一出𨋢,真係有去左✈️韓國既感覺🇰🇷餐廳🍽內以地道韓國風格佈置,多個打卡位📸(韓國路牌 • 車站🚏 • 𝐒𝐚𝐥𝐨𝐧💈 • 街機🕹 • 電話亭☎️...)食野位置就好似當地既大排檔🥢,飲埋韓國啤🍻真係勁有風味😎~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪前菜蓮藕 • 芽菜 • 菠菜 • 泡菜.▪50cm 韓式海鮮鍋 ($380)𝟓𝟎𝐜𝐦既鍋真係長得好誇張😳,要用𝟐個𝐆𝐚𝐬爐🔥先可以搞得掂。鍋入面放滿晒多種海鮮(原隻蟹🦀 • 鮑魚 • 蝦🦐 • 青口 • 魷魚🦑 • 蜆…),款式多 • 份量多上枱後會俾我地先打卡,之後店員再幫我地將原隻魷魚剪開✂️方便𝐒𝐡𝐚𝐫𝐞湯底方面可揀少辣,仲可以加麵底🍜(拉麵 加+$15 / 粉絲 加+$25).▪醬油蟹 • 連飯 ($380)依個真係必食!🦀真係好鮮甜!醬油汁調味唔會過鹹🤎蟹蓋到仲加左隻生蛋💛 • 加埋蟹膏🧡,撈蟹籽紫菜飯撈飯食🥣.▪海鮮煎餅 ($148)勁脆卜卜呀💥好足料蝦🦐 • 魷魚🦑 • 洋蔥🧅 • 紅椒...雖然咁足料,但係又唔會落左厚厚粉漿😚真係可以用海鮮脆脆形容✨.▪石鍋飯 ($145)大量牛肉🐃 • 翠
一出𨋢,真係有去左✈️韓國既感覺🇰🇷
餐廳🍽內以地道韓國風格佈置,多個打卡位📸
食野位置就好似當地既大排檔🥢,飲埋韓國啤🍻真係勁有風味😎

▪前菜
蓮藕 • 芽菜 • 菠菜 • 泡菜

▪50cm 韓式海鮮鍋 ($380)

▪醬油蟹 • 連飯 ($380)
依個真係必食!🦀真係好鮮甜!醬油汁調味唔會過鹹🤎
蟹蓋到仲加左隻生蛋💛 • 加埋蟹膏🧡,撈蟹籽紫菜飯撈飯食🥣
醬油蟹 連飯

▪海鮮煎餅 ($148)
海鮮煎餅

▪石鍋飯 ($145)
大量牛肉🐃 • 翠玉瓜 • 大豆芽 • 菇菇🍄 • 甘筍🥕 • 洋蔥🧅 • 紫菜,配埋韓式辣醬🌶好惹味🥄底仲有少少飯焦🤎

▪野飲
有酒精(韓國燒酒 / 啤酒) • 無酒精都有唔少選擇
▫️Cass 啤酒 ($68/枝330ml)
韓國暢銷啤酒品牌🍺
▫️藍莓沙冰 ($78)
夢幻粉紫色💜,頂頂仲有加𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦🤍

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺自己用電話嘟𝐐𝐑 𝐂𝐨𝐝𝐞落單📲
🔺餐廳有WiFi 🛜
2024-10-07 112 浏览
嚟到銅鑼灣想食韓國料理,朋友就介紹上黎呢間餐 廳。上到嚟發現好多韓國佈置,環境舒服。睇到個醬油海鮮好吸引,立即點黎食🥢醬油海鮮(連飯)呢個價錢黎講真係好抵食! 套餐有齊兩隻啖啖肉嘅醬油蟹、幾隻大大隻嘅醬油蝦、醬油扇貝、醬油鮑魚同埋飛魚籽紫菜飯。@醬油蟹超多蟹糕,每啖入口都是鮮嫩嘅蟹肉,口感有啲似厚切三文魚,連埋佢地特製嘅醃蟹汁,再配上一口飛魚籽紫菜飯,就是正宗嘅韓式食法~ 而醬油蟹嘅鹹鹹辣辣的口味,正正就係韓國一直有講嘅「偷飯賊」之稱,簡直係人間美美!@醬油蝦肉質結實,帶有淡淡嘅醬油香甜味,蝦頭仲有滿滿嘅橙色蝦膏,鮮甜回甘@醬油鮑魚同扇貝都夠彈牙,肥美多汁。仲要有成半隻手掌咁大,必食推介!🥢醬油炒牛肉韓式牛肉肉嫩多汁,份量都唔少,配埋韓式麻油和Q彈既粉絲一齊,好入味又大碟,食完好滿足!🥢水蜜桃梳打甜甜地,解渴一流

