喜歡吃麵包🥖的我一直想試試這麵包🥖店的麵包。從店的裝修到麵包,以至裝麵包的紙袋,可看出店家的心思。這店的麵包🥯是天然沒有添加的。買了鹿角形鹼水棒、芋頭麻薯麵包及乳酪包。鹼水棒口感有點煙韌,不過味道較咸。以為乳酪包有餡,原來沒有。
這店的麵包🥯是天然沒有添加的。
2023-12-21 83 浏览
今日發現出咗聖誕節嘅特別版麵包啦!!!麻薯控完全抵擋唔住🤣梗係要試下啦😆🍵抹茶麻薯麵包/芋頭麻薯麵包基本每啖落去都有麻薯嘅存在,滿足感十足🤤抹茶味濃郁,聖誕樹嘅造型超開心🥳芋頭口感比餃獨特,微甜又有麻薯略帶粘性嘅口感🤤🥨聖誕開心果花環開心果碎粒為柔腍嘅麵包增添咗口感,唔會過甜,令開心果嘅風味得以突出🤤呢次聖誕限定真嘅好睇又好食🤤每次過一段時間就會出d新品,保持新鮮感😉等我每次路過都忍唔住買多兩隻😆

🍵抹茶麻薯麵包/芋頭麻薯麵包

🥨聖誕開心果花環

作為一個麵包控,最近食過依間位於太子嘅麵包店 【+𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝 𝐁𝐚𝐤𝐞𝐫𝐲】,覺得佢哋嘅麵包唔錯,想同大家𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞 吓😚😚🌱佢地主打健康天然無添加劑嘅麵包,仲有特別為素食人士而設嘅純素麵包,口味款式多到令人眼花繚亂😍❍ 抹茶麻糬麵包❍ 聖誕朱古力橙皮花環包❍ 𝐏𝐢𝐧𝐞𝐞𝐚𝐩𝐩𝐥𝐞 𝐌𝐚𝐧𝐠𝐨 𝐂𝐨𝐜𝐨𝐧𝐮𝐭 𝐌𝐮𝐟𝐟𝐢𝐧 🍵我就最鐘意佢地嘅抹茶麻糬麵包,好𝐪𝐪係聖誕樹嘅形狀,頂部仲有一顆星星做裝飾🎄一啖咬落去裡面充滿抹茶奶酥同麻糬,麵包口感超軟熟!🍡麻糬又彈牙又軟糯,加上抹茶奶酥份量超足又香濃,超正嘅配搭💚🎅🏻另外仲有聖誕朱古力橙皮花環包,令人幾驚艷!花環賣相好靚,好有聖誕氣氛🌨️一打開先會聞到濃濃嘅朱古力香氣🍫,令人垂涎欲滴。麵包好鬆軟,微微甜味同朱古力嘅苦甜味道好夾。🍊加埋橙皮碎,令口感更加豐富,令味道更加清新同平衡,味道濃郁得嚟又唔會太甜(。’▽’。)♡🧁另外佢哋嘅𝐦𝐮𝐟𝐟𝐢𝐧𝐬 種類都好多,加上企理嘅靚靚包裝,真係幾有心機同熱誠(。・ω・。)ノ♡🧡🧡如果你都係麵包控嘅話,一定要去太子嘅 +𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝 𝐁𝐚𝐤𝐞𝐫𝐲 試下啦~~📍 +𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝 𝐁𝐚𝐤𝐞𝐫𝐲 (太子)🐰: 𝟒.𝟏/

