呢間已經回訪幾次啦🤍依然咁好食~~佢無靚靚打卡既裝修,行簡約黑色主調,重食物質素,款式選擇都多,水準好高呀👍🏻自家制煙燻豬腩配黑啤意大利飯豬腩煙燻香味濃郁,肉質鮮嫩,搭配上醇厚黑啤意大利飯,米粒吸收晒濃郁醬汁,口感豐富🤍雙層原隻大磨菇素漢堡配薯條大磨菇咬下好多汁😋包脆口得黎仲帶彈性,粗薯條炸得好香脆😍自身帶調味粉更惹味!髒髒提拉米蘇濃厚咖啡香氣與柔滑奶酪完美融合,甜而不膩,又帶有絲絲苦味,層次感豐富~竹炭黑芝麻鮮奶|美式咖啡口感滑順,唔會甜,消滯一流👍🏻
呢間已經回訪幾次啦🤍依然咁好食~~
佢無靚靚打卡既裝修,行簡約黑色主調,
重食物質素,款式選擇都多,水準好高呀👍🏻

自家制煙燻豬腩配黑啤意大利飯

雙層原隻大磨菇素漢堡配薯條

髒髒提拉米蘇

竹炭黑芝麻鮮奶|美式咖啡
口感滑順,唔會甜,消滯一流👍🏻

2024-11-13 278 浏览
全黑格調咖啡廳☕️難得走到旺角,到訪全黑格調咖啡廳 Black Coffee☕️全黑裝修感覺更沉穩更寧靜!同朋友一人嗌咗一個意粉喇沙汁炒意粉,呢個配搭真係100分淡淡的辣味,令到意粉惹味好多係非常適合亞洲人食嘅意粉🤣🤤蕃茄辣肉腸貓耳朵未食過呢種意粉,口感好煙韌蕃茄配辣肉腸非常開胃。叫咗個Tiramisu做甜品冰凍Tiramisu很好吃!!非常啱我口味,覺得食蛋糕一定要夠凍🤭環境唔錯坐得幾舒服,啱晒同朋友嚟!
全黑格調咖啡廳☕️

全黑裝修感覺更沉穩更寧靜!

同朋友一人嗌咗一個意粉
喇沙汁炒意粉,呢個配搭真係100分
淡淡的辣味,令到意粉惹味好多
係非常適合亞洲人食嘅意粉🤣🤤

蕃茄辣肉腸貓耳朵
未食過呢種意粉,口感好煙韌
蕃茄配辣肉腸非常開胃。

叫咗個Tiramisu做甜品
冰凍Tiramisu很好吃!!
非常啱我口味,覺得食蛋糕一定要夠凍🤭

環境唔錯坐得幾舒服,啱晒同朋友嚟!

1923 浏览
🖤 暗黑系美食天堂 | @blackcoffeehk**全黑工業風店面 黑色牆身配上射燈型格暗黑風Cafe驚現旺角廣華街的轉角充滿神秘時尚氣息。⚫️ 店家推薦 - 髒髒提拉米蘇 $68*** 黑色餐盤上的提拉米蘇,濃郁可可粉呈現暗黑美感 配合桂花碎猶如甜品在眼前的閃閃發光黑色主題完美詮釋濃黑可可粉覆蓋細緻綿密的Mascarpone慕斯賣相十分吸引 **Slide 3: 🥐 暗黑誘惑- 香蕉法式千層酥 $69(+5轉香草雪糕)**黑色餐盤襯托金黃酥皮 吉士醬與酥皮成為絕佳的配襯 配上純白香草雪糕 視覺與味覺的強烈對比 而且有薄脆配襯雪糕 增強口感 🍔 極黑主食 - 雞扒漢堡套餐 $135竹炭黑色漢堡包 包裹著juicy慢煮雞扒而且雞扒份量十足 薯條用辣椒粉粉調味 口感酥脆⚜️ 空間資訊**展現空間全黑設計美學,包括黑色餐具擺設💫 特色:全店暗黑工業風📍 地址:旺角廣華街3號地下3號舖🖤 適合:網美拍照 午後放鬆—暗黑風美學遇上精緻美食 🖤@blackcoffeehk 將工業風完美昇華,打造充滿格調的暗黑約會聖地!純黑簡約空間裡藏著令人驚豔的美味 ⚜️#DarkAesthetic #BlackC
🖤 暗黑系美食天堂 | @blackcoffeehk**
全黑工業風店面 黑色牆身配上射燈
型格暗黑風Cafe驚現旺角廣華街的轉角
充滿神秘時尚氣息。

