喺尖沙咀見完工,就同朋友約喺尖沙咀行下街。因為我同朋友都鍾意食韓國野,然後就意外地發掘到呢間咁正宗嘅韓國菜一上到去先發現啲食客大部分都係韓國人, 裏面又播kpop,waiter又唔係講廣東話😂差啲以為自己去左韓國lunch menu 選擇唔多,有炸醬麵同海鮮麵,我同朋友就一人叫一樣,再喺其他單點menu 叫左份炸雞(每次食韓國野必叫😂)我地完全無諗過啲野食份量咁大👇👇開餐了先介紹炸醬麵炸醬麵10/10平時睇電視見啲韓國人食炸醬麵都食到大大啖Shu shu 聲都覺得好正,但之前食過hxxgxy Kxrxxn 又覺得麻麻。但呢間完全再次顛覆左我對炸醬麵嘅感覺!!首先,佢個黑豆醬非常rich,每一條麵都索曬佢啲汁個sauce係越食約好味!!佢個sauce 好濃郁,而豆香加埋肉汁配搭得岩岩好,配合埋煮得好淋嘅洋蔥,將成個麵推高去另一個層次另外值得一提嘅係佢個麵質非常彈牙!!!!香辣海鮮麵 7/10海鮮麵辣辣地,湯汁都好濃郁,係傳統嘅韓國湯麵味。海鮮料非常足,有兩隻大大嘅青口,同埋有好多魷魚、蝦,麵質都係非常彈牙。可能係因為我食嗰日落雨,所以食落覺得好暖胃,好爽但我無rate 得太高分,因為唔太

我地完全無諗過啲野食份量咁大
👇👇

開餐了
先介紹炸醬麵
10/10
炸醬麵

首先,佢個黑豆醬非常rich,每一條麵都索曬佢啲汁
另外值得一提嘅係佢個麵質非常彈牙!!!!
7/10

但我無rate 得太高分,因為唔太岩我口味

開胃配菜
normal

芝士香辣炸雞
9/10
香辣芝士炸雞

香辣炸雞

呢個炸雞非常出色,佢係無骨炸雞,岩曬我呢啲嫌拆骨麻煩嘅人

佢上面好多芝士
全部都有好邪惡嘅拉絲,賣相已經非常igable
味道方面,雞肉鮮嫩多汁,佢唔係deep fried 得太犀利,所以外面嘅皮係薄脆
食落非常可口,味道有啲似cp牌脆香雞翼隻味,非常岩我口味
2020-09-08
香辣芝士炸雞
香辣炸雞
2020-09-08 344 浏览
太耐無得去旅行,好掛住韓國野。上網search搵到呢間,抱住冒險精神入黎試下。無唸過咁高汁!叫左芝士炸雞同炸醬麵,炸雞一上黎我同朋友都哇左聲!因為好大份好吸引侍應上台先幫你淋芝士上去 Jeng 罪惡感Max!炸雞小小辣,都算接收到。最愛個薯仔,薯仔外脆內嫩,點埋下面個醬同芝士,不得了!本人係炸醬麵重度愛好者,呢個炸醬麵,唔乾,味道岩岩好!大推!總的來說,人均100幾,有咁嘅質素咁嘅份量我覺得無得輸!適合黎緊放寬限舉令之後三五知己係度聚。比起好多開左好多分店嘅連鎖,我寧願食呢間小店唔知係咪咁岩得咁巧,我地坐底之後附近坐落都係韓國人 其實呢間係咪韓國人之間嘅秘密飯堂PS 覺得芝士太流可以食返小小佢送嘅小菜,之後可以再戰!
玫瑰芝士女神雞

炸醬麵

唔知係咪咁岩得咁巧,我地坐底之後附近坐落都係韓國人
其實呢間係咪韓國人之間嘅秘密飯堂

PS 覺得芝士太流可以食返小小佢送嘅小菜,之後可以再戰!
2020-09-08
玫瑰芝士女神雞
2020-09-05 187 浏览
這個星期五有空,就和朋友去了一家只有韓國人才知道的餐廳吃了一頓很正宗日常的韓餐!當天在餐廳内的客人除了我和朋友竟然全部都係韓國人,突然有種感覺覺得自己飛去韓國了!我和朋友叫兩個lunch set加一份水餃 ,炸醬麵配糖醋肉及辣海鮮麵配糖醋肉。上主食之前有三款的前菜(韓式泡菜、泡洋葱、醃蘿蔔等),香港很少可以吃到那麼好吃的炸醬麵的,食物也份量很大。總括而言,食物物超所值,下次會再次相約朋友,再次光顧本店鋪。
2020-09-04
2020-09-04 211 浏览
本人超鍾意食韓國嘢,一路都係香港穩緊啲正宗嘅韓國食物,尤其是面類食品!老闆都係韓國人,好nice!今次係一個fd推介我黎呢間,我同個fd食lunch set,個炸醬麵配糖醋肉就係一個set,一上食物果陣我就比個size嚇親,勁大份!!我鍾意啲肉質緊實感和香味,裹粉現炸搭配啲酸酸甜甜嘅醬汁開胃又好食,份量十足。另外,盤餐入面啲洋蔥超辣,不過我鍾意。勁正!炸醬麵一定要撈曬,我鍾意配啲酸腌蘿卜一齊食,味道正正呢。下次一定都去食其他!!!
炸醬麵