🥢醬油海鮮(連飯)

🥢醬油炒牛肉

🥢水蜜桃梳打
甜甜地,解渴一流

2024-10-03
睇完韓劇就特別想食韓國野🇰🇷要找香港數一數二既正宗韓國餐廳非 ‘’Bingo & Cook’’ 莫屬由韓國oppa親自打理一出電梯已經充滿韓國街頭風味今次同爸媽一齊食決定點個巨型招牌:🍲 50cm 韓式海鮮鍋 $380真係好霸氣!🫡 要用兩個瓦斯爐先足以加熱到!海鮮非常足料:有海蝦、大蟹、扇貝、鮑魚、蜆、魷魚、青口、配上蔬菜底,我仲 +$25 要埋粉絲,新鮮海鮮吸埋辣湯,非常可口暖胃。店員仲好細心幫忙剪魷魚,又睇得又食得!🍗 甜辣炸雞加香腸年糕串(半份)$140外皮炸得好脆,內裏雞肉保持鮮嫩幼滑,夠Juice啖啖肉,淋上甜辣醬更加惹味,香腸年糕串夠Q彈,同我在韓國食嘅一樣!🐓 藥膳人蔘雞湯 $168一向湯水唔少得既我,近年開始養生,見有藥膳人蔘雞湯當然唔會錯過,雞肉已煮到好淋唔會老,入曬湯度,正!🍙 Bingo特製紫菜包飯 $80餡料勁多,kimbap色彩繽紛,有牛肉、芝士、青瓜,黃瓜、紅蘿蔔,配搭一齊mix起來好好味,口流豐富!
睇完韓劇就特別想食韓國野🇰🇷

🍙 Bingo特製紫菜包飯 $80

• 50cm韓式海鮮鍋
  • Bingo特製紫菜包飯
  • 甜辣炸雞&蒜香醬油炸雞配香腸年糕串
Bingo & Cook (京都廣場) (銅鑼灣)🫙銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場2樓有日weekend walkin 左一間銅鑼灣樓上鋪打卡ok 😎 性價比一般 打造到好似置身係韓置地鐵站咁, 好有特色, 枱凳就係韓置街頭包車街頭小店, 雖然做到好似好地道咁, 但價錢一d 都唔地道嫁😌 星期六日晏晝無得揀lunch set 要點好幾款主食咁先飽, 我地叫炸雞叫大份左,2 人前比較適合半份, 全無骨雞, 份量叫得多左反而食膩左,小食多滋味😆 煎餅同kimbap 其實幾好食! 都足料, 似韓國地道,不過你問我會唔會再encore , 我覺得打卡gimmick 好好,但整體食物質素令我回頭率降低🤣 加上宜家去旅行🧳比疫情前方便, 不如我直接飛去韓國🤣🤣 呢到一解思鄉係ok 嘅#韓國美食#香港韓國菜#hkig#hkfoodie#hkkoreanfood l#hkblogger#hkfoodblogger
Bingo & Cook (京都廣場) (銅鑼灣)
🫙銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場2樓

