2021-08-13 84 浏览
喺附近夾完公仔 順手食埋野先啦 嚟到美食坊呢度 行左一圈 呢間最四正 睇完餐牌又唔貴喎 一於試下揀左兩個set dinner每位都有餐湯同多士煙三文魚親子沙律黑松露野菌蟹肉焗蟹蓋蟹肉混合埋啲蘑菇碎一齊焗 好香口日式蟹膏蟹肉意大利飯好多蟹肉呀 每粒飯都俾蟹膏包住 好鮮味 香煎法國鱸魚外面煎得好香脆 點埋旁邊嘅青提白酒忌廉汁 又幾夾喎拔絲雞翼好靚呀 每隻雞翼外層都係好脆嘅糖漿加埋糖拔絲 鍾意食甜雞翼嘅必點Very berryBoring calada跟餐加18蚊就可以轉mocktail同smoothies 真係好新鮮 用水果打成 呢18蚊抵俾
喺附近夾完公仔 順手食埋野先啦

跟餐加18蚊就可以轉mocktail同smoothies
真係好新鮮 用水果打成
呢18蚊抵俾

2021-08-11 77 浏览
見到餐廳開業冇耐,另一間的分店向來評價不錯,專承一試餐廳的菜式。試了個二人Set,分別點了「日式蟹膏蟹肉意大利飯」及「燻芝士大蝦蒜香蕃茄風乾香辣意大利粉」。意大利飯整體表現出色,蟹香味濃郁,但係唔係好見到有蟹肉,同埋裝飾的薄脆略帶點焦味。至於意粉,蝦焗得較為乾身,略嫌油膩了些,蓋過了蒜及辣的香味。以這價錢來說,食物水準絕對有提升的空間。其他方面,服務與前菜都不錯啊。特別欣賞沙律有大大塊的煙三文魚。
見到餐廳開業冇耐,另一間的分店向來評價不錯,
專承一試餐廳的菜式。

試了個二人Set,分別點了
「日式蟹膏蟹肉意大利飯」及
「燻芝士大蝦蒜香蕃茄風乾香辣意大利粉」。

意大利飯整體表現出色,蟹香味濃郁,
但係唔係好見到有蟹肉,
同埋裝飾的薄脆略帶點焦味。
至於意粉,
蝦焗得較為乾身,
略嫌油膩了些,蓋過了蒜及辣的香味。
以這價錢來說,食物水準絕對有提升的空間。

其他方面,服務與前菜都不錯啊。
特別欣賞沙律有大大塊的煙三文魚。
2021-08-02
2021-08-10 42 浏览
今日同朋友過咗黃埔,黃埔不嬲都好多好嘢食🤭今次搵咗間都幾新嘅餐廳,佢哋有晚餐套餐都幾豐富同埋高質!而且環境都舒適可以坐耐啲同朋友傾吓計都冇問題👍🏻👍🏻今次我哋兩個就住咗兩人晚餐分別主菜有脆皮三文魚扒同埋試咗個美國肉眼扒配薯菜,分別都配有一個沙律同埋一個湯🤭嗰日個餐湯都幾好飲係黑松露惹菌泡沫忌廉湯!沙律方便就有香芒大蝦沙律🥗嗰餐湯非常香黑松露味,飲落口非常creamy,我覺得飲咗個湯都已經有少少飽肚感!份量真係非常之多,如果有埋餐包食就更加好味😋個沙律都非常精緻,有一隻大蝦🍤配少少芒果令到沙律更加清新鮮甜!二人餐可以係main度4選2😜我哋就揀左一份三文魚扒一份美國肉眼扒🤤肉眼扒五成熟,真係冇overcook,切開牛扒係微紅,但唔會有血水流出來👍🏻肉質都非常嫩滑😉三文魚扒剪到皮脆肉滑,又可以鎖緊肉汁!如果有機會去到黃埔,就可以去試吓🤭

