2021-12-29 400 浏览
呢間餐廳係朋友介紹嘅,話係同韓國食嘅味道一樣~當日去到都見到幾多韓國人係到食。所有野份量都幾大!但價錢就唔算特別抵食我最中意炸醬麵,真係想念的韓國味道一枱四人都覺得海鮮湯麵稍為太辣豬手好軟腍入味糖醋肉炸到外脆內軟,而且真係超大碟
呢間餐廳係朋友介紹嘅,話係同韓國食嘅味道一樣~
當日去到都見到幾多韓國人係到食。

所有野份量都幾大!但價錢就唔算特別抵食
我最中意炸醬麵,真係想念的韓國味道
一枱四人都覺得海鮮湯麵稍為太辣
豬手好軟腍入味
糖醋肉炸到外脆內軟,而且真係超大碟
最近看韓國綜藝<閑著幹什麼>時留意到主持人吃中華料理吃得津津有味🤤他們用力吸面條的模樣很吸引,我立刻問了一個韓國通的朋友哪裏有好吃的韓式中華料理,他今天就親自帶我過來品味一番😌 在寶勒巷其中一棟商業大廈的1樓,和韓燒餐廳韓珍共用同一層空間,仔細一看原來集團旗下還有不少韓國品牌,例如Cookat和go pizza等餐飲零售店🤑相當全面。 友人預先提醒我這裏的職員數量偏少,服務比較粗疏🥲所以進入餐廳後也是自己找位子和拿餐牌,就連茶水也是自助,如韓國小店般自己完成準備工作。儘管地點不算便利,也已經有7成入座,一半更是韓國人,邊吃邊喝酒🍾 嚴格來說,餐牌上只有不到10道正統韓式中華料理📕例如炸醬麵、辣海鮮湯麵、糖醋肉和乾烹雞等,但每道也是最經典的,不時在韓劇韓綜出現。 🍜炸醬麵 | $88 | 8.5/10黑豆醬加上洋蔥和豬肉粒🥓油亮亮的一看就知是正宗版本,再一箸拉起麵條,已覺有彈性,是真正具有筋道的炸醬麵。友人熟練地兩手各持一根筷子在攪拌🥢把醬汁和材料拌勻,令我每一口也忍不住用力索取麵條。 🧆糖醋肉 | $178 | 10/10記得劉在石在綜藝中看著嘉賓眼色,掙扎著該沾著醬吃

🍜炸醬麵 | $88 | 8.5/10

🧆糖醋肉 | $178 | 10/10
記得劉在石在綜藝中看著嘉賓眼色,掙扎著該沾著醬吃還是倒醬在肉面上吃,尤為有趣。由於我比較愛好香脆口感,所以沾著吃就好了😋

醬汁的調配相當濃稠,帶有新鮮蔬果🍍雖然顏色不深,但酸度十足,吃進嘴裏非常刺激。
2021-12-05
2021-11-26 978 浏览
🌟炸醬麵 🇰🇷 $88 (9/10)第一次試韓式炸醬麵 冇想像中咁重口味 鹹度適中 炸醬份量好多 啖啖都食到 麵條幾煙韌有口感 個碗雖然睇落唔大 但其實好深 份量好多糖醋肉 🐖 $178 (8/10)呢個份量更驚人 適合3-4個人分享 有啲啲中式既咕嚕肉 不過個糖醋比較杰同黏 有啲漿糊質感 酸酸甜甜幾開胃 豬肉有啲韌 粉唔太厚 但不太juicy OVERALL: 大推薦🤩 (9/10)早排睇完韓劇 成日見到啲人深夜放毒 於是決定搵下香港邊到有好食既炸醬麵 見到幾多人推薦呢間 當日都幾多人韓國人幫襯 所以味道應該都幾地道 連店員都係韓國人 不過繁忙時間都只係有一個店員做樓面 當日有小插曲 店員漏咗我地單 等咗20分鐘後覺得唔對路先發現原來漏單 好彩店員都好有禮貌咁道歉🌟為推薦
🌟炸醬麵 🇰🇷 $88 (9/10)

糖醋肉 🐖 $178 (8/10)

OVERALL: 大推薦🤩 (9/10)