有日weekend walkin 左一間銅鑼灣樓上鋪

打卡ok 😎 性價比一般

2024-10-06 132 浏览
人氣韓式餐廳Bingo & Cook 銅鑼灣分店搬了新舖,店內裝潢以地道韓國風格為主,讓我彷彿置身當地一樣醬油蟹2隻(連紫菜飯)$380醬油蟹讓兩隻整齊地放在碟上,蟹腳、蟹殼、蟹膏盡現眼前。特製醬汁甘甜可口,突顯出醬油蟹的獨特風味。醬油蟹雖然較細但蟹肉入口鮮甜,蟹羔豐富,將紫菜飯放在蟹殼上,混合著蟹膏一起享用,大愛藥膳人參雞湯 $168湯清甜軟糯,暖胃又滋補。湯中包含雞肉、人蔘、紅棗和糯米等食材,經過長時間熬製,營養豐富,讓人感受到滿滿的養生之意炸魷魚 $68炸魷魚的外觀乾身,炸漿恰到好處,搭配啤酒更是絕配Terra啤酒(355ml) $68威士忌忌廉溝鮮奶 $68清爽解膩,牛奶的香濃口感中和了威士忌的酒味整體服務親切周到,讓我有種宛如置身異地的感覺🎈Bingo & Cook (京都廣場)🎈銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場2樓

醬油蟹2隻(連紫菜飯)$380

藥膳人參雞湯 $168

炸魷魚 $68
炸魷魚的外觀乾身,炸漿恰到好處,搭配啤酒更是絕配

Terra啤酒(355ml) $68

威士忌忌廉溝鮮奶 $68
清爽解膩,牛奶的香濃口感中和了威士忌的酒味

整體服務親切周到,讓我有種宛如置身異地的感覺

🎈Bingo & Cook (京都廣場)🎈
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場2樓
2024-10-06 54 浏览
在國慶日那天,我終於有機會來嘗試這間很有名的韓國餐廳 🇰🇷✨。這間餐廳在旺角和尖沙咀也有分店,裝修得很有韓式風味,處處都是打卡位 📸,播放着流行的韓國歌 🎶,就像置身於韓國一般。餐牌的選擇很多,每樣我都想來一份,無奈食量有限,只好下次再來!🦀 醬油海鮮(連飯) $580 (醬油蟹2隻,醬油蝦3隻,醬油鮑魚3隻,醬油扇貝2隻,飛魚籽紫菜飯)這個價錢有這麼多的海鮮很抵吃!🥳 醬油蟹的蟹膏很多,一唧啲蟹肉就出來了,撈埋啲飯一齊食超級滿足!🍚 其他海鮮都好新鮮,醬油味濃厚,簡直是淡淡滋味 👍🏻👍🏻👍🏻。🍗 蒜香醬油炸雞配香腸年糕串(半份) $140 蒜香醬油炸雞外酥內嫩 🍗,香腸年糕燒得外脆,熱辣辣好好食 🔥,個醬汁甜甜的令人很開胃 😋。🍊 柚子沙冰 $78 柚子沙冰清甜解渴 🍧,粒粒柚子增添了口感,讓人感覺好滿足 😊。💰 總計: $878, 2位用餐(已包含10%服務費)