如果有機會去到黃埔,就可以去試吓🤭

2021-08-09 49 浏览
各種原因朋友推遲了時間在下餓😑所以不等他們吃了自己先醫醫肚待回看他們吃就好他們在紅磡吃在下就先在黃埔吧其實人已在黃埔吃完走路過去有助消消膩🤣Boring 三重奏 $98裡面有香烤吞拿魚黑醋沙律吉例炸豬肉配黑松露蛋黃醬拿破崙意大利粉看起來細細份的沒想到都好多在下也沒想到自己吃不完一個餐半生熟的吞拿魚帶黑椒香辣味豬扒厚厚的肉質很結實意粉有重重的蕃茄味道Darjeeling $36名列世界三大茗茶之一的大吉嶺雖然是茶包 但味道一樣香濃再加一次水味道依然不滅很好 果然稱得上茗茶黑松露薯條 $48黑松露醬加了蛋黃醬加到黑松露味道都沒有了只能說是有黑點的蛋黃醬(?)反而點茄汁比松露醬好吃所以在下選擇不點醬薯條也算是粗 也好多食物的份量好大飽飽大概等一下真的只能看朋友吃了
各種原因朋友推遲了時間

很好 果然稱得上茗茶

黑松露薯條 $48
黑松露醬加了蛋黃醬
加到黑松露味道都沒有了
只能說是有黑點的蛋黃醬(?)
反而點茄汁比松露醬好吃
所以在下選擇不點醬
薯條也算是粗 也好多
食物的份量好大
飽飽

大概等一下真的只能看朋友吃了
2021-08-08
2021-08-08 63 浏览
Went for lunch with colleagues, arrived early as with so many places in Whampoa long queues are common.Seems like the set up is for a high end western restaurant.Seating is comfy and a nice variation available on the lunch menu.Ordered: Boring Hor d'oeurvesA combo of 3 different dishes, tuna salad, pasta, pork cutlet with truffle sauce. Tuna was seared and not overcooked, pork was a little dry, pasta wasnt bad.Pork Loin with pasta.Good size pork chop with a choice of pasta of potatoes.Chirizo an

Ordered:
Boring Hor d'oeurves

Hor d'oeurves

Pork Loin with pasta.

Pork Loin

Chirizo and clam pasta, looked really appealing.

Clam and Chirizo Pasta

All lunch sets came with a soup which was a bit thin for my liking and a set drink.
Dishes were all served in a timely manner and prices are reasonable for this kind of diner.
Would come again.

Set soup

Set drink, coffee

Set drink
2021-08-07 56 浏览
好耐冇過去黃埔食嘢啦~ 發現呢間boring,但都唔係咁boring啫。裝修幾高級嘅西餐廳🍴中間嘅火焰設計好靚😍🔥 我哋兩人點咗dinner set B $456餐湯係南瓜湯,香濃美味😋 仲有兩塊法包配。前菜係黑松露野菌蟹肉焗蟹蓋,好香黑松露加好忌廉口感,幾好味😋香煎法國鱸魚配青提子白酒忌廉汁魚肉超級嫩,好多水份,咸香美味😃 外皮煎封鎖住內裏水份,有水準👍🏻德國脆皮鹹豬手配酸椰菜,蜜糖芥末籽汁份量都好多,一上枱勁香。塊皮卜卜脆,豬手咸香入味,好邪惡😍Boring peach +$18呢杯係蜜桃加yogurt,裏面有塊真蜜桃,酸酸甜甜😃Snow White +$18呢杯係荔枝蘆薈特飲,清甜好飲😋

