2020-07-23 534 浏览
BLT BurgerBLT set (fries+ soft drink)香草牛油果火雞堡洋蔥圈價錢💲: $178/ $88/ $56好味程度😋: 3.8/5服務🍴: 4.2/5環境🗾: 4.4/5性價比🥢: 3.6/5回頭率😚: 3.6/5-呢間burger都開左好耐,次次經過都會見到。今次終於入去試左啦😋原來真係好大份!3個人叫2個set我覺得係夠晒🥳-第一份叫左BLT,入面就係多左煙肉的burger👍🏻 佢個包係甜甜地的,用啲牛油烘得好脆🥰 入面有茶同蕃茄全部都新鮮爽脆☺️ 個2片煙肉都係煎到好脆,好大煙燻味😋 舊漢堡係有7oz,所以好大塊,但我就覺得佢地自家制得好散,啲肉唔夠腍,一切落去就散晒🧐食得有啲狼狽🤨 佢仲有條酸瓜做伴碟,但我個人就唔食既🤪 佢個set有炸薯條,呢個係厚切,仲好熱,新鮮炸起,正😛-另一份係香草牛油果火雞堡。呢個就比較淡味,不過比好多🥑,如果係中意牛油果的一定like😉 塊火雞扒就好似用雞胸肉組成,所以都幾嫩,係可以濃味小小😌 個包一樣大大個。最尾仲散叫左個洋蔥圈,呢個超脆,放好耐都仲脆,證明個粉漿做得好好😍。入面一個完整的洋蔥圈。整體我覺得呢間ok,未係驚
BLT Burger
BLT set (fries+ soft drink)
香草牛油果火雞堡
洋蔥圈
價錢💲: $178/ $88/ $56
好味程度😋: 3.8/5
服務🍴: 4.2/5
環境🗾: 4.4/5
性價比🥢: 3.6/5
回頭率😚: 3.6/5
另一份係香草牛油果火雞堡。呢個就比較淡味,不過比好多🥑,如果係中意牛油果的一定like😉 塊火雞扒就好似用雞胸肉組成,所以都幾嫩,係可以濃味小小😌 個包一樣大大個。最尾仲散叫左個洋蔥圈,呢個超脆,放好耐都仲脆,證明個粉漿做得好好😍。入面一個完整的洋蔥圈。整體我覺得呢間ok,未係驚喜,但唔會唔好食,有返一定的水準,大家都可以一試😎
2020-07-19 472 浏览
呢間漢堡店至少食左7-8年,但最近兩年少左去海港城,冇去幫襯佢。今次想用埋海港城dining coupon,就去BLT Burger回味一下星期六中午時間預左要排隊,大概10分鐘就可以入去。平時叫開Classic Burger combo set,今次我就叫BLT Burger combo,upgrade汽水變Cookies n Cream Milkshake漢堡賣相唔錯,五成熟既牛肉剛剛好煙肉好脆,唔係死鹹食食吓覺得漏左d嘢... !!!我唔記得加隻蛋🥚!呢個係以往既習慣,加左仲好食!薯條方面我揀左Fat fries,即係薯角,份量好多,其實食唔晒至於Milkshake,平時飲開可樂既我就唔太習慣飲奶昔,呢款Cookies n Cream係好飲,但只限頭幾啖...跟住我就飲唔到落去,對我嚟講太甜喇!而且非常飽肚...結果我叫左個外賣杯帶走杯奶昔。。。好難得呢間burger店keep住有人氣,繼續放佢入我既list

星期六中午時間預左要排隊,大概10分鐘就可以入去。
BLT  Burger  Combo

漢堡賣相唔錯,五成熟既牛肉剛剛好
煙肉好脆,唔係死鹹

2020-07-18
BLT  Burger  Combo
  • BLT burger combo
2020-07-15 299 浏览
因朋友有Coupon,成日見到好多人排隊所以今日就試吓。黎到梗係叫個招牌菜BLT Burger,首先Burger,梗係講個包啦,包口感外脆內軟,正常發揮。塊扒就有d乾身,牛味都ok,但係相對比較少肉汁,可能因為太多人關係,廚師一次過煎好多塊就冇留意過左火。到薯條,薯條依方面可以讚一讚,雖然比較幼,但都脆,但入面唔會唔夠軟。服務方面可能人手唔夠同太多枱,變相唔夠waiters, 枱叫闊落,但可能太多人等既關係枱與枱之間都比較近。Over all 黎過有少少差,始終塊扒好重要,同埋個人比較著重環境,始終環境都會影響食野嘅心情。
因朋友有Coupon,成日見到好多人排隊所以今日就試吓。

