2024-04-20 147 浏览
小店在太子地鐵站一出就到店內在各種開心果產品例如蛋糕卷、司康、芝士塔、磅蛋糕所有開心果系列天然無香精開心果迷必試開心果泡芙好鬆脆超級爆漿,唔會太甜值得一試支持小店
小店在太子地鐵站一出就到
店內在各種開心果產品
例如蛋糕卷、司康、芝士塔、磅蛋糕
所有開心果系列天然無香精
開心果迷必試
開心果泡芙好鬆脆
超級爆漿,唔會太甜
值得一試支持小店

2024-04-20 107 浏览
买过他家的面包!还不错还不错!芋泥的面包是我喜欢的口感喜欢之前的贝果和司康,之前那个沙拉酱超级多!虽然下架了但是这次的开心果系列也很喜欢!!!他家在朗豪坊还有快闪店,这次也来看看了~
买过他家的面包!还不错还不错!芋泥的面包是我喜欢的口感
2024-04-17 129 浏览
超好吃的麵包店 今次試了蒜香戎戎波同埋海鹽花生醬酸奶包 期待下次再試其他麵包 看見有很多不同味道的貝果 同埋有很多唔同味道的吐司 樣子看起來都很吸引 色彩繽紛很豐富 還有菠蘿包泡芙
2024-04-14 184 浏览
睇過YouTuber 介紹太子區美食其中一項係麵包店當中試食左玫瑰益力多忌廉芝士比高包話好好食。作為一個麵包愛好者就咁被影響左,假日早上就去試下幫襯。小店陳列各類麵包都好美觀、當然價位唔算太親民對比同區其他民生麵包店。見到目標物-玫瑰益力多忌廉芝士比高包整齊地放係一個圓形膠盒內。小小一個價錢$36老實講我覺得小貴但因受YT大讚故此就比一個機會試下。結果真係同現實有出入。只有輕微玫瑰花味道益力多味唔太覺。麵糰算係有咬口但未到驚艷。而忌廉芝士只有出現係咬左三分一後位置但帶點乾身。食完只覺普通質素~CP值不太高。

外卖自取
最近呢間bakery成日碌ig都見到,同同事不約而同同一日放工去左買🤣。不過佢有訂定,我就walk-in,所以買唔齊味,佢分左隻朱古力味俾我試。可能因為去到得返幾隻,店員已經一早pack好晒,變左買4隻都無盒裝…🔅菠蘿泡芙(抹茶) ($15)頗苦既抹茶味,又唔係回甘嗰種,係純粹苦澀啲既抹茶味,螞蟻人可以唔使試😂。個包只係普通既菠蘿包,中間好似泡芙咁加左cream,但可惜既係菠蘿皮又唔夠脆,包體又唔係好鬆軟🔅菠蘿泡芙(芝麻) ($13)芝麻味幾香濃,有少許芝麻顆粒口感,呢3款最好食既味,可惜醬唔夠多…同埋菠蘿包太失色好扣分🔅菠蘿泡芙(朱古力) ($14)朱古力意外地係最普通,少少失望💬試完同同事都覺得普通…菠蘿包質感唔多掂,餡就芝麻味最出色,可以唔使特登試🙈

菠蘿泡芙(抹茶)
菠蘿泡芙(抹茶)
🔅菠蘿泡芙(抹茶) ($15)
菠蘿泡芙(芝麻)
🔅菠蘿泡芙(芝麻) ($13)

菠蘿泡芙(朱古力)
🔅菠蘿泡芙(朱古力) ($14)
朱古力意外地係最普通,少少失望

2024-04-06 196 浏览
其實啲泡芙都幾好味,但覺得似包多過泡芙,不過啲凍凍地嘅餡好濃厚; 另外買左個芝士蕃茄bagel,第一次食,質感唔太好,唔似一般bagel質地咁煙韌。Btw我買左最貴的開心果味泡芙,但俾左最平俾左抹茶味,長途跋涉回家食嗰下先知,想打電話俾鋪頭又冇電話🥲

