2019-11-03 741 浏览
難得唔洗排隊,終於可以試吓。第一次邦襯,「經典漢堡」應該係首選啦,所以叫左個試吓,當然梗係要叫個「BLT漢堡套餐」,之後再加個「香蕉船」「漢堡」牛肉真係好多汁,味道👍🏻,伴菜醃青瓜個人覺得太咸,我本人好鍾意食沙律,但呢度嘅沙律味道有D怪,所以放棄了😅「BLT漢堡套餐」,用得招牌名漢堡當然有水準,牛肉多汁,煙肉亦好味,唔會太油、太燶,薯條亦達水準😋甜品「拖肥香蕉船」有D驚喜,賣相吸引🥰經典漢堡$98BLT漢堡套餐$178甜品「拖肥香蕉船」$58
難得唔洗排隊,終於可以試吓。

甜品「拖肥香蕉船」有D驚喜,賣相吸引🥰

經典漢堡$98

BLT漢堡套餐$178

甜品「拖肥香蕉船」$58

2019-10-07
2019-10-09 599 浏览
之前已經好想試BLT burger,但係次次見到都大排長龍,今日行過見冇咩人,就決定去試一次第一次叫左一個BLT burger combos除左burger之外,仲有配薯條及一杯飲料。Burger我地選左well medium,粗薯條,仲試左cookies n cream milkshake另外,加左8隻水牛之士雞翼一開始覺得個burger好乾,覺得冇其他人講得咁好食,最後見到佢推薦叫medium,下次再試過😚薯條方面,可以自己選粗薯條或幼薯條。個人覺得幼薯條會比較好食!至於,milkshake應該係最滿意的,滿滿的cookies粒粒,而且很濃的朱古力味。

第一次叫左一個BLT burger combos

另外,加左8隻水牛之士雞翼

2019-10-07 390 浏览
其實都經過過呢間Burger好多次,今次終於夾到時間入去食。一間充滿美式風情嘅漢堡店,除左要食漢堡,都唔好錯過佢哋嘅奶昔。左邊係COOKIES N CREAM, 本來以為都係朱古力味為主,反而呢款就咖啡味更突出。右邊係GRANDMA'S TREAT, 係雲呢拿奶昔加入咗Bourbon whiskey同埋焦糖。THE CLASSIC BURGER AND FRIES除咗漢堡扒,漢堡入面仲有蕃茄生菜同洋蔥,旁邊仲放左條酸瓜。TEX-MEXAN漢堡扒以外,仲有煙肉、炸蒜蓉、辣椒等等, 食落好有墨西哥風味。

THE CLASSIC BURGER AND FRIES
除咗漢堡扒,漢堡入面仲有蕃茄生菜同洋蔥,旁邊仲放左條酸瓜。

TEX-MEXAN
  • TEX-MEXAN
  • Classic Burger
2019-10-04 275 浏览
同朋友去食lunch而朋友表示想食burger咁就搵咗海港城嘅BLT Burger,之前成日行過都見好多人排隊,應該都好食嘅。平日晏就去唔使排隊但都大約坐滿咗6,7成枱。餐廳冇set lunch,要單點burger或者嗌佢嘅combo。combo得3款 classic burger, BLT burger同和牛burger。combo就跟咗薯條同飲品。同朋友嗌咗一個classic burger combo同一個BLT burger combo,分別跟薯格同粗條,再加錢將個飲品變做milkshake。先講講個包,好大個!一上枱嚇親,好厚好大個,完全無從入口😂個漢堡扒要咗5成熟,但都少少乾。BLT burger入面冇酸瓜所以就另外配咗半條喺側邊,如果唔食記得提佢走瓜。burger仲配咗一小兜椰菜沙律。粗薯條好夠份量,食到好飽,但覺得唔夠脆,薯格會好食啲。2杯milkshake 都好甜,cookies and cream嗰杯仲有啲咖啡味。

粗薯條好夠份量,食到好飽,但覺得唔夠脆,薯格會好食啲。

2019-09-30 273 浏览
事緣想同女朋友去下尖沙咀嘅激安殿堂,所以都去咗海港城嗰邊嘅餐廳食晏。呢間漢堡包店竟然係星期六冇咩人排隊,所以就入咗去試試佢。 呢間餐廳氣氛唔錯,係好經典嘅美式酒吧佈置。有落地玻璃,座位都好闊落,每個座位都有蕃茄芥茉醬同紙巾。啲侍應都會令美式嘅大餐盤,服務幾周度。 我同我女朋友分別叫咗經典漢堡同墨西哥漢堡,然後我個餐就加咗杯汽水同薯條。果然個包個份量都好厚重,一個餐加薯條嘢飲剛剛好。裏面附送咗個淡忌廉味嘅小沙律,新鮮醒胃。 兩個漢堡包比較起上嚟,墨西哥漢堡比較遜色,價錢貴點,只係多咗啲煙肉同幾辣嘅醬汁。反而經典漢堡雖然好普通,但漢堡扒配上蕃茄洋蔥,簡單而不油膩。好juicy,反而簡簡單單嘅漢堡包先最match。 呢間店唔錯嘅地方係漢堡扒可以揀幾多成熟,配合返自己嘅口味。值得一提如果正常食量嘅話,建議可以兩個人share一個餐再加其他嘅小食;或者唔需要每個人都架個薯條。因為份量實在太大!但粗薯條真係幾脆同熱辣辣,又係必食嘅。