🦀 醬油海鮮(連飯) $580

🍗 蒜香醬油炸雞配香腸年糕串(半份) $140

🍊 柚子沙冰 $78

💰 總計: $878, 2位用餐(已包含10%服務費)
2024-10-01
2024-10-04 78 浏览
最近成日見到人地打卡呢間海鮮鍋今日約埋同是海鮮控嘅朋友去食🤤一開𨋢就有種熟悉嘅韓國感韓國車站 街頭帳篷餐桌 舊式打卡位最正係食食下可以走去玩街機🕹️༯ 𝟓𝟎𝐜𝐦韓式海鮮鍋 $𝟑𝟖𝟎可揀辣度 小辣個個都食到好~豐富 有多款新鮮海鮮鮑魚 青口 蜆 蝦蟹 魷魚 八爪魚等真正的海鮮湯非常濃郁鮮甜且滲有蝦膏蟹黃香氣鍋內更有不少芽菜 娃娃菜索晒味🥰༯ 蜂蜜黃油炸雞(半份)$𝟏𝟑𝟎 係韓國嘅味道 半份都有約十大隻粉薄脆口啖啖肉 嫩滑多汁甜甜咸咸 如果有埋酸蘿蔔就一流༯ 牛肉煎餅 $𝟏𝟒𝟖煎餅幾厚身 用料十足咬落好實在肉質嫩且香口 重點不油膩 配搭韓式醬通常略咸所以無點༯ 炸醬麵 $𝟏𝟐𝟎份量有不少 麵質偏粗有咬口鹹淡剛好微微甜 配有少許肉粒薯粒同係韓國食嘅差不多༯ 𝐒𝐭𝐫𝐚𝐰𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡𝐢𝐞 $𝟕𝟖草莓味十分香濃 奶昔綿厚幼滑加上有乳酪酸酸甜甜 ༯ 𝐆𝐫𝐚𝐩𝐞𝐟𝐫𝐮𝐢𝐭 𝐂𝐨𝐫𝐨𝐧𝐚𝐫𝐢𝐭𝐚 $𝟗𝟖酒濃度不重易入口先淡後微微甜 西柚甘苦隨後滲出◡̈ 以上食評乃個人意見僅供參考◡̈ 價錢僅供參考一切以餐廳為準
最近成日見到人地打卡呢間海鮮鍋
酒濃度不重易入口
先淡後微微甜 西柚甘苦隨後滲出
◡̈ 以上食評乃個人意見僅供參考
◡̈ 價錢僅供參考一切以餐廳為準
近日小編在YouTube 看到了一段專介紹醬油蟹的影片,影片中的醬油蟹飽滿肥美,蟹膏多得一瀉千里,令從未試過醬油蟹的小編食指大動。今天到銅鑼灣時,特意尋找有醬油蟹的店舖。後來找到 @bingo_and_cook ,據說是韓國人經營的正宗韓國餐廳,於是小編便滿心期待地到訪。店舖位於京都商業中心二樓,位置方便,絕不難找。內裏以韓國街頭風為設計理念,仿韓國的布帳馬車,滿滿街頭氣息,充滿在地風情。但仔細一看,又有不少舊式香港海報,非常適合打卡。這裏主打醬油蟹、海鮮鍋、燉牛肉等菜式。當然,小編是來試醬油蟹的,所以叫了:- 醬油海鮮 (連紫菜飛魚子飯)(蟹兩件、蝦兩隻、鮑魚兩隻、扇貝兩隻)$580這道菜的調味以醬油為主,搭配少許蒜蓉、辣椒和檸檬,形成了獨特的風味。醬油的鹹香恰到好處,並不會掩蓋海鮮本身的鮮味,蒜香和辣味則提升了整體的層次感。少許的檸檬汁點綴其上,讓整體口感更為清新,平衡了醬油的濃郁。每一種海鮮在醬油的調味下,都展現出獨特的風味和口感。蟹肉:蟹肉鮮嫩,不會有腥味。加上滿滿的蟹膏,鮮味配合著醬油的鹹香,形成了絕妙的味道。蝦:蝦的肉質緊實,彈性十足,經過醬油的調味, 更加鮮美可口。扇貝:

扇貝:扇貝的肉質軟嫩,口感滑順,配合醬油的調味,讓其鮮甜味道更為突出。
鮑魚:鮑魚的肉質結實且富有嚼勁,醬油鹹香亦能入味,鹹度剛剛好。

醬油蟹亦有白飯小偷之稱,把滿滿的蟹膏及蛋黃拌進飯裏一起吃,口感濕潤,味道鮮甜。

味道:8.3/10

- 泡菜煎餅 $128

小編每次到韓國餐廳都必點煎餅,煎餅鮮豔厚重,表面微微焦脆。外皮煎得恰到好處,先是微微酥脆的口感,隨之而來的是內部柔軟的餅身,形成了愉悅的口感對比。煎餅內部的泡菜帶有微微的酸味和辣味,搭配一碟特調醬油,讓整道菜充滿了層次感。

