2019-08-17 2608 浏览
餐廳氣氛非常好,浪漫得黍又令人覺得舒服。又可以飽覽維港景色,而所有美食簡單而精彩麵包口感好得意,有啲似唔熟既粉團,又有啲似粥鋪既牛脷酥,但係我地又好鍾意喎,可惜唔知依個包既名一上枱已經好香既蟹味。Crab cake 好特別,外面係用炸麵條圍住, 最外邊既好脆口,係一個好花工夫既菜式,外出用膳就應該要享受家中煮唔到既美食。中間個啲就淋淋地,同蟹肉又好夾,估計應該係新鮮蟹因爲食到小小蟹殼22安士Bone in Ribeye Steak,數字上好似好大件,咁係因為連埋骨,不過上到枱,除咗連骨之外,都有六大件肉。牛扒真材實料,嫩滑無渣泊得住美國prime頂級牛扒調味適到好處,原全唔需要額外醬汁不過我地就揀錯左個配菜-焗薯,唔知點解啲芝士去晒薯片到,所以個薯仔入邊其實冇乜味道(因為唔食豬,所以走左煙肉)待應服務唔太主動,未能夠及時了解食客需要(例如主動倒水) ,如果可以多啲笑容更加好

Crab  cake

牛扒真材實料,嫩滑無渣
泊得住美國prime頂級牛扒
調味適到好處,原全唔需要額外醬汁

2019-08-15
  • Crab cake
2019-08-12 1583 浏览
I don't usually write reviews unless I'm incredibly impressed or disappointed with a venue.Sadly in this case it is disappointment. I opted for the lunch time buffet, which also gives you the option of a main course. I was mortified to see a small cockroach running on top of the cold cuts as I went to see what the buffet had on offer.Now, here is the thing. I know that in large open establishments it is probably impossible to stop the occasional cockroach coming into the venue. The really unforg

Now, here is the thing. I know that in large open establishments it is probably impossible to stop the occasional cockroach coming into the venue. The really unforgivable thing is that when I pointed out the cockroach to the waitress, she actually seemed to be annoyed with me for pointing in out. After glaring at me she disappeared with the plate, only for the same plate to reappear a few minutes later.

In the meantime, did I receive an apology, some kind of acknowledgement from the manager that this doens't usually happen.

NO! Absolutely nothing. To be frank, the staff clearly do not care. Sadly, I'm guessing because it must be mostly tourists that go to the venue, the staff do not feel they have to make any effort to draw in repeat business.

Anyway, I will make sure the staff are not 'bothered' by a visit from me again. awful experience.
2019-08-06
2019-07-24 1904 浏览
Those 2 lovely cocktails are quite strong.My gf's face turned red.The  Tsim Sha Tsui harbour view is amazing.We share our friendship, our old times in school....Sitting at the outdoor area, we enjoy a little breeze and we can talk whatever we like.Good place for chilling and sharing gossips.We enjoy our night time here.
My gf's face turned red.

We enjoy our night time here.
Japanese slippers and the sundowners
2019-07-21
$110 (宵夜)
  • cocktails
我地幾大一小b,行完之後想搵個地方休息,係咁e有啲嘢落肚。今日大家個mood係想食啲小食,最重要係每人點左杯冰凍嘅飲品,大家都好需要。小朋友都有自己嘅menu,幾貼心。星期日六點半尚有位,坐係梳化位就已經唔想起身。環境都幾好,如果有小朋友或有bb車,都係方便。頭盤有個包,幾鬆軟,有啲似牛角包。魷魚配青瓜,個醬調得幾好,魷魚唔厚粉,大家都喜歡呢道。芳提娜芝士通粉,芝士味勁濃,好好食(呢啲邪惡食物無得輸)。我地仲有叫焗薯,薯條,洋蔥圈,都唔錯。叫左三文魚,煎得好香口,喜歡食魚嘅我表示好食。整體都ok,我地都食得剛剛好,休息下次日又再返工啦。
我地幾大一小b,行完之後想搵個地方休息,係咁e有啲嘢落肚。