我哋兩人點咗dinner set B $456

香煎法國鱸魚配青提子白酒忌廉汁

德國脆皮鹹豬手配酸椰菜,蜜糖芥末籽汁
份量都好多,一上枱勁香。塊皮卜卜脆,豬手咸香入味,好邪惡😍

Boring peach +$18
呢杯係蜜桃加yogurt,裏面有塊真蜜桃,酸酸甜甜😃

Snow White +$18
呢杯係荔枝蘆薈特飲,清甜好飲😋
2021-08-06 95 浏览
每個月總有一二日特別想食下fine dinning,今日正正係特別渴求fine dinning既一日.今日走過黃埔經過一下附近既餐廳見到呢間新間開既餐廳,內裏主調以黑白色為主,餐廳中央卻用上鮮明顏色既吧枱做對比顯得吸引.餐湯&麵包椰菜花忌廉湯creamy,忌廉湯中帶點菜花碎味道香甜.麵包係烘得香脆既蕃茄醬芝士法國麵包多士,酸酸甜甜既蕃茄醬配上香濃既芝士相當開胃.野菜煙三文魚沙律將煙三文魚捲成花形再放上食用花做裝飾後顯得優雅高貴.三文魚帶住煙燻香又唔會過鹹.慢煮法式鵪鶉脾配焦糖香橙鵪鶉脾肉嫩細滑,肉質細緻.入口味道香甜帶住蜜香味,作為開胃口菜已經相當有驚喜.白酒忌廉煮青口忌廉好濃厚但唔會過膩,配上青口既海鮮味令忌廉汁更醇香.青口肉彈牙配上忌廉鮮甜creamy.日式蟹膏蟹肉意大利飯意大利飯上加上蟹蓋,擺盤相當華麗豪華.意大利飯上再鋪上大量蟹肉及芝士碎,十分吸引.蟹肉鮮甜唔腥又帶淡淡海水鹹味,配上意大利飯更鮮.意大利飯綿糯唔會過淋帶點煙韌.配上忌廉汁既意大利飯濃厚香滑又帶點芝士香,加上蟹肉令味道更鮮香.當中飯內既洋蔥及菇菌令意大利飯更利甜.玻璃紙包法式鮮魚濃湯海鮮石鍋配脆米以原個石鍋連玻璃紙
餐湯&麵包
椰菜花忌廉湯creamy,忌廉湯中帶點菜花碎味道香甜.
野菜煙三文魚沙律
慢煮法式鵪鶉脾配焦糖香橙
慢煮法式鵪鶉脾配焦糖香橙
玻璃紙包法式鮮魚濃湯海鮮石鍋配脆米
以原個石鍋連玻璃紙包裝內裝既海鮮配料及炸香既脆米粒同時送上.餐廳內既店員會剪開玻璃紙包裝,隨住剪開一刻,一陣陣熱氣隨在空氣中彌漫散發住鮮香.內裏海鮮料相當豐富,有魚魚片,蟹,蝦,蜆,青口,魷魚,翠肉瓜及雞脾菇湯內呈奶白色,湯內集合晒海鮮既精華,相當鮮甜.放入脆米後,吸湯力特強既脆米慢慢吸收海鮮甜美既湯頭後變成湯飯,入口清甜鮮香.
Blue blood
帶莓果味既沙冰,清新香甜.
Blue  blood
Kiss of Eden
係香檳內加上洛神花,令金黃色既香檳染上淡淡粉紅色.香檳杯外灑上少少糖粒係嘴杯位,減低味道偏dry既香檳,更易入口.
Kiss  of  Eden
  • 慢煮法式鵪鶉脾配焦糖香橙
早2️⃣日去左接大王🤴🏻收工👨🏻‍💻💼🙆🏻‍♀️ : 大王🤴🏻,你公司附近開左間新餐廳🍽想同你去試下,我黎接你收工💃🏻🤴🏻: 好呀,間餐廳食乜咁特別🤨?你咁想同我去🧐?🙆🏻‍♀️: 因為間餐廳名同你個人一樣🤭🤴🏻:(心諗一定唔方好野😒)🙆🏻‍♀️:間餐廳叫Boring ?! 🤣~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•▪ Set Dinner🌙 ▪包 ▫️前菜🥗 & 餐湯🥣 ▫️主菜🍽 (4️⃣揀1️⃣)▫️是日餐飲 / 咖啡☕️ / 茶🍵或 可加錢轉 有🍸 / 無酒精🍹野飲 ($18 - $38) 餐包🥖真係嘩🤩左出黎,完全🙅🏻‍♀️冇ᎻᎬᎪ你!👏🏻見到面頭烘過金金黃黃⚜️,好似有幾種芝士咁嗅落好香芝士🧀 香草味🌱,經理哥哥見到望下👀嗅下👃🏻,又再望下👀嗅下👃🏻主動走埋黎話🏃我開估你知啦💁🏻‍♂️ (留意客人一舉一動💯)原來係有南瓜🎃 蕃茄🍅 煙肉🥓 芝士🧀,而且食落脆卜卜💥,又好香牛油味🧈。.▪ ᏚᎬᎢ ᎠᏆNNᎬᎡ Ꭺ ($178) ▫️是日餐湯 • 椰菜忌廉湯 🤍🥣望落🤍米米地色,飲落幾特別既感覺😏係西湯既質感,但帶🤏🏻少少中湯既味道🤪.▫️野菜親子煙三文魚沙律👩‍👦🐟🥗擺盤勁
早2️⃣日去左接大王🤴🏻收工👨🏻‍💻💼
🤴🏻: 好呀,間餐廳食乜咁特別🤨?你咁想同我去🧐?
🙆🏻‍♀️: 因為間餐廳名同你個人一樣🤭
🤴🏻:(心諗一定唔方好野😒)
🙆🏻‍♀️:間餐廳叫Boring ?! 🤣
▪ Set Dinner🌙 ▪
包 ▫️前菜🥗 & 餐湯🥣 ▫️主菜🍽 (4️⃣揀1️⃣)
▫️是日餐飲 / 咖啡☕️ / 茶🍵
餐包🥖
真係嘩🤩左出黎,完全🙅🏻‍♀️冇ᎻᎬᎪ你!👏🏻
見到面頭烘過金金黃黃⚜️,好似有幾種芝士咁
嗅落好香芝士🧀 香草味🌱,
經理哥哥見到望下👀嗅下👃🏻,又再望下👀嗅下👃🏻
餐包🥖