2020-06-11
2020-07-05 433 浏览
專登去尖沙咀海港城去食呢間BLT,排隊多人到嘔,都排咗好耐先至到我哋(成四十五分鐘)。其實嗰日我哋係好肚餓,但係我哋知道呢度啲嘢好大份,於是乎我哋只係叫咗一份澳洲和牛漢堡嘅套餐,include薯條有l同少少沙律,仲有一杯嘢飲,之後我哋單叫咗一份玉米片同洋蔥圈,心諗應該都夠皮啩╮(╯▽╰)╭澳洲和牛漢堡 ~ 其實都食唔到係咩特別和牛,味道一般,不過都算新鮮嘅。洋蔥圈 ~ 比較大份咗,好彩炸粉唔係特別厚,還可以。手撕BBQ豬肉玉米片 ~ 最出色係呢個單點,亦好大份,不過由於份量太多,真係點都食唔晒。

洋蔥圈 ~ 比較大份咗,好彩炸粉唔係特別厚,還可以。

每次係海港城行過就會比依間餐廳門口嘅電視logo吸引到,而且好多時都會有人排隊嫁!以食美式漢堡嘅餐廳黎講,環境都算幾唔錯,座位都好闊落下😌**********<經典漢堡+炸薯格+汽水> $158因為叫set比較抵食嘅關係,就叫左個經典漢堡餐!塊漢堡扒好乾一啲都唔juicy,口感有啲鞋,真係要扣分😫不過勝在份量夠大,兩個人share已經夠飽!**********<Spicy Buffalo燒雞翼(8隻)> $84本身諗住個漢堡會好食,點知反而個雞翼好有驚喜,個buffalo wings唔會好辣,個醬調較得好惹味,加埋旁邊個sour cream,味道出其不意地夾喎😍

**********
<經典漢堡+炸薯格+汽水> $158

**********
<Spicy Buffalo燒雞翼(8隻)> $84
Spicy Buffalo燒雞翼(8隻)
Spicy Buffalo燒雞翼(8隻)
2020-06-26 361 浏览
端午節同御廚出左去尖沙咀,行行下想食野,就黎左呢間,貪佢有沙律,因為實行減醣中。兩個人叫左burger set,凱撒沙律加配火雞,薯條有3款揀:奶/粗/薯格,御廚揀粗薯條。食物質素好,肉類應該冇調味,枱面有胡椒,鹽自己加,不過本身連埋burger既醬都夠味。想講下張皮梳化,本身坐既位已爛左,見到成塊皮起晒出嚟,先唔講影響外觀,坐落去真係feel到塊皮刮到大腿,咁岩今日著裙,感覺仲明,坐得好唔舒服.....希望店家盡快改善

2020-06-25
BLT係美國都幾出名連鎖漢堡店,每次行過海港城都見到好多人光顧,環境都幾靚,燈光柔和坐得舒適,餐廳提供11款漢堡包,可以跟餐配炸薯條,另外仲有多款奶昔同甜品,睇落幾吸引🤤-----1. BLT Burger Combo Set $198 6.5/10套餐包左BLT burger、炸薯條、汽水,套餐偏貴,而burger係由7oz漢堡肉、培根、生菜、洋蔥、番茄組成,叫左五成熟,肉質粉嫩,食落juicy,培根煎到香脆,但我覺得有點油膩,不過有生菜中和,而包偏乾,冇牛油香,呢個價錢有點唔值🙈2. 燒雞翼 $84 8/10有辣味或bbq味,而我就揀左辣味,一份有8隻,有雞翼和雞腿,汁好惹味,外皮好脆,好好食😋

-----
BLT Burger Combo Set
BLT Burger

2. 燒雞翼 $84 8/10
燒雞翼

2020-06-25
燒雞翼
2020-06-25 229 浏览
前排海港城為左推動消費就推出左Cash Coupon咁有coupon 當然去食下平時覺得佢貴又唔捨得俾錢試既野啦🤣當日排左2個鐘先入到去嫁🤨整體黎講就普通唔算係好食到要Encore🤣-BLT Burger Combos $178佢只有3款漢堡可以跟餐加配薯條同飲品而BLT呢個classic係可以配餐既相對抵食D😉但呢個Burger同預期中有D出入個包因為比較少沙律醬所以個包食落有d乾🤨但塊扒係好食既好juicy!-Au Poivre 黑椒磨菇漢堡 $128推介呢個‼️塊扒加埋黑椒磨菇汁好好味愈食愈惹味😋😋BLT個包真係比下去🤣呢個漢堡只可以散叫😉-煙荷蘭芝士薯格 $82不推介D芝士少到可憐仲要$80😕普通薯格都係$42咋!芝士係食到D煙熏味但因為量太少唔滿足☹️-PBJ Mike shake🥤 跟餐加$28杯野係紫色既見到都嚇一跳原來係加左Grape Jelly飲落花生醬味唔算好濃所以唔會話飲到好膩😉
BLT Burger Combos $178