下次一定都去食其他!!!
2020-09-04
  • 糖醋肉
朋友介紹呢間新開嘅韓國餐廳,既然喺尖沙咀返工,在順便去試吓。入到去發覺好多Staff都係韓國人,但用英文都尚算溝通到。首先到嘅係前菜,個Staff話係免費任添,但我哋想留肚食主菜,所以就冇再嗌。感覺好正宗,辣得來幾開胃👍🏽叫咗四隻炸餃子,少少油,但真係好香。層外皮脆,裏面有啲軟熟嘅粉絲,好有驚喜!主菜之一嘅炸醬麵。糖醋肉配芝麻,青瓜,整體唔油唔膩,重點係好大碗!一個人食唔晒,兩個人食又爭咁啲。所以我哋再嗌多個辛辣海鮮麵。海鮮包括青口、魷魚、蝦。湯底辣得來有層次,好有韓式辣味嘅感覺。又係好大碗。兩款面個面底其實一樣,有啲似拉麵,軟熟彈牙!食食吓發覺隔離好多食客都講韓文,一路食以為自己真係去咗韓國。埋單$268,食lunch來講唔算特別平,但整體來講,環境、氛圍、食物質素,絕對係值得再幫襯嘅韓國餐廳!
入到去發覺好多Staff都係韓國人,但用英文都尚算溝通到。

2020-09-01
2020-09-03 146 浏览
一個性價比高既韓國料理 中午一個set lunch 98$ 但絕對是可以食飽 甚至可以2個人share 炸醬麵 比出面既韓國料理店的炸醬面 好食 面質有咬口 份量大 糖醋肉 唔會炸到燶左 甜甜地非常開胃 感覺係韓式生炒骨 如果中意食生炒骨既人必定要試 蛋卷超級大 2個人絕對係食五曬 但我覺得蛋卷中加芝士 會更好食 韓式水餃 唔會煮到爛曬 霖曬 而且佢細細粒 配炸醬面 海鮮辣面 是一個不錯既配搭 中意韓國野既人 可以試下 門口仲有bts既海報 中意bts既army都可以去試下!
  • 炸醬面,糖醋肉
香港好少有韓國餐廳有糖醋肉,搵到呢間有...要試一試先點左Lunch Set 炸醬麵+糖醋肉 (細)$96糖醋肉有2種食法 - 點醬食/淋醬食醬汁味道係:甜酸醬味如果係想點醬食....落單時記得要同姐姐講:汁醬分開上(我係鐘意點醬食)因為點醬食...肉先可以保持脆口亦有好多人鍾意淋醬食...炸肉會入味D隨個人喜好。而韓式炸醬麵...如果食得少少辣...建議可以加少少辣椒粉...味道會惹味D因為辣椒粉唔太辣,所以我加左幾多份量,總括嚟講...計埋加一,埋單$108價錢及食物味道不錯  👍🏻如果睇韓國綜藝或韓劇時睇到好想食呢2款食物...可以Lunch Time黎試Lunch set 抵食D
香港好少有韓國餐廳有糖醋肉,搵到呢間有...要試一試先

Set Lunch (炸醬麵+糖醋肉)

點左Lunch Set 炸醬麵+糖醋肉 (細)$96

糖醋肉有2種食法 - 點醬食/淋醬食

醬汁味道係:甜酸醬味

如果係想點醬食....落單時記得要同姐姐講:汁醬分開上

(我係鐘意點醬食)

因為點醬食...肉先可以保持脆口

亦有好多人鍾意淋醬食...炸肉會入味D
隨個人喜好。

價錢及食物味道不錯  👍🏻
如果睇韓國綜藝或韓劇時睇到好想食呢2款食物...
可以Lunch Time黎試Lunch set
抵食D

2020-09-02
Set Lunch (炸醬麵+糖醋肉)
2020-08-28 239 浏览
7月新開既韓國中華料理餐廳呢間既前身係食韓國炸雞宜家個MENU有埋炸雞 又有韓國中式野食店入面既客人大部分都係韓國人員工都係韓國人 好有韓國氣氛呀XDD睇黎炸醬面應該係佢地既家常便飯~~野食未到 就有我最愛既泡菜 仲可以refill<3我就試左辣海鮮面+糖醋肉 $108面份量多 海鮮都唔少 個湯底仲飲到D海鮮渣 好入味呀糖醋肉唔會乾 甜甜地 比起我係韓國食既好食朋友就食左炸醬面+糖醋肉 $98~份量一樣多!!好食一開始以為會似韓國甘會乾真真 點知食左20分鐘都唔會癡埋一舊 嗌埋個水煮餃子~ $58好多粒 起碼15+ 細細粒 食唔停呢間隔離都係韓國菜(韓珍) 同一個公司既 兩間鋪既午餐可以一齊嗌 好多選擇下次會再黎
7月新開既韓國中華料理餐廳
呢間既前身係食韓國炸雞

宜家個MENU有埋炸雞 又有韓國中式野食

店入面既客人大部分都係韓國人
員工都係韓國人 好有韓國氣氛呀XDD
睇黎炸醬面應該係佢地既家常便飯~~

野食未到 就有我最愛既泡菜 仲可以refill<3

我就試左辣海鮮面+糖醋肉 $108
辣海鮮面+細份糖醋肉
面份量多 海鮮都唔少 個湯底仲飲到D海鮮渣 好入味呀
糖醋肉唔會乾 甜甜地 比起我係韓國食既好食

朋友就食左炸醬面+糖醋肉 $98~
炸醬面+糖醋肉
份量一樣多!!好食

嗌埋個水煮餃子~ $58
水煮餃子
好多粒 起碼15+ 細細粒 食唔停

下次會再黎
题外话/补充资料: 係openrice book臺 套餐以外有8折~~試多D野
2020-08-27
辣海鮮面+細份糖醋肉
炸醬面+糖醋肉
水煮餃子
  • 辣海鮮面,炸醬面,水煮餃子,糖醋肉