢嘅泡沫鮮奶綠茶,及精美的蛋糕或者下午茶的小食,例如單邊雞翼。再加上平時下午茶真心抵食。不過要平日食到下午茶真係要放假先得,所以都唔容易。今日係中秋節翌日的公眾假期, 11:40去到已經要排隊,不過排咗半個鐘就可以入座。但由於係公眾假期,所以連午餐都沒有套餐。😐然後見到佢嘅餐牌有一個哈根大師加飲品的推廣,小朋友梗係鍾意食雪糕啦,所以都打算叫嚟試吓,點知我哋點選嘅時候,侍應首先就話:「唔可以分開上,一定要一齊嚟,即係杯飲品唔可以上先。」同埋仲好嚴重提醒我哋,這個飲品加雪糕要等35至45分鐘。😮😮😮其實成個態度都好似唔想我哋嗌咁。咁就算囉,其實出面都有得食哈根大師的雪糕。🙄🙄🙄最後叫咗黑松露軟殼蟹意粉,味道係好食嘅,軟殼蟹香脆可口。當然一定要叫我最喜愛的泡沫抹茶鮮奶,請留意,這杯飲品的上枱時間是落單後5分鐘左右,其實係幾高效嘅,所以更加奇怪點解佢哋推廣嘅哈根大師雪糕加飲品要需時咁耐。即使啲食物,都係10分鐘左右就送到。🤔🤔🤔另外嗌咗個全日早餐,咩都有得食,比較驚喜嘅係水泡形狀的窩夫,香軟可口。不錯不錯👍🏻👍🏻😵‍💫😵‍💫😵‍💫佢哋有一位服務員嘅服務就

但由於係公眾假期,所以連午餐都沒有套餐。😐

最後叫咗黑松露軟殼蟹意粉,味道係好食嘅,軟殼蟹香脆可口。

😵‍💫😵‍💫😵‍💫佢哋有一位服務員嘅服務就麻麻哋啦,首先放低食物嘅時候,唔係好有禮貌咁樣要我地幫手攞開啲餐牌;到我哋未食晒,然後又好急想收起我哋啲碟,於是我好認真咁同佢講我哋每一碟都未食完,然後佢就話今日好多人客。(註:當時我入左座大約係35分鐘左右,其實我唔係去快餐店囉,佢係一間餐廳…)

總結:食物質素良好
服務態度有待改善。
完全唔想人哋嗌嘅推廣
2021-09-15 315 浏览
今晚行經青衣城發現原來 BEANS 開咗一間分店在二期二樓, 就排隊試下該分店,該分店的食物好似同其他分店有所不同。今晚就試咗 : 頭盤蜜瓜火腿 ( 蜜瓜只有幾少粒, 火腿還可以不算太鹹 )芝士薯條 ( 芝士味濃厚 )黃金蟹肉意粉 ( 掂 )黑松露卡邦尼煙肉意粉 ( 黑松露味勁 )餐飲 : 凍莫加及蜂蜜檸檬最後甜品香草梳乎厘 ( 普普通通 )
今晚就試咗 :
頭盤蜜瓜火腿 ( 蜜瓜只有幾少粒, 火腿還可以不算太鹹 )
芝士薯條 ( 芝士味濃厚 )
黃金蟹肉意粉 ( 掂 )
黑松露卡邦尼煙肉意粉 ( 黑松露味勁 )
餐飲 : 凍莫加及蜂蜜檸檬
最後甜品香草梳乎厘 ( 普普通通 )
今晚行經青衣城發現原來 BEANS 開咗一間分店在二期二樓, 就排隊試下該分店,該分店的食物好似同其他分店有所不同。 今晚就試咗 : 頭盤蜜瓜火腿 ( 蜜瓜只有幾少粒, 火腿還可以不算太鹹 ) 芝士薯條 ( 芝士味濃厚 ) 黃金蟹肉意粉 ( 掂 ) 黑松露卡邦尼煙肉意粉 ( 黑松露味勁 ) 餐飲 : 凍莫加及蜂蜜檸檬 最後甜品香草梳乎厘 ( 普普通通 )