味道:8.1/10

- Peach Ade $58
- Peach Milkis $68

Peach Milkis 是蜜桃味的忌廉鮮奶,Peach Ade就是蜜桃梳打,頗香蜜桃味,非常冰涼,搭配重口味的食物剛剛好。

味道:7.7/10

環境:8/10
服務:7.6/10
抵食:7.6/10

Bingo & Cook (京都廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場2樓

#hkig #hkfoodie #hkfood #hkeat #香港美食 #食評 #香港食評 #香港生活 #小紅書 #香港必食 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣 #韓國 #韓式 #韓國菜 #韓式料理 #醬油蟹 #海鮮 #泡菜 #kimchi #crab #seafood #korea #korean #koreancuisine #간장게장
2024-10-03 142 浏览
中秋過後,天氣開始轉涼了,除了中式的火鍋之外,韓式的鍋物絕對是不錯的選擇。最近發覺銅鑼灣有一間由韓國人經營的韓國餐廳,食物正宗和有特色之餘,打卡位更是超級多!簡直像置身真正的韓國一樣。當日我們選擇了:🌟50cm 韓式海鮮鍋喜歡吃海鮮的,我非常欣賞這個韓國網紅推介的韓式海鮮鍋。韓式海鮮鍋長達50cm,有兩個Gas爐保持熱度,鍋中有泡菜色做湯底,上面鋪排了大量不同款式新鮮的海鮮,例如:海蝦,蟹、魷魚、鮑魚、青口、扇貝、蜆,還有好多芽菜在鍋底,我們另追加了粉絲。海鮮鍋味道相當清甜加上泡菜的點綴,十分惹味,送飯或配粉絲拉麵也非常美味。🌟Bingo特製紫菜包飯(芝士及牛肉)這是我食韓國菜必要的紫菜包飯,芝士甘筍牛肉等配菜以紫菜包好,一啖一口非常方便。🌟甜辣炸雞配香腸年糕串(半份)甜辣炸雞的辣味不算太辣,連細佬也可以吃。外脆內軟的雞件配上煙煙韌韌的年糕串,感覺相當滿足。🌟奧利奧沙冰吃完一些韓式小辣的食物再配上這個沙冰,感覺非常涼快。

當日我們選擇了:

🌟50cm 韓式海鮮鍋

🌟Bingo特製紫菜包飯
(芝士及牛肉)

🌟甜辣炸雞配香腸年糕串(半份)

🌟奧利奧沙冰
吃完一些韓式小辣的食物再配上這個沙冰,感覺非常涼快。
2024-09-28
午餐
2024-10-02 177 浏览
上星期同朋友一行3人喺銅鑼灣行完街,朋友介紹去京都廣場一間韓式餐廳「Bingo & Cook」,試吓正宗地道嘅韓國美食❤️50 cm韓式海鮮鍋 $395一上枱真係幾震撼,個鍋有成張枱咁長,要兩個爐先放得哂,湯底我地叫咗少辣,味道啱啱好,海鮮好足料,有蟹、蝦、鮑魚、青口、、扇貝、魷魚、蜆等,鍋底有索晒汁嘅芽菜同菇❤️甜辣炸雞&蒜香醬油炸雞 配香腸年糕串(全份) $218真係好食!炸雞炸粉薄而香脆,入口嫩滑多汁,秘製甜辣&蒜香醬汁非常濃稠惹味,就算淋滿醬汁,炸雞外層仍然保持脆口,真心好食,香腸年糕串係煎烤過,再淋上甜辣醬汁,煎烤過令到表面脆皮,年糕咬落去超級軟糯,脆皮香腸配埋甜辣汁又好惹味❤️燉煮豬腳 $320份量好誇張啊,三個人都食唔晒,每一塊厚度剛好,肉質軟腍,豬皮食落爽口有彈性又唔膩,帶有滿滿嘅骨膠原,配上跟餐嘅生菜, 醮上秘製醬料, 口感層次大提升❤️牛肉紫菜包飯 $65配料同牛肉都幾多,醃蘿蔔爽脆加上好嫩嘅牛肉,口感非常豐富,呢個價錢有咁多件幾抵食❤️吞拿魚紫菜包飯 $65紫菜包飯分量超多,滿滿一整條,好香吞拿魚和麻油味,配上酸蘿蔔、生菜、青瓜、紅蘿蔔絲等等,味道好清新好開胃💸平均