▪ ᏚᎬᎢ ᎠᏆNNᎬᎡ Ꭺ ($178)
▫️是日餐湯 • 椰菜忌廉湯 🤍🥣
望落🤍米米地色,飲落幾特別既感覺😏
係西湯既質感,但帶🤏🏻少少中湯既味道🤪
是日餐湯 • 椰菜忌廉湯 🤍🥣

▫️野菜親子煙三文魚沙律👩‍👦🐟🥗
擺盤勁靚,煙三文魚捲成花🌹
花芯❤️同旁邊都加左🐟三文魚籽,沙律菜新鮮🥗
野菜親子煙三文魚沙律👩‍👦🐟🥗

▫️慢煮法國雞仔黑松露意大利飯 🇫🇷🐥🖤💎🇮🇹🍚
隻雞脾仔好得意,有成半隻雞🐣
雞仔好厚肉🤌🏻,切開熱辣辣🔥
面頭雞皮脆卜卜💥,中間既雞肉都好入味😚
ᎡᏆᏚᎾᎢᎢᎾ淡淡🖤💎黑松露味,加左菇菇粒🍄同洋蔥🧅
增加咬口,飯質唔會過軟,而且份量都幾多🤗
慢煮法國雞仔黑松露意大利飯 🇫🇷🐥🖤💎🇮🇹🍚
慢煮法國雞仔黑松露意大利飯 🇫🇷🐥🖤💎🇮🇹🍚

▪ ᏚᎬᎢ ᎠᏆNNᎬᎡ Ꮯ ($298) ▪
▫️松露野菌泡沫忌廉湯 🖤💎🍄🥣
一放上枱已經嗅到👃🏻黑松露🖤💎香味,
忌廉湯好ᏟᎡᎬᎪᎷY🥰 啖啖都有野菌蓉🍄

▫️香芒大蝦沙律 🥭🦐🥗
冇諗過沙律隻蝦🦐都咁大,
旁邊都加左🥭芒果粒,酸酸甜甜幾開胃😌
香芒大蝦沙律 🥭🦐🥗

▫️美國牛柳(8oz) 配虎蝦 🇺🇸🐃 🥩• 🐯🦐
大王🤴🏻揀左5️⃣成熟,
美國牛柳🇺🇸🐃油脂較少🤏🏻,但肉質都唔會好韌🥩
岩晒鍾意食肉🥩,但把口又話怕肥既大王🤴🏻
虎蝦🐯🦐真係好大隻,中間半開邊🔪好搶鏡😍
表面烤過食落香口✨蝦肉爽口,彈牙🧏🏻‍♀️
旁邊有烤過既配菜 (薯仔粒🥔 • 甘荀仔🥕 • 茄子🍆 • 翠玉瓜)
美國牛柳(8oz) 配虎蝦 🇺🇸🐃 🥩• 🐯🦐
美國牛柳(8oz) 配虎蝦 🇺🇸🐃 🥩• 🐯🦐

▪ 餐飲 ▪
轉無酒精野飲🍹 (+$18)
▫️Sour Fruit • (Aiyu • Strawberry🍓 • Apple Juice🧃 • Yakult)
飲落幾FᎡᎬᏚᎻ , 士多啤梨🍓味同益力多味好出😝
不過我覺得甜多過酸🤪
底有愛玉,好豐富😎
Sour Fruit🍹   •  Dessert  Time🍸