⚫️ 店家推薦 - 髒髒提拉米蘇 $68**
* 黑色餐盤上的提拉米蘇,濃郁可可粉呈現暗黑美感
配合桂花碎猶如甜品在眼前的閃閃發光

竹炭黑色漢堡包 包裹著juicy慢煮雞扒
而且雞扒份量十足
薯條用辣椒粉粉調味 口感酥脆

⚜️ 空間資訊**
展現空間全黑設計美學,包括黑色餐具擺設
💫 特色:全店暗黑工業風
📍 地址:旺角廣華街3號地下3號舖
🖤 適合:網美拍照 午後放鬆

暗黑風美學遇上精緻美食 🖤

@blackcoffeehk
將工業風完美昇華,打造充滿格調的暗黑約會聖地!
純黑簡約空間裡藏著令人驚豔的美味 ⚜️

#DarkAesthetic #BlackCoffeeHK #DarkVibes #HKCafe #CafeHopping #暗黑系 #香港咖啡店 #黑色控 #工業風 #網美打卡 #foodiehk #hkfoodie #hkiger #cafesg #darkfeed #minimalist #allblackeverything
自家製慢煮口水雞扒漢堡配薯條
髒髒提拉米蘇
香蕉法式千層酥
2024-11-10
自家製慢煮口水雞扒漢堡配薯條
香蕉法式千層酥
  • 焦糖香蕉法式千層酥配朱古力雪糕
2024-11-11 220 浏览
收工同朋友去食飯,行過旺角見到呢間餐廳氣氛唔錯,好岩我,入去探下店先。首先來一杯#榛子牛奶朱古力搭配清新的#蘋果汁,完美的開胃飲品,讓人瞬間提振精神!聞到好香咖啡味,可惜今晚唔想飲怕瞓唔到,睇來下一次要來試下咖啡先得。🌟主菜:#香煎三文魚配檸檬芝士忌廉意大利飯鮮嫩的三文魚,煎得兩面金黃,內嫩滑口,搭配濃郁的芝士,香濃口感煙韌的意大利,十分好食。🌟#泰式香辣椰子烤雞意粉微辣,但泰式風味好惹味!濃郁的椰汁和香料交織,好正,烤雞都唔少,誠意有加。🌟#檸檬忌廉吉士日式梳乎里班戟好大好吸引,重點係好抵食!輕盈的口感,搭配酸甜的檸檬及蛋香,風味唔輸日本過江龍,大滿足。整體來說,環境舒適,服務周到,絕對是聚會或約會的好選擇!