❍ 抹茶麻糬麵包
❍ 聖誕朱古力橙皮花環包

🍵我就最鐘意佢地嘅抹茶麻糬麵包,好𝐪𝐪
係聖誕樹嘅形狀,頂部仲有一顆星星做裝飾🎄

📍 +𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝 𝐁𝐚𝐤𝐞𝐫𝐲 (太子)
🐰: 𝟒.𝟏/𝟓
  • 抹茶麻糬麵包
2023-12-14 349 浏览
位於太子的麵包店「+Bread Bakery」由網店開到實體店,主打烘焙包點和蛋糕,於小店由在網店經營起,經已推出不同種類的麵包,如巴斯克蛋糕、鹼水麵包等,全店大約有40多款麵包都只用日本及法國的無添加麵粉、無化學添加劑,膨脹劑等,麵包餡料如麻薯、果乾、芋泥、果皮,全部自己做,不用現成貨,又盡量少油少糖,食得健康👍🏻麵包控入到店舖就開心,店舖細細,多款麵包令人看得人心花怒放,尤其是見到好多我最鍾意食既芝士口味,開心🤩▪️抹茶麻糬麵包聖誕樹賣相造型超級有氣氛,使用丸久小山園抹茶粉,怪不得味道如此濃厚,這裏的麵包質感真的與別不同,口感帶點厚實但又好鬆軟,包住軟糯煙靭的麻糬,微微甜好美味▪️芝士肉鬆鬆餅甜味鬆餅就食得多,原來芝士加肉鬆組合的鹹甜組合亦非常美味,芝士味香濃,滿滿肉鬆,口感豐富▪️三重芝士吐司 用上三款不同芝士,而且份量超多,有成170g 一打開吐司見到芝士已經心心眼,我就輕輕加熱咗,吐司口感好鬆軟,而且芝士仲有少少溶化呈流心效果,芝士控的我表示大愛

▪️抹茶麻糬麵包

▪️芝士肉鬆鬆餅

▪️三重芝士吐司
  • 三重芝士吐司
2023-12-13 95 浏览
位於太子的麵包店。身為一個稱職的ᴘᴀꜱᴛʀʏʟᴏᴠᴇʀ,早前在網上已見到很多友人推介這間麵包店,售賣的款式眾多,除了有我們愛吃的吐司、貝果、麻糬包、肉桂卷外,更有香港少有的鹼水棒,便決定和朋友前往一嚐。店舖小小一間,裝潢以小清新及木系簡約主。而麵包主要採用日本及法國的麵粉,除了基本的少糖少油外,更是無添加防腐劑及化學品,吃用時更安心呢!⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆⭒抹茶麻糬麵包 $32⭒ᴇᴀʀʟ ɢʀᴇʏ ᴘᴇᴀʀ ᴍᴜꜰꜰɪɴ $30⭒花生醬肉鬆蔓越莓鹼水貝果 $36  ___⋆ ⋆ ___✿ 抹茶麻糬麵包 配合聖誕來臨的聖誕造型麵包,超級可愛又搶睛!麵包使用丸久小山園抹茶粉,咬開後可見餡料有抹茶蓉及麻糬,微微叮熱後帶有拉絲感,口感煙韌又軟糯。.✿ ᴇᴀʀʟ ɢʀᴇʏ ᴘᴇᴀʀ ᴍᴜꜰꜰɪɴᴍᴜꜰꜰɪɴ用透明的盒子盛裝著,非常精緻。鬆餅富有濃郁的香氣,口感鬆軟濕潤,入口軟綿綿,加入梨肉使味道更清香;這款ᴍᴜꜰꜰɪɴ不會太甜膩,吃完一個也完全不會有負擔呢。.✿ 花生醬肉鬆蔓越莓鹼水貝果鹼水貝果外皮煙煙韌韌,很有嚼勁,內層看似粗糙,實則軟綿有彈性。花生醬配肉鬆本來已經

⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆
⭒抹茶麻糬麵包 $32
⭒ᴇᴀʀʟ ɢʀᴇʏ ᴘᴇᴀʀ ᴍᴜꜰꜰɪɴ $30
⭒花生醬肉鬆蔓越莓鹼水貝果 $36