轉有酒精野飲🍸 (+$38)
▫️Dessert Time (Smoothie) • (Rum🥃 • Strawberry🍓 • BlueBerry🫐 • Milk🥛 )
女人💃🏻食甜品真係有第✌🏻個胃嫁🙆🏻‍♀️
揀杯野飲🍸都要揀杯好似甜品🍧🍨既野。
唔算好重酒味,好易入口💋
士多啤梨🍓同藍莓🫐酸酸地,加埋煙煙韌韌丸子🤤
一上枱我就停唔到咁食 / 飲😋
Dessert  Time

🔺 以上價錢另需加10%服務費
🔺餐廳員工每一位都好NᏆᏟᎬ,好有禮貌🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♂️
🔺店員主動幫你加水,介紹野食💁🏻‍♂️
🔺餐湯🥣(黑椒🖤) & 牛扒🥩 (芥末💛) 係上枱後,店員親自幫你加🧂
~ 店員仲會問你,洗唔洗影相先📷,等你影完先幫你加📸
🔺野食擺盤勁靚,環境靜靜地,好舒服😌

係Tuesday blue🥲 約咗個friend去黃埔行吓順便catch up吓😋 比較少去呢一區, 見到呢間新開, 葵芳分店又幾多好評, 就拉埋朋友一齊試🙂入座冇耐就有餐包食住先叫咗個set C, 先上嘅係熱騰騰嘅松露野菌泡沫忌廉湯, 飲落creamy, 松露味好rich呀☺️之後上跟餐嘅沙律, 上面加咗芒果醬, cover咗平時菜嘅草青味, 仲好refresh添!美國牛柳(8oz)配虎蝦, 有翠肉瓜, 茄子, 菇同埋smashed potatoes做配菜, balance返牛肉嘅heavy感覺. 牛肉叫咗5成熟, 食落好夠牛味👍🏻另一個main係炭燒羊鞍配煙肉洋蔥薯餅伴薄荷乳酪醬, 個羊食落唔「穌」, 配上薄荷乳酪醬好清新.Overall 人均$300幾, 坐卡位舒服, 傾計都傾得舒服. 呢個係餐廳最貴嘅dinner set, 仲有其他選擇, 一樣豐富✔️
入座冇耐就有餐包食住先

2021-08-05 26 浏览
平時好少黎黃埔 見到呢間餐廳新開就試試!dinner menu都好抵食 價錢好合理!又有好多唔同嘅combo 一定有一款啱食🥰今日叫左 set c dinner ($576)前菜有toast 松露野菌泡沫忌廉湯 香芒大蝦沙律🤤忌廉湯一擺上台就聞到好香嘅松露味🤤大蝦沙律好清新✨主菜就要左美國牛柳(8oz)配虎蝦 炭燒羊鞍配煙肉洋蔥薯餅伴薄荷忌廉醬牛柳要左五成熟 廚師拿捏得好好 仲可以鎖住啲肉汁但係又唔會太生😍羊鞍一啲都唔’so’ 平時唔食開羊肉嘅都可以接受到😆
平時好少黎黃埔 見到呢間餐廳新開就試試!

dinner menu都好抵食 價錢好合理!
又有好多唔同嘅combo
一定有一款啱食🥰
今日叫左 set c dinner ($576)

前菜有toast 松露野菌泡沫忌廉湯 香芒大蝦沙律🤤
忌廉湯一擺上台就聞到好香嘅松露味🤤
大蝦沙律好清新✨

羊鞍一啲都唔’so’ 平時唔食開羊肉嘅都可以接受到😆
2021-08-05 28 浏览
聽同事講黃埔近期又開多了幾間新食肆,今日老公接收工就去咗黄埔美食坊揾食,見到間叫Boring?!門外見餐牌同裡面環境都唔錯,所以就入去幫襯🍽餐廳店員都好有禮貌詳細介绍menu食物😊我地就點了倆款唔同Set Dinner share食Set Dinner B ($238)🥣是日餐湯🍅番茄湯前菜🍗慢煮法式鵪鶉脾配焦糖香橙🍊味道好特別😋鵪鶉脾肉質又嫩滑,皮配焦糖香橙煎到少少燶燶地,吃落幾野味🍽主菜main course玻璃纸包法式鮮魚濃湯海鮮石鍋配脆米聽個名都夠特別,餐廳店員送上熱辣辣用石鍋裝住玻璃纸包住海鮮湯,用較剪✂️剪開玻璃纸,新鮮滾熱辣,已經臭到好香海鮮味,材料好足😍有蝦🦐蟹🦀青口🦪鮮魚🐟瓜類🥒菇類🍄店員話海鮮湯起麻煲足8小時以上🤤唔怪得味濃又鮮甜啦,另外放入脆米混合來吃又另一種風味👍👍夠特別又好味😋🍹Classic(chocolate,mint)跟餐轉冇酒精飲品(+$18)🍫🍫朱古力味濃但唔會太甜😋好啱老公口味Set Dinner A ($178)🥣是日餐湯🍅番茄湯前菜🥗野菜親子煙三文魚沙律新鮮🥬又爽脆,三文魚又鮮甜👍🍽主菜main course慢煮法國🐥野雞仔黑松