🌟主菜:#香煎三文魚配檸檬芝士忌廉意大利飯

🌟#泰式香辣椰子烤雞意粉

🌟#檸檬忌廉吉士日式梳乎里班戟

整體來說,環境舒適,服務周到,絕對是聚會或約會的好選擇!
  • 煙三文魚野菌意大利飯
  • 泰式香辣椰子烤雞意粉
  • 檸檬忌廉吉士日式梳乎里班戟
2024-11-06 356 浏览
最近到了旺角的一間暗黑風𝒄𝒂𝒇𝒆食𝒍𝒖𝒏𝒄𝒉𝑪𝒂𝒇𝒆裝潢以黑色為主調🩶讓人一進門就感受到一種獨特的氛圍整體感覺既時尚又神秘背景音樂輕柔 讓人感到放鬆🤍適合朋友聚會或獨自享受一杯咖啡彷彿時間在這裡靜止了一樣~(。♥‿♥。)/𝑺𝒆𝒕 𝑳𝒖𝒏𝒄𝒉/ᴛᴏᴍᴀᴛᴏ ᴘᴇᴘᴘᴇʀᴏɴɪ ᴏʀᴇᴄᴄʜɪᴇᴛᴛᴇ ♥ 香茄辣肉腸貓耳朵 ($𝟏𝟎𝟔)這道貓耳朵的口感非常獨特❥𓂃𓏧𝑸彈的麵團與香茄醬的酸甜味道相得益彰搭配上辣肉腸的香氣 讓整道菜充滿層次感酸酸鹹鹹 挺開胃的!(๑´ڡ`๑)ʜᴀᴢᴇʟᴜɴᴛ & ᴍɪʟᴋ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ♥ 榛子朱古力奶 (+$𝟏𝟔)sᴀʟᴍᴏɴ sʟɪᴄᴇ ᴡɪʟᴅ ᴍᴜsʜʀᴏᴏᴍ ʀɪsᴏᴛᴛᴏ ♥ 煙三文魚野菌意大利飯 ($𝟏𝟑𝟖)這道意大利飯的米粒煮得剛剛好煙三文魚的鮮味與野菌的香氣交融在一起每一口都超級濃郁𝑪𝒓𝒆𝒂𝒎𝒚超推介吃他們的𝑹𝒊𝒔𝒐𝒕𝒕𝒐哦(๑•̀ㅂ•́)و✧ʜᴏᴛ ʙʟᴀᴄᴋ-sᴜɢᴀʀ ʜᴏᴊɪᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ♥ 黑糖焙茶鮮奶 ($𝟒𝟓)ʙᴜғғᴀʟᴏ ᴡɪɴɢs(𝟖ᴘᴄs)♥ 水牛城雞翼 ($𝟖𝟖)水牛城雞翼的外皮炸得金黃酥脆肉質鮮嫩 搭配特製的

最近到了旺角的一間暗黑風𝒄𝒂𝒇𝒆食𝒍𝒖𝒏𝒄𝒉
𝑪𝒂𝒇𝒆裝潢以黑色為主調🩶
讓人一進門就感受到一種獨特的氛圍
整體感覺既時尚又神秘
背景音樂輕柔 讓人感到放鬆🤍
適合朋友聚會或獨自享受一杯咖啡
彷彿時間在這裡靜止了一樣~(。♥‿♥。)

/𝑺𝒆𝒕 𝑳𝒖𝒏𝒄𝒉/
ᴛᴏᴍᴀᴛᴏ ᴘᴇᴘᴘᴇʀᴏɴɪ ᴏʀᴇᴄᴄʜɪᴇᴛᴛᴇ
♥ 香茄辣肉腸貓耳朵 ($𝟏𝟎𝟔)

這道貓耳朵的口感非常獨特❥𓂃𓏧
𝑸彈的麵團與香茄醬的酸甜味道相得益彰
搭配上辣肉腸的香氣 讓整道菜充滿層次感
酸酸鹹鹹 挺開胃的!(๑´ڡ`๑)

ʜᴀᴢᴇʟᴜɴᴛ & ᴍɪʟᴋ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ
♥ 榛子朱古力奶 (+$𝟏𝟔)

♥ 煙三文魚野菌意大利飯 ($𝟏𝟑𝟖)

這道意大利飯的米粒煮得剛剛好
煙三文魚的鮮味與野菌的香氣交融在一起
每一口都超級濃郁𝑪𝒓𝒆𝒂𝒎𝒚
超推介吃他們的𝑹𝒊𝒔𝒐𝒕𝒕𝒐哦(๑•̀ㅂ•́)و✧
ʜᴏᴛ ʙʟᴀᴄᴋ-sᴜɢᴀʀ ʜᴏᴊɪᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ
♥ 黑糖焙茶鮮奶 ($𝟒𝟓)

ʙᴜғғᴀʟᴏ ᴡɪɴɢs(𝟖ᴘᴄs)
♥ 水牛城雞翼 ($𝟖𝟖)

水牛城雞翼的外皮炸得金黃酥脆
肉質鮮嫩 搭配特製的水牛城醬 香辣又惹味(≧▽≦)

ʜᴏᴍᴇᴍᴀᴅᴇ ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ
♥ 自家製提拉米蘇 (+$𝟒𝟓)
怎能不試試他們人氣的自家製提拉米蘇呢?
🤎濃郁的咖啡味與柔滑的奶酪完美融合
甜而不膩 但如果酒味更出就更正(๑´ڡ`๑)