❤️50 cm韓式海鮮鍋 $395

❤️甜辣炸雞&蒜香醬油炸雞
配香腸年糕串(全份) $218

❤️燉煮豬腳 $320

❤️牛肉紫菜包飯 $65

❤️吞拿魚紫菜包飯 $65

💸平均每位消費 $360

2024-10-01 95 浏览
Bingo and Cook 是我在香港數一數二喜歡的韓國菜,裝修采用了濃厚的韓國街頭元素,特色的紅綠燈、模仿馬路的地板,以及鮮豔奪目的紅色桌面,都讓人感覺彷彿走在韓國的熱鬧市集,充滿活力🌆🍴🦀 醬油蟹我覺得醬油蟹簡直係佢哋嘅招牌!可以說是我在香港覺得最好吃的❤️ 蟹膏蟹肉鮮甜,仲有這個百吃不厭的特製的醬油,鹹甜適中,再配埋個紫菜飯真係好正🤩🦐海鮮煎餅佢哋嘅海鮮煎餅海鮮用料特別多!而且煎得很香脆!鮮味的惹味完美結合,滿足啊😍🌶️ 原味韓式炒年糕裏面有魚糕同腸仔,年糕好Q彈,韓式辣醬加埋忌廉同芝士,味道豐富,辣中帶甜,非常過癮😍晏晝嚟食唔係好想飲酒,特色飲品都好值得推介~🥭 芒果碳酸水清新的芒果味搭配碳酸的刺激,解膩又提神🍪 Oreo沙冰濃郁的奧利奧味道與冰沙的結合,甜而不膩又清爽

🦀 醬油蟹

🦐海鮮煎餅

🌶️ 原味韓式炒年糕

晏晝嚟食唔係好想飲酒,特色飲品都好值得推介~
🥭 芒果碳酸水
清新的芒果味搭配碳酸的刺激,解膩又提神
🍪 Oreo沙冰
濃郁的奧利奧味道與冰沙的結合,甜而不膩又清爽
香港作為美食之都, 大家真係唔洗驚餓親今日食咩好?更是係世人既第一大難題今日我要食韓國野!Bingo!位置Bingo & Cook位於銅鑼灣京都廣場堪稱食樓的京都廣場, 琳琅滿目一定可以醫飽肚仔環境踏出電梯大門瞬間就來到韓國🇰🇷 餐廳裝修走韓國街頭大排檔風擺滿🪧路牌、🚦紅綠燈、💈復古髪型屋標示、街機角落及韓國poster、🎶背景音樂熱播kpop,好似幫我打氣:我要食勻首爾食物除左環境夠「韓」,餐廳都是由韓國人主理,正宗原汁原味,菜單有特色韓色小食、主食,每枱都可享用無限添前菜我地叫左:🍲50cm韓式海鮮鍋 $38050cm 是一個什麼理念?差不多兩把間尺📏咁長啦!霸氣海鮮鍋真材實料,底下用上兩個黑色瓦斯爐加熱海鮮鍋巨足料,有:大蝦、大蟹、蜆、扇貝、鮑魚、魷魚、青口上台已經忍唔住,相機餓餓地相機食先店員之後會主動幫客人剪開海鮮, 睇得又食得每樣海鮮都好新鮮, 尤其是鮑魚新鮮又煮得岩岩好湯頭簡直是精華十足, 廣納百川湯內的韓國大豆芽菜索哂海鮮精華是置身在韓國街頭的海鮮湯鍋攤的滿滿回憶🍜水冷麵(少辣)$120消暑之寶,每次到韓國我都會吃水冷麵伴以青瓜、雞蛋配料、麵質夾彈柔韌,配上酸甜醬酸甜開
香港作為美食之都, 大家真係唔洗驚餓親
今日食咩好?更是係世人既第一大難題
今日我要食韓國野!Bingo!