🌟為推薦
糖醋肉
2021-11-22
2021-11-03 726 浏览
之前睇過d review話服務態度差 可能一早有心理準備 我又唔覺係差到貼地 中規中矩咁 一開始主動斟水呢d都有 見我著淺色衫仲主動比圍巾我都貼心ge不過係做野手腳有d慢 落單斟水呢d都預左要等得比其他餐廳耐少少態度就普通咁😂野食賣相吸引不過食落無個樣睇落咁好食辣海鮮麵好足料 好多海鮮 又有瓜菜麵條質地都唔錯 係黃色果d蛋麵頭幾啖覺得ok再多d就好快滯可能因為食落個湯就係唔夠香 無乜味咁反而干烹雞幾好食少少辣 醬又甜甜酸酸 幾開胃Overall我覺得食物質素就5分滿分有3分咁🤔不過我見現場韓國人好多裝修又好有地道韓國既感覺 (呢度有加少少分😂)但睇服務同食物味道就係非常中規中矩既餐廳🤔
之前睇過d review話服務態度差

反而干烹雞幾好食
少少辣 醬又甜甜酸酸 幾開胃
Overall我覺得食物質素就5分滿分有3分咁🤔

不過我見現場韓國人好多
裝修又好有地道韓國既感覺 (呢度有加少少分😂)
但睇服務同食物味道就係非常中規中矩既餐廳🤔
前菜
辣海鮮麵
于烹雞
于烹雞
友人經常提到韓珍和Bong樓,搞到小妹流晒口水。而好多時到尖沙咀workout再過來,一係無開門(逢週二休息)一係下午落場(2:30-5:30pm休息)。今日趁著公眾假期,兩公婆5點半過來已經幾枱韓國客人,可以幻想自己去左韓國🥰呢間餐廳其實好旺場,一半以上客人都係韓國人。而每枱客人必點嘅就係:糖醋肉,有D似我地嘅咕嚕肉不過唔係橙色咯😆另外再點左有兩個👍👍推薦嘅玫瑰芝士女神雞,係咪因為個醬汁係粉橙色所以叫做玫瑰🤨不過呢個粉橙色番茄醬加埋芝士真係好夾好好食😋好大盤有雞有薯角不過比例一半一半所以D雞份量其實偏少。另外好多人提到呢度必食嘅就係炸醬麵。小妹真係好愛食韓式炸醬麵,比較過幾間,個人覺得Bong樓和Outdark嘅炸醬麵都好食😋😋Bong樓份量都幾多,尤其個糖醋肉真係巧大盤,我地兩公婆咁大食都食唔晒要打包拎走,目測就算一家4口都食唔晒。Menu其實選擇不多,似乎個Drinks Menu 比食物選擇更多,所以幾啱約埋幾個friend一齊黎可以試多D嘢🥰

2021-10-14
  • 糖醋肉
  • 炸醬麵
2021-09-25 475 浏览
同朋友講咗一段時間要食依間,咁岩個日又約咗一齊去做gym,所以愉快地決定擇日不如撞日!大約6點左右到,唔洗等位。地方都幾大,張四人檯好闊落,大家都坐得舒服。老闆係韓國人,但店員都唔係!所以就唔洗我用韓文落單🤣因為大家都已有想食嘅嘢,所以好快就決定點咩菜!有我想食嘅炒年糕,朋友想食嘅炸醬麵,짬뽕(唔知中文係咩)同大家都想食糖醋肉!最快上嘅係炸醬麵,個醬做得好好,絕對唔係方便麵做出嚟個啲怪味!味道完全係韓國味!令我食到家鄉嘅味道!짬뽕我一向都唔太鐘意,不過試咗啖又真係幾好食幾有鑊氣味!到咗炒年糕同糖醋肉,年糕好好咬又唔會好辣,仲有蛋同餃子🤣糖醋肉佢係切細條再炸,豬肉有啲硬,但個皮就唔厚又唔油幾香脆,個糖醋汁酸酸甜甜淋埋落對肉到食好開胃!每碟都非常大碟,我地三個人都盡量去清盤!(因為做完運動太餓兩個麵無影到就食咗🤣)每人只係$200內,真心抵!不過因為唔夠員工客又多,落單要等好耐,埋單又耐,叫嘢飲又耐!
大約6點左右到,唔洗等位。
因為大家都已有想食嘅嘢,所以好快就決定點咩菜!
相信好多熱愛韓國文化嘅香港人都有一個目標,就係搵到「韓國味嘅炸醬麵」。我都唔例外,喺呢條路上面亦都唔孤獨,但可惜今次係想介紹中伏嘅經歷。喺openrice上面好評都唔少,「還原到喺韓國食到嘅炸醬麵味!」呢啲評語此起彼落。試!即管試!一入到去因為朋友有book位嘅,點知安排咗我哋坐喺隔離燒肉嘅舖頭入面,以為兩間舖係互通可以燒肉舖叫隔離炸醬麵舖嘅嘢食原來係唔得嘅。問咗好耐先知原來炸醬部門係「不設訂位」但打電話嗰陣冇講,ok咁照等入座。店員服務都係由得你嘅態度咁,食就食唔食就罷啦~同朋友叫咗炸醬麵、辣海鮮麵짬뽕、糖醋肉、豬腳。炸醬麵麵體幾好食,但嗰醬唔夠甜。辣海鮮麵好辣,普普通通。糖醋肉好大份,呢點要讚,而且啲肉有咬口做到糯糯哋嘅口感,個汁都係偏甜。最無言都係豬腳,老實講,街市燒味舖賣嘅燻蹄仲好食,啲肉好鞋同硬,一定要點佢嘅芥末醬嚟食,配菜嘅海蜇(唔知點解係海蜇)一啲味都冇又係一定要點個汁食,但個汁因為係芥末會幾嗆鼻,成件事好好笑,呢樣喺完完全全同「韓式豬腳」扯唔上關係嘅菜式。可能同朋友有食過更加好食而且服務態度好好多嘅韓式餐廳,所以期望會高咗。下次再去食好食啲嘅嗰間一定會再介紹(喺尖東㗎且