2019-09-21
2019-09-24 211 浏览
漢堡去1到5成熟上到枱時就自煮去到6至7成,不會標血水,而肉質又剛剛好 而奶昔好正! 好杰身! 啖啖都係好creamy既奶昔!已經好耐冇飲過咁正宗既奶昔了薯條也可揀幼身,粗身同薯格。始終都係like幼身,覺得脆d,開心d

而奶昔好正! 好杰身! 啖啖都係好creamy既奶昔!
已經好耐冇飲過咁正宗既奶昔了

2019-09-23 215 浏览
今晚同朋友喺海港城食飯,經過呢一間餐廳見到條隊比平時短好多,等左15分鐘就入得。德州墨西哥漢堡:我同朋友都中意墨西哥菜,當然要點呢款漢堡。食落同墨西哥菜一樣惹味,加上醃Jalapenos辣味,下次黎會再點。澳洲和牛漢堡:呢個漢堡重點當然係塊和牛扒,煎得剛好,入面仲係粉紅色,好juicy。漢堡仲有塊煙肉,食多到一半左右有D膩。粗薯條:新鮮炸起熱辣辣,粗薯條食落比普通薯條更加有滿足感。炸洋蔥圈:一樣熱辣辣,好脆口,粉漿唔會好厚,炸ge時間適中,所以洋葱唔會太腍。總括而言,中意食漢堡/美式快餐必試,建議可以多D人一齊share。

粗薯條:新鮮炸起熱辣辣,粗薯條食落比普通薯條更加有滿足感。

2019-09-21
2019-09-14 264 浏览
其實次次經過都覺得好吸引, 不過見到咁長既人龍就會卻步😨 今次難得見到唔洗排隊就決定入去一試💪🏽 睇下到底佢有咩吸引到大家排咁耐隊😼 呢間黎自New York既漢堡包店走vintage風格, 無論係餐廳既裝修定係擺設都俾你覺得自己好似去左另一個空間咁🕰 絕對會係視覺同味覺既享受👍🏿 而且我覺得餐廳既服務員態度都好好, 所以絕對加分✔️ 食物既選擇都算多, 可以揀套餐或者散叫, 套餐方面會包一個指定漢堡包, 飲品同埋薯條🍟 眼見大部既人都係叫套餐, 而且份量唔惹少😱 除左漢堡包之外, 奶昔都係呢間餐廳必試既一樣野, 不過佢真係好大杯, 我見隔離枱既男仔都飲唔曬🙊我地今次就冇叫套餐, 一黎怕食唔曬, 二黎想試下多D款式既小食😀我地分別叫左兩個漢堡包同埋三個小食, 飲品就冇叫到, 因為真係怕太飽🤣BLT 🍔($118)呢間餐廳既signature burger 又點可以錯過呀😏 漢堡包好厚身, 材料好豐富, 7oz grilled CAB burger 我地揀左5成熟, 口感非常好juicy, 再夾埋塊bacon 同埋其他配料簡直係絕配🤤 墨西哥薄餅漢堡🍕🍔($128)呢款burger 係第二

BLT 🍔($118)

墨西哥薄餅漢堡🍕🍔($128)
呢款burger 係第二度未見過, 見佢幾有趣我地就揀黎試下🤗 入面同樣地有7oz grilled CAB burger 我地都係揀左5成熟🔥 食落真係好似食緊墨西哥pizza 咁, 只係多左塊漢堡令到口感更加豐富👍🏿 真係好正, 重點係個包既部分好軟身, 感覺好正🤤

燒雞翼🍖 (8隻)($84)
呢款雞翼有兩款口味(buffalo/ tangy bbq)同埋份量(8隻/15隻)可以揀👍🏿 我地揀左8 隻buffalo , 雞翼既質感好嫩滑好juicy💦而且辣辣地好惹味, 食完一隻接一隻,完全停唔到口🤤

手撕BBQ豬肉玉米片🌽($88)
首先份量好大, 而且d cheese 融化曬係nachos 度好正, 最鐘意就係食cheesy既nachos🧀 不過豬肉絲可以多返少少會好D🤨