小朋友都有自己嘅menu,幾貼心。

星期日六點半尚有位,坐係梳化位就已經唔想起身。

環境都幾好,如果有小朋友或有bb車,都係方便。

頭盤有個包,幾鬆軟,有啲似牛角包。

魷魚配青瓜,個醬調得幾好,魷魚唔厚粉,大家都喜歡呢道。

叫左三文魚,煎得好香口,喜歡食魚嘅我表示好食。

整體都ok,我地都食得剛剛好,休息下次日又再返工啦。
2019-06-26 2091 浏览
星期六book左呢間weekend brunch buffet, request左window seat不過無比, 去到都幾full, 好多都係遊客。坐低叫左1個淨buffet, 1個main course, 之後就出左去拎salad bar。salad bar幾多選擇, 味道都唔錯。不過個餐湯就麻麻地, 係牛奶味好重既粟米湯,而且無麵包提供, 只係得1個好似泡芙既餐前包, 都幾難食。另外有HAM & CHEESE PLATTER, 同埋即切既牛肉同羊肉, 呢個係唯一可取之處。甜品選擇比較少, rice  crispy 淋左, mango mousse味道好假,  唔好食, 生果夠甜, 得tiramisu ok。

2019-06-21 1484 浏览
不單止食物難食,服務是我見過最差呢個價位,水要我過咗10分鐘主動問先有仲要好唔情願咁,waiter以年輕人為人,態度真的惡劣,外籍manager只顧聊天講翻食物,下午叫了burger香港第一難吃burger!!!首先,個包好乾二,我叫medium rare, 睇落至少medium done.三,個汁係完全唔夾,係好難食!真係,叫個廚師出黎食翻自己整嘅嘢,佢都未必肯
不單止食物難食,服務是我見過最差
呢個價位,水要我過咗10分鐘主動問先有

講翻食物,下午叫了burger
香港第一難吃burger!!!
首先,個包好乾
三,個汁係完全唔夾,係好難食!
真係,叫個廚師出黎食翻自己整嘅嘢,佢都未必肯
2019-06-12 1405 浏览
知道呢間餐廳喺外國都有分店,但從來無特別想試. 咁啱因為假期中餐太多人,見唔洗等位,就入嚟試吓!餐廳有室內同室外,窗口位已滿,唯有選室內窗口向內第2行位置. 餐廳呈L型,檯與檯距離算鬆動.今次點了杯紅酒 (Montepulciano) 配8安士美國牛柳. 牛柳未來前,有2件似麵包的食物送上,熱熱的,外脆,內裡又不是麵包似泡芙般,到依家都唔知係咩,味道帶甜,唔餓都可以食晒. 紅酒有果香,唔跟食物,淨飲都好易入口. 牛柳 medium well 都煮到,伴汁同肉味道都夾,得一條香草同香草牛油,完全係無伴菜!

2019-06-01 1298 浏览
朋友生日 係尖沙咀果頭 諗住上網搵一搵有咩好推介 見到有間blt steak好似唔錯 就入左去食 叫左個安格斯牛扒來食 諗住會有咩驚喜 點知同outback差唔多 肉汁無 食落多根位 入錯餐廳
2019-05-25 1343 浏览
最近忙得要命,惟有拍下拖食下好野relax下啦。尖沙咀的扒房多如便利店,就腳啲就搵左BLT。肥仔提前訂座,坐左window seat......隔離的檯🤦🏼‍♀️。因為第二天要返工,決絕一切酒精。Order 左 .Starter: crab cake Main course: usda rib eye (22oz)Side dish: 1)Mac n cheese 2) cheese fries w . Truffle sauce Crab cake (冇圖):做得比較鬆軟,用左千島醬配搭,比較容易入口,不過card cake 上的薄脆不太match。USDA rib eye :唔小心揀左牛油醬配rib eye , 一啲都唔夾。不過就咁食medium rib eye , 肉汁好豐富。好滑 好好味Mac n cheese ,通心粉太爛,cheese 不夠香味。由其色水唔夠,應該用得太少車打芝士。🤦🏼‍♀️Fries,一上檯就好香,應該係岩岩炸起既。松露醫香氣岩岩好,唔會太濃兩個人用左信用卡優惠,埋單一千蚊有找。下次再黎要留肚食甜品🥳🥳🥳
最近忙得要命,惟有拍下拖食下好野relax下啦。