Au Poivre 黑椒磨菇漢堡 $128

煙荷蘭芝士薯格 $82

PBJ Mike shake🥤 跟餐加$28
2020-06-12
  • Au Poivre
2020-06-23 159 浏览
When I arrive at the door, no body is there at the reception, I go inside and look for my husband, a waitress who was dressing the table murmured sth with her face mask on n point at me, since I couldnt hear so I take a step forward, she has an annoying look n I feel that I’m not welcomed in the res, other waiters n waitress, there are 3 or 4 of them, all looked at me, I was very embarrassed! I asked them shall I wait outside. Later they took my temperature at the door n let me in. This is a very unpleasant experience n I don’t want to eat in the restaurant and will not come back again.
I know there are rules implemented for all the restaurants lately, but customer is not responsible to follow the rules YOUR WAY.
2020-06-23
2020-06-15 321 浏览
因為係有海港城優惠券,所以特登排咗一個鐘食呢一間嘅Burger,呢間會問客人牛肉需要幾成熟,服務方面都非常之好,反而burger我覺得一般,BBQ雞翼亦都一般,最好味係個沙律。當然我哋係收工時間食可能都有關係,仲要係好多人排隊。不過個套餐係非常之抵食,一個套餐已經夠兩個人食。
2020-06-03 502 浏览
美式漢堡set多汁 肉厚 可以選擇幾分熟⋯漢堡上一層有焗過 很香 中間冇芝士 但係⋯套餐薯條 一般⋯差小小時間⋯唔夠脆!有小小失望⋯好鍾意食薯條⋯配上奶昔⋯太甜 太太太甜 ⋯慎重 卡路里好高雞翼 睇起上來就好有食慾熱辣辣嘅雞翼 都好食!酸酸甜甜 好好味味都幾濃炸芝士條—踩雷 冇咩芝士味⋯馬蘇里拉芝士 冇味道 以為中間係麵粉但又可以拉絲⋯食左一條⋯就打入冷宮⋯最後甜品 雪糕 都係⋯太甜太甜⋯吃漢堡可以 甜嘢就⋯除非自己本身特別鍾意好甜嘅嘢
美式漢堡set