炸洋蔥圈🔥($56)
而家愈黎愈少地方食到炸洋蔥圈, 難得入到黎又點可唔叫呀😌 份量都算多, 我地三個人食每人都有大約3-4舊😎 洋蔥圈炸得好酥脆, 食到洋蔥本身既甜味, 好正🤩

食完真係飽到上心口, 感覺好滿足😍 個BLT burger 同埋buffalo雞翼真係回味無窮, 到而家諗起都流曬口水🤤 呢間漢堡包店既食物質素高而且價錢合理, 絕對值得回頭👍🏿
2019-09-02
2019-09-06 225 浏览
BLT burger 裡面的裝潢是美式酒吧設計,磨砂式窗口更帶舊酒吧的風味,但與窗外風景無緣。地理位置極優越,就在海港城人來人往的通道上,經常都看到客滿的盛況。不過,就發生了一件不快事件。明明叫的是BLT burger combo, 但到手的是classic combo. 本身想試一下,出名由煙肉、生菜、蕃茄做主題的漢堡,卻來了普通的classic burger.Classic Combo 安格斯牛肉漢堡扒煎至三成熟,入口牛肉肉味很濃厚,加上肉汁保存得非常好。紫洋蔥讓漢堡味道沒有太單調,還點辛辣香味。另外帶有蔬菜沖淡肉類的肥膩感。酸瓜味不是人人都能接受。Kowloon spicy chicken 件雞越食越辣,非常上癮。而且,不會煮過熟,入口還有雞肉肉汁,但邊邊位就有點過硬身。而且食到最後是非常辣。

Classic Combo

另外帶有蔬菜沖淡肉類的肥膩感。酸瓜味不是人人都能接受。

Kowloon spicy chicken
2019-09-05 191 浏览
“BLT” $118 +$12 (Monterey Jack)BLT意思就是Bacon Lettuce Tomato,簡單而言就是以煙肉 、生菜和蕃茄作主軸的漢堡包。這裡的用料新鮮,煙肉大條之餘不會太硬。當然中間那漢堡肉也相當重要,店家標榜使用USDA Prime安格斯牛肉 ,並用了西冷肉、牛排骨、牛臉頰、牛腩等不同部位絞成漢堡扒。肉的熟度是自選的,是次選了Medium Rare,牛肉香味濃郁。醬汁方面用了店家秘製的BLT Sauce,醬汁不太多,不會令漢堡太濕,亦不會蓋過漢堡扒本身的肉味。Monterey Jack芝士味道不突出 ,加了像沒加一樣(芝士的選擇除了Monterey Jack,亦有Blue, Vermont Cheddar, American和Swiss)。The Classic $98是店家最基本的漢堡,除了那塊用了USDA Prime安格斯牛肉的漢堡扒外,配料亦包括蕃茄、生菜和”BLT”沒有的生紫洋蔥。味道方面因加入了紫洋蔥,漢堡包味道整體都帶有洋蔥的辛辣味,其次是牛肉的香味。牛肉也是選擇了Medium Rare,很大塊也煎得很香。點選漢堡店家亦會包括一份Colesl

The Classic $98

點選漢堡店家亦會包括一份Coleslaw(凉拌卷心菜)和酸青瓜 用以中和過於油膩的口感。這個Coleslaw是個人食過其中一個較好的,味道平衡不會過酸。酸青瓜則沒有切片,客人可自由依自己的口味進食。

Sweet Potato Fries, Chili Spice $62
炸甜蕃薯條在香港不是常見的選擇,比起薯條除了更健康外 。這𥚃的炸甜蕃薯條較腍身。味道甜甜的,但辣椒粉味道不太出。

2019-08-17 395 浏览
每次去海港城行街,多數都會去食呢間漢堡!佢既漢堡包款式有好多可以揀,素包都有,岩哂食素既人。黑椒蘑菇漢堡,係我最鍾意食既每份漢堡都跟一份細沙律加半條醃青瓜,芝士牛肉同蘑菇味道真係好夾,勁多肉汁!配埋個黑椒汁真係好好食呀芝士條有驚喜,外面炸到好脆,入面好好煙un,食左幾條都唔太溜!真心唔錯洋蔥圈一樣外面炸到脆卜卜,入面啲洋蔥好甜。其實我一向唔鍾意食洋蔥,但每次同朋友嚟,佢哋都會叫,佢哋話呢度嘅洋蔥圈特別好食,所以我就試吓!點知一試真係愛上左。凱撒沙律都好好食呀,食得太多炸嘢食返啲沙律中和下燒雞翼感覺就麻麻,覺得佢太鹹同有啲乾
黑椒蘑菇漢堡,係我最鍾意食既