位置
Bingo & Cook位於銅鑼灣京都廣場
堪稱食樓的京都廣場, 琳琅滿目一定可以醫飽肚仔

踏出電梯大門瞬間就來到韓國🇰🇷
餐廳裝修走韓國街頭大排檔風

食物

我地叫左:

🍲50cm韓式海鮮鍋 $380

50cm 是一個什麼理念?差不多兩把間尺📏咁長啦!
霸氣海鮮鍋真材實料,底下用上兩個黑色瓦斯爐加熱
海鮮鍋巨足料,有:大蝦、大蟹、蜆、扇貝、鮑魚、魷魚、青口
上台已經忍唔住,相機餓餓地相機食先
店員之後會主動幫客人剪開海鮮, 睇得又食得
每樣海鮮都好新鮮, 尤其是鮑魚新鮮又煮得岩岩好
湯頭簡直是精華十足, 廣納百川
湯內的韓國大豆芽菜索哂海鮮精華
是置身在韓國街頭的海鮮湯鍋攤的滿滿回憶

🍜水冷麵(少辣)$120

消暑之寶,每次到韓國我都會吃
水冷麵伴以青瓜、雞蛋配料、麵質夾彈柔韌,配上酸甜醬酸甜開胃
微辣口感讓人一口接一口,夏天食特別清爽

🍘泡菜煎餅 $128

表面煎至金黃香脆,內裏泡菜粉漿煙韌又不會有油膩感覺,粉漿配料完美比例;燶邊煎得香脆香脆
每啖咬落都是爽脆泡菜,沾點埋特製醬汁食更是惹味

🍓士多啤梨冰糖葫蘆碳酸水 $88

糖糖葫蘆葫蘆~糖糖~葫蘆蘆蘆蘆
大大粒士多啤啤打卡一流,
不過碳酸水略甜,如有少甜下次要叫先

𝐁𝐢𝐧𝐠𝐨 & 𝐂𝐨𝐨𝐤開業已久,一直人氣十足🔥 由駱克駅搬到京都廣場空間更寬敞,搖身一變韓式大排檔風格🇰🇷 店內佈置韓風滿滿😍 有布帳馬車、復古髪型屋﹑機舖、電話亭、路燈路牌等,仲播埋耳熟能詳既𝚔-𝚙𝚘𝚙歌曲🎵彷彿置身於韓國咁~氣氛極好.ᐟ❝ 免費韓式小菜 ❞一坐低店員就送上前菜,有泡菜、翠肉瓜、蓮藕、魚糕,可以無限𝚛𝚎𝚏𝚒𝚕𝚕♾️❝ 𝟓𝟎厘米韓式海鮮鍋 $𝟑𝟖𝟎 ❞黎到必點巨型海鮮鍋呀😍 打卡一流.ᐟ 足足長𝟻𝟶𝚌𝚖既火鍋盤要用兩個𝙶𝙰𝚂爐,認真誇張🤣 海鮮鍋勁足料,湯滾後店員會幫手剪八爪魚同蟹,服務好好👍🏻 整整一盤有齊蟹﹑鮑魚﹑蝦﹑青口﹑魷魚﹑扇貝﹑蜆肉等,仲有唔少菇、芽菜、泡菜,份量十足,同朋友開心𝚜𝚑𝚊𝚛𝚎就啱哂👏🏻 記得飲返啖湯先,味道鮮甜,微微辣度十分惹味🔥 另外我地仲加左拉麵,吸盡湯汁精華超好味,必加❗️❝ 海鮮葱餅 $𝟏𝟒𝟖 ❞推介必點💫 海鮮葱餅超好食🥹 配料有切粒魷魚﹑蝦﹑洋蔥﹑蘿蔔絲,煎至金黃酥脆,粉漿厚薄適中,口感煙韌,每啖都咁正👍🏻❝ 蜂蜜黃油炸雞(半份) $𝟏𝟑𝟎 ❞炸雞𝙲𝙿值極高,半份都份量十足,真係食到超飽🤣 炸雞酥脆可口,乾身唔油膩,入口仲好滑溜👍🏻