最後甜品 雪糕 都係⋯太甜太甜⋯
吃漢堡可以 甜嘢就⋯除非自己本身特別鍾意好甜嘅嘢
  • Buffalo wings
2020-06-01 447 浏览
非專業分享The Classic Burger $96漢堡裡面的牛肉可以選擇0-10成熟,今次我選擇了7成熟,個人比較喜歡較熟的牛的話,可以選7成熟,個人認為剛剛好;而朋友則選擇了5成熟,牛肉並沒有流血水,大家可以放心選擇(個人較怕有血水的肉)==============FAT Fries $48個人比較喜歡粗薯條,口感較實在,吃到薯仔的味道;朋友點了幼薯條,他開玩笑形容薯條很像麥記的薯條🧂另外,薯條味道較淡,桌面上有茄醬、芥末醬、鹽、胡椒粉提供,可以自己調味===============Milkshakes!! $72必飲!!! 好多朋友都大讚這裡的奶昔,所以慕名而來,真的 很 棒!大力推薦這裡的奶昔~有非常足夠的甜味,又不會讓人覺得膩,回頭率100%!!(我個人覺得😌).我點了棉花糖雲呢拿奶昔,朋友點了鹽味蝴蝶脆餅焦糖奶昔、曲奇忌廉奶昔,三杯都很讚!但個人覺得焦糖奶昔最好喝,到BLT burger喝奶昔就沒錯啦~===========================套餐包含漢堡、薯條(可選粗/幼薯條/薯格)、汽水,共$158,升級果汁+$18、奶昔+$28、啤酒+$40,我們3人都
非專業分享
The Classic Burger $96
==============
FAT Fries $48
===============
Milkshakes!! $72
===========================
套餐包含漢堡、薯條(可選粗/幼薯條/薯格)、汽水,共$158,升級果汁+$18、奶昔+$28、啤酒+$40,我們3人都點了套餐,份量非常足夠,讓我們食得很飽
如果你食量較少,建議和朋友一起點不同的食物,分享美食
~~~~~~~~~~
人均消費:~$200(已加一)
2020-05-16
  • 鹽味蝴蝶脆餅焦糖奶昔
  • Classic Burger
平日來海港城食漢堡包🍔商場正推飲食現金卷推廣這店亦有參加推廣接近七點來到店外排隊排第二位,等一陣就可以入座了兩個人點了一個套餐澳洲和牛漢堡,薯格,飲品飲品升級為奶昔另加bbq雞翼8隻漢堡包🍔份量十足7安士漢堡雞旦煙肉薯條類可自選粗薯條,幼薯條和薯格套餐加$28汽水升級為奶昔燒棉花糖雲呢拿奶昔奶昔的冰塊不算多飲落不會太冰冰甜度剛好!八件雞翼配上生的紅蘿蔔🥕和西芹減膩醬是芝士味道,像濃濃的南芝士有5件雞翼,3件雞腿🍗肉質ok, 脆皮整體可以!兩個人食量太細,食唔晒薯格🙈⭕️進店前量度體溫 ⭕️座位間有距離感 ⭕️枱面提供一次性酒精濕紙巾⭕️全店職員戴上口罩
平日來海港城食漢堡包🍔
商場正推飲食現金卷推廣
這店亦有參加推廣

接近七點來到店外排隊
排第二位,等一陣就可以入座了

兩個人點了一個套餐
澳洲和牛漢堡,薯格,飲品
飲品升級為奶昔
另加bbq雞翼8隻

漢堡包🍔份量十足
7安士漢堡
雞旦
煙肉

薯條類
可自選粗薯條,幼薯條和薯格

套餐加$28
汽水升級為奶昔

燒棉花糖雲呢拿奶昔
奶昔的冰塊不算多
飲落不會太冰冰
甜度剛好!

八件雞翼
配上生的紅蘿蔔🥕和西芹減膩
醬是芝士味道,像濃濃的南芝士

有5件雞翼,3件雞腿🍗
肉質ok, 脆皮

整體可以!
兩個人食量太細,食唔晒薯格🙈

⭕️進店前量度體溫
⭕️座位間有距離感
⭕️枱面提供一次性酒精濕紙巾
⭕️全店職員戴上口罩
2020-05-28
用餐优惠
優惠券
2020-05-28 358 浏览
假日只想輕鬆及放空一下,小型café或普通西餐廳就最適合不過。來到海港城,穿插LCX和海洋中心有常常排長龍的BLT Burger。最令我滿意的是沒有限時,因此可以食幾耐就坐幾耐。The Classic Burger Combo.HK$158一入餐廳,已被昏暗的燈光、懷舊復古的枱櫈、輕快的英文情歌所吸引。望著menu,亦快快地選了The Classic Burger Comb,除了burger,還有粗/幼薯條及汽水一杯。等待的同時,亦有不少外藉人士和情侶入座。而最吸引我的是天花版上的MV,還要是Channel V,美式氛圍隨即而來! Combo來到是非常吸引,厚實的漢堡包藏了牛肉漢堡、生菜、蕃茄和洋蔥。Burger 來說,肉質扎實但失去肉質鮮味,較為粗嚡並有少少失望。幼薯條的份量較多同好夠熱,建議可加多少少鹽,口感會更加好。除了美食和環境,優質的服務亦不錯,待應們有禮之外,亦經常面帶笑容。

2020-05-24 244 浏览
賣相唔錯嘅burger店😋平時收工見到都幾多人食都好想試吓,今日係呢個休閒嘅星期日,終於有時間試吓呢間想食好耐嘅漢堡店啦。我哋三個人食量都唔大所以只係帶咗兩份漢堡combo set,其實食落都幾飽。Classic Burger combo set 呢一份classic burger呢會跟一個酸嘅青瓜同一個好細分嘅沙律仲有一個自選嘅薯條,其實burger就真係一般般啦,舊肉唔算太juicy,同埋配嘅餡都係一啲比較常見嘅料例如蕃茄汁芝士芥辣等等。BLT Burger Combo Set呢份burger就會比上面果份呢多咗份比較香脆嘅煙肉,口感會多層次啲味道亦都會出啲,因為到裏面會加咗洋蔥番茄等等,個人來講呢就會比較鍾意呢一份多啲啦。花生奶昔個人來講呢唔係咁鍾意飲奶昔嘅,因為朋友想飲就帶咗一杯,唔鍾意飲甜野嘅我呢都覺得幾好飲因為花生底呢,所以有少少鹹味唔會話太甜可以值得一試。
賣相唔錯嘅burger店😋

Classic Burger combo set