📍 𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞 (旺角)
🐰: 𝟒.𝟐/𝟓

#eatwithkeikei #blackcoffee
#sweetiedaily_mongkok
2024-11-05 246 浏览
今日出開旺角同朋友去試下一間近排好紅嘅cafe, 主打自家製意粉risotto, 同好飲嘅咖啡。自家製的忌廉蘑菇貓耳朵意粉配上麻辣雞扒,鮮嫩的雞扒搭配濃郁的忌廉蘑菇醬汁, 貓耳朵嘅口感亦十分出色,煙煙靭靭咬落彈牙。自家製煙燻豬腩肉配黑啤意大利飯,香濃的黑啤與豬腩肉的煙燻味融合埋一齊,令這道菜充滿深度,飯粒每一口都充滿層次感。焙茶麻薯窩夫配香草雪糕係近排試過少有又好食又靚嘅甜品。焙茶的香氣和麻薯的Q彈,再加上清爽的香草雪糕,好鬼正。飲品方面,竹炭黑芝麻鮮奶同百利甜酒朱古力咖啡都好好飲。總括嚟講,呢間餐廳無論係主菜定係甜品、飲品,都喺水準之上,人均都係二百零蚊,非常抵食。

飲品方面,竹炭黑芝麻鮮奶同百利甜酒朱古力咖啡都好好飲。

2024-11-03 308 浏览
嚟到Black Coffee好開心,因為有好多無奶咖啡選揀,又有百利酒咖啡,有啲想試,但基於甜品又太吸引,要平衡番個甜度,唯有下次先試。🍹Dirty 杯凍,有飲到咖啡和奶的分層,唔錯。🍹Blackccino 有層綿滑泡泡,有啲似Shakerato,配甜品啱晒。🍝自家製忌廉磨菇貓耳朵意粉配慢煮口水雞扒配搭新鮮,雞皮少少脆,忌廉磨菇中和到口水雞扒嘅辣,貓耳朵意粉軟硬適中,不錯。🍝自家製煙燻豬腩配黑啤意大利飯 相對貓耳朵意粉細碟,意大利飯心少少硬,有咬口,每啖飯充滿香濃黑啤味🤤。兩大塊豬腩,配上青蘋果粒粒,好青爽,解膩👍🏻。🍰髒髒提拉米蘇好耐冇食提拉米蘇,見係髒髒版想試下,果然係好sweet嘅甜品😆,酒香濃會更好。🧇黑芝麻醬窩夫配香草雪糕好香濃嘅黑芝麻醬,不論窩夫本身定黑芝麻cream都勁濃郁,有香草籽嘅香草雪糕好滑,食晒勁飽。

🍹Dirty
杯凍,有飲到咖啡和奶的分層,唔錯。

🍹Blackccino
有層綿滑泡泡,有啲似Shakerato,配甜品啱晒。

🍝自家製忌廉磨菇貓耳朵意粉配慢煮口水雞扒

🍝自家製煙燻豬腩配黑啤意大利飯
兩大塊豬腩,配上青蘋果粒粒,好青爽,解膩👍🏻。

🍰髒髒提拉米蘇

🧇黑芝麻醬窩夫配香草雪糕[全份]

2024-10-31
今日去左旺角一間西餐廳叫Black Coffee,裝修以型格黑色為主,主打咖啡☕, 漢堡🍔 和意粉🍝煙三文魚班尼迪蛋配自家製荷蘭汁🥚🍣$98 完美的水波蛋放在香脆的英式鬆餅上,配上鮮美的煙三文魚,再淋上濃郁嘅自家製荷蘭汁,口感一流😚蘆筍帶子墨汁意粉🍝 $129烏賊滑溜墨意粉搭配爽脆蘆筍同惹味帶子,味道濃郁😋牛漢堡🐮🍔 $139多汁肉厚牛配上黑色漢堡,賣相吸引,配上香脆薯條,好味道😛意式鮮奶咖啡🥤$46意式咖啡融合了濃縮咖啡和豐富綿密的奶泡奶泡,帶有絲滑的口感😍竹炭黑芝麻拿鐵☕️$48熱騰騰的竹炭黑芝麻拿鐵配上美美拉花,香氣十足😛