店員服務都係由得你嘅態度咁,食就食唔食就罷啦~

辣海鮮麵好辣,普普通通。

可能同朋友有食過更加好食而且服務態度好好多嘅韓式餐廳,所以期望會高咗。下次再去食好食啲嘅嗰間一定會再介紹(喺尖東㗎且超級 #隱世 )\( ¨̮ )/
2021-07-30 599 浏览
真的是呵呵呵呵呵呵呵了,炸酱面不说好吃就很普通,真不知道为什么网上那么多人推这家,环境就不说了,点餐后,餐具摆好然而并没有人倒水哦!!!!后面叫了才倒(全程就倒了一次水,还是我叫的)当时加我也就一共4桌在用餐!并没有很忙!!炸酱面吃了口干,再叫一次加水服务员听到假装没听见,还没吃完就叫我买单,依旧没倒水!!!!不可思议的是就这服务还要收10%服务费????
2021-07-30
位置有點偏僻,要上一樓,差點就找不到,我是大胃王,但是份量很多,我足夠又飽,味道也不錯,感覺那個炸醬麵我好像有點鹹,洋蔥味道很甜,泡菜沒有什麼味道,韓國菜來說,前菜有點少。這個酸甜肉感覺不錯,很好吃的,又熱,酸酸甜甜很開胃,但是那個炸醬麵好像不太合我的口味,有點偏鹹,但是兩個整體來說也是不錯的服務員態度不太好,要坐指定位置,然後又不為客人浸水,然後又要只是客人買單,總之整個感覺不太好。但是下次應該還是會過來

2021-07-16 589 浏览
Big4馬騮K🙈依排睇韓劇睇得多,就特登上OpenRice搵香港既韓式中華料理餐廳🍴位於寶勒巷既bong樓,難搵到呢....😑樓下淨係寫住1樓係一間叫”韓珍”既韓燒,望黎望去都冇”bong 樓”決定上去間”韓珍”睇睇,原來根本就係同一間,只不過佢分開咗一邊韓燒,另一邊就係中華料理😑😑😑“bong 樓” 既面積比較細,而且前後嘅枱比較逼有人經過,要成個人企起身讓其他人。坐喺到兩個鐘期間,一隻超級大烏蠅🦟係”bong 樓”既空間周圍飛,感覺好差😣🔸 炸醬麵🍝 $88相比即食麵果隻炸醬麵好食太多,而且同當年喺韓國食既味道相若☺️ 麵條煙韌而且非常 “掛汁”,完全係既韓國味道 👍🏻👍🏻👍🏻🔸 糖醋肉 $178一定一定要趁熱食,一放耐左肉質會變韌了醬汁方面,甜味覆蓋了其他所有味道,最突出只得甜味,其次就係醋了…未到太差,但依個價錢,有d失望🤦🏻‍♀️🔸 涼拌芥末豬手 $238一上碟賣相係有d失望,食落口就係勁失望海蜇,生菜,涼拌菜.....全部都冇味豬手 肉質一般並吾嫩滑,有少少咸味,成碟就係單靠涼拌既蜜糖芥末汁個汁又唔算特別出色,只係好普通既味道,呢個價錢黎講👎🏻👎🏻👎🏻🔸 Cream Honey
Big4馬騮K🙈