___⋆ ⋆ ___
✿ 抹茶麻糬麵包
配合聖誕來臨的聖誕造型麵包,超級可愛又搶睛!

✿ ᴇᴀʀʟ ɢʀᴇʏ ᴘᴇᴀʀ ᴍᴜꜰꜰɪɴ

✿ 花生醬肉鬆蔓越莓鹼水貝果
花生醬配肉鬆本來已經很ᴘᴇʀꜰᴇᴄᴛ ᴍᴀᴛᴄʜ了,肉鬆份量超多,舖滿了整個貝果;切開一半時更發現有蔓越莓果乾及乳酪,口感更豐富。重點是鹼水貝果更是飽腹又少糖,真的很適合現今追求健康的都巿人呢!
2023-12-08 65 浏览
熟我嘅人都知我係包控,一見到d好靚嘅包就會心心眼😍 有次行過太子見到一間麵包小店,好奇心下入左去睇,忍唔住買左好有聖誕氣氛嘅包同muffi🥖🍞 唔知係咪我太愛抹茶,最後揀左兩款都係抹茶😂✨抹茶麻糬聖誕麵包🎄 - 造型真係好靚好有氣氛,個頂仲有顆星星⭐裡面滿滿抹茶奶酥仲有軟糯麻糬,麵包口感軟熟😋✨Matcha Muffin🍵 - 個muffin都幾巨,好似mini cake咁,仲有個好靚仔嘅盒裝住,好有誠意👍焗熱食可以食到中間有抹茶流心,而muffin面嘅抹茶醬亦帶出微甘,整體味道好濃厚😸

近排太子呢間麵包店都幾有人氣,各位麵包控唔好錯過,我幫大家買左好多款黎試😏大家可以參考下買邊款包包🥯🍞🥖《特濃抹茶瑪芬 $48》抹茶鬆餅抹茶味幾甘香,又唔會好甜,面頭有少少抹茶味嘅忌廉芝士cream好好食,食落唔乾身幾濕潤,值得一試!!《藍莓瑪芬 $28》藍莓鬆餅表面就有少少似蘋果金寶嗰啲脆脆,口感幾好,入面好多藍莓,鬆餅質地同樣濕潤,幾好食,價錢仲平過抹茶咁多😂《花生醬肉鬆蔓越莓鹼水貝果 $38》花生醬配肉鬆幾得意,出奇地夾,bagel都好軟熟,花生醬嘅比例啱啱好唔會覺得太漏👍🏻《玫瑰益力多鹼水貝果 $38》玫瑰味bagel幾特別,聞落去玫瑰味幾香,加咗好多玫瑰花瓣,玫瑰醬又唔甜,都幾香玫瑰味,不過益力多味就唔多覺,但呢個值得一試👍🏻《黑芝麻鹼水棒 $34》芝麻包好多芝麻,唔甜喎幾好食!《海鹽花生醬酸奶包 $28》花生醬麵包通常都實冇死,仲有花生粒,花生醬份量都落得好足🫢《抹茶麻糬麵包 $32》抹茶麻糬包麻糬好煙韌好軟糯,最驚喜係佢個奶酥 分量超多而且好好食!!!不過呢個麵包比起鹼水包相對普通少少,冇咁特色🙈《鹹蛋黃南瓜拉絲芝士麵包 $34》南瓜包啲餡多到就嚟跌,好足料,都有少少鹹蛋

《特濃抹茶瑪芬 $48》

《藍莓瑪芬 $28》

《花生醬肉鬆蔓越莓鹼水貝果 $38》

《玫瑰益力多鹼水貝果 $38》

《黑芝麻鹼水棒 $34》
芝麻包好多芝麻,唔甜喎幾好食!

《海鹽花生醬酸奶包 $28》
花生醬麵包通常都實冇死,仲有花生粒,花生醬份量都落得好足🫢

《抹茶麻糬麵包 $32》

《鹹蛋黃南瓜拉絲芝士麵包 $34》
南瓜包啲餡多到就嚟跌,好足料,都有少少鹹蛋黃 味,不過佢有成舊芝士係入面,要焗返熱先會有拉絲效果,建議店員提一提會比較好,冇諗過佢係成個厚身芝士😂

《黑松露鹼水海鹽卷 $23》
黑松露味幾香,但油分就重少少🤏🏻

《生姜奶酪麵包 $22》
生薑乳酪包真係有啲薑味幾特別,但就唔會話太重,仲有少少薑粒喺乳酪入面,幾特別!