煙三文魚班尼迪蛋配自家製荷蘭汁🥚🍣$98

蘆筍帶子墨汁意粉🍝 $129
烏賊滑溜墨意粉搭配爽脆蘆筍同惹味帶子,味道濃郁😋

牛漢堡🐮🍔 $139
多汁肉厚牛配上黑色漢堡,賣相吸引,配上香脆薯條,好味道😛

意式鮮奶咖啡🥤$46

竹炭黑芝麻拿鐵☕️$48
熱騰騰的竹炭黑芝麻拿鐵配上美美拉花,香氣十足😛

2024-10-29 282 浏览
旺角暗黑型格Black Coffee以型格嘅黑色做主調嘅西餐咖啡店可以坐吧枱同朋友簡單Chill一下Lunch或者dinner時間都有唔少主食選擇香煎三文魚檸檬汁忌廉芝士意大利飯三文魚香口、意大利飯軟硬適中手打牛肉原隻大蘑菇漢堡超級推薦,超鬆軟嘅牛肉而且鎖住肉質焦糖鮮奶咖啡甜而不膩,咖啡口感順滑手搖白桃冰茶桃味清香朱古力麻糬窩夫配朱古力雪糕超驚喜的甜品,窩夫內夾了麻糬超煙靭還有朱古力威化餅作伴碟朱古力絕對要點
旺角暗黑型格Black Coffee
以型格嘅黑色做主調嘅西餐咖啡店
可以坐吧枱同朋友簡單Chill一下
Lunch或者dinner時間都有唔少主食選擇
香煎三文魚檸檬汁忌廉芝士意大利飯
三文魚香口、意大利飯軟硬適中

手打牛肉原隻大蘑菇漢堡
超級推薦,超鬆軟嘅牛肉
而且鎖住肉質

焦糖鮮奶咖啡
甜而不膩,咖啡口感順滑

手搖白桃冰茶
桃味清香

朱古力麻糬窩夫配朱古力雪糕
超驚喜的甜品,窩夫內夾了麻糬超煙靭
還有朱古力威化餅作伴碟
朱古力絕對要點

這間黑色系型格咖啡店,竟然都有幾款方便蛋奶素選擇,蘑菇忌廉和芝士番茄意粉都可以揀唔加肉,另外亦有雙層大啡菇漢堡,味道十分有驚喜,炸薯條亦好有心機好好食。想食甜品有舒芙蕾班戟和窩夫等等,咖啡當然都非常出色啦。旺角這間咖啡店都開業了蠻多年,全黑色系裝修型格十足,之前都好多人鍾意來打卡,咖啡飲品和甜品都很有口碑。平日午市有套餐可以揀,散叫就有意粉、飯、漢堡和小食,甜品主打梳乎里班戟和窩夫。橙香氣泡咖啡 HK$56跟平常喝的橙汁啡不同,這個還加了氣泡,口感層次更豐富,橙香和咖啡香亦混合得洽到好處。雙層原隻大啡菇素漢堡配薯條 HK$119大啡菇漢堡其實都幾考心思,求其煎隻菇夾生菜番茄我會嫌棄,不過這間很有驚喜!兩隻大啡菇咬下去夠晒多汁,再配搭洋蔥、芝士和醬汁,整個漢堡都變得高級起來,一點都不會因為吃菇而覺得悶。薯條灑上紅椒粉,炸得非常香脆,吃得出心機和用心製作。提拉米蘇日式梳乎里班戟 HK$108 / 抹茶鮮奶HK$48吃下去有淡淡酒香的提拉米蘇,梳乎里班戟有點太過鬆軟,入口即溶。抹茶鮮奶日本味十足,濃郁茶香無偷工減料。
橙香氣泡咖啡 HK$56
雙層原隻大啡菇素漢堡配薯條 HK$119
2024-10-24
今次已經係虎媽第三次來到Black coffee ,依然係好高質。唯一美中不足係一開頭坐嘅位滴水,店員都好好,肯俾我地即時換位。自家製忌廉蘑菇貓耳朵意粉($99)忌廉汁好濃好creamy,貓耳朵粉軟硬適中,唔會話硬到咬唔到,又唔會話林得滯。基本上每次來都係叫呢個貓耳朵🥰自家製煙燻豬腩配黑啤意大利飯($138)豬腩煙燻味好香,食落一啲都唔油,而且咬落唔會勁韌🤭好好食。最重要係一食個飯,好有黑啤味,唔會揮發晒。唯一係食食下都會覺得濃味咗啲,啱啲鍾意重口味嘅朋友就啱哂啦😆提拉米蘇日式梳乎里班戟($108)Black coffee 作為HeySoNuts嘅姐妹店,當然唔少得佢最出名嘅提拉米蘇🤪每次食都覺得好正~先講提拉米蘇,入口即化唔再講,濃濃嘅酒香味再配合埋咖啡香味,兩者真係好夾。個人覺得梳乎里班戟唔容易整得好食,而呢度嘅pancake入口即融,同提拉米蘇好夾🥰❤️-總括嚟講,我係好推介大家來試下Black ☕️ coffee ,咁多年都係好高質😆