2024-04-06
2024-04-04 92 浏览
長期大排長龍,麵包以天然酵母長時間發酵製成,每天新鮮出爐.它的牛角包酥皮層層分明,鹹甜口味俱備,一有新鮮麵包出爐,客人就會蜂擁而上。這間人氣麵包店全部麵包都不含任何改良劑和添加劑成分,它家的酸種麵包,外皮口感韌性,其後是濕潤的口感。
  • 玫瑰益力多鹼水貝果
  • 開心果盒子蛋糕
收藏咗好耐嘅麵包舖近日起社交媒體網站見到有出可愛造型bagelShow咗俾男朋友睇之後佢竟然去咗買俾我🥰有三款口味:蔓越莓奶酪、抹茶、芒果西米露當日蔓越莓奶酪紅莓賣晒,粉紅色係特別搶手嘅💗Bagel造型好可愛🥹有樣有樹葉頭飾有腳,唔捨得食▶️ 芒果楊枝甘露餡貝果Mango Pomelo Sago jelly cat bagel ($42)第一次見呢款口味,唔奇怪反而好好食中間忌廉有芒果同金柚香味🥭酸酸甜甜又清新唔似用香精,味道唔假好犀利,真係做到港式糖水嗰隻味🇭🇰唯一係忌廉餡分佈有啲唔平均~▶️ 抹茶貝果 Matcha jelly cat bagel ($42)內餡係特製丸久小山園抹茶奶酥💚抹茶味超濃醇而不過苦😍仲有奶粉香味,好上癮比一般奶酥幼滑 (冇抹茶碎)而冇咁油膩奶酥遍布成個貝果,份量十足腳仔係朱古力味麵包,相對硬身————-————-————-——Bagel包質:本身bagel好厚身重手🥯~135g/個咬落煙韌度十足,好有嚼口麵種靚,聞落有酵母香味簡單跟指示蒸返三分鐘就品嚐到最佳口感👍🏻唔乾唔硬少數我覺得口味同質感都perfect嘅bagel (拍得住揉然地)🥰造型更加加分,超推介
收藏咗好耐嘅麵包舖
近日起社交媒體網站見到有出可愛造型bagel
Show咗俾男朋友睇之後佢竟然去咗買俾我🥰
有三款口味:蔓越莓奶酪、抹茶、芒果西米露
當日蔓越莓奶酪紅莓賣晒,粉紅色係特別搶手嘅💗
Bagel造型好可愛🥹有樣有樹葉頭飾有腳,唔捨得食

第一次見呢款口味,唔奇怪反而好好食
中間忌廉有芒果同金柚香味🥭酸酸甜甜又清新
唔似用香精,味道唔假
好犀利,真係做到港式糖水嗰隻味🇭🇰
唯一係忌廉餡分佈有啲唔平均~
芒果楊枝甘露餡貝果

Matcha jelly cat bagel

內餡係特製丸久小山園抹茶奶酥💚
抹茶味超濃醇而不過苦😍仲有奶粉香味,好上癮
比一般奶酥幼滑 (冇抹茶碎)而冇咁油膩
奶酥遍布成個貝果,份量十足
腳仔係朱古力味麵包,相對硬身

————-————-————-——
Bagel包質:
本身bagel好厚身重手🥯~135g/個
咬落煙韌度十足,好有嚼口
麵種靚,聞落有酵母香味

簡單跟指示蒸返三分鐘就品嚐到最佳口感👍🏻唔乾唔硬
少數我覺得口味同質感都perfect嘅bagel (拍得住揉然地)🥰造型更加加分,超推介!

另外有鬆餅、Muffin、鹼水麵包等,賣相都好唔錯
呢間Bakery可返兜!
芒果楊枝甘露餡貝果
Matcha jelly cat bagel
  • Matcha jelly cat bagel
  • Mango pomelo sago bagel
  • 丸久小山園抹茶貝果
2024-03-28 157 浏览
見上網啲人話好,特登過尼潮聖,買左幾個番屋企,個樣已經好吸引,小朋友食完都追住要,開心果落蘿泡芙真係冇得頂,好濃味,都very good😋😋今次仲買埋開心果芝士撻,唔錯👍🏻
  • 開心果盒子蛋糕
一落太子站比間綠色麵包店吸引咗💚雖然店鋪細 但麵包款式多🍰🥐🥯🍞🥖(Bagel 、Muffin、scone、蛋糕 )主打天然無添加🍀仲有素食人士嘅純素麵包整體配搭、味道都好吸引 🤩絕對值得經過買黎試一試 bookmark🔖📍爆漿脆皮菠蘿包泡芙 ($18)芝麻 | 抹茶 | 朱古力菠蘿皮幾鬆脆☺️ 迷你size 3啖食哂切開入面d醬都好足 有少少爆漿feel 🩵食落去口感好滑 唔會好甜建議可以叮熱食🔥會比較容易流心~同埋個外皮會更加脆口🍍!!!小編個人比較推薦抹茶 + 芝麻味🍵兩隻味都好濃郁 抹茶有少少會回咁😝📍開心果卷蛋 ($42)淺綠色嘅卷蛋好靚😍打卡100分中間係一堆開心果忌廉 💕 有少少堅果香 唔算好濃仲加開心果碎增添口感 不錯~唯一可惜係蛋糕太濕潤 有啲「撻」🥲📍開心果芝士撻 ($42)呢個真係好好食😋已encore~開心果 mix cream cheese好味🤤整體開心果味道比卷蛋濃🤟🏻同樣鋪滿果碎🫶🏻 但感覺夾好多食完都唔覺膩 撻底又好鬆化 超級推薦‼️————————————————————味道😋:8/10抵食🥳:7/10環境🥂 : NA
一落太子站比間綠色麵包店吸引咗💚
雖然店鋪細 但麵包款式多🍰🥐🥯🍞🥖
(Bagel 、Muffin、scone、蛋糕 )
主打天然無添加🍀仲有素食人士嘅純素麵包
整體配搭、味道都好吸引 🤩
絕對值得經過買黎試一試 bookmark🔖

📍爆漿脆皮菠蘿包泡芙 ($18)
芝麻 | 抹茶 | 朱古力

菠蘿皮幾鬆脆☺️ 迷你size 3啖食哂
切開入面d醬都好足 有少少爆漿feel 🩵
食落去口感好滑 唔會好甜
建議可以叮熱食🔥會比較容易流心~
同埋個外皮會更加脆口🍍!!!