整體覺得呢間麵包店隻鹼水包做得幾岀色,係比較煙靭有口感,啲麵包款款都幾好食,做得唔錯,值得推介🥰

+Bread Bakery

服務⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢⭐️⭐️⭐️
推薦⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
外卖自取
❀ +Bread Bakery #太子 ❀❗️太子新開人氣麵包店 芋泥抹茶麻糬包羅萬有❗️——————————————————終於嚟到呢間人氣爆燈嘅新開麵包店🍞店主由西班牙回港,致力將歐洲麵包帶給港人,再加入亞洲口味,如抹茶、芋泥等✨有多款唔同麵包選擇,如吐司、貝果、仲有鹼水包及素鬆餅,絕對讓人花多眼亂😍啲麵包仲要係用日本及法國麵粉,無加防腐劑及化學品,全部都係人手製作,仲要盡量少糖少油,亦有vegan選擇👍🏻日本及法國麵粉,所有麵包為全手工製作,款款都非常吸引,真係想買晒全部返屋企。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 芋泥麻糬麵包 $28 (4/5)☞ 芋泥肉鬆鹼水棒 $34 (3.8/5)作為芋泥控忍唔住揀咗兩款芋泥產品💜麵包非常軟熟,上面有滿滿嘅芋泥餡,口感頗杰,芋味都算幾突出!入面嘅麻糬拉絲得嚟亦不失煙韌。鹼水棒嘅芋泥就相對分散,芋味有少少被肉鬆嘅鹹香蓋過。鹼水棒翻熱後口感唔錯,有少少似貝果🙈.☞ 黑糖麻薯吐司 $44 (3.9/5)吐司從樣非常鬆軟,內裏有唔少一嚿嚿嘅黑糖麻糬,比起普通麻糬更加有咬口,好似年糕咁🤣.☞ 花生醬肉鬆蔓越莓鹼水貝果 $38 (4/5)好耐冇喺門市度買到咁好食嘅貝果🥯口感
❀ +Bread Bakery #太子 ❀
❗️太子新開人氣麵包店 芋泥抹茶麻糬包羅萬有❗️
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 芋泥麻糬麵包 $28 (4/5)

☞ 芋泥肉鬆鹼水棒 $34 (3.8/5)

作為芋泥控忍唔住揀咗兩款芋泥產品💜
☞ 黑糖麻薯吐司 $44 (3.9/5)

☞ 花生醬肉鬆蔓越莓鹼水貝果 $38 (4/5)

好耐冇喺門市度買到咁好食嘅貝果🥯
口感煙韌,但一啲都唔硬,好好咬。
花生醬配肉鬆呢個經典配搭絕對唔會輸!
入面原來仲有少少忌廉芝士,層次好豐富😚
☞ 菠蘿芒果椰子鬆餅 (素) $46 (4/5)

另外佢哋仲有售賣vegan鬆餅🧁口感同一般鬆餅分別不大,唔講係素食真係唔會察覺!
鬆餅上面放上大大塊菠蘿乾,賣相精美
蛋糕體混入椰子🥥,雖然冇明顯嘅椰子粒,但椰子香氣都幾突出。入面仲有少少芒果粒粒,增添甜味,但又唔會太膩。
——————————————————
✨整體味道: 4/5
✨環境裝修: 3.8/5
✨服務態度: 4/5
✨性價比: 3.8/5
✨再訪興趣: 4/5
💞整體來講
雖然地方細細,但有多一種出色嘅麵包、鬆餅,好想不停去試曬所有款式💖
📍+Bread Bakery✍️+bread bakery 主打鹹水包、各類創新手工麵包,很多款式在其他店都沒看見😏(保留神祕感)🥐 以低糖低油無悿加配方製作出較健康的麵包🥯文青風格、種類繁多的麵包店,店員亦用心推介各款產品,服務態度讚👍🏻🥯玫瑰益力多鹼水bagel 🌹💰$36濃厚玫瑰醬配上玫瑰花瓣碎,實在是視覺和味覺雙重享受,玫瑰香味撲鼻而來,迅速入坑✨濃厚cream cheese 🧀 份量大方。鹼水bagel有煙煙韌韌口感,輕微鹼水味,過癮!但益力多味就比較淡。🍞四川香辣鹹水結🌶️💰$22創意、玩味十足!口感較實結,鹼水味相當重!四川香料味重,辣味反而不強,微辣人仕表示接受到😌拿上手,外形似蟹鉗,不禁拎住selfie 🤓Kawaii !!🥰
📍+Bread Bakery