自家製忌廉蘑菇貓耳朵意粉($99)

自家製煙燻豬腩配黑啤意大利飯($138)

提拉米蘇日式梳乎里班戟($108)

2024-10-22 325 浏览
旺角區廣華街食肆林立與好友相聚於全黑Cafe裝修環境夠晒型格獨特神秘感十足~❣️自家製忌廉蘑菇貓耳朵意粉 配慢煮口水雞扒中西混合的菜式,感覺很新鮮👍貓耳朵意粉造型可愛,煙韌彈牙,配上自家製蘑菇汁奶香十足又濃郁,好味~口水雞扒微微麻辣鮮嫩多汁,值得一試❣️雙重芝士蕃茄意粉 配手打肉丸一上枱已聞到好香的芝士蕃茄味,份量充足,意粉彈牙有咬口,配上香濃的自家製蕃茄醬,非常掛汁好味~手打肉丸咬落好juicy,啖啖肉香味❣️煙三文魚一客煙三文魚被視為最健康營養豐富的海鮮之一,豐富Omega-3和蛋白質,食晒一碟都唔會有罪惡感😆作為餐前小食,配少少新鮮沙律都係唔錯嘅選擇❣️黑芝麻醬窩夫配香草雪糕作為甜品控,半份芝麻窩夫賣相十足,未食已經好吸引🤩第一次嘗試芝麻窩夫,味道獨特~再加埋香草雪糕,簡直係冰火兩重天,滿足的享受
旺角區廣華街食肆林立

2024-10-18
  • 自家製蘑菇忌廉汁貓耳朵意粉配慢煮口水雞扒
  • 雙重芝士蕃茄意粉配手打肉丸
2024-10-22 281 浏览
📍 Black Coffee(旺角) 以陰黑白做主題,店內設有吧枱、普通枱係吧枱上,可以睇住咖啡師沖咖啡☕️好放鬆又治療😍原來到下午兩點左右就大排長龍!如果想食嘅朋友記得早少少嚟食啦🫰🏻記得預留時間幫食物打卡📸✨ 自家製蘑菇忌廉汁貓耳朵意粉充滿豐富既蘑菇🍄‍🟫興特濃蘑菇忌廉汁,每粒特色貓耳朵👂都掛滿汁,個汁濃郁到好入味,淨係食個汁都已經好滿足🥰✨ 雙重芝士番茄意粉配手打肉丸意粉每條都好掛汁,味道豐富,配上香甜番茄,味道同口感更有層次,中間芝士多到拉絲,混合佐唔同嘅芝士🧀配埋四粒彈牙肉丸🍡✨自家製黑芝麻醬日式梳乎里班戟梳乎里班戟軟綿綿綿,好鬆軟且有雞蛋味,加埋埋上面淡黑色既黑芝麻cream,望到已經好治癒❤️‍🩹✨ 焦糖香蕉法式千層酥配朱古力雪糕手工製作多層次堆疊入口酥香脆,原味加入滿滿杏仁片,酥脆口感、濃郁奶油香,酥鬆入口即化,配埋焦糖香蕉🍌面頭己經有一層脆脆既焦糖,打卡一下就睇到🤭配埋苦甜巧克力,香甜濃郁不膩口🍫✨ Dirty近年很流行的 Dirty Coffee,強調EspressO濃烈的油脂香氣、與冷牛奶的甘甜,熱與冷的交融,雙重口感很是特別。
📍 Black Coffee(旺角)