位於寶勒巷既bong樓,難搵到呢....😑

“bong 樓” 既面積比較細,而且前後嘅枱比較逼
有人經過,要成個人企起身讓其他人。

🔸 炸醬麵🍝 $88
麵條煙韌而且非常 “掛汁”,完全係既韓國味道 👍🏻👍🏻👍🏻
炸醬麵🍝

🔸 糖醋肉 $178
一定一定要趁熱食,一放耐左肉質會變韌了
未到太差,但依個價錢,有d失望🤦🏻‍♀️
糖醋肉

🔸 涼拌芥末豬手 $238
一上碟賣相係有d失望,食落口就係勁失望
海蜇,生菜,涼拌菜.....全部都冇味
涼拌芥末豬手

🔸 Cream Honey Rice Wine🍶 $120
大推👍🏻🤤
帶有Creamy既米酒超有驚喜,Cream honey 既關係,微甜而且易入口,而且完全唔重酒味🍶
Cream Honey Rice Wine🍶

================ ================

bong樓 (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷6-8號盈豐商業大廈1樓

炸醬麵🍝
Cream Honey Rice Wine🍶
一入場就見到好多韓國人喺度食飯,就知呢間韓國餐廳唔簡單。餐廳環境有d似kfc,不過都乾淨企理。▧ 炸醬麵朋友話呢間嘅炸醬麵超似韓國整嘅炸醬麵。佢話炸醬麵既特色,就係啱啱開始試嘅時候會好唔慣,覺得怪怪地,但食食下就會好好味。我食嘅時候就覺得炸醬麵嗰陣味真係從來都未食過,又真係好濃幾好食。不過個面唔記得影相。▧ 原味炸雞呢間嘅炸雞份量真係超大,兩個普通人一定食唔晒。眼見好多台嘅客人都要叫侍應拎個食物盒比佢哋拎走。個雞本身炸得好香脆,個粉唔厚,點醬食好好味。但係本身個雞冇乜味道要靠醬汁去調味。食食吓你就會覺得好寡。▧ 整體來說,味道正宗,價錢唔貴,服務一般。
▧ 炸醬麵
▧ 原味炸雞

▧ 整體來說,味道正宗,價錢唔貴,服務一般。
同朋友去搵食,好掛住韓國既炸醬麵,俾我地搵到正宗既韓國味道(ᶿ̷ധᶿ̷)⸝✯呢間同韓珍其實係同一餐廳,一牆之隔,我地係中午時間去,其他枱9成都係韓國人,就知餐廳食物夠正宗。◆炸醬麵 $88係韓國食過咁多炸醬麵,呢碗真係好正宗!春麵夠甜夠濃,夠掛麵。如果唔係咁飽都好想叫碗飯撈飯食(韓國人食法)◆糖醋肉 $178意外地唔會乾柴,新鮮炸夠脆,醬汁唔會太酸啱啱好,份量超級多但好味到3個女仔食哂◆辣海鮮麵 $108不論湯底同都質,無諗過同韓國食過既味好似!湯或食到炒材料既鑊氣,有青口,魷魚等配料,頗辣的

◆炸醬麵 $88

◆糖醋肉 $178

◆辣海鮮麵 $108
2021-06-15 812 浏览
• 𝚋 𝚘 𝚗 𝚐 樓 •-餐廳唔算大 但都有兩枱韓國人幫襯 有少少感覺去左韓國😆-🦦炸醬麵 💰$88炸醬麵幾好食꒰⌯͒•·̫•⌯͒꒱麵條軟硬適中 醬汁唔咸唔膩配上青瓜絲 豬肉碎 翠肉瓜 洋蔥似係係韓國食到既味道😚-🦦玫瑰芝士女神雞 💰$188呢個就普通~唔知點解叫玫瑰 唔覺有玫瑰味🤣薯角係幾脆 加埋芝士就一流😋但係雞就冇咩肉汁 感覺較乾ಥ_ಥ兩個人食份量就多左啲><食唔曬-📍尖沙咀寶勒巷6-8號盈豐商業大廈1樓

• 𝚋 𝚘 𝚗 𝚐 樓 •

玫瑰芝士女神雞

📍尖沙咀寶勒巷6-8號盈豐商業大廈1樓
玫瑰芝士女神雞
2021-06-14 339 浏览
food wise it's average, fried chicken not many seasonings so if you like plain healthy food then you can try this. the rest of the food either too salty or no flavor at all, so consistency is is really amazing. In addition with the top notch service, they're the best in ignoring your call, everything is self serve, you can go to the cashier to swipe your own card, the kitchen to get your own plate and make your own tea. overall, really memorable, will i go back? perhaps if I forgot this experience.
2021-06-14
2021-06-14 245 浏览
The waitress there has super bad service. We ordered the rose chicken and it got burnt out without notifying us. Charging us service fees with no service at all. Worst dining experience ever!
2021-05-16