玫瑰益力多鹼水bagel 🌹
四川香辣鹼水結
  • 玫瑰益力多鹼水貝果
2023-11-07 105 浏览
一直以來廣受好評的[+Bread Bakery]小眼睛之前已經光顧過一次,他們家的麵包是真的好吃,不過無防腐劑無添加低糖低熱量的健康代價就是價格會稍稍貴一點(不過換成任何食品都是同樣的道理😅)。前幾天被閨推薦了他們家的麥芬,決定再衝一波😝,這次狂買了超多品項,可恨的是,星期日下午五點多麥芬被搶到只剩下三個😭,便挑了最愛的抹茶和菠蘿味。芥末籽大香腸鹼水棒原以為會辣所以拿著猶豫很久,店員看著我一臉不知該不該拿的表情直接回答我”那個不會辣喔”好神奇她居然會讀心術😂肉香濃郁的juicy 大香腸包裹在有嚼勁的鹼水棒中,芥末籽有著淡淡的香氣卻一點也不辛辣。花生醬肉鬆蔓越莓鹼水貝果這款超驚豔的😍原以為肉鬆和蔓越莓、花生醬會違和,沒想到一口咬下超搭的❤️濃濃的花生醬搭配酸甜的蔓越莓乾,加上香噴噴的肉鬆,降低了花生醬的膩口感,鹼水貝果超有嚼勁,合而為一只有完美兩字可以形容😍芋泥肉鬆鹼水棒這大概是唯一一款小眼睛不滿意的麵包了,雖然給了超級多的肉鬆,肉鬆也是鹹度適中不會乾柴,但對於重度芋泥控而言,芋泥的份量有些少,被肉鬆味蓋過了🥲菠蘿麥芬這真是小眼睛吃過最好吃的麥芬了!麥芬裡面有超多芒果丁,頂層的菠蘿乾下方還

芥末籽大香腸鹼水棒
好神奇她居然會讀心術😂

花生醬肉鬆蔓越莓鹼水貝果
這款超驚豔的😍
原以為肉鬆和蔓越莓、花生醬會違和,沒想到一口咬下超搭的❤️

芋泥肉鬆鹼水棒

菠蘿麥芬
這真是小眼睛吃過最好吃的麥芬了!
麥芬裡面有超多芒果丁,頂層的菠蘿乾下方還有檸檬蛋黃醬,酸酸甜甜的,和下方的麥芬一起吃,口感濕潤酸甜美味😍

抹茶麥芬
本抹茶控大愛❤️❤️❤️❤️
整個瑪芬都是濃到不行的抹茶味,而且還是小眼睛最愛的苦甜抹茶,最頂層的抹茶忌廉更是巨濃巨好吃,麥芬口感濕潤綿密,超讚的😍

詢問了店員,下午一點到三點的品項是最齊的,大家請衝這段時間不要跟小眼睛一樣看著空空的麥芬櫃哭泣🥲

大推❤️
2023-11-04 101 浏览
今時今日嘅麵包絕對不只是填飽個肚咁簡單,就好似呢間响太子嘅麵包店🥖,無論賣相及味道都非常吸引,店舖簡潔清新,雖然地方細細,但麵包嘅種類都好多🤩🍞味噌洋蔥吐司$42洋蔥味撲鼻香濃,味噌嘅鹹味與洋蔥嘅甜味平衡得剛剛好,柔和得嚟又濃香,吐司質地軟綿鬆香,好有驚喜嘅吐司👍🤩🥯黑胡椒柚子奶酪鹼水貝果$38貝果表面煙韌好趙頭,內裏軟熟又彈牙並帶着淡淡嘅黑胡椒香味,柚子奶酪 酸酸地好清爽,加埋芒果乾做點綴,滋味又好食😋🥨黑芝麻鹼水棒$34芝麻味非常香濃,因為芝麻醬佔嘅比例非常之高,啖啖芝麻香,啱哂芝麻控嘅我哋除咗麵包之外,我哋對廚櫃裏面嘅muffin都非常有興趣,職員好小心咁將我哋要嘅muffin裝响個靚靚盒入面👇🥧Earl grey pear muffin$30伯爵茶味香濃,質地濕潤富口感,甜度剛好,食落唔heavy🥧Greentea matcha muffin (vegan)$48綠茶味濃郁,唔甜唔膩,食哂成個都無罪疚感試咗幾款麵包,口味天然,又唔會過鹹或過甜,原來佢哋係100%無添加劑或防腐劑,食得健康;另外,佢哋會將賣淨嘅麵包捐出,惜食又助人