Set Dinner B ($238)
🥣是日餐湯🍅番茄湯
前菜🍗慢煮法式鵪鶉脾配焦糖香橙🍊

🍽主菜main course
玻璃纸包法式鮮魚濃湯海鮮石鍋配脆米

🍹Classic(chocolate,mint)
跟餐轉冇酒精飲品(+$18)

🍫🍫朱古力味濃但唔會太甜😋
好啱老公口味

Set Dinner A ($178)
🥣是日餐湯🍅番茄湯
前菜🥗野菜親子煙三文魚沙律
新鮮🥬又爽脆,三文魚又鮮甜👍🍽

主菜main course
慢煮法國🐥野雞仔黑松露意大利飯
🐥野雞仔肉質非常嫩滑,意大利飯粒粒沾滿了黑松露醬汁🍚吃落又creamy又煙靱🤤

🍹Virgin rose lychee mojito
跟餐轉冇酒精飲品(+$18)

顏色已經好吸引,味道好fresh荔枝味都濃味🤤又唔會蓋過🌹味,又唔會太甜😍我超喜歡👍好好飲

總括來講食物算唔錯😋又唔貴價錢合理,又坐得舒服🥰會再來幫襯👍

2021-07-23
  • 慢煮法式鵪鶉脾配焦糖香橙
  • 玻璃纸包法式鮮魚濃湯海鮮石鍋配脆米
  • Virginroselycheemojito
2021-08-04 36 浏览
༺ Boring?! ༻∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻∻ ∻ ∻ ∻ ∻ 粟米火腿忌廉湯(是日餐湯)🥣,忌廉湯味道香濃🤤,好香忌廉味,粟米🌽同火腿🐽都切得均勻,易入口👄,飲完吾會覺得濟😌。拔絲雞翼🐥,外表賣相好靚😍!一絲絲嘅蜜牙糖🍯,加金黃色嘅外皮,睇落好高級💛。雞翼外皮香脆啱啱好😋,入面肉汁鮮嫩多汁✨,味道吾會話好鹹好甜,啱啱好🥰,係一道吾錯嘅小食😚!黑松露野菌蟹肉焗蟹蓋🦀,蟹蓋內面有好多菇🍄同蟹肉🦀,黑松露好香👃🏻,好入味👅,但又吾會話搶曬味,值得一試🤙🏻!脆皮三文魚扒配香茅青檸忌廉汁🐟,賣相睇得出好有心思💓,三文魚扒外脆內軟👅,頭尾偏硬🤏🏻,中間就啱啱好👍🏻,吾會有腥味👍🏻,醃製得好好👍🏻,加上配汁,好開胃🤪,一啖又一啖,好快就食晒🥰。日式蟹膏蟹肉意大利飯🦀,佢嘅飯其實幾特別🤔,因為有蟹膏同埋蟹肉🦀,所以個飯係綠綠地色💚,跟住有一個橙色嘅蟹蓋喺上邊🧡,形成咗強烈嘅對比😃。個飯都好香蟹膏嘅味🤤,食落都有蟹肉絲🦀,不過就係胡椒味太重😅,有啲辣同可惜🥲。Lychee Iced Tea🍹,有荔枝嘅果肉喺入邊🥰,好清甜✨