❝ 免費韓式小菜 ❞

❝ 𝟓𝟎厘米韓式海鮮鍋 $𝟑𝟖𝟎 ❞

❝ 海鮮葱餅 $𝟏𝟒𝟖 ❞

❝ 蜂蜜黃油炸雞(半份) $𝟏𝟑𝟎 ❞
炸雞𝙲𝙿值極高,半份都份量十足,真係食到超飽🤣 炸雞酥脆可口,乾身唔油膩,入口仲好滑溜👍🏻 蜂蜜黃油味道頗突出,超有水準.ᐟ

❝ 𝑺𝒕𝒆𝒍𝒍𝒂 (𝑫𝒓𝒂𝒇𝒕) $𝟖𝟖 ❞
❝ 𝑻𝒆𝒓𝒓𝒂 $𝟔𝟖 ❞
餐廳有多款韓式飲品,食火鍋必點啤酒,同朋友啤啤佢🍻

之前喺銅鑼灣食過Bingo & Cook Ying覺得好高質,啲嘢大大份又好食,真係好正宗嘅韓式風味,今次搬咗又有新裝修完全唔同,好似韓式居酒屋咁,入邊有好多打卡元素啱晒同啲friend一齊嚟影相啦!🍴50cm 韓式海鮮鍋 HK$ 380 (7/10)海鮮拼盤勁長,喺生嘅海鮮再慢慢煮熟,入邊有蝦蟹扇貝魷魚青口蜆肉鮑魚,三百零蚊咁多真係勁錯嘅,不過都係急凍海鮮❓食落去辣辣地都OK嘅,有啲芽菜同埋洋蔥!🍴蜂蜜黃油炸雞(全份)HK$ 198 (8/10)全份好多!炸得好香脆,個皮都唔會太厚,食到擔擔面牛油蜂蜜香味,炸雞肉質好嫩滑有肉汁,一啲都唔乾!🍴海鮮煎餅 HK$ 148 (8/10)海鮮蔥餅超級多海鮮有蝦有蔥有魷魚,唔係好油膩都幾香口,好食。🍴牛肉紫菜包飯 HK$ 65 (7.5/10)飯卷好大條,牛肉鹹鹹哋,入面有青瓜,蘿蔔蛋都幾清新又有韓式風味!推薦指數: 8/10炸雞海鮮蔥餅同埋飯卷真係好有韓式風味,真心都好食!

🍴50cm 韓式海鮮鍋 HK$ 380 (7/10)

🍴蜂蜜黃油炸雞(全份)HK$ 198 (8/10)

🍴海鮮煎餅 HK$ 148 (8/10)

🍴牛肉紫菜包飯 HK$ 65 (7.5/10)

推薦指數: 8/10
炸雞海鮮蔥餅同埋飯卷真係好有韓式風味,真心都好食!
2024-09-23 328 浏览
今天我朋友來到這間韓式大排檔風格的韓國餐廳,餐廳的裝潢是神還原了韓國街頭的風格🌟氣氛十分的熱鬧,像是預演了一番在韓國旅行的感覺🤭本來想點醬油蟹,但因朋友今晚的腸胃不太好🫣所以決定改吃浮誇系列的50 cm韓式海鮮鍋🤣海鮮鍋最吸引的地方是有原只大花蟹、原條魷魚筒及鮑魚等等的多種貝類🌟配上韓式風格的湯底,味道惹味鮮甜♥️表示滿意~強烈建議吃完海鮮後也不要放過湯底的部份🔥湯底吸收了各款海鮮的精華,味道十分鮮美🔥除了海鮮鍋,還叫了幾款常見的韓式小食🌟紫菜包飯配料很多,味道也不錯👍🏻香腸年糕串的年糕外脆內軟, 朋友十分推薦♥️牛肉炒粉絲的味道很正宗,本人大愛煙靭口感的粉絲🌟

50cm韓式海鮮鍋
Bingo特製紫菜包飯(芝士及牛肉)
年糕香腸串
香腸年糕串的年糕外脆內軟, 朋友十分推薦♥️
牛肉炒粉絲
牛肉炒粉絲的味道很正宗,本人大愛煙靭口感的粉絲🌟
2024-09-21
50cm韓式海鮮鍋
Bingo特製紫菜包飯(芝士及牛肉)
年糕香腸串
牛肉炒粉絲