凱撒沙律都好好食呀,食得太多炸嘢食返啲沙律中和下
燒雞翼感覺就麻麻,覺得佢太鹹同有啲乾
2019-08-17
2019-08-15 257 浏览
時常在海港城經過BLT Burger都會不禁注視那些坐在玻璃位置的客人點的漢堡,而每次到午餐晚餐的時段更總是人山人海、是經常需要等位的人氣熱店。這天放工就馬上飛奔來到BLT Burger,幸好還不到晚上7時半,很順利地不用等位便能入座。原來BLT Burger亦有提供3款Combo,而我們選擇了經典的BLT漢堡套餐。薯條可選幼薯條、粗薯條或脆薯格,套餐還包括一杯Soft Drink。漢堡真的很巨型,而且是5成熟,半熟的牛肉漢堡入口鬆軟非常,切開漢堡後更有肉汁流出來,配合煙肉、生菜和蕃茄,實在是經典的絕配。我們並沒有點套餐的汽水,而是加錢換成了鹽味蝴蝶脆餅焦糖奶昔,因為BLT Burger的奶昔是非常有名!頂部的蝴蝶脆餅使賣相變得更吸引,味道甜中帶鹹,特別的口味是在別的店未曾喝過的,使人不禁一口接一口地喝,即使喝畢整杯巨型的奶昔亦不見膩,感覺非常好。咖啡酒奶昔,當中加入了很多人都喜歡而且為人熟悉的Bailey's,Bailey's獨特的香氣則成為了整杯奶昔的精髓。入口隨了Bailey's之外還有香濃的咖啡味,口感Creamy易入口,即使喝到最後味道也很濃,完全沒有變淡,可見真材實料並沒有
BLT漢堡套餐

鹽味蝴蝶脆餅焦糖奶昔

咖啡酒奶昔

咖啡酒奶昔,當中加入了很多人都喜歡而且為人熟悉的Bailey's,Bailey's獨特的香氣則成為了整杯奶昔的精髓。入口隨了Bailey's之外還有香濃的咖啡味,口感Creamy易入口,即使喝到最後味道也很濃,完全沒有變淡,可見真材實料並沒有混合太多冰,值得一試。
2019-08-06
BLT漢堡套餐
鹽味蝴蝶脆餅焦糖奶昔
咖啡酒奶昔
2019-08-14 197 浏览
今日去尖沙咀海港城,就試吓BLT Burger,它是美式漢堡專門店,装修滿分。加上英語待應,有如去了美國。漢堡包款式都算多,連素包都有。所有漢堡都配有一小碗沙律和半條醃青瓜,沙律正常,青瓜偏咸,包都是一樣,有黑芝麻。Turkey Burger,火雞本身就冇什麼味道,所以好睇㕑師工夫,整體不錯,可惜冇什麼汁,所以比較乾。Tex~Mexan Burger,有墨西哥特色,辣的。但是都很美味。Fried Olrei,可能份量比較細小,味道更容易表現出來。最后加多个甜品,Chocolate Walnut Browine,朱古力雖然甜,但佢比預期中偏甜,其次味道是正常过正常。沒有驚喜,可以不試。

漢堡包款式都算多,連素包都有。

2019-08-12 154 浏览
久違的BLT。今日約左朋友去尖沙咁食飯,突然好想食burger,就諗起好耐無食BLT Burger 了。 BLT burger 真材實料,burger 好厚,又juicy,仲夠晒大份,我一個人都食唔晒。
2019-08-12
2019-08-06 193 浏览
次次行街都見到好多人排隊咁啱今日門口唔多人決定入去試下睇下係咪真係咁好食先Menu上都有差不多10款burger可揀另外有三款burger有套餐1. Classic burger2. BLT burger3. 澳洲和牛burger所以就決定收窄範圍,三揀一三款入面其實配料差不多因為和牛burger有蛋所以就揀咗澳洲和牛burger套餐包埋薯條同飲品薯條仲可以揀粗薯條或者幼薯條如果無特別要求基本上所有burger都係5成熟漢堡都幾juicy,有肉汁薯條新鮮炸起,炸到脆卜卜,唔錯!
次次行街都見到好多人排隊
咁啱今日門口唔多人
決定入去試下睇下係咪真係咁好食先

Menu上都有差不多10款burger可揀
另外有三款burger有套餐

1. Classic burger
2. BLT burger
3. 澳洲和牛burger

所以就決定收窄範圍,三揀一
三款入面其實配料差不多
因為和牛burger有蛋
所以就揀咗澳洲和牛burger
套餐包埋薯條同飲品
薯條仲可以揀粗薯條或者幼薯條

如果無特別要求
基本上所有burger都係5成熟

漢堡都幾juicy,有肉汁

薯條新鮮炸起,炸到脆卜卜,唔錯!
  • Wagyu  Burger