🍞味噌洋蔥吐司$42

黑胡椒柚子奶酪鹼水貝果$38

🥨黑芝麻鹼水棒$34

🥧Earl grey pear muffin$30
伯爵茶味香濃,質地濕潤富口感,甜度剛好,食落唔heavy

綠茶味濃郁,唔甜唔膩,食哂成個都無罪疚感

2023-10-30 162 浏览
近期大熱太子麵包鋪🔥🔥雖然店舖面積唔係算大 但麵包種類多多主打🥐鹼水麵包🥯貝果🌾米麵包🍞吐司佢地仲會照顧埋素食人士 有純素蛋糕不過想買到酸種麵包就要多留意佢地社交平台💁🏻‍♀️❣️玫瑰益力多鹼水貝果鹼水麵包第一次聽同第一次見貝果口感軟熟又煙韌中間帶有玫瑰夾心🌺陣陣花香出現係口中唔知係咪因為益力多嘅出現會帶少甜🥰❣️抹茶麻糬麵包呢個真心需要大推!!!抹茶奶酥有麵包嘅一半 食落又唔會感覺膩正正因為抹茶奶酥多 所以茶味夠重夠香🍵可以話係抹茶控必食😎😎❣️奶酪芝士鹼水海鹽卷有種豬仔包嘅感覺包包唔大又唔細係下午茶之選海鹽令麵包帶有微妙嘅鹹感🧂咬落充滿濃郁嘅奶酪芝士🧀️❣️ Cheese and Pork Floss Muffin芝士面焗到脆身 香口賣相有啲似大香菇🍄夠曬大份肉鬆望落以為得少少 但食落每啖都有-❣️ Pineapple Mango Coconut Muffin (Vegan)係素食者岩食嘅純素蛋糕之一一大片菠蘿乾出現係Muffin面🍍菠蘿加芒果再加椰子會帶有果香🤨除左有果香味 仲有果肉芒果味少 但椰子味好突出🥥想講嘅係💁🏻‍♀️佢地出產嘅Muffin都係大大個 又實的的簡直係值返成個價錢✌🏻✨
近期大熱太子麵包鋪🔥🔥