以陰黑白做主題,店內設有吧枱、普通枱
係吧枱上,可以睇住咖啡師沖咖啡☕️
好放鬆又治療😍
原來到下午兩點左右就大排長龍!
如果想食嘅朋友記得早少少嚟食啦🫰🏻記得預留時間幫食物打卡📸

✨ 自家製蘑菇忌廉汁貓耳朵意粉

✨ 雙重芝士番茄意粉配手打肉丸

✨自家製黑芝麻醬日式梳乎里班戟

✨ 焦糖香蕉法式千層酥配朱古力雪糕

✨ Dirty

2024-10-20 362 浏览
旺角必到工業風Cafe這間是我會定期光顧既高質Cafe,不論係精品咖啡或甜品都相對出色,疏乎厘和窩夫都是每次必食的,大推!自家製忌廉磨菇貓耳朵意粉配配慢煮口水雞扒口水雞扒味帶麻辣,帶辣勁,肉質厚實,貓耳朵意粉沾滿濃郁的忌廉蘑菇汁,入口順滑,非常滋味焙茶麻糬窩夫配峰蜜雪糕到店必點麻糬窩夫!窩夫夾着口感軟糯的麻糬,每口也散岀啖啖焙茶香,配上自家製蜂蜜雪糕,別具心思疏乎厘配自家製青蘋果拖肥金寶醬梳乎厘係餐廳名物,超級柔軟梳乎厘,軟綿並帶有蛋香,非常高質,必食!餐廳即叫即做,配上蘋果肉和拖肥金寶脆脆,味道酸酸甜甜伴隨著肉桂香,大愛Cappuccino型格拉花,與餐廳主題首尾呼應。入口順滑,咖啡味香濃,齒頰留香,令人非常難忘Matcha Latte抹茶甘醇且微帶苦澀,奶泡入口綿密細緻,香濃奶香加上抹茶的韻味,大愛Black Coffee 📍旺角廣華街3號地下3號舖
旺角必到工業風Cafe

Cappuccino

Matcha Latte

Black Coffee 📍旺角廣華街3號地下3號舖

1928 浏览
#假日好去處 放假當然要去搵好東西食,話說旺角呢間餐廳好有特色,喺街外望落去好少留意到,啲玻璃係黑色嘅,好有型😎唔怪之名叫黑咖啡店咁正!🍽️ 自家製忌廉蘑菇貓耳仔意粉 +雞扒同Lisboy一齊一定要考慮佢都食到嘅食物😍最估唔到呢間嘅招牌係大人細路都愛食嘅忌廉蘑菇貓耳仔意粉🍝得意得來又好味🤤Lisboy食到舔舔脷😋😋😋同埋我哋加咗慢煮口水雞扒,我估都係佢哋嘅招牌菜,麻辣得來夠晒滋味!🍽️ 自家製煙燻豬腩配黑啤意大利飯呢個Risotto不得了,煙燻豬腩喺個飯嘅面煎到香脆望到嗰啲油脂反晒光咁,未食先興奮,仲有青蘋果🍏粒做裝飾,點知一下落口有啲酸甜香脆嘅感覺,配埋黑啤意大利飯真係好特別好新鮮!🍽️ 新鮮草莓千層酥配士多啤梨雪糕食完飯當然要叫返個甜品滿足吓個胃,呢個士多啤梨千層酥都係必食之選,有新鮮士多啤梨比該食香脆嘅千層酥切落去已經吱吱聲,一食落口配埋士多啤梨雪糕真係絕配🍓🤤🍸 青梅竹馬Lisba一見到呢個新出嘅Cocktail有梅酒就即刻叫左來試☺️最特別嘅係佢哋嘅杯面仲沾有滿滿嘅爆炸糖,青蘋果味,配埋莓味嘅酒,真係好夾同好Freshhhhh😊口感一流!🍵 抹茶鮮奶呢間Cafe嘅咖啡好出名,但係夜晚

🍽️ 自家製忌廉蘑菇貓耳仔意粉 +雞扒

🍽️ 自家製煙燻豬腩配黑啤意大利飯
🍽️ 新鮮草莓千層酥配士多啤梨雪糕

🍸 青梅竹馬

🍵 抹茶鮮奶
呢間Cafe嘅咖啡好出名,但係夜晚想試返我最愛嘅matcha Latte🤤仲有靚靚拉花,成個奶咁好Rich,色香味俱全!