༺ Boring?! ༻

Lychee Iced Tea🍹,有荔枝嘅果肉喺入邊🥰,好清甜✨,加埋紅茶嘅味道,好適合夏天飲☀️。

Peach lced Tea🍹,味道吾會話好甜😌,清新嘅感覺✨,佢仲有一塊新鮮嘅蜜桃🍑,而吾係罐頭個種,食落好香甜🥰。
∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻
餐廳🛎:Boring?!
地址📌:紅磡紅磡黃埔天地美食坊(第8期)1樓115號舖
營業時間⏰ :星期一至日11.30-21.00
交通🚗:港鐵黃埔站 C2 出口, 步行約3分鐘
用餐优惠
試食活動
2021-08-04 32 浏览
旺角開咗一間西式餐廳 喺附近返工嘅我一定要捧下場 環境好靚 侍應嘅服務都好好 食飯或者飲嘢傾偈都係一個一流嘅選擇 餐廳食物選擇好多 簡咗好耐既情況下 去到叫咗個下午茶餐法式煙三文魚牛角包- 呢個牛角包份量好大 而且煙三文魚有幾塊 一啲都唔吝嗇 個包烤得好好味 食完覺得好滿足Classic-呢度嘅Smoothie都好出名 試咗呢個朱古力加薄荷嘅飲品 真係透心涼 超正黑松露薯條-薯條係即叫即炸 而個黑松露醬係極度好食 食極唔停 食完真係超滿足
2021-08-02 66 浏览
最近黃埔開左好多新餐廳🤩 呢間西餐喺美食坊嗰頭~ 夜晚七點去到已經接近滿座😍環境同味道都唔錯,都算係黃埔數一數二嘅餐廳🥰Set Dinner C ($298/1)松露野菌泡沫忌廉湯松露同野菌香非常突出,食到粒粒野菌,令口感更豐富🥳湯質感濃稠,飲完都有啲飽🤣香芒大蝦沙律大蝦爽口彈牙,沙律配芒果汁令味道更清新🥗整體屬正常發揮~美國肉眼扒(10oz)配薯菜小編叫左五成熟,切開係粉嫰色😍入口味道有驚喜,炭燒味幾重,而且肉味十分香濃😍 口感軟腍,咬落去啲肉汁出曬黎🤤油脂香喺口腔慢慢散發,不得不試‼️Set Dinner B ($238/1)是日餐湯番茄忌廉湯~ 番茄味道濃郁,味道酸酸甜甜,都幾開胃🍅黑松露野菌蟹肉焗蟹蓋呢款嘅松露香相對無咁突出,蟹蓋有好多野菌粒,啱曬鍾意食菇嘅朋友🥳不過蟹肉多返啲就好啦🥲香煎法國鱸魚配青提子白酒忌廉汁鱸魚肉質嫰滑,魚皮煎至香脆可口😍配埋旁邊嘅青提子同白酒忌廉汁,令味道更加fresh!呢款係比較light嘅菜式,都幾適合女士😚

Set Dinner C ($298/1)
松露野菌泡沫忌廉湯

香芒大蝦沙律
大蝦爽口彈牙,沙律配芒果汁令味道更清新🥗整體屬正常發揮~

美國肉眼扒(10oz)配薯菜

Set Dinner B ($238/1)
是日餐湯
番茄忌廉湯~ 番茄味道濃郁,味道酸酸甜甜,都幾開胃🍅

黑松露野菌蟹肉焗蟹蓋

香煎法國鱸魚配青提子白酒忌廉汁
2021-08-02 70 浏览
我想應該是新開張吧!看裝修挺好所以試一下。忌廉波菜湯 ~ 樣子像我平時做的青豆蓉湯,但沒那麼稠。味道ok.香煎比目魚 配 意粉~ $108味道不錯,皮煎得也香脆,但醬汁味道偏淡。炭燒豬鞍排 配 薯菜 $108烤得也香,肉質很好,保留了肉汁自己加了黑椒更美味。只是薯菜真的有點少 ~涷咖啡 熱咖啡 ~ 很不錯。 不太濃也夠香,跟餐飲來說絕對超水準
我想應該是新開張吧!
看裝修挺好所以試一下。

忌廉波菜湯 ~
樣子像我平時做的青豆蓉湯,
但沒那麼稠。
味道ok.

香煎比目魚 配 意粉~ $108
味道不錯,皮煎得也香脆,
但醬汁味道偏淡。

炭燒豬鞍排 配 薯菜 $108
烤得也香,肉質很好,保留了肉汁

自己加了黑椒更美味。

只是薯菜真的有點少 ~

涷咖啡

熱咖啡 ~ 很不錯。
不太濃也夠香,跟餐飲來說絕對超水準