貝果口感軟熟又煙韌
中間帶有玫瑰夾心🌺陣陣花香出現係口中
唔知係咪因為益力多嘅出現會帶少甜🥰

❣️抹茶麻糬麵包
呢個真心需要大推!!!
抹茶奶酥有麵包嘅一半 食落又唔會感覺膩

佢地出產嘅Muffin都係大大個 又實的的
簡直係值返成個價錢✌🏻✨
奶酪芝士鹼水海鹽卷
2023-10-27 92 浏览
旺角新開咗一間,非常有 Lifestyle 嘅麵包店!🍞 +bread 🍞麵包店好有生活態度,佢哋嘅出品堅持不添加任何防腐劑及化學物質,務求令客人食得更健康。佢哋嘅麵包又健康又好味,仲好靚添🥰佢哋最出名就係🥯鹹水麵包同🧁Muffin 。孤陋寡聞嘅,我就問店員:咩係鹼水麵包?店員好細心解釋:如果周不時會胃酸倒流嘅人,食咗鹼水麵包,咁就無咁容易發生呢啲情況啦!⬆️(佢講得好詳細,但我只記得咁多😆)我當然唔執輸買返幾個返屋企比屋企人食啦😆
旺角新開咗一間,
非常有 Lifestyle 嘅麵包店!
🍞 +bread 🍞
佢哋嘅麵包又健康又好味,仲好靚添🥰
佢哋最出名就係🥯鹹水麵包同🧁Muffin 。
孤陋寡聞嘅,我就問店員:咩係鹼水麵包?
⬆️(佢講得好詳細,但我只記得咁多😆)
我當然唔執輸買返幾個返屋企比屋企人食啦😆
+ bread
Muffin
鹼水麵包
2023-10-27 983 浏览
麵包控必來的一家店‼️近日經常出入太子,發現有間麵包小店,入面有各式麵包、Bagel 、Muffin ,款式非常之多,我數數有40多款,而且款式新穎,無化學添加劑,膨脹劑等,用鹼水造麵包,可以減少麵包內使用油糖份量,絕對食得健康,真的麻雀雖小五臟俱全🫶🏻.🔺味噌洋蔥吐司🍞打開膠袋已經有好香濃洋蔥🧅味湧出來,鹹口味的吐司,柔軟有彈性,包著洋蔥、味噌鹹香鹹香的,超美味🤤.🔺抹茶麻薯麵包使用丸久小山園抹茶粉,撕開中間餡料夾有丸久小山園抹茶粉及麻薯,有陣陣抹茶味,麻薯軟糯,加熱有拉絲感,麵包有質感👍🏻.🔺海鹽花生醬酸奶包花生醬味道香濃,打開膠袋已經聞到香濃花生醬味,而且份量慷慨,入口每啖都食到花生醬味,麵包質感真的很好,鬆軟有彈性,絕非連所店的空氣感🫶🏻.🔺Cheesy meatloss Muffin芝士肉鬆瑪芬,大大個,絕對值回票價,瑪芬口感濕潤,帶著有濃郁芝士味道,配上肉鬆,味道咸香可口👍🏻.🔺Triple dark chocolate Muffin 店員推介真的不錯,朱古力絕對不能錯過,濃郁朱古力香味,但不會過甜,黑朱古力帶微微苦甜,夠濕潤,入口滋味,味道絕對可以😌.店名:+Bread B
麵包控必來的一家店‼️
店名:+Bread Bakery
地址:太子太子道西157號別樹華軒地下10號舖
2023-10-27
2023-10-23 179 浏览
太子有間開左無耐既麵包店,雖然店內空間唔太大,但都有多達四十款,滿心歡喜揀左一大堆🥯返到屋企心血來潮,攞部N年無用既單反出黎影,點知全部相144p咁,仲衰過部iPhone,望住呢輯相真係欲哭無淚🤡▪ 黑芝麻大滿足吐司(8/10)️💲68吐司都幾軟熟,佈滿超多黑芝麻蓉,氣味甘香濃郁,食落會沙沙地,真係好足料大滿足,唯獨定價相對高啲🫣▪ 核桃肉桂卷(7.5/10)️💲32肉桂既香氣撲鼻,入口係偏溫和唔辛辣嗰種,核桃粒份量非常多,口感好豐富😳▪ 海鹽花生醬酸奶包(7.5/10)️💲28頂部有海鹽同脆花生粒,鹹甜兼備,間層有花生醬,但就無我預期中咁重酸奶味,分開幾次食會無咁膩🥜▪ Earl Grey Pear Muffin (Vegan)(7/10)️💲30 個鬆餅都幾大個,有返咁上下重量😂面頭有塊果乾,質感偏向濕潤,唔會係我怕既乾硬,有陣陣伯爵茶既清幽,中間仲有啲梨既果肉粒,整體甜度略高🤏🏻▪ 80% Dark Chocolate Muffin (Vegan)(8/10)️💲44 呢款頗有驚喜,係有海鹽同埋朱古力粒,鬆餅既可可味重得黎,又唔會話係苦澀🍫🔎 整體評分(7.5/10)

▪ 黑芝麻大滿足吐司(8/10)️💲68
黑芝麻大滿足吐司

▪ 核桃肉桂卷(7.5/10)️💲32
核桃肉桂卷

▪ 海鹽花生醬酸奶包(7.5/10)️💲28
海鹽花生醬酸奶包

🔎 整體評分(7.5/10)
黑芝麻大滿足吐司
核桃肉桂卷