尖沙咀的扒房多如便利店,就腳啲就搵左BLT。

肥仔提前訂座,坐左window seat......
隔離的檯🤦🏼‍♀️。

因為第二天要返工,決絕一切酒精。

Order 左 .
Starter: crab cake
Side dish:
1)Mac n cheese

Crab cake (冇圖):
做得比較鬆軟,用左千島醬配搭,
比較容易入口,
不過card cake 上的薄脆不太match。

USDA rib eye :
唔小心揀左牛油醬配rib eye , 一啲都唔夾。
不過就咁食medium rib eye , 肉汁好豐富。
好滑 好好味

Mac n cheese ,
通心粉太爛,cheese 不夠香味。
由其色水唔夠,應該用得太少車打芝士。🤦🏼‍♀️

Fries,
一上檯就好香,應該係岩岩炸起既。
松露醫香氣岩岩好,唔會太濃

兩個人用左信用卡優惠,
埋單一千蚊有找。

下次再黎要留肚食甜品🥳🥳🥳
2019-05-19 1135 浏览
跟男朋友慶祝生日。負責我們的waiter 一點想介紹餐牌的意欲也沒有。等候食物的時間有一點長,先到的是餐包。可能是我吃不慣,覺得餐包想半蛋糕,沒什麼味道,吃得嘴油膩膩的,不太好吃。牛排和沙拉煮得很不錯,環境還好。問dessert menu 的時候,waiter只是給了一個普通的dessert menu,不過隔壁枱同時問甜點menu,人家就有一個special dessert menu。當然是慶祝生日,可是餐廳侍應沒什麼特別的服務和招待(侍應也死氣沉沉)。以這樣的價錢,跟這樣的服務並不相稱。建議慶祝節日的朋友要慎選這家餐廳。

2019-04-30 1527 浏览
今日難得老婆過嚟尖沙咀做嘢,所以我哋相約食lunch拍拖。兩公婆拍拖梗係食好啲啦,所以我哋選擇咗去BLT Steak,貪佢有個semi-buffet counter。由於太肚餓嘅關係,我哋冇影個buffet counter🤦🏻‍♂️ Buffet counter主要係前菜,有凍有熱。凍嘅有不同嘅沙律,包括煙三文魚沙律,番茄芝士沙律,有pasta嘅沙律,ham等等。熱嘅就有湯,忌廉汁炒蘑菇(好好味)等等。亦都有甜品,包括Panna cotta,水果,chocolate cake,muffins等等。你可以選擇淨係食buffet counter,$148,咖啡茶另加$20我哋選擇咗食burger,$188包埋buffet counter以及咖啡茶👍🏻 我哋叫咗牛肉burger,同埋炸魚burger,兩樣都好juicy,非常好味。我係炸魚控,佢呢度個炸魚真係做得好好,冇炸死條片,唔會咬落去實的的,值得推介👍🏻
2019-04-30
午餐
2019-04-28 1305 浏览
自從裝修重開後都未得閒再去,適逢周年紀念,就重遊舊地吧.結果略為失望。就從座位開始,三星期前已經在開飯喇網頁預訂,自己亦早一日打電話去confirm booking,點知餐廳初初話冇此booking, 擾攘幾分鐘後,我再同佢重申一次我係喺openrice個網頁做網上預訂,佢先至搵到我個booking,我地訂嘅時候寫明喺周年紀念,以為佢地會安排一個較好既位置給我……結果係冇嘅。Anyway...我叫左cocktail Berry colin~ too sweet.popovers too dry 同細咗。starter叫左半打蠔~太瘦(見圖),油甘魚牛油果~有少少腥main course 我叫左澳洲西冷;medium, 肉質堅韌……好彩仲有牙力。另一半叫左佢地最出名嘅和牛,都係medium,保持到水準,入口鬆化,令人回味。side dish spinach 太多油,asparagus 太乾……與另一半商量之後甜品都冇食到就走,埋單1600蚊。總括嚟講係有少少失望嘅,唯有安慰自己食回憶啦。