小編個人比較推薦抹茶 + 芝麻味🍵
兩隻味都好濃郁 抹茶有少少會回咁😝

📍開心果卷蛋 ($42)
淺綠色嘅卷蛋好靚😍打卡100分
中間係一堆開心果忌廉 💕
有少少堅果香 唔算好濃
仲加開心果碎增添口感 不錯~
唯一可惜係蛋糕太濕潤 有啲「撻」🥲

📍開心果芝士撻 ($42)
呢個真係好好食😋已encore~
開心果 mix cream cheese好味🤤

味道😋:8/10
抵食🥳:7/10
環境🥂 : NA
2024-03-22 143 浏览
之前都有係ig見到覺得幾吸引 見佢喺朗豪坊有Pop up 就去咗買一個開心果scone試下 點知一食落去乾到醬住晒個口 又冇開心果味 得啲cream cheese味 食落去好漏 最後兩個人share一個都食唔晒 同等價位嘅話會有更好嘅選擇
2024-03-22 247 浏览
難食到要寫食評真係第1次買左開心果scone 開心果蛋糕卷 同3隻味菠蘿泡芙首先個蛋糕卷係冇咩問題 係冇乜開心果味個scone真係世界級難食我以為自己食緊雪左3個月既光酥餅硬到支叉都爛 又乾又硬一度懷疑佢係咪寫錯開心果味 根本就係光酥餅味依2樣野total71蚊個菠蘿泡芙上面個酥皮係冇味同埋係淋既 d醬又奇怪見佢係ig d廣告度打每日限量 我夜晚仲趕過去驚冇食完之後終於明點解限量到夜晚都仲有得買好彩佢唔算貴 綠茶 朱古力 芝麻味 total42蚊
難食到要寫食評真係第1次
見佢係ig d廣告度打每日限量 我夜晚仲趕過去驚冇
食完之後終於明點解限量到夜晚都仲有得買
好彩佢唔算貴 綠茶 朱古力 芝麻味 total42蚊
2024-03-21
5 分钟 (外卖自取)
2024-03-22 110 浏览
+Bread Bakery Plus Bread以簡約木系裝潢為主調, 主打健康無糖低脂烘焙品有特別既鹼水Bagel,亦好多種新組合口味既麵包試左呢排大熱開心果脆皮菠蘿泡芙$18同黑芝麻菠蘿泡芺$13菠蘿包皮非常鬆脆,切開款款爆漿,超足料,唔太甜。一次細細個,唔怕爆卡試左將泡芙微微加熱,開心果醬流心效果,非常澎湃 地址:太子太子道西157號別樹華軒地下10號舖#plusbread #Bakery #puff #pistacchio #菠蘿泡芙系列 #小店 #健康 #低糖低脂
+Bread Bakery

試左呢排大熱開心果脆皮菠蘿泡芙$18同黑芝麻菠蘿泡芺$13

試左將泡芙微微加熱,開心果醬流心效果,非常澎湃

地址:太子太子道西157號別樹華軒地下10號舖

• 開心果菠蘿泡芙
2024-03-19 98 浏览
🍞喜歡食開心果口味嘅蛋糕嗎?真材實料好正呀🥳🍞泡芙菠蘿包🌈呢度嘅泡芙菠蘿包細細個好精緻😍顛覆咗傳統嘅菠蘿包餡料✅今次揀咗四個口味試吓❤️四個口味味道都唔錯😋亦都唔會好甜👍我最鍾意就係抹茶味同埋芝麻味💯▫️泡芙菠蘿包 (開心果) $18▫️泡芙菠蘿包 (黑巧克力) $14▫️泡芙菠蘿包 (黑芝麻) $13▫️泡芙菠蘿包 (抹茶) $15🧁開心果司康 $29🌈超喜歡呢個開心果司康✅今次咁啱遇到佢仲係新鮮出爐🔥新鮮焗起口感更加香同埋好鬆化呢❤️超正喔🥳🥧開心果塔 $42🌈呢個絕對有驚喜呀😍佢上面鋪滿開心果碎👍個塔底仲好鬆脆🔥開心果迷一定唔好錯過❤️正呀喂🥳🍰開心果蛋糕卷$42🌈蛋捲就食得多😋但係用開心果做嘅蛋捲就真係第一次食💯蛋捲🍰最緊要裏便嘅cream夠滑夠香✅呢個仲要加埋開心果喺裏面❤️真係冇得輸呀🥳
🍞喜歡食開心果口味嘅蛋糕嗎?真材實料好正呀🥳

🥧開心果塔 $42

🍰開心果蛋糕卷$42

• 開心果塔
2024-03-16 107 浏览
之前聽過係泡芙好食,但我自己就係試bagel為主!喺呢間買過幾次原味bagel都十分好食同吸引,今次試下其他有味道嘅先😋 最近發現朗豪坊有pop up store,十分方便~