Anyway...
popovers too dry 同細咗。
starter叫左半打蠔~太瘦(見圖),
油甘魚牛油果~有少少腥

2019-04-26
庆祝纪念
纪念日
  • _wagyu
2019-04-26 1161 浏览
同朋友上星期復活節諗住去食飯,當我朋友6.45分去到餐廳門口,外國waiter要求我哋8點鐘要交枱,但餐廳不是Full House,更何況去得BLT食,又點會一個鐘頭食晒?所以最後冇光顧就走了。到了今天我同男朋友想去食,去到門口等位時無人,我哋大概企左兩三分鐘,之後入面的外國Waiter喺餐廳裏面望左我哋兩眼,完全冇行出嚟問我地幾多位,繼續企喺度望,我唔覺得呢啲係餐廳應有嘅服務態度,完全歧視亞洲人/香港人,就算我去小店食都唔會係咁囉。所以就算佢間野幾好食我都一定唔會再幫襯🤬🤬
所以就算佢間野幾好食我都一定唔會再幫襯🤬🤬
2019-03-29 1480 浏览
昨晚提前和老公慶祝生日我訂枱時要求窗口位—果然做到去到我們叫了餐前面包-好好味,外「翠」內軟,好香👍🏻👍🏻👍🏻生蠔半打-建議食醋汁好鮮味👍🏻👍🏻👍🏻藍羽衣凱薩沙律-菜切細細的容易叉來食👍🏻👍🏻主菜-紐約牛扒-老公超讚,有牛肉味肉嫩👍🏻👍🏻👍🏻牛柳-我覺得好香,肉好滑,仲有面的牛油溶在扒上,更好味配菜揀了露筍和舞容姑,露筍我們不太喜歡面的檸檬趕了露筍鮮味,但舞容姑好香好好味啊⋯⋯最後我們點了寫上Happy b-day的朱古力甜品,愛食朱古力的老公好食到雙眼發光。整晚的美食我們非常滿意👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
昨晚提前和老公慶祝生日
我訂枱時要求窗口位—果然做到
去到我們叫了
餐前面包-好好味,外「翠」內軟,好香👍🏻👍🏻👍🏻
生蠔半打-建議食醋汁好鮮味👍🏻👍🏻👍🏻
藍羽衣凱薩沙律-菜切細細的容易叉來食👍🏻👍🏻
主菜-紐約牛扒-老公超讚,有牛肉味肉嫩👍🏻👍🏻👍🏻
牛柳-我覺得好香,肉好滑,仲有面的牛油溶在扒上,更好味
整晚的美食我們非常滿意👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
  • Dessert
  • 生蠔
  • 舞蓉姑
2019-03-29 814 浏览
放工之後想去輕鬆下,行過尖沙咀海旁見到呢間餐廳,想試好耐,於是即慶走去問下有無位,由於當時係下午5點半鐘,餐廳內好少人,所以即刻可以入去。餐廳喺正維港隔離,亦有露天座位,當日已滿,侍應帶咗我坐餐廳靠牆位,我問佢可唔可以坐窗口位,但寫住reserved,佢哋好好即時幫我check,之後話7點半要還枱,當然無問題啦!望住個海都幾舒服。入呢間餐廳係因為想食牛扒,平時食開西冷同肉眼,今日望下menu見到有和牛牛肩,其實都幾貴,$370,最後決定試下佢 !餐包有兩個,平時我唔中意食包,但因為個牛油好靚好吸引,所以都試下,又幾香喎個包,最後我食咗一個,其實想食埋另一個,但驚食唔哂個牛扒,最後無食哂。推薦大家去試,自己去、同另一半去,或者一大班人去都得!
由於當時係下午5點半鐘,餐廳內好少人,所以即刻可以入去。
我問佢可唔可以坐窗口位,但寫住reserved,
望住個海都幾舒服。

入呢間餐廳係因為想食牛扒,平時食開西冷同肉眼,
今日望下menu見到有和牛牛肩,其實都幾貴,$370,
最後決定試下佢 !

餐包有兩個,平時我唔中意食包,但因為個牛油好靚好吸引,
但驚食唔哂個牛扒,最後無食哂。

推薦大家去試,自己去、同另一半去,或者一大班人去都得!
和牛牛肩